Happy Halloween!!

2008-10-31 @ 18:43:23
    

Definiera bra och dåligt föräldraskap!

2008-10-31 @ 00:39:19

Har tänkt mycket på föräldraskapet! Vad definierar en bra förälder och vad definierar en dålig förälder?


Hur är en riktigt dålig mamma eller pappa? Finns det egentligen dåliga mammor och pappor? Vem är det som bestämmer hur en förälder ska vara? Vem bestämmer normerna och har de rätt att göra det...


Ingen är väl perfekt, men ingen är väl inte heller urusel!


Det som jag tycker utmärker en bra förälder är ju min personliga åsikt, det du tycker är en bra förälder är din åsikt... tänk vad många olika sorters föräldrar det måste finnas... ingen är den andra lik!


Det finns föräldrar som offrar allt för barnen, som helt utplånar sina egna personer under tiden de är föräldrar, det finns de som inte lever efter barnen utan fortsätter att tänka på sig själva och unna sig samma saker som innan de hade barn.


Det finns "gullegull"-föräldrar som låter barnen styra, det finns "ajaj kapten"-föräldrar som styr och ställer som de värsta överbefälhavare...


Vad är du för en slags förälder?


Jag har en egen bänk...

2008-10-30 @ 22:34:06

... fast egentligen är det prästens bänk! Men jag lånar den varje morgon...

På min bänk sitter jag och filosoferar varje morgon i väntan på att dekoratören ska komma och släppa in mig på jobbet. Det är en vanlig träbänk... men gud vad skön för ryggen... det är en böj på ryggstödet som trycker på ryggen precis där jag har ont.Precis när jag sitter där så slipper jag smärtan för en stund...


Jag tror att det faktiskt är den enda stund på hela dagen som jag verkligen slappnar av... där på min bänk i ett tomt köpcentrum.
Det är fridfullt...

 Jag sitter och tittar på städpersonalen, vaktmästarna och renhållningsgubbarna när de jobbar.

Idag var det ett par fönsterputsare i farten... en lång och stor man och en liten och smal... den store var chefen och det var han som höll i skaftet på fönstermoppen/skrapan.


Den lille mannen hoppade fram då och då och bytte mellan skrapa och mopp på skaftet och torkade av skrapan efter varje drag...  fram och tillbaka upp och ner hoppade han runt... medans den store mannen höll i skaftet och bara stod där...

Fint samarbete...


I morgon ska jag sitta på min bänk igen!


Grattis min älskling!

2008-10-30 @ 22:27:32
Idag är det Värstinnans dag... hon fyller hela sjutton år!

Hon var här på en snabbvisit så att vi fick gratulera henne lite, sen försvann hon hem till pappa för att de också skulle få fira henne lite och sen... sen bar det av ut på restaurang med the man. Indisk!

Fick sms för en stund sen... hon hade fått en Dolce&Gabbana klocka och en bukett med röda rosor och brudslöja i... hon var så upprymd!

När de kom hem från stan hade han lämnat henne ensam hemma för att hämta fler överraskningar...

Väntar på mer sms nu! Spännande...

Min egen present till henne är en sak jag beställt ifrån Tyskland, men den har inte kommit ännu... :(

     

Deppig!

2008-10-29 @ 17:38:19
Det är vad jag har varit de senaste dagarna...

Ingen lust att göra någonting... har kliande utslag överallt känns det som... och inget hjälper, de vill inte försvinna!
Fast det är klart... med lite Tavegyl gör de nog det, men till det måste man ha pengar... vilket jag inte har just nu!

Är en fattig mamma just nu... men en hel del obetalda räkningar!

Men jag har bestämt att det är inte värt att deppa ihop för det... livet fortsätter ju ändå och då kan man lika gärna försöka göra det bästa av det! Eller hur?!

Förstår bara inte varför det ska ta så himla lång tid innan a-kassan kommer igång... det har gått 5 månader nu!

I afton... kanske jag ska sätta igång med att lära mig Illustrator... har en himla lust att lära mig nya saker!

Ben & Jerrys!

2008-10-29 @ 17:31:39
Vad är detta för något mumsigt som jag tydligen har missat helt?

I var och varannan blogg (nåja i många ungdomars bloggar i allafall) läser jag om Ben & Jerrys...

Finns det en glass som bara ungdomar äter? Eller gör de vuxna också det, fast de inget nämner i sina bloggar?


I vilket fall som helst så måste jag ju prova detta... jag är tonårsmamma för sjutton, allt som ungdomarna provar på det måste jag också prova!


Så i afton mina kära blir det... "exklusivt mammamys"... för glassen är nog himla dyr... anar jag...


