Årets sista dag...

2009-12-31 @ 13:20:51
... tillbringar jag på jobbet i gott och trevligt sällskap!

Några sitter i samtal med kunder och några fixar håret för kvällen...

Efter jobbet ska jag göra en snabbvisit i affären för att handla lite förnödenheter till kvällen. En väninna och hennes son kommer för att tillbringa kvällen med mig och småttingarna.

Jag var ju sugen på smörgåstårta... men det fick vi slopa då jag inte hunnit handla och inte hade tid för att göra den. Istället har barnen bestämt att vi ska äta tacos... så då får det bli så!

Det är sällsynt med tacomåltider hemma hos oss... så det känns ändå lite festligt!

Jag önskar er alla ett gott slut på det gamla året och hoppas att ni har en supertrevlig kväll i gott sällskap!

Just det ja...

2009-12-30 @ 20:53:09
... igår gjorde jag en stor och livsviktig investering! ;)

Jag tog min nu ganska så tomma börs och gick och investerade i ett SIMS 3 spel... gissa om en del flickor inklusive mamman var nöjda igår kväll.

Har vi inte råd med mat... så kan vi ju i alla fall leva låtsasliv och låta våra simgubbar äta sig mätta.

Men... när det äntligen finns ett spel som vi tjejer kan fastna vid... inte krig och elände, inte FIFA eller NHL utan bara vanligt leverne... då... då är det väl värt lite svält?

Det är så kul att bygga och inreda... sen när jag har gjort det så får Prinsessan eller lill Maran ta över och leva min donnas liv.

Synd bara på datorn som säkert kommer att krascha tack vare spelet... det luktade lite bränt igår! ;)

I morgon är året till ända...

2009-12-30 @ 20:29:25
... och vad har då hänt under det gångna året?

Det största och bästa är att ekonomin har blivit något bättre mot vad den var innan.
Det sämsta är att jag har haft mindre tid för barnen med resultat att de har blivit ännu stökigare än vad de var innan.

Året började med att Divan flyttade tillbaka till Sverige, vilket gjorde mig mycket glad!
Lill Maran konfirmerades i våras.
Prinsen tog körkort och köpte bil.
Både Divan och Prinsen flyttade hemifrån.

Ungarna hade en dunderkul sommar enligt dem själva... de var både hos min väninna i Borås, hos morbror vid havet, på Brattön med grannfamiljen och hos mormor och morfar på Orust. De badade, fångade krabbor och åkte båt!

Det känns som att jag har kommit lite närmare mina föräldrar... med åldern tinar de upp!
Har saknat bästa vännen extra mycket det här året. Det är jobbigt att bo så långt ifrån varandra, men vi har haft ett par glada stunder tillsammans hos varandra under året. Jag är glad att hon inte drabbades av en allvarligare stroke!

Jag själv har börjat att se en del saker på ett annat sätt... har väl inte mått så jättebra i år varken fysiskt eller psykiskt... men skam den som ger sig!

Jag gör inga nyårslöften mer än ett hemligt som jag och döttrarna delar... lill Maran och Värstinnan. Men till nästa år ska jag koncentrera mig mer på hur jag själv mår och försöka hinna med mig själv lite mer... även om jag vet att det inte kommer att bli lätt!

Jag tycker att alla år man lever och har hälsan är bra år! Sen spelar inte resten så stor roll...

Vilken underbar dag!

2009-12-30 @ 13:35:42

En perfekt vinterdag! Önskar dock att det hade varit lite mer snö... det är lite svårt att åka pulka på is!
Den fina pulkbacken vi har framför huset har blivit en enda stor isbacke...

Livsfarligt!

Den mösslösa mamman är förresten inte mösslös längre... för jag fick en fin mössa med tillhörande halsduk i julklapp av Värstinnan. Mysigt!
Idag har jag även köpt mig ett par vantar som passar med den stickade sjalen jag köpte häromdagen. Så nu är jag riktigt vinter-fit-for-fight... So bring it on!

Jag är grymt nöjd med mina flumstövlar jag köpte... visst kan det ändå vara halt, men det går inte att jämföra med hur halt det är när man spatserar på klackstövlar.

Något jag inte gillar i dessa dagar är... alla småpojkar (var är deras föräldrar) som är ute och smäller smällare och småraketer. Det är ju förbjudet! Vet inte föräldrarna att det är de som får ta ansvaret om något händer?

Igår hade elaka gänget (smågangstarna) på vår gata skjutit en liten raket rätt i ryggen (ungen siktade) på lill Fan.
Som tur var så hände det inget mer än att han fick ett brännhål på jackan... oh my god... den NYA jackan!

Jag hade en diskussion med dessa barn både förra nyåret och i påskas... dock för döva öron. Nu är det nog dags att söka upp föräldrarna...

Jobbar kväll idag!


En liten pärla... en stor affär!

2009-12-29 @ 14:14:51

Stackars lille Bror med pärlan i näsan!

Han petade in den på förmiddagen och de fick inte ut den förrän i natt. Han var inte snorig eller täppt innan pärlan hamnade där men under tiden den satt där blev han både täppt och snuvig i båda näsborrarna.

Divan, som är en mycket upptagen kvinna var ju naturligtvis tvungen att gå och träna innan hon kunde ta itu med lille Brors näsa som hon erbjudit sig att göra. Sen var hon tvungen att vänta på storebror för han skulle köra henne och lillebror till akuten.

När jag kom hem från jobbet och affären halv sex så var lille Bror fortfarande hemma med sin pärla i tryggt förvar...

Divan skulle på tjejträff och Prinsens bil "gick sönder" så jag fick hoppa över middagen och ta lille Bror och lill Fan (för att undvika katastrof och slagsmål hemma) med mig och ta bussen upp till Östra.

Väl där fick vi ju sitta och vänta... det går ju bara inte att komma ifrån... och det var ju inget direkt akut!

På östra kunde de inte få ut pärlan, trots petande och sugande... lille Bror skrek och mamman svettades och lill Fan blev arg för att de gjorde lille Bror illa.

De gav upp... och skickade oss till akuten på Sahlgrenska där det ju finns ögon-näsa och halsspecialister.
Lille Bror åt lite banan och choklad i vagnen, sen somnade han... spårvagnen från Östra går ända till Tynnered.
Så vi åkte med den ända till Botaniska Trädgården där vi kunde byta till en annan spårvagn för att åka en endaste hållplats tillbaka åt andra hållet och landa direkt utanför sjukhuset.

