En trädkoja eller ett trädhus...

2009-07-31 @ 23:17:32
... hade allt vart något som ungarna skulle ha älskat att ha!

Just nu finns det två barn som jag tror är överlyckliga... deras pappa och mamma har alldeles nyss byggt och inrett ett alldeles eget trädhus åt dem.

Titta in och njut av de alldeles underbara bilderna hos
Fyra årstider... en av mina absoluta favoritbloggar! Ett paradis på jorden...

Skaffa mig en tenor...

2009-07-31 @ 22:55:17
... är en sommarteater som spelas just nu på Gunnebo-slott!

    

För åttonde året i rad bjuds det på teater i det fria på scenen framför slottet. I år spelar man alltså Ken Ludwigs "Skaffa mig en tenor"... ett galet möte mellan teater, opera och fars.

"Skaffa mig en tenor" har sedan premiären i New York 1989 översatts till 16 språk och spelats i 20 olika länder och dessutom vunnit en Tony. Föreställningen ges mellan den 15 juli och den 16 augusti.

    

Gunnebo-slott är en av Sveriges främsta 1700-tals anläggningar, här finns dagliga visningar av slott och trädgård hela sommaren. Man har till och med en
egen blogg!

En slottstur kostar 70:- för en vuxen och är gratis för barn upp till 15 år, turen tar ca 45 minuter. För trädgårdsturen gäller det samma...

Slottet ligger mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndals kommun strax söder om Göteborg.

Dit kanske man ska ta vildingarna på besök en dag då det är fint väder!Det måste ha...

2009-07-31 @ 20:57:52
... stormat rejält här hemma igår! Mer än där vi var...

För när vi steg av tåget på hemmastationen såg vi att en stor stor gren (stor som ett helt träd) hade blåst ner från ett av trädet invid ån.

Hemma på balkongen hade ett par blomkrukor blåst omkull och gått sönder... och de stod ändå ganska skyddat i fönstret.

Det blåser en massa nu med...

Min lilla ängel!

2009-07-31 @ 12:48:00
Pratade med Värstinnan för en stund sen... orkade inte hålla mig längre utan var tvungen att ringa.

De kom till Sverige i natt och hon låg fortfarande och sov...

Så skönt att höra hennes röst... det är nästan först då man märker hur mycket man egentligen har saknat henne.

Nu ser jag fram emot en lång skön kram när vi ses! Att få lukta och snosa på sin baby är inte heller så dumt... de blir aldrig för stora för en mammakram.


Hos mormor och morfar på landet

2009-07-31 @ 10:52:46

Igår åkte vi alltså till mormor och morfar på landet...

Halva familjen åkte buss och halva bil... det blev jag och småbarnen som åkte bussen... eller ja vi åkte tåg-buss-buss och sista biten bil med morfar som kom och mötte oss nere i samhället vid bussterminalen.

Här hemma var det soligt på morgonen men det fanns dock en hel del gråa orosmoln på himlen...
Ungefär lagom till att vi var framme vid grannfamiljens ö började det att regna lite smått... småbarnen vinkade för fullt ut mot ön... de trodde på fullt allvar att Grannflickan kunde se dem!

När vi till slut kommit ut och över till den ö vi skulle gästa så bröt ett hemskans regn ut... precis när vi skulle byta till sista bussen. Vi hann att bli rejält våta trots regnkläder...

Det regnade som aldrig förr... har aldrig sett så mycket vatten komma ner förut!

När vi kom till slutstationen och det var dags att gå från bussen till bilen så skrek båda småttingarna och ville inte alls gå ur bussen. Jag sprang till bilen med dem... typ kastade in dem i baksätet och skulle sedan fälla ihop vagnen. Naturligtvis hakade den upp sig precis just då och det tog extra lång tid att få ihop den. När jag till slut satte mig i bilen var jag totalt sjöblöt!


Väl framme i stugan... väntade mormor med kaffebordet dukat! De bilburna resenärerna tog god tid på sig för de var och köpte bilkuddar som Prinsen kan ha i sin bil innan de startade själva resan.

Vi hängde våra våta kläder på tork och när solen tittade fram då och då mellan regnskurarna sprang småbarnen ut utan byxor och lekte på gräsmattan.

Jag tog mig en sväng ut i skogen och plockade en liter blåbär på kort tid... räcker till två pajer i allafall! Tänk vad mycket det hade kunnat bli om jag hade engagerat hela familjen en liten stund...

Tittade efter kantareller men hittade inga... morfar hade plockat två liter dagen innan!

Vi åt god mat och umgicks. Jag och småbarnen var inte hemma förrän vid kvart i tio på kvällen.


Just det...

2009-07-30 @ 10:16:31
... idag kommer Värstinnan hem i från Polen!

Hon har varit borta i nästan 4 veckor nu...

Gissa om vi har längtat efter henne?!

Dags för ännu en liten dagsutflykt!

2009-07-30 @ 10:14:46

Solen skiner men jag tror nog att det är lite blåsigt ute idag...

Trädkronorna utanför lutas envist åt ena hållet nästan hela tiden... och blommorna på balkongen darrar åt samma håll.

Idag ska vi ut på en tur igen... till mormor och morfar på landet. Sommarstugan ligger på en ö i skärgården... mitt på ön, inte helt nära havet alltså... men de har en vacker liten sjö precis framför huset.

Det var ganska längesen jag var där så det ska bli kul att se vad som har hänt sen sist... pappa är alltid igång med något projekt.

Här ska vi åka över idag... och då ska vi vinka till Grannfamiljen ute på ön...

    

Ha en bra dag!


Trög,slö, orkeslös...

2009-07-29 @ 11:54:16
Det är vad jag känner mig idag... som att all luft har gått ur mig! Ont i hela kroppen, till och med under fötterna... stel som en pinne!

Sov länge... har inte ens ätit frukost än... inte hungrig. Men om jag intar lite frukost kanske det blir fart på mig...

Verkar vara någorlunda fint väder.

Få se om det blir någon tur till landet i morgon...

Jag är fortfarande...

2009-07-28 @ 11:11:55
...inne på att det är helg! Idag är det söndag i min värld...

Solen skiner, två ungar har gått till biblioteket och två dansar. Jag ska strax börja fixa till mig för att gå till jobbet... jobbar kväll idag.

I morse orkade jag inte riktigt gå upp när ungarna vaknade utan jag låg kvar i sängen och läste. Ungarna tittade på barnkanalen. Jag hörde hur de gjorde små rundor till köket och jag hörde skåp öppnas och stängas... vänta tills jag har gjort frukost ropade jag. Ok fick jag till svar...

När jag kom upp och gick ut till vardagsrummet såg jag små vinbärsstjälkar ligga på golvet och på vardagsrumsbordet... hm... vad är detta? Prinsessan spärrade upp ögonen och sa att de bara hade ätit lite vinbär. Vilka vinbär frågade jag...
De som låg på brickan svarade den lilla damen.

De hade alltså ätit upp de vinbär jag styckfrusit för att använda som garnering...grr! Små tokstollar...

Nej nu ska jag lyfta på rumpen och sätta fart...

Maybe

2009-07-28 @ 11:03:39
Det verkar som att jag eventuellt har fått ett erbjudande...

Det handlar om att jag får sälja mina glas i en liten butik där de redan säljer andra handgjorda saker. Det är Divan som ligger bakom det hela... hon har kontakter den tösen!

Vi får väl vänta och se vad som händer!

Elefanter

2009-07-27 @ 23:39:42
Prinsessan har hittat gardiner och påslakan hos Jotex som hon vill ha i sitt rum... och eftersom mamma älskar elefanter och indiskt så säger jag inte nej...

Och så är jag väldigt svag för ceriserosa. Hade mycket väl kunnat ha dessa i mitt eget sovrum också...


Bilden är lånad ifrån Jotex

Vinbär i massor

2009-07-27 @ 20:24:33
I förmiddags var ju mamma och pappa här och lämnade av en massa vinbär... både svarta och röda.

Jag hade tänkt koka saft av dem och spara lite för att använda till garnering av tårtor och andra bakverk, men eftersom det är väldigt väldigt längesen jag kokade saft så har jag tydligen (har ett svagt minne av det) kastat bort min saftmaja...

Idag var vi riktigt snälla och tog barnen till Max... det är ju inget som händer särskilt ofta men de tycker ju att det är kul! För egen del kunde jag gott vara utan det... tycker inte ens om hamburgare och pommesfrites längre.

Efter max besöket gick vi till Ica Maxi för att köpa en ny saftgrejsimojs... men mitt i allt virrvarr glömde jag av att det var därför vi gick dit. Så vi köpte bara glass, strutar och chokladsås... Konstigt men hela dagen har det känts som om det vore lördag idag!

När vi kom hem tog jag då itu med bären...

I like vinbär... mest de svarta! De innehåller mycket c-vitaminer och har en god smak. Jag kokade en stor kastrull med kräm på både svarta och röda bär... den står och svalnar nu!

Resten av bären frös jag in... får väl köpa mig en sån där saftgrejsimojs vid ett annat tillfälle...

Ett gäng av bären har jag lagt i klasar på en bricka för att styckfrysa, de ska jag använda till garnering. Lilla mamma hade glömt att plocka med vinbärsblad som jag också efterfrågat... de kan man använda till att göra té på och så kan man faktiskt göra saft på dem också, då går man tillväga precis som man gör när man gör fläderblomssaft.