Strax ska jag smita iväg till ICA och köpa själva objektet för myset och sen... fort i säng med ungarna... maken ska iväg och sjunga, så voila... jag får ha allt det goda för mig själv.
Och sen någon gång... kanske... om han är snäll så kan maken få smaka! OM glassen faller mig i smaken vill säga!


Den här smaken hade jag tänkt köra ikväll...

                         


Lite ätbart!

2008-10-22 @ 12:30:14
        

Mera gottigott gott...

2008-10-21 @ 13:08:42
Efter att ha smakat på ungarnas chokladbollar häromdagen blev maken sugen på mer... så ikväll ska han göra kokosbollar efter sitt eget recept... de innehåller inte så mycket fett, bara en msk. Och ganska så lite socker...

Han använder mariekex istället för havregryn... men vem vet hur mycket socker och fett de innehåller?

Måste nog läsa lite på förpackningen sen...

Makens kokosbollar är i alla fall jättegoda, sätter kanske in en bild sen!

                                                     

Igår shoppade vi lite.

2008-10-21 @ 13:00:27
Vi tog oss en runda på köpcentret igår och köpte de saker jag spanat in...

Det blev bland annat detta till Bebben... måste nog sluta att kalla honom för det snart... han är ju en stor pojke nu!

 

Jag älskar hans nya munkjacka, den är go och mjuk som en gosenalle och den är förhoppningsvis varm också.
Jag tittade lite på overall till honom, men jag har faktiskt inte hittat någon som jag gillar ännu... fast vi köpte vinterkängor till honom!

Tror jag ska ta mig en liten runda idag med... måste ändå dit för jag ska hämta ut Prinsens biljetter till Tiesto-konserten i Stockholm.

Tantmode från Lindex den här gången!

2008-10-20 @ 11:44:19
Inte för att jag kan köpa alla vackra kläder jag hittar... här har då inga pengar dimpt ner på mitt konto ännu... men man kan ju få drömma lite. Det kostar inget!

Den här gången tar vi och kikar in lite Lindexkläder... den här klänningen/tunikan tycker jag är jättefin, fast jag är inte så förtjust i resåren. Och jag skulle nog inte använda den utan byxor eller tights till... jo kanske... men bara hemma då!




Idag ska jag ta med mig kameran och gå till Vila... Divan brukade alltid köpa vackra klänningar där och nu finns det en hel del nytt som hon gärna skulle vilja se... ska fråga om jag kan få ta några kort som jag kan skicka till henne, där hon sitter i utlandet och har det lite långtråkigt! 

Kanske jag kan vara en snäll mamma och köpa en klänning sen också...
  

Kristaller och sånt där... trams!

2008-10-20 @ 11:02:15
Jag  har beställt en golvljusstake ifrån Jotex... men jag vet inte om jag gillar den än, för det är kristaller på den... och sånt där trams gillar inte jag!

Fast maken gör det... han tycker att det är elegant!

      

Jag får vänta och se hur den ser ut live... om jag inte tycker om den så kan det ju bli en fin julklapp till någon som tycker om sånt.

Jag gillar golvljustakar i smide, men det ska vara lite mer robust, se lite mer gammaldags eller mer handgjort ut... lite grövre och helst utan kristaller!

Den här hade jag tänkt att placera i vårt sovrum... en liten "romance" faktor! Eller varför inte som halloween dekoration tillsammans med häxdräkten...mua ha ha!

Chokladbollar med storebror.

2008-10-19 @ 20:19:04
När vi kom hem efter vår promenad satte jag igång med dagens middag, Briani, en arabisk rätt. Eller arabisk vet jag inte om den faktiskt är från början för både i Indien och i Afrika gör man Briani. Det finns en massa olika stavningar på ordet...

Och en massa olika varianter på själva rätten, men alla innehåller i alla fall ris... sen kan man i stort variera resten av innehållet som man själv vill.
Idag hade jag kycklingfile i som var stekta i små små bitar, potatis i pytt-i-panna storlek, gröna ärtor, lök och sopp-spaghetti (såna där jättesmala och tunna, nästan som sytrådar) som man bryner lite innan man kokar den tillsammans med riset. Sen så har man då i en massa kryddor, som curry, gurkmeja, salt , peppar och en arabisk kryddblandning.

Sen äter man det tillsammans med turkisk yoghurt... Jättegott!

Storebror och småbarnen gjorde chokladbollar, vi hade ingen kokos hemma så de rullade dem i pärlsocker... ungarna var snabba på att äta upp dem men jag hann ta en bild innan alla försvann...

