Solen skiner så underbart...

2010-09-29 @ 12:02:23
... och vissa dagar skiner den extra starkt!

Som idag tex...

Igår hade jag ett missat samtal med ett nummer jag inte kände igen, jag ringer inte upp utan väntar istället på att de ringer igen. Jag menar vill de mig något så ringer de ju igen... annars kanske det bara var en felringning!

Ingen ringde igen! Alltså antar jag att det är en felringning...

Idag har jag fått mail... den som ringde mig igår var ingen mindre än läraren på Doulautbildningen. Hon undrade om jag kunde ge en kurs hos dem på Födelsehuset...

Hon som skulle ha gett kursen har tydligen fått förhinder... jag har knappt börjat än och jobben söker upp mig!
Jag ler...

Så redan på måndag ska jag hålla kurs...

Nu ska jag ut i den riktiga solen med barnen!

Höstpromenad

2010-09-28 @ 12:26:24
Igår var jag och småbarnen ute på en härlig höstpromenad...

Det var solsken och jättefint men det blåste ganska så mycket. Vi gick nästan runt hela orten. Plus att vi stannade ett tag hos min kompis och fikade.
Det var en dunderfika med äpplepaj och vaniljsås... smaskens tyckte alla!

På hemvägen slank vi in på ICA där vi skulle köpa bröd och lite annat... jag blev förvirrad eller kanske förtrollad när vi kom in där och köpte istället för det vi skulle köpa mjuka tjocka goa tröjor till de små... rikigt mysiga hösttröjor!


Vackra flugsvampar...


Lille Bror kastar småstenar i vattnet... han hittade även en kapsyl
som åkte i innan jag hann reagera...


Vackra nypon som kan bli till nyponsoppa eller varför inte nyponkompott
med lite sting... om man blandar med färsk chili...


Mamma jag ser inget... solen skiner mig rätt i ögonen!


Enligt skolbarnen så kan man ibland få se bävrar här... ???


Den här tunneln gillar vi inte... Prinsessan bävar för nästa skolår då hon ska
igenom här två ggr om dagen!


Men... vi ser ljuuuuuuuuuuset! Och på andra sidan väntade äppelkaka och vaniljsås!


Nu ska vi ner till tvättstugan och stoppa in tvätt... sen ska vi ut i solen och leka!

Idag har vi sett en...

2010-09-26 @ 23:07:29
... film på kursen som rörde upp en hel del känslor!

Några var helt förfärade över att man ens nämde ordet sexualitet tillsammans med förlossning, någon  kunde mycket väl relatera till det, och majoritetet blev sugna på att både föda hemma och göra det i vatten.

Här är trailern till filmen vi såg:Jag tror ju att filmens syfte är att få kvinnor att tänka mer positiva saker om en förlossning (och inte bara visa att man faktiskt om man eftersträvar det kan få det till att bli en sexuell upplevelse). Vi blir från tidig ålder matade med information om hur ont det gör, hur hemskt det kan vara...

Hur skulle det vara om vi istället fick höra om vilken glädjestund förlossningen varit, om vi fick lära oss att möta smärtan och följa med den i stället för att motarbeta den som vi så gärna gör.

Vi är rädda för smärta och då spänner vi oss extra...

Om man lärde sig mer om avslappning och fick mer information om förlossningens förlopp och olika skeden... och sedan födde sitt barn i en behaglig miljö så kanske man faktiskt skulle kunna uppleva förlossningen som en njutning... och inte bara som något smärtfyllt! Nu menar jag inte att man ska sträva efter en orgasmförlossning utan efter en förlossning där man har kontroll och kan hantera smärtan... för även en olidlig smärta går att hantera bara man lär sig att släppa loss och följa med den.

Nu följer en period av hemstudier... en massa böcker som ska läsas och funderas över. Sen i början av november är det dags för den sista delen av utbildningen.

Och just nu är det dags för mig att hoppa i säng!


Oj vad jag bloggar...

2010-09-26 @ 02:23:27

... det är nästan så att mina besökare får läskramp!

Den där blogglusten vill inte infinna sig. Kanske har jag passerat mitt bloggstadium och gått vidare! Jag vet faktiskt inte... det här inlägget skriver jag mer eller mindre för att det känns som att jag måste informera mina bloggvänner lite om vad som händer i mitt liv.

Jag jobbar på... kroppen värker fortfarande och benen är fortfarande svullna... ingen ändring där alltså!
Det har varit en aning... men bara en aaaaaning mindre jobb. Den här helgen går jag en del av doula-utbildningen. Jag minns att jag skrev om den redan då jag bloggade på AB, och det är först nu som jag faktiskt har kommit så långt att jag gör den.

Kursen är kul och väldigt inspirerande! Idag var det en hel hög med kvinnor som gick hem och skulle försöka övertala sina män om att de nog i alla fall skulle ha minst ett barn till.

Man har ju hört talas om Doulaeffekten... men trodde inte att den innebar att blivande doulor skulle få en sån lust att själva gå och bli gravida. Men så klart... det kan ju också vara en effekt!

Vad doulaeffekten egentligen innebär:

Doulaeffekten:

Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat.

