Ännu en ...

2009-06-30 @ 20:23:58
... arbetsdag till ända! Man går hemifrån tidigt och kommer hem sent... tror att det fortfarande är tidigt och så tittar man på klockan och ser att den redan är åtta... götapetter... vad tiden bara rinner iväg!

Utbildningen på jobbet gick bra... men oh så mycket koder att komma ihåg! I morgon ska vi ut på en inspektionsresa, vi ska åka en tur med flexlinjen, för att se att allt går rätt till och hur det fungerar över huvudtaget... ska bli kul som omväxling!

Lill Fan har varit på hugget idag också... försvann hemifrån utan att säga något. Några grannungar skvallrade till storasyster som kontaktade mig, som satte igång operation "hitta ungen" från jobbet.
Efter många om och men fick vi till slut reda på att han åkt till sjön med en kompis och dennes mamma... det var ju i alla fall en fördel! Men man tycker ju att mamman skulle ha velat prata med en förälder innan hon tog honom med sig...

Jag skickade upp Prinsen som var på väg hem till oss med Värstinnan och the Man till sjön för att hämta hem ungen, men då hade de redan gett sig av hem...

Prinsen mötte upp mamsen och så åkte vi och handlade lite. Innan dess hann jag faktiskt ta en snabb tur in på köpcentret och köpa mig en sommarblus... halleluja... för den! Det var rea på Vila och där fann jag DEN för endast en femtiolapp... billigt och bra för en fattig mamma. Nu behöver jag bara ha ett par tunnare skor också...

I nästa vecka jobbar jag bara tre dagar... då hade jag planerat att åka bort med barnen i fyra dagar. Vi behöver lite miljöombyte. Hade tänkt beställa tågbiljetter redan nu... men nu är jag tvungen att vänta och se vad som finns kvar i skattkistan... eftersom jag inte fick någon akassa den här månaden heller.

Nu ska jag till tvättstugan och sen ska jag fortsätta att städa... ingen rast ingen ro!


I natten...

2009-06-30 @ 00:07:58
... om man kan kalla det så... när klockan är 23:52?

Sitter på min balkong... nu är här svalt och gott. Väntar på en kopp the och en smörgås som lill Maran snart ska servera mig.

Har tänt ett par ljuslyktor... riktigt mysigt är det! Skönt att bara sitta och varva ner efter dagens röra.

Ungarna har äntligen somnat... till slut! Och jag är precis färdig med rushen jag gjort i köket... har inte hunnit eller orkat städa ordentligt på länge nu... jag har liksom gett upp hoppet. Det är ingen ide!

Imorgon ska jag på utbildning... ska bli spännande. Ett system till att lära sig och nya koder att hålla reda på. Men det ska nog gå bra...

Dags att nana kudden tror jag...


 

Tog bilden alldeles nyss... men vad ser jag där...EN ÖVERGIVEN KLUBBPINNE!!!

I vått och torrt...

2009-06-29 @ 23:50:37
... ställer han upp... the beloved son!Bästa sonen... en räddare i nöden! Skulle bli en exemplarisk brandman...

Tycker du ska förverkliga dina drömmar!

Älskar dig!

Stackars lill Maran!

2009-06-29 @ 18:37:26
Vilken dag hon måste ha haft... lill Fan hade varit helt omöjlig hela dagen... bara bråkat, gapat och skrikit hela tiden!

Jag börjar allvarligt tro att det är något fel på pojken...

Han ger sig inte och förstår inte en tillsägelse. När jag kom hem höll han på att knäcka ryggen på mig genom att hänga sig på mig och klänga som en apa och samtidigt gapa och skrika om att han minsann ska gå till sjön och bada. Ingen ska stoppa honom!

Jag som redan var genomsvettig blev ännu svettigare!

Vet inte hur det här ska gå...

Sitter med myror i baken...

2009-06-29 @ 13:01:34
Oroar mig för barnen och hur det går för lill Maran att ensam passa alla de små. Visserligen får hon hjälp av sin kompis lite längre fram på dagen... men ändå!

Maken har farit...

Barnen var överlyckliga igår... de fick vara uppe vid sjön "jättelänge" och så körde storebror hem dem framåt kvällen.

Vi åt god indisk gryta med ris...

Alla var glada!

Indisk inredning

2009-06-28 @ 16:38:44

Drömmer du om exotiska Indien? Kanske göra en resa dit? Under tiden kan du skapa  magiken i ditt eget hem. En lugn vrå för avslappning och meditation.

Indien är ett vackert land, fullt av underbara färger, mönster och designer.


Några riktlinjer:

Väggar och färger

-Starka och exotiska färger är idealiska för den Indiska stilen.

-Ett färgschema med varma färger... olika röda nyanser, terrakotta och orange, gult, lila med mer rött i än blått. Helst inga primär färger... utan blandade färger gör sig bäst!

-Om man vill lägga till andra färger som accent så använd guld, stark grön eller blå färg.

-Om inte starka färger är din grej så går det också bra att använda beige, sand... eller andra varma neutrala färger. Som accentfärg kan man använda terrakotta eller någon rödaktig färg.-Mönster utgör en stor del av den indiska designen... så försök med tapeter med mycket mönster på. Ex geometriska, blommiga eller paisleymönstrade.
Golvet

- Välj mörkt trägolv till ditt indiska rum eller bleka neutrala klinkerplattor.

-Lägg på en vacker vävd matt i härliga färger i indisk design för att värma upp looken lite.Möbler


-Välj mörka trämöbler gärna med utkarvade ornament i...

-Indiska möbler brukar vara ganska solida och rustika.-Den indiska stilen är väldigt avslappnad och informell... så var generös med kuddar, överkast och golvkuddar

Tyger och Accessoarer

-Att smart använda tyger är en stor del av den indiska inrednings stilen, använd indiska tyger till gardiner, överkast, väggbonader och kuddar.

-Använd gärna indiska Saris, de finns i alla möjliga olika färger och mönster. Silkestyger i härliga färger. Voile går också bra!

Och nu till asseccoarer:

-utkarvade träfigurer

-smidesljusstakar och annat i smide
  


-små speglar, askar och ramar i silver med ornament på

-allt som har med elefanter att göra är också bra!

-religiösa bilder och statyer på indiska gudar är också viktigt för att få en så rätt look som möjligt.

- småsaker som är dekorerade med små spegelbitar är också ett plus.

 
 

 

 


Goa tjejer!

2009-06-28 @ 13:11:28
Lill Maran och Grannflickan tog med sig barnen till badplatsen... Det måste väl fungera? De är ju 15 och snart 18 år gamla... Sen skulle även Prinsen möta upp med dem däruppe!

De fick en massa instruktioner, dricka och muggar med sig... plus pengar för att kunna handla med sig fika upp. Nu är det bara lill Bror kvar hemma här med mig.

Nu ska han sova middag och under tiden ska jag passa på att greja lite...

Blir nog en bra dag i alla fall!

Vilken underbar hetta!

2009-06-28 @ 09:50:49
Fast jag vill ha mer...

Ungarna är överförtjusta... de springer och tittar på termometern som sitter mitt i solen utanför flickornas sovrumsfönster..." mamma, mamma...det är 43,5 grader ute...!"

Sen är det ett evigt tjatande om att åka och bada... de skulle nog helst tälta på stranden. Jag skulle mer än gärna ta dem till stranden... men jag har inte råd att köpa busskort! Ok... vi kan ju gå, men det är långt och uppför hela tiden!

Småbarnen orkar inte och min rygg klarar inte att putta en packad vagn uppåt...

Vi har en annan badplats i närheten... eller ja, den ligger lika långt bort men det är inga backar dit... men dit vill inte barnen gå... för förra året blev de attackerade av en massa getingar där...

Jag måste dessutom förbereda för veckan som kommer idag...

Maken reser i morgon, så det blir lill Maran som blir högsta hönset här hemma i veckan. Ska bli spännande att se hur det går! Första gången hon ska passa dem så långa dagar... den här veckan kan hon säkert få hjälp utav Värstinnan och the Man, men sen reser de också bort!. Vårt dagis är stängt nu...

Mitt huvud knakar av alla tankar... allt som ska fixas, långa dagar på jobbet då jag sitter och undrar över hur det går hemma...

Fel på designen!

2009-06-27 @ 09:42:06
Har upptäckt en del saker som är lite fel på bloggen... hoppas ni har överseende med det!

Känner att jag inte riktigt har tid att sitta och pilla med det just nu...

"Om inte du var min mamma..."

2009-06-27 @ 09:08:03
Häromdagen stod jag i hallen och fixade håret... jag skulle strax gå till jobbet. Jag muttrade något om mitt hår och om hur jag såg ut. Jag hade tagit på mig en ny tunika och det kändes lite obekvämt.

Då kom lill Fan ut till mig... han tittade på mig och så log han ett brett leende och kom fram till mig och kramade mig... och så sa han:

"Vad snygg du är mamma! Om du inte var min mamma så skulle jag ha dig som tjej när jag blir stor..."

Och genast fick mammas självkänsla sig en kick och jag kunde glatt gå till jobbet.

Barn är smarta...


Bad eller tvätt

2009-06-27 @ 09:03:01

Då är vi där igen... ungarna vill gå och bada och jag har tvättid!

Idag känns det som att jag verkligen måste tvätta... noll kläder i garderoberna... och dessutom reser maken sin väg på måndag. Tror bestämt att jag måste prioritera tvätten idag!

Kanske kan det finnas tid för lite bad i eftermiddag...

Är orolig för två av döttrarna... Divan och Värstinnan... ingen av dem svarade i sin telefon igår. Divans var avstängd och Värstinnan struntade helt enkelt i att svara...

Sånt gör en mamma orolig tjejer! Hör ni det?

Lill Maran har varit här i en hel vecka nu... så skönt att ha henne i närheten... tror inte att hon fattar hur mycket alla har saknat henne den tid då hon varit upptagen med kompisar istället. Hon har verkligen umgåtts med oss och till och med passat barnen när jag har jobbat...  En av hennes gulliga kompisar har även sovit över här, så att hon inte har behövt vara helt borta från de "viktiga kompisarna"...

Igår hade vi mys med Prinsen...  han kom med dricka och chips!


Mera blåvitt...

2009-06-26 @ 23:35:32
En lite starkare blå färg än vad de andra bilderna har haft...


Älskar den här blå färgen... medelhavsblå! Det vackra blågula kaklet... och lägg märke till den vackra fruktskålen i blågult porslin... Provencale...Underbart! Blåvitt porslin... smidesmöbler, och se vad golvplankorna glänser...Marockoinspirerat badrum... fräscht!

Auktion på nätet

2009-06-26 @ 23:20:31
Det finns ju en hel del sidor med såkallade nätauktioner... en-krona.se är en av dem.

Jag har alltid varit lite feg med att prova på sånt där... men jag har faktiskt hört att en del personer lyckas göra riktiga kap!

En kille i grannskapet köpte tex 52 tums plattv för bara ett par tusen...

Den här sidan håller sig till ganska så låga priser, så här kanske jag skulle våga prova.


Du lyckades gumman!