      

Kameran är inte världens bästa så bilden är lite otydlig i det här formatet... man ser mycket bättre i originalstorlek!

Liten promenad till köpcentret.

2008-10-19 @ 19:28:02

Prinsen, som sovit här i natt och jag och så klart alla småbarnen tog oss en promenad idag i det fina höstvädret... när vi gått runt ett tag drog vi oss sakta mot köpcentret. Vi tänkte titta lite på mössor, vantar och vinterjackor. Det är rea i nästan varenda affär just nu... men inte på jackor och sånt!

Vi tog lite bilder när vi var ute, här är ett par...

         

I morgon när barnbidraget äntligen kommer ska jag gå och handla lite varmt till småttingarna... jag var ju så duktig och kastade alla vantar och mössor när jag rensade alla skåp och garderober... något som jag lite ångrar nu!

Men det blir kul med nytt! Såg en massa fina saker idag...

         


Det blev pizza till middag igår...

2008-10-19 @ 19:21:31

Vi har varit extra fattiga den här månaden och igår så var det faktiskt ganska så tomt i både skåpen, kylen och frysen...
Men jag hittade lite ingredienser till supermoms smaskiga hembakade pizza... tyvärr har vi ingen stenugn... men faktiskt så smakade pizzan bra ändå.

Det blev pizza med tonfisk, tomatsås (min hemkokta med en massa smått & gott i), ost och räkor (vi hittade en påse längst ner i frysen).

Pizzan blev jättegod... och när alla sju ätit sig mätta så fanns det ändå kvar ett gäng bitar. De stoppade jag i frysen,så nu är inte den helt tom längre... Jättegott till mellanmål, när man kommer hem från skolan och är lite småhungrig!


                        


Chokladmonster i farten...

2008-10-18 @ 15:46:26
Idag har jag och de två skolbarnen ägnat oss åt att städa deras rum...

Och under tiden...  i ett obevakat ögonblick... gjorde lill Prinsessan och Bebben bus! Någon... inte jag, förmodligen ett stora syskon hade lämnat o'boy burken öppen på köksbordet och den hittade så klart de små... just precis när vi andra var upptagna...

När jag och Prinsessan kom ut från hennes rum hittade vi lill Prinsessan i soffan... vi trodde att hon satt i allan ro och  tittade på barnkanalen och reagerade inte ens först...
Men så såg vi hennes ansikte... och tunikan, som var full av o'boy pulver... och händerna... Jag rusade ut till köket för att se var Bebben höll hus... han kilade snabbt förbi mig ut från köket och in i vardagsrummet... helt full av chokladpulver han med!

Och köksgolvet ska vi inte tala om ... de hade till och med lämnat fotspår efter sig!

Prinsessan tog dem båda till duschen och jag tog hand om golvet... nu sitter de så sött i soffan alla fyra och tittar på barnkanalen, tror jag... i alla fall är det ett barnprogram på.

Nu ska jag göra pizza... lite mysigt måste man ha på en lördag!

        

Den här helgen skulle jag ha gått på kurs...

2008-10-18 @ 13:04:38
Men som vanligt så hade jag inte råd att gå den... hm... det är alltså inte första gången jag har fått avboka den.

Jag vill gå en kurs för att bli Doula... och den ges bara en gång per termin i Göteborg om det är tillräckligt med deltagare anmälda. Kursen består av två helger, två tolvtimmars pass och två åttatimmars pass. Långa dagar...

Jag har i alla fall inhandlat nästan alla böcker som finns på litteraturlistan... så om inte annat så kan jag ju läsa alla böcker fram tills att det är dags för nästa kurs. Böckerna ingår inte i kursen men man måste läsa dem för att klara provet som man måste göra för att bli en auktoriserad doula, man läser dem alltså utöver litteraturen som man har på kursen.

Såna här spännande böcker är det som det handlar om... dessa hämtade jag ut på posten igår. De handlar om att föda barn, med en massa bilder från förlossningar osv... Om förlossningsskräck och om hur man kan hjälpa de blivande föräldrarna i olika situationer.
Och en massa annat smått och gott...

    

Akvarellmålning, nästan mitt i natten...

2008-10-17 @ 23:36:58
Här sitter vi Prinsessan och jag och målar med akvarellfärger...

Så avslappnande... de andra barnen sover och maken är hos sin systerson och ska sova över där. Vi skulle mysa hade vi tänkt men det har vi alldeles glömt av...

Orkar inte koppla in scannern nu men annars så kunde jag ju ha visat våra alster...

Tror jag ska överraska min lilla Prinsessa med lite glass så här nästan mitt i natten... lite galen måste man vara!

