Nytt bantningspiller

2009-06-05 @ 17:26:30
Jag kan inte fatta hur apoteket kan börja sälja ett bantningspiller receptfritt...

Pillret har dessutom redan blivit en storsäljare! Sen den 4 maj har redan över en miljon piller sålts...

Tillräckligt många tjejer idag har redan ätstörningar... borde man inte hitta ett sätt att hjälpa dem innan man ger dem än mer saker som kan ställa till problem?

Läkemedlet gör att en stor del av det fett man äter inte tas upp av kroppen utan passerar rakt igenom tarmsystemet. Äter man för mycket fett så drabbas man av biverkningar; diarreér som kan vara både kraftiga och plötsliga. För att medicinen ska fungera måste man alltså själv tänka på sin kost och äta fett- och kalorisnålt.

På en tjej som redan har en ätstörning och kanske är anorektiker så fungerar ändå inte tabletterna som de ska...eftersom de redan äter dåligt... det lilla fett de får i sig behöver kroppen, men om nu pillret ger diaree vid fettintag... så kan det ge förödande effekter för en redan utsatt kropp...

Nej fy för sånt!



(Har ändrat lite i inlägget då det kunde uppfattas lite fel...)

Kommentarer
Postat av: Sanna

den ger ju bara diarée ifall man äter något med massa fett i :) så det gäller att tänka på vad man äter. haha. annars verkar dom bra :) dock borde dom kanske inte säljas hej vilt, alla kan ju få tag på dom hur enkelt som helst.

2009-06-06 @ 01:12:50
Postat av: Mimia

Sanna: Det blev lite fel i inlägget! Vad jag menade var att en anorektikers kropp redan är svag och utsatt och om man dessutom lägger diareer på det så kan det sluta illa...

2009-06-06 @ 10:15:26

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0