Att tjäna pengar på sin blogg!

2009-09-08 @ 09:10:52
Är nog inte så lätt som många tror...

För de stora bloggarna med massor av läsare fungerar det nog bra, men de med mindre bloggar får nog kämpa för att få ihop några slantar.

Det finns en hel del olika affiliatenätverk man kan ansluta sig till för att tjäna en slant på sin blogg. Ett av dem är Double.net.

Double.net är ett av nordens största nätverk för affiliatemarknadsföring. Här kan man som affiliate välja och vraka på en massa program. Man sätter upp reklamannonser på sin blogg eller skriver inlägg och gör reklam för produkten eller företaget. Sen kan man då tjäna en liten slant genom att någon klickar på annonsen eller går vidare och köper en vara.

Jag tror att om man vill tjäna pengar på bloggen så måste man verkligen gå in för att få en massa läsare och sedan vara smart och aktiv när det gäller reklamannonser och hur man marknadsför sin blogg.
Det kräver nog en hel del engagemang!

Sen finns det ju tex Metrobloggen.se där man kan tjäna pengar... många tror att man kan börja tjäna pengar direkt när man börjar att blogga, men även där fodras en hel del arbete. Där gäller det att få ihop en massa läsare och sidvisningar (inte mindre än 5000) under en måndads tid, innan man har rätt att få pengar för varje sidvisning.

Jag har provat att ha lite annonser men jag engagerar mig inte något direkt... och det är liksom lika med noll!
De annonser som ger mest pengar är sånt jag absolut inte står för och aldrig skulle göra reklam för... så det handlar nog lite om moral också!

Sen läser man också om folk som tjänar flera tusen i månaden på bara en enkel hemsida med knappt något innehåll alls... bara det att de har lyckats pricka in rätt annonser och satt in rätt länkar.

Dem beundrar jag!



Kommentarer
Postat av: ila

Det roligaste är väl egentligen ett forum där man kan uttrycka sig samt få en massa bloggvänner/kram ila

2009-09-08 @ 10:44:32
URL: http://www.metrobloggen.se/twingela
Postat av: Mimia

Ila: Du har så rätt så! Bloggen borde egentligen bara vara ett ställe där man som du skriver kan uttrycka sig, lätta sitt hjärta eller helt enkelt bara skriva för att man tycker det är roligt.



Men våra ungdomar (inte just våra då, men andra) bloggar för det mesta just för att visa upp sig och för att försöka tjäna pengar på bloggen.



2009-09-08 @ 11:20:48

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0