Vi var där strax efter 9... de skrev in oss och sen fick vi sitta och vänta. Vänta och vänta... tillsammans med bland annat en kvinna som blödde från huvudet (hon hade halkat och slagit i huvudet), en annan kvinna som halkat och brutit armen, en kvinna med hjärtproblem, en man med magproblem... Kvinnan som blödde i huvudet hade redan suttit i över 2 timmar och väntat... när vi sen gick därifrån många timmar senare satt hon fortfarande och väntade.

Lille Bror sov gott i vagnen... lill Fan shoppade loss när de rullade fram "sjukhuskiosken", det blev både dricka, smörgås, choklad och chips. Och inte delade han med sig...

Jag  tröttnade på att vänta för jag insåg att vi inte skulle kunna komma hem om inte vi kom in snart... jag menar hur farligt kan det vara med en pärla i näsan?
Jag fick tag på en sköterska och sa att jag inte orkade vänta längre... hon svarade då att "näsgubben" var inne på operation precis men att han visste att vi väntade på honom... och att det säkert inte skulle ta så lång tid innan vi fick komma in.

OK tänkte jag... vi kan väl vänta någon timma till, men sen går vi... det tog max 5 minuter och sen kom doktorn.
Han hade en elev med sig och tillsammans med eleven fick jag hålla fast en yrvaken lille Bror och vips efter endast 5 minuter var pärlan ute och lille Bror glad igen.

Vi sprang och hann med en spårvagn, sen fick vi springa igen och hann med det sista fordonet hem.

Lille Bror blödde lite ur näsan... och doktorn sa att det var möjligt att han rispat honom lite och att han tyckte att jag kunde vara hemma idag för att se att det inte blödde mera.

Jag kom hem, jag såg mitt hem och sängen segrade...

Kan säga att vi SOV LÄNGE idag! Speciellt lill Fan...


Peta in en pärla...

2009-12-28 @ 13:58:54
... i näsan!

Det kan kanske vara en kul sysselsättning... men inte när den försvinner och man inte kan se den mer.

Detta är vad lille Bror har sysselsatt sig med idag. Och här sitter jag på jobbet...

Som tur är så har vi underbara storasystrar. Divan ska strax iväg med lillen till vårdcentralen och se vart den lilla pärlan har tagit vägen...

Jag som strängt sagt ifrån om att pärlburkarna ska stå HÖGT upp...

Jag klarade mig helskinnad...

2009-12-27 @ 15:23:48
Inte en endaste skråma fick jag av gamarna i julrean!

Jag inhandlade min kofta som fanns kvar i säkert förvar... plus en blus, en tjocktröja och en stickad sjal (lite kärringvarning där)... plus ett par långbyxor till lill Fan.

Kalaset gick på 755:- (skulle ha blivit 1430:- om det inte varit rea). För mig som brukar shoppa när det är 50% på rean... hihi... så var detta inte särskilt fyndigt! Men väl värt pengarna...

Två barn hade rymt iväg under tiden jag var ute... Prinsessan kunde inte hålla sig utan var tvungen att springa iväg till bästa kompisen som fått SIMS 3 i julklapp. Lill Fan stack iväg till storasyster Divan... hon har honom som daglig gäst nu när hon bor så nära. Bara det inte blir för jobbigt för henne så...

Lille Bror sover sen middag och lill Prinsessan tittar på barnkanalen och pratar för sig själv. Lill Maran speglar sig och väntar på att vi tillsammans ska börja med middagen... idag blir det moussaka eller muskaka som grannbarnen säger.

Värstinnan är hos the Man... och Prinsen är hemma hos sig.

Önskar att de var här allihop... på söndagsmiddag!

Divan kommer i alla fall hit med lill Fan sen...

Sovmorgon och shoppingtime

2009-12-27 @ 11:32:25
Idag har jag haft sovmorgon och om en stund tänker jag smita från alla barnen och springa ner till köpcentrumet och inhandla ett par tröjor och lita annat smått och gott som jag behöver.

Igår var jag inne en snabbis på Lindex medan jag väntade på bussen för att åka till jobbet... gud så mycket folk där var. Milslånga köer...

Jag hittade tröjan jag vill köpa (en som passar till klänningen jag har köpt för att ha på mig på nyår) och jag hade tur för den var med på rean... halva priset mot vad den tidigare kostat.

Men eftersom jag inte hade tid att vänta och stå i kö... så gjorde jag en fuling! Jag gömde tröjan på ett säkert ställe (tror jag), för att idag kunna återvända och köpa den.

Nu blir det sen frukost och sen iväg...

Ha en skön söndag!

Mera jul...

2009-12-27 @ 00:44:08
Här kommer det lite mer bilder ifrån julafton...


"The Twins"... systrar i likadana        My son... <3
outfits...


Vår lilla gran i detalj...                             Lillebror och tomten...


Lill Fan och densamme...       Idel röda paket...

Förra året var barnen inte så där jättenöjda med sina julklappar... i år var de mer än nöjda!

Värstinnan och lill Maran var klädda i likadana kläder... Värstinnan hade köpt var sin jeanskjol till dem när hon var i Polen. Tröjor och leggings fick de av mig i "morgonjulklapp".
Lill Maran hade köpt de knähöga strumporna och rött sidenband som de knöt runt benen och även hade i håret.
De var så söta så!

Prinsen... min Prins... jag finner inte ord! Du är bara bäst...

Lille Bror och lill Fan hade även de likadana skjortor och slipsar... lille Bror var jätteskraj för tomten till en början, men för varje paket han fick gick han närmare och närmare... till slut gick det till och med bra att krama tomten.

Och lill Fan måste ha varit "väldigt snäll" i år för han fick en massa paket... de där snälla ögonblicken måste han ha haft när jag har varit på jobbet.

Imorgon är jag ledig och ska ägna förmiddagen åt lite shopping!


En tjuvkik ifrån julafton...

2009-12-26 @ 11:59:11
Ska strax iväg till jobbet, men tänkte först sätta in ett par bilder från julafton här på bloggen...

    
      Vår lilla gran "Kungen"...               Min enda prydnadstomte...

    
      En del av familjen på väg...             Hej & Välkomna önskar Divan!

    
      Värstinnan och Prinsessan...                   Lill Prinsessans hår...

    
      Min bror har/är en bock!                Här är hans kulor...

