Tiden går fort när man har roligt!

2010-02-28 @ 10:54:36
Soppan, som var en kött och grönsakssoppa var god! Jag hade kokat min största kastrull full och den blev snabbt tom...

Ungarna har varit superhärliga hela helgen... de har varit ute tillsammans, suttit och spelat spel och inte bråkat någonting! I morse gick de upp tidigt men jag hörde dem inte ens... och det brukar jag verkligen göra!

Gårdagen var också lugn... väninnan och jag har rensat i skåpen. Hon är bara bäst! När jag inte orkar själv så pushar hon mig och så gör hon det mesta själv. Hon är en drivkraft och en som person som aldrig kan sitta stilla...

Jag brukar alltid klaga när jag bakar bröd... för jag orkar ju inte blanda och knåda degen. Hela tiden har jag haft en apparat i gömmorna i köket... som går alldeles utmärkt att göra degen i. Gissa om den kommer att användas flitigt nu.

Igår åt vi "Kinamat" och på kvällen blev det gott mys med brorsans julklapp ( fick en flaska vin av min bror i julklapp och den har stått i skåpet tills nu, hade inte väninnan varit här så hade den nog fått stå där året ut) till mig som tydligen var ett gott och fint rödvin... det sa i alla fall grannen när jag var hos dem för att öppna flaskan... inte ens en korkskruv har jag!

Grannen fick sig ett glas och hon tyckte att det var jättegott... pratade om mjukhet och blåbär... hon sa att jag inte skulle blanda vinet med fruktsoda som jag alltid gör när jag dricker vin... det skulle vara som att häda i kyrkan!

Sorry kära granne... jag smakade på vinet som det var... kände inte blåbär men mjukhet... och jag var bara tvungen att blanda det! Annars hade jag inte kunnat dricka det...

Men det räckte med ett glas, sen hade jag halsbränna hela natten...

Jag är en usel vindrickare... för det första så händer det så sällan och för det andra så GILLAR jag inte smaken på alkohol över huvudtaget... om det inte är en god likör då förstås!

Till vinet åt vi god ost... som luktade gammal f-tta enligt väninnan! Hm...  Det var bara en av ostarna som luktade illa.

Jag tyckte väninnan var värd lite egenmys och gjorde i ordning ett skumbad åt henne... med ljuslyktor och ett glas vin vid sidan om! Det uppskattades...

När hon var klar tappade jag upp ett bad till mig själv också... sen låg jag där och bara njöt av värmen en lång stund... min rygg har inte varit nådig de här sista dagarna.






Kul har vi haft i alla fall!

I eftermiddag åker de hem igen...

Snyft!

Oh nu kommer de snart!

2010-02-26 @ 17:10:39
Soppan är klar men här ser ut som fan...

Så fort jag försöker få ordning så blir ungarna som tokiga och bara drar fram mer saker.

Det är illa...

Solen skiner och idag...

2010-02-26 @ 11:36:04
... får vi kärt besök!

Väninnan och hennes barn kommer i eftermiddag... jippi... ropar alla barnen och mamman. Nu ska här bäddas rent i alla sängar så att det blir fräscht och fint för gästerna...

... sen ska vi ut och handla och så ska det kokas en stor stor kastrull med soppa!

Väninnan och hennes ungar är ena riktiga soppälskare... jag får nog baka lite gott bröd till soppan också.

Eventuellt ska jag jobba ett kort pass imorgon... då ringer trafikledningen antingen sent ikväll eller tidigt imorgon.
Nästa vecka är det jobb hela veckan... jag har lyckats muta mig till barnvakt!

Har pågående diskussioner med dagis då jag en längre tid...typ sen 2007 har velat ha barnen på ett dagis närmare hemmet... verkar som att det börjar lätta lite i diskussionen nu. Hoppas, hoppas...

Eftersom inte kroppen lyder mig på morgonen så är det ett helvet att få klart och komma iväg med ungar i ottan... vissa dagar kan jag ju knappt klä på mig själv. Men går jag bara upp i god tid och inte stressar så klarar jag i alla fall att få i ordning mig själv för att komma iväg till jobbet... men med ungarna fungerar det inte!

Spelar ingen roll hur mycket jag förbereder innan... när jag väl är framme vid dagis så är jag så slut i hela kroppen att det bara är att vända hem och vila igen.

Om jag knappt klarar av att bära en matkasse hem från affären utan att spruta krokodiltårar... så kan ni förstå att jag rakt inte klarar av att släpa på ett gäng ungar som stretar åt andra hållet och putta en tung vagn framför mig.

Gud vad jag gnäller! Så nu är jag klar... nu blir det inget mer gnällande!

Ha en bra dag!

Det säger dripp dropp...

2010-02-26 @ 11:25:53
... ute på balkongen och det riktigt rinner vatten uppifrån de andra balkongerna.

När det händer så händer det fort!

Gud vad svårt det är med VISSA saker... innan man förstår hur det fungerar. Mitt lilla huvud har träningsvärk utav allt funderande och tänkande... man försöker och försöker... kommer en liten bit på väg och sen så är det stopp igen.

Önskar att jag kände någon som kunde allt sånt där som har med Mysql och FTP att göra...

Men vad är det man säger... trägen vinner!

I dagarna två...

2010-02-25 @ 14:30:25
... har det gått att sitta på balkongen och dricka kaffe i solskenet! Och det har faktiskt varit riktigt gott och vårigt... fåglar som kvittrat glatt!

När jag slöt mina ögon så kändes det väldigt vårlikt...

Men det kan man inte säga om dagens väder... nu snöar det på för fullt igen! Nu är det till och med så att jag blir trött på snön.

