Julafton

2008-12-26 @ 01:57:36
Julafton firades hos min bror och hans familj. Alla mina bröder var där, samt våra föräldrar och svägerskans föräldrar.

När vi kom dit möttes vi av ett upplyst hus... en tänd lykta stod bredvid en julbock i granris, egenhändigt gjord utav brorsan, den var jättefin!

Vi kom dit vid tvåtiden och efter allt kramande och hälsande var det julkaffe med goda lussebullar och pepparkakor...  efter fikat skingrades den glada skaran lite, de äldre satt i soffan och samtalade, en broder spelade Monopol med tjejerna, en annan broder fäktades med en massa olika leksaksvärjor och svärd med lill Prinsessan och en kusin, den tredje brodern spelade Wii-spel med lill Fan och maken...

Bebben sov middag och svägerskan och jag var i köket och gjorde Jansson. Julmusiken flödade och likaså gjorde skratten...

Sen var det dags för Kalle Anka... men det var nog ingen som tittade på hela programmet utan bara snuttar här och där.
Mera lek... och sen var det dags för julbordet! Brorsan har ett väldigt kök, där de ställt samman inte mindre än tre bord och dukat fint och juligt!

Vi åt och åt... Mina bröder brukar skoja med varandra och tävla om vem som orkar flest rundor vi julbordet.
Mera lekar, julgodis och jag tror de plockade fram lite olika Whiskeysorter... det är samma procedur varje år... de kivas om vem som har köpt den godaste och bästa Whiskeyn.

Sen till slut var det dags för höjdpunkten... TOMTEN...alla satt bänkade i vardagsrummet där brorsan hade knökat in en jättestor och vid gran...  och rätt som det är så är det en av ungarna, lill Fan förstås som ropar till. Han hade sett tomten utanför fönstret...

In kommer en stor och lång tomte med tjock mage... han bryter alltid på finska... i år hade han mössan lite långt ner så man såg knappt ögonen på honom. Bebben var rädd till en början och ville inte gå nära... men efter några paket försvann rädslan och han vågade till slut gå fram själv till tomten och hämta sina paket.

Lill Prinsessan fick en vagga till sin Annabell och blev överlycklig... helt spontant sprang hon fram till tomten och kastade sig in hans armar och sa: "Oh vad du är en snäll tomte, jag ska krama dig..." och så kramade hon honom.

Vår tomte är alltid så rolig, stora som små tjuter av skratt... han flörtar och skojar och är till och med lite fräck i mun ibland!

Som vanligt pratar vi alltid en massa minnen under kvällen... ungarna får höra om sånt som hände när vi var små. Vi var bjudna att stanna kvar över natten men vi åkte hem för de stora barnen skulle ju komma hit idag.

Det var en jättefin julafton men lite tomt kändes det allt då de stora barnen inte var med... det var första gången utan dem!

Lite bilder...

  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad härligt. Ni fick träffa tomten :(

2008-12-28 @ 20:04:11

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0