Vinbärsbladen är dessutom  ätliga och man kan göra små dolmar av dem...

Pappa frågade om jag hade plockat några blåbär eller kantareller i år... det har jag inte... på många år, då jag inte tycker att jag känner skogarna här tillräcklig väl. Fast hos mamma och pappa hade jag allt vågat mig ut i skogen...

Så kanske... om vi åker ut till landet på torsdag, så tar jag mig en sväng ut i skogen med pappsen om han orkar. Lite blåbär (om det finns några kvar) skulle också sitta fint...

Nu ska jag ner till tvättstugan och hänga tvätt...Äntligen fick jag beträda...

2009-07-27 @ 10:03:51
... ÖN! Som spökat i mina tankar i många år...

Nu förstår jag de känslor och tankar som så många i min närhet har ... angående ön. Ett verkligt paradis!

Vi tog båten "Granita" från Almön ut till ön och där på bryggan stod lill Fan, Grannpappan och minigrannen och väntade på oss.

Vi vandrade upp till stugan där mor i huset väntade på oss med "värsta" fikat...

Efter fikastunden gav vi oss iväg ut på lite sightseeing... där fanns en bastu alldeles nere vid havet, badplats med hopptorn, kiosk, restaurang, dansbana och minigolf. Inga bilar!

Helt enkelt ett semesterparadis för barn och vuxna...

Under tiden vi promenerade ön runt var barnen och fiskade krabbor med storebror och Minigrannen. Mor och far i huset gick sen hem för att förbereda maten...  jag och stora Grannflickan gick ner till badplatsen för att se hur det gick för ungarna.

När vi kom tillbaka till stugan var där full fart på grillen... där stod grillmästaren med sitt gipsade ben och vände köttbitar för full rulle. Mor i huset höll på med salladen...

Strax avnjöt vi en underbart god grillmiddag... med en himla god "mamma sås" som värdinnan blandat ihop.

TIden gick fort och det blev snabbt dags för att ta båten tillbaka till fastlandet och sedan bilen hem.

Ön var större än vad jag trott den vara, mycket lummigare och mer kuperad... nu förstår jag varför folk återvänder dit år efter år och varför ungarna älskar att vara där.

Nästa sommar satsar jag på att hyra en stuga där för jag gillade det något enormt...

Tack för allt kära grannar!


En grå måndag

2009-07-27 @ 09:33:56

Idag är jag ledig och idag står det städning på schemat.

Lite längre fram på dagen kommer mormor och morfar förbi med en massa röda och svarta vinbär. Tror jag ska koka saft på dem och frysa in några att ha som tårtdekoration.

Mammas semester börjar idag och de ska ut till sommarstugan som ligger på en ö i närheten utav där vi var igår... en lugn och stilla plats.

Det är nästan så jag funderar på om vi skulle ta oss en liten tur dit senare i veckan...

Värstinnan skulle egentligen ha kommit hem idag... med det verkar som att de inte hade fått båtbiljett så de kommer inte förrän på torsdag.
 
Längtar!


En underbar dag!

2009-07-27 @ 00:55:45Strax på väg!

2009-07-26 @ 09:53:06
Prinsen och jag ska iväg ut till ön och hämta hem busungarna. Solen skiner och det ser ut att bli en bra dag!

Undrar om den skiner i NORRKÖPING också?

Eget rum

2009-07-25 @ 11:21:39
Här i Sverige är det vanligt att barn har eget rum, delar de så är de oftast bara två och inte fler... det har väl länge varit en "norm" att man ska ha eget rum, men hur är det idag?

Det verkar som att trångboddhet har blivit vanligare igen... och att det kanske inte är lika självklart längre med eget rum... eller är det ett "klassfenomen"? För de som har råd att bo stort och rymligt är det säkert ingen förändring... kanske det bara märks bland "förortsbor".

Har man många barn så är det ju oftast så att man är ganska trångbodd... mina barn har aldrig haft egna rum. Jag har försökt att se till att alla har haft en egen vrå...
Ett par av mina barn bryr sig inte om hur de bor eller hur de delar rum, men ett par av dem skulle verkligen behöva ha haft eget rum. Det är så olika... beroende på personlighet och psyke.

För många är det en självklarhet att ha eget rum för andra är det en självklarhet att dela sitt utrymme med andra... spelar det roll i livet? På verkar det individen? Positivt eller negativt?

   

Jag såg den här bilden och mindes hur några av barnens kusiner hade det i sitt rum...

Familjen hade två pojkar och fem flickor. Alla flickorna delade rum, sängarna stod så som på bilden... det var ett stort rum, fint inrett... allt matchade!
 Det fanns även en skrivplats och ett toalettbord med en stor spegel i rummet. I ett hörn stod ett stort klädskåp med fem dörrar och under varje dörr fanns en byrålåda. Dörrarna gick att låsa!
Tjejerna hade var sin del i skåpet  och i detta skåp förvarade de alla sina privata tillhörigheter...kläder, smink, böcker, cdskivor... hemligheter! Detta skåp hade ingen annan tillträde till! Nyckeln förvarades i bh:n eller i en kedja runt halsen...

Pojkarna hade inget eget sovrum... de sov på madrasser på golvet i det rum som användes som allrum. Men de hade också var sitt eget skåp.

Ett eget skåp som går att låsa är tydligen standard där... för så hade de också hemma hos svärmor där vi bodde. Svärmor hade en massa gömmor i sitt skåp... pengar, viktiga papper, guld, gamla foton, sina kläder förstås och så låste hon även in fina presenter som hon fick av besökare, de hon inte hade användning av vill säga. De andra sparade hon och gav bort i sin tur!

En av barnens kusiner, som numera bor i Sverige (och har en egen lägenhet som han inte vill dela med någon) hade klistrat upp bilder på kända sångerskor som han tyckte var vackra på insidan av dörren till sitt skåp. Hans skåp var oklanderligt, allt i ordning... kläderna vikta i perfekta högar (han jobbade i klädbutik), välstrukna skjortor hängde tillsammans med fint vikta byxor med pressveck. After shave flaskor stod snyggt uppradade...

Andra hade skåp som var rena kaoset, allt låg huller om buller...

I Jordanien verkar det alltså som att man har löst trångboddheten och det privata utrymmet med... ett eget skåp! Hos svärmor ... hade alla de fasta boende var sitt skåp, men inte var sitt rum... lägenheten var liten, bara tre rum... men vi var nästan alltid 22-24 personer som sov där varje natt.

Jag, maken och barnen hade eget rum... men alla de andra sov huller om buller i sängar och på madrasser på golvet.

Det var ingen som mådde direkt dåligt av det! Men det är klart... det måste ju vara en vanesak!

Mera kläder

2009-07-24 @ 17:54:22
Har fått en sån lust att handla kläder! Är det för att hösten börjar närma sig eller är det för att jag mår bra just nu... när ekonomin är på väg åt rätt håll? Fast det är förstås ändå långt kvar tills det är riktigt bra!

Har hittat tre plagg på Lindex som jag gärna skulle vilja ha hängandes i min garderob...

Och så har jag hittat den här jättesöta och romantiska saken på Cubus...

  

Vet inte vad det är med mig och tunikor! Jag faller pladask för dem...

Helt nerspydd...

2009-07-24 @ 16:31:28
... det blev jag igår! Lillebror som precis var på väg att somna och låg i mammas knä och "tuttade" lite sent igår kväll, fick ett hårstrå i halsen (mammas dumma långa hår) och kräktes plötsligt ner hela mamma och sig själv...

Jättekul! Vi fick ta oss en sen dusch... sen var allt frid och fröjd igen!

På väg hem från jobbet igår ringde jag till busungarna ute på ön, då var de i full färd med att grilla sliskiga mashmallows. Lill Fan hade badat bastu och doppat sig i havet...

Värstinnan tillbringade gårdagen i Berlin och smsade på kvällen för att berätta om det äventyret... hon hade tagit en massa kort sa hon.

Pratade med min blomma Divan idag också... hon skulle iväg och träna och hade lite bråttom, så vi ska prata igen sen idag.

Blir säkert ett samtal till både Prinsen och lill Maran senare också...

Konstigt... jag köpte ju ett par skor häromdagen... när jag provade dem i affären kändes de bra och sen när jag provade dem hemma var de alldeles för stora. Kan jag ha varit så snurrig att jag provade ett par och tog ett annat med mig hem?
Eller var kanske fötterna svullna efter allt promenerande... Maken skulle i alla fall gå och byta dem åt mig idag, fin manöver från min sida för att småbarnen överhuvudtaget skulle få komma ut i dag.

Fredag kväll...

Nu är jag glad!

2009-07-24 @ 13:02:04
När jag skulle ut på terminalrast ropade en av cheferna på mig...

När någon ropar på en här så blir man rädd... det kan jag lova! Genast tänker man att något är fel...

Om man gör något fel så kommer det nämligen en bister dam eller herre från trafikledningen med "printar" i handen... och så skakar de på huvudet och säger att det här är inte bra... det kostar kommunen en massa pengar!
Och så sitter man där och känner sig liten och skrajsen och undrar vad det är för stort fel man har gjort... och sen visar det sig att det kanske någon som har fått betala 30 kronor för mycket vid någon resa för att man har valt fel betalare eller så har man glömt att dra bort minuter från beställningen och då kostar resan extra.

Så nu blev jag alldeles iskall när hon ropade...