Divan är här och pluggar... hon behöver en fast hand som tvingar henne till det för annars ger hon upp med en gång.
Just nu så tar vi en paus i studierna och lilla gumman är ute och köper Grekisk Sallad till oss. Mums!

Lille Bror och lill Prinsessan har badat skumbad... lilleman blev så trött att han somnade och ligger nu sött och snusar i min säng. Lill Prinsessan sitter och läser högt i soffan... läser hm... hon låtsas i alla fall att hon läser.

Nu ska jag ner i tvättstugan och hänga tvätt...

Ha en bra dag
!

Trillingar

2010-02-24 @ 21:04:50
När man ser dem så här så kan man nästan tro att de är trillingar... mina kära döttrar!





Tänk vad bra det är...

2010-02-24 @ 20:57:59
... att kunna sitta hemma och beställa böcker man behöver!

Idag har jag handlat lite hos Adlibris... böcker till en kurs som jag ska gå i nästa månad och även en bok om hur man tecknar Manga... men den är inte till mig utan till Prinsessan.

Jag har även köpt en bok från Kurslitteratur.se idag... den sidan är ett jättebra komplement till Bokus.com och Adlibris. Där kan man köpa all möjlig studentlitteratur till ett bra pris... har handlat där förr och alltid fått nästan helt nya böcker till mindre än hälften av vad de skulle ha kostat annars.

Har även beställt en alldeles egen babydocka som jag ska ha att leka med... den ingår i mitt hemliga projekt!

Idag har jag även registrerat en egen domän och börjat att fila på min hemsida... spännande!

På fredag får vi besök... då kommer bästa kompisen och hennes barn för att spendera helgen här... längre kunde vi inte vara ifrån varandra. Väntar ivrigt på att det ska bli fredag...

Just nu väntar jag på att Divan, som kommer hit för att plugga lite. Värstinnan kommer också hem samtidigt...de har varit hos pappa och firat sin lillasyster som fyller 6 år idag. Värstinnan lär vara rätt trött... idag har hon jobbat sin första dag på nya jobbet och det var nog ganska så stressigt.

Gode Gud om mina barn ändå kunde bli stumma för ett par dagar så att jag kunde få vila mina öron från dem!

Härliga badrumsinredningar

2010-02-23 @ 13:38:39
Det var ett tag sen jag skrev något om inredning eller visade inredningsbilder. Nu börjar det våras i mitt inre och samtidigt kommer känslorna som handlar om att göra om... nytt, fräscht... viskar det i mitt öra!

Vill gärna fräscha upp lite i badrummet... hade jag bott i ett hus eller haft annat boende som var mitt eget så hade jag haft ett stort härligt badrum... ett rum för avkoppling! För ett badrum kan faktiskt vara mer än bara ett badrum... en rekreationsoas!

Bjärreds Design är en e-butik som säljer badrumsinredningar och allt som hör till. Ljuvliga och vackra  badrumsinredningar. Jag tycker ju om de lite mer lantliga stilen och hittade de här bilderna hos en av deras leverantörer...


(bilden är lånad från Arte Bagno Venetas hemsida)


(bilden är lånad från Arte Bagno Venetas hemsida)

I Arte Bagno Venetaserien finns det en stil som heter Victory (så ny att bilderna inte ens kommit upp på hemsidan ännu) och den är en riktigt lyxig variant... om man vill ha ett badrum som får en att känna sig som en kung eller drottning så är den perfekt.

Verkligen tjusigt och lyxigt!

Här är ett par bilder...


(bilden är från Bjärreds Design)



(bilden är från Bjärreds Design)

Victory påminner mycket om Decoserien, guld eller silver... badkaret är så vackert! Vill ha...

Bjärreds Design är ett företag som vill att deras kunder ska känna sig trygga och hjälper kunderna att få ett badrum som passar precis dem... här kan man få hjälp att skapa ett vackert, unikt och harmoniskt badrum.

Så titta in på Bjärreds Design och du är sugen på att se deras olika badrumsinredningar!





Long time no see!

2010-02-23 @ 12:29:57
Första kvällen fastnade vi i köket där vi satt och pratade, skrattade så tårarna sprutade. Har man inte setts på ett tag så finns det mycket att prata om.

Det blev en del tokerier...





Då var vi hemma igen!

2010-02-22 @ 22:18:55
Vi fick till och med stanna en dag extra för att vi var "typ" insnöade...

Vi har haft ett par härliga dagar hos min bästa kompis och hennes barn som bor lite utanför Borås. Vi har haft myskvällar och roliga dagar. I lördags var vi på Badhuset där ungarna badade och hade jättekul!

Det var så mycket snö... och mer kom det!

Extra roligt var det att både Divan och Värstinnan var med... på lördagen kom även lill Maran dit. Stackars lilla gumma, när hon åkte tillbaka till Göteborg snöade det som bara den och väl framme i stan fick hon höra att det inte gick några bussar hem till pappa förrän nästa dag klockan 12.

Och vad gjorde hon då... jo tog en buss som gick åt ungefär samma håll... och sedan gick hon och gick ända från Kungälv och hem.

Vi har lärt oss att måla Mangafigurer av ett riktigt proffs... väninnans dotter är grym på det!

Det har bakats mängder med bröd... vi gjorde "tiramisu" och vi drack en jättegod likör, som var rena godiset... till och med JAG tyckte om det!



När vi skulle gå till badhuset fick vi vandra i djup snö och bära lille Brors vagn... och det var inte det lättaste! Ungarna försvann i snön...

