Varför hackar jag?

2009-05-09 @ 10:38:46
Jo... förstår ni... i Jordanien så...

... var det så att lilla jag inte fick hjälpa till med någonting... inte laga mat, inte städa, inte tvätta... för jag var ju gäst!
Men samtidigt var jag ju familj så egentligen blev jag ju stämplad som att vara lat... om jag inte hjälpte till. Sen var jag ju svensk också... och då verkar det tydligen vara så att då kan man ingenting, för då är man adjnabiyah (utlänning) och då kan man inte sånt som köksarbete och andra hushållssysslor...

Det konsiga är att de kallar mig för adjnabiyah här i sverige också... och det är ju konstigt, för här är det ju faktiskt de själva som är det! Hihi!

I allafall i Jordanien... så tiggde jag om att få hjälpa till och då gav de mig en liten träpall, som jag trodde att jag skulle sitta på... men nej det var en skärbräda... och så gav de mig en massa gurka och tomater som jag skulle hacka!
Och så fick jag en liten skev taggig kniv i handen... en sån där som skär snett ni vet! Och så skulle jag då sätta igång...

Hela rummet var fullt av kvinnor och barn som stirrade på mig... precis som om detta vore ett högskoleprov!

Då skulle jag alltså sitta på golvet, med en pall framför mig och hacka grönsakerna med en kniv som var totalt värdelös!

Jag började och genast fick jag en kommentar från en liten pojke om att man skulle göra si eller så...

Jag klarade uppgiften men det tog ju tid... för jag var inte alls kompis med kniven!

Året efter var svägerskan hemma hos oss... eller ja hemma och hemma, hon bodde ju hos oss i över ett år. Då var jag hemma i mitt hem och hade ingen att var blyg för... och så hade jag min egen kniv... en stor rejäl kockkniv, då gick det undan och svägerskan bara gapade!

Sen dess är det jag som hackar... för jag hinner lika mycket ensam med min kockkniv som en hel drös med kvinnor hinner med sina dåliga små knivar! Jag har rekommenderat dem att köpa nya knivar, men än så länge har ingen nappat!

Egentligen var det bra att svägerskan bodde så länge hos oss... för det tog bort stämpeln "Adjnabiyah" från mig! Svägerskan brukade i stället kalla mig för "Chef Osamas fru"...

Chef Osama är en populär tvkock som nästan alla arabiska kvinnor gillar att titta på...

Därför hackar jag!

Kommentarer
Postat av: Ulrica

Helt rätt! Bara hacka på :)

2009-05-10 @ 09:24:42
URL: http://mamaauroras.blogg.se/

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0