Vad har jag gjort för fel sa jag... tvärtom sa hon... vi pratade precis om att du inte gör några fel... vi får inga printar på dig, i alla fall inte som på de andra nyanställda... Vi är jätteimponerade!

Glad blev jag...


Det vräker...

2009-07-24 @ 11:03:38
... i alla fall inte ner något från himlen idag... än så länge...

Sitter på jobbet och gäspar... vet inte om det är trötthet eller om jag helt enkelt är lite uttråkad. Man blir så trött i huvudet av att hela tiden prata i telefon... det ringer och ringer och så ska man hoppa mellan olika bokningssystem...

Vissa dagar har man inte huvudet med sig... som man borde!

Ska jobba imorgon också... så söndag blir min enda lediga dag den här veckan.

Nu ska jag ut på promenad...

Inget att göra! Då får man lov att...

2009-07-23 @ 18:20:44
... spotta ut det ena inlägget efter det andra!

Längtar efter mina stora tjejer något enormt... hör ni det?!

Lill Maran träffar jag igen på lördag då hon ska vara barnvakt åt småbarnen när jag jobbar, Divan har jag inte sett sen vi var ute och åt, fast vi pratar ju i telefon förstås.

Värstinnan är fortfarande i Polen... hon kommer hem i nästa vecka. Det märks att hon längtar hem nu... för det kommer det ena gulliga sms:T efter det andra, både till mig och till Grannflickan.

Prinsen är på vift med bästa kompisen... de är iväg på sin årliga lilla trip till Grästorp... i år tog de bilen. I Grästorp bor kompisens storebror och killarna åker alltid dit ett par dagar på sommaren och hjälper till lite grann.

Prinsessan och lill Fan åkte ju till ön idag... så jag är faktiskt ganska så barnfattig just nu!

I morse började jag på min femte bok den här veckan... kan ni tänka er vad jag har legat i och läst!

Har jag svamlat klart nu?

Vi får se...

Nu är här nästan dött...

2009-07-23 @ 18:10:25
... på jobbet! Vi är bara tre stycken kvar och inne på trafikledningen tror jag de är två stycken.

Betyder att man får roa sig bäst man vill mellan kunderna... (det låter allt något det).

Sitter här och grämer mig över att jag inte plockade några fläderblommor... jag sköt upp det varje dag... imorgon... imorgon... och plötsligt så hade de blommat över. Jag som hade kollat så noga om det var äkta fläder jag hade hittat.
Det får väl bli till nästa år istället...

Såg alldeles för en stund sen att det redan har blivit en massa rönnbär... kanske jag ska ta och göra lite rönnbärsgelé istället... moa ha ha!

Och inga blåbär eller kantareller har jag plockat heller... det är dåligt med självhushållet!

Lite nytt i garderoben...

2009-07-23 @ 17:56:46
Eftersom jag ju fick "veckopeng" av maken när han kom hem från sin resa så har det blivit lite nytt i garderoben...

Hittade ett par bilder...

 

 

Expediten i affären sa att jag skulle klä jättebra i den nedersta blusen/tunikan... färgmässigt... men jag tvekade faktiskt. Fast sen när jag provat den gillade jag den jättemycket så den fick hänga med hem.
Klänningen nedanför sitter jättefint på och är en riktig höstsak tycker jag... den ska nog också få flytta in.

   

Jag har dessutom köpt två par nya skor... ett par byxor, en t-shirt och lite annat smått. Fast det mesta utav "veckopengen" gick nog till kläder åt barnen...

Men mamman fick i alla fall lite nytt!


Lite gott fram på kvällen...

2009-07-23 @ 16:06:57
Idag tror jag att vi ska äta lite gott...

Inga stökiga barn hemma och småbarnen somnar tidigt. Kanske läge för att se en film ostört...

Nåja... än ska här jobbas ett antal timmar, kommer inte att vara hemma förrän klockan 21.

Nu är dags att så smått sätta igång och börja planera för skolstarten... nya gympakläder och skor, skolväskor, regnkläder och annat som behövs inför hösten. Allt som är för litet eller utslitet ska rensas bort...

I höst ska både Prinsessan och lill Fan dansa... hon överger baletten för att återgå till lite modernare dans och lill Fan är osäker på brottningen, som han för övrigt är jätteduktig på! Kanske kan jag övertala honom att träna både dans och brottning. Han kommer att dansa i en killgrupp där det mest dansas breakdance...

Tänk om man fick möjligheten att göra om hemma lite också... det skulle allt vara något! Lite nya möbler och kanske lite nyrenoverat på väggarna.

På lunchen var jag ute och promenerade i ösregnet... tycker om att promenera när det regnar... men man ska ha rätt kläder! Och det hade jag inte idag...Nya äventyr

2009-07-23 @ 12:04:02

Nu har jag tagit farväl av mina två små änglar ytterligare en gång! I morse åkte de med Grannflickan ut till ön... där de ska stanna tills på söndag, då jag och Prinsen (förhoppningsvis) åker ut och hämtar dem.

Jag har aldrig varit på ön... någonsin... har alltid varit jätteavis på en av mina bästa kompisar, mina bröder och nu ungarna... som har fått TUREN att tillbringa härliga dagar där. Är faktiskt lite sur på mina föräldrar som aldrig lät oss vara där en sommar då vi faktiskt hade möjligheten att få vara där varje år...

Grannflickan och ungarna gick hemifrån samtidigt med mig i morse... jag gav dem pengar till resan och så fick de sina fickpengar...

Hoppas nu att de uppför sig!

Marint eller New England style

2009-07-22 @ 22:54:51
Om jag hade en sommarstuga vid havet så skulle jag mycket väl kunna tänka mig att inreda den i New England stil.

Rött, blått och vitt! Lyktor, snäckor, fyrer och skepp...

Men inte till överdrift!

Här är ett litet smakprov...
Ena stunden...

2009-07-22 @ 11:35:16
... skiner solen och i nästa så regnar det! Det är nästan så att man blir förvirrad...

Var ute och promenerade i värmen på min rast och nu sitter jag här och bävar för att gå hem i regnet. Jag som till och med ringde hem förut och sa att det var så varmt ute så att de allt skulle passa på att åka upp till sjön när det var så fint väder...

Tji fick jag! Och de...


En period av...

2009-07-22 @ 07:09:32
... mycket läsning! Är nu inne på min tredje bok på två dagar...

Det är som om kroppen vill ta en paus från allt... både fysiskt och mentalt. Sitter på bussen och tåget och läser, kommer hem och lägger mig i sängen och läser...

Kopplar bort allt annat!

Det duggregnar

2009-07-20 @ 13:04:59
Var ute och tog mig en liten "sträcka-på-benen-promenad" efter lunchen och det duggade sakta... trots lite dåligt väder är det ganska så högt tempo på jobbet, det är många som vill ut och resa...

Sov inte så mycket i natt så jag är ganska så trött... huvudvärk som sitter som ett tätt band runt hjässan.

Hoppas att maken håller koll på ungarna där hemma så att det inte blir till att storstäda när man kommer hem... räcker så bra med att jag har tvättid i kväll.

Igår kväll läste jag ut boken om kvinnlig könsstympning...hemskt att sånt händer än idag! En gammal förlegad tradition som skulle ha utplånats för länge länge sen. Gripande berättelse!

I morse på väg till jobbet började jag att läsa en bok "Fånge i Teheran"... som handlar om en kvinna som i sina tonår blev satt i fängelse, för något hon absolut inte var skyldig till. Boken som hon sen i vuxen ålder skrev blev lite som ett terapiarbete för henne då hon aldrig fick tala ut om det då hon var yngre. Hitills jättebra!

Nu tittar solen fram!


Som vanligt...

2009-07-19 @ 21:12:21
... så har söndagen varit väldigt lång... förstår inte detta fenomen!

Har inte gjort mycket idag förutom att vi var och storhandlade. Prinsen kom och körde hem alla kassar, vilken skillnad mot att bära och köra hem dem i lille Brors vagn.

Det har regnat ett flertal gånger idag och solen har knappt tittat fram...

Lill Fan, lille Bror och lill Prinsessan har suttit och pärlat. Lille Brors finmotorik är inte helt ok för små pärlor ännu... men han var envis! Han lyckades allt fylla en platta med pärlor...

Jag har tillbringat dagen med att gå runt och småplocka lite och så har jag läst i en av mina nya böcker... den handlar om könsstympning i Senegal. Hemskt egentligen att vilja läsa om sånt, men hur blir man annars upplyst om saker och ting?

I morgon är det jobbdags och jag ska upp klockan fem, så det blir nog till att gå och lägga sig tidigt idag... lill Prinsessan har precis somnat och lille Bror är på gång. Lill Fan och Prinsessan är utanför och spelar fotboll, ska alldeles strax ropa  in dem...

Önskar er en trevlig vecka!

Det blev en del lek & bus...

2009-07-18 @ 20:42:35

på Lek & Buslandet idag!

Perfekt ställe för en regnig dag... det var det tydligen fler som tyckte för där var knökat med föräldrar och barn. Det var väldigt varmt och svettigt där inne, men jag tror att barnen hade kul. Och det är ju huvudsaken!

Grannflickan var också med oss... tror att det var första gången hon var där... stackare hon fick klättra i smala gångar och åka rutschkana i en väldig fart!
Vi drack festis, åt banan och god glass när vi tog en lekpaus!

Lille Bror var lite modigare den här gången mot vad han var sist vi var där... men det är klart han har ju blivit lite större också!

Väl hemma igen åt vi pizza! Det var gott...