Sen så blir det sängen för jag ska jobba imorgon och grannflickan ska vara barnvakt.

Natti natti!

Balkongen är ganska tom nu...

2008-10-17 @ 15:02:03
... efter att ända sen i våras varit välanvänd...

I somras blommade där fint och vi praktiskt taget bodde därute... men nu ser där ganska tråkigt ut! Balkongmöblerna står fortfarande kvar och alla ljuslyktor också, men när man ser på växtligheten så är det tomt...

Ljuslyktorna ser dessutom väldigt somriga ut...

Tror att det är dags för lite ompyssling av balkongen... dags att göra lite höstfint... för vem har sagt att det är slut på användandet av den redan...

Det går alldeles utmärkt att fortfarande sitta där ute och ta sig en kopp kaffe eller att sitta där ute sena kvällar och fnissa med tjejerna när de röker...

Tror jag ska köpa ett par mysiga plädar... det finns ju för en billig peng i en mängd olika butiker... byta ut ljuslyktorna mot lite robustare saker och inhandla ett gäng höstväxter såsom... höstglöd, ljung i olika färger, lite murgröna och varför inte ett par cyklamen. De sägs tåla frost!

Jag älskar min balkong...

Tänk att sitta där ute när det blir lite kyligare... fast med solsken förstås... och dricka varm choklad och ha nybakade bullar till...

Kanske man till och med ska satsa på lite infravärme...

     

Varför är det så svårt med mönster! Tantmode...

2008-10-16 @ 11:40:23
Jag älskar sådana här klänningar, tycker att de är jättefina... men om jag skulle ta på mig en så blir jag som tokig!
Jag klarar helt enkelt inte av kläder med mönster på...

Hade annars gärna köpt en sån här klänning... den ser käck ut och man kan variera den med både strumbyxor, tihgts eller byxor under.

     

 

Bullbak...

2008-10-16 @ 11:34:17
Igår bakade vi kanelbullar! Det var ett bra tag sen sist... jag är nog ingen bullmamma precis!

Det var lill Fan och hans klasskamrat som skulle baka egentligen... men naturligtvis så hamnade alla barnen i köket och skulle hjälpa till. Mitt i bullbaket kom killens mamma och hämtade hem honom, han blev lite putt men det åtgärdade vi idag... jag skickade med en påse bullar till honom i lill Fans ryggsäck.

Ungarna fick hälften av degen... jag är faktiskt imponerad... de lyckades få till ett gäng fina och ganska så stora bullar. Efter baket drack vi o'boy och åt utav de nybakta bullarna... en lite onyttig kvällsmat kanske, men det blir ju inte så ofta så jag tror nog inte att det gör något!

Visst blev barnens bullar fina... det är de som ligger på fatet! Mammas blev nästan brända... för jag glömde av dem när jag städade i ordning efter oss.

Vi har faktiskt inte bakat bullar sen svägerskan bodde hos oss... och det är ett år sen nu! Fast då bakade vi å andra sidan bullar nästan dagligen för det var det enda damen åt till frukost!




Tant, tant... tantmode!

2008-10-14 @ 19:31:56
Jag kan inte bara låta bli...

Jag hittar så mycket saker när jag tittar runt på nätet. När kommer pengarna... väntar & väntar!



Ett gäng toppar som inte vore så dumma att ha... Jag älskar tigrar men jag har aldrig haft någon tröja med en på!

Ett litet kletigt monster!

2008-10-14 @ 18:15:09
Idag hade Bebben extra kul vid matdags...

Vi satt och åt mat... och lill Prinsessan som har varit grinig hela dagen satte igång med att skrika... det gick inte att trösta henne på något vis. Jag tog henne med mig in i sovrummet och tänkte att hon skulle lägga sig istället för sånt där skrik och gap det orkar vi inte med...

Bebben satt ensam kvar vid köksbordet och åt... sen hörde jag att han gick in i vardagsrummet, han småsjöng lite och jag tänkte att han har nog ätit färdigt och gått i från bordet... min duktiga ettåring!

När jag var klar med lilla gumman gick jag ut i vardagsrummet och där möttes jag av den här varelsen...

       

Jag brukar blanda lite naturell yoghurt i Bebbens mat när vi äter ris. för att han ska kunna få upp det på skeden lättare...

Nu hade den lille mannen tagit med sig sin mat... hur han nu lyckades bära det... in i vardagsrummet och där haft ut innehållet i tallriken på golvet...

Sen hade han roat sig med att kleta runt i det med fingrarna och även trampat i det... när jag kom så höll han på att åka skridskor i det och vips så halkade han...

