Childhood

2009-05-08 @ 09:46:01
Stiftelsen World Childhood Foundation stiftades 1999 av Drottning Silvia.


Syftet är att arbeta för barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i
utsatta miljöer över hela världen. Childhood vill ge dem möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor.

Childhood stöder mer än 100 projekt i 14 länder som riktar sig till gatubarn, barn på institutioner, unga mammor och
sexuellt utnyttjade barn. Flickor är ofta extra utsatta, därför har Childhood ett särskilt fokus på flickor.


    
   
      (fotograf: Jerker Andersson)


Här är ett par exempel... (de projekt som ligger mig varmt om hjärtat)

Brasilien

Childhood stödjer flera projekt i Brasilien som riktar sig till unga mammor, utsatta flickor och sexuellt utnyttjade barn.


Kina
Childhood stödjer två organisationer i Kina som driver projekt med fokus på barn på institutioner.


Sverige

Childhood stödjer flera projekt i Sverige med fokus på flickor, unga mammor och sexuellt utnyttjade barn. Vi samarbetar med Stadsmissionen i Stockholm och Malmö, Fryshuset, Future Teens i Stockholm, Tjejzonen och BUP Elefanten i Linköping.


Thailand
Childhood samarbetar med tre organisationer i Thailand som driver projekt med fokus på utsatta barn och ungdomar, bland annat barn som riskerar att bli offer för trafficking och prostitution.


Nu kan du som bloggar vara med och skänka pengar till Childhood, det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om Childhood och länka till dem på din blogg. Du behöver inte ens skänka pengarna från din egen plånbok utan Vattenfall som samarbetar med Childhood skänker 20:- till dem för ditt inlägg. Alla pengar går oavkortat till Childhood's verksamhet!

När du väl har skrivit ditt inlägg, så behöver du bara pinga din blogg på twingly.se, sen så registreras det hela och vips...så har du skänkt 20:- till välgörenhet.


 

     

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rart gjort, kär godhjärtad mor! :-)

2009-05-08 @ 23:58:14

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0