2009-06-26 @ 19:07:25


Tänk att någon skulle ta och göra konst av dig... men det ser ju onekligen fint ut!Fick hon ett signerat kort eller?!
Lite fart

2009-06-26 @ 08:09:23
Nej nu ska jag sätta lite fart... har en del att göra innan jobbet. Börjar sent idag och jobbar bara 6 timmar...

Måste fixa lite hemma...

Vädret är lika underbart idag!

Gårdagen

2009-06-26 @ 07:56:28
Vi struntade i tvätten igår och drog till stranden istället...

Jag, lill Maran och alla småbarnen!

Med en liten fika och badleksaker i bagaget gav vi oss iväg... igår var det inte lika hett som i förrgår, det var även lite vindar... riktigt skönt!

Alla barnen badade och hade kul... lille Bror ville varken bada eller leka till en början, han satt i sin vagn och ville inte gå ur den... men när alla de andra barnen försvann ner i vattnet blev han nog lite sugen, för då pekade han på vattnet och sa "Vill känna..." så vi gick och kände på vattnet. Snart satt han där och plaskade och lekte med sin hink och spade, fast vattenkannan var nog roligast.

Lill Fan hoppade från "ettan", fast då fick han ha armpuffar på sig...De badade och lekte... vi fikade... badade lite till, sen tyckte vi att det räckte. Både Prinsessan och lill Maran hade dessutom med sig var sin kompis. Vi avslutade med glass!

Väl hemma såg jag att klockan redan var halv sju... så vi var allt borta ganska länge!


Mihcael Jackson död!

2009-06-26 @ 07:43:46

Han dog i går kväll svensk tid... hjätstillestånd. Konstig man, bra musik!


Vidga sina vyer...

2009-06-25 @ 10:25:08
Nästa vecka har jag två heldagar med utbildning på jobbet... nu ska jag vidga mina vyer lite... det handlar om busstrafik, närmare bestämt Flexlinjen...

Blir spännande!

Besvikelsen över att ha blivit tilldelad alldeles för lite jobb i sommar börjar att lägga sig i takt med att de gett mig mer och mer jobb...

Det blir nog bra så småningom...

Igår var jag och min kära kollega på Thairestaurang på lunchen... det var buffé, men det var inget tal om att kunna sitta och äta i lugn och ro eller ta mer som man får lov att göra i en buffe... man hinner inte så mycket på 30 minuter. Kasta in maten och springa tillbaka till jobbet...

Men gott och starkt var det!

Idag...

2009-06-25 @ 10:06:35

... är jag ledig och hade tänkt ta med mig mina barn till sjön! Men jag tvekar... dels för att de har bråkat hela morgonen och inte varit snälla mot varandra alls och dels för att jag har tvättid mitt på dagen och jag MÄSTE helt enkelt tvätta...

Ett dilemma...

Kanske man kan åka upp lite senare på eftermiddagen...

Sen är det ju problemet med kläderna också... jag har ju absolut inget somrigt att ta på mig! Kan ju inte sitta vid sjön i full vintermundering...

Oj oj oj, såna problem jag har! Skakar ojande på huvudet...

Det är illa
!


En svensk tiger...

2009-06-25 @ 09:45:18

Jag har pysslat med lite mer kvällsmålning...

Värstinnan och the Man älskar tigrar så jag tänkte att de skulle få en ljuslykta med en tiger på. Så här blev den...Sen så hade Grannflickan ju sett Divans elefantlykta och undrade om jag kunde göra en liknande till hennes gudmor som sparar på elefantsaker... så det blev en elefant till också!


Lite orientaliskt...

2009-06-24 @ 23:54:09
Jag gillar ju som bekant den orientaliska stilen också. Lite tusen och en natt!

Ett par bilder...

    

    

Här hade jag velat ligga bland kuddarna... med något kallt att dricka!

    

Tänk vilka romantiska kvällar man kunde ha om man hade haft en trädgård... tror jag hade flyttat ut och levt nomadliv hela sommaren.

    


Och lite marockansk "shabby chic look"...

      

Idag hettar det till...

2009-06-24 @ 09:25:32

... ska tydligen bli jättevarmt!

Jag hoppas att lill Maran förbarmar sig över sin lillebror lill Fan och tar honom med sig till sjön. Han vill så gärna gå och bada!

Prinsessan ska nämligen åka till badplatsen med sin kompis och hennes familj... det är ju fuskigt annars, som lill Fan säger.

Idag är det knökat med folk, både vid lilla Amundön, Saltholmen och andra badplatser här i Göteborg... det vet jag!
Det blir många samtal till trafikledningen dessa dagar då det blir extra långa restider då det är mycket folk i farten...

Idag ska jag picnicka på en ljuvlig gräsmatta på lunchrasten...
Good morning sunshine!

2009-06-24 @ 05:56:27
Ska alldeles strax gå iväg till bussen... blev klar ovanligt snabbt idag och fick plötsligt 25 minuters dötid att fördriva.

De senaste dagarna har det inte blivit så mycket bloggande... jag har jobbat och kvällarna har varit fyllda av aktiviteter med ungdomarna. Både lill Maran, Värstinnan, the Man och Prinsen och så Grannflickan förstås har varit här varenda dag nu det sista...

Så då sitter vi oftast på balkongen och tjatar hela kvällarna... och nu när det har varit så gott och varmt har vi suttit där till långt in på natten, med fina ljuslyktor tända.
Inte bra för lilla mamma... märker hur min kropp känner sig alldeles slut av för lite sömn, sena kvällar, tidiga morgnar och långa arbetsdagar.

I morgon är jag i alla fall ledig... tror jag... och då kanske jag är en snäll mamma och tar med mig mina små telningar upp till sjön, om inte värken är för tuff!

Värstinnan och the Man ska ut till havet idag... oh den som ändå hade kunnat följa med!

Prinsen har ett jobb på ett forntids museum... igår berättade han en massa kul om museet för småbarnen, han tyckte vi skulle göra ett besök där... och så kanske det blir!

Nej nu ska jag pallra mig iväg till bussen... jag njuter av den lilla morgonpromenaden... det är så gott som folktomt, solen skiner, fåglarna kvittrar och man känner redan värmen i luften.

Dagg i gräset, luften är lite kvav och det luktar "nästan" medelhav!

Herrejäklar...

2009-06-23 @ 13:48:38
... idag blev jag nästan smått chockad då jag gick förbi byggarbetsplatsen. De hade byggt hela tre våningar sen igår!
Jag bara gapade av förvåning... imponerande!

Sen plockade jag en vacker nyponros och gick tillbaka till jobbet...

Jag har plötsligt blivit väldigt medveten om små detaljer i naturen... jag ser saker jag aldrig uppmärksammat förut. Jag börjar nog bli gammal...

Jag kan också tillkännage att glasmålning är min nya hobby... jag är fast!

Jag undrar...

2009-06-22 @ 15:46:01
... om jag kanske varit byggarbetare i något tidigare liv!

Jag är så fascinerad av byggnadsplatser... här i närheten av jobbet håller de på att bygga ett par höga hus. När jag började här i mars månad hade de inte hunnit så långt kanske två våningar... och nu tadamm står där ett åttavåningshus klart plus att de hunnit göra 5 våningar på nästa hus. Imponerande...

Varje dag jag jobbar går jag förbi husen på min terminalrast och det är så imponerande att se hur de lyfter hela block av väggar och placerar dem på rätt plats med stora kranar...

Så häftigt!

Ute skiner solen...

2009-06-22 @ 14:06:53
... och inne ringer telefonen!

Sitter på jobbet och har precis haft lunch... så är ganska så mätt i magen nu. Har en fruktansvärd huvudvärk men det får gå ändå...

Har hittat ett par fläderträd som jag ska undersöka närmare... vet inte om det var äkta fläder eller den giftiga. Vill ju så gärna göra lite saft... men absolut inte förgifta någon! Mua ha ha!

Idag ska jag få träffa min kollega, som precis kommit hem från semestern i Marocko i alla fall en liten stund... jag slutar nämligen strax efter att hon börjar. Ska bli spännande och se om jag får mina teglas nu eller senare när hennes föräldrar kommer hem...

Längtar efter mina små goseungar!Naturligt och enkelt

2009-06-21 @ 21:39:47
    

        

   

    

En indisk elefant "wanna be"

2009-06-21 @ 21:15:04
Divan min blomma...

... du ville ha en lykta med en elefant på... duger den här eller?

Du orkade ju inte måla någon själv igår så jag tänkte jag skulle överraska dig med den här... hihi... nu är du tvungen att komma hit snart igen...


    
Jäklar vad kul det här är! Hela elefanten är målad med svamp, tandpetare och örontops...

Vad ska man med penslar till?

Min vackra blomma...

2009-06-21 @ 10:14:31


Jag blev så glad igår när du berättade vad du hade tänkt göra... så gulligt! Det är skönt att veta att ni tänker på lilla morsan ibland...

Gårdagens kvällspyssel

2009-06-21 @ 10:03:10
Jag var aningen uttråkad så jag tog färgerna och glasen jag köpt till barnen och målade lite... det är ju jättekul! Men svårt...

Glasen köpte jag på rea på Hemtex... jag trodde att de kostade 20:- styck, men när jag skulle betala visade det sig att de kostade endast 5:- styck... riktiga fynd alltså!Vitt kanske inte var bästa bakgrunden...Inte grönt heller tydligen...Bina sitter inte på samma ställe som det ser ut att de gör... utan det är ett på varje sida!


Vad säger ni? Ska vi ta en cykeltur?

2009-06-21 @ 09:04:46

    

Finurlig idé...


Lite mer blått och vitt

2009-06-21 @ 08:59:50
Jag tycker jättemycket om den här färgsättningen... blått och vitt alltså! Men ibland kan det bli lite för mycket mönster...

Det som är roligt är att det finns så mycket blåvitt porslin att matcha med.

Blått är ju den perfekta färgen för ett sovrum, avslappnande och rofylld... men det kanske kan bli lite tråkigt i ett vardagsrum... inte så livfyllt!


    

    

    

Bilden ovan gillar jag jättemycket! Den perfekta tamburmajoren i mina ögon... en sån vill jag ha! Har inte tänkt på att svart smide kan passa ihop med vita saker också... Jag tänker alltid som så att... vita möbler... vitt smide!

    


    

De är så jäkla goa!

2009-06-21 @ 08:46:12
Mina små miniälsklingar!

I morse när jag och lill Prinsessan stod och knådade degen kommer lille Bror sakta gåendes med sin kudde i famnen.
Lill Prinsessan lyser upp..."Godmorgon!" säger hon och strålar som en sol mot honom. "Gomojjon!" säger lille Bror.

Han kommer fram till oss och så pussar de varandra... "Jag älskar dig..." säger lill Prinsessan och lille Bror svarar genast "Älskar dig!"

Sen kommer han fram till mig och ställer sig och trutar med munnen... "Puss... puss!" Jag böjer mig ner och pussar honom och då får jag... "Älskar dig mamma!"

Och jag smälter...

En lång dag...

2009-06-21 @ 00:37:57
... som började med tvättstugan i morse! Där det var en galen donna som anklagade mig för att ha tagit hennes kläder som hon hängt in i torkrummet sent på midsommarafton...