I morgon söndag ska vi vila och storhandla...


Idag regnar det, men...

2009-07-18 @ 11:40:53
... vi har så smått börjat göra i ordning oss för att ge oss iväg på lite äventyr!

På måndag är det jobb igen så man får passa på att utnyttja de dagar man kan...

Det stora äventyr vi skulle ha gett oss ut på idag passar bättre då det är fint väder, så det sparar vi på till en annan dag.

Nu ska mamman här fixa lite att äta innan vi ger oss av!

Här skulle jag vilja sitta...

2009-07-18 @ 11:36:49


Här skulle jag vilja sitta och läsa en god bok... eller kanske bara sitta och observera omgivningen...
Kanske sitta och drömma mig bort på lite äventyr... höra bruset från ån, suset i trädkronorna och fåglarnas kvitter...
sluta mina ögon och kanske hamna i Huckleberry Finn´s värld.

Ett tu tre... så sitter jag plötsligt där på en flotte i Mississippi tillsammans med Huck och Jim... på rymmen... Huck från sin far och Jim (som är oskyldig) undan rättvisan... men vad ska jag rymma från?
 
Ungarna kanske...

Sorgligt

2009-07-17 @ 22:00:57
Var nyss inne på Anna Books blogg som jag brukar läsa lite då och då och där kunde jag läsa att hennes älskade mamma Maritha nyss gått bort i KOL...

Jag blev alldeles rörd faktiskt och insåg att saker och ting i livet kan ändras så snabbt... ibland kan det gå så fort att man inte hinner ta farväl, att man inte hinner lära känna någon tillräckligt osv.

Min pappa lider av KOL och jag träffar inte mina föräldrar särskilt ofta... mina barn känner knappt sina morföräldrar. Ok ...att vi kanske inte har så bra kontakt sinsemellan men jag kanske ska bortse från det och låta mina barn få träffa sina morföräldrar mycket oftare.

För rätt var det är så kan det ju faktiskt vara försent!

I våras blev min pappa väldigt dålig och det var nära att vi förlorade honom... då ringde inte min mamma till mig förrän efter flera dagar då han redan var på bättringsväg igen och så ska det inte heller vara.

Nej det måste bli ändring på det här...


Det blev en riktig...

2009-07-17 @ 20:58:31
... heldag!

Jag försökte ju skynda mig lite i morse för att jag inte skulle vara framme så sent. Frågade maken om han ville följa med, men det ville han så klart inte.

Sen när jag satt och väntade på tåget ringde han och sa att han skulle komma med i alla fall... trodde inte att han skulle hinna, men bara någon sekund efter vi avslutat samtalet kom han runt hörnet vid tågstationen.

Barnen, speciellt då lill Fan blev ju jätteglada att se oss... och tyckte det var extra kul att pappa var med. Lill Fans problem igår kväll var nog inte bara att han längtade efter mamma utan mer att han blivit motsagd... bra att han får känna på det från andra också och inte bara från oss. Han måste lära sig att förstå gränser...

Vi började dagen med att gå ner till stranden... svägerskan hade packat ner fika... ungarna var jätteivriga på att få åka ut med båten, fastän de redan  varit ute lite igår också. Men de fick allt tåla sig en stund för brorsan behövde fixa lite med den innan det var ok att åka ut.

Maken är inte så förtjust i båtar, varken stora eller små... men det beror nog bara på ovana. Han skulle också åka med hade jag bestämt!

Men innan båtturen var vi alltså på stranden... ungarna badade och hade kul, till och med lille Bror som varit lite rädd för att bada innan gillade det. Han hade hur kul som helst! Ville inte fika utan bara springa runt i vattnet och plaska...

Lill Prinsessan lärde sig att flyta och hur man tar simtag... vilket hon var jätteglad för!

Strax innan det var dags för fika anlände min andra brorsa... han har semester och har nu avklarat sin första vecka vilken han spenderat hemma hos far och mor. Han ville ta sitt första dopp... och då passade det alldeles utmärkt att åka ut till brorsan vid havet. Och badade det gjorde han... vi trodde ett tag att han hade fått kramp eller något därute för det tog en väldig tid... men det visade sig att det hade suttit ett stim med fruntimmer lite längre ut på en klippa som han spanade på.

När båten var fixad och barnen badad färdigt packade vi ihop oss och gick till båthamnen istället... det var lill Fan, Prinsessan, deras två kusiner och papporna som skulle ut med båten. Hi hi vad jag flinade när maken såg hur han skulle vara tvungen att hoppa ner på båten... han blev alldeles vit i ansiktet! Men vaddå, klarar jag det så borde han väl också klara det!

När de gett sig iväg traskade vi andra hem till stugan... det var jag, svägerskan, brorsan och småbarnen. Väl hemma badade brorsan i poolen med barnen och sen spelade de fotboll.

När båtfantasterna kom tillbaka från sin tur... var alla hungriga och det var dags att tända grillen. För att det skulle gå snabbt och smidigt så bestämde brorsan och svägerskan sig för att vi skulle grilla hamburgare. Så mumsigt så!
När maten nästan var klar var det dags för nästa bil att köra in på infarten framför stugan... det var Prinsen och hans kompis som kom. Första semesterdagen för Prinsen! Eller ja... han hade tagit kompledigt idag... riktiga semestern börjar på måndag.

Männen började prata fiske... de ska tydligen ut och fiska snart... Prinsen, lill Fan och mina bröder! Kanske det är något maken också har lust att prova på...


Jag har i alla fall beställt makrill...


(Blev inte så många bilder idag för jag hade glömt att ladda batteriet...)


Strax...

2009-07-17 @ 09:58:58
... ska jag komma till lill Fans räddning!

Vi ska precis ge oss av... ute är det en strålande sol! Bror hade rätt om vädret...

Kul då blir det till att åka båt idag med. Fast en mycket mindre än den vi åkte häromdagen förstås!

Nu ska vi bara köpa med oss bulle till fikat sen hoppas vi på tåget...

Hemskt

2009-07-16 @ 23:48:59
Fick nyss ett hjärtskärande samtal ifrån lill Fan och brorsan!

Lill Fan hade drabbats av en släng av hemlängtan! Lill Fan grät och ville hem till mamma, han var otröstlig... brorsan som hade druckit ett par öl ville inte ut och köra den ganska så långa vägen nu så här dags.

"Jag vill heeeeeeeeeem, jag vill vara med dig mamma!" skrek han i luren. Jag pratade med honom och försökte trösta honom. I morgon ska de ut med båten, sa brorsan och lill Fan ska få köra själv... jag försökte få honom att tänka på det, för det tycker han nog är kul. Men ack nej... han fortsatte att gråta!

Till slut för att få tyst på honom fick jag dra till med en vit lögn och säga att jag skulle ringa till Prinsen och fråga om han kunde åka ut och hämta hem barnen. Prinsen sover tyvärr redan vid den här tiden för han ska upp tidigt för att gå till jobbet. Lill Fan lugnade sig i alla fall och gick in i stugan och la sig bredvid sin syster, men han vägrade att ta på pyjamasen. Nu kommer han ligga där och vänta på Prinsen tills sömnen omsluter honom.

Fy vilken usel mamma jag är! Lura mitt barn på det viset...

Det blir till att gå upp tidigt i morgon och åka ut till dem. Brorsan sa att det skulle bli bra väder i morgon... så då kan vi ju passa på att njuta lite av det då... vid havet! Lill Prinsessan och lille Bror lär ju bli väldigt glada.

Brorsan sa förresten att mina barn är de modigaste barnen som någonsin gästat dem... de har sovit alldeles ensamma i gäststugan! Buhu!

Nu kommer jag inte att kunna sova en blund även om jag verkligen vill och försöker hårt... bilden av en gråtande lill Fan kommer att plåga mitt inre allt för mycket.

Och gubben är förstås inte hemma...

Tråkigt värre...

2009-07-16 @ 18:00:30
Sitter här och har riktigt riktigt tråkigt!

Önskar nu att jag hade åkt iväg på min lilla trip istället för att ställa in den bara för att maken kom hem... han har i alla fall inte varit hemma mer än typ 3 timmar dagtid sen i måndags, så jag har bara slösat bort tid på att vara hemma.

Han surar fortfarande så det är nog inte troligt att det blir något äventyr på lördag...

Har i alla fall gjort något kul idag...  och det var att pyssla med fotoboken, tror att jag är i alla fall halvvägs klar. Ska bli spännande att se resultatet!

Funderar på att ta mig en liten promenad...

En liten kvällstur...

2009-07-16 @ 10:36:55
... till Ica blev det igår!

    

Vi gick dit för att ENDAST köpa toalettpapper... men gick därifrån med två böcker, en liten kylväska, en cider, ostbågar, 2 mannafrutti, en godispåse och så toapapper då förstås.

En helt onödig handling... bara slöseri på pengar!

När vi gick hem hamnade vi bakom två killar, varav den ena hade "enligt mig" jättefräcka jeans. Bakfickorna var liksom broderade i ett väldigt färgglatt mönster... en katt på ena sidan och på den andra var det liksom en hel liten tavla.
Jag plockade snabbt upp kameran ur väskan och började att småspringa bakom dem med kameran i högsta hugg...
Vad sjutton skulle jag ha sagt om de hade vänt sig om? "Öh... ursäkta kan jag få ta en bild på din rumpa?!"

De märkte inget som tur var! Så nu killen, publicerar jag din rumpa och dina fina jeans här på min blogg...hoppas att det är ok?!

