Gårdagen...

2009-10-31 @ 14:01:32

... var en lång dag... full fart från tidig morgon till sen kväll!

Hann inte skriva ett endaste inlägg... inte ens ett litet grattis till Värstinnan... så: Grattis på 18-årsdagen älskling!






Idag ska vi också ha gäster på middag... så jag har tyvärr inte tid att sitt här!

Ha en skön lördag!


Trött i benen

2009-10-29 @ 23:51:20
Idag var jag på IKEA med Prinsen och lill Fan. Fick äntligen köpt min tamburmajor i smide... så nu står den där i hallen och ser glad ut...

Fick samtidigt chansen att titta på det skoskåp som jag ska köpa i slutet av nästa månad. Det såg bättre ut än vad jag väntat mig... så köpet blir definitivt av.

Som vanligt då man åker till IKEA (fast jag åker ju inte dit särskilt ofta... fram tills nu kanske vi har haft två tre saker i hemmet som är från ikea) blir det ofta mer i kassen än vad man från början tänkt sig... det blev det idag också!

Lill Fan köpte sig tre små kaktusar med tre små zinkkrukor till... de ska han ha i fönstret i sitt rum. Prinsen fick ett litet soffbord och badhanddukar av mamsen som inflyttningspresent.

Vi köpte också nya täcken och kuddar till tjejernas rum...

Sen blev det en del grejer till köket också... en wokpanna så att den "nakna kocken" kan laga sin mat utan problem imorgon, en ny kavel (det är ju snart dags för pepparkaksbak), förkläden till lill Fan och Prinsessan, en liten tesil... (som jag inte ska använda till att sila te i utan till att pudra florsocker på bakverk med)... en gammaldags saftflaska, och det viktigaste av allt... vi inhandlade 12 vinglas.

Då jag nästan aldrig någonsin dricker något i alkoholväg har jag inte heller några fina glas för dylik dryck hemma... och inte ska Värstinnan behöva skämmas på festen imorgon. För visst kan man väl servera bål i vinglas? Eller är jag helt ute och cyklar?

Jag är totalt värdelös på sånt där...

Mitt i allt shoppande tog vi en paus och drack kaffe och åt äpplepaj med vaniljsås i cafeterian... lill Fan valde ikeas Prinsessbakelse istället.

Efter IKEA-besöket ville Prinsen åka hem för att duscha och byta kläder då han kom och hämtad oss direkt efter jobbet. Och så ville han lämna sitt nya bord och handdukarna där hemma också...

På vägen hem till honom stannade vi för att tvätta bilen! Grabbarna var alldeles iskalla när de till slut kom in i bilen igen... och där satt jag och hade det så varmt och gott.
Prinsens lägenhet var jättemysig! Det var mitt första besök där... har inte blivit att jag hälsat på ännu då det har varit mycket jobb och jag tycker att platsen är väldigt avsides. Han har liksom flyttat bort från stan...

På väg hem stannade vi till hos hans pappa för att lämna en sak, deras hus hade jag inte heller sett innan och det var också jättefint. Fast jag tycker att platsen känns helt fel...

Väl hemma igen var det en massa att packa upp för vi slank även in på Willys och handlade det sista till festen.

Småbarnen sov redan och Värstinnan och Prinsessan hade städat så fint!

Nu ska jag göra tårtorna och sen blir det nog sängen...

Vet ni vad... jag längtar faktiskt redan efter nästa tur till IKEA... såg en massa saker som jag ska köpa till lill Prinsessans lilla rum.

Vem vet kanske drömmer jag om IKEA inatt!

Nakna kocken

2009-10-29 @ 11:35:39
I morgon kommer den "nakna kocken" hit!

Värstinnan har bett sin pappa att komma hit och laga mat imorgon... jag tackar och bugar och tar glatt emot all hjälp.
Han varnade mig dock per telefon igår... att han brukar laga mat naken!

Det blir säkert bra... kul för henne eftersom hon vill vara med både sin mamma och sin pappa på sin födelsedag.

Min tredje 18-åring!

Sovmorgon

2009-10-29 @ 11:29:54
Idag sov jag ända till tio... tog två värktabletter innan jag gick och la mig... och som vanligt när jag gör det så sover jag som en stock. Så skönt... att kunna vända sig i sängen utan problem, att få sova utan att vakna varje gång jag rör mig.