Hallå... hon var i tvättstugan redan när jag kom dit för att börja tvätta... hur skulle jag ha kunnat ta hennes saker? Hon var upprörd och det förstår jag... försökte förklara för henne hur hon ska göra för att få reda på vem som varit i tvättstugan...

Fastighetsbolaget kan ju hjälpa till med det... vi har ju en sån där plopp för att komma in och varje gång någon går in i tvättstugan så registreras tid och datum.

Sen så har jag städat... bloggat... lagat middag åt mina älsklingar och åt Divan och Prinsen som kom och hälsade på. Gud vad jag saknar dem när de inte är här!

Kvällen har jag tillbringat vid köksbordet... där jag har suttit och målat... på glas! Det är ju jättekul!

Nu är jag rejält trött så nu blir det sängen...

Klassiskt blått och vitt

2009-06-20 @ 21:18:06
Så fräscht! Och det är alltid i tiden...

Lite Laura Ashley stuk...eller ?

Har hittat en massa fina bilder idag... som jag säkert kommer att anväda här på bloggen så småningom.

Vad är det man brukar säga? Blått är ... flott!

Lill Prinsessan en...

2009-06-20 @ 10:23:47
... festprinsessa!

Igår klädde hon upp (enligt henne själv) sig lite och satte upp håret med en klämma... sen var hon fit for partaj!

Hon tog på sig en batik top med tillhörande kjol med fransar nertill på kjolkanten... riktiga beachkläder från turkiet som hon fått av Grannflickan.

Hon dansade och showade för hela familjen... tills hon blev alldeles svettig och håret ramlade ner!

    

Kul att någon vet hur man roar sig...

Göteborgska...

2009-06-19 @ 23:54:21

Leilas mazarintårta

2009-06-19 @ 23:39:14
Jag bakade Leilas mazarintårta att ha som dessert idag... den blev jättegod!

Alla utom maken tyckte den var mums...

Vi stannade hemma, det var grått och tråkigt hela dagen... sent på eftermiddagen tittade det fram ett par solstrålar.

Lite bilder
...

Leilas Mazarintårta (receptet lånat från recept.nu)

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.

6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.Leila garnerade tårtan med både jordgubbar, blåbär och vinbärsklasar... sen pudrade hon med florsocker.
Jag hade tyvärr varken blåbär, vinbär eller florsocker hemma... men den var himla god ändå!
Jag använde dock lite citronmeliss som garnering!

"Snälla mamma, kan jag få smaka på tårtan nu...?"Mina smultron har börjat att mogna nu... lille Bror tycker det är spännande att se hur de växer och ändrar färg!

Glad Midsommar!

2009-06-19 @ 21:13:13

Lite mer svart och vitt

2009-06-19 @ 10:14:13
När jag ser den här bilden med träväggen tänker på min mormor & morfar,
de hade en sån vägg i sitt vardagsrum...

Jag har alltid gillar svart och vitt ihop... som tex svart-vita rutor på köksgolvet... svart-vitrandiga tyger och mattor.

Om jag hade ett hus att inreda så tror jag att jag skulle ha stora svårigheter att bestämma hur det skulle se ut...

Jag skulle nog få låta huset själv bestämma... alltså helt enkelt gå efter vilken typ av hus det är... och vad som skulle passa i just det huset.

Än så länge ingen sol...

2009-06-19 @ 09:51:26
Hitills ser det ut att bli en grå midsommardag!

Vi har tillbringat morgonen med att se på Saltkråkan... lill Prinsessan och speciellt lille Bror tycker så mycket om att titta på Skrållan... varje gång hon ger ett ljud ifrån sig... så sätter lille Bror huvudet på sned och säger : "Ooooohhh!"

Han tycker nog att hon är väldans söt!

Nu ska vi strax äta frukost... jag slapp baka bröd igår... för grannflickan kom ner med en hel påse nybakade chilenska bröd, som hennes pappa bakat. De är supergoda!

Idag blir det varm choklad till både mamma och ungar...

Ska nog ut en sväng och titta lite på köpcentret alldeles snart... det är en grej jag vill ha!

Få se om jag har någon tur...

Lill Fan frågade mig precis...

2009-06-18 @ 21:46:56
... vilken tid det var som tomten kom och knackade på i julas när vi var hos morbror!

Undrar varför han sitter och tänker på julafton mitt i sommaren?Svaret: Jo...bara för att barnen ska äta prinskorv och köttbullar i morgon om inte sillen faller dem i smaken...

Varje år så säger de att de inte tycker om sill och varje år vräker de i sig sill! Småbarnen alltså...

De stora barnen drar...

2009-06-18 @ 21:43:43
... till Grebbestad med sin pappa imorgon! Kul för dem att komma bort från stan lite...

Pappans nya svärmor har sitt sommarboende där. Värstinnan var lite rädd att det inte skulle finnas sovplats till alla.
Fast när jag pratade med henne idag så lät det inte som att hon skulle åka med...

Kanske hon och the Man ska hitta på något eget kul!

Vi själva har inte kommit på vad vi ska göra ännu... kanske åker vi till samma ställe som vanligt... om det inte regnar, annars får vi väl fira en stilla midsommar här hemma.

Nu har jag i alla fall börjat förbereda maten för i morgon. Köttbullarna är klara, jag har kokat ägg, och just nu står Leilas mazarintårta i ugnen...

Kanske finns det någon bra film på tv i kväll...

Mannen försvann ut för att se matchen mellan Italien och Egypten, så jag kan välja och vraka mellan tvkanalerna i alla fall en stund...

Sånt här gillar jag...

2009-06-18 @ 20:58:45
Ett sånt underbart medelhavssovrum...

    

Det mörka trät och smidet får mitt vill-ha-hjärta att smälta... stora gröna växter och terrakottafärgade sängkläder, så naturnära på något sätt...

Det sirliga smidesmönstret...

Nedan ett spanskt kök... som också får mitt blod att pulsera!

    


Tycker att kaklet är så fint... men jag undrar hur hygieniskt det är med fogarna?

Jag älskar såna här handmålade tallrikar... det är typ den enda souvenir jag köper om jag reser någonstans.

         


Om vi sen hoppar över till mitt toscanska lantkök så skulle ja kunna tänka mig att ha en sån här...


    


Och tänk vad tjusigt med ett citronstilleben i badrummet...


    

Varför är det så kallt?

2009-06-18 @ 19:55:03
Tycker det är ovanligt kallt för att vara midsommartid... även när solen skiner så känns det inte så där varmt som det ska vara på sommaren...

Ungarna går ogärna ut i bara kortärmat eller barbent. Undrar om det kommer att bli någon riktig sommarvärme i år?

Jag har fortfarande inte hittat mina batterier... verkar som jag har hakat upp mig på dem... det har jag inte, men det är konstigt att de bara har kunnat försvinna spårlöst.

Har gått i genom varenda fjärrkontroll, kamera, mp3 och leksaker ... men inga batterier! Jag gav upp och köpte nya på Teknikmagasinet.

Ingen av de stora barnen är hemma hos mig idag... lill Fan dyker i badkaret och de andra dansar och sjunger med pappan inne i tjejernas rum.

Sitter här i lugn och ro och läser bloggar...

Var ute och storhandlade förut och så har jag tvättat, det fanns inte ett enda plagg kvar i skåpen som var rent... har inte lyckats få tvättid på riktigt länge!

Lille Bror fick därför iklä sig en rosa t-shirt idag... gissa om han njöt! Han tyckte att han var så fin...

Midsommarfirande

2009-06-18 @ 12:23:54

Midsommarfirande i Slottsskogen

Bind en blomsterkrans och packa picknick korgen med filt, sill och potatis och fira midsommar i Slottsskogen!

Det blir som traditionen bjuder, dans och lekar kring midsommarstången på Björngårdsängen med Folkdanslaget Näverluren. Därefter blir det dansuppvisning av Västanvinds folkdanslag.

Kl. 16.00 Festligheterna startar med dans och lekar
Kl. 17.00 Folkdansuppvisning

Fri entré


Midsommarfirande i Trädgårdsföreningen

- mitt i stan!

Traditionellt midsommarfirande med dans, lekar och resning av midsommarstång.

Entréavgift 50 kr (30kr med säsongskortet eller Göteborgspasset).
Gratis för barn under 17 år i målsmans sällskap.


Midsommarfirande på Liseberg

Dans kring midsommarstången kl. 15.30 med Heimdals Bygdegille, både på Midsommarafton och Midsommardagen vid Polketten.

Entré 80 kronor, barn under 7 år gratis. Fri entré med Lisebergskort.     


Vi brukar oftast fira vår midsommar i Jonsered, där de har ett stort och traditionellt firande.
Varje år brukar man ha en dragkamp mellan bygdens män och fransiscanermunkarna som har sitt kloster i Jonsered.
Jättekul! Ungarna älskar att gå hit... det är alltid mycket folk och alla har filtar och picknickkorgar med sig.Kl. 12.00 samlas unga och gamla på fotbollsplanen nedanför Hallebacken för att klä majstången.

Kl 14.00 Öppnas kiosker och aktiviteter. Prova på 5-kamp eller bara njut av fika.

Kl 15.00 reses majstången och det blir musik och dans!

11 min. från stan med Alingsåspendeln.

På festivalområdet finns mat & dryck, uteserveringar, musik & dans, folkdansuppvisning med mera.


Ingen entreavgift


Kenza... månadens Bracy-ängel!

2009-06-18 @ 11:34:30
Den här månaden är det Kenza som i samarbete med Bracy har gjort månadens armband...

Kenza valde att låta sitt armband stödja Rädda Barnen...

      

Igår startade också
Campadres kampanj för Bracy... där kan man köpa armband till halva priset mot vad de brukar kosta...

Tess... det armband du gillade är med där!

    

Det känns lite avigt att skriva sådana här inlägg... men jag kanske vänjer mig! Vi får se...

(Såg precis att man måste bli medlem för att handla hos Campadre...)


Och regnet det bara öser ner...

2009-06-18 @ 09:44:11
Idag vaknade jag av att  telefonen ringde... det var från jobbet! Men jag svarade faktiskt inte...

Det kanske var dåligt av mig... men nu har jag varit hemma hela veckan och ska faktiskt få akassa för den här veckan för första gången på 13 veckor... så om jag hoppar in och jobbar en dag nu då förlorar jag den. Jag får bli hård... min egen ekonomi får ju inte bli lidande!

Sitter här och väntar på att få äta frukost... är riktigt hungrig... håller på att baka bröd så vi får vackert vänta tills det är klart.
Skulle egentligen ha gjort det igår kväll... men jag har så ont i skulderbladen... känns som om det finns en rejäl luftbubbla där inne!

Inga direkta planer för dagen och för imorgon finns det inga som helst planer... så tråkigt!

Batterierna har fortfarande inte dykt upp...

Ändring av designen...

2009-06-17 @ 23:17:10
... på gång igen!

Har ändrat lite igen... och kommer snart att byta till den nya designen. Det kommer i stort se ut ungefär som nu... samma färger och header osv. Fast jag har ändrat på den lite...

Jag har däremot gjort en del ändringar i menyn och även gjort en kolumn till...

Ber om ursäkt om det blir lite rörigt i början!