I söndags då vi skulle åka hem gick inte tågen på förmiddagen och det var fortfarande inte skottat. Tjejerna bokade om sin tågbiljett till en bussbiljett och åkte hem tidigt. Men jag och småbarnen fick våra biljetter ombokade tills idag istället då jag inte kunde ta mig någonstans med all packning och vagn tills det blev skottat ordentligt!

Det var i alla fall väldigt skönt att få komma hemifrån ett par dagar... lite miljöombyte skadar aldrig... trots att de små änglarna uppförde sig mer som smådjävlar!

   

Hej mitt vinterland!

2010-02-19 @ 09:54:28
O vad det är vitt och vackert ute!

Här är det full rulle... nybadade barn, tågbiljetter bokade och betalda, stor disk diskad och tvätten sorterad... ska alldeles strax kila ner och stoppa in två maskiner.

Hälften är packat...

Pannkakor ska stekas och vi måste en snabbis till affären. Klockan 15:22 går tåget...

Som alltid känns det som att det kommer att bli aningen stressigt!

Ha en underbar helg!


Kommer ni imorgon lill Maran?

Mera jobbsök...

2010-02-19 @ 00:30:35
Även idag har jag sökt ett jobb...

Det som jag sökte idag är inom samma område som det jag jobbar med nu... eller ja det är exakt samma sak, fast en tjänst som är ett snäpp högre upp.

Dessutom är det på hemmaplan...

Fast där tror jag inte att jag har en chans!

Även om JAG VET att jag skulle klara av det... 

Man förlorar ju inget på att söka...

Då blev hon fri till slut...

2010-02-18 @ 23:42:11
... min stackars lilla lill Mara, som ofrivilligt varit barnvakt hela sitt sportlov!

Tack gumman du har varit jätteduktig till skillnad från den elaka smitaren som lovade både dig och mig att hon skulle ta halva veckan...

Jag har ont i huvudet och känner mig helt slut... har småpysslat lite ikväll och börjat packa för imorgon. Fram på eftermiddagen bär det av på lite äventyr...

Fast först har vi tvättid på morgonen! Inte jättekul... men nödvändigt!

När jag ser på vädret idag så undrar jag om det är så smart att ge sig ut och åka tåg... men vi ska ju inte så himla långt så det borde väl gå vägen. Det är nog ingen risk att vi blir stående någonstans...

Idag hade jag förresten trevligt sällskap på bussen hem från jobbet... det var Prinsens bästa kompis... det blev bara en massa jobbprat. Mina ungar omger sig med så trevliga ungdomar... jag tror inte att det finns en enda av dem som jag inte tycker om...

Känner mig redo för sängen nu... och som vanligt är den full av ungar... hm... kanske ska lägga mig i någon av deras sängar i stället, då blir de allt snopna när de vaknar!

Tomorrow is another day...

Det finns puckon och så finns det idioter!

2010-02-18 @ 09:55:08
Idag träffade jag på en...

När jag kom fram till min jobbhållplats så skulle jag in på Pressbyrån och handla, då kommer där ut en man (50 plus) som grymtar och låter och viftar med armarna.

Han reste snabbt upp en papperskorg som låg omkullvält sen tittar han på mig... jag tittar tillbaka och då spottar han rakt på mig!

Jag har lagt märke till honom förut och inser med en gång att det inte är någon idé att börja diskutera... säger bara "Ditt äckel!" då jag går förbi honom.

Detta gjorde honom vansinnig... han gick fram emot en kille som satt på huk en bit därifrån och sparkade till honom... killen som balanserade en kaffe to-go och en bulle i ena handen och höll på att rota i sin väska med den andra tappade nästan balansen... bullen och kaffet flög iväg.

Killen som varit koncentrerad på det han höll på med hade inte en aning om vad som hände... han såg helt förvirrad ut och bara tittade efter mannen som fortsatt bort mot hållplatsen där han stod och sparkade på ännu en papperskorg.

Killen trodde nog att mannen bara "snubblat" på honom av misstag, för han varken gjorde eller sa något.

Mannen i pressbyrån var jättearg och kallade mannen för idiot!

Då hamnar vi då återigen i politiken... spara spara... varför i hela friden ska man spara in på personal och anstalter då de uppenbarligen behövs? Det är bara till att köra ut alla "behövande" i det vanliga livet och tro att de ska klara sig utmärkt där...

Det är säkert många som klarar sig alldeles utmärkt och sen finns de då de som inte passar alls ute i samhället... som rentav kan vara farliga för andra.

Känner att jag håller på att bli en riktig... om man uttrycker sig fint... "bitterf-tta".

Oj vad jag har tvättat och spritat...

Har du hälsat på en städerska idag?

2010-02-17 @ 08:58:35
Jag läser ju alltid Metro på morgonen när jag åker till jobbet och idag hade Hillevi Wahl skrivit i sin kolumn om städpersonal.

Hon är en sån person som alltid hälsar på och tar hänsyn till städpersonalen på sitt jobb... sådan är jag också!
Jag brukar alltid hälsa och småprata lite, för de är ju faktiskt också våra arbetskamrater.

När de ska städa runt mitt skrivbord flyttar jag alltid undan min stol och lyfter upp papperskorgen och så flyttar jag mig en bit därifrån så att de får plats att utföra sina sysslor utan problem...

Har noterat att det inte är många andra som gör så... precis som Hillevi skriver så hör man istället suckar... precis som att städaren/städerskan kommer och stör!

Jag har också noterat att HÄR har städarna inte de redskap de egentligen borde ha... deras arbete skulle kunna vara mycket enklare. Även om de kanske är inhyrda från ett annat företag så tycker jag ändå att förvaltningen skulle se över deras arbetsmiljö också... då blir det ju så mycket enklare för alla.