Värstinnan tvättade ju igår... jättesnällt av henne att hjälpa till... men varje gång hon tvättar får vi lägenheten full av tvätt som inte är torr. Förstår inte hur hon bär sig åt! När jag tvättar själv är allt torrt när jag tar upp det... men när hon tvättar är hälften av sakerna fortfarande våta och resten är fuktiga.

Jag antar att det är sånt man lär sig med tiden... att planera tvättiden så att allt hinner torka... om det ska hängas eller tumlas. Jag är i alla fall glad att hon gör det av egen fri vilja!

Idag har vi mycket att göra... måste handla mer varor till maten som det ska bjudas på imorgon, vi ska också köpa dricka och tilltugg. Pappersdukar till borden (tror jag blir bäst)...

Tårtan ska göras och så ska jag ju till IKEA med sonen idag. Bäst att äta en rejäl frukost så jag står mig länge idag... fast när jag ser på klockan så blir det väl brunch.

Nu ska jag väcka min Ängel så att vi kan sätta igång med dagens arbete...

Dagens goda gärning...

2009-10-29 @ 00:13:09
... var att hjälpa en kvinna som var redigt berusad upp i från marken när hon ramlat och inte klarade sig upp igen ensam.

Jag såg inte kvinnan först för det var så mörkt och hon hade ramlat alldeles vid vägkanten...

Hade inte en annan förbipasserande vänt sig om för att titta på henne då hon passerade platsen så hade jag nog inte ens sett henne. Jag förstår dock inte den andra kvinnan som bara fortsatte...

Jag gick fram till henne... lill Fan som var med såg skräckslagen ut och drog mig i jackan och viskade att hon kanske var farlig... frågade hur det var med henne och om hon behövde hjälp.

Och det behövde hon ju helt klart... benen bar henne knappt! Alldeles för överförfriskad var hon och det beklagade hon sig över... "jag borde ha vetat bättre än att dricka så mycket"... jaja... i eftertankens kranka blekhet!

Jag praktiskt taget ledde henne till en plats i backen där hon kunde stödja sig mot ett räcke... vi småpratade lite... lill Fan stod hela tiden en bit ifrån och stirrade på oss... "Kom nu!" viskade han.

Men jag kunde inte lämna henne förrän jag försäkrat mig om att hon skulle klara sig själv och inte drutta omkull direkt igen.

Jag vet inte hur många gånger jag vände mig om i backen för att se om hon fortfarande var på benen...

Lill Fan var rasande på mig... "Mamma du kan inte bara gå fram till någon som är full och börja prata med dem... tänk om hon hade tagit upp en stor kniv?!"

Jag förklarade att om man ser en människa som ligger på marken och inte är agressiv så ska man allt gå fram och fråga om man kan hjälpa till... är det en aggressiv person så kan man ju alltid ringa polisen, så de kommer och hjälper till.

Alla är vi ju bara människor...

Måla, måla...

2009-10-28 @ 17:41:27
... ikväll målar jag om i köket! Har spacklat och väntar nu på att det ska bli klart att slipas.

Små förändringar kan göra så mycket!

Ska strax ut en snabbis för att köpa mjölk och bröd. Värstinnan behöver också en mantel... som hon ska bära på tjejmiddagen. Den har ju ett halloweentema... här kommer att krylla av läskiga varelser! Undrar vad lille Bror kommer att tycka om detta? Honom kan man skrämma livet ur om man så bara sätter en vanlig strumpbyxa på huvudet.

Har gjort en stor upptäckt idag... vi har tre skorpioner i huset... och alla tre har den ovanan att de sitter och sjunger för sig själva med hörlurar på. De gillar att sjunga... men om de sjunger så vackert... det tror jag inte, för då skulle jag nog inte reta mig på dem så...

Fast själva så tycker de nog att de sjunger fantastiskt bra!


Ljudkänslig som jag är (de kan driva mig till vansinne med sitt oljud... jag får hjärtklappning och andnöd)... så är det nog mer mig det är fel på än deras röster!

Dagens bus...