Med en doula minskar:
· antalet kejsarsnitt med 50%
· förlossningens längd med 25%
· behovet av medicinsk smärtlindring med 30%
· önskemål om ryggbedövning med 60%
Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse


Idag har jag också beställt turkosa (då mina företagsfärger ska vara turkos och cericerosa) yogamattor som jag ska använda på mina kurser i spädbarnsmassage. Jag beställde även ett slags överkast som jag ska använda som "typ" matta för att göra lokalen lite mysigare. Mattan i mitten med lite ljuslyktor ... och så lägger man ut yogamattorna i en ring runt "mattan" och slänger ut lite mysiga kuddar här och där och vips så har man en perfekt avslappnande miljö för babymassage.

Låter väldigt flummigt och flower power men det bryr jag mig inte om, huvudsaken är att det blir en lugn och mysig miljö där man trivs...

Det där överkastet/mattan som jag beställde är inte riktigt det jag var ute efter... men det får duga som start tills jag hittar det som jag verkligen vill ha.

Har även ordnat en svarta t-shirtar med min logga på som jag ska ha när jag jobbar... hade redan vita... men eftersom jag inte trivs i vitt så tänkte jag att ett par svarta också skulle vara bra att ha.

Har dessutom ordnat jättefina kort som jag ska använda som namnkort där jag kan skriva babysarnas namn och dela ut till föräldrarna så att jag lär mig vem som är vem.

Nej nu är det verkligen dags att krypa till kojs, har varit uppe sen sju på morgonen och nu är klockan snart halv tre på natten. Måste ju vila ut innan morgondagens kurs!

Ha det bra!
Besvikelse

2010-09-11 @ 16:28:57
Att bli sviken av en person som ska vara den som står en närmast är hårt...

När det händer gång på gång...

Då går man vidare och glömmer den personen!

Jag sörjer...

2010-09-11 @ 16:26:51
... min balkong! Idag satt jag där ute och drack kaffe, det regnade men var mysigt ändå. Blev lite våt i ögat då jag satt där. Har inte gjort i ordning balkongen överhuvudtaget i år. Förra höstens ljungväxter står kvar... bordet som var nymålat, fint och vitt förra året ser nu smutsigt och trist ut.

Balkongen ser precis ut som jag känner mig... :(

De sista dagarna har jag även sörjt annat... barnens kusin, en ung kille på blott 20 år gick bort för ett par dagar sen, efter att ha varit med i en bilolycka. Tre personer inblandade... alla tre omkom!

Såna här saker får en att tänka på hur skört livet egentligen är... vad som helst kan hända när som helst!

När sånt här händer blir jag extra beskyddande , nästan överbeskyddande mot mina egna barn... förmanar dem att ta det försiktigt, att tänka på vad de gör.

När lille Bror var ett par månader gammal så ammade jag några vänners barn, då mamman i familjen var inlagd på sjukhus och fick alldeles för starka mediciner för att kunna amma... nu väntade mamman... äntligen barn igen, efter många misslyckade försök. Hon hade hunnit komma in i femte månaden... häromdagen, samma dag som kusinen omkom fick hon ett sent missfall.

Divans öga darrar och blinkar... då brukar det hända något... så nu väntar jag på att något mer dåligt ska hända, samtidigt som jag håller tummarna och ber att det inte ska göra det.

Även vädret är sorgligt idag!

Konstigt...

2010-09-08 @ 19:26:16
Fastän jag inte har varit här och skrivit något regelbundet på evigheter så har inte läsarantalet minskat något... det håller sig ungefär på samma nivå.

Då kan man kanske kalla det för att jag har trogna läsare... och det tackar och bugar jag för!

Sitter på jobbet... vi är en personal kort men man hinner ändå att slappa lite mellan samtalen. Passar därför på att skriva lite!

Har funderat lite på att skriva ett litet sammadrag utav sommaren... eftersom jag inte har varit så aktiv kanske det skulle vara på sin plats. Det har visserligen inte hänt så mycket... bara jobb och inget kul alls.

Ungarna har varit gatubarn hela sommaren... den slappa barnvakten har låtit lille Bror vara ute med sina stora syskon vilket jag tycker att han är alldeles för liten för... om man då inte hänger med näsan ut genom fönstret så gott som hela tiden.

I slutet av den här månaden ska jag gå en del utav utbildningen till doula... spännande... jag har faktiskt redan fått jobberbjudande vilket känns extra roligt! Det är genom samma tjejer hos vilka jag ska hålla kurser i höst.

Själva företagsplanerna har faktiskt legat nere under sommaren då jag inte har hunnit tänka på det på grund utav allt jobbande. Men nu är det åter dags att ta nya tag... det är mycket som ska ordnas!

Håller dessutom på att utforma olika (reklam)brev som ska skickas till olika målgrupper jag tänkt inrikta mig på... såsom socialkontor, bvc och mödravårdscentraler.

Det är riktigt riktigt svårt att formulera sig på ett bra sätt... det får inte bli för långt, det ska väcka intresse, det ska vara enkelt men samtidigt anpassat till det språk de själva använder sig utav när de skriver informationsblad
eller brev.

Jag är lite petig när det gäller sånt...

Nej nu kallar jobbet... vid den här tiden ringer telefonen i ett.

Är faktiskt glad över att jag lyckades skriva ett sånt långt inlägg... bravo mig!


RSS 2.0