Medelhavsmat

2009-06-17 @ 20:22:27
Idag blev det "ugns-barbeque"... jag har alltså typ "grillat" i ugnen!

Det blev träspett med kufta/kebab, champinjoner, färsk lök och plommontomater. Till det åt vi italiensk bönsallad, tsatziki och arabiskt tunnbröd. Till efterätt blev det vattenmelon! Det fanns en gnutta kvar från igår...

Det var mumsfilibabba!

Tror att det var en nyttig och hälsosam måltid eftersom det blev ganska så fettsnålt... allt fett i köttet sipprade ju ut under stekningen i ugnen ( grillade spetten på gallret och hade en form under som fångade upp fett och safter). Det enda fett jag själv tillsatte var ju lite olivolja i salladen. Klart yoghurten innehåller ju också fett!

Jag hade tänkt ta en härlig matbild för att dela med mig lite... men "NÅGON" har snott mina laddningsbara batterier, som låg på laddning... så kameran fungerade naturligtvis inte!
Har letat i hela lägenheten efter dem, men de är spårlöst försvunna!

Nu ska jag planera midsommarmaten ....


Lill Prinsessan efter badet

2009-06-17 @ 20:09:57
"Kolla på mig mamma! Jag är snögg... Jag är en prinsessa... för titta här!" och så drog hon upp nattlinnet och visade mig sina trosor... och där fanns det en bild på en prinsessa.

Vad härligt att kunna känna sig som en prinsessa bara för att man har en på trosorna!
Ibland önskar man allt att man var liten igen...

    

Det blev ingen storm...

2009-06-17 @ 08:57:14
... igår, som jag väntat! Pappan fick inget vredesutbrott på sin lille son...

Men han tog med sig honom in på rummet... jag hörde hur han pratade med låg röst... han pratade och pratade... EN gång under samtalet höjdes rösten ordentligt. Jag kunde inte ens höra vad han sa fastän jag försökte tjuvlyssna...

Sen kom pappan ut själv ur rummet... lill Fan stannade på rummet! Gissar på utegångsförbud igen...

När vi skulle äta kvällsmat kom han smygande... han försökte prata med pappa som ignorerade honom totalt. Ok... nu ska han köra den stilen i stället och låtsas att sonen inte finns. Jag hoppas verkligen att han reser snart! Ventilation...

Sonen var i alla fall överlycklig för han hade fått en abborre på kroken... tror kanske att jag ska ta och köpa ett par spön och så får väl jag gå med honom och fiska... har aldrig fiskat i hela mitt liv! Kanske hög tid att prova på...

Eller... en ännu bättre idé... jag kan skicka iväg både honom och Prinsen till min bror som ofta åker ut med båten och fiskar makrill... de brukar åka hela gänget, min pappa och alla bröderna. Två personer till borde inte göra någon skillnad!

Bra ide... den ska jag genomföra å det snaraste!

Bracy

2009-06-17 @ 08:43:21
... är en nätshop där man säljer i huvudsak armband. Bracy skapades i januari i år och man siktar på att bli Sveriges största nätshop för just armband.

Sanna som startade Bracy skapade det första sortimentet (märket Bracy) alldeles själv men efter hand har sortimentet utökats med nya och kända märken.

Varje månad presenteras en ny "ängel" ... det innebär att en kändis eller en ganska så känd person (inom bloggvärlden) skapar ett eget armband till förmån för någon hjälporganisation. Kul och bra ide!

Bracy står för snygga och unika armband, snabba leveranser och bra priser! Titta in...


          Klicka dig vidare till Bracy.se! 


Jag fick för ett par dagar sen ett erbjudande om att starta ett samarbete med Bracy och eftersom jag tycker att det är jättemodigt av Sanna att ge sig på en sån här sak... så ska jag absolut prova att samarbeta ett tag.

Jag har tittat igenom sortimentet och har faktiskt hittat flera stycken armband som jag skulle kunna tänka mig att köpa... och jag är säker på att mina döttrar skulle gilla en massa där...

Jag har fått en rabattkod av Sanna som jag kan använda för att få 10% rabatt om jag vill handla något hos Bracy... och den får jag gärna dela med mig av. Så här kommer den... rabattkod: BRACY
(Jag vet att det är många läsare som blir irriterade över reklam och liknande... men jag hoppas att ni mina läsare har överseende med mitt lilla experiment... Annars får ni gärna kommentera och låta mig ta del av era synpunkter!)


Snart bryter helvetet loss...

2009-06-16 @ 19:28:38
Sitter här och väntar på att Prinsen ska komma med lill Fan, som han precis har varit och hämtat uppe vid sjön.

Kan bara säga... stackars lill Fan... pappan är sååååååå arg och han har gått runt här och tränat in värsta utskällningen.

Lill Fan gick ut för att leka... han får bara lov att vara här utanför huset vilket han också var till en början. Sen försvann han, när jag frågade Prinsessan och hennes kompis om var han var så trodde de att han gått till bäcken som ligger en bort... tillsammans med de killar han inte får lov att vara med...

När jag frågade Prinsessan varför hon inte kom in och berättade det med en gång då ... så bara "tonårsviftade" hon på kalufsen och sa att hon inte hade tänkt på det.

Jag gav mig ut för att leta... för han får inte lov att gå till bäcken heller, den är ganska så stor och djup och den rinner med en väldig fart.
Jag letade överallt... på alla ställen där han kunde tänkas vara, men ingen lill Fan. Ringde till Prinsen som var på väg hit och han åkte upp till dammen... men där var de inte heller.

Jag tog en titt inne på köpcentret... men inte heller där fanns det några ungar. När jag ändå var därinne köpte jag mer vattenmelon... det ska vi fika med Prinsen sen.

När jag var på väg hem mötte jag Prinsessans klasskamrat och hans lillasyster, som berättade att de sett lill Fan och hans kompisar gå med fiskspön ner mot centrum. Jaha... då har de antingen gått till ån eller för att ta bussen till sjön, tänkte jag.

Försökte ringa maken men hans telefon stängde av sig... provade att ringa till lill Fans telefon för jag trodde att den låg hemma.

Gissa vem som svarade? Jo lill Fan förstås. Jag frågade var han var... "Lite varstans runt omkring..." svarade han undvikande. Sluta spela teater sa den irriterade mamman... jag vet att du antingen är vid ån eller vid sjön...

Han blev alldeles tyst en stund... sen började han: " Ah men maaamma... vet du... " där avbröt jag honom och sa att han skulle stanna precis där han var för nu skulle storebror komma och hämta hem honom.

Han vet att han inte får vara med just de här killarna... han vet att han inte får gå till varken bäcken, ån eller sjön... men ändå så gör han det. Och så ljuger han om det när han kommer hem! Det räckte tydligen inte med det långa utegångsförbud han fick sist...

Han klarar helt enkelt inte av att säga nej till de där stora killarna... vet inte vad jag ska göra med honom. Funderar på att skicka iväg honom till min pappa eller min bror ett tag. För så här kan det inte fortsätta...

Det blir inte lättare för honom heller när pappa bara är bra på att skälla... istället för att engagera sig själv lite mer i sonens lek!

Den ena besvikelsen efter den andra

2009-06-16 @ 13:43:41

Besöket på AF gick bra!

Det var jag som hade övertaget...

Jag måste säga att jag har förändrats mycket de senaste två åren... jag gör och säger saker jag aldrig skulle ha vågat säga eller göra innan. Jag förvånar mig själv!

När jag kom hem hade posten kommit med ett brev från jobbet... det var mina tider för sommaren! Skrattretande! Jag har förväntat mig att få ett späckat schema... heltid... så skulle det ju blir efter vad de har sagt.
Jag ska vara ledig varannan vecka och jobba varannan... och inte är det heltid då heller. Jag blev riktigt besviken!
Fast sen så ska de förstås ringa in oss också precis så som de gör nu... så då kan det ju ändå resultera i mer jobb.

Dåligt för mig och ekonomin... men samtidigt bra eftersom mina fina barnvakter ändå har svikit mig och inte alls vill ställa upp och passa barnen då dagis är stängt.

Idag har jag även haft kontakt med min gamla chef... jag får jobba 4 veckor där om jag vill nu i sommar... men det är usla två timmar om dagen! 

Allt är så virrigt... blir skogstokig snart!


Arbetsförmedlingen

2009-06-16 @ 09:02:27
Idag har jag en tid hos min handläggare på arbetsförmedlingen...

Fick ett brev...

Jag tror att jag kanske inte har följt min handlingsplan som jag borde ha gjort... men det är inte så lätt för NÅGON har slängt min mapp från AF och därmed också min lista på vilka datum jag skulle ha gjort vad. Har bla inte skickat in någon lista med sökta jobb...

Men...

... nu är det så att jag faktiskt inte ens har tänkt att lämna in någon eftersom jag inte gillar den stil de kör. Enligt dem ska man lämna in en lista på sökta jobb för att inte bli avstängd från sin ersättning. Jag har ju ändå inte fått någon ersättning från dem så varför ska jag lämna in en lista?! Om jag inte kan kräva att få pengar för de dagar jag har varit arbetslös så kan de inte kräva att få in några listor på sökta jobb...

Dumt kanske men så tycker jag!


(Inte nog med att akassan och AF ger olika info, de gör inte vad de ska göra heller... sist jag pratade med akassan fick jag skäll för att jag inte av och påanmält mig ordentligt... vilket man gör genom besök på AF, jag har besökt dem och både av och påanmält mig men de har inte kontaktat akassan som de ska....)

Nu tänker jag prova...

2009-06-15 @ 20:57:10
... på hur det är att ha reklam på bloggen!

Reklam som jag väljer själv... för saker som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa. Jag börjar med en liten annons för
Bamse

En tidning som jag själv läste när jag var liten och som alla mina barn har läst och prenumererat på i omgångar.

Bamse är en kul figur och jag tycker att man lär sig bra saker både genom att läsa serietidningarna, böckerna och att se de tecknade filmerna.

När jag var liten satt vi och ritade egna bamsefigurer och gjorde familjer... långt innan Bamse själv fick en egen familj i serien. Jag hade en hel (liten) kartong med olika  bamsefigurer i.

Bamse gillar vi och säg den som inte går och nynnar på bamsesången då och då...

        

Vattenmelon

2009-06-15 @ 19:26:03
Idag ska vi mysa med vattenmelon...

Kostar bara fem kronor kilot på Ica den här veckan... de var riktigt goda... saftiga, röda och med god smak!

Värstinnan var här med ett par Almondytårtor förut... från hennes svärmor till att avnjutas på midsommarafton. Det är nästan så att det blir för mycket utav det goda!

Romersk amfiteater

2009-06-15 @ 12:12:16

I centrum av Amman finns det en gammal romersk amfiteater, man tror att den härstammar från 200 f.Kr. Teatern har närmare 6000 sittplatser och det är en imponerande byggnad. Stora delar av den har ju lagts i ruiner och raserats med tidens gång men nu har den delvis restaurerats.

Jag har hört att teatern har ungefär 3000 besökare om dagen... det kostar ca 1 dinar att gå in (ungefär 11 kronor just nu).

Jag själv gjorde mitt första besök där efter stängningstid... och betalade inte ett öre... det var en vakt som efter lite övertalning släppte in oss.. (mig, bästa kompisen och våra gubbar)... så att vi fick strosa runt där i lugn och ro.

