En liten pärla... en stor affär!

2009-12-29 @ 14:14:51

Stackars lille Bror med pärlan i näsan!

Han petade in den på förmiddagen och de fick inte ut den förrän i natt. Han var inte snorig eller täppt innan pärlan hamnade där men under tiden den satt där blev han både täppt och snuvig i båda näsborrarna.

Divan, som är en mycket upptagen kvinna var ju naturligtvis tvungen att gå och träna innan hon kunde ta itu med lille Brors näsa som hon erbjudit sig att göra. Sen var hon tvungen att vänta på storebror för han skulle köra henne och lillebror till akuten.

När jag kom hem från jobbet och affären halv sex så var lille Bror fortfarande hemma med sin pärla i tryggt förvar...

Divan skulle på tjejträff och Prinsens bil "gick sönder" så jag fick hoppa över middagen och ta lille Bror och lill Fan (för att undvika katastrof och slagsmål hemma) med mig och ta bussen upp till Östra.

Väl där fick vi ju sitta och vänta... det går ju bara inte att komma ifrån... och det var ju inget direkt akut!

På östra kunde de inte få ut pärlan, trots petande och sugande... lille Bror skrek och mamman svettades och lill Fan blev arg för att de gjorde lille Bror illa.

De gav upp... och skickade oss till akuten på Sahlgrenska där det ju finns ögon-näsa och halsspecialister.
Lille Bror åt lite banan och choklad i vagnen, sen somnade han... spårvagnen från Östra går ända till Tynnered.
Så vi åkte med den ända till Botaniska Trädgården där vi kunde byta till en annan spårvagn för att åka en endaste hållplats tillbaka åt andra hållet och landa direkt utanför sjukhuset.

Vi var där strax efter 9... de skrev in oss och sen fick vi sitta och vänta. Vänta och vänta... tillsammans med bland annat en kvinna som blödde från huvudet (hon hade halkat och slagit i huvudet), en annan kvinna som halkat och brutit armen, en kvinna med hjärtproblem, en man med magproblem... Kvinnan som blödde i huvudet hade redan suttit i över 2 timmar och väntat... när vi sen gick därifrån många timmar senare satt hon fortfarande och väntade.

Lille Bror sov gott i vagnen... lill Fan shoppade loss när de rullade fram "sjukhuskiosken", det blev både dricka, smörgås, choklad och chips. Och inte delade han med sig...

Jag  tröttnade på att vänta för jag insåg att vi inte skulle kunna komma hem om inte vi kom in snart... jag menar hur farligt kan det vara med en pärla i näsan?
Jag fick tag på en sköterska och sa att jag inte orkade vänta längre... hon svarade då att "näsgubben" var inne på operation precis men att han visste att vi väntade på honom... och att det säkert inte skulle ta så lång tid innan vi fick komma in.

OK tänkte jag... vi kan väl vänta någon timma till, men sen går vi... det tog max 5 minuter och sen kom doktorn.
Han hade en elev med sig och tillsammans med eleven fick jag hålla fast en yrvaken lille Bror och vips efter endast 5 minuter var pärlan ute och lille Bror glad igen.

Vi sprang och hann med en spårvagn, sen fick vi springa igen och hann med det sista fordonet hem.

Lille Bror blödde lite ur näsan... och doktorn sa att det var möjligt att han rispat honom lite och att han tyckte att jag kunde vara hemma idag för att se att det inte blödde mera.

Jag kom hem, jag såg mitt hem och sängen segrade...

Kan säga att vi SOV LÄNGE idag! Speciellt lill Fan...


Kommentarer
Postat av: only me

oj det var mycket jobb för en pärla hehe...

tur att det gick bra till slut iaf...

dessa roliga barn...

2009-12-29 @ 20:59:47
URL: http://blogg.aftonbladet.se/974
Postat av: Ingela

Oj, stackars liten. Tur att ni fick ut den!!



Tack för julhälsningen!! Vi har haft det gott!

Kikade på dina bilder från julen. Så fina! Det ser ut som om ni haft det rikigt mysigt.



Många kramar!

2009-12-29 @ 23:16:37
URL: http://trebarnslandet.se
Postat av: regnnatt

En pärla! Underbart att läsa dig! Din blogg är jättevacker. Och du, tack! För att du läser och förstår... Stor, stor kram till dig!

2009-12-30 @ 01:51:49
URL: http://regnnatt.blogspot.com/

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0