Hela golvet var fullt... hela hans byxor, händer och hår... jag morrade svagt och han log med hela ansiktet!

Det är allt underbart med busungar...

Gud vad jag älskar vatten!

2008-10-13 @ 16:11:58
Finns det något godare än ett riktigt kallt glas vatten?

Nej... inte för mig i alla fall! Jag är en riktig vattoman... vatten i alla former slinker ner... mitt favoritgodis är isbitar!

Mineralvatten med olika smaker är lika goda som vilken läskedryck som helst...

Här dricker vi sällan mjölk till maten, aldrig saft... utan det är vatten som gäller... förutom vid något enstaka tillfälle någon gång då det ska vara lite festligare... då kanske det serveras något starkare... såsom läsk!

Vatten är bra till så mycket:

Brukar hjälpa vid huvudvärk...

När jag är riktigt mätt, så där så att man nästan mår illa... då brukar jag dricka en massa vatten så försvinner den där obehagliga illamående-mätt-känslan illa kvickt!

Jag har nästan alltid en flaska vatten med mig när jag går någonstans... när jag jobbar... eller bara är ute och promenerar.
Maken tycker ofta att jag är ganska så tjatig och jobbig med mitt vatten... men en gång var han riktigt tacksam och glad över att jag alltid släpar med mig vattenflaskor... och det var när vi en gång i Jordanien körde av vägen ute i öknen, på grund av sandstorm. Varken han eller hans kompis hade tänkt på att ta med vatten, fast jag hade sagt till dem... de bara struntade i vad jag sa... tji fick de... och jag satt med världens "ni -borde-ha-lyssnat-på mig" leende när de skämdes och försökte få mig att dela med mig av mitt vatten... he he... de fick inget!

Jo jag skojade bara... jag hade tillräckligt med vatten så att det räckte till oss alla!

I love water!

       


Obs! Varning.... tantmode på gång igen!

2008-10-13 @ 11:54:27

Jag är så sugen på att handla en massa kläder till mig själv... det blir ju oftast ungarna man handlar till!

Jag är så sugen på att köpa den här tunikan/klänningen från Haléns, tycker den ser jättemysig ut, gärna tillsammans med sjalen.

Tror att den skulle bli en favorit i min garderob...

        

Fast egentligen gillar jag inte kläder med mönster på, varken stora mönster eller små... men den här ser i alla fall jättefin ut på bild...


Om bara jag kunde få igång min a-kassa... varför ska det ta en sån väldans tid?


Bubbles...

2008-10-12 @ 23:32:28
  

Lite glitter... från Glitter!

2008-10-12 @ 17:32:47
Det har jag handlat idag!

Fick ett presentkort där utav grannflickan när jag fyllde år som jag inte använt ännu... förrän idag alltså!
Så nu glänser jag lite... men jag köpte faktiskt mest saker till håret. Idag har vi varit barnfria nästan hela dagen, så vi tog oss en tur till köpcentret bara jag, maken och Bebben.

De andra barnen fick följa med storebror hem till hans pappa och vara med på hans andra lillebrors kalas. Vilket var mycket efterlängtat! Det var så skönt att komma hem från jobbet till ett tyst hem, inga ungar som gapade och skrek...
Vi åt lunch i lugn och ro och sen gick vi ut...

När vi kom tillbaka och ungarna väl var hemma igen, så var vi ute och pratade med en pappa till en kille som hotat att krossa lill Fan... Så nu kanske äntligen det blir lite lugnare i skolan! För lill Fan säger att han uppför sig illa i skolan bara för att killarna här hemma är så elaka mot honom när han är ute och leker. Det tar han sen igen i skolan!

Nu har vi ätit god mat och nu ska jag sätta igång med att baka bröd för 5:e dagen i rad. De äter som hästar här!

Känner att det är dags för lite förändring!

2008-10-11 @ 21:48:43
Och då gäller det vardagsrummet...

Jag vill ha nytt... helst alltihop! Nya möbler, nya väggar, andra färger... ja en hel make-over. Fast då kommer vi till det stora problemet skattkistan är TOM... och jag kan inte hitta min kappsäck... den har jag förlagt.

Har hittat de här möblerna, som jag gillar jättemycket... men jag hittar ingen bokhylla som matchar. Någon som har några tips? Det tages tacksamt emot!

    

Inte riktigt i min smak!

2008-10-11 @ 10:46:41
Igår kväll var vi på bio! Trodde inte att vi skulle komma iväg men det gjorde vi... trots att alla småbarnen var hemma!

Det blev ingen övernattning hos storebror för lill Fan och Prinsessan... men det gjorde inget de var lika glada över att stanna hemma. Grannflickan passade gärna dem också...