Jag som var gravid i sjätte månaden tyckte det var jobbigt att klättra uppför den stora trappan, stegen var liksom väldigt höga och fastän inte magen var så stor då så tog det emot lite. Det var så klart bara jag som var klättringsbenägen...

I närheten av teatern ligger också det arkeologiska museet...

Detta är en väldigt populär kvällspromenad-plats även för den inhemska befolkningen. I parkområdet framför teatern finns, det små fontäner, bänkar och en lekplats för barn....

Där har vi suttit mången gång...

På andra sidan parken är det ett väldigt myller... trafik och marknad... det är hit lokalbefolkningen åker för att handla billiga kläder och andra småsaker. Det är här alla marknader ligger... guldmarknaden osv.

Det finns en mängd tygaffärer, vattenpipeaffärer och andra souvenirbutiker med snidade träfigurer, föremål i antarsia, trummor, bilder målade på papyrus, glasföremål, sandflaskor... ja, man kan fortsätta i det oändliga.


Bakom teatern (om man tittar på bilden här nedanför) ligger det ett stort tomt torg (uppifrån ser det bara ut som en stor platta i sten) och där utefter kanterna finns det också en del souvenirbutiker och annat smått och gott.De här bilderna tog maken nu för ett par månader sen...
Det är konstigt men...

2009-06-15 @ 10:12:41
... ibland kan småsaker göra en mamma så stolt!

Som igår...  jag och Prinsessan gick ut ganska så sent för att köpa bröd... jag kände nämligen som så att jag inte hade någon ork för att baka. När vi var halvvägs till affären ringer Prinsen och säger att han och Divan är på Willys så vi går dit istället för till Ica som vi hade tänkt från början.

Prinsen var med som chaufför till Divan och hennes sambo när de storhandlade...  och det var detta som fick mig att känna mig så stolt... flickorna hade nästan fyllt en stor kundvagn med en massa nyttig mat (fanns säkert en del onyttigt också)... det var så kul att se att de faktiskt planerar sina inköp och att det var riktig och bra mat! Extra glad blev jag över att se att det inte var en massa färdig mat utan mest råvaror...
Hörde hur de diskuterade om de skulle köpa färdiga köttbullar eller göra egna... de valde att göra egna!

Förutom kundvagnen hade de varsin egen privat korg också... de lägger ihop en summa pengar var som de handlar alla basvaror för... sen betalar var och en för det varje person vill ha extra... som tex Divan... hon köper laktosfria mejerivaror och annat som hon gillar som inte sambotjejen använder sig av.

Man blir så sentimental när man märker att barnen börjar bli stora och att de inte längre är i behov utav någon mamma eller pappa...

Kunde inte låte bli...

2009-06-15 @ 09:40:01

... att prova på lite glasmålning sent i går kväll!

Jag måste ju i alla fall testa lite och se om färgerna var lätthanterliga... eftersom jag ju tänkt att barnen skulle använda dem.

Det är ju hur kul som helst! Jag måste bara köpa fler penslar... annars lär de slåss om dem.

Det är inte helt lätt om man som jag inte blir nöjd med resultatet i första hand... tror att det kräver lite övning om man ska bli helt nöjd. Och att man vet innan hur man vill ha det...

Jag målade på en gammal glasflaska jag hade stående i ett köksskåp... nu är den fylld av olika slags blommor!

Nu ska jag bara inhandla ett par saker till och så glas förstås...det var lite det jag hade i åtanke när jag skrev att jag ville till en secondhand butik... där kan man ju ofta hitta en massa fina glas, flaskor, skålar och burkar till en billig peng.

Tokig som jag är så har jag redan en del julpyssel i tankarna... men det får jag väl lägga på hyllan ett tag. Hihi... begreppet lägga på hyllan har fått en ny innebörd för mig då vi använder termen på jobbet... vi lägger ofta transporter från Landvetter på hyllan.


Nu ska här ätas frukost ute på en het balkong...


Naturstudien till slut...

2009-06-14 @ 12:17:27
    

Varför är alltid söndagar så långsamma?

2009-06-14 @ 10:36:35
Det händer ingenting...

Värstinnan och Grannflickan sover fortfarande... alla småbarnen utan lille Bror är redan ute och leker. Mannen sover och jag sitter här och undrar vad jag ska hitta på... finns ju egentligen massor att göra men jag orkar inte.

Jag gillar inte söndagar riktigt...

Är uttråkad... vill att det ska hända något!


Kanske en kopp kaffe kan muntra upp mig lite...(Hoppas Prinsen håller ord och dyker upp sen... då blir jag glad i alla fall!)

Wanted

2009-06-14 @ 08:40:08
    

Vaknade till strålande sol...

2009-06-14 @ 07:59:16
... men nu tycks den ha försvunnit!

Det var ganska så skönt ute i går kväll... jag, Värstinnan och Grannflickan satt på balkongen till ungefär halv två på natten. Det var jättemysigt med ljuslykta på bordet!

De är för tokiga de små tjejerna! Vi skrattade så att tårarna sprutade...

Den här helgen har varken Prinsen, Divan eller lill Maran dykt upp... hitills! Vet att pappans sambo hade fest igår som ungdomarna var med på...

Det blev inget östhjälpen igår eftersom jag kom på att de brukar stänga verksamheten i samband med skollov. Så vill jag ta mig en titt på lite second hand saker får jag tyvärr åka in till stan.

Undrar vad dagen bjuder på idag?

Ännu ett litet hus i...

2009-06-13 @ 21:03:20
... Toscana!

Jag kan inte bara låta bli att surfa runt och leta hus...

    
Jag ser klart och tydligt att det här huset säger ... "Kom kom.... "  till mig. Det verkligen välkomnar mig!

    

    
Jag tycker att det ser så vackert ut med stenväggar... tänk vilket arbete!


Konst

2009-06-13 @ 20:00:18
Lille Bror och jag...

2009-06-13 @ 13:51:14
... vi tog oss en sväng in på köpcentret när vi var ute och handade. Kan bara säga att det var sista gången jag tar med mig honom när jag vill se mig omkring.

Han är för stor för att sitta still och vara snäll i vagnen! Så nej tack...

Vi var i mina favoritaffärer... Indiska... där jag hittade två tunikor och en kudde som jag vill ha. Sen gick vi in på Di Moda där jag blev alldeles genomkär i en stor emaljkanna med jordgubbsmotiv på, där fanns även en del annat jag skulle kunna tänka mig.

Vi var inne på Åhlens och där skulle lille Bror få välja en leksak, eftersom han inte fått några riktiga presenter ännu... han stod och tittade på en del olika bilar, sen fick han syn på en liten babydocka i blå kläder och den skulle han haaaaa....

Hade det varit pappa som varit med honom så hade han definitivt inte fått köpa en docka (ni skulle sett pappas min när han såg den), men vaddå... vill han hellre ha en docka än en bil... så varför inte?!

Vi köpte lite glasmålningsfärg och nya penslar på Panduro... det ingår i mina planer för aktiviteter för barnen då det regnar. Ska bli spännande att se vad de gör för något med dem...

Idag blir det slapparmat... enkelt... pommesfrites med kycklingvingar (har precis gjort i ordning en marinad) och tsatziki till.

Gurkan är jättebillig nu... 6:90 kilot på Willys! Tänk om man kunde få jordgubbar för det priset...

Nu ska jag greja lite...

Gissa vad som är på väg hem...

2009-06-13 @ 11:06:28
... till mig från Marocko?    

Jo fina teglas... som min kollega har köpt till mig när hon varit på en liten semester i Marocko. Jag väntar med spänning på dem...

Jag har haft flera olika varianter, men oftast är de i ganska så tunt glas och med en massa oförsiktiga ungar i huset är det lätt hänt att de går sönder.

Men nu är ju barnen lite större och har lärt sig vilka glas de får använda och inte använda... kanske går det bättre den här gången!

    

Man kan använda dem till så mycket mer än till att dricka the i dem...
Man kan servera chokladpudding i dem som Leila gjorde i sitt sommarprogram.
De kan bli små vaser, små ljuslyktor, som på bilden nedan...

    

    

Glasen finns i oändliga mönster och färger, mycket beroende på vilket land de kommer ifrån.
Läs gärna
mitt tidigare inlägg om the som serveras just i theglas...


    

Vad ska man hitta på?

2009-06-13 @ 10:30:53
Det är inget roligt med regn!

Ungarna vill helst inte gå ut ... och när de är hemma och inne så bråkar de bara med varandra.

Vad ska jag hitta på för aktiviteter de kan göra när jag är på jobbet?

Det står still i mitt huvud just nu... inte en endaste liten idé!

Nåja... jag har ju en hel vecka på mig att förbereda... ska i alla fall baka och greja en del så att de har fika att plocka fram när de känner för det. Lite nyttiga mellanmål osv...

Funderar på om jag ska ta mig en tur till östhjälpen idag... det är den enda second hand vi har i närheten. Kanske man kan hitta något de kan pyssla med där... tex ett dockskåp som behöver renoveras, barnmöbler att måla om , ett coronaspel...

Behöver åka och handla också... hm... undrar om sonen... nä jag tror inte det!

Lite film...

2009-06-13 @ 09:37:42
Värstinnan och jag tittade ju på en massa filmer häromkvällen...

Vi såg bland annat på Notting Hill och Marie Antoinette. Julia Roberts, Hugh Grant och Kirsten Dunst är skådespelare jag gillar skarpt.

Notting Hill har blivit lite som Pretty Woman... man kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna. Självklart ska man väl inte titta för ofta på den...

    

Det var första gången vi såg Marie Antoinette fastän den faktiskt är från 2006. Värstinnan som tydligen missat när de läste om Marie Antoinette (eller så har de helt enkelt inte gjort det) i skolan tyckte det var häftigt att det var typ historia och att det kanske faktiskt gått till på det sättet.

    

Det var en ganska söt film tycker jag, men inte någon storfilm som man vill se om och om igen.
Jag tyckte också att Axel von Fersen liknade prins Carl Philip lite grann...

    

Sen såg vi också på Hur man gör en pudel... och den gick ju på femman igår kväll såg jag!

Så stel i nacken

2009-06-12 @ 17:27:15
... som jag är nu, det har jag inte varit på länge!

Kanske inte var så smart att jobba idag... känner att jag ahr feber nu. Försökte fjäska lite med Prinsen för att få honom att hämta mig idag... men icke sa nicke!

Regnet har stått som spön i backen hela dagen... och jag har suttit med blöta fötter hela dagen för naturligtvis (dum som jag är) så var jag ju tvungen att gena över gräsmattan i morse. Att jag aldrig lär mig!

Längtar fortfarande efter mina två tjejer... Divan och Lill Maran... men ingen av dem har dykt upp hemma. Kanske lika bra för då hade väl de också blivit dunderförkylda.

Snart är det midsommar... undrar vad vi hittar på då?

Vad ska ni göra?

Nästa vecka ska jag...

2009-06-12 @ 15:52:40
... organisera mina barn!

Jag ska inte jobba nästa vecka utan vara hemma och göra upp ett schema för barnen... aktiviteter och sysselsättning!
För de kan ju inte hålla på att skrika och bråka hela tiden...