2009-10-27 @ 20:31:11
... står lille Bror och lill Prinsessan för!

Under min shoppingrunda... under uppsyn av storasyster... (hm hon måste ha varit djupt inne i datavärlden)... så hade de små liven hällt ut en hel flaska med barnolja på golvet i tjejernas rum och sedan plockat ner alla böcker från bokhyllan där inne och lagt dem på golvet... i oljan!

Jättekul!

Lille Bror såg alldeles nyduschad ut när jag kom tillbaka... jag undrade varför han gick runt och var våt i håret, för så såg det ut... men det var naturligtvis barnolja!

Fast det måste nog ha varit kul att kleta runt i det... halt och härligt!

15 butiker...

2009-10-27 @ 20:26:18
... 5 kassar och 2 timmar senare återvände jag nyss till mitt herresäte tillsammans med Ben och Jerry som jag träffade på i sista butiken.

Kvällen ska jag och Värstinnan nu tillbringa med filmen Aurore och så då Ben och Jerry... det kommer att bli lidelsefullt och njutbart! Men någon direkt hetta... det tror jag inte att det blir.

Filmen Aurore är baserad på en verklig historia... en tragisk sådan! Den handlar om en flicka som lever ett svårt liv, hon har en styvmamma som misshandlar henne vilket leder till ett tragiskt slut.

Jag är helt utmattad... fick till och med ta en vilopaus i ett av Lindex omklädningsrum! Ryggen och fötterna klarar inte det här! Hur sjutton ska det gå till när jag snart ska starta julshoppingen?

Jag skulle idag handla något till mig själv... men som vanligt så ser jag alltid en massa andra saker... till andra, som jag då köper istället för att handla till mig. Jag köpte i alla fall ett par tights...

Jag har startat julen... var inne en sväng på Åhlens och där var jag bara tvungen att handla lite julsaker... eller ja sånt som hör julen till... det var inget julpynt! Bilder kommer senare då sakerna tas i bruk...

På torsdag blir det en sväng till IKEA med sonen... då ska tamburmajoren i smide inhandlas... det är något jag har sett fram emot i ett par veckor nu. Skoskåpet får kanske vänta till nästa månad... man ska ju leva också!


Halloween...

2009-10-27 @ 12:21:45
...inte bara spöken, spindlar eller andra läskiga saker! Jag tycker att Halloween är en mysig avslutning på hösten i vackra höstfärger...

Innan de sista löven faller av träden... pumpor även de i höstiga färger... levande ljus, rostade kastanjer och mys.

Få se om vi kan åstadkomma lite halloweenmys...



Det räcker nästan att dekorera med lite olika pumpor i olika storlekar...



Lite läskigheter måste det ju naturligtvis finnas...



En vacker dekoration till halloweenbordet... fin ide med både pumpor,blomster och höstlöv!





Japp där har vi det... bordet som jag vill ha i köket, antingen så här med vita pinnstolar eller så ska bordet vara vitt med svarta pinnstolar. Var sjutton får jag tag på ett sånt? Ett smalt men långt bord...

Så där nu har Värstinnan äntligen stigit upp... kanske vi kan sätta igång med något nu... hon vill ju förbereda för sin födelsedagsbjudning...

Jag ska i alla fall tvätta fönster...

Äventyr eller ej?

2009-10-27 @ 11:40:22
Känner mig oerhört lat idag...

Hade planer på lite äventyr med barnen... men ingen verkar ha lust... busungarna sitter framför datorn och spelar spel. Småbarnen har satt sig för att titta på barnkanalen...
Den stora ungen... Värstinnan sover fortfarande!

Kanske vi ska fixa och dona lite istället...


Jakten på...

2009-10-27 @ 11:35:32
... sekretären fortsätter!

Varje dag tittar den här damen in på blocket i jakten på sekretären... det som ska bli mammans privata domän... låsbar!

En plats för viktiga papper och mammans dator... på samma gång får den agera förvaring... för det är ju oftast en byrådel och en skrivdel.



Det finns mängder av olika modeller... och träslag, även utformningen varierar... jag söker något nätt och ganska enkelt men ändå speciellt!



Liten och nätt!



Den här vita är väldigt enkel men fin!