    

I mitt huvud dök det upp tankar om grafitti, Picasso och Dali... när jag såg fickorna. Kul idé tycker jag i alla fall!

Lite underligt väder idag... för en stund sen var det alldeles grått på himlen, samtidigt som solen sken och så föll det ett fint regn... som att vädergudarna är lite oense om vilket väder det ska bli!


Bracy- 6 månader idag!

2009-07-15 @ 19:26:36
    

Bracy fyller 6 månader idag och för att fira detta får både jag och mina läsare hela 20% rabatt om vi uppger koden: BRACY i kassan.

Skynda fynda fina armband! På Bracy.se


Fotobok hos Fuji

2009-07-15 @ 19:07:12
Jag har länge tänkt göra en fotobok... men på grund av den taskiga ekonomin just nu så har det inte blivit av ännu!

För ett par dagar sen hittade jag ett erbjudande från Fuji där man kan blogga om just deras sida och deras fotoböcker och på så sätt få göra en fotobok gratis.

Gissa om jag blev glad? Jag har samlat en massa fina bilder som jag skulle vilja ha i en fotobok... jag älskar böcker och en fotobok skulle verkligen vara något speciellt.

Men hur går man då tillväga för att göra sig en fotobok?

Jo man börjar med att ladda ner ett program från Fujis hemsida ... med hjälp av det här programmet kan man skapa fina sidor till sitt album. Man kan antingen använda färdiga layouter eller göra egna. Det går att beskära bilder och arrangera dem som  man vill.

Det finns en mängd olika fotoböcker... med mjuka eller hårda pärmar, sidantalet och storleken på boken varierar.

Tänk att få ha dopet, bröllopet, babyns första år, semestern, studenten eller bara vanliga bilder i en speciell bok... grymt tycker jag!

Ett bildexempel i från Fujis hemsida...Om det är någon som är intresserad av att läsa mer om fotoböcker så kan ni ju gå in på antingen Fujidirekt eller Fujifilm där ni hittar en massa info. om hur man går till väga, priser osv.

Det blev en tur med...

2009-07-15 @ 18:13:44
... Älvsnabben idag!

Fast lite tråkigt var det förstås för maken hann bli sur på vägen ner mot torget och gick hem igen... men det struntade jag faktiskt i för har man lovat barnen lite äventyr så har man!

Lill Prinsessan och lille Bror tyckte det var jättekul och spännande! Vi hade fika med oss också som vi åt uppe på takdäcket...

Jag som är ganska så fascinerad av byggnader njöt av alla nya byggnader längs turen... vissa hus tycker jag är jättefina och vissa tycker jag är fulsnygga på något sätt.

Vår lilla tur... som tar en timma från start till slut:

När vi precis gått på tåget för att åka hem igen ringde maken och sa att han var på väg till stan...
Sorry mannen... vi var ju redan på väg hem igen. Så han gick för att titta på ett par Gothia Cup- matcher
istället.

Hoppas att han inte surar ända tills lördag... för det är då vi ska på en lite längre utflykt!


Strax iväg

2009-07-15 @ 11:28:12

Småbarnen står ivriga och klara i hallen... mamman sitter här också nästan klar och pappan står i duschen, alltid sist!
Fast han säger att han blir först klar! Han sitter och sitter...

Ett litet äventyr... ska vi ut på nu!

Det lite större äventyr vi hade tänkt ge oss ut på idag sparar vi tills de andra barnen är hemma igen. Det blir orättvist annars!

Sol ute sol inne... sol i sinne! Eller hur är det man säger?


Kul i trädgården

2009-07-15 @ 00:22:43
I svägerskans trädgård kan man hitta alla möjliga små figurer och konstverk...
 
Här är ett par av dem!

    
De här små vackra sköldpaddorna kravlade omkring runt soluret... deras kusin bor visst på min balkong, men han är inte lika färgglad!


Bilden på soluret tog jag förra sommaren och då tror jag bestämt att sköldpaddorna kravlade runt någon annanstans...Framför ena ändan av huset sitter ett förälskat grodpar...  det fundersamma trollet står en bit därifrån. En annan groda sitter på en sten i en rabatt... men den tog jag inget kort på. Brevid honom står det en stork!

I berget där  det finns en liten håla ligger det en stengubbe med stora ögon...

Jag tycker det är så kul att gå runt och kika man upptäcker hela tiden småsaker som får en att le.

Kan ni fatta varför jag vill ha en trädgård...

Dagen i bilder

2009-07-14 @ 22:22:06
Blir inte många ord skrivna nu för jag är helt slut...

Varje gång jag åker någonstans med de fyra vildbasarna så säger jag att det är sista gången och det säger jag idag också...

Det var lite grått och inte alls särskilt varmt när vi gick hemifrån men under resans gång blev det varmare och varmare... väl framme hos bror var det kokhett! Lille Bror dök i poolen av misstag, men det var nog bara skönt...

Vilket lugn det är där ute bland stugorna, inte ett ljud av bilar, bara fågelkvitter och dragspelsmusik (en granne som spelade så vackert). Lill Prinsessan tyckte det var jätteäckligt med utedass... tur att det inte var hon som skulle stanna.

När jag och småbarnen begav oss hem igen skulle de kvarvarande gå ner och ta sig ett dopp i havet. Jag är så tacksam för att barnen får vara där ett par dagar!På hemvägen mötte vi upp med maken i stan och så gick vi på turkisk restaurang och åt jättegod mat, sen åkte jag hem med två trötta småbarn och maken gick iväg för att träffa kompisar.

Nu är det tyst och lugnt i mitt hus... nu ska jag göra bus... äta Ben & Jerry's för så gör man när man lever i sus och dus!

I morgon väntar nya äventyr... tror jag!


Packning pågår

2009-07-14 @ 12:09:46
Ungarna packade ju själva igår... nu håller jag på att gå igenom deras väskor och se vad som har packats. Deras uppfattning om vad som behövs i klädväg stämmer inte riktigt överens med mammas.

Vi ska inte åka hemifrån förrän vid två för brorsan med familj var hemma i huset och skulle ha fatt på en del saker till båten, sen skulle de åka och storhandla.

Jag måste också springa och köpa ett par nya gummistövlar till Prinsessan, det är hål i hennes gamla!

Tråkigt att inte vädret har blivit bättre... solen gör entré en liten stund och så försvinner den igen. Det är i alla fall inte så kallt ute!

Nej nu ska jag sätta lite fart...


PS. Idag hittade jag ännu lite billigare och bättre flygbiljetter... jag smider planer!

Lite shopping gör gott!

2009-07-13 @ 21:18:54
Fick lite veckopeng av maken... han stack ut (efter att ha varit hemma bara någon timme... tydligen något som är viktigare än barnen) och jag stack till köpcentret. Shopping, shopping...

Köpte en tunika/klänning och en ny handväska till mig själv... nu behöver jag inte längre gå runt med den väska som Värstinnan ärvt (läs snott) från pappans sambo. Den jag köpte nu var modell lite större... så att jag får plats med både matsäck och mappar till jobbet!

Var inne en sväng på Panduro och köpte lite nya pärlor samt pärlplattor... jättebra pris... två ganska stora burkar med pärlor, 4 stora plattor och 4 små plattor för mindre än 100-lappen.

Den lilla vita hyllan har jag spanat på länge... den är köpt på Di Moda och tänkt att ha på tjejernas toalett. Nu till slut var det ett bra pris på den!

Det blev även lite handlat till barnen... jag har inte handlat direkt mycket nytt för sommaren till dem... men nu blev det i alla fall ett par plagg till. Lill Prinessan fick en ny bikini... det är alltid bra att ha ett par stycken, när man är liten! Man ska inte gå runt och bli kall... Hon tvingade mig nästan att ta kortet!

    

Lille Bror fick 3 stycken nya t-shirtar ... så nu lär han bli stilig! Och så fick han ett set med t-shirt och shorts... med krokodiler på, dem gillade han tydligen för han ville prova med en gång!

Lill Fan fick ett set med linne och shorts, nya strumpor (hade kostat 70:- för tre par... nu 15:-  på KappAhl). Prinsessan fick också strumpor, en jättefin faktiskt romantisk vit t-shirt och en klänning med smala axelband. Hon fick dessutom ett par nya dojor igår... ett par som liknar Converse men inte är det!

Lill Prinsessan fick förutom bikinin en t-shirt, en klänning, en tunn kofta och naturligtvis strumpor...

Nu ska jag sätta igång med att packa barnens ryggsäckar... i morgon bär det av till morbror! 

Iran... fy fan!

2009-07-13 @ 17:34:59
Så sa maken i alla fall!

Han har varit på en business trip till Iran i två veckor nu... och han gillade det inte. Wow sa han, som själv är muslim, jag förstår varför de är så negativa till islam...

Ungarna är så klart jätteglada att pappa är hemma igen! Presenter fick de också...

Jag fick en pläd/matta/väggbonad eller vad man nu ska kalla den för... jag gillade färgerna och mönstret var inte för mycket. Nu ska jag bara komma på vad jag ska använda den till...

    

Är mätt på pizza! Var på toaletten alldeles nyss och när jag kom ut till vardagsrummet låg där pizzasallad över hela golvet... en liten busig lille Bror som varit i farten. Han måste och stått och kastat hela nävar med sallad för det ligger överallt!

Grrr!

Här vill jag ligga...

2009-07-13 @ 13:32:46

Behövs inga ord, det räcker att se...

