Massage mot våld

2010-04-23 @ 10:00:10
(oh my god nu ska hon skriva en massa mambo-jambo tänker säkert någon nu...)

En del skolor använder sig av massage som ett pedagogiskt verktyg för inlärning, koncentration och social kontakt. Som ett första steg mot ett ickeaggressivt förhållningssätt gentemot andra människor. Men i vilken utsträckning sker massagen? Efter vad jag hör från mina barn så är det inget som sker dagligen... det är mer som att massagen dyker upp när det är hälsoteman eller hälsovecka på gång.

För att massagen ska "spela roll" så måste den ju ske kontinuerligt...

Forskning visar att massage förbättrar barnens relationer till varandra, förbättrar förmågan till inlärning och minskar aggressiviteten. Skolan är en viktig miljö för både lärare och elever. Att skapa en lugn och en stressfri atmosfär är viktigt när kraven i skolan ökar och barngrupperna blir allt större. En stunds massage varje dag har visat sig ha mycket positiva effekter på den inre miljön i skolan.

Genom massage kan man motarbeta mobbning... "för inte slår man väl eller är elak mot en som man har masserat"... och få med alla barn i gruppgemenskapen.

Studier har visat att det tex räcker att massera en halv förskolegrupp/skolklass för att det ska ge resultat på hela gruppen... hela gruppen blir lugnare och mår bättre.

Varför? Jo för vid massage så frigörs OXYTOCIN... som skapar lugn!

Oxytocin är ett hormon och en signalsubstans som sätter fart i kroppen vid vänlig, fysisk beröring. Det styr en rad livsviktiga funktioner och är därmed avgörande för vår överlevnad. Oxytocinet sprids via luften och tas upp av vårt luktsinne... det smittar alltså! Alla blir lugna...

Oxytocin skapar också förtroende och känslomässiga band mellan människor. Eftersom beröringen ger goda relationer och minskad fientlighet har den betydelse inte bara för enskilda personers hälsa och välbefinnande, utan också för samhället i stort.

Därför är det jättebra att man försöker ha massage i skolan... dock bör det ske mer kontinuerligt för att uppnå resultat...

Beröring är livsviktigt!



Kommentarer
Postat av: En dansös dagbok

Jag har bevakat rustas hemsida men inte sett dem, ska kolla igen, tack för tipset, kan nog kolla in båda imorgon.



Stackare, ja du får säga att kitty är enkattprinsessa haha.

2010-04-23 @ 10:55:06
URL: http://tutku.blogg.se/
Postat av: 2barnspappan

Varför gav inte någon Hitler massage för!?



Ha en underbar dag!

Kram

2010-04-23 @ 12:16:18
URL: http://brevetsomaldrigkomfram.blogg.se/
Postat av: Ingela

Det ligger nog mycket i det! På sessans skola har de massage med jämna mellanrum.



Kram!! :)

2010-04-23 @ 14:17:22
URL: http://trebarnslandet.se
Postat av: Romeo Patrick

Inte för att leka besservisser, men detta ämne får man av choklad också och av sex. Varför inte ha en sex skola då? :)



Skämt och sido =) Jag gick på Göteborgs massage skola. Kommer snart komplettera min utbildning med bland annat thaimassage och andra "godisar".



Dock kommer jag inte att erbjuda "Special" massage som vissa tydligen gör haha =)



Hur har du haft det i dagarna ? Hahaha! Gick förrut in på din sida, den jag hjälpte dig med... Men bytte ut första bokstaven i adressen mot ett m (anger den inte helt för jag vet inte om du vill visa den utåt) och tror du jag blev förvånad vad MASSA folk va där redan och hur snabbt du fått till hela sidan...! =) Men då slog det mig, jag hade ju bytt ut en bokstav! =) Så kan det gå!

2010-04-23 @ 16:07:00
URL: http://romeon.net
Postat av: Mimia

Dansösen: Det fungerade alldeles utmärkt med att Kitty är en kattprinsessa... precis som du föreslog! :)

2010-04-23 @ 19:13:56
Postat av: Mimia

2barnspappan: Bra fråga! Ha en bra kväll!

2010-04-23 @ 19:15:00
Postat av: Mimia

Ingela: Med jämna mellanrum... hur ofta är det? Det har de på mina barns skola också...men jag tror att det måste vara oftare för att få någon verkan.



Ha en bra kväll med de små änglarna!

2010-04-23 @ 19:16:41
Postat av: Mimia

Romeo: Även amning, musik och att bara klappa hunden frigör oxytocin... hur skulle det bli om vi gav alla skolbarnen choklad...oops en massa överviktiga barn! Och det går ju inte för sig...

Och sex i skolan... nej det går absolut inte för sig...möjligen inne på lärarrummet då! ;)



Massage finns ju alltså redan på de flesta skolor, men vad jag menar är att det inte räcker med ett par gånger då och då... det borde vara mer kontinuerligt!



Jag har tänkt skicka Divan på kurs på Göteborgs massageskola och även gå ett par småkurser själv tror jag. Är den något du rekomenderar?

2010-04-23 @ 19:21:37

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0