Pompa och ståt! Men väldigt fint träslag...

Jag får nog ge mig till tåls och söka tills jag finner det jag vill ha. Det är inget annat än tiden som rinner iväg...

Ha en bra dag!

Solen skiner...



Goder afton...

2009-10-26 @ 23:45:48
båd herre och fru!

Dagarna bara flyger fram... snart är det jul. I år lär det bli stressigare än vanligt för mig på grund av jobbet. Jag som hatar det där med julrush och julklappshandling kommer säkert må ännu dåligare av det i år.

Jag får väl helt enkelt köpa mina klappar redan nu...

Idag pratade jag med en kusin till de små barnen som bor i Österrike... han kommer på besök till Sverige i nästa vecka. Ska bli spännande då jag inte träffat honom på nästan 8 år... lill Fan och Prinsessan var båda bebisar.
Ska bli kul att få visa honom vår vackra stad...

Han är klart den bästa släktingen...

Kommer ihåg hur han tog med mig ut på kvällarna i Jordanien... då maken var upptagen med sina kompisar. Han tyckte inte att jag skulle sitta ensam hemma med släkten så vi begav oss ofta ut på små äventyr på kvällarna, till de andra släktingarnas fasa. De tyckte inte att det passade sig... men det tyckte han!

Det känns i kroppen som att det är något på gång... ska jag bli sjuk? Influensa eller vanlig förkylning på gång... det återstår att se.

Idag har jag inhandlat ett par fina lyktor i keramik... föreställandes pumpor! Tänkte köpa en riktig pumpa också och karva lite i den... misslyckas jag så får vi använda de i keramik istället.

Läste ett kul inlägg idag i en blogg som jag ofta läser... bloggaren är glad för att det äntligen blir november snart... för då kan man börja julpyssla och julpynta som man behagar. Hon har uttryckt sin önskan om det länge nu...

Jag har också hamnat lite i den stämningen!

Ungarna vill göra ett bildspel om julförberedelser och julpyssel, få se om vi lyckas åstadkomma ett... Skulle vara kul att ha som minne!

Nu är det dags för en liten kvällsmacka och en kopp te i lugn och ro... bara en kvar att natta!

Eventuellt så bär det av på lite äventyr imorgon... barnen har ju höstlov!

Bara tagit det lugnt...

2009-10-25 @ 16:57:14
Idag har jag bara tagit det lugnt... inte gjort någonting!

Har legat och gosat i sängen, druckit kaffe och nu suttit här vid datorn en stund och gjort några bilder i GIMP.

Har inte ens lagat någon mat... killarna har precis cyklat iväg till Donken för att köpa hem något gott.

Man behöver nog ha en sån här dag då och då... en dag bara för att slappa!

Sköna söndag...

Barnen har höstlov... få se om vi kan hitta på något kul på min lediga dag.

Lillasyster och storebror

2009-10-25 @ 16:52:40
Här är ett par bilder jag tog på Prinsen och Värstinnan igår innan han körde henne till pojkvännen...

    

Jag är så glad för att de alla kan umgås tillsammans med sina vänner och som här skoja med varandra...

Det värmer i en moders hjärta när man ser syskonkärleken och samspelet dem emellan.

Mina stora älsklingar...



Vilodag

2009-10-25 @ 11:01:32
Igår storhandlade vi och städade...

Idag blir det vila... man ska väl i alla fall kunna ta det lugnt en endaste dag under veckan?!

Prinsessan är fortfarande på sitt pyjamas party, lille Bror och lill Prinsessan tiggde sig precis till varsin "after eight" choklad som de sitter i soffan och mumsar på...

Lill Maran med två kompisar och Värstinnan (som oväntat kom hem igår igen?) sover fortfarande sin skönhetssömn... hur det nu kan gå till i det oväsen som småbarnen för.

Lill Fan är på sin dans, men kommer snart tillbaka nu...

Igår kväll hade vi lite liv här... Prinsen kom med 2 av sina kompisar..."mina extra söner" och lill Maran hade med sig två kompisar som skulle sova över. Kul!

Undrar om det går att tvätta fönster idag... tror det va?!

Just det... vila var det!