Kanske är det för att jag själv har jobbat extra på ett städföretag som jag lägger märke till dessa saker... vad vet jag.

Då kallades vi inte för städare utan för hygientekniker... och det låter ju mycket trevligare!

Så glöm inte att hälsa på städpersonalen framöver... det kan betyda mycket för dem.

Ännu en dag var över...

2010-02-16 @ 21:52:29
... och ute snöar det!

När jag satt på bussen hem från jobbet kom Divan på i centrum... hon och den där Värstinnan hade varit i stan en stund tillsammans efter att de varit på gemensam jobbintervju. Själva intervjun hade gått bra och i nästa vecka ska de provjobba var sin dag för att se hur de trivs och om de klarar av jobbet.

De ska dela på ett jobb och jämsides med jobbet både plugga och praktisera. Hoppas det går bra för dem!

Idag skulle lill Fans kompis sova över här... fick ett sms från pojkens mamma för en stund sen där hon frågade om han inte längtade hem. Frågade honom hur det kändes och han sa att det var lugnt!
Svarade henne att allt gick bra... och efter fem minuter vill den lille busen gå hem. Kanske inte skulle ha frågat honom hur det kändes...

Pojkarna har i alla fall suttit som små ljus och tittat på en film vi köpte förut då vi var ute och handlade lite. När vi kom hem från affären så hade lill Maran och Prinsessan gjort semlor. Trodde inte att det skulle bli några idag då vi ju åt med Divan igår! Men det blev det...

Hu ... det har blivit hela 4 semlor i år... en köpe och 3 hemgjorda!

Idag sökte jag det där jobbet som jag hittade igår... ska bli spännande att se om man överhuvudtaget får något svar!

Nu har jag två dagar kvar att jobba den här veckan... två långa dagar!

Sen på fredag blir det då kanske iväg med tåget... jag skriver kanske för att min väninna tvekar lite.

Natti!


Kabonk!

2010-02-16 @ 08:04:18
Igår när jag gick hem från jobbet så halkade jag... den is som låg under snön har ju kommit fram nu!

Skulle precis gå över ett stort övergångsställe... kabonk... jag hann inte ens reagera! Sen satt jag bara där på marken och skrattade... fast himlar vad ont jag fick i rumpan och ryggen!

Där hjälpte det inte ens att jag hade på mig mina flumstövlar!

I natt sov vi hela familjen igen i min säng... stod och tittade på dem en lång stund innan jag gick iväg till jobbet... det såg så mysigt ut där de låg.
Lill Fan sov över hos kompisen i natt... så vi andra hade en lugn kväll.
Divan var på besök och hade med sig semlor... så vi firade fettisdagen igår istället! Divan som ju dansar flera olika danser hade lektion med Prinsessan. Det var dancehall hela kvällen!

Gud vad duktiga de är!

Ett stor kram till min lilla mamma också som räddade mig den här månaden...

Nu ska här jobbas!

Puckon! Politiker, myndigheter...

2010-02-15 @ 20:07:12
Ibland undrar jag f-n hur folk är funtade egentligen i det här j-vla papperssamhället som råder...

Nu är jag flyförbannad och det kommer inte att gå över!

Jag gillar inte politik... kan erkänna att jag faktiskt inte brukar rösta alltid heller... men den här gången kommer jag att stå först i kön utanför vallokalen.

Spelar ingen roll vilka som vinner bara det inte blir de som har makten nu!

Jag är dum i huvudet kanske men jag tycker bara att det har blivit värre och värre för vanligt folk de sista åren... men varför?

Vi som inte vet bättre skyller det på den här regeringen och... den här regeringen skyller på den föregående regeringen!

Tycker i alla fall att det är skit och ORÄTTVIST!


Yes... det blir äventyr till helgen!

2010-02-15 @ 14:53:12
Då ska vi göra något kul och efterlängtat...

Vi ger oss ut på en liten tur!

Då tar vi tåget och drar iväg...

Vackra tulpaner och godispåse...

2010-02-15 @ 11:46:12
... med favoritgodisar i!

Det fick jag av lill Maran som alla hjärtansdagspresent när hon till slut... väldigt sent kom hem igår kväll.
Hon var så sen att jag inte orkade vänta uppe på henne...

Det var trögt att komma upp i morse... ont i huvudet hade jag och så drömde jag mardrömmar nästan hela natten... så jag vaknade titt som tätt!

Jag har ganska mycket i huvudet just nu... mycket att fundera och grubbla på. Saker som måste lösas...

Idag har jag också hittat ett nytt jobb som "verkligen" lockar... måste nog söka det!

Men för att kunna jobba någonstans överhuvudtaget just nu så behöver problemen lösas...

J-klar vad svårt det är ibland!

Ohhhhhhhh.....




Tack min Lill Mara för att du tänkte på din lilla mamma! Det värmde...

Äntligen...

2010-02-14 @ 22:08:06
... har de små odjuren slocknat! Nu råder lugn och ro...

Mamman lyckades inte få någon alla hjärtansdags stämning idag... grejade en kladdkaka som vi åt till efterrätt med vispad grädde till.

Sitter och väntar på att lill Maran ska komma snart... hon jobbar extra som barnvakt på "plastmammans" hotell.
Ikväll har hon passat ett par små amerikanska barn...

Få se om vi stupar i säng eller om vi ser en film... det är inte så jättesent ännu!

Kycklingen...

2010-02-14 @ 14:21:58
... står i ugnen och ute lyser solen fortfarande!