Vår gran är liten men fin tycker vi... pepparkakorna och polkagriskäpparna som hänger i den har en rykande åtgång! När jag i år skulle plocka fram mitt julpynt så var det som bortblåst... inte en tomte i sikt. Har inte lyckats klura ut var jag gjorde av dem i fjol. Så det är en ensam liten tomte som står brevid julgodiset... och lyser, för det är faktiskt en ljuslykta!

Halva familjen åkte tåg till brorsan och halva åkte bil... så vi kom inte fram samtidigt! Divan var fin i svindyr blus... Alla flickor inklusive mamman hade haft flätor i håret, så alla (utom Divan) var vågiga i håret.

Brorsan gör varje år i ordning en fin bock som står och välkomnar vid entren... De hade en stor och fin gran, hämtad i skogen hos förädrarnas granne.

Det kommer lite mer bilder vid ett senare tillfälle...

Ha en bra annandag!

Nu bär det iväg till jobbet... ända tills klockan 9 ikväll... och sen är jag inte hemma förrän halv 11.

God Jul i stugorna...

2009-12-25 @ 10:56:39
Hoppas alla har det bra i sitt julfirande!

Själv sitter jag på jobbet... det är ganska så lugnt! Jag råkade tappa mitt headset så att det gick sönder... i två delar... så varje gång det ringer så får jag sitta och pyssla rejält för att kunna höra kunden och samtidigt skriva ner det jag ska.

Det går långsamt men fungerar ju!

Ungarna var överlyckliga med sina julklappar... sent på kvällen då de var övertrötta men fortfarande ville leka... gick det lite vilt till en stund. De kommer säkert att leka snällt idag!

Vi var liksom förra året hos min bror... i år var dock inte svägerskans släktingar där, så vi var inte lika många. Alla de stora barnen var också med... sen åkte de till pappa ett tag och så kom de tillbaka till mig sent på kvällen.

I år var det en tomtemora som kom på besök...

Jag är inte så jätteförtjust i julmat så det blir aldrig så att jag äter för mycket. Få se vad det blir för mat när jag kommer hem idag...

Jag sitter nästan och somnar...
God Jul!

2009-12-24 @ 10:13:53

Nu är jag helt slut...

2009-12-23 @ 22:08:34
... och än är inte dagen till ända!

Har en massa paket att slå in...

Det har varit fullt ös sen klockan 5 i morse... efter jobbet har jag bara stressat fram och tillbaka mellan hemmet och köpcentrumet. Det är illa att man blir så glömsk när man är stressad...

Ett tag där höll jag på att tappa huvudet...

Längtar efter att få lägga ner mitt tunga huvud på kudden och bara sova... gå i ide som en björn. Men tyvärr återstår det många timmar innan jag kan få slå mig till ro.

Önskar er en trevlig kväll... med lite lagom julstök och en massa mys!

Den här mösslösa kärringen...

2009-12-23 @ 12:44:48
önskar sig en hot mössa i julklapp! Gärna i sällskap med en halsduk och ett par varma vantar...

Obs... inte samma stil som mormor har!


Ps. Jag fryser och vill kunna vara ute och åka puika som alla andra...

Tre paket kvar...

2009-12-23 @ 09:32:13
Det är det enda jag har kvar av julhandeln!

Jag brukar alltid få stressa in i det sista med julklapparna... eftersom det alltid har varit så att jag har fått vänta på att pengarna ska komma in på kontot.

Nu är det bara brorsan och svägerskan kvar och så lill Maran!

Ska bli spännande att se vad de tycker om sina klappar små...

Jag är nog lyckligare än...

2009-12-23 @ 09:29:21
... barnen över snön!

Igår kväll var jag och lill Prinsessan ute och promenerade i snön... det snöade för fullt och det var supermysigt!

Vi skulle möta Divan... som har flyttat tillbaka till vår ort efter ett gästspel i stan... ska bli så kul att ha henne på nära håll igen. Nu bor hon bara ca 10 minuters promenad från oss.

Nu ser jag fram emot långa promenader med henne och vovven...

Igår trädde konungen...

2009-12-23 @ 09:25:14
... in i vårt vardagsrum och intog sin tron! Det var alltså "kungsgranen" som fick komma in i värmen från kylan på balkongen.

Den lille kungen... skallig och tunn upptill, men fet och god nertill!

Lill Fan och Prinsessan är inte hemma, de är med pappa. Så det var bara jag, småbarnen och de två äldsta tjejerna, Divan och Värstinnan som var med och klädde granen.

Ungarna gilllade varianten vi hade förra året... bara röda kulor, stora pepparkakor spritsade med vit kristyr, polkagriskäppar och en pärlslinga istället för glitter. Dock fick kungen en röd/guldig spira på toppen!

Imorse luktade det jul hemma...


Fötterna på bordet...

2009-12-22 @ 14:52:29
Var precis inne på kundservice och lämnade dagens UT-post... där satt de minsann i frid och fröjd med fötterna på bordet. Det första jag såg när jag klev in där var ett par långa ben iklädda svarta strumpebyxor...

Skönt att man kan ta det lugnt så här i julstressen! ;)

Julgodis vare här...

2009-12-21 @ 20:53:33
Nu är vi snart klara med julgodisstöket...

Det blev två olika marsipanlimpor... en med romrussin och valnötter inuti och en med fikon i. Sen gjorde vi vanlig ischoklad och så vit ishoklad med romsmak och russin i, ett par blev hälften vit och hälften mörk choklad.

Knäck och Rocky Road blev det också...

Det enda som inte är gjort ännu är Fudge och lite marsipankulor med kaffesmak som doppas i choklad och dekoreras med vita chokladränder...

Det får väl bli en bild på det hela sen!


Äntligen! Kanske får vi en...

2009-12-21 @ 10:40:39
... vit jul! Det skulle allt vara en riktig hit då vi inte har haft en vit jul på länge.I eftermiddag samlas vi i köket för att göra julgodis... både Divan och Värstinnan ska vara med. Ska bli kul! Pyssel är alltid mysigt...

Undrar var jag har gjort av min julgransfot... ???

Endast tomtemamman är vaken...

2009-12-20 @ 02:07:04
...och tyst det är i huset!

Så härligt... fast tv:n står på och för oväsen.

Är så trött att ögonen går i kors på mig... ska alldeles strax krypa i säng. Eller ja... krypa ska jag väl inte göra, utan jag går dit och lägger mig.

I morgon kommer mamma och pappa hit och lämnar småtjejernas födelsedagspresenter... hm... en månad sent, men vad säger man... bättre sent än aldrig!