Maken och jag hade ju tänkt gå själva på bion men vi hade tre biljetter så vi ringde till Prinsen och frågade om han ville följa med... och det ville han.

Vi såg en action komedi... som inte riktigt föll mig i smaken! Det var Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey JR och Tom Cruise bland annat i rollerna. Jag höll på att somna flera gånger där jag satt och lutade mig mot makens axel...

Det bästa i filmen var enligt mig Tom Cruise, som spelade en äckligt girig filmproducent. Han gick knappt att känna igen... Hans dansscen i slutet av filmen var klart det bästa och roligaste i hela filmen...

                 

Efter bion ville vi snabbt hem då det var riktigt ruggigt väder ute, det regnade och blåste... och vi hade planerat att göra räkmackor när vi kom hem... vi var riktigt hungriga!

Prinsen träffade en kompis och ett gäng tjejer i stan så han stannade med dem...

När vi kom hem så hade barnen ganska så nyss somnat... hm... och det var full rulle i köket! Värstinnan och the Man höll på med kickboxing och grannflickan satt och fnissade. Det luktade rök i hela huset! Aja baja!

Men huvudsaken var väl att allt hade gått bra och att ungarna låg nöjda och sov i sina sängar.

Ikväll kanske... men bara kanske, ska vi...

2008-10-10 @ 11:50:23
... gå på bio maken och jag!

Lill Fan och Prinsessan kanske ska sova över hemma hos stora barnen idag och småbarnen ska vara hemma med Grannflickan.

Om det blir så att de ska sova över då går vi på bio... annars får vi väl ha en myskväll  hemma istället. Lill Fan och Prinsessan ska nämligen på kalas hos storebrors andra lillebror i morgon och då pratade vi lite om att det kanske skulle vara kul att sova över där... vi får se hur det blir lite senare idag!

Jag håller i alla fall tummarna, det var flera år sen maken och jag var på bio...

Lite mer tantmode...

2008-10-10 @ 11:41:24
Jag sitter här och önskar mig en hel kappsäck full med pengar...

Det är så mycket som jag skulle vilja köpa och behöver köpa, men varken har råd med eller tid till. Det är ganska så hopplöst att försöka handla kläder när man har en halv dagisgrupp med sig.

Jag är ju inte direkt någon accesoire-människa, men nu har jag faktiskt sett en massa fina väskor, sjalar och smycken som jag skulle vilja ha.

Och så har jag bestämt att KappAhl är den affär vars sortiment jag gillar bäst i höst...  Både dam och barn!

Här är en bild på en härlig tröja, dock inte från KappAhl utan från Haléns.

Detta är min favoritmodell på tröjor... stickad mjuk med löst hängande polokrage! Jag vet inte varför men varje gång jag bär en sån så känner jag mig så kvinnlig.

     

Mina småbarn gillar små bord...

2008-10-09 @ 11:58:10

Nästan varje dag hittar jag antingen lill Prinsessan eller Bebben uppe på något litet bord...

Bebben har sitt favoritbord brevid soffan... det är ett egyptiskt bord med en massa hieroglyfer och egyptiska faraoner på... det hittade jag för en billig peng i en second hand affär för ett antal år sen.

Lill Prinsessan sitter på alla möjliga ställen... hon har ingen speciell favoritplats! Men gärna uppe på något bord... vardagsrumsbordet brukar vara hennes scen när hon ska showa...

Det vackra höstvädret fortsätter... få se om vi går till någon lekplats idag också!

       


Kan det vara Physalis?

2008-10-08 @ 19:29:29
Idag när vi var ute och promenerade så hittade vi de här växandes intill vägkanten...



De ser ut precis som "Physalis", ni vet de där små frukterna man kan köpa i en liten korg...
Vi öppnade en och även frukten inuti såg precis ut som de man köper.

Vi plockade ett par kvistar...

Jag tycker att de är underbart vackra! Vilka underbara färger! De passar verkligen in på hösten... de får mig att tänka på Halloween... det är väl formen!

Jag ska sätta mina kvistar i en vas och se hur länge de håller sig...


Så vackert och så varmt!

2008-10-08 @ 12:46:46
Igår var vi ute och lekte jättelänge i det varma höstvädret! Det var riktigt riktigt varmt... jag satt på en parkbänk och solade och lät maken sköta markservicen på lekplatsen.

Efteråt gick vi hem och lagade middag åt våra små ... de var hungriga som vargar efter all lek!

 





Som förälder är det bäst att man ...

2008-10-07 @ 17:35:00
har många intressen och gillar alla möjliga saker!

Det är inte alltid lätt...

