Ovanliga djur

2009-02-04 @ 17:19:28
Ibland är det riktigt givande att vara hemma allihop så här mitt i veckan...

Idag har vi tittat på barnkanalen större delen av dagen... bland annat ett program om lite ovanliga djur. Och vi har lärt oss en hel del nytt...

                              

Detta är en sengångare... ett mycket fult djur, fast på just den här bilden är den riktigt gullig. Men hu vad ful den var på filmen! Sengångare sparar energi... de rör sig alltså så sakta så sakta... därav namnet, och så sover de 16 timmar om dagen och bajsar bara en gång i veckan. Sen så ser den extra äcklig ut för det växer nämligen alger i pälsen på den... sengångaren är därmed det enda djur med grön päls!

                               

Detta är en stjärnmullvad... eller rättare sagt nosen på den. Nosen fungerar dessutom som händer, tunga och ögon. Den är väldigt känslig och kan urskilja ett saltkorn i en sockerskål. Också väldigt ful... mådde nästan lite illa när jag såg den!

                    

Detta är en Ayeaye... på den  lilla bilden en vuxen och på den stora bilden en baby. På babybilden ser man det extra långa fingret som ayeayen använder för att peta ut småkryp ur trädstammar med. Sen sa de något om teleskopöron. men där var inte jag så uppmärksam.

                      

Och så handlade det om kameleonter... och det visste vi ju redan att de ändrar färg efter humör. De visade en snutt av ett kameleont slagsmål och där såg man tydligt hur de blev rödare och rödare ju mer de slogs. Vad vi inte visste var att de har en jättelång tunga och kan fånga föda på långt avstånd.  Som att vi skulle sitta vid matbordet och slicka den som satt mitt emot oss i ansiktet... hihi... det tyckte barnen var kul!

                

Och sist men inte fula... sjöhästar... de är så vackra! Vi fick se hur en hane och hona dansade en slags parningsdans, honan la sina ägg i hanens pung och det var han som bar de små sjöhästarna hela tiden. Så skulle det vara... haha... att det var pappan som var gravid!

Jag tycker det är bra med såna här program, barnen lär sig så mycket och mamma också!

Kommentarer
Postat av: tuyo

uu

2010-06-07 @ 19:29:18

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0