De ska få var sin julklänning...

Ska bli så spännande att se vad mamma har valt för slags klänningar... och om även brorsdottern kommer att ha en likadan på sig på julafton.

I morgon ska jag gå på date... hihi!

Nu blir det nana kudden...

Lille Bror börjar bli så stor... en duktig och redig kille! Go och snäll... har lust att äta upp honom!

    
        (choklad runt hela munnen och i munnen... han ser nöjd ut!)

Då tror jag att jag kan...

2009-12-19 @ 20:53:06
... luta mig tillbaka och njuta av kvällen... och glömma julklappsstöket för det här året!

Visserligen är jag inte klar än men det värsta är över... nu är det bara kompletteringar kvar. Granen... det blev en liten kungsgran står på balkongen och väntar på att få göra kunglig entre.

Ungarna satt nyss fint i soffan medan jag var instängd i sovrummet i full fart med paketinslagning... men så tog tejpen slut och då tyckte jag att det räckte för idag.

Det blev inte så många julklappar köpta i år... kanske var de lite dyrare än vanligt! Barnen har fått berätta vad de önskar sig och jag har valt ut något utav det... punkt slut!

Nu ska vi mysa lite tillsammans istället innan det är läggdags för de små liven... om det nu går att få dem att sitta stilla, för nu är lill Fan igång med sina hyss igen. Jag ger ifrån mig ett stort PUUUUUUUUUUH! Och en stor suck!

Är riktigt trött faktiskt... skulle inte vara så dumt att hoppa i säng... men jag har lovat att vänta på Värstinnan, som är på tjejmiddag och kommer hem lite sent.

Ha en underbar kväll!
Vilken underbar vintermorgon!

2009-12-19 @ 11:16:27
Önskar bara att vi hade haft mängder med snö... då skulle det ha varit perfekt! Sol, kyla och snö!

Det är jättesoligt och fint ute! Man blir glad av att titta ut...

Men det lilla pudersnö vi fick häromdagen räcker inte till att kunna åka pulka på... vi vill ha mer!

Idag blir det en massa julpyssel...

Mamman ska ut på julklappsraid med Prinsen... en julgran ska nog också inhandlas. Ikväll blir det pyssel vid köksbordet... det står julgodis och kanske ett pepparkakshus på menyn.

Igår hade vi en lugn och skön kväll... lill Fan är hos Prinsen... så det var ingen som styrde och ställde här hemma.

Hemskt att säga det men det är faktiskt skönt de gånger han inte sover hemma... det är då man inser hur mycket han faktiskt låter och ställer till.

Fast det räcker med en dag för nu längtar jag redan efter honom... min lille buse!

Ett steg närmare...

2009-12-18 @ 14:43:49

Då har jag inhandlat brorsbarnens julklappar...

... och en massa ingredienser för att använda till julgodis! Få se om det blir något gjort ikväll...

Vi var och kikade på julgranar... 190 för en vanlig och 380 för en kungsgran. Vill titta på ett annat ställe först och sen får vi se vad det blir för en gran.

Never again... släpar jag med mig dessa mina barn på julhandel i köpcentrat igen...

De bara bråkar och håller på hela tiden... ska ha det ena eller andra och så för de oväsen. Jag fick till slut ge efter för deras tjat för att det äntligen skulle bli tyst på dem. Jag stod inte ut med tanternas blickar...

(Gud förbarme sig över skrikande ungar...)

Min kamera har kommit... den står på laddning nu! Värstinnans julklappar har också kommit och ligger på ett säkert ställe.

Nu ska jag sätta igång med maten åt telningarna...


Illa... jag mår illa!

2009-12-18 @ 09:59:54

Känner mig allmänt äcklad... mår illa men inget händer... tycker det är mycket bättre när man får kräkas för då försvinner den där illamående känslan.

Men nu får jag vackert sitta här och känna mig olustig och inte ha lust till något...

I natt kunde jag inte sova... hur jag än försökte och hur jag än vände och vred mig så gick det inte. Ont i ryggen har jag...

När jag väl somnar om kvällarna så sover jag väldigt oroligt... vaknar hela tiden... väntar på att lille Bror ska vakna. Är helt stel i kroppen och hela kroppen värker... vill jag vända mig i sängen mitt i natten så går det inte... för jag är så stel och har så ont. Överkroppen vill vända sig men underkroppen hänger inte med!

Läskigt!

Sitter här och funderar på om jag ska vara hemma imorgon också eller om jag ska gå och jobba... när jag mår så här blir jag helt orkeslös. Bara sitter och tittar... och tänker på allt jag borde göra!

Barnen har redan ätit upp alla pepparkakor och lussebullar som vi bakade... suck... ska jag behöva baka nya nu?
Vi har alltide lussebullar till julfikat...

Idag var det bestämt att vi skulle göra julgodis... får väl se hur det blir med den saken!

Värstinnan åkte med hem till Prinsen igår... hon skulle gå till arbetsförmedlingen där borta... eftersom hon ju är skriven hos pappa.

Lille Bror är varm och febrig, lill Fan är hemma för han har ont i magen... lill Prinsessan skrattar och tjoar och har kul!

Och jag måste gå ut och handla... men... detta stora MEN...


Jag kunde inte hålla mig...

2009-12-17 @ 12:36:39
... utan föll för shoppinggudarnas frestelse och beställde en julklapp till mig själv också!

En ny kamera... fortfarande inte en sådan som jag egentligen vill ha... men i alla fall en som är bättre än den jag har. Ska bli spännande... hoppas den hinner komma innan jul!

Måste tipsa om en av mina nya favoritbloggar... det är
den här och jag gillar den för att den är lite galen/spontan och för att Susanne hela tiden tipsar om en massa nya och kul saker.

Jag gillar bloggar där man kan lära sig saker... och önskar ibland att jag själv kunde ha en kreativ blogg där läsarna kunde ta del av och lära sig utav det man skriver om. I
den här bloggen... en annan av mina favoriter kan man också lära sig mycket!

Men min blogg är bara en ordinär blogg bland tiotusentals andra. Det ska vara lätt att blogga, det ska inte vara så att man ska känna sig tvungen att prestera en uppsats på universitetsnivå varje gång man skriver ett inlägg. Det ska vara enkelt och lätt... lätt att läsa och lätt att förstå.

Min blogg är lättläst... väldigt lättläst. Det har jag kollat... och den ligger på barnboksnivå! As simple as that...