Alla barn är olika individer och har olika behov, precis som de också har olika intressen. Som förälder kan det bli en hel del saker och termer att hålla reda på.

Mitt huvud är just nu fullt utav en massa olika termer som... grekisk-romersk stil, fristil, blomkålsöron, armsax, armring, backhammer, bensax, brygga, dubbelnelson, halvnelson, flygande mara, krysstag... osv

Men även... plié, demi-plié, grand-plié, tendu, sauté, jeté, pas de chat, piqué piruette...

Detta handlar alltså om brottning och balett, de sporter som lill Fan och Prinsessan utövar. Tur att småbarnen inte har börjat med någonting ännu... det hade nog blivit för mycket termer att komma ihåg
.

                

Lite tantmode... så här på höstkanten!

2008-10-06 @ 11:23:39

Är detta en "outfit" som en åttabarnsmamma kan klä sig i när hon går till jobbet en vacker höstdag? För den måste ju vara vacker med tanke på att koftan inte har hellång ärm... eller?

Jag tycker att den här klänningen och koftan ser helmysiga ut!

Fast jag skulle nog inte våga ha koftan i rött... den skulle nog dra till sig för mycket uppmärksamhet, men den finns även i svart och grått.

           


Mina små änglar...

2008-10-05 @ 15:00:39
Sitter här och tittar på mina småttingar... de sover middag tillsammans på soffan! De ser så söta ut när de ligger där tillsammans och sover.

De är bästa kompisar och leker jättebra tillsammans. Storasyster vaktar sin lillebror som en falk, inget ont får hända honom. Hon matar honom, torkar av honom och lyfter upp honom när han inte når. Hon ropar direkt på mamma om lillebrorsan är i fara.

Men ibland när han tar hennes dockor då blir hon arg... och när han hänger sig i hennes hår blir hon ledsen och skriker att han är dum och det förstår man ju... inte så kul att bli dragen i håret!

Jag undrar om de alltid kommer att vara så goda vänner som de är nu eller om det är något övergående. Kul om det håller i sig! De är så nära på ett speciellt sätt..

                   .

Jag har lusten men inte tiden...

2008-10-05 @ 14:51:30
Jag har bilder i mitt huvud som jag gärna skulle vilja få över till papper eller målarduk... men när?
Lusten finns men tiden räcker inte till och ron vill inte infinna sig...

Innan jag blev mamma så var det nästan allt jag gjorde... jag målade och ritade ständigt och jämt, antingen tillsammans med morfar eller mina goda vänner.

Det kanske blir som med mamma... hon gick också och längtade och drömde om tid att måla då vi var små... och sen när hon äntligen var FRI att uttnyttja sin egen tid som hon ville... då, då satte hon igång!

Underbart vackra verk som hon trollar fram!

Min tid kommer nog men när...

            

Med sås i hela ansiktet!

2008-10-04 @ 19:46:29
Idag åt vi god middag... stek, kokt potatis, grönsaker och sås! Allt tillagat enligt gamlemormors recept... och då är det verkligen mumsfilibabba!

Efter maten som jag inte lyckades få äta upp i lugn och ro för att Bebben var gnällig så tog jag med mig en kopp kaffe till soffan... satte mig där för att pausa en stund innan jag återvände till köksarbetet och så skulle jag försöka få tyst på lillen.

Jag satt där en bra stund... maken satt också där och såg på en film... det gick ett tag och plötsligt slog det oss båda... var är lill Prinsessan? Alla de andra barnen var där...

Vi smög oss sakta och på tå ut mot köket... vi tittade försiktigt in i köket och där stod hon på lillens barnstolssits som hon vänt upp och ner på och sträckte sig upp mot spisen... i handen höll hon en sked... den doppade hon om och om igen i såskastrullen. Hon stod alltså där och åt upp all den överblivna såsen (som innehöll lite grädde... det var väl därför den var så god!)

Jag kastade en blick på diskbänken och min tallrik som jag ställt där (med maten som jag skulle äta när Bebben lugnat ner sig), tallriken var tom och likaså Bebbens tallrik (han ville inte ha sin mat). Maken flinade och grimaserade!

Då upptäckte hon oss och vände sig snabbt om med hela ansiktet fullt utav sås!

Hon log sitt solskensleende och sa: "Det är SÅ gott!"
Vi bara skrattade och så frågade vi var mammas och lillens mat var...
"Den är i min mage!" svarade hon stolt och klappade sig på magen... "nu är jag så mätt!"

Sen insåg hon att hon nog hade gjort något litet fel och blev genast generad... borrade in ansiktet i pappas tröja och ville inte titta fram igen.