Lill Prinsessan leker med Petshop figurer på vardagsrumsgolvet och lille Bror sover middag. Lill Fan och Prinsessan är ute och leker i snön med sina kompisar.

Divan var här på en liten visit, drack the och åt en smörgås... sen skulle hon iväg till Prinsen för att umgås med honom och Värstinnan.

Jag är genomförkyld och rösten är ur led... vilket uppmärksammades av många kunder igår på jobbet. Undrar hur det kommer att gå den här veckan... får nog ladda upp med några slags sugtabletter för att hålla igång rösten.

Dagens stora dilemma! Har fortfarande inte kommit på vad jag ska hitta på för något speciellt... dagen till ära. Har inte ens lust att gå utanför dörren... men ska det bli något speciellt så måste jag ut!

Baka bröd måste jag också göra innan dagen är slut...



Valentine's day

2010-02-14 @ 11:41:03


Idag är det inte bara Alla Hjärtansdag idag är det också bästa kompisens födelsedag...

                          


Solen skiner och det är underbart vackert väder ute... ända sen i morse. Tänk bara om det kunde kännas lika underbart i hjärtat också!

Det blev ingen film igår... jag stöp i säng samtidigt som barnen. Vi "familjesov" i natt... om man lägger sig rätt över sängen... alltså inga huvuden i huvudändan och inga fötter i fotändan... så får man plats hela familjen i min säng.
Mysigt!

Nu är det sportlovsdags och mamman har lovat bort sig på jobbet hela veckan... i kväll kommer lill Maran tillbaka för att passa barnen i morgon. Sen hoppas vi på att Värstinnan också blir lite snäll igen och hittar vägen hem, så att hon kan hjälpa sin syster lite...

Nu är den stora frågan... vad hittar man på för Alla hjärtan dags-mys när pengabörsen är tom? Det ska i alla fall bli kyckling och ugnsbakad potatis... ungarnas favorit! Men sen... hm... det där får nog mamman klura på en stund!

Sen så hade mamman en önskan om att få åka hemifrån en stund idag för att hälsa på en väninna på sjukhuset, men eftersom lill Maran inte kan komma förrän på kvällen så lär det nog inte bli något besök idag... Men det kanske bara är bra... för vid ett senare tillfälle kan jag ha med mig något gott till henne! Då börsen förhoppningsvis är påfylld igen!

Ha en underbar dag!

Tomt i huvudet!

2010-02-13 @ 21:37:10
Vet inte vad jag ska skriva om ... fattar faktiskt inte varför jag bloggar överhuvudtaget!

Idag har jag i alla fall jobbat... och lill Maran och hennes kompis passade barnen. Värstinnan har fortfarande inte kommit hem från Prinsen... hon har varit där i 2 veckor nu!

I morgon är det alltså "Valentine's day" och jag har inte förberett något... pengabörsen är så lätt så lätt!

Har tråkigt!

Flickorna sover och pojkarna busar i lill Fans rum...

Lille Bror har varit så duktig nu i dagarna två... innan jag började jobba så hade jag börjat att träna honom lite på att gå utan blöja men inte lyckats komma så långt.

Nu har han själv bestämt att han inte vill ha blöja (han är lite drygt 2 1/2 år gammal)... han tar bestämt på sig sina kalsonger... kommer och säger till då det är dags att kissa, går då in på toan och gör det han ska... tvättar sina händer och kommer leende ut.

Så duktig! Han klarar till och med att sova middag utan att pinka på sig... ska kanske prova att låta honom sova utan på natten också?!


Har en fruktansvärd huvudvärk...

Det blir nog en kopp the nu och kanske men bara kanske... en film!

Natti!

En känsla av...

2010-02-12 @ 10:00:07
... vår och sydeuropa!

Det får jag när jag ser  de här sakerna från Indiskas vårsortiment. Hur mysigt skulle det inte vara att duka upp till frukost med de här...

            

Även om sakerna är från Indiska så ger de mig lite sydfranska vibbar...

En frukost i Provence... eller varför inte ännu längre söderut... i tex pyrenéerna. God brieost... färska baguetter... den underbart goda marmelad de har (varför är inte marmeladen här lika ljuv?)

Kommer ihåg hur det kom en kille på moped och lämnade bröd varje morgon... ett bagarbud... han hade en stor korg fäst vid mopeden och i den förvarade han baguetterna. Brevid den vanliga brevlådan fanns det en baguettebrevlåda där budet stoppade de förbeställda baguetterna. Kul grej! Undrar om de har det så på fler ställen i Frankrike eller om det var så bara i Lourdes?

Take me back...

Leap Year

2010-02-12 @ 02:16:47
... heter filmen jag precis har sett!

I just loved it...

En film som kommer att stanna kvar i mitt huvud länge länge... och jag kommer definitivt att se den igen och igen.

Jag skrattade... man känner sig aningen dum när man sitter ensam och skrattar högt... jag grät och jag bara suckade...

Enligt mig romantik på hög nivå! Sånt där som plötsligt bara händer...



Vet inte hur jag ska kunna sova nu... ville inte att filmen skulle ta slut, utan bara fortsätta och fortsätta... precis som det är ibland då man läser en god bok... man närmar sig slutet och man vill inte att den ska ta slut.

Natti!

Inför söndagen...

2010-02-11 @ 18:34:44
J'ai besoin de toi
comme le ciel aux étoiles
et l'hiver au froid
J'ai besoin de toi
comme un pétale a sa rose
comme un baiser a sa bouche
et comme la mer a son sel
J'ai besoin de toi
tout est vain et passager si tu n est pas avec moi






(Texten på franska har dock inget med sången att göra...förutom att det handlar om ungefär samma sak!)