De måste ju kunna sysselsätta sig utan att rasera hemmet och driva barnvakterna till vansinne...

Få se vad vi kan hitta på för aktiviteter som de kan göra utan hjälp av mamma!


Totalt tumult

2009-06-12 @ 13:10:01
Är på jobbet... fick sms från Värstinnan där hon frågar när jag slutar... ringer till henne och det ända jag hör är en massa skrik och tv:n på jättehög volym.

Lill Prinsessan sitter inne i sitt rum och bara skriker... Värstinnan har feber och ont i halsen och ligger till sängs. Pappan ligger tydligen och sover... gud vad trött han måste vara av att inte göra någonting!

När jag hör hur ungarna skriker och lever rövare... och ser bilden av hur hemmet kommer att se ut när jag kommer hem ... då börjar jag att koka inombords!

En vuxen människa utan någon känsla för ansvar överhuvudtaget! Fy sig...

Regnet öser ner...

2009-06-12 @ 08:13:59
...och av någon anledning så sover fortfarande alla barn utom lille Bror som sitter här med mig. Jag ska strax gå till jobbet... har fortfarande feber och mår dåligt, men jag har helt enkelt inte råd att stanna hemma. Som tur är så sitter man ju ensam och behöver inte träffa någon... så det är nog inte någon större risk att man smittar någon annan!

Gårdagen tillbringade vi sjuklingar (Värstinnan och jag) i varsin soffa med inpackade i våra täcken med var sin themugg framför oss. Där satt vi och såg film efter film...

Ganska så mysigt faktiskt eftersom det är något jag sällan gör...

Nu vaknade lill Prinsessan... hon är så söt i sitt nattlinne så man skulle vilja äta upp henne!

Nej...plikten kallar!

Miniutflykt i stan...

2009-06-11 @ 11:39:22

Om man som oss brukar stanna i stadsmiljö över sommaren så finns det ändå en del kul saker man kan göra... som känns lite semesteraktiga! En av dem är att ta en tur med Älvsnabben.

    

Vi åker minst en tur om året... ungarna tycker att det är jättekul! Vi köper med oss varsin stor glass och så går vi upp och sitter på bänkarna som finns på taket. Resan tar ca en timma fram och tillbaka från lilla Bommen...

Vi har även picnicat där uppe på taket med medhavd fika... går alldeles utmärkt bara man städar upp efter sig!
Det är så skönt att sitta där och känna vinden i håret... och att se olika delar av stan och Hisingen glida förbi på håll.
Underbart! Det är verkligen en vacker stad vi nästan bor i!

Är det lite dåligt väder eller om det blåser för kallt så sitter man inne... men då blir det förstås ingen glass eller fika!

Ungarna älskar att stå längst bak på båten och se hur vattnet och skummet gör ett spår efter båten. Den här turen är något som jag har gjort med alla barnen sen de var små...

Inte så dyrt heller eftersom man åker vidare på biljetten man redan har på kollektivtrafiken om man som vi kommer till stan med buss eller tåg.

Ta en tur!


Drömmar... lite Toscana!

2009-06-11 @ 09:00:16

Jag älskar att sitta och titta på hus på internet... helst i Toscana men även på andra platser.

I drömmarna finns inga begränsningar...

    
    
    
        (bilderna är lånade från www.casa-in-toscana.it)

Den översta bilden påminner mig om min farmors och farfars hus jättemycket, fastän deras hus inte hade fasad i sten utan i vitkalkad puts... En rad med sovrumsfönster och därnere en ingång till köket och längre bort en ingång till källaren. Hos farmor och farfar kom man först in i matkällaren, där det hängde korvar och stora rökta skinkor i taket... från matkällaren fanns det en spiraltrappa ner till vinkällaren... där det låg stora tunnor på rad.

Vi hade också en trappa på utsidan av huset, på varje trappsteg stod det en terrakottakruka eller en stor gammal konservburk med blommor i... Vi brukade sitta i trappan och filosofera!

Även på farmors och farfars hus fanns det en ingång på sidan... gick man in där kom man till sovrummen.


Jaja... här sitter jag i min hyreslägenhet och tittar ut på skogen bakom huset... igår damp det ner ett kuvert från fastighetsägarna ... hyreshöjningen är klar och det var de nya avierna som kom.

Nästan 7200 för en liten skit lägenhet... det är inte det inte värt!  Men vad ska man göra...

Jo drömma sig bort!


Nu är jag också drabbad...

2009-06-11 @ 07:58:26
... av samma förkylning som barnen! Ont i halsen har jag och jag nyser och nyser...

Värstinnan är också sjuk och igår kväll eller i natt rättare sagt utspelade sig ett litet drama:

Jag satt och drack the för jag trodde att det skulle dämpa mitt halsont lite och plötsligt hör jag hur Värstinnan gapar (med en mycket upprörd röst) på mig innifrån sovrummet...

Jag går dit för att se vad som står på...

... där ligger hon i sängen och storgråter och säger att hon måste åka till sjukhuset... klockan halv två på natten! Varför frågar jag...jo för the Man (pojkvännen) tror att hon har fått svininfluensan... hon gråter och gråter. "Jag vill inte dö nu... buhuuuuu!"

Jag försöker förklara att det går vanliga dunderförkylningar också just nu men det är svårt att få henne att lyssna...  Jag som känner mig lite osäker vad som gäller angående svininfluensan loggar in på nätet för att skaffa lite info.

Det verkar ju som att symtomen är ganska lika en vanlig influensa, fast man dessutom kan få problem med luftvägarna och med kräkningar och diaree...
Men då det har funnits smitta här i vår kommun så borde man nog besöka vårdcentralen bara för att vara på den säkra sidan, även om smittan inte har spridits efter vad jag läste.

Så nu ska hon strax till vårdcentralen...

Syskonkärlek...

2009-06-10 @ 22:55:13
Tidigare ikväll stod jag i köket och bakade bröd som vanligt... plötsligt hör jag hur lill Fan pratar med någon i badrummet.

Böjer mig fram lite så att jag kan se in till honom... och där står lillbror på toalettstolen och lill Fan är i full färd med att klä av honom.

"Usch vad du stinker!" säger lill Fan till lillebror... nu ska vi duscha dig.
"Mmmm..." svarar lillbror

När han klätt av lillebror kläderna tar han av honom blöjan och så säger han:

"Oj vilken står klump... nu ska vi bara slänga blöjan i påsen. Shit det luktar värre än när pappa bajsar!"
"Mmmm..." svarar lillebror igen.

Lill Fan tar och lyfter över lillebror till badkaret... sätter på duschen och sätter i gång med att tvätta rumpan på lillebror, efter en stund tar han fram en duschkräm och så säger han:

"Fram med händerna... tvätta dem... oh vad du ska lukta gott sen!"
"Mmmm... tvätta!" säger lillebror och tar glatt emot lite duschkräm i handen...

Sen tvättar han lillen i rumpan, sköljer av honom och sen tvålar han in hela honom... är sedan tvungen attt avbryta mitt tjuvkikande lite... brödet måste knådas!

När jag tittade in igen stod lillebror åter på toastolen med en stor handduk om sig... och lill Fan torkade honom noga överallt... sen lyfte han upp sin lillebror i famnen och bar iväg med honom.

När jag sedan gick ut i vardagsrummet satt lille Bror där påklädd och klar... ny blöja och pyjamas på.
Vilken ängel min lill Fan kan vara... och helt av egen vilja.

Han tyckte väl förmodligen att ungen stank så förfärligt att han var tvungen att göra något åt saken...


Sommarlovet är här...

2009-06-10 @ 20:50:47
    

    

Zumba

2009-06-10 @ 12:08:15
Zumba är en slags aerobic form... där man blandar kroppsformande rörelser med dansteg tagna från cumbia, merengue, salsa, reggaeton, hip hop, mambo, rumba, flamenco, calypso och salsa.

Intervall träning i kombination med långsamma och snabba rytmer... som gör gott för magmusklerna, höfterna, armarna och benen.

Behöver börja träna något och det här är något som jag tror att jag skulle gilla...

Tänker på Divan när jag ser detta... hon skulle passa utmärkt som instruktör för den här träningsformen... hihi!

Fy tusan för...

2009-06-10 @ 11:40:07
... akassan! Jag säger det igen... (vet inte hur många gånger jag sagt det nu) ... jag ångrar att jag i över tjugo år har betalat in pengar till fack och akassa. Hade jag sparat pengarna i stället så hade jag inte behövt lida de här månaderna jag går igenom just nu!

Har fyllt i kassakort nu... för lång tid tillbaka... ända tills i början av mars... gissa hur mycket pengar jag ska få för den här perioden? Hela 477 kronor... sen ska det dessutom dras skatt på dessa!

Jag som den sista tiden har kämpat för att få åttatimmarsdagar för att få akassa för de andra dagarna... lurad! Det spelar tydligen ingen roll om man jobbar 8 timmar... eftersom det ändå räknas som en deltid... så tji fick jag!
Man kan alltså inte ens lita på de som jobbar på akassan... för antingen så ljuger de eller så är de jävligt dåliga på att förklara saker och ting när man pratar med dem...

När man försöker jobba och fixa sina pengar själv så får man inte den ersättning man egentligen borde få från akassan... men om jag sitter på mitt arsle och inte jobbar så får jag full akassa...

Det är något som är grymt fel här!

Då var det då dags...

2009-06-10 @ 08:02:37
... för skolavslutning!

Huvudet värker och dunkar... ute är det grått och det duggar... barnen är fortfarande sjuka. Så det blir bara jag och Prinsessan som går på avslutning.

Fast den här mamman hade missat en sak i protokollet och det var att fixa fika att ta med till skolan... tydligen ska vi fika tillsammans innan själva avslutningen.

Men det kanske inte gör så mycket om vi inte fikar... vi har ju precis ätit frukost och vi ska ha vår egen skolavslutningsfika hemma sen... med avslutningstårta som vi nästan alltid har!

Prinsessans avslutning i år blir lite speciell och säkert känslofylld... de tar farväl av sin fröken som de har haft sen de började i skolan... nu ska de vidare till mellanstadiet och fröken ska få en ny klass med småbarn.

Det blir spännande till hösten!

Låt mig nu se... vad sjutton ska jag ta på mig? Fast idag passar ju mina trista kläder in på vädret...

Efterlysning

2009-06-09 @ 22:44:51
Jag söker med ljus och lykta efter de här två små lammungarna...

    
De lyckades att smita i från resten av hjorden... när jag var ute och vallade dem. De är oerhört dyrbara och jag värdesätter dem högt!

Vi saknar dem något fruktansvärt!

Någon som sett dem?

Det är dags att "pay a visit" hos mamma nu...

Vilken typ av kök gillar du?

2009-06-09 @ 22:33:28
Köket är ju det klart viktigaste rummet man har... tycker jag!

Och där ska man ju trivas... det ska finnas plats att umgås och att arbeta... det ska kännas hemtrevligt.

Varma färger, trä och sten blandat...

Men det skulle vara oerhört svårt att välja ut ett kök... det finns så många fina.

Ett par bilder...