Men när vi sa att det inte gjorde något att hon ätit upp vår mat så sken hon genast upp som en sol igen... och så sa hon:
"Mamma, imorgon kan du också göra sån sås, fast med köttbullar och potatis. Jag äääälskar sån såååååås!

Love is in the air...

2008-10-04 @ 00:41:40
             

Min lilla Diva, min blomma och Mr Tattoo, min ängel jag saknar er och älskar er så... Jag önskar er all lycka och all välgång i livet. Idag har jag tänkt på er hela dagen... och jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att det var en fin dag!

"Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever."

Jag längtar redan...

2008-10-03 @ 21:40:07
... efter julen!

Idag satt jag och tittade i en liten Ellos-katalog som jag fick med posten för ett tag sen. Där hittade jag ett par julgardiner som jag tror att jag bara måste ha.

Jag har aldrig haft ett par julgardiner med tomtar på, utan mina har alltid varit enfärgade, gröna eller röda med med kanske ett omtag i mönstrat tyg. Tänkte att det var dags för lite mönster och tomtar nu...

De sista åren har vi inte ens pyntat hemma...

Men i år tänkte jag att vi skulle ha en riktigt riktigt mysig jul med hela köret... allt som hör till! Jag älskar julen och stämningen som infinner sig då... Att förbereda och planera, att smussla med klappar till barnen...

Till och med en riktig gran ska jag köpa fastän jag är allergisk mot dem... ungarna måste få känna lukten av barr och julgran! Det är saker som man minns hela livet sen...

Ljuva minnen!  Det vill jag inte beröva dem...

                  

Vi smet ut!

2008-10-03 @ 21:28:31
Lill Fan, som har utegångsförbud och jag, som inte varit ute på hela dagen smet iväg ut i mörkret förut... Gud vad skönt det var med lite frisk luft!

Vi gick till vårt kära köpcentrum för att kika runt lite... lill Fan fick provköra en radiostyrd racerbil medan mamma tog sig en sväng in på Panduro.
Förr i tiden då när de stora barnen var små...  pysslade vi en massa och väldigt mycket köpte jag just från Panduro, men då tyckte jag alltid att det var så dyrt. Men det tyckte jag inte nu...

Jag hittade en massa saker som vi ska prova på... det kliar nästan i fingrarna i väntan på att lönen ska komma... puh, det är lång tid kvar än!

Lill Fan kom och letade efter mig... tiden gick väldigt fort när jag stod där och drömde mig bort och tänkte mig tillbaka till fornstora dar...
Stackars mina små ungar... vi har knappt pysslat något under deras tid... i alla fall inte med något som jag köpt på Panduro.

Lill Fan gillar att bli ansiktsmålad, så han köpte ett häfte som visar olika ansiktsmålningar. När vi tittat och drömt färdigt på Panduro gick vi till Ica och köpte fredagsmys...

Nu sitter jag här ensam och väntar på att det ska börja någon bra film som jag kan titta på och ungarna ligger sött i sina sängar och sover.
                               

Höstbilder

2008-10-03 @ 11:46:10
Igår var vi ute och promenerade och för en gång skull så hade vi faktiskt kameran med oss... men som vanligt hade vi otur med vädret... för naturligtvis så kom det en skur! Det blev inte många bilder...

                         

Vi får hämta lill Fan i skolan varje dag nu... för fröken vill rapportera till mig om han skött sig eller ej. Något som han inte gillar överhuvudtaget för då missar han EN värdefull timma på fritids. Han brukar vänta där tills Prinsessan slutar för dagen så att de kan ha sällskap hem.

                  

Det känns lite konstigt att börja skriva här... svårt att vet vad man ska skriva känns det som, men det borde det ju inte vara. Det ska väl bara vara till att köra på som vanligt!

Idag är det också solsken så vi kanske ska ta med kameran ut och ta lite fler bilder... min nya dröm är att få råd att köpa en riktigt bra kamera.

             

Hej och välkomna till min nya blogg!

2008-10-02 @ 19:52:08
Jag har i närmare två år bloggat på AB... men känner att det är dags att börja flytta därifrån. Tycker inte att det är något större fel på AB, bara att jag känner att jag vill bestämma lite mer själv.

Här har jag tex gjort det mesta själv... bakgrunden, headern, och bestämt lite mer hur det hela ska se ut! Jag är bara nybörjare på det här så jag ber om ursäkt om det är något som är fel eller ser illa ut.

Här kommer jag också att sätta ut mer bilder än vad jag har gjort på AB...

                                 Med vänliga hälsningar,
                                                                           
                                                      

RSS 2.0