Idag har vi sett en...

2010-09-26 @ 23:07:29
... film på kursen som rörde upp en hel del känslor!

Några var helt förfärade över att man ens nämde ordet sexualitet tillsammans med förlossning, någon  kunde mycket väl relatera till det, och majoritetet blev sugna på att både föda hemma och göra det i vatten.

Här är trailern till filmen vi såg:Jag tror ju att filmens syfte är att få kvinnor att tänka mer positiva saker om en förlossning (och inte bara visa att man faktiskt om man eftersträvar det kan få det till att bli en sexuell upplevelse). Vi blir från tidig ålder matade med information om hur ont det gör, hur hemskt det kan vara...

Hur skulle det vara om vi istället fick höra om vilken glädjestund förlossningen varit, om vi fick lära oss att möta smärtan och följa med den i stället för att motarbeta den som vi så gärna gör.

Vi är rädda för smärta och då spänner vi oss extra...

Om man lärde sig mer om avslappning och fick mer information om förlossningens förlopp och olika skeden... och sedan födde sitt barn i en behaglig miljö så kanske man faktiskt skulle kunna uppleva förlossningen som en njutning... och inte bara som något smärtfyllt! Nu menar jag inte att man ska sträva efter en orgasmförlossning utan efter en förlossning där man har kontroll och kan hantera smärtan... för även en olidlig smärta går att hantera bara man lär sig att släppa loss och följa med den.

Nu följer en period av hemstudier... en massa böcker som ska läsas och funderas över. Sen i början av november är det dags för den sista delen av utbildningen.

Och just nu är det dags för mig att hoppa i säng!


Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0