Lite shopping...

2009-11-30 @ 20:42:37
... har jag ägnat mig åt i eftermiddag... eller ja tidigare ikväll kanske man ska säga.

Efter jobbet gick jag och handlade eftersom det inte var någon annan som orkade. När jag väl kom hem lagade jag mat åt alla de som varit hemma och inte gjort någonting på hela dagen förutom att vila sig.

Sen smet jag ut... ensam! Och köpte lite kläder till mig själv.

Det blev en sån här blus...



Och en sån här...




Och så köpte jag en klänning som var svart med lite petrol/turkos mönster på och en liten liten handväska som matchade färgen på mönstret. Såg en fin kofta på Lindex som också kommer att passa alldeles utmärkt tillsammans med kläningen.

Lille Bror fick en pyjamas och en tröja och ett par byxor... han tog på sig pyjamasen direkt!

Nu ska jag sätta mig någonstans och låta både hjärna och kropp slappna av... vi ska vräka oss med kladdkaka!

För imorgon ska vi börja banta... eller i alla fall tänka på figuren! Moahaha!

Jäklar vad...

2009-11-30 @ 11:09:36
... trött jag är!

Har suttit och nästan somnat vid telefonen...

Var tvungen att gå och lägga mig i myshörnan på jobbet på min terminalrast... satte alarmet på mobilen ut i fall att jag skulle somna till ordentligt. Det räckte att bara ligga där och blunda en stund... för efter det har jag känt mig normal igen. Inte jättepigg men jag sitter i alla fall inte och nickar till!

Sov jättedåligt i natt... kunde inte slappna av... låg typ och väntade på att klockan skulle ringa.

Idag var det inget fint väder... regnet stod som spön i backen. Men jag tycker faktiskt inte att det heller är så illa, bara man har ett paraply...

Jag lallade runt där i regnet ensam imorse... alldeles mörkt var det och inte en själ i sikte... eller jo själar fanns det kanske gott om för jag går ju längs med kyrkogården... men dem såg jag inte i alla fall!

Snart är det lunchrast... har börjat att kurra lite i magen nu.

Ha en bra dag!




Tycker om den här...

2009-11-29 @ 21:11:43
... låten med EMINEM!

Har hört den en massa gånger men aldrig lyssnat direkt på texten... men det gjorde jag i dag när vi satt i bilen på väg hem.



Jag blev nästan lite ledsen...

Då var adventsfirandet över och ...

2009-11-29 @ 20:38:01

...jag somnar snart på stående fot!

         " Idag är det advent, första ljuset är tänt och snart kommer farbror Kent..."

... dessa ord blev lill Fans vers då han tände det första ljuset. Vem farbror Kent är... det har jag ingen aning om!

Divan och maken var de enda som inte var med... grannflickan tittade ner en stund, det var kul, för det var längesen jag såg henne!

Vi åt alltså Janssons frestelse till middag och sen blev det glögg med pepparkakor, muffins, dadlar fyllda med grönmögelost och pepparkakor med grönmögelmjulost på. Vi hade både vanlig glögg av märket BLOSSA och en flaska av Dufvenkrooks glögg med smak av chilli och choklad. Den var god tyckte jag! Är egentligen inte så förtjust i glögg... jag får en sån jäkla halsbränna utav det.

Lite bilder...




Prinsen och lill Maran hämtade upp mig vid jobbet och så var vi och handlade lite på vägen hem, väl hemma så hade Värstinnan faktiskt ansträngt sig och skalat potatis... Jag fixade klart Janssonen och sen diskade jag dagens skörd... sen gjorde jag i ordning dadlarna och bakade muffinsen.

Nu ska jag ta en varm dusch och sen stupa i säng...

Natti natti!




Undrar jag om ...

2009-11-29 @ 15:00:11

... det blir någon potatis skalad där hemma!

Har ringt Värstinnan ett antal gånger men ingen svarar... antingen sover hon fortfarande eller så är hon väldigt upptagen med POTATISEN.

Nu slutar jag strax... min Prins kommer och hämtar mig!

Divan kommer inte idag, för hon har ju varit jätteförkyld och känner att hon fortfarande behöver vara hemma och kurera sig. Tråkigt för det är så kul när alla är hemma!

Men vi andra får mysa tillsammans och tända ljus...

Småbarnen har nästan fightats lite om vem som ska tända det första ljuset... vi lottade och det blev lill Fan som får den äran idag. Men jag sa att han måste hitta på en liten vers att läsa när han ska tända ljuset... vi får väl se vad han lyckas att åstadkomma... hihi... där var jag allt lite småelak!

Nej.... nu ska jag logga ut ur alla system här och se om Prinsen har kommit än...

Vi höres!


Fortfarande sol ute...

2009-11-29 @ 12:16:33
Har precis varit ute och tagit en härlig frisk promenad!

Tänk vad mycket det gör att solen tittar fram lite... allt blir så mycket trevligare. Passade på att gå in på Ica här och köpa lite mer pepparkakor till i eftermiddag. Har en känsla av att de jag har hemma kanske inte finns kvar när jag kommer hem...

Idag är jag så trött... vet inte varför... men om jag sluter ögonen så känner jag att jag nickar till väldigt snabbt. Men det är klart Värstinnan och jag satt ju och diggade julmusik ganska långt in på natten!

Idag är det lagom stressigt på jobbet... glada kunder som ringer... ska bli spännande att se hur det blir när vi släpper julresorna den 14.

Som det ser ut nu framöver jobbar jag 6 dagar är ledig en och sen 6 dagar igen... det blir inte mycket tid till att köpa julklappar och förbereda julen på.

Jag som hade tänkt att fira en hejdundrande jul i år... ho ho ho!

Men det blir säkert bra ändå...

Underbart!

2009-11-29 @ 09:15:38
Vilket härligt väder det är idag!

Ingen blåst inget regn... lagom kallt och solen som tittade fram. Såna morgnar gillar vi!

Ska bara jobba 6 timmar idag och sen blir det hem för att fira en första advent.

Ska blir spännande att se om Värstinnan skalar potatisen som behövs till middagen...


Dagen som gått...

2009-11-29 @ 01:02:41

... har varit lång och intensiv!

Nu sover alla de små tottarna sen lång tid tillbaka... och jag och Värstinnan sitter vid köksbordet med varsin dator framför oss och lyssnar på julmusik.

Jag har nu på kvällen pysslat lite med adventsljusstakar och stjärnor... förberett lite för morgondagen då det blir Janssons frestelse till middag och efteråt glögg med tillbehör.

Idag var det alltså både eidmiddag och födelsedagskalas... lill Prinsessan somnade nöjd och glad som en riktig prinsessa. Hon fick en prinsessklänning av en av storasystrarna och hennes kompis L, av grannflickorna fick hon redan igår en prinsesskrona... det var knappt att vi fick ta av henne klänningen när det var dags för sängen.

Den är underbar sa hon och så snurrade hon runt... hon snurrade och snurrade... stannade till och ögonen gick runt på henne! De stora syskonen höll på att kissa på sig när de skrattade åt henne...