Sometimes...

2010-02-10 @ 22:13:18
... life really sucks!

Och då finns det ingen motivation...
... all ork tar bara slut...
och man orkar inte med skiten mer!

Så är det bara...

Dåliga tider...

2010-02-10 @ 16:42:45
Känner mig aningen frustrerad... har tackat ja till en massa jobb nu framöver ... på lite obekväm arbetstid!

Trodde i min enfald att jag hade någon som tog hand om barnen... men jag hade visst fel.

Det är ju skämmigt att behöva ringa chefen och ta tillbaka det jag lovat...



När jag äntligen har kommit igång med mitt projekt och DE vet att jag behöver mer pengar just nu för att förverkliga planerna... då är det plötsligt ingen som ställer upp längre!

Jag blir så trött...

Mera film...

2010-02-10 @ 02:01:43
Såg i kväll filmen Julie and Julia... med Meryl Streep.

Det var en film som handlade om Julia Child... en amerikansk matlagnings legend och om en ung tjej som startade en blogg som gick ut på att laga mat ur Julias kokbok. 500 recept på ett år...

Den var bra... men det är väl de flesta filmer med Meryl Streep i...

Lite långsam ibland.

  

Små kakmonster...

2010-02-10 @ 01:56:38
Idag bakade vi chokladmuffins med apelsinchokladbitar i...

Vi bakade dem i fina röda pappersformar med hjärtan på... vi skulle äta dem på alla hjärtans dag! Som fika...

Men vet ni vad... ungarna slukade dem allihop!

Det blir till att baka nya...

Filmkväll i ensamhet...

2010-02-09 @ 11:19:43
Eftersom inte Värstinnan är hemma så fick jag titta på film ensam igårkväll.

När barnen till slut somnade bäddade jag ner mig i soffan med både täcke och kuddar... jag frös så in i bomben.
En kopp varmt varm the och en smörgås.

Det blev hela två filmer...

Först såg jag Serious Moonlight med Meg Ryan och Timothy Hutton. Meg Ryan brukar alltid spela så snäll, i den här filmen var hon både elak och slug. Ingen höjdare direkt!




Sen såg jag Wuthering Heights (Svindlande höjder)...

Läste boken som tonåring... och hade på något sätt blandat ihop det hela med Jane Eyre... satt en lång stund och bara stirrade för jag var helt lost... fattade ingenting utav handlingen. Och sen slog det mig plötsligt att jag visst var inne på fel story.

Den här filmatiseringen var riktigt hemsk... och samtidigt sorglig! Det blev allt ett par tårar på slutet...

Cathy spelades av Charlotte Riley och Heathcliff av Tom Hardy.



Då jag fortfarande känner mig dålig så funderar jag på om det inte blir till att inta soffläge i dag också... och kanske en film!

Lite bilder...

2010-02-08 @ 18:55:20

Tjejerna busar med småbarnen!                 Prinsen "tvångsfotas"...

Fjantmajorna med besta venen!                  Syster Yster och lill Strumpa...


Min ängel... inte en Värstinna!           Pusskalas med lille Bror!



Vem har mest fläsk? Tokiga tjejer...

Nu är det snart alla hjärtans dag!

2010-02-08 @ 18:26:18
Jag brukar oftast hitta på något mysigt den dagen... god mat och någon jättegod efterätt, tårta eller bakelse.

Inte så mycket för att visa kärlek till just en person utan till hela familjen.

Tycker ju egentligen att alla hjärtans dag bara är ett kommersiellt jippo, men det kanske är just sådana jippon vi behöver i vår stressade värld.

Stunder då vi stannar till och tänker efter vilka som verkligen betyder något för oss och kanske gör något extra för dem. Finns det en dag för bara kärlek så är väl det bra...

Att bry sig om och visa kärlek är väl något man ska göra varje dag... men jag tror att det ofta blir undanskuffat för allt annat som måste göras. Stress hit och stress dit! Utpumpade människor som inte hinner bry sig om annat än vad som bara måste göras.

Måsten som vi skapat själva... sånt är vi bra på!

För min egen del så tycker jag att alla hjärtans dag är kul för att man får lov att flamsa till det... en massa hjärtan och mys! Det brukar alltid bli något hjärtformat...

Har inte planerat något direkt för årets alla hjärtans dag... men jag vet att jag i alla fall ska se den nya filmen Valentines day... där en massa kända skådespelare är med. Känner att jag bara måste se den då det är samma regissör som gjorde Pretty Woman... som ju är en av mina favoriter. Julia Roberts är med även i den här filmen!

Love, peace and understanding...very hippie... men vikiga ord!

Idag mår vi dåligt!

2010-02-08 @ 17:37:06
Det började redan igår kväll... med frossa, feber och ont i alla leder i hela kroppen.

Jag har inte tid med sånt där nu... jag måste jobba så att jag har råd med mitt projekt!

Ikväll står det tvätt på schemat... men jag orkar inte. Värstinnan åkte till sin pappa i lördags för att fira lill Maran och har sen stannat hos Prinsen. Idag hade jag verkligen behövt tvätthjälp... för det finns inga rena kläder!

Kanske känner mig bättre imorgon ...

Drömmer mig bort...

2010-02-07 @ 18:11:47
... till värme och sol!

Undrar verkligen när det ska bli min tur?

Längtar efter att få återuppleva platser jag besökt i min barndom och ungdom. Tänk vad kul det skulle vara att "tågluffa" som vuxen, gärna i sällskap med någon utav de stora barnen.

Eller en höstresa för att hjälpa till med vindruvskörden... jobba, jobba!

