Får jag lov att bjuda på ett glas Chai?

2009-04-14 @ 17:07:28
     

I Marocko dricker de myntate som görs på grönt te, som innehåller mycket antioxidanter och marockansk mynta (den mynta vi anväder i sverige har inte riktigt samma smak), blandat med mycket socker. Man sköljer av myntabladen, häller kokt vatten i tekannan för att värma upp den, som man sedan direkt slår ut. Sedan häller man i sockret och tebladen i kannan och fyller på med nytt hett vatten. Man rör om så att sockret smälter och tebladen sväller.

Sen ska man snabbt i med myntan och det hela får dra en stund...

När det är dags att servera häller man först upp te i ett glas för att sedan hälla tillbaka det i kannan igen, då blandas tet och är sedan klart för att avnjutas.

Hur man häller upp teet är minst lika viktigt som råvarornas kvalitet. Man serverar det ur en tekanna med en långsmal pip, ner i höga dricksglas. Det anses vara ett stycke konst att tillaga gott te och det är en viktig företeelse i det dagliga umgänget med familj och vänner.

När man häller upp teet höjer man samtidigt kannan så att en lång stråle bildas...

                                          

Även i andra arabländer serverar man teet på det här sättet, fast då är det oftast vanligt svart te.

Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0