Då maken aldrig engagerat sig i eidfirandet...vilket han borde göra då det är han som känner till hur det ska vara... så gör jag på mitt eget lilla vis. Jag förbereder en god arabisk måltid och något gott till efterrätt. Försöker att dekorera lite festligt och så köper jag en liten eidpresent till barnen. That's it!

Idag dukade jag fint till barnen och la ett guldigt paket och en stor klubba vid varje tallrik. De satt som små prinsessor och prinsar och åt sin mat. De stora barnen var lite sena så jag lät de små äta först...

Ett par bilder...





När de ungdomarna ätit startade vi födelsedagskalaset...

Lill Prinsessan fick som sagt prinsessklänning och krona, barbieprinsessa med vacker klänning, en hund i koppel,
halsband och armband, plus de fyra paketen från ikea som innehöll en hel servis med tallrikar, glas, kaffekoppar och bestick med mera... med andra ord allt som en liten prinsessa kan behöva när hon donar i sitt kök. Oj vad hon och lille Bror har lekt idag!

Ett par bilder...






Nu är det dags för mamman att nana kudden för i morgon jobbar jag... och haha... Värstinnan ska skala all potatis till Janssons frestelse alldeles själv... många potatisar blir det... för alla barnen är här imorgon också!

Nu lyser ljusstaken så fint i fönstret och på köksbordet står en skål med frukt och där har jag lagt en clementin som är dekorerad med nejlikor... det doftar jul!


Grattis lillan!

2009-11-28 @ 12:03:57

Idag fyller vår lill Prinsessa 4 år... och det känns faktiskt ganska konstigt för vi har hela året gått och inbillat oss att hon redan var 4 år.

Redan dagen efter att hon fyllt 3 så började hon säga att hon var 4 och varje gång vi eller någon annan har frågat henne hur gammal hon är... så har hon svarat 4.

För en månad sen ungefär så satt jag och tänkte till lite och insåg då att ungen faktiskt inte var fyra än utan att det är 4 hon fyller nu idag...

Så nu ska hon alltså vara 4 i ett helt år till!

Grattis min lilla charmknutta... älskar dig!

    

I natt vaknade hon och var klarvaken... Värstinnan och jag som fortfarande satt och tittade på film lät henne få öppna ett av sina paket. I paketet fanns en liten hund med koppel... hon blev så glad... precis vad hon ville ha!

Den senaste tiden när hon lekt med sina mjukdjur har hon satt ett bälte runt halsen på dem och dragit runt dem i lägenheten... och det har faktiskt sett lite hemskt ut med det där bältet. Stackars gose djur som har blivit strypta!

Till frukost blev det varm choklad men vispgrädde... och så macka då förstås! Det är mättande med choklad och vispgrädde... men det är något vi har på nästan varje födelsedagsfrukost om vi inte helt enkelt glömmer av det.

Idag var det lill Fan som gjorde chokladen... då vi inte hade någon kakao hemma använde vi blockchokladen jag köpt för att ha i mina kataef.

Chokladen blev mums!

Efter frukosten fick lillan öppna sina paket... de från ikea, utom ett av dem som hon ska få senare vid eid-middagen. Hon blev supernöjd...

Nu ska jag kila ut och köpa valnötter!


Det man inte har i huvudet...

2009-11-28 @ 11:31:32
... det får man ha i benen! Idag blir det till att ränna till affären och köpa valnötter och mozzarellaost...

Förstår inte hur jag kunde glömma själva huvudingrediensen... valnötter... till mina kataef. Likaså osten! Osten hade vi i och för sig klarat oss utan ... men valnötterna är nödvändiga. GRRR!!

Det besparade mig i alla fall en del nattarbete igår... stod med dolmarna ända tills klockan tio på kvällen. Det tog närmare 4 timmar från start till färdig gryta.

Ett pysseljobb som heter duga... fyllningen ska blandas och till fyllningen hackar jag tomater och persilja fint fint...  river lite lök och blandar sen ihop en smet som består av kryddor, köttfärs, ris, tomat och persilja.

Sen ska alla vinbladen tvättas och sköljas då de ligger i en stark saltlag... riktigt SALT! Sen ska man då stå och rulla alla dessa små dolmar...
Jag använder de glasburkar med vinblad som man kan hitta på Willys. Till min stora kastrull går det åt två och en halv burk och det kan jag säga är.... MÅNGA BLAD!

Jag kokar sen dolmarna tillsammans med squash,lök,vitlök och paprika i en tomatsås. Den här blandningen ger en jättegod smak som passar jättebra att äta ihop med turkisk yoghurt.

När jag var klar med dolmarna... blev det myskväll... ungarna hade tåligt suttit och väntat.

Vi tittade på Grease tillsammans och barnen gillade filmen mycket. Men det är väl klart... så fort det är lite musik med så blir allt mycket roligare.

Värstinnan och jag har bestämt att vi ska låta dem se en massa filmer som både jag och Värstinnan såg då vi var små... nästa gång blir det E.T


 

Eid Mubarak...

2009-11-27 @ 08:24:01
... till alla som firar eid idag!

Sitter på jobbet och här är full rulle.

Idag ska jag förhoppningsvis få storhandlat och sen ska jag hem och göra vinbladsdolmar... smaskens! Det var ett bra tag sen jag gjorde det...

En favoriträtt!

I kväll blir det till att slå in lill Prinsessans paket och så ska jag göra kataef, små pirogliknande bakverk fyllda med valnötter,kanel och kokos eller mozzarellaost. Plus att vi har gjort vår egen variant med choklad i...

En riktig pysselkväll med andra ord!

Tävla om en mobil...

2009-11-27 @ 00:25:44
...och inte vilken mobil som helst utan en Hello Kitty mobil!

Tävlingen finns på
Julias fina blogg, som jag faktiskt hittade då jag letade efter bilder på just den telefonen. Det finns en Prinsessa här som önskar sig precis en sådan.

Visst är den söt?!



Här är lite fakta om mobilen:


Samsung erbjuder touch-teknik inom räckhåll för alla med mobiltelefonen Player One Hello Kitty. Denna Quad-band telefonen erbjuder en bred 3 tums TFT skärm och flera finesser som hjälper dig varje dag som som gulasidorna eller Mappy com. Player One har PDA, webbläsare och en kamera på 3 megapixlar för hög prestanda på alla fronter. Denna telefonen kan även sköta dina Office-dokument och PDF filer. Player One är konstruerad för att uppfylla alla dina multimedia behov och innehåller även en MP3-spelare och FM-tuner för musik underhållning. Tack vare det interna minnet på 95 Mb och dess kompabilitet med microSD-kort kan Player One Hello Kitty från Samsung erbjuda en stor kapacitet med många möjligheter.


Julia lottar ut mobilen i samarbete med
nymobil.se och tävlingen håller på ända tills den 31 december, så det finns gott om tid att lämna in sitt tävlingsbidrag. Om man vinner mobilen och dessutom har länkat både till Julia och Nymobil.se så vinner man även ett minneskort.

För att vara med i tävlingen går ni in på
Julias blogg och följer tävlingsanvisningarna där.

Lycka till!





Balkongen är klar för...

2009-11-25 @ 12:19:14
... vintern!