   

Får en del kommentarer om att min blogg är... SÖT! Vill inte att den ska vara söt! Är den verkligen det?


Sovmorgon

2009-07-13 @ 10:17:56
Idag har vi sovit länge... allihop! Vaknade för bara tjugo minuter sen...

Lill Fan sover fortfarande!

Är förvåndad över att alla barnen sov så länge, de brukar ju vakna redan vid halv sex annars...

Skönt var det i alla fall!

Nu ska det bli frukost och sen ska jag städa lite...

Om ett par timmar kommer maken hem!

Ändrade planer...

2009-07-12 @ 19:44:44
Min lilla trip blir inte av!

Maken kommer hem från sin imorgon...

På tisdag ska jag åka och lämna Prinsessan och lill Fan hos min käre broder... hoppas nu att det fina vädret är tillbaka! Idag har det ju varit ganska så skapligt...

Hörde idag en människa på torget säga att det skulle bli en het sommar... (fast det är klart jag vet ju inte på viket sätt hon menade... het). Men vi får väl hoppas på fortsatt värme...

Just precis nu håller jag på att färga håret... lite ljusare! Får se vad det blir för resultat...

När jag höll på för fullt inne i badrummet var det någon som bankade på min dörr ett bra tag... men jag öppnade inte, jag var ju upptagen. Makens släktingar hade ringt på min mobil också... men eftersom jag nästan alltid har ljudet av så hade jag ju naturligtvis inte hört när de ringde. Det var säkert systersonen som var här och bankade... oroliga för sin lille morbror!

De har ju inte hört av honom på flera flera veckor... och inte ringer de någon gång för att fråga efter hur jag och barnen mår eller om vi behöver något i vår ensamhet. De kommer garanterat att vara skitsura på mig nu... men det ger jag faktiskt blanka f-n i! Jag var hur vänlig och familjär som helst i många år men det hade jag inget för så nu har jag gett upp... klarar mig alldeles utmärkt utan dem!

De kan beklaga sig för morbror imorgon...

Undrar om jag är klar i huvudet nu?


Duktig flicka...

2009-07-12 @ 19:28:39
Lill Prinsessan bråkade ju som sjutton igår när det gällde att ta medicinen...

Idag har hon varit som en ängel, inte en droppe har gått till spillo... hur fint som helst har hon tagit den!

En klunk medicin och en klunk dricka... en klunk medicin och en klunk dricka... ibland kan 5 ml vara väldigt mycket!

Jag är imponerad... för jag har då aldrig innan haft ett barn som har svalt penicillin frivilligt förutom i tablettform då.

Hennes stora sår på magen ser redan mycket bättre ut... har börjat att torka ihop.

    

              Bilden är från midsommarafton då hon ju hade gjort sig "snögg"

Efter regn kommer...

2009-07-12 @ 11:49:05
... solsken!

Igår kväll blev det plötsligt väldigt vackert ute... plötsligt blev det lite liv i den mörka himlen och solen tittade fram. Jag kunde inte låta bli att gå ut på balkongen och ta den här bilden. Det blir ett sånt vackert ljus ute... den mörka himlen och så ljuset som solen skapar!(I fredags kväll när det var regn och rusk satt jag i godan ro och tittade på tv då jag plötsligt hörde en bil bromsa väldigt, den sladdade (ungefär i läge med lykstolpen på bilden) och körde genom ett staket och sen in i skogen där den stannade. Jag och ett antal grannar rusade alla ut på balkongerna... någon ropade frågande hur det gick?
Strax hörde man en ung tjej ropa pojkvännens namn följt av..." ...varför gjorde du så?"  Några killar var redan hos dem för att se hur det gick med dem... det var tydligen ingen fara, men bilen fick de inte ut ur skogen. Den stod kvar i går och polisen var där. Med tanke på namnet som ropades är det mycket möjligt att bilen var stulen!)

En stund senare (igår kväll alltså) blev det ännu ljusare och de mörka molnen försvann... här har ni min utsikt från balkongen! Ibland känns det nästan som att man bor i en urskog...


Mina stora älsklingar

2009-07-11 @ 20:18:59
De är så söta...

    
(Lägg märke till handen på dotterns axel... titta på fingrarna!?

Kan inte fatta att de blivit så stora... det var ju bara igår som de var små. De har alltid kommit jättebra överens... aldrig kivats eller varit ovänner.

De umgås för fullt... och gör en massa kul saker ihop!

    

Yeeeees!

2009-07-11 @ 19:34:22
Säger mamma...

Divan och Prinsen var här och åt lite gulaschsoppa efter ett besök på Ikea, de hade köpt en liten byrå till Divan.
Hon snokade runt lite här hemma och hittade en grön och naturfärgad matta som hon tog med sig... och gissa vad hon mer tog med sig... ?!

Jo, lill Fan och Prinsessan... hon lovade för ett tag sen att de skulle få komma och sova över hos henne... och NU var det dags! Gissa om de blev glada...

Men gladast blev nog mamma som håller på att få ett nervsammanbrott... jag orkar snart inte mer!

Behöver verkligen komma bort härifrån...

Nu sover lille Bror och jag har brottats med lill Prinsessan för att få i henne medicinen... hur det ska gå... tre gånger om dagen i en vecka det begriper jag inte!

Varför i hela friden går det inte att tillverka en penicillin som smakar bra?

Önskas: trädgård eller stor veranda

2009-07-11 @ 15:55:11
Finnes: drömmande kvinna som inte är rädd för att ta ett par spadtag när det behövs... lusten att skap drömmarnas trädgård har funnits i många år, men inte tillfället...

Idag tänkte jag köra lite uteplatser...

En av mina största önskningar är att få ha en egen trädgård... eller en stor fin veranda!

Att få kunna skapa ett riktigt uterum... där man kan tillbringa lata dagar i skuggan eller i solen, vilket man än känner för.


Här är ett par utegrupper som jag tycker är fina...Om man hade haft en sjö/havs tomt hade det varit fint med en härlig grupp nere på bryggan... ser fräscht ut med vitt och rött!Bilden ovan är en av mina favoriter... älskar ju lyktor i smíde och färgerna!En sån här gunga hade vi i vår trädgård när jag var liten... men inte var den så snygg! Pappa tog helt enkelt och hängde upp en gammal sängbotten (i metall) på en stor bräda som han fäste mellan två stora träd... vi hade minsann inga tjusiga kuddar eller dynor, men jag tror att jag minns att vi hade en tunn madrass på den, för annars var det risk för märken i rumpen...

Vi älskade gungan för hela familjen fick plats...Absolut favorit... den här gröna färgen får mig att smälta!  Skulle kunna tänka mig att ha det här tillsammans med det som finns på bild nr 2 om man bytte ut dynor eller kuddar där till den här gröna härliga färgen... sen skulle jag nog hänga lyktor i smide i träden istället.En stor veranda hade allt varit något... som i den amerikanska södern... man kunde sitta och gunga i sin gungstol på kvällarna! Lyssna på cikadornas melodi...

Jättefint... återigen grönt fast här i kombination med lite kallare färger... vilken fantastisk idé att göra utemöbler i plastrotting!Härlig matplats... äta måste man ju också göra även om man vistas ute hela dagen!


Jag säger då det...

2009-07-11 @ 14:55:04
... det är ingen lätt match att få i en bestämd och stark 3 1/2 åring äcklig illasmakande penicillin om hon inte är med på det!

Hur sjutton ska man bära sig åt...

Klibbigt är det också... när man får det på sig!

Jag körde ner den där medicinsprutan långt ner i halsen (nästan) på henne för att få henne att svälja skiten... hon svarade med att som en fontän spruta ut allt ...rakt på mig!

Nej , nu ska jag koka gulaschsoppa!

Svininfluensan, svinkoppor & svinto

2009-07-11 @ 13:29:29
De 3 svinen...

Värstinnan är ju på semester i Polen med pojkvännen och hans familj... när hon åkte mådde hon bra men bara efter någon dag blev hon sjuk... feber, snurrig i huvudet och ont i halsen. Sist hon var sjuk var hon ju en stund helt säker på att det var svininfluensan hon drabbats av...
Nu när hon skrev att hon var sjuk skojade jag lite med henne och sa att det är troligare att det är svininfluensan den här gången eftersom du har rört dig runt om i olika länder (danmark, tyskland) nu... Värstinnan kutade till doktorn! Det var halsfluss... så nu äter hon penicillin.

Här hemma florerar vi oss med svinkoppor... lill Prinsessan hade ett utslag på magen som hon satt och pillade på hela tiden... det slutade i svinkoppor! Har varit hos läkaren med henne idag och nu så ska hon också äta penicillin.

Svinto är bra att ha ibland... och jag har ingen! Däremot har jag två kastruller som skulle behöva sig en rejäl omgång med lite swinto...

Nu ska jag ner och hämta upp tvätten...

Regn och margueriter

2009-07-09 @ 23:32:42
Egentligen är det underbart med regn!

Varför klagar man så fort det regnar ett par dagar? Tänk vilken nytta det gör... 

Satt och tittade på mina margueriter i blomlådan förut... de växer så det knakar, jag köpte två små plantor för nio kronor styck och nu fyller de två plus en murgröna upp hela lådan.

De är enkla blommor men väldigt vackra... det blir lite som att man har en sommaräng på balkongen!

De såg så fräscha ut efter regnet, som om de var nöjda med tillvaron...