Här har vi pappa och bror som inspekterar ett av vindruvsfälten...

    

Gud vad längesen det var jag gick här och strosade... vindruvorna var inte tillräckligt mogna för att ätas, då det bara var augusti och de inte blir färdiga förrän i slutet av september. Det bjöds alltså inte på några vindruvor men pussar det fick jag...

Nej... en resa behövs... annars försmäktar jag på denna "öde ö"!

Igår höll jag på att bli...

2010-02-07 @ 09:55:59
... komplett galen!

Vad sjutton är det med dessa mina barn?

Från morgon till kväll höll de på att bråka och tjafsa med varandra... Prinsessan och lill Fan... lill Prinsessan och lille Bror. Sen byter de och lill Fan bråkar med lill Prinsessan och sedan med lille Bror... och när jag säger till honom gapar han på mig. Då blir jag arg och så sätter vi igång och skäller på varandra!

Det tar så mycket på krafterna! Igår hatade jag barn... gick bara runt och grinade hela dagen!

Ibland tror jag sjuttonme att det är satan himself som jag har skaffat barn med! Grrrrr...


En massa spännande papper...

2010-02-06 @ 12:00:36
... har jag varit och hämtat på Servicekontoret på Östra Hamngatan idag.

Servicekontoret har funnits ett bra tag, men jag har aldrig varit där förut!

Det där Servicekontoret var allt ett smart drag... tror jag. Mycket smart att samla skattekontor, försäkringskassa och kronofogde samt polisstation på ett ställe. Centralt och bra!

Samtidigt som de har kvar de ordinarie kontoren runt om i stan också... så man har alltså  även skapat en del nya jobb!

Det var visserligen en väldigt lång väntetid... men idén är bra. Man blir emottagen av personal som frågar vilket ärende man har och så får man en kölapp efter att de har knappat in på en liten handdator till vilken instans man ska. Majoriteten av handläggarna är av utländsk härkomst och varje handläggare har ubildats i att ta emot vilket ärende som helst utav de tre.

Allt det här fick jag reda på av handläggaren som tog emot mig...

Men handväskan full av papper begav jag mig hemåt... sov middag...åt middag och sen så hade vi mys på kvällen! Glassmys!

Prinsessan blev hämtad av grannflickan i skolan då hon slutade, sen åkte de in till stan för att gå på bio. De såg "Det regnar köttbullar". Jag tror att vi har den goaste granntjejen i världen! Hon hittar alltid på kul saker att göra med barnen...

Värstinnan hade två kompisar här en stund... och sent på kvällen var hon och kompisen ute och begravde lill Fans sista fisk. För snart ett år sen fick han ju ett litet akvarium med 5 guppies. Damen i zooaffären sa att de var bra fiskar att börja med och att de inte levde så himla länge. Men den här sista klarade sig väldigt väldigt länge... om man ser på hur grabben har tagit hand om dem.

Meningen var ju att han skulle ta hand om allt som hade med akvariet att göra själv... han skulle lära sig att ta ansvar! Fast mestadels har det nog varit mamman som har fått greja och ha sig!

Nu får vi se om det blir några nya fiskar!

Hm... tror jag börjar bli lite senil... skulle ju skriva om skatteverket och mina blanketter. Det får väl bli en annan gång!


Sweet sixteen!

2010-02-05 @ 22:30:41
Idag fyller en av mina babysar 16 år...


Vart tar åren vägen? För inte längesen var hon min baby... nu är hon en stor tjej men sina stora glittrande ögon har hon allt kvar. Lill Maran är det barn som har bott minst hos mig utav alla barnen... hon har alltid bott mest hos pappa och det är lite synd. Tror att vi har missat ganska så mycket tillsammans...

Vi har en massa tid på tu man hand att ta igen!

Tack för titten förut... hoppas att du får en jätterolig kväll tillsammans med dina vänner.

Stor puss... jag älskar dig min lilla sassa brassa mandelmassa! Kommer du ihåg?

Skummisar...

2010-02-04 @ 21:51:20
Idag upptäckte två av mina kära kollegor och jag att våra chefer hade lagt ut 5 vikariat på en jobbsida... men ingen av dem har sagt något till oss.

Borde inte vi som redan jobbar där få någon slags förtur... tanken slog oss att de kanske inte är nöjda med oss!

Men då skulle de väl inte berömma oss så ofta som de gör... hihi... senast igår sa chefen till mig att han älskar mig!

Ja, inte på DET sättet sa han sen... utan som medarbetare! Han blev så nedrans glad när jag ställde upp och ändrade dagens arbetstid... från en morgon tid till en sen eftermiddagstid.

My ladies and I sökte i alla fall alla tjänsterna på en gång... så får vi se vad som händer!

Jag vill gärna jobba där och jag vill gärna jobba heltid... men jag vet inte om det kommer att fungera i längden, för jag är trots allt MAMMA först och främst fortfarande. Jag tycker att både lill Prinsessan och lille Bror är för små för sådana där jättelånga dagar på dagis.

Sen så har jag ju lite andra planer som jag håller på att genomföra... sakta men säkert!

Mars kommer att bli en spännande månad...

Huhu...huhu! Vem tog min fru? Lycka?

2010-02-04 @ 09:02:47

Så sa duvan som satt i trädets topp i morse...

Varje gång jag hör en duva huhua så tänker jag på min morfar... han brukade alltid härma dem och lägga till det där om frun (önsketänkande). Mormor brukade alltid mata duvorna genom köksfönstret och morfar gillade inte det... för det blev så mycket duvskit på gräsmattan.

Är människor så väldigt OLYCKLIGA nuförtiden? Jag frågar detta...för att jag alltid läser om lycka i Metro och på löpsedlar.