Fyndade två kuddar och två kuddfodral på Jysk igår... 2 st 50X50 kuddar för 25:- vardera och så två kuddfodral även de 25:- styck. Blir fina i soffan tillsammans med de jag köpte häromdagen. Jag fyndade även ännu en vit ram till mina bilder som ska vara i hallen... den hade plats för 5 foton.

Undrar när jag kommer att få tummen ur och gå och framkalla bilderna som jag gjort i ordning?

I morgon jobbar jag dag och måste upp vid 5. Resten av veckan har jag bara kvällstider... Typsikt, för den här veckan hade jag behövt förbereda Värstinnans fest hon ska ha på fredag. Hon kommer inte att bli glad på mig...

Ungarna och jag käkade cornflakes vid sjutiden... nu vill de ha riktig frukost säger de... så jag får väl vara en god mor då och plocka fram lite gott åt dem.

Ha en skön dag!

Tar det aldrig slut?

2009-10-24 @ 10:59:24
Idag är det lördag ... och jag är LEDIG! Så skönt...

Heltid är inte något min kropp suktar efter... är egentligen bedömd till att inte klara mer än halvtid... men vad ska man göra... man får helt enkelt ta det som erbjuds och stå ut. Själva jobbet hade jag nog klarat helt galant utan någon större smärta om det inte var för allt hemma... jag orkar liksom inte jobba i dubbla pass!

Spelar ingen roll hur mycket man försöker göra i ordning... i det här huset stökar ungarna ner på nolltid! Jag hinner inte med i svängarna... jag blir helt enkelt aldrig klar!

Jag börjar i ett rum och innan jag är färdig med nästa så är redan det första förstört... det fungerar inte när inte någon annan har viljan och min kropp orkar inte ensam.

Så där nu har jag beklagat mig! Då var det avklarat...

Idag ska jag och Prinsen åka och storhandla... flickorna ska "hoppas" jag hjälpa till att få i ordning här hemma, Prinsessan ska på sin dans och sen ska hon ju på pyjamasparty i kväll. Gissa om hon är förväntansfull...

Värstinnan var på partaj hos en av kompisarna igår... hon hade haft jättekul, fast hon kom hem tidigt för de andra skulle ut...
Hon behöver verkligen komma ut och träffa sina kompisar för hon sitter alltid ensam hemma när hon inte är med pojkvännen. Fast det är klart ensam är hon väl inte... hon har ju bästisen ovanpå... de träffas ju nästan dagligen. Fast jag menar ju att hon behöver träffa mer folk över huvudtaget... och vara lite mer social!

Hon är som mamma... tror jag!

Prinsen var på samma fest igår, så jag undrar vilken tid jag ska lyckas få hit honom till... vill ju inte åka och handla för sent. Måste även få tag på en sovsäck till Prinsessan.

Igår skulle jag inhandla pälspläden som Värstinnan och jag satt våra ögon på... då var de naturligtvis slutsålda!
Min vanliga tur!

Nu ska vi äta en sen äggfrukost!

Ska försöka få upp mina älsklingar Värstinnan och lill Maran också nu, så att vi kan äta alla tillsammans...


Kattkonst

2009-10-23 @ 09:59:43
Utställningen Katter pågår på Konstmuséet till och med den 11 november, med lekfulla illustrationer av katter i litteratur och konst.

Det kanske är något för dig kära granne! Du tycker ju om tavlor med katter på... :)


Besök på jobbet

2009-10-22 @ 18:29:17
Då hade jag idag lilla Divan här på visit en stund...

Kul!

Min lilla vimsa...

My daughters...

2009-10-22 @ 15:02:09
Igår strax innan jag slutade så smsade Divan mig... hon frågade om jag hade tid att träffa henne en stund efter jobbet. Först tänkte jag... men hallå... jag slutar nio på kvällen och kommer inte hem förrän halv elva... om jag träffar henne så kommer jag ju inte hem förrän mitt i natten.

Sen kom jag på att jag alltid får vänta i stan i nästan en halvtimma på bussen... vi bestämde att hon skulle möta mig vid centralen. Damen var hungrig och ville äta...

Vi gick till Burger King och köpte mat åt henne... jag som var jättehungrig (för jag hade köpt en fiskrