A baby boy!

2010-12-23 @ 20:40:01
En av mina meddoulor var med på sin första förlossning idag... det blev en liten pojke! Jag önskar det blir min tur snart...

Dan före dopparedan...

2010-12-23 @ 20:38:49
Sitter här och tittar på min gran! Den är jättefin, tror aldrig att vi har haft en sån vacker gran förut... ingen kungsgran utan en vanlig... men vilken gran! Jämn och fin med massa täta grenar!

Igår och idag är de två dagar jag har haft för att förbereda julen... egentligen hela veckan, men jag har varit så dålig i kroppen. Smärta! Har knappt kunnat stå och gå.

Julstäd, julmat, julpyntande och julklappar... allt fixat, fattas bara några detaljer såsom julgodis och inslagning av paket. Imorgon åker vi till brodern med familj!
Barnen tycker det är kul, men jag tycker inte att det känns som förr när vi var hos mamma och pappa. Jag hade nog gärna stannat hemma... Jag blir så extra mycket mer stressad av att handla julklappar till släkten och den stressen gör att jag glömmer av mina egna barn.

Förra året kunde jag köpa precis det barnen önskade sig... det var fullpackat med paket under granen. I år är det inte likadant... visserligen har jag jobbat mycket men inte lika många timmar som förra året då jag arbetade heltid.
Småbarnen har fått ett par paket var och de stora har jag inte köpt ett endaste paket till... beror både på penga- och tidsbrist!

Tänkte som så att jag ska gå på shoppingrunda med de stora under julrean.

Nu ska jag slå in klappar och sen ska jag sätta mig i soffan (har köpt kuddar och pläd som är jättemysiga, de har ett mjukt rött tyg (velour tror jag) på ena sidan och vitt ull (fusk) på andra sidan) och bara njuta och vänta in julen... lite glögg med Värstinnan och en fin film.

Önskar alla en riktigt GOD JUL!

Det är inte julklappar och julrusch som är det viktiga! Andas, sakta ner farten, njut av en fin tid tillsammans...
En liten snabbis

2010-12-14 @ 10:03:52
Har precis varit ute på en liten promenad i kylan! Riktigt rejält kallt... men när man har terminalrast så får man passa på att gå ut lite.

Idag var jag väldigt duktig... kom till jobbet en hel timma innan jag skulle börja jobba. Hade tagit fel på tid... lite kul eftersom min kollega också tagit fel och kom en timma senare än vad hon skulle. Alltså ingen fara skedd eftesom vi då på sätt och vis bytte med varandra.

Gud vad jag måste älska att gå upp klockan 5 på morgonen...   :)

Igår hade jag avslutning på en av mina kurser... trevligt luciamys! Nu har jag jullov från babysar ända till den 10 januari. Längtar redan...

Hon är en trevlig kvinna...

2010-12-12 @ 16:27:48
... Alexandra Zazzi!

Jag träffade henne häromdagen (har sett henne en massa gånger men aldrig pratat med henne), smakade på hennes goda mat, hon skämtade och sa att hon gärna hade bjudit på vin till maten... men det gick inte för sig! Hon är trevlig och pratsam...

Jag gillade henne!

Smärtsamt

2010-12-12 @ 16:22:37
Även om jag mår bra just nu och har upp över öronen med jobb så är det ändå småsaker som sätter stopp för det där riktigt goda livet...

En av de sakerna är SMÄRTAN... spelar ingen roll om jag knaprar värktabletter, smärtan sitter där den sitter och den försvinner inte. Benen är fortfarande svullna... så fort jag står upp så domnar benen på mig och blir än svullnare. Jag klarar bara att gå korta sträckor innan värken i ryggen dyker upp och då är det bara att bita ihop, andas och torka bort de tårar som kommer. Att inte kunna sova på natten på grund av smärta är inte heller kul!

En annan sak är att ingen här hemma verkar lyssna på mig eller ta det som jag säger på allvar, ingen vill hjälpa till med ens den minsta sak...

Och sånt blir man trött på!

Jag saknar min blogg!

2010-12-10 @ 19:00:55
Men det känns som att jag inte har tid för den just nu! Så den får ligga här och vänta på mig...

Just nu är jag uppbokad nästan varenda dag... även helger... antingen på jobbet eller med mina egna kurser. Samt en massa förberedande och planerande... att det snart är Lucia och jul det kom jag faktiskt på idag.

Funderar på om jag ska vara ledig resten av månaden från och med den 20 och framåt... så att jag hinner planera i alla fall lite jul!

Jag kan kosta på mig att vara det för jag har redan jobbat så mycket den här månaden att jag klarar nästa månad bra (jag är ju timanställd och få lönen månaden efter).

Lillebror och lill Prinsessan har börjat på nytt dagis där de trivs gott... jag ser dem knappt, men det känns skönt att få längta varje dag!

Jag har fått hela 8 nya underbara vänner genom doulautbildningen... vi bildade ju ett team efter utbildningens slut och har nu till och med en egen hemsida. Vi pratar och planerar så gott som dagligen!
Häromdagen gjorde vi ett spännande besök på en mottagning för ensamstående gravida... det var mycket givande. Och vi kommer förmodligen att få en hel del klienter därifrån. Nästa söndag ska vi ha advents och glöggmys i lokalen där jag har mina kurser. Då ska vi äta gott och träna yoga tillsammans, fast det vet sju av oss inte om ännu...

Helt underbart! Jag har vänner jag har umgåtts med i över 20 år som jag inte känner lika bra som jag känner dessa kvinnor! They make me happy!

I förrgår trampade jag väg för en mängd människor som skulle komma efter mig... det hade snöat hela natten och snöade fortfarande när jag begav mig till jobbet på morgonen. Det var inte skottat någonstans, snön var djup och äntligen äntligen tyngdes alla träd av mängder med snö... det är så vackert!

Det är ljuvligt att pulsa fram i den djupa snön och bana väg för de som skulle komma efter mig... lite morgongymnastik! Orörd snö som ingen rört vid tidigare!

Nu mina kära vänner... ska jag ha fredagsmys med mina kära småbarn... det blir tacos! Och sen varsin glasstrut!

Senare ikväll när de små sover, ska jag dricka årets första glögg! Vitvinsglögg med mandarin och chilli... aldrig smakat den innan men jag tror att jag gillar den bättre än rödvinsglögg.

Kram på er mina vänner! Hm det kanske inte ens är någon som besöker sidan längre...


RSS 2.0