Hur finner man lyckan? Så blir du lycklig!

Och så får man en massa tips om hur man ska bli lycklig. Har vi människor kommit till den punkt då inget kan göra oss lyckliga längre? Har vi redan allt vi önskar och behöver? Är vi uttråkade?

Är det inte enkelt att vara lycklig egentligen? Kräver lyckan så mycket...

Ibland känner jag det som att vi "människor och alla som lever i vår värld (typ djur)" är försökskaniner i något stort projekt som utförs i någon annan dimension. I stället för i en bur så är vi inspärrade i vår värld och så sitter det någon där och utsätter oss för än det ena än det andra.

Jag vet i alla fall att jag själv är mycket lyckligare när jag gör saker i min egen takt utan en massa stress och måsten. Dagens tempo är för högt för mig... och jag vill helst inte vara del av det!

Men... det måste man, för annars överlever man inte?

Sådärja... det var några av dagens tankar! Nu tänker jag hänge mig åt nio timmars arbete med start precis just nu...


Nu är jag nöjd...

2010-02-03 @ 10:03:35
... nu äntligen har det blivit den snömängd som jag skulle vilja ha hela vintern igenom.

I eftermiddag ska jag på spaning... vi behöver köpa nya pulkor! Småbarnen måste ju ut och åka i backen...

Och mamman med!

Svar på mail!

2010-02-03 @ 09:11:26
Igår fick jag då äntligen svar på mitt mail som jag skickade till lill Fans fröken...

Hon beklagade händelsen och berättade att hon inte hade haft en aning om vad som hänt, så dels ska hon göra en olycksfallsanmälan och dels se till att klassföreståndaren i fortsättningen alltid får info om det händer något på skolgården.

Vidare berättade hon att han sköter sig jättebra på lektionerna... lite rastlös ibland, men att han... (tvärtemot vad jag hade börjat tro då han alltid vägrar att göra sina läxor)... är jätteduktig i skolan. Lill Fan går i tvåan och fröken skrev att hon hade beslutat sig för att han skulle få läsa och arbeta med det som treorna gör (det är en blandad klass) då han tycker att även deras uppgifter är lätta.

Vad glad jag blev!

Jag gick runt med ett stort leende hela kvällen tack vare detta mail...

Det snöar och snöar...

2010-02-02 @ 20:41:37
... det är synd att julen redan är överstökad! Hade varit perfekt att gå mot jul nu...

Vi har en backe bakom huset... som leder upp till villaområdet, bilarna kommer inte uppför backen! I stället för att titta på tv kan man titta ut genom fönstret. Det är mer action där!

De försöker och försöker och försöker... till slut inser de att det är lönlöst och då parkerar de utanför fastighetsskötarnas kontor och så promenerar de uppför backarna. Stackare!

Det har snöat praktiskt taget hela dagen... härligt tycker jag... men jag undrar samtidigt hur det ska gå att komma till jobbet imorgon. Jag kan ju inte gå tidigare på morgonen för att hinna i tid, när jag redan går så tidigt som det går...

Bussen kanske uteblir... eller är jättesen! Sicka bekymmer jag har... :)

Skulle ha jobbat idag, men fick byta till torsdag istället... det var skönt med en mjukstart på veckan... jobba en dag och sen vara ledig en.

Känner mig fortfarande trött och sliten på något sätt och har inte riktigt lust att göra någonting... orkar inte heller med ljud av något slag. Ungarna håller på att driva mig till vansinne med sitt eviga tjatande, bråkande och gapande. Undrar var man kan köpa såna där öronproppar som stänger ute ALLT ljud någonstans?

Nej, nu ska jag ta mig ett skumbad och bara slappa... sen ska jag nog rita en bild till... för det var roligt, sen blir det sängen och upp klockan 5...

Ha det så bra i snöyran!

Jag leker och jag leker...

2010-02-02 @ 13:20:40
Igår installerade jag ritprogrammet DrawPlus... som jag hittade på en skiva som jag fått genom någon datatidning.

Jag skulle så gärna vilja lära mig att kunna jobba med något sånt program... eller Photoshop, men tyvärr är jag helt värdelös på sånt!

Fast det här programmet kommer nog Prinsessan att gilla... hon gör jättefina bilder i Paint men där finns det ju inte så mycket avancerade saker.

Detta lyckades jag åstadkomma igår kväll... bilderna är uppbyggda med bara en massa cirklar och fyrkanter och sen lite detaljer på det.

Kul var det!


    

    

    


Igår pustade vi ut...

2010-02-01 @ 14:49:03
... efter vår hotellhelg!

Gästerna checkade ut vid 12-tiden... och sen infann sig det stora lugnet. Männen hade lämnat efter sig ett frukostbord som såg ut som sju svåra år. Vi fixade och donade lite... sen gav sig Värstinnan ut på en liten shoppingtur.

Som vanligt så var det en väldigt lång söndag... vi åt god mat, Prinsessan hade fotbollsträning, Divan kom på besök och lill Fan följde med henne hem för att sova över.

Jag satt en stund vid datorn och fixade med ett videoklipp som gubbarna ville ha ut på youtube...

Resten av dagen tog jag bara igen mig! Vilket jag har gjort ända sen i torsdag... eftersom att det känns som att det blivit för mycket den senaste tiden.

Oj vad det har snöat... me like... men idag påverkade det trafiken ganska så rejält. En bussresa som vanligtvis tar 25 minuter tog närmare en timma. Men fint och vitt är det!

Och det ska tydligen bli mer...

Ha en bra dag!

RSS 2.0