Men det är väl inte så konstigt egentligen eftersom jag ständigt är omgiven av barn och tonåringar... kan till och med berätta att när jag sitter med jämnåriga och hör dem prata... så känner jag mig som ETT BARN! De jämnåriga låter i mina öron som gamla tanter och farbröder... de pratar som mina föräldrar!

Ibland skulle jag vilja skriva på ett lite annorlunda mer provokativt sätt, men jag känner att jag efter 100 års (3 års) bloggande har fasnat i den här genren... den lätta och snälla.

Folk skapar ju sig ofta en bild av bloggskrivaren som kanske i verkligheten inte stämmer... och vise versa... folk som vet vem man är och har skapat sig en bild om hur man är... och sen läser i bloggen och får en helt annan uppfattning om en.

Redan för två år sen så var det "ute" att blogga enligt konnässörer... men fortfarande varje dag registreras fler och fler bloggar. Det har blivit en egen litterär genre... verkar det som! Som Susanne ovan skriver om i sin blogg så finns det ju till och med kurser på universitetsnivå om hur man bloggar.

Bloggvärlden är den lilla människans STORA scen där man... om man har tur (eller otur) har chans att hamna i rampljuset!

Kram bloggers!Nu är även julklapp nr 2 inhandlad...

2009-12-17 @ 11:07:53
... då kanske går vägen i alla fall!

På söndag ska jag ut på shoppingtur med Prinsen och då blir det nog en hel del inhandlat. Det hoppas jag i alla fall...

Hela kvällen igår mådde jag illa... förmodligen på grund utav en sån där baguette med västkuströra som jag snabbt intog på min korta lunch... hela natten har jag legat vaken och mått illa...

Ingen sömn och därför inget arbete idag... jag mår fortfarande illa!

Det blir till att vila och julstäda om vartannat idag... måste passa på när jag får lite extratid. Till kvällen... om jag inte mår illa då med eller om inte illamåendet har utvecklat sig till något mer... kanske vi kan göra lite julgodis.

Igår köpte jag ett par nya stövlar till mig... ett par mysiga, "lite småflummiga" för en mamma i min ålder. De var svarta och mjuka och goda med päls och snören som skulle knytas. Påminde lite om uggs... men ändå inte!
Ingen klack var det och de var lite räfflade under... jag hoppas att de ska klara halkan lite bättre än mina andra iskanestövlar.

Nej... nu ska jag lyfta på rumpan och låta barnen lyssna på Spökligan... som de diggar!

Ha en bra dag!

Jippi...

2009-12-15 @ 21:17:36
... julklapp number 1 avklarad!

Handlad via nätet... hoppas nu bara att den hinner komma innan jul också. Men det lär den väl göra?

En dotter som blir glad i alla fall...

Hoppas jag!


Hur mycket kostar en julgran?

2009-12-15 @ 20:10:58
Eftersom jag är allergisk mot både gran, hyacint och julstjärna så har vi inte haft det så juligt på den vägen de senaste åren...

Tror inte att jag har haft en "riktig" gran sen de stora barnen var små...

Tur att mormor och morfar alltid har äkta vara... somliga har det bra, med egen julgransodling i trädgården eller så slinker de bara in på grannens marker och hugger en, med tillstånd alltså!

I år vill jag ha en äkta gran (fast det förmodligen kommer att bli en hel del nysande och rinnande ögon)... men hur mycket kostar en sådan nuförtiden?

Mamma och pappa har tyvärr bara smågranar just nu...Hela havet stormar...

2009-12-15 @ 16:17:05
Det är full rulle på jobbet... julresorna släpptes igår och det ringer som bara den.

Just nu är det en lugn stund... puh (torkar svetten ur pannan)... och jag sitter här och undrar hur jag ska hinna göra allt jag måste göra innan julafton.

Förstår inte riktigt hur jag ska hinna allt på två dagar...

Hade jag haft en massa pengar sparade så hade jag ju redan kunnat klara av julhandeln, men nu är jag inte så lyckligt lottad.

Men, men ... på något sätt löser det sig väl!

Den senaste tiden har det också varit en del sammandrabbningar på jobbet där kollegor råkar i luven på varandra... och det är inte kul... hm... vuxna människor som beter sig som barn!

Min lilla Värstinna håller ställningarna hemma och hon är så duktig... vilken supermamma och matmor hon kommer att bli! Tack älskling!

Nu är klockan redan 16:15... bara en timma och 45 minuter kvar... det tog visst en väldig tid att få det här inlägget skrivet, ett ord här och där mellan samtalen.

Det kanske blir ett inlägg till i afton om inte den här damen slocknar när hon kommer hem!

Då var snart...

2009-12-13 @ 19:38:29
... luciadagen och tredje advent till ända!

En lång dag... först jobba och sen hem och laga mat, äta middag och lussefika, sen iväg en snabbis till affären med Prinsen som var här på middag idag också.

Idag var det lill Prinsessans tur att tända adventsljusen... de lite stora barnen försökte få henne att lära sig någon liten vers att läsa... men det nappade hon inte på... hon var alldeles för ivrig... fikan och bullarna väntade ju.

                "Idag är det lucia och nu ska jag äta lussebullar..."

Så löd damens vers och hon var allvarlig då hon sa dem...

Jag är så fruktansvärt trött på allt... jag orkar inte med det här mycket längre! Det är inte ens kul att skriva längre... Händer bara tråkiga saker!

Nu ska jag duscha och sen ska jag sova...

Och inte en endaste lucia såg jag på hela dagen...

Försovning och iskana

2009-12-13 @ 09:40:24
Idag försov jag mig... elände!

Jag vaknade tio minuter innan bussen skulle gå... det blev till att hasta. Lille Bror vaknade naturligtvis och följde mig skrikande i hälarna.

Lill Maran blev aningen arg när jag väckte henne för att ta hand om lille Bror. Jag hatar att höra honom gråta när jag går iväg...

Det var kallt ute... låg kvar lite lite snö utav det lilla som föll igår! När jag kom till backen och klev ut på cykelbanan för att korsa den så sa det bara svisch... och jag är ute på isen och åker!

Det var så halt... rena isbanan i backen. Fick försiktigt ta mig över gångbanan till ett räcke på andra sidan... sedan var det bara till att kana neråt. På vissa ställen gick det utmärkt att gå... isen var väldigt oregelbunden!

Undrar hur resten av dagen blir? Får man en dålig start så brukar ju resten av dagen inte heller bli så bra...

En glad Lucia önskar jag er i alla fall!