    

    
    

Vad bara vanligt vatten kan vara vackert... som små glittrande diamanter! Fantastiskt!

Margueriter är förresten fina att använda när man tex dukar till fest under sommaren... här är en bild på hur fint det kan bli med små enkla medel.

    

Så enkelt och lätt, bara att inhandla ett par billiga Margueriter, ta två tomma konservburkar och ta bort etiketten och sedan knyta långa strån runt burken som dekoration...så somrigt!


Kan det vara möjligt?

2009-07-09 @ 17:36:09
Jag trodde nästan inte mina ögon förut när jag satt och sökte efter biljetter till Jordanien...

Jag hittade (t/r) flygbiljetter (för en månads bortvaro) till Amman för 9500:- för 2 vuxna och fyra barn. Helt otroligt om det kan vara sant!

Det kanske är ett sånt där bluffföretag... eller så kan man helt enkelt hitta superbilliga resor på nätet.

Hur ska jag få...

2009-07-09 @ 11:16:49
... min värkande kropp till att vilja städa? Jag ser röran och smutsen och vet att jag måste göra det... men kroppen säger nej. Jag har lust att göra det... men kroppen säger nej.

Jag kan inte ens böja mig ner för att ta upp saker från golvet... för ryggen gör så ont. Har faktiskt funderat på att gå till en sån där hjälpmedelsaffär och skaffa en sån där griptång som vissa gamla har för att nå saker och ting.

Nu ska vi städa säger jag till ungarna... ni plockar upp alla leksaker och kläder som ligger på golvet och jag dammar, dammsuger och tvättar golvet...

De bara stirrar!

Jag hotar med att de inte ska få gå ut och leka idag om inte det blir städat...

De bara stirrar!

Ökar på lite och hotar med att de inte ska få åka till morbror i nästa vecka...

De bara stirrar!

Ok, då drar vi in på alla aktiviteter resten av sommaren... försöker jag.

De stirrar fortfarande... men så säger lill Fan... Hallå, du är faktiskt mamma ... det är DITT JOBB att städa här! Vi är bara barn...

Då tänker jag... Är jag för hård?

Är det jag som ska plocka upp efter dem? Deras leksaker och kläder, som de själva har slängt på golvet... Är det MITT JOBB och ingen annans?

Ska inte var och en som är tillräckligt stor hålla ordning på sina egna saker och ta ansvar för att det inte ligger smutsiga kläder på golvet...

Jag ger upp snart!


Liten tur...

2009-07-08 @ 23:46:09
... till Borås, blev det som sagt idag!

Prinsen hämtade mig på jobbet och så åkte vi hem en liten snabbtur och hämtade två balkongstolar väninnan skulle få av mig.

Sen bar det iväg... Prinsens bil är kul att åka i... fin är den och han spelar bra musik... har aldrig uppskattat AC så mycket som idag.

Vi stannade vid en rastplats längs vägen för att köpa vatten... det var så fint där att vi satte oss på verandan med var sin glass... i huset fanns ett café och så var det samtidigt en souvenirshop med en massa handmålade glas, snidade smörknivar, hemvävda mattor osv... jättemysigt och pittoreskt!

Väl framme i Borås gjorde vi en grandtour och tittade runt lite i stan... sen åkte vi till väninnan för att hämta barnen, som inte ens var hemma när vi kom dit. De var ute och lekte på någon lekplats i närheten... de kände sig tydligen väldigt hemma! Allt hade gått så bra så...

Efter en kopp kaffe var det dags att åka hem...

När vi kom hem hade lill Maran och Grannflickan bakat bullar... goda... för att vara första gången! Min stora lillebror ringde och sa att ungarna, lill Fan och Prinsessan är välkomna till dem på landet i nästa vecka...
Gissa om det blev hurrarop! Både från mamma och ungar... de åker till brorsan och jag och småbarnen åker till Väninnan i Borås... nu är det min tur att också vara hemifrån lite!


Sonens bil... den vackra utsikten från verandan...

Det röda huset som var både café och souvenirbutik...

Prinsen ser till att ungarna sitter som de ska innan avfärd... Prinsessan vill komma hem snabbt
för att se vad det är för spännande hon fått i Divans paket...

Väninnan och hennes lilla ängel som tar farväl... lill Fan tror han är cool... och självaste Pinochio
som säger hejdå Borås!

Jag har så ont i huvudet... skönt att vara ledig imorgon... eller ja ledig och ledig är jag väl knappast då jag måste tvätta och städa...

Idag är Divan glad...

2009-07-07 @ 22:18:21
... undrar varför?!

Någon som vet?

Love...

Dagarna är så fasligt...

2009-07-07 @ 22:14:23
... långa! I alla fall när man går upp klockan fem på morgonen och inte lägger sig förrän sena natten...

Idag gjorde jag något som jag inte gjort på mycket länge... jag satt på bussen hem från jobber då jag plötsligt kände att jag helt enkelt var tvungen att hoppa av bussen och gå en sväng på Linnégatan samt en liten tur in i Haga.

Mitt hjärta slog volter och jag kände mig så glad... det var så mysigt att återbesöka en massa små butiker som jag inte varit i på länge. Hittade både det ena och andra somjag nu skrivit upp på önskelistan!

Det är så tyst här hemma... ingen som bråkar, gapar eller skriker! Skönt, men samtidigt väldigt tomt. Imorgon när jag slutar jobbet står Prinsen och väntar på mig... vi ska till Borås och hämta barnen. En liten utflykt...

Sitter här i soffan med datorn i knät... två sovande barn har jag här bredvid mig. Lille Bror var alldeles nyss vaken men nu sover han... ska strax lyfta in dem i deras sängar.

Lill Maran och jag skulle mysa idag, men det verkar inte bli så då hon inte har kommit hem ännu. Idag har jag haft en lång och rolig chatstund med min exsvåger inne på facebook... sicken flörtis! Men det var roligt att skriva på spanska... det är inte varje dag det händer!

Ungar vet ni att tio Leo är i Holland och gärna vill träffa er?!

Vet inte varför men...

2009-07-06 @ 23:16:27
... inlägget nedan ser inte ut som det ska och jag fattar inte varför... all text försvann och även en bild!

Väntar en stund och ser om det blir någon ändring...

En ny sida som jag...

2009-07-06 @ 23:00:24
Bjud hem din första internetauktion idag. Billiga öresauktioner på bidzone.se!    

 

Idag var en trevlig dag!

2009-07-06 @ 22:43:18
Jag slutade redan klockan ett från jobbet och därefter träffade jag Divan i stan...

    

Det var evigheter sen vi gjorde något tillsammans på tu man hand... Divan kände för att shoppa loss lite och handla kläder till Prinsessan (gissa om hon kommer att bli glad!), så det gjorde vi...
 
Sen bjöd hon mamsingen på kinarestaurang. En kinarestaurang där... " talliken kostal ett hundla klonol"...vilket minst hälften av alla besökarna i restaurangen blev informerade om då en liten pojke tappade en tallrik i golvet... "ni måste passa baln!"

Lilla kinestanten var jättesur... en av männen som var där med barnet blev ännu surare... "jag betalar dyrt för maten och du behöver inte tjata om en tallrik som säkert inte kostar dig mer än en spänn..." sen vände han sig mot buffén och jag och alla andra hörde honom mumla... "och ska man bo i sverige borde det vara bra om man kunde prata svenska också!"

Kvinnans man stirrade på honom men vågade inte kommentera... ty han var stor, muskulös och färgad... ungefär som han i the Green Mile.

Maten var god... Divan berättade om sitt äventyr i Oslo under tiden vi åt. Efter maten drog vi oss mätta med svullna magar till tåget...

Skulle gärna ha gått på en rejäl shoppingrunda med Divan, men det fanns varken tid eller pengar för det idag. Det får väl bli vid något annat tillfälle.

Väl hemma möttes vi av en lite ledsen lille Bror, han har inte varit sig riktigt lik de här senaste dagarna, antingen så saknar han mamma och pappa så mycket under dagarna eller så håller han på att bli sjuk... han ser så liten och ynklig ut!

Lite senare när Divan gått för att fika med Prinsen gick vi ut en sväng på en liten tur till Ica tillsammans med Grannflickan... hon är mitt nionde barn! Det sa hon själv i helgen...

Har inte pratat med varken lill Fan eller Prinsessan idag... men jag vet att de var kvar i Viskafort när klockan var halv nio på kvällen... verkar vara full rulle!

Ringde ett avskedssamtal till Värstinnan innan deras båt lade ut från hamn...

Har hittat en jättebillig digitalkamera... rosa... samma märke som jag har nu fast lite bättre och nyare modell. Vill ha!
Men det blir nog inget med det... :(

Nu ska den här mamman ta en varmdusch för att mjuka upp de stela och värkande lederna... sen blir det sängen!

Måste ta igen all sömn jag förlorat de senaste dagarna...

    
                          (Divan i Oslo... fotograf: Sara)

Det regnade på mig...

2009-07-06 @ 09:38:25

... när jag gick till jobbet i morse! Men det var ett varmt och skönt regn... fast när jag satt på bussen frös jag för idag då det kanske egentligen inte behövdes då fungerade så klart AC:n på bussen.

Försov mig i morse, men lyckades ändå komma till jobbet bara tio minuter försent...

Sist när jag jobbade i lördags, då frös vi här inne trots att det var jättevarmt ute... idag är det svettigt här!

I eftermiddag blir det nog bara städ och tvätt...