Har plockat bort alla saker som fanns på balkongen nu... fast man kan fortfarande sitta därute och mysa med en filt runt om sig och titta på stjärnorna. Krukorna med ljung finns kvar!

Har hängt upp första adventsstjärnan i pojkarnas rum... en stor röd stjärna. Den matchar faktiskt deras påslakan och gardiner som har grå, vita och just röda stjärnor som mönster.

Tjejerna ska såklart ha en vit stjärna i sitt rum... hade tänkt köpa en sån där stjärna som står på vanlig lampfot som man kan ställa i fönstret i stället för att hänga den.

Alla andra år har jag haft såna där guldstjärnor i mässing... var faktiskt lite trött på dem i år!

Jag hade planerat ett mysigt första adventsfirande till söndag, men insåg sen att jag jobbar hela dagen. Där rök den planeringen!

Om inte vi firar den på lördag istället... då vi redan firar makens eid och lill Prinsessans födelsedag. Smaskens...
tre flugor i en smäll!

Så får det bli...



Julpyssel och julklappstips!

2009-11-24 @ 22:49:07
Ikea har i år låtit några stora "pyssliga" bloggare ge tips på pyssel, juldekorationer och julklappar. Om detta kan man läsa här...

Tycker att det var en kul grej... speciellt därför att en av mina favoritbloggare
Lotta från Fyra årstider- Mitt liv på landet är med.

Ikea har även en sida där vem som helst kan skicka julpyntstips osv...

Jäklar vilken IKEA-fantast jag plötsligt har blivit... nu har jag flera objekt i mitt hem som kommer därifrån. Fast de är nog inte min största favorit ännu... och lär nog inte bli heller!

Gillar kanske mer en annan stil på möbler... fast för barnrum är de ganska så bra.

Och man hittar ju alltid något smått eller gott när man är där...




OBS! Låter nästan som att jag springer på IKEA hela tiden... så illa är det dock inte. Det har blivit hela 5 besök under de senaste 20 åren. Det är väl inte för mycket?

I natt...

2009-11-24 @ 22:37:06

... mellan 24:00 till 06:00 är det stopp här på blogg.se! Då är det dags för systemunderhåll...

Men vad bra! Det har krånglat ganska mycket den sista tiden...

Kanske kan de fixa till det nu!


Jag har funderat mycket på att flytta härifrån den senaste tiden... håller på att bygga upp en blogg någon annanstans. Återkommer mer om det vid ett senare tillfälle!

Fast på något konstigt sätt gillar jag blogg.se för det är så enkelt...


Mera funky...

2009-11-24 @ 14:40:20



De här är Funkykidz egna bilder som de tagit... och eftersom en bild ingick in biljettpriset och man fick en speciell kod för att ladda ner dem från deras hemsida så förmodar jag att man också är fri att använda dem som man vill.

Förstår inte riktigt lill Fans tanke med de röda skorna...

    

Amy Diamond och Funkykidz nalle Funky... det är han som presenterar showerna!

Då har jag i alla fall...

2009-11-22 @ 23:24:47
... lyckats se en film! Bridget Jones nr 2...

Det var första och sista den här veckan. Gjorde ett försök igår kväll att försöka se något men det gick inte vägen.

IKEA turen var givande... vi hittade det vi var ute efter. Lill Prinsessan får hela 4 paket därifrån. Lill Fan fick sig ett litet bord till sitt rum. Och mamman fick nya kuddar till sängen.

Det regnade konstant hela tiden vi var ute på vift! Var kommer det ifrån... tar det aldrig slut?

Nu ska jag strax gå och lägga mig... ska upp klockan 5.

Lill Fan har varit extra jobbig idag... har fortfarande inte somnat utan ligger i sitt rum och gapar om allt möjligt hela tiden. Så fort man säger till honom sätter han igång att gapa än värre och så skakar han på sängen, så det gnisslar.

Fattar inte var han har fått sin envishet ifrån.

Nästa söndag är det redan första advent... ett steg närmare jul och mysfaktorn stiger!

Nu gapar ungen på mig igen...


Strax bär det av mot Ikea...

2009-11-22 @ 13:20:17
Presenter till lill Prinsessan ska inhandlas... och på Ikea finns precis det som hon önskar sig.

Ska bli så kul att se hennes min nästa lördag...

Det blir en liten söndagsutflykt för mig, Prinsen, lill Fan och Prinsessan.

De andra får vara hemma med Värstinnan!

Moahahaha!




Igår hittade jag ännu ett drömhus... och det var inte ens dyrt, till och med JAG hade kunnat köpa det. Men det låg långt ut på landsbygden. Jag hade gott kunnat bo där för jag älskar platsen, men man ska ju kunna ta sig till jobbet också...

Rena bullerby idyllen fast huset var inte rött med vita knutar utan målat i en härlig ljusgrön färg. Fast knutarna var dock vita. Huset var från 1900-talets början men nyrenoverat... så pittoreskt! Mitt hjärta blöder... snyft!

Funky show och Amy Diamond

2009-11-22 @ 13:12:35
Igår var det avslutning på Prinsessans och lill Fans dans...

Och det firades med en hejdundrande dansshow med Amy Diamond som gästartist...gissa om Prinsessan var taggad?

Hon älskar Amy Diamond... och nu har hon både varit på scen, kramats med Amy och sedan också fotats med henne. Med både autograf och cdskiva i fickan gick hon nöjt hem...


(Prinsessan vid sidan av scenen och lill Prinsessan på plats i publiken)



Både Prinsessan och lill Fan var helt suveräna i sina dansnummer. Prinsessan visste vi ju redan att hon var duktig, men lill Fan överraskade stort... han var jättecool med sina Funkyboys!

Han säger att han ska dansa i tre år till och sen ska han börja spela fotboll... haha! Vilka planer!

Prinsessans show var  klockan tio på morgonen... så hon och Värstinnan gick härifrån redan innan klockan nio. Sen kom då resten av familjen dit då det var dags för show!

Lill Prinsessan älskar att gå på show... hon vet precis när hon ska applådera och ge ljud ifrån sig. Det var första gången lille Bror var med men han älskade det. Han satt i mitt knä och klappade händerna i takt hela tiden!
Jag älskar att se den där speciella blick barn får i ögonen vid förtjusning och överväldigande... de tindrar!

Efter showen gick vi och fikade. Värstinnan stannade med Prinsessan och lill Fan för hans grupp skulle träna lite innan det var dags för deras show.

Halv ett var vi tillbaka och redo för lill Fan...

Deras show blev ännu mer fartfylld och medryckande för då hade arragörerna plöstligt kommit på att de glömt använda strålkastare och spotlights på första showen... så nu var det en massa ljuseffekter också!

Strålande performance!

Efter showen bar det av till affären för mamma och alla barnen gick hem... väl hemma var det matlagning på shemat.
Vi hade gäster på middag... bla Prinsen och hans bästa kompis R. Alla var hemma utan Divan!



Prinsessan är Kittyfantast...

2009-11-22 @ 12:31:09
... och hade ju såklart önskat sig Kittysaker till födelsedagen!

Den ultimatapresenten den lilla Prinsessan önskar sig är en Kitty-mobil... Samsung har en jättefin... men en sån fin present lyckades inte mamman åstadkomma.