Pepparkaksbak

2009-12-12 @ 23:56:19

Julstämning...

2009-12-12 @ 13:03:00
... igår hade då "Julstaden" sin premiär! Ljusspelet på Götaplatsen är igång... den lilla julmarknaden vid Bältesspännarparken är uppbyggd och igång.

Ska försöka få barnen att möta mig i stan någon dag efter jobbet så att vi kan ta oss en liten stadspromenad och titta på allt det juliga.

Barnen brukar ju älska NK:s julskyltning...

Idag blir det om en stund pepparkaks- och lussebullsbak för hela slanten. Vi väntar bara på att lill Fan och Prinsessan ska komma in från sina utelekar, och att Värstinnan ska vakna (sover som en häst) och så måste jag bara snabbt kila ut och köpa mera socker och smör...

Hm... det kanske dröjer längre än en liten stund... inser jag nu! :)

Det kanske blir lite bilder senare... om inte mamman glömmer av kameran!


Jag väntar förresten på snö... läste i Metro igår att nu ska det bli vinterväder... t.o.m i Göteborg och Malmö kunde vi vänta oss SNÖ...

Bring it on bara....

Idag känns det bättre...

2009-12-12 @ 12:53:44
Nu har jag lugnat ner mig lite! Jag har i två dagar varit jätteorolig, nervös och ledsen... men nu är det bättre!

Min älskade väninna fick en stroke... som tur var så var det en lättare sådan. Efter två dagar på sjukuset är hon nu hemma på permission. I morgon ska hon tillbaka dit för fortsatt provtagning.

Hon har inte fått några men mer än att det har drabbat hennes syn... och det är inte så lite det heller!

                                
"Livet kan ändras på en sekund"

(Detta skrev min väninna till mig i ett sms innan hon ens visste att hon drabbats av stroke)

Varje sekund är värdefull... egentligen borde man kanske tänka på det lite oftare och försöka ta tillvara var dag på bästa sätt
.

Eller varför inte... använda ett uttryck som verkar vara ganska så populärt just nu:

                          "Don't dream your life away, live your dreams"

Kanske något man borde prova på innan det är försent!

Fick ett sms idag...

2009-12-10 @ 17:51:52
... under arbetstid som gjorde mig jätteorolig! Ringde upp personen och hon skulle in till lasarettet klockan 3, vi skulle höras av efter läkarbesöket men hennes mobil är stängd.

Jag dör av oro... hela eftermiddagen har varit helt stressad bara för detta!

Min älskling... kanske tog de in dig för operation direkt!

Väntar...

Jag bröt mot lagen...

2009-12-10 @ 11:05:43
... när jag var i Paris! Och det har alla ni andra tjejer också gjort om ni varit i Paris iklädda ett par byxor...

Det är nämligen enligt en lag från 1800-talet förbjudet för kvinnor i Paris att bära långbyxor...

"Den kvinna som vill klä sig som en man ska vid polishögkvarteret söka tillstånd från hälsovårdsofficeren"

Lagen kom till för att "upprätthålla den moraliska ordningen" och har överlevt flera försök till ogilitigförklarande.

Det finns de som tycker att det är onödigt att ta bort lagen... med motiveringen att man vet ju aldrig om samma lag kan bli aktuell igen. Hm...?

Det betyder också att alla kvinnliga poliser i Paris bryter mot lagen då det är obligatoriskt för dem att bära byxor...

Ha ha! :)
 

Nu tror jag att jag har...

2009-12-09 @ 23:51:01
... klurat ut vad jag ska köpa till i alla fall tre utav barnen i julklapp!

Då är det bara resten kvar och så själva inhandlandet då förstås...

Jobbat, handlat, städat och nu orkar jag inte mer idag... sängen nästa!

Vår lillebror är väldigt...

2009-12-08 @ 19:02:27
... liten!

På 2 1/2 årskontrollen vägde han 11,5 kg och var 87 cm lång. Som en 1 1/2 åring ungefär...

Min lilla plutt... han är så liten!

Storasyster Prinsessan var likadan när hon var liten... det var inte förrän hon började skolan som hon började att komma ikapp de andra barnen både på längden och viktmässigt. Nu är hon 10 och är fortfarande en av de minsta i klassen...

Lill Prinsessan däremot... är ju nyss fyllda 4... men till henne får jag köpa kläder som passar en 6 åring.

Vad olika barn kan vara!

Längtar efter min pluttis... i morse satt han och tittade på mig. När jag tittade tillbaka på honom så la han huvudet på sne och log mot mig... och så sa han: Du är söt mamma!

Oh... mitt hjärta hoppade ända upp till stjärnorna och ner igen utav kärlek!

Det finns inget bättre än mina barn...

Har kommit på en sak till...

2009-12-08 @ 16:32:44
... jag önskar mig i julklapp!

En man med egen verktygslåda (hjärna)!

Det kan vara en bra sak att ha...

Om inte annat så underlättar det en hel del!

George Clooney...

2009-12-07 @ 16:45:43
Pratade precis med en 80-årig dam i telefonen... hon hade lite klagomål!

En del chaufförer är inte så trevliga som de borde vara när de har med äldre (och andra) att göra... ber man om att få bli hämtad inne på ett ställe så ska man bli det... chauffören ska inte sitta ute och skvallra med andra chaufförer och strunta i kunden...

Det hade hon så rätt i så damen... hon avslutade med att säga att :Jaja... det är ju minsann inte George Clooney man får åka med varje dag...

Hon lät så besviken när hon sa det! Men så skrattade hon och sa hej då.

Jag log en lång stund efter det samtalet...

Känner gamla damer på 80 år till George Clooney?

What I want for christmas is this...

2009-12-07 @ 11:10:11


Detta är min enda önskan inför jul... om jag nu har varit tillräckligt snäll för att tomten ska vilja ge mig något...

De som har läst min blogg sen urminnes tider... alltså redan sen den tiden på den gamla bloggen... vet att jag önskar mig ett brickbord!

Och detta tycker jag om.. dels för att det inte är så stort, det är smide (favorit) och man får de fina marockanska teglasen på köpet... en komplett historia!

Dream on baby...

Hinner man...

2009-12-06 @ 19:36:39
... att ordna julklappar till typ 18 personer, göra julbak och julpyssel och inhandla och förbereda all julmat på 3 dagar?

För 3 dagar är exakt det jag har på mig för att fixa allt...

Trodde faktiskt att jag hade någon mer ledig dag men det har jag inte! Nu börjar jag att bli lite smått stressad...

Dessutom har jag ett sånt knepigt schema så att det varken blir tid innan eller efter jobb för att bege sig ut i julruschen.

Andra år har det iställlet varit pengabristen som jagat mig... så bekymren känns i alla fall bättre i år!

Jag måste verkligen börja att delegera ut arbetet mer och bättre...

Vår i luften

2009-12-06 @ 16:49:25
Idag när jag kom till det område där jag jobbar så hade gatuverket sopat alla gator... asfalten var ljus och ren!

Det kändes som om det vore vår i luften... allt smågrus och alla löv var borta.

Vips så var jag tio år igen. Flätat hår, iklädd stickad tröja med grönt mönster och ett par rosa jeans med tjafs (det var mina älsklingsjeans på den tiden och Annika i Pippi hade ju rosa jeans)...

Alla barnen hoppad hage eller twist... Och solen hade precis börjat att värma lite! Det gjorde den dock inte idag...

Ljuva minnen!

Vimsiga mamman

2009-12-06 @ 16:13:57
Här sitter jag på jobbet och tänker så mycket på mina barn att jag svarar : XXXXXXXXXXXX mamma!

Kunden reagerade inte... hon trodde att jag sa Anna! Men min kollega höll på att skratta ihjäl sig.

Ibland är det kul och avslappnande när man kan få sig ett gott skratt på arbetstid...

Uppe med tuppen

2009-12-06 @ 12:15:15
Jag gick upp redan klockan sju idag och började göra mit i ordning för att gå till jobbet. Hu vad trött jag var... nästan så att jag mådde illa! Hade sovit jättedåligt och vaknat hela tiden...

När jag var nästan klar för att gå tänkte jag att jag i alla hast bara skulle kasta ett öga på mitt schema... och vad ser jag där...jo 14-21 står det!

Och jag som var helt inställd på att jag jobbade 9-14... hade alltså vänt på det!

Jag la mig en stund till... och gosade med lille Bror som vaknat. Sen åt vi advents frukost och det var Prinsessans tur att tända ljusen:

            
"Nu har jag tänt det andra ljuset och jag hoppas att det snart blir jul i huset... "

... det var hennes lilla vers!

Till frukost åt vi goda kalkonmackor och drack indiskt chai te... med smak av julen!

Vi har dessutom hunnit hänga upp tjejernas nya gardiner som till slut efter väldigt lång väntan äntligen anlänt...
så nu är det väldigt rosa därinne i rummet!

               

Julstaden Göteborg

2009-12-05 @ 14:03:06
I år tändes julbelysningen den 13 november... och temat för årets julstad är KÄRLEK!

     

Staden ser verkligen förtrollande ut på kvällstid. Jag njuter varje gång då jag passerar med spårvagnen genom centrum på kvällarna då jag har jobbat sent.

Jag åker två olika vägar... antingen genom Vasastaden och nedför Avenyen eller så åker jag Linnégatan ner och passerar Grönsakstorget och Domkyrkan. Det är lika fint överallt!

       Liseberg strålar för tionde året i rad! En saga...

Jag har hittat två favoritställen! Den ena är platsen utanför hotell Avalon och över på andra sidan gatan där Kopparmärra står. På de flesta ställen i stan har man använt vanliga lampor för att dekorera alla lyktstolpar, men här har man använt röda ljus... det blir ett sånt vackert sken. Det är även rött ljus på hotellets fasad...

Det blir ett jättefint varmt sken!

Den andra platsen är i Haga, där är julbelysningen jättevacker... en girland med julstjärnor som hänger över gatan...

Ska försöka fota det någon dag om jag kommer ihåg att ta med mig kameran!

     

Vid bältesspännarparken bygger man upp ett jullandskap med lite olika stånd och det är is på dammen... där i närheten kan man också ta kort på sig själv och en kärlek/vän... där man pussas under misteln. Det är gratis men man kan skänka en slant om man vill... det är till förmån för Drottning Silvias Barnsjukhus.

Ljusspelet på Götaplatsen varar i år ända till nyårsafton... så att man även i mellandagarna kan få njuta av spelet!

Måste snart ta mig en liten tur till stan bara för att titta!
Ett blått öga

2009-12-05 @ 13:30:35
Igår snubblade lille Bror på vardagsrumsmattan, ramlade och slog i bordskanten... aj ja... det tog precis i kanten på ögat. Det sprack lite och blödde en stund... men självaste ögat skadades inte. Han var ledsen en stund och sen fortsatte han att leka!

Idag ser han ut som en liten ROCKY med blåtira runt ögat!

Värstinnan, grannflickan och jag såg på film igår när barnen somnat... en liten lugn stund innan det var dags att hoppa i säng.

Idag sov jag länge på morgonen... hade ju tänkt att jag skulle slappa hela dagen idag, eftersom jag jobbar imorgon igen. Men se nej det går inte... här ser ut som fan! Det står disk i hela köket och det är en salig röra överallt... har dessutom satt upp en tvättid i eftermiddag.

Egentligen hade jag planer på att baka lussebullar idag... men vi får se... om det finns någon ork över för det senare idag.

Sitter här och funderar på om man kanske skulle ta och nätshoppa alla julklappar... det var en på jobbet som föreslog det. Men det känns på något sätt lite opersonligt...

Nej... nu ska jag ta mig en funderare på vart jag ska börja här hemma... köket eller badrummen?

Klurig fråga!

Stackars barn!

2009-12-04 @ 08:51:19
Idag försov jag mig... vaknade kvart i sju och jag var tvungen att gå hemifrån sju!

Värstinnan som var vaken och satt framför både dator och tv hjälpte mig att göra mackor. Jag snabbade på som sjutton.

Stackars lille Bror vaknade och blev jätteledsen... han hade ju inte sett mig sen igår morse och ville tutta...

Han grät och han grät... och mitt hjärta höll på att slitas i bitar!

2454...

2009-12-04 @ 00:06:48
... samtal besvarade jag på jobbet under november månad.

Idag fick jag ett mail av min chef och i det så stod det endast mitt namn och siffran jag skrivit ovan. Jag undrar varför hon skickar ut det i ett mail?

Är det något jag ska tänka på? Är det ett lagom antal, för mycket eller för lite?

Egentligen skulle de väl har varit fler till antalet, eftersom jag var hemma och sjuk i tre dagar...

Egentligen rör det sig om ännu fler samtal... då dessa siffror bara rör det ena bokningssystemet. Vi jobbar parallellt med två stycken system.