Pratade med Väninnan igår kväll... resan gick bra, alla barnen skötte sig och de kom fram ordentligt. Idag ska de åka till Viskafors och ha kul...

Jag känner det som så att min blogg är ganska så tråkig och att jag egentligen inte har något intressant att skriva om... och det gör mig sur. Vet inte om jag ska ta en paus eller lägga ner helt...


Eller helt enkelt hotta upp mig lite och börja skriva om intressanta saker... eller kanske börja LEVA lite! För det gör jag faktiskt inte nu... inte så som jag skulle vilja i alla fall!


Ganska så lugnt på jobbet! Ingen som ska och bada...


Lugnet efter stormen...

2009-07-05 @ 17:07:28
... men nu väntar jag i stället på en annan storm! Det börjar blir riktigt mulet...

Nu är det strax bara jag, lill Prinsessan och lille Bror kvar här hemma. Fast det är klart, lill Maran kommer tillbaka i kväll.
Värstinnans väskor står packade i hallen... om en stund ska hon och the Man också ge sig av. Tidigt imorgon bitti åker de till Polen och ska vara borta i tre veckor. Vad jag kommer att längta...

Älsklingsväninnan och hennes lilla ängel har alldeles nyss gett sig av till tåget tillsammans med hennes två tonåringar som varit hos sin pappa den här helgen... och gissa vad... de tog med sig lill Fan och Prinsessan. Barnen ska tillbringa ett par dagar i Borås med dem... kul för barnen att komma bort på lite äventyr. Kompisen har semester och är ändå hemma och för henne passar det bra med ett par små barnvakter just nu då de just har flyttat och hon vill greja hemma i lugn och ro... lill Fan och Prinsessan kan ju ta hand om lilla Ängeln ute på gården under tiden!

Skönt för lill Maran att bara behöva ta hand om två barn...

Nu ska jag ta farväl av ungdomarna!Jag frös verkligen idag!

2009-07-04 @ 22:37:45
När jag kom fram till jobbet idag var jag helt genomsvettig, det var så varmt på bussen in till stan... den var fullpackad med människor som skulle ut och sola vid havet. Gissa om jag blev lite avis!

Efter ca tio minuter på jobbet var jag inte svettig längre utan satt och frös... värsta luftkonditioneringen på jobbet! Jag hade en kortärmad tröja på mig och hade gärna velat sätta på mig en kofta... för så kallt var det!

En kollega satt i ett sånt drag att hon fick nackspärr och fick byta plats. Det var riktigt skönt att komma ut i värmen igen när dagens pass var slut.

Var hemma ca halv nio på kvällen... då var lill Prinsessan redan slocknad... lille Bror satt helt utslagen i soffan och bara tittade på mig med stora ögon, han orkade inte ens krama mig. I köket stod lill Maran och hennes kompis och stekte pannkakor till alla...

Plötsligt var här fullt av ungdomar... Värstinnan, The Man, Grannflickan och hennes syster kom ner från dem... Prinsen och hans kompis mötte jag utanför huset så de var redan här.

Bara Divan som fattades... hon är förresten i Norge den här helgen.

Nu är här tyst och lugnt... ungdomarna försvann ut på äventyr. Men sen kommer de tillbaka igen för Värstinnan vill visa upp sin älskling för min kompis.

Det är alltså fullt hus här... alla sängar är upptagna och även golvet till en viss del. Men kul är det!

Från maken intet nytt...

Jobba jobba...

2009-07-04 @ 12:25:10
Ska strax iväg till jobbet... min käraste kollega behövde vara ledig för att resa till sin syster i Malmö... så jag tog över hennes pass!

Min väninna ska på 130 års kalas, gamla svärmodern fyller 80 och exmannen 50... hon blir borta till sent ikväll.

Vad ungarna ska hitta på det vet jag inte ännu... Men Värstinnan och the Man kommer hit så att lill Maran inte behöver vara ensam med dem.

I natt sov lill Maran, lill Fan och Prinsessan över hos Grannflickan... så vi hade det praktiskt taget barnfritt. Småbarnen somnade visserligen sent, men de lekte fint tillsammans. Väninnan har med sig sin 4 1/2 åring... hon är ju lill Prinsessans bästis. Eller söster som hon själv säger!

För mig som inte är van blev det nog lite för mycket av det goda i går kväll... ;)

Idag sov vi alla länge och sen åt vi en brakfrukost... nästan lite mer brunch än frukost... vi gjorde "baid o bandora" en tomat och äggröra som vi brukade äta i Jordanien... japp... Väninnan har också varit med oss i Jordanien och hon längtade så efter den här frukosten.

Ikväll blir det mera mys och roligheter...

Plikten kallar.... måste rusa!

Idag blir det partaj!

2009-07-03 @ 16:02:54
Är så glad idag... för min väninna som jag skulle besöka i nästa vecka kommer nämligen hit idag... om bara en liten stund faktiskt! Jag visste att hon skulle komma i morgon och bara sova över för hon skulle på fest här i trakten... men förut när jag satt på bussen på väg hem från jobbet ringde hon och sa att hon var på väg...

Ska blir underbart kul att sitta och prata halva natten... tjejmys!

Igår hade vi en sån där riktig "tvagningsdag" då jag skurade alla ungarna och klippte naglar och hår osv. Värstinnan klippte av ca 2 dm på mitt hår så nu är håret bara  ner till midjan... tjejerna nopprade sina ögonbryn... ja det var full rulle!

Nu ska jag skriva en shoppinglista och dra mig ner till busstationen för att möta min älskling... hon är allt för mig... min syster, min mamma och min vän. Att krama henne är det bästa som finns... bättre än mamma! Det är till och med så att jag gråter av saknaden efter henne ibland... :)

Idag ska jag göra något jag inte gjort sen typ... 1994... ska smyga in på systembolaget... schhhhhh tala inte om det för någon!

Har lovat någon något gott...

Blixtar och dunder...

2009-07-03 @ 01:12:24
... och sedan magiska under!

 I kväll åskade det... jag har haft en fruktansvärd huvudvärk hela dagen så jag var nästan hundra procent säker på att det skulle åska idag. Och det gjorde det... men på avstånd!

Värstinnan och jag satt på balkongen med varsin kall dricka och bevittnade skådespelet... blixtrar och dunder... men på ganska långt håll... När det åskat klart dök en magisk regnbåge upp på himlen... här regnade inte en droppe, så det måste ha varit längre bort.

Grannflickan hade strax innan tagit med sig lill Fan och Prinsessan till en av badplatserna i närheten för ett kvällsdopp...
Prinsen körde dem... men de kom snabbt tillbaka igen, för de vågade inte bada när det åskade.


Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna... slumrar faktiskt till då och då!

Bättre att sova...

Grönt är skönt

2009-07-03 @ 01:02:23
Min absoluta favoritfärg i vardagsrummet är grönt, gärna med terrakotta som accentfärg.

En lugn men ändå sällskaplig färg...Bilden ovan är jättefin, men jag tycker att det saknas lite liv och värme...

Rummet nedan har en för stark ton av grönt...
Alla är och badar...

2009-07-01 @ 19:32:10
... och det är lugnt och skönt hemma! Sitter här i min ensamhet och tar igen mig. Det var en givande och rolig dag på jobbet. Mycket intressant!

På hemvägen havererade bussen mitt på motorvägen och vi fick parkera intill vägkanten. Där fick vi snällt sitta tills det kunde komma en ersättningsbuss...

Kom alltså hem extra sent...

Idag blir det thailändsk mat när alla ungar kommer hem från badet... förmodar att vi har nattgäster även idag.

Lille Bror är faktiskt hemma med mig men han sover redan, tror inte att han uppskattar värmen särskilt mycket! Lill Maran mötte mig vid affären och lämpade över honom på mig... vilket var jättebra för då slapp jag bära den tunga kassen.

Är så trött... skulle nog kunna somna här och nu... rätt upp och ned!

Ska strax fixa maten... "ska bara" sitta vid datorn en liten stund till... hihi!

Härliga nattetid...

2009-07-01 @ 00:28:56
... sitter återigen på balkongen! I lugn och ro...

Inomhus är det fortfarande liv och stoj... lille Bror som sov jättesen middag sitter vaken och tittar på tv med fyra tonåringar... lill Maran, hennes kompis, Värstinnan och the Man.

Jag ska strax krypa i säng då jag ska upp vid fem...

Värstinnan och the Man ska sova i mitt rum så jag har överansträngt (klarar det knappt) mina armar genom att bädda rent i sängen... jag har ett sånt där stort dubbeltäcke som täcker hela dubbelsängen och det är så tungt! Armarna och ryggen orkar knappt med det!

Jag själv ska sova i lill Fans rum... han och jag och lille Bror. Försökte prata lite med lill Fan idag om vad som är ok att göra och inte göra... vet inte om det gick in men jag har i alla fall försökt. Har hotat lite med att om inte han lyssnar och sköter sig så kommer han tyvärr inte få vara med på några roligheter mer i sommar...

På lördag kommer min älsklingsväninna hit och sover över... vi har inte träffats sen vi var och besökte dem i Borås. Ganska roligt för det var till henne jag planerade att åka med barnen i nästa vecka!

Nej nu ska jag gå och lägga mig med lille Bror...  är så trött.

Haha... Värstinnan sa att hennes pappa sagt att lill Maran lika gärna kan stanna här i ett par veckor till... och det tycker jag låter jättebra! Jag njuter...

RSS 2.0