Noterat idag

2010-01-15 @ 16:31:36
Jag är inte en sån där nyhetsfantast... inte speciellt vuxen av mig vad gäller sånt! Jag tittar aldrig på nyheterna på TV... läser ingen av de stora dagstidningarna... förutom Metro då... stor kan man ju kalla den... men jag vet inte om det är så stark vad gäller nyheter... riktiga nyheter alltså!

Idag berördes jag av ett par saker jag läste...

-Det mest skakande och det som rörde mig mest var naturligtvis artikeln om barnen på Haiti, som ju drabbades av ett stort jordskalv tidigare i veckan. Närmare 40 % av landets befolkning är barn... och de har drabbats hårt. Tiotusentals barn som vandrar runt bland ruiner, många har mist sina föräldrar och Port-au-Prince är inte en säker plats för ensamma barn, varken innan eller nu efter skalvet.

-Sen var det en artikel om spelautomater... jag tycker väldigt illa om allt som har med spel att göra, men speciellt sådana där spelautomater, casinon och olika spelsajter på nätet.

Det verkar som att Svenska Spel placerar flest spelautomater i områden där invånarna har låg medelinkomst. Det är smart... de ser till att de som redan har det dåligt får det ännu dåligare!

-En brittisk studie visar att ungdomar bara använder sig av ca 800 ord om dagen, trots att deras ordförråd egentligen består av ca 40000 ord. En normaldag anväder man sig ungefär av 3000 olika ord...
Professorn i Nordiska Språk höll inte med om den studien... och det gör nog inte jag heller. Men som professorn säger så är det nog så att ungdomar i en speciell ålder inte är så pigga på att prata och när de umgås använder de sig av ett sk internspråk... där de då automatiskt använder färre ord än om de skulle kommunicera med exempelvis vuxna.


-I helgen privatiseras de första apoteken i Göteborg! Detta kommer man märka genom att apotekets logga byts ut mot Medstop's som är ett grönt kors och inom kort kommer även apotekets varumärke Apoliva bytas ut mot Medstops egna produkter. Apoteken kommer att fortsätta att sälja alla förordnade läkemedel och högkosnadsskyddet kommer att vara kvar...


-Bara 5 nya fall av svininfluensan rapporterades under förra veckan!

Och sist men inte minst...

-Kvinnor har mer likheter med apor än vad män har... (nu är det säkert en massa karlar som sitter ute i stugorna och myser... haha)... det visar en ny forskning från Camebridge.




Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0