    

    

Tror nästan att jag gillar det här enklaste köket ovan bäst utav de här modellerna... fast det första ser ju oerhört mycket varmare ut...


    

Fast det vita är jättesnyggt och fräscht!

    

Härlig diskho och se på spisen... fast jag är livrädd för gasspisar!

En dunderfläskläpp...

2009-06-09 @ 22:04:41

Det är så jag ser ut just nu!

Lillebror skallade mig när vi låg och busade på sängen... dong med pannan rätt på min mun! Blodet sprutade! Och lillebror skrattade...

Först blev jag rädd att han också slagit sig så att han börjat blöda... men nej... inte ett märke!

Hoppas svullnaden går ner lite tills skolavslutningen i morgon...


Dåligt med bloggeriet

2009-06-09 @ 15:55:53
Får inte så många chanser att blogga just nu då det är personer som ockuperar datorn där hemma... enda chansen är nästan som nu på jobbet... eller tidigt på morgonen.

Imorgon ska är det skolavslutning... och vi hoppas på fint väder! Var ute alldeles nyss och nu är det otroligt gott ute...
Tänk om det kunde hålla sig så...

Åt en sen lunch men är redan hungrig igen... hade köpt en färdig moussaka, men den var varken särskilt god eller mättande...
Idag ska jag i alla fall få middagen serverad när jag kommer hem! Och det är ju kul...

Har kommit på att jag inte har några sommarkläder överhuvudtaget... känner mig jätteudda när jag går ut och ser alla människor i sina fina sommakläder. Hu... vad jag är kass på det här med sommar...

Jösses vad hungrig jag är!

Det ska bli regn...

2009-06-09 @ 08:38:13
... för det läste jag i Metro i morse! Fram emot midsommar ska det bli lite bättre igen...

Fast just nu är det ju strålande sol ute!

Prinsessan var på strålande humör när hon kom hem från skolan igår. Utflykten hade varit så lyckad och hon hade lyckats äta upp hela matsäcken som jag packat ner. Det var första gången under hennes skolhistoria som det hänt!

De hade varit på stadsbesök och åkt paddanbåtarna... och det var ju jättekul... för man fick ducka när båten skulle under vissa broar! Idag skulle de ha mys med sig till skolan för det var film idag...

Jag har tre dunderförkylda ungar hemma... febriga och snuviga! Hoppas i alla fall att lill Fan blir av med febern så att han kan gå på skolavslutningen i morgon.

Det var precis en tant som kallade mig för gullegull tjej och gav mig en gullekram genom telefonen... hihi!

Pc eller Mac?

2009-06-08 @ 15:32:34
Det här inlägget skriver jag på en Mac...

Värstinnans kille hade med sig sin dator och jag som inte använt Mac sen universitetet ville prova lite. Fungerar ju bra!
Prinsen kör också med en Mac... och tycker att jag också ska gå över till en Mac-dator.

Vad har ni andra för datorer?

VIlket är bäst vanlig pc eller Mac?

Ledig

2009-06-08 @ 09:19:53
Idag är jag ledig och då ska det städas... hur ledig är man egentligen då?

Det skulle vara roligt att verkligen få vara ledig en ENDA dag... ledig från allt vad barn och hem heter... undrar när den dagen infaller? Som det ser ut nu... ALDRIG!

Saknar min blomma, Divan, det var längesen jag såg henne...

Idag är Prinsessan på stadsbesök med sin klass... en liten mini-skolresa... de skulle göra en massa kul! Hon var jättespänd och förväntansfull när hon kånkade i väg på sin stora väska i morse... väskan var packad med en rejäl matsäck!

Lill Fan ligger i sängen, med feber och ont i halsen... han sover fortfarande. Prinsessan plockar upp legobitar  (hon hjälper till med städningen) i vardagsrummet och lillebror fjantar runt i storasysters kjol och låtsas att han också städar...

Värstinnan som var väldigt ivrig på att städa för en stund sen (då pojkvännen ska komma hit) ... fixade skorna i hallen och sen mådde hon plötsligt illa och gick och la sig igen... så mycket var det med den städhjälpen!

Prinsen var gullig och hämtade sin mor ifrån jobbet igår också... en sån lyx att få åka fin bil hem! Prinsessan var med honom i bilen...

Jag har alltid varit väldigt nojjig med att låta barnen åka med i bilen med någon överhuvudtaget ... litar inte på någon... men med Prinsen är jag faktiskt helt coollugn!


Klart att det ändå kan hända något... det är inget man kan styra över, men med honom känner jag mig i alla fall lugn och trygg. Det är hela hans person som inger lugn och trygghet...

Nej ... just det... städning var det! Fast jag har egentligen ingen lust till det...


Vitt med färgklickar...

2009-06-08 @ 09:04:37
    
    

    

Det var riktigt hett...

2009-06-07 @ 10:07:48
... ute i morse när jag gick till jobbet! Men nu ser det alldeles grått ut...

Det blev inget städande igår... däremot tog sonen mig till Lidl som lovat. Det var väl ingen större aha upplevelse!
De hade en del märken och udda varor som vanliga affärer inte har... men prismässigt sätt så tycker jag inte att det var någon skillnad på Lidl och tex. Willys. Möjligen på de varor som inte var av standard märken...

Igår blev det lite indisk inspirerad mat... kycklinggryta med tandoori och grönsaker. Det var mums!

Lill Maran svek mig... hon kom inte! Kan bara säga att jag är väldigt väldigt besviken...

Happy 6th of June!

2009-06-06 @ 12:03:45
Hur ska ni fira dagen om ni firar den?

Jag ska fira genom att städa och mysa med ungarna...

Och så kanske Prinsen ska ta mig till en Lidl affär... då jag aldrig har besökt någon! Det ni... ;)

Tacka gud för...

2009-06-05 @ 21:03:18
... nej inte skatteåterbäringen... utan för höj och sänkbara skrivbord!

Hur sjutton orkade folk sitta på samma sätt timme ut och timme in  förr i tiden... jag höjer och sänker bordet flera gånger om under en arbetsdag. På mina terminalraster går jag ut och promenerar en sväng... lite frisk luft och benmovements måste man allt ha!

Det är bra att i alla fall utvecklandet av arbetmiljön har gått framåt... att man tänker på både det ena och det andra när det handlar om personalvård.

Prinsen ringde precis... jippi... han kommer och hämtar mig och kör mig hem!

Nu slutar jag...

(Det hann bli 142 samtal...)

Imorgon ska jag mysa...

2009-06-05 @ 20:15:52
... med min lill Mara!

Då kommer hon äntligen för att vara med mig... kommer nästan inte ihåg när hon var hos mig någon längre stund.
Hon har alltid så bråttom...

Nu är det bara två timmar kvar tills jag får gå hem... ska bli skönt... är faktiskt riktigt trött! Jag vet en som kommer att somna som en stock...

Hitills har jag besvarat 127 samtal...det vet jag för idag så för jag statistik över samtalen... hihi! På eget bevåg...

Jag önskar mig en bamsekopp med thé och en väldans god smörgås när jag kommer hem... men det är nog inget att hoppas på... däremot kommer jag nog att mötas av en skock skrikande och övertrötta ungar!

När jag ringde hem för en stund sen så var faktiskt alla barnen uppe och åt mat hos grannfamiljen! Vilka underbara änglar de är... ibland undrar jag hur jag skulle klara mig utan dem! Hör ni det?!

Kanske om jag har tur så hinner barnen att somna innan jag kommer hem... för det tar ju en stund att åka hem. Är nog inte hemma förrän klockan är närmare halv elva. Då har jag varit borta i 12 timmar...

Längtar efter kudden...


Världsmiljödagen

2009-06-05 @ 17:49:01
Idag är det världsmiljödagen... det hade jag inte en aning om, utan jag läste det i en tidning på väg till jobbet i förmiddags.

Här i Göteborg kunde man vid 16-tiden delta i en Karneval på Järntorget!

Som jag skrev förut hade jag ju också hört att det skulle vara race i stan... och det stämde, både i dag och imorgon pågår Göteborg City Race... de som går dit och betalar entrébiljett kan sedan åka gratis på kollektivtrafiken. Smart drag för att minska trafikproblemen... fast det är klart för att komma dit får man ju betala! (Om man förbokar och hämtar ut biljetten innan man går dit så kan man ju förstås åka gratis dit också!)

Jag säger då det... ena dagen miljödag andra race... hjälper miljön mycket va?

Nytt bantningspiller

2009-06-05 @ 17:26:30
Jag kan inte fatta hur apoteket kan börja sälja ett bantningspiller receptfritt...

Pillret har dessutom redan blivit en storsäljare! Sen den 4 maj har redan över en miljon piller sålts...

Tillräckligt många tjejer idag har redan ätstörningar... borde man inte hitta ett sätt att hjälpa dem innan man ger dem än mer saker som kan ställa till problem?

Läkemedlet gör att en stor del av det fett man äter inte tas upp av kroppen utan passerar rakt igenom tarmsystemet. Äter man för mycket fett så drabbas man av biverkningar; diarreér som kan vara både kraftiga och plötsliga. För att medicinen ska fungera måste man alltså själv tänka på sin kost och äta fett- och kalorisnålt.

På en tjej som redan har en ätstörning och kanske är anorektiker så fungerar ändå inte tabletterna som de ska...eftersom de redan äter dåligt... det lilla fett de får i sig behöver kroppen, men om nu pillret ger diaree vid fettintag... så kan det ge förödande effekter för en redan utsatt kropp...

Nej fy för sånt!(Har ändrat lite i inlägget då det kunde uppfattas lite fel...)

Tråkigt väder...

2009-06-05 @ 16:28:35
... inte för att jag bryr mig men stackars alla de som behöver gå ut i det!

Sitter här på jobbet... ska strax ha min lunchrast... lite sent kanske men så blir det när man jobbar kväll. Det är väldigt tomt här ... inte många som är kvar. Lite kusligt nästan eftersom det är så mörkt ute!

I morgon ska det tydligen vara något bilrace istan... måste ta reda på lite mer om det... sånt gillar ju grabbarna!

Nä , nu ska jag käka!

Vad är det med gamla tanter och bilbälten?

2009-06-05 @ 09:49:55
Igår såg jag en kvinna i 70-årsåldern hjälpa sina gamla föräldrar in i bilen...

Den gamla kvinnan satte sig i framsätet och mannen där bak... dottern sa till mamman att inte glömma att ta på sig bilbältet. Den gamla tanten tog tag i bältet och drog det över magen och där var det stopp... hon satten inte fast det som man ska utan höll det kvar i handen...

Vips så dök det upp ett popup-minne där min egen mormor gör likadant!

Varje gång vi skulle åka någonstans så satte hon sig i bilen och tog bältet över magen och höll kvar det i handen...
hon förstod inte hur hon skulle sätta fast det... på den tiden var det ju lite svårare än vad det är nu!

Vi barn  fick alltid sträcka oss fram från baksätet och ta tag i bältet och sätta fast henne ordentligt! Det är ofta jag ser gamla tanter göra så här...

Och jag ler varje gång!

Orolig...

2009-06-05 @ 09:43:17

Idag jobbar jag kväll... vilket alltid gör mig orolig!