Tycker att det var ett konstigt mail!

Ännu en tävling...

2009-12-03 @ 23:54:34

... som jag är med i!

Här kan man vinna en laptop närmare bestämt en Mac.Jag vet i alla fall minst en i min barnaskara som önskar sig en sådan...

Vill du vara med och tävla gå in på den
här bloggen
 


Nu är jag med...

2009-12-03 @ 23:32:45
... och tävlar igen!
Den här gången är det på
Susannes blogg... och  man tävlar om en almanacka. Det skulle vara jättekul att ha en personlig almanacka. Jag som är en riktigt snurrig mamma och har en massa saker att hålla reda på skulle vara jätteglad om jag hade en sån fin almanacka.

Har sett att det har blivit allt populärare att designa sin egen privata almanacka. En kul grej även att ge bort som julklapp eller present.

Nu får jag hålla tummarna hårt och hoppas att jag vinner en... hihi!Vilken tidstyp tillhör du?

2009-12-03 @ 18:21:10
Idag i Metro kunde man läsa om olika tidstyper, det var...

-Tidskontrollanten... kontroll, följer slaviskt sitt schema
-Tidsoptimisten... orealistisk, positiv syn på tid, vill hinna allt
-Tidsoffret... ger upp, fd tidsoptimist eller tidskontrollant som inte orkar längre
-Tidsnjutaren...medvetna val, anser att det är viktigt att leva i nuet
-Tidsbalansören... balans, växlar mellan de olika typerna

Jag har en känsla av att jag är ett Tidsoffer... har liksom gett upp! Fast det finns ju en tidsfighter någonstans inuti mig...

Men man kan tydligen förvandla sig till en tidsbalansör om man har själkännedom om sitt eget tidsmönster, listar sin tid och rangordnar sina aktiviteter. Och så ska man se till att hinna allt som är viktigt för en själv och som ger engergi.

Vilken typ tillhör du?


Fortfarande vackert ute...

2009-12-03 @ 14:56:32
... och idag har jag min nya fina blus på mig!

Tog på mig den svarta idag... trivs verkligen med den jättemycket... vilket jag inte trodde att jag skulle göra. Men då var den ett bra köp i alla fall. Och någorlunda billigt också!

Ofta när jag köper kläder så använder jag dem inte med en gång... ibland kan vissa saker hänga i garderoben i nästan ett år innan jag börjar att använda dem... vet inte varför men det är som att jag måste vänja mig vid dem först.

Kanske är det så att jag impulsköper dem och egentligen inte tycker att den stilen passar mig... men sen när det har hängt där i garderoben ett tag så har jag vant mig vid det... och kan börja att använda det!

Tokigt va?!


Nu är det sena kvällen och ...

2009-12-02 @ 22:34:49
... snart dags att nana kudden!

Det enda jag gjort idag på hela dagen var att tvätta mellan 10-16, det blev en hel del tvätt som försvann... men jag lovar att det finns mer! Tar aldrig slut...

Prinsen kom på en fika nu i kväll... han hade pepparkakor och dammsugare med sig! Hm så gick det med den bantningen... eller jag har ju egentligen inte startat än.

Jag vill ju dricka Nutrilette!  Och det ska inhandlas först...

Barnen är helt omöjliga och vill inte lyssna på något jag säger... de klampar, dunsar och för oväsen och lyssnar inte alls på mig när jag försöker att hyssja dem.

I morgon blir det ju full rulle som jag skrev innan... skulle vilja slinka in snabbt på Panduro, men det lär nog inte bli någon tid till det.

Jag mår inte så där toppen precis men jag har inte tid att kurera mig just nu...

Pratade med chefen idag angående månadsanställningen och hur det ska bli efter årskiftet. Vi fick ju vikariat på 3 månader och sen visste de inte vad som skulle hända.

Vi var fyra stycken som blev anställda samtidigt... killen... den enda, sa upp sig efter sommaren för han skulle plugga i en annan stad. Jag och mina älsklingskollega fick vikariat och den fjärde fick fortsätta på tim och nu har de sagt till henne att hon inte behövs mer när det nya året börjar.

Jag och min älsklingskollega får gå tillbaka till timanställning... Hm kul!!!! Not!

Det är i alla fall det som gäller just nu...

Som paralyserad

2009-12-02 @ 12:03:00
Efter en natt med zero sömn och en massa smärta i hela kroppen... jag kunde inte ens vända mig om i sängen för det kändes som att jag skulle vrida av kroppen på mitten... exakt som om halva kroppen, nederdelen då närmare bestämt är förlamad. Jag klarar att vända på överkroppen men inte på underkroppen.

Efter detta konstaterande är det då dags att sätta igång med tvätten... och tvätt finns det... i stora högar!

För det är ju så jättesvårt för de två arbetslösa i mitt hushåll att hjälpa till även med sånt. Det gör mitt riktigt ont i hjärtat att de skulle behöva offra sig och ta hand om tvätten...

Stackare vi låter dem sova hela dagarna istället!

Det är en underbart vacker dag idag! Breathtaking! Tänk vad mycket lite sol och frost kan göra åt naturen...

Vill gå ut och fotografera... istället för att tvätta, men nej det går ju inte! Vi måste ju ha rena kläder att ta på oss...

Lite senare kanske...

I morgon ska småbarnen på sina kontroller på bvc... de som vi missade på grund av förkylning för ungefär 2 veckor sen...
Så det lär bli en stressig morgon imorgon... först upp och skicka de andra till skolan, sen göra i ordning småttingarna, gå på Bvc besöket och sedan hem och lämna ungarna och iväg till jobbet, för att jobba till 21.

Blir en lång dag!


Kroppen sa NEJ!

2009-12-01 @ 15:27:40
Idag är jag hemma...

I morse när klockan ringde klockan 5 och jag skulle upp så sa hela systemet ett stort NEJ!

Kroppen var som en enda stor värkande boll och huvudvärken var nästan värre. Jag sjukskrev mig helt enkelt och stannade kvar i sängen... tog mig en rejäl sovmorgon och sen jag vaknade har jag bara suttit och inte gjort någonting.

I morgon är jag ledig och på torsdag arbetar jag kväll... jag hoppas att det räcker som återhämtning!

Men nu är det dags att sätta fart för disken diskar inte sig själv... och saker och ting ställer sig inte på plats där de ska vara av sig själva...

Det verkar omöjligt att få en dag att bara slappa på!

RSS 2.0