Stackars gatubarn...

2010-07-08 @ 23:17:15
... för det är vad mina ungar är i sommar!

Jag har inte lyckats så väl med att utackordera dem i år. Inte en endaste dag borta har det blivit än så länge!

Jag tänkte kanske att mina kära föräldrar skulle kunna höra av sig självmant och tex fråga om det är några barn som vill följa med till landet. De är ju pensionärer bägge två nu för tiden... men icke!

På den fronten är det tyst som i graven... om det nu är tyst där. Som tur är så är det många andra barn hemma också... så de leker och har kul hela dagarna!

Varje morgon när jag börjar klockan sju på morgonen så går jag hemifrån vid sex... och då händer det sig nästan alltid att jag får vara med om något litet fågelskådespel... buskteater a la naturelle!

I förra veckan satt det tex två skator och rotade i en papperskorg, en höll i soppåsen med näbben och den andre rotade, papperskorgen satt fast på en stolpe, nedanför stolpen och papperskorgen satt det en hare och tittade nyfiket på skatorna. Det var som att han antingen tyckte att det var för jävligt att de faktiskt rotade bland soporna eller så var det så att han var lika i gasen som dem... och satt där nere på marken och hejade på dem. "Vad hittar ni, finns det något av intresse?"

Haren är samma hare som jag fotograferat tidigare och haft med på bild här på bloggen. Honom ser jag återkommande nästan varenda morgon då jag går tidigt... även från tidigare år... om det inte var hans pappa förstås!

Ibland har han kärleken med sig... och då skuttar de fram tillsammans över gräsmattan.

Någon veckan innan det så var det en liten måsunge som flugit/ramlat ur sitt bo nere vid tunneln till torget... då var mamma och pappa mås helt galna. Flög omkring och gjorde störtdykningar och attackerade folk som gick förbi... tack vare att en dam (nerbajsad med måsskit) varnade mig så hade jag mitt paraply uppfällt när jag gick förbi skådeplatsen. De attackerade men då hötte jag med paraplyet... men fy så skraj jag var!

Idag hände nästan samma sak i närheten av jobbet. Två små måsungar (eller de var faktiskt ganska så stora) spatserade omkring på gräsmattan jag precis genade över. Jag såg dem inte förrän jag var alldeles inpå dem (hade annat i tankarna... "mina svullna ben")... vips så var mamman och pappan där och skulle skydda sina barn. De skriade och störtdök mot mig.... weeee där hade ni en supermom som sprang så fort hennes svullna ben kunde bära henne! Det fanns säkert någon morgonpigg dam eller herre som såg mig genom sitt fönster och fick sig ett muntert skratt.

På landet mitt i stan...


Kommentarer
Postat av: 2barnspappan

Känner samma ångest jag angående mina barn. Undrar om jag kommer att kunna åka iväg med dom någonstans i sommar!

Men jag tror att det är vi vuxna som lider mer av det än barnen. Dom är nog glada bara dom är lediga!Kram

2010-07-09 @ 11:16:15
URL: http://oskrivnaord.blogg.se/
Postat av: regnnatt

Vi vuxna har större pretentioner än barnen på det här med ledighet och semestrar. Men, för din skull önskar jag ju att dina föräldrar t.ex. tog sig an barnen. Av tusen olika skäl, roligt för dem, roligt för barnen, avlastning för dig... för att nämna tre uppenbara.Önskar så att du fick lite vila. Läser mellan raderna att du nog behöver det. Och kan inte göra mer än krama lite försiktigt på avstånd. Sköt om dig.

2010-07-12 @ 00:31:48
URL: http://regnnatt.blogspot.com/
Postat av: only me

tror att dina barn har roligt iaf så länge det finns kompisar på området. men förstår att det inte kännns kul för dig. hade ju varit lite avlastning för dig oxå om nån kunde ta dem.hoppas att du hinner njuta lite av sommaren o inte bara jobbar ihjäl dig.kramar

2010-07-13 @ 10:27:20
URL: http://blogg.aftonbladet.se/974

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0