Jag kommer att sitta på jobbet och undra vad ungarna gör, oroa mig för om de har ätit middag, vart de håller hus och om Lill Prinsessan och Lillebror (det fungerar ju bra!) blir rätt omhändertagna...

Undrar om de kommer att vara i säng när jag kommer hem vid halv elva?

Värstinnan och the Man skulle ha tagit hand om dem idag... men då maken fick biljettstrul så är han kvar och får ta hand om dem i stället.

Efter sju ikväll ska jag sitta med trafikledningen... spännande värre! Då är det bara vi kvar in the building!
Två fingrar i luften...

2009-06-05 @ 09:36:49

Den nyblivna tvååringen är nog ganska så stolt över sin ålder... så fort man tittar på honom håller han upp två fingrar och säger TÅ ... han kan säga två ordentligt så jag förstår inte varför han bara säger TÅ när han visar fingrarna.

Jag har kommit fram till att Bebben nu får byta namn till Lillebror... för det är ju det han är!

Det blev ju inget riktigt firande igår... så vi gör nog ett riktigt litet kalas någon dag snart när andan faller på...


Jättelokor...

2009-06-05 @ 09:30:33
...ståtliga men farliga!

Jättelokor är en stor växt med en växtsaft som är giftig och kan ge brännskador. Den är populär att ta med sig hem och torka, men det innebär att den sprids.

En jättebjörnloka som sticker ut genom bakluckan sprider fröer och kan ge tusentals nya giftiga plantor / texten hämtad från Vägverket

   
     (bilden lånad från Evas Svammel)

Jag satt och smålog lite när jag läste detta hos vägverket...

När jag var ung och precis hade börjat att jobba, så samåkte jag varje dag med mammas väninna till jobbet... (hon var äldre än mamma, men inte lika försoffad) ... det var kul att umgås med henne, hon gjorde alltid en massa tokiga saker!

Hon hade en fin automatväxlad merca (hon tog körkort sent och hade aldrig klarat av manuell växel) som vi svävade fram i... musiken var alltid på på hög volym och där satt vi och sjöng för fulla muggar!

Denna kvinna hatade Björnlokor... hon sa alltid att de fick henne att rysa. På väg in till stan så växte det på ett ställe en hel klunga med stora gigantiska lokor... hon brukade sakta in bilen där och stirra på lokorna.

Hon sa att de var farliga, att de så småningom skulle ta över världen (det hade hon läst någonstans)... att de var det värsta ogräs som fanns!

Så passa er noga när ni är ute och går vid vägkanten...  kanske kommer det plötsligt en jätte björnloka och attackerar!

Svart och vitt

2009-06-04 @ 23:12:11
Det här gillar jag skarpt!

Svart och vitt är så snyggt... ser både tufft,modernt och romantiskt ut. Just nu är jag mycket för svart, vitt och grått.

    

Det ser enkelt men ändå kraftfullt ut...

    

Pirrigt värre!

2009-06-04 @ 19:00:45
Har fått reda på att det är en lång och ståtlig kille som läser min blogg... hu vad pirrigt! Vi har inte ens träffats och han läser om mitt liv...

Tummen upp för dig i alla fall, du är godkänd!  (Jag har googlat dig...så du vet det!) Så nu behöver du inte vara nervös när vi träffas... jag kan ge dig en kram på en gång!

Håller med dig om att jag inte skriver lika mycket om en av systrarna som de andra, men det är bara för att jag nästan aldrig träffar henne... hon är ju upptagen med annat. Och inga bilder har jag heller direkt... hon smiter ju när jag kommer med kameran i högsta hugg!

Så ha en jättebra dag B och ta väl hand om min blomma! Fast hon är lite avig i bland...

Minikonferens

2009-06-04 @ 18:51:42
Det var typ en minikonferens vi hade på jobbet idag...

Kul och ganska givande, info om nyheter inom förvaltningen och nästa års budget... vilken inte var så kul! Detta varvades med lite utbildning...

Innan den här månaden är slut ska vi tydligen genomgå ytterligare en utbildning... den har vi väntat på, för den skulle egentligen ha ingått i den första utbildningen.

Sen gick vi på restaurang på förvaltningens bekostnad... himla snällt... men jag förstår inte hur det hänger ihop med det sk sparandet och alla indragningar...

Men men... jag åt i alla fall jättegod mat... är fortfarande mätt! Lagade middag till gänget ... vilket var en pina då jag nästan kände mig illamående för att jag fortfarande var så mätt!

Träffade en av mina äldsta och närmaste vänner (Prinsens gudmor) mitt på ängen när jag var på väg hem... vi bor två hus i från varandra men ses nästan aldrig nuförtiden... vi har i alla fall bestämt att vi ska åka på en dagstur till Danmark innan sommaren är över... vi ska till Skagen... det är en tradition för oss! En heldag i Skagen med strandbesök, sevärdheter och restaurangbesök!


Min lilla Bebbe...

2009-06-04 @ 17:35:08
... fyller två år idag! Nu är han ingen Bebbe längre... så vad sjutton ska jag kalla honom nu?

Snart fylls vårt hus av glada ungdomar...
Good morning sunshine!

2009-06-04 @ 07:33:05
Solen skiner... det bästa som finns är att vakna och känna värmen från solen i ansiktet!

Ska strax gå iväg till jobbet...

Tröga ungar idag... vill inte gå upp... de var uppe för länge i går kväll!

Min Bebbe fyller år i dag... han sover fortfarande så det blir ingen födelsedagspuss nu... det får vänta ända tills i eftermiddag!


Undrar vad det är för utbildning vi ska på idag... de har inte berättat något!

Lego och bionicle...

2009-06-03 @ 20:20:40
...det är vad jag har pysslat med ikväll!

Då de andra barnen  har varit ute har jag, lill Fan(som fortfarande har utegångsförbjud) och Bebben byggt med lego (jag är grym på att bygga grävskopor) och gjort olika bionicle gubbar. Vi tävlade vem som kunde bygga roligast gubbe!

Jag vann för jag byggde en Cockmeister-bionicle... hm... vi behöver nog inte gå in vidare på hur den såg ut! Men lill Fan höll i alla fall på att skratta ihjäl sig.

Sen kom vi på att grannmamman firar födelsedag idag... och ingen present hade vi köpt... så lill Fan och jag gav oss på att försöka måla var sitt kort till henne. I brist på present... lite uppvaktad måste man ju få bli i alla fall!

Tjejerna har tillbringat tiden med att hitta på en dans inne i sitt rum... så alldeles strax ska jag gå på dansuppvisning.

I morgon ska jag på utbildning på jobbet... Prinsessan har avslutningsfest i skolan på eftermiddagen och så fyller vår lilla Bebbe 2 år. Det kommer att bli en stressig dag tror jag...

Inte nog med det... problemen hopar sig som stora svarta moln ovanför mitt huvud... vet inte riktigt hur jag ska lösa dem!

Men det löser sig kanske...


Vi badade i ett stort vinfat!

2009-06-03 @ 00:22:41
Jag såg den här bilden och ett barndomsminne poppade upp...

    

Farmor och farfar bodde i ett stort hus, strax bakom det huset låg deras gamla hus eller rättare sagt det som var kvar av det... det gamla köket var det enda som gick att använda.

Där inne var det alltid mörkt, det enda ljus som kom in var genom fönstergluggarna och dörröppningen... det gamla köket användes till tre saker:

1. Faster bakade allt bröd där... stora bröd som hon bakade på och under glöden! När det var klart tog hon det stora brödet och borstade bort alla rester av aska. Bröden var jättestora och jättetunga! Och naturligtvis jättegoda... lite syrliga i smaken kommer jag ihåg!

2. Hönorna bodde i ett litet rum bakom själva köket... jag har ett svagt minne om att det fanns ett hål i taket där och att hönorna kunde smita ut där om de ville. Inne hos hönorna låg det hö på golvet... kommer ihåg att vi gick in där varje dag och plockade ägg. Ägg kunde man hitta lite varstans där inne inte bara i det rum där hönorna skulle husera!

3. Mitt i det gamla köket stod ett stort vinkar (större än det största på bilden)... i det badade vi! Kommer ihåg hur kusligt mörkt det var där inne och hur mamma kokade vatten och hällde i karet... sen gick hon ut och hämtade kallvatten i brunnen som fanns nästan utanför... det var iskallt! Tvålen var stor och fyrkantig och skrovlig, det gjorde nästan ont att tvätta sig med den, den luktade gott men den var inte parfymerad... vet inte om det var hemmagjord tvål, det kan det mycket väl ha varit!

Det luktade tvål, trä, aska och bröd och hönsbajs... men inte så som det luktar i ett hönseri här... det var ju bara fem sex hönor och ett gäng kycklingar och förstås en tupp. Tuppen var elak! Den fightades med min lillebror... av någon anledning tålde de inte varandra. Tuppen var dessutom smart och kom ihåg lillebrorsan från det ena året till det andra... och lika ilsken blev den när den såg honom! Stackars tupp han attackerade en gång för mycket och hamnade i soppgrytan...

Undrar vad mina barn skulle säga om de fick bada i ett sånt kar?

Så här skulle mitt vardagsrum i...

2009-06-03 @ 00:03:06
... Toscana kunna se ut!

Jag bara älskar fåtöljen i smide...
Stenväggar... och träggolv, helst breda plankor som här... och takbjälkar som syns...

Underbart!

Så trött och så ont!

2009-06-02 @ 19:32:12
Det blir ganska mycket jobb den här veckan och även till helgen... blir svårt att få ihop det då maken reser bort på fredag!

Idag när jag var på väg hem och skulle gå upp för backen... fick jag så ont i ryggen och benen att tårarna ofrivilligt började att rinna... fattar inte hur det kan göra så ont! Fick släpa mig ur sängen i morse... hela kroppen är helt stel och värker.

Igår kväll var jag och lillen ute på en promenad... bara vi två... det var jättemysigt! Det var fortfarande varmt fastän klockan var över 8.

Lilla gubben sprang runt i gräset och hade jättekul! Han försökte hoppa över alla maskrosor han såg... och sen ville han så klart blåsa. "Blåååås!" ropade han och sprang fram till mig och fortsatte ropa "Blås!" "Blås!"

Så söt...

    

Lill Fan har haft utegångsförbud idag för han gjorde en dum grej igår... så för  att pigga upp honom lite så har vi bakat mjuk pepparkaka, som vi ska mysa med på balkongen om en stund. Mjölk och pepparkaka! Smaskens!

Så här har lill Prinsessan sett ut idag när hon var ute och lekte... hon har blivit väldigt bestämd med att hon själv ska klä på sig och bestämma hur hon ska vara klädd...

    

Nu ska jag till tvättstugan först och stoppa in tvätt... sen blir det mys på balkongen med alla gullungar!

Min 3 1/2 åriga fjortis

2009-06-01 @ 10:00:02
För en stund sen kom lill Prinsessan springande med en t-shirt i handen.

Hon höll upp den och sa: "Visst är den här inte Bebbens mamma?!" 

Jag svarade att hon hade så rätt så... det var hennes tröja.

Då tittade hon på sin lillebror och la huvudet på sne och så sa hon med halvhög röst: "Så daah...!!"

RSS 2.0