Mitt stora feta mexikanska bröllop

2009-05-29 @ 09:15:37
Igår visade de en amerikansk dokumentär från 2008 på tv 3, den handlade om Manuel Uribe som förut var världens tyngsta man.

Manuel vägde nästan 600 kg för ett par år sen men har nu gått ner till ca 370 kg... han håller fortfarande på med sin diet och han strävar efter att kunna gå igen. Manuel är en frisk men överviktig människa, han har inga medicinska problem och alla värden är normala enligt läkaren. Man förstår inte riktigt hur hans kropp har kunnat bli så stor och tung!

Jag såg inte programmet från början utan satte bara på 3:an av en händelse och där blev jag fast... jag blev så fascinerad av den här mannen.

Trots sin höga vikt och trots att han är sängbunden så var han så positiv och hade en sån livsglädje... han var glad och varm mot människorna omkring honom. Hans blivande svärmor sa: Han sitter där i sin säng men han  får hela familjen att känna sig trygg! Han skyddar oss... 

Manuel hade en stor och specialtillverkad säng utav järn... tror att han hade designat den själv... det fanns en del finesser som underlättade för honom. Manuel verkar ha ett stort hjärta och man såg verkligen att han brydde sig om andra... i samma stad fanns även världens NU tyngsta man, som också var bunden till sin säng, men med honom var det riktigt illa. Han mådde inte bra alls! 
Manuel började tillverka en likadan säng till honom för att han också skulle få det lite bekvämare och kunna röra sig lite och träna lite... Han dog tyvärr innan han fick sin säng! Räddningspersonalen fick inte ut honom ur hans hus i tid för att rädda hans liv, då de var tvugna att riva väggen för att få ut honom. Tragiskt!

Manuel planerade sitt bröllop i från sängen, genom telefon, dator och personliga kontakter... Skräddaren kom hem till honom, han skulle sy en bröllopsskjorta till Manuel, som ville ha en Steven Seagal inspirerad sidenskjorta... det gick åt 4 meter sidentyg till skjortan! Cateringfirman kom hem till dem och de fick provsmaka olika rätter...  Han fixade en stor festlokal som skulle rymma 400 hundra gäster och som hade en tillräckligt bred ingång för att man skulle kunna få in hans säng.

Då dagen för bröllopet var inne, transporterades Manuel till sitt bröllop i sin säng... med en gaffeltruck placerade man sängen på en lastbil och så bar det iväg...

    

Och så bruden Claudia Solis...

    

Claudia har varit gift förut... hennes man dog på grund av fetma! Därför var hennes mamma lite tveksam till bröllopet till en början, med tankar om att de snart skulle förlora en svärson till...

Senaste nytt om Claudia och Manuel är att de nu i maj gjorde en utflykt till stranden för att fira Manuels födelsedag... sängen var med då också!

    

Jag vet inte varför men de här två personerna berörde mig djupt...


(Fast jag gillade inte riktigt att hans hem såg ut som en butikslokal med stora fönster ut mot gatan... som om det var helt ok att bara ställa sig där och titta in på honom!)

Kommentarer
Postat av: tess trött tokig morsa/Bröllopsbloggen

Har sett flera dokumentärer om honom och precis som du säger utstrålar han sådan livsglädje.



jag hade nog grävt ner mej i sorger om jag inte kunnat ta mej ut och njuta av värden varje dag..

ha en härlig pingst



www.misstessan82.blogg.se

2009-05-29 @ 12:31:27
URL: http://brollopsbloggen.webblogg.se/

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0