Det fick blir lite annat i stället... som lite olika klädesplagg, smycken osv.

Lillasyster Prinsessan som fyller 4 nästa lördag fick en av sina presenter i förväg... för hon blev så ledsen när Prinsessan tog på sig sin nya Kittypyjamas när det var dags för sängen. Hon grät och ville inte gå och lägga sig för att hon inte var snögg... hon ville också ha Kittypyjamas. En sån tur då att mamman hade köpt ett Kittynattlinne till henne!

Födelsedagen kanske inte blev som vi tänkt den från början... men Prinsessan var glad ändå!





När inte tiden räcker till..

2009-11-22 @ 01:50:00
... då blir det inga inlägg heller!

Dagen var fullsmockad med aktiviteter. I morgon ska jag inte göra något annat än att vila och ta igen mig inför den nya arbetsveckan.

Nu ska jag äntligen få hoppa i säng...

Återkommer med ett par inlägg och bilder i morgon! Om inte MIN DATOR är ockuperad av Värstinnan vill säga... vilket den verkar vara hela tiden...

Natti natti! Önskar alla en skön söndag!

En trög start...

2009-11-20 @ 11:29:13
... på dagen har det varit! Trött och slött!

Men man blir glad när man ser solen...

Ska snart ge mig ut på äventyr i köpcentret. Födelsedagspresenter, mat och tårtingredienser måste inhandlas!

Prinsessan har bestämt att det ska kokas gulasch idag... hennes favoriträtt. Så det ska det bli... den största kastrull vi har ska ställas på spisen. Det ska ju räcka till många!

Om jag inte bara var så trött i hela kroppen...


Min Prinsessa...

2009-11-20 @ 11:21:56

... fyller 10 år idag! Min lilla baby är snart en riktigt stor tjej...

De här tio åren har bara flugit iväg. Jag kommer ihåg Prinsessans första nyår... milleniumskiftet! Stackars baby!

       

Det är en underbart fin dag... solen skiner och man blir på gott humör. Nu ska vi se hur vi ska fixa till den här dagen så att den blir riktigt bra!

I morgon är det showtime... då dansar Prinsessan och lill Fan. Amy Diamond är gästartist!


Ett "mitt i natten inlägg"...

2009-11-20 @ 00:32:40

... händer det ibland att man gör!

Som nu...

Allt är tyst och stilla och jag är så trött... men jag är ändå inte redo för sängen ännu. Är hungrig som en varg!

Allt jag ätit idag är tre smörgåsar... två till frukost klockan sju imorse och sen en till när jag kom hem från jobbet vid sjutiden på kvällen.

Hann inte köpa någon mat på arbetstid... det var mycket idag... sex sjuka. Väl hemma var det ingen som hade handlat och skåpen är tomma... själva hade de ätit korv och bröd. Det fanns tydligen ingen tid för matlagning idag... däremot kom jag hem till ett välstädat hem vilket gjorde mig mycket mycket glad.

Då behöver nämligen inte jag göra det imorgon... utan kan ta det lite lugnt istället! Och bara ta hand om tvätten... klockan sju på morgonen! Få se om jag vaknar i tid...

I morgon eller rättare sagt idag så fyller Prinsessan 10 år. Och det ska vi ju förstås fira...

Nu ska jag lära mig lite mer htmlkoder...

Ska även äta... jag har skickat en yngling för att fixa mat åt mig. Kan man inte trolla med knäna så kan man ju i alla fall vara glad att man vet hur man använder en mobiltelefon...

Stilla natt!


Tröttheten har...

2009-11-19 @ 15:57:56
... riktigt naglat sig fast i mig!

Idag jobbar jag till sex och sen är jag ledig i hela tre dagar. I morgon fyller Prinsessan 10 år...

Hade ju tänkt fixa till något riktigt stort men tiden har inte räckt till... får se vad vi hittar på. Det är i alla fall tur att det är pengadagen imorgon så att man faktiskt kan hitta på något kul om man kommer på något.

Värstinnan är hos pappa och kommer tillbaka imorgon.

Äter choklad...

Har lust att springa...

2009-11-18 @ 20:24:36
... raka vägen till Indiska och köpa den här lampan:




I JUST LOVE IT! Skulle passa alldeles ypperligt in i mitt sovrum...

De här temuggarna skulle jag inte heller säga nej till att ha i skåpet:


Man kan använda dem till annat än att bara dricka te i dem... man kan tex servera chokladpudding i dem!

Indiska är klart en av mina favoritaffärer!

December månad...

2009-11-18 @ 18:55:37
... blir tuff!

Fick mitt arbetsschema idag... det blir 45 timmars veckor hela månaden. Och det är bara själva arbetstiden... undrar hur många timmar det skulle bli om jag faktiskt räknade den tid man FAKTISKT spenderar där.

Undrar hur jag ska hinna med julbestyren...

Jag lyckades i alla fall få ner antalet kvällar till bara 7 stycken mot 16 den här månaden.

Idag har jag fruktansvärt ont i huvudet... riktigt svårt att koncentrera sig på jobbet!

Nu ska jag har terminalrast...

Tidsfördriv...

2009-11-17 @ 19:40:36
... på jobbet kan vara att surfa runt på nätet!

Känner för att köpa en blus som är lite romantisk...

Brukar inte vara min stil men plötsligt så känner jag för att ha en puttesnuttig blus att ta på mig.

De här modellerna hittade jag idag...



Den här är jättefin! Den är lite mer som en tunika... och finns även i svart. Sist när jag var ute och köpte en tunika provade jag den svarta men tyckte bättre om den jag sen köpte.



Eller kanske den här...



Eller denna... alla de här tre modellerna är från Kapp Ahl. De två översta är nog mina favoriter... fast egentligen är jag inte så förtjust i ljusa kläder.

Det kanske blir den i mitten eftersom den inte är lika ljus som de andra... den översta var nämligen väldigt fin i svart... det kanske blir två!

Det är nästan en och en halv timme kvar att jobba... det går så långsamt
!

Dagarna går...

2009-11-17 @ 16:14:49
... och blir till år! Idag fyller min lilla mamma år...

Sitter här på jobbet med ett väldigt trögt datasystem, som hakar upp sig hela tiden. Jättejobbigt! För allt ska ju gå så snabbt som möjligt...

Idag var lill Maran här och hälsade på mig... hon praktiserar i en hotellrestaurang i stan och slutade tidigt. Det var kul för det är inte så ofta som hon gör spontanbesök på det sättet.


Nu ska jag gå på lunch...


Vad är det med döttrarna...

2009-11-15 @ 14:10:25
... och skogen? Är de måhända små skogsrån som blivit utbytta på bb?



Divan är egentligen en riktig skogsmulle, kan vara svårt att tro det när man ser henne ibland... men det är hon!

Hon är ofta ute i skogen och strosar,leker och den senaste tiden har det blivit många skogsbilder. Lill Maran som inte är någon direkt skogsmulle men som ser upp till storasyster och tar efter nästan allt hon gör... rusade naturligtvis också hon ut i skogen med kameran i högsta högg.

Fina höstbilder!

Har börjat fundera på...

2009-11-15 @ 14:00:35
... hur årets pepparkakshus ska se ut!

Det har blivit en hel del olika varianter och teman under årens lopp. Tycker det är urkul att göra pepparkakshus. Fast själva uppbyggandet är inte alltid så lätt... det kräver tålamod och ibland även reservdelar... pepparkakor kan vara ganska så sköra!

      
           (bilden är lånad)

När barnen är med och ska bygga kan det vara riktigt farligt att använda smält socker till ihopfogning, då det är så förbenat hett... Då är det bättre att använda kristyr även om det kanske inte är lika hållbart!

Eller så får ni göra som jag gör... JAG sätter ihop huset utan barn i närheten och sen får de vara med att dekorera det istället. Eller rättare sagt mitt hus får de inte vara med och dekorera för det vill pepparkaksegoisten i mig göra alldeles själv. Jag brukar göra ett stort hus och sedan ett par mindre som de dekorerar själva...

Då brukar alla bli nöjda och glada... sen får man ju dessutom äta upp sitt eget hus om man vill!

Till Lussekaffet och julfikat bakar vi även stora pepparkakor som vi dekorerar med kristyr och små silverkulor. Förra julen hade vi pepparkakor både i granen och i köksfönstret...

De som hängde i granen försvann nästan allihop under själva julaftonskvällen... hm konstigt... det var nog några riktigt stora pepparkaksråttor som härjade här.

Lille Bror som bara var 1 1/2 år då gick runt och bet i alla pepparkakor han kunde nå...

Småsaker som blir trevliga julminnen att prata om i många år framöver!


Söta mjukdjur på ICA

2009-11-15 @ 13:29:47
Igår köpte prinsessorna var sitt mjukdjur på ICA...

Lill Prinsessan köpte en liten apa med unge och Prinsessan köpte ett lejon med unge. De var helt överförtjusta i dem och satt med dem hela kvällen igår. Mjukdjuren kostade 99:- styck... jag tyckte det var mycket för så små djur men tjejerna gav sig inte.

ICA säljer mjukdjuren till förmån för CHILDHOOD, så för varje mjukdjur man köper går 5:- till dem. ICA har sedan 2003 medverkat i olika samarbeten med Childhood för att samla in pengar till behövande.

På fryhuset i Stockholm startade man för några år sen hjälgrupp för ensamma mammor... där de kan få stöd och hjälp med barnvakt och dessutom gemensamt med andra få komma ut på roligheter som deras ekonomi annars inte klarar av. Fryshuset i Stockholm startades redan 1984... och har främst varit inriktat på ungdomar.

Tidigare i år hade även ett fryshus här i Göteborg premiär. Under året har "ensamma mammor" startats även här i Göteborg, fast under namnet "Barn till ensamma föräldrar"

En bra sak tycker jag!


Då var det söndag igen då!

2009-11-15 @ 13:02:02
Den här helgen har gått åt till att slappa... jag har bara vilat mig. Men idag blir det nog lite städning så att det håller sig i veckan.

Lill Fan har varit hos storebror hela helgen. Kul för honom och extra lugnt för oss... fast det är ju så tomt utan honom.

Värstinnan och jag tittade på film igår kväll... vi tog en repris av Pretty Woman! Det är nog min absoluta favoritfilm, det måste det ju vara eftersom jag kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna på den.

Igår... och jag vet inte varför...så uppmärksammade vi scenen där de är på operan lite extra mycket. Jag har aldrig varit på opera irl utan har bara sett operaföreställningar på TV.
Värstinnan och jag bestämde oss för att vi ska gå på opera den 18/12 om inte jag jobbar den kvällen... Tröllflöjten har premiär på Göteborgoperan den 28/11. Och den är ju fin!

Men vi får vackert vänta några dagar med att boka biljetterna för jag måste få mitt schema för nästa månad först.

Jag var inte och tittade på sekretären igår för tjejen som ska sälja den blev förhindra och vi har istället skjutit på det tills mitten av veckan.

Igår åt vi mums... wokade grönsaker, med räkor och nudlar! Har inte ens hunnit fundera på maten för dagen ännu...

Längtar efter potatisgratäng eller moussaka... mmm... få se vilket det blir!

Ha en bra dag!

Favoritfärger

2009-11-13 @ 19:46:30

Ceriserosa och grönt är mina favoritfärger!

Men jag vet inte om jag skulle våga ha det så här...

Den här starka rosa färgen har varit populär ett tag nu... kommer ihåg på 80-talet då den var en väldigt populär klädfärg... jag hade både blus, pumps, läppstift och handväska i samma färg. Måste ha sett helt galet ut!

Fast jag gillar den!


Snön föll...

2009-11-13 @ 15:40:48
... men nu har det slutat! Det såg så vackert ut...

Jobbar kväll idag också!

Alla barnen är sjuka förutom lill Fan (fast i morse mådde han inte bra, vet inte om det var lite bluffsjuka)... därför ska han få åka på lite äventyr idag. Storebror hämtar honom efter jobbet och så får han följa med hem till honom och sova över där. Fast det vet inte lill Fan om ännu!

Överraskning!

I morgon är jag ledig och då ska jag iväg och titta på en sekretär... äntligen! Hoppas bara att jag kan få Prinsen att ställa upp som transportör ifall jag vill ha den.

Den här helgen ska ägnas åt vila och småpyssel... sen kommer en period då jag jobbar 5 dagar är ledig en och sen jobbar 5 dagar igen. Känns redan nu som att det kommer att bli rena döden! Passen är så långa...

Min lilla Värstinna kom hem igår kväll... hon kom och överraskade mig... hade inte en aning om att hon skulle komma hem. Hon skrämde oss rejält... bankade hårt på dörren och höll för titthålet. Vågade nästan inte öppna!

Men när hon flåsade i brevlådan och skrapade med sina naglar på dörren så förstod jag att det var hon... busa!

Snart är det dags för lite lunchrast...

Ha en bra dag!

Förkylda barn

2009-11-12 @ 17:45:58

Jobbar kväll idag och hemma har jag inte mindre än tre sjuka barn!

Det blir inget BVC besök för småbarnen imorgon... deras kontroller får vänta tills de är friska igen. Lill Maran var ganska så förkyld när hon var här i helgen så det är väl hon som har smittat dem.

Har haft en trevlig (lång) pratstund med en arbetskollega idag... det är kul... med nytt jobb kommer ofta nya bekantskaper. Vissa klickar man direkt med...

Den här kvinnan och jag har mycket gemensamt... vi liknar varandra utseendemässigt och vi har ungefär samma ursprung, fast hon är barnlös! Men jag tror att vi kommer att bli mycket goda vänner...

Längtar till helgen...

 


Idag har jag haft teckning...

2009-11-11 @ 15:14:45
Jag tillbringade en del av förmiddagen i lill Fans klassrum... hade lovat att jag skulle komma och vara med lite. Det var egentligen igår jag skulle ha gått dit... men då hade jag ju turen att få tvätta så mycket så jag flyttade skolbesöket till idag istället.

Jag kom dit precis lagom till lunchrasten, så jag var ute med barnen och lekte. Sen passade jag på att hämta läxböcker till Prinsessan som är hemma och är sjuk. Sen började då lektionerna igen...

Sista lektionen var det lärarpraktikanten som hade hand om ... då fick fröken och jag också vara elever. Praktikanten hade skrivit ner en liten historia och vi skulle måla en bild till det som hon läste upp. Hon berättade hur det såg ut... och vi skulle måla det hon sa. Det blev en hel samling med olika bilder som alla hade samma innehåll egentligen men som ändå blir olika då alla uppfattar saker på olika sätt.

Det var kul! Det var inte bara en vanlig teckningslektion, utan det handlade också om framför och bakom, nedanför, höstfärger, höger och vänster, perspektiv och till och med matte.

Lill Fan stannade kvar på fritids när jag gick hem... men nu kommer han när som helst!

*SNÖ*

2009-11-10 @ 15:24:25
Det snöar på som bara den utanför fönstret! Försökte ta ett kort men snön faller för snabbt... hihi!

Det är förmodligen väldigt blöt snö... för det lägger sig inte ens trots mängden.

Detta får jag nog kalla det första officiella snöfallet i år... här hos oss... visserligen kom det lite för någon vecka sen men då såg jag det aldrig och det var bara några fjun...

Hade det varit LITE kallare ute så hade det nog lagt sig och blivit en del...

Lill Prinsessan och lille Bror...

2009-11-10 @ 12:49:28
... ska båda till BVC på fredag!

De ska på 2 1/2 respektive 4 årskontroll... jag jobbar på fredag så det blir förmodligen deras pappa som får gå dit med dem... ska bli spännande att se hur han klarar av det. Han har inte varit med dem på någon kontroll ensam förut.

Tror det går bra för båda två är väldigt försigkomna!


Mera färg...

2009-11-10 @ 12:42:46
... är något jag behöver gå och köpa!

Har fortfarande inte målat tjejernas spegelbyrå... och så tänkte jag att kökssoffan kanske ska få lite färg på sig innan den flyttar till kompisen... om den nu kommer att göra det!

Flyttar den till kompisen ska den ändå målas om och det är ändå jag som får göra det... så då kan jag ju lika gärna göra det nu. Så resonerar jag i alla fall!

Häromkvällen målade jag en hylla som ska sitta på köksväggen... den är numera vi och har svarta smideskonsoller. Börjar bli ganska så mycket vitt,svart och grått här hemma nu... med lite accenter i andra färger!

Sitter här och funderar över vardagsrummet... har jättesvårt att bestämma mig för hur det ska bli! Knepigt värre...
Har dessutom fortfarande inte kommit på vilket träslag eller färg på möbler jag ska ha. Annars brukar jag minsann ha visioner och också veta hur jag vill att de ska se ut... men nu har jag inte en aning!




Jag skrattar när jag ser den här bilden nu!

För ett tag satte jag in den här på bloggen och tyckte att det var alldeles för grönt och alldeles för mycket blommor...

Nu sitter jag här med mina gardiner som har just blommönster i grönt och matchande kuddar ligger det i soffan, mattan på golvet är också grön. Än så länge har det inte blivit för mycket grönt... fast det känns aningen konstigt med blommiga gardiner. Jag är ganska så mycket för enfärgat eller glest mönstrat annars.

Oj då... det här skulle bli ett litet kort inlägg om färg och se så det blev!

Jag hade tänkt skriva om hur mycket jag gillade den färg jag köpte sist... det var en vit lackfärg till snickerier... och den fungerade alldeles utmärkt på byrån och de andra sakerna jag har målat. Luktar knappt och var lätt att tvätta bort. Inte särskilt dyr heller!

Yuko Shimizu...

2009-11-10 @ 11:37:54
... är illustratören som skapat tigermotiven på Liberos blöjor.

    

Yuko Shimizu växte upp i Japan, men sedan 1999 bor och arbetar hon i New York. Yuko arbetade först i PR-branschen men beslöt sig sen för att följa sin barndomsdröm och bli illustratör.

Hon var redan över 35 då hon bytte karriär och jobbar numera för flera stora tidningar i New York och även för tv... bla MTV. Hon har vunnit flera internationella priser.Hennes illustrationer växer fram i en studio på Manhattan. Hon börjar med att skissa upp sin idé, sen gör hon en riktig skiss och sedan fortsätter hon arbetet i datorn.

I sin blogg visar hon i inlägg
hur hon går tillväga...

När hon först blev kontaktad om att göra blöjkollektionen blev hon ganska förvånad... och trodde att Libero kanske hade förväxlat henne med hennes namne, illustratören som skapat Kitty.
När hon skapade blöjmotiven inspirerades hon av den gamla japanska tatueringskonsten. Yuko tycker om att arbeta som illustratör för att det ger henne så mycket kunskap. Hon lär sig en massa saker som hon aldrig annars skulle ha kommit i kontakt med. Hon reser mycket och hämtar då mycket inspiration.

Hon undervisar också på sin gamla skola School of Visual Arts i New York.

Här är ett par av hennes illustrationer...





Vill ni ser mer kan ni alltid besöka hennes
hemsida eller titta in på hennes blogg.

Tigerblöjor

2009-11-10 @ 11:03:22
I våras lancerade ju Libero en limited edition collection med tigerblöjor... cool idé och snygga blöjor tänkte jag då och sen var det inte mer med det.

Jag köper varken Libero eller Pampers... varför slösa en massa extra pengar på "skitsaker" när tex Willys eget märke är av lika bra kvalité som de dyrare blöjorna.

Men... sist när jag skulle köpa blöjor till lille Bror så fanns det inga kvar utav de vanliga jag brukar köpa... tittade mig omkring och hittade ett paket med up & go blöjor som var designade som en jeansbyxa... lite coolt tyckte jag och bestämde mig för att köpa dem till lillen.

Sen när jag stod i kassan och filosoferade föll mina ögon plötsligt på en pall som stod i närheten... där stod en massa kartonger... såg en tiger och hajjade till... aha... tigerblöjor och man kunde köpa en kartong med två paket i till ett lite förmånligare pris.

Men tigerblöjorna var ju limited edition och skulle bara säljas under maj och juni efter vad jag hade hört! Kanske sålde de ut överblivna...

Jag la tillbaka jeansblöjorna och tog en kartong med tigerblöjor istället.

Lille Bror älskar sina tigerblöjor... ingen får röra dem! Han byter blöja på sig själv nuförtiden... "tejpen bak" sitter han och mumlar när han febrilt kämpar för att få in rätt fot i rätt hål. Han sitter ofta och betraktar blöjan en lång stund och tittar på tigermotivet. Det finns ett på framsidan och ett på baksidan av blöjan. I varje paket finns det fem olika blöjor. Framsida och baksida har olika motiv...





(bilderna har jag lånat från Yuko Shimizus hemsida)



Blöjorna är verkligen jättefina... tigermotiven ser lite ut som tatueringar.

Lille Bror har kommit till det stadie då han pendlar mellan att vara utan blöja och att ha blöja... han väljer själv!


Kul dag ... not!

2009-11-09 @ 20:10:10
Idag är det då makens födelsedag! Grattis!

Jobbade till halv 4 idag, skyndade mig till hemorten för att handla mat, tårta och present innan jag gick hem.
Stressade som sjutton...

Kom hem... blev förvånad för de hade städat! Fast det har fortfarande inte blivit stökigt som det var innan Värstinnans födelsedag... bra att det börjar fixa sig. Kanske har de börjat att tänka lite mer...

Snabbade mig med maten... sprang ner i tvättstugan och stoppade in två maskiner. Lagom till att maten var klar... ja då skulle maken iväg... han hann inte äta!

Han skulle fira med kompisarna...

Barnen och jag åt mat och tårta själva! Det var den födelsedagen det...

Nu har jag en massa tvätt att ta reda på... det krashar och klickar i min rygg... det låter som (eller rättare sagt känns som) om jag har två stora stenar inne i ryggen som mal småsten.

Värstinnan åkte iväg till pojkvännen... :(


Behöver du en ny...

2009-11-08 @ 21:50:41
... bricka?

Plocka då fram en gammal skåpslucka (det är väl sånt som alla har liggandes lite här och där) måla den vit... plocka sedan fram de där shablonerna du förvarar längst ner i byrålådan... för shabloner har väl alla?

Om inte måla ett mönster i svart för hand... lätt som en plätt!

Sedan plockar du fram de där gamla smideshandtagen du sparade för just ett sånt här tillfälle... och vips så har du en förtjusande bricka att plocka fram vid finbesök.

Lite pyssel så här på höstkanten...



Återanvändning på hög nivå...


Äntligen fick jag...

2009-11-08 @ 20:08:08
... då till slut sjunka ner i soffan! Efter en hel dag på jobbet, efter handling och matlagning...

Divan kom och hälsade på mig på jobbet sen följde hon med mig hem, vi gick och handlade och sen hem för att laga mat.

Hemma var det fullt ös... ungarna levde rövare, pappan satt och spelade dataspel, storasystrarna låg nerbäddade tillsammans i en säng och tittade på film.

Lill Maran är på väg att bli riktigt sjuk tror jag! Väl hemma gick även Divan och la sig i min säng där hon somnade. Hon hade en dunderhuvudvärk!

Jag satte igång med maten... strax därefter kom även Prinsen. Han skulle äta här idag och dessutom få med sig mat för att ha till lunch på jobbet i morgon.

Kul att ha alla hemma på samma gång! Det blir ju inte så ofta nuförtiden... jag försöker att få till det så att vi i alla fall äter alla tillsammans en dag i veckan. Har varit lite svårt vissa veckor då både jag och Divan har jobbat helger, lill Maran har inte dykt upp osv.

Men de sista veckorna har jag lyckats att samla alla... och det känns bra!

Maken fick inte direkt någon uppvaktning mer än god mat och efterrätt... eftersom jag har jobbat sent de senaste dagarna har jag inte hunnit köpa något speciell farsdagpresent åt honom. Barnen är nog lite för unga för att tänka på sånt!

Jag själv ringde bara min lilla pappa... han får få sin present när jag träffar honom nästa gång vilket säkert blir ganska så snart eftersom min mamma fyller år om någon vecka.

Nu ska jag greja lite till och sen tror jag att jag ska lyxa till det med lite skumbad... behöver slappna av!




Det är något speciellt med...

2009-11-08 @ 10:40:37
... söndagar! Jag gillar dem...

Helst söndagsmorgnar... idag var det helt stilla och tyst hemma när jag gick upp och gjorde mig i ordning...inte ett ljud. Jag lyckades att smyga så bra att inte ens lille Bror vaknade...

Tystnaden är som ljuv musik i mina öron. På väg till bussen var det bara mina klackar, bäckens brus och ett par bilar på motorvägen som hördes... annars var det helt stilla och tyst!

På bussen lyssnade jag på Mannheimer där hon pratade på och tyckte att det var förfärligt att man inte kan hyra EN dvdfilm en hel vecka... man är alltid tvungen att hyra 3 för att få ha dem i en vecka. Vilka bekymmer hon har! Inte ens om man var villig att betala extra eller lägga en deposition på 1000 kronor fick man lov att hyra bara en film i en vecka...

Stackars henne!

Upptäckte alldeles nyss att jag glömt att ringa och väcka lill Fan i tid för dansen...  han missade den förra helgen också! Tråkigt för om två veckor har de show...

Nu ska jag smyga ut och ta mig en cappucino...

Idag är det farsdag och imorgon fyller maken år! Det året Prinsessan föddes inträffade farsdag på makens födelsedag, plus att jag var beräknad till samma datum... kunde ha blivit en riktig TUR-dag för honom... men så blev det inte för Prinsessan valde att bli ganska rejält så försenad.

Så snart fyller båda mina små Prinsessor år...


Tiden kryper...

2009-11-07 @ 18:50:44
... så sakta idag!

Är redan genomtrött och jag har fortfarande ett par timmar kvar att jobba... och innan jag väl är hemma är det nästan natten.

Idag köpte vi thaimat till vår middag... kollegan och jag. Det var jättegott! Och det hör inte till det normala att jag unnar mig att köpa mat ute på arbetet... brukar ha med mat hemifrån.

Fast den senaste tiden har jag irriterat mig på att vissa personer i mitt hushåll vräker på stort vad gäller att äta ute... så varför inte unna mig själv också? :/

I morgon jobbar jag tidigt så det är nästan bara hem för att vända...

Igår hann jag knappt se barnen... gick på morgonen och kom hem sent. Känner mig så ensam... den enda som troget följer mig och är med mig hela tiden är... MR VÄRK! Honom blir jag inte av med...


Igår var jag så glad...

2009-11-06 @ 16:17:40
... jag hade ett nytt köksbord på gång!

Jag vill ju ha ett smalt men ganska så långt bord. Och det är svårt att hitta... Av en händelse så hittade jag en annons på blocket där måtten stämde bra och bordet var precis ett sådant som jag vill ha. Jag mailade kvinnan eftersom jag var intresserad... dock tyckte jag att bordet såg ut att ha vanlig bredd. Jag frågade henne om det mått hon angett verkligen stämde och hon svarade att visst stämde det. Jag blev eld och lågor och bestämde mig för att jag skulle ha det... bordet var dessutom köpt i USA och liknade inte något jag sett här innan.

Efter ett par timmar fick jag ett mail där det stod att det visst var fel mått hon angett... glädjen la sig snabbt! :(

Det är ungefär ett sånt här bord jag vill ha, fast smalare...


Barnaögon tindra...

2009-11-05 @ 18:50:06
... och även den här mammans, när hon fönstershoppar på köpcentret!

Jag bara älskar att gå runt och bara titta och planera och drömma lite grann! Och naturligtvis även småhandla lite... idag fyndade vi ett fint glasfat i pressglas på hög fot. Perfekt för julgodis!

Vi... det var Prinsessan och jag som tog oss en liten eftermiddagstur för att kika lite efter en ny jacka till henne. På Ica var det rena festen... provsmakning i mängder! Det ena gottebordet efter det andra...

Vi hittade jättefina julgardiner till köket på Hemtex, som vi dock inte köpte för jag vill kika lite till, kanske hittar jag några andra som också är fina. I år skulle jag vilja fira en hejdundrande jul... vet inte varför men det skulle kännas bra.  Men samtidigt vet jag inte om jag orkar eftersom jag kommer att jobba så mycket!

Vi köpte även ett set med väggord från Panduro... en radda med ord som ska sättas på hallväggen och även en till köksväggen.

Det enda problemet idag var att jag knappt orkade att gå för jag fick så ont i benen och ryggen... hade nästan behövt ha en rollator att luta mig mot.

Även idag blir det en sen middag...

Så nu ska jag ut i köket och bereda måltiden som för dagen består av torskfile i ugnen med ris som tillbehör.

Gott gotti gott gott!!

Bränd kyckling... ett tecken på att...

2009-11-05 @ 12:19:24
... kärringen börjar bli gammal!

Igår skulle vi äta lite senare än vanligt... Prinsen skulle komma hit och på vägen skulle han hämta upp Värstinnan och en borrmaskin hos pappan. Jag tänkte att vi äntligen skulle få upp hallspegeln på väggen!

Jag gjorde potatisgratäng med heta kycklingbitar till... stoppade in allt i ugnen och gick och la mig en stund på sängen för att räta ut ryggen... barnen satt i soffan och tittade på barnprogram.

Ett tu tre så hade jag slocknat i sängen... och jag sov ganska så länge och ingen av barnen väckte mig. När jag sedan vaknade av att telefonen ringde så hade jag bränt kycklingbitarna i ugnen ganska så illa.

Det gick fortfarande att äta dem... men de var då rakt inte den kulinariska upplevelse jag hade tänkt dem att vara.

Potatisgratängen hade dock klarat sig bra och var dundergod som kompensation...

Efter maten blandade mamman ihop smet till en blåbärskaka... använde de sista utav bären jag plockade hos mamma och pappa på landet.

Jag brände inte kakan... men jag glömde att ha i bakpulver... så det blev en ganska platt och seg kaka!

Jag börjar alltså att bli riktigt riktigt gammal...

Roligt värre...

2009-11-05 @ 12:01:44
... hade småbarnen vid köksbordet i morse då det vankades frukost!

Lille Bror ville ha räkost på smörgåsen. "Mamma jag vill ha assost (äsost)!

Lill Prinsessan tyckte detta var jätteroligt och skrattade så att hon höll på att kissa på sig...

Vad är det som är så roligt frågade jag... och fick svaret:

"Men mamma... hör du inte vad han säger... han säger ASS-OST! Och så skrattade hon igen... jag tittade frågande på henne... för jag visste ju att han sa "räkost".

"Mamma du är ju dum... ass betyder ju rumpa på engelska (fast hon använde ett annat föga smickrande ord)... hihi... han sitter och säger att han vill ha rump-ost på smörgåsen!"

Och så skrattade hon vidare...

Och så gick det till när den ej ännu fyllda 4-åringen gav mamman en lektion i engelska!

Hur nu den lilla damen har lärt sig detta...

För att komma in i den rätta andan...

2009-11-05 @ 11:54:09
... när jag städar så har jag min städmusik!

Det kan vara antingen flera låtar i rad som jag lyssnar på eller så sätter jag helt enkelt cdspelaren på replay och lyssnar på samma låt hela tiden under städningen...

Här är ett par av mina städlåtar...





En annan låt jag ofta lyssnar på när jag städar är Run to you med Bryan Adams... hittade ingen you tube snutt som gick att låna!

Verkar nästan som jag ska städa idag... men det ska jag faktiskt inte göra... det är första gången på evigheter som jag inte behöver hålla på att plocka hela tiden och ändå inte komma någon vart. Nu har det varit städat i en vecka och det ser fortfarande bra ut...

Fast jag gissar ju på att det är någon annan som tagit en sväng med snabeldraken då jag har varit på jobbet!

Ska i alla fall anstränga mig lite och plocka ur och i diskmaskinen!

Tattoo

2009-11-04 @ 17:18:27

Idag har en av döttrarna bett mig att designa en tattoo till henne...

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den förfrågan... jag personligen har inga tatueringar och vet inte om jag skulle vilja ha någon heller, och skulle jag det så skulle den vara liten.

Dottern pratar om "hela ryggen" och det är något som jag verkligen motsätter mig. Ja men som en A4-sida då? kontrade hon med då.

Mitt svar blev: Ja kanske en halv, halv, halv A4-sida!

Jag tycker ju att om hon vill ha ett stort motiv så ska det ju vara ett riktigt motiv som en tatuerare ritar eller tar från sin mönstersamling... inte något som jag har suttit och pillat med!

Men hon VILL HA något som JAG har RITAT SPECIELLT FÖR HENNE! Något som bara hon har...

Jag vet inte gumman... jag får tänka ordentligt på det! Egentligen tycker jag ju att det räcker med tattoos för din del.


Isiga vindar...

2009-11-04 @ 12:37:17
... är det månde riktig vinter på gång?

Stackars skolbarnen i morse... usch... jag hade inte velat gå ut. Det blåste så det tjöt genom fönstren i vardagsrummen... kanske var det inte lika illa som det lät!

Nu behöver barnen ha rejäla kläder på sig... men lill Fan vägrar att ta på sig en riktig jacka... han försöker hela tiden att slinka ut med bara tjocktröjan. Och det är det för kallt för nu! Kanske om han hade tjockt under och fleecetröja utanpå att det skulle gå...

Måste köpa fler mössor och vantar...både till mig själv och barnen... och långkallingar med tror jag!

Dåliga affärer...

2009-11-04 @ 12:29:08
Jag har gjort en del dåliga affärer den sista tiden...

Min nya dator tex... två veckor efter att jag köpt den så sänktes priset på den med 1000 kronor. Tänk om jag väntat lite som sonen föreslog att jag skulle göra!

Likadant var det med lill Prinsessans och lille Brors jackor som jag köpte på Cubus... de kostade 399:- vardera och veckan efter såldes de för 249:-

Men just nu behöver jag faktiskt inte bry mig om det... för just nu har jag råd att handla det jag vill utan att behöva tänka allt för mycket på att det ska ruinera mig. Så skönt...

Sakerna var relativt billiga ändå!


Råkallt ute!

2009-11-03 @ 15:56:35
Var ute och promenerade på rasten förut och det var riktigt rått...

Inte särskilt mysigt att promenera rut och frysa fastän man har både vinterjacka och vantar på sig. Nej... det hade suttit utmärkt med en resa till varmare breddgrader nu.

Sitter här på jobbet och tycker att det är lite långtråkigt... andra kvällen i rad nu. I morgon och på torsdag är jag ledig sen blir det ett par kvällar igen.

Det har varit ljuvligt att komma hem den här senaste tiden... för ungarna har lyckats att inte stöka ner överallt eller så har de städat efter sig. Jag vet inte!

Det är i alla fall skönt att få komma hem och kunna slå sig ner med en kopp te och bara njuta...

Pratade med Värstinnan, som är hos pappa för en stund sen och hon är verkligen deppad. Hon var inte långt ifrån tårarna! Ibland känns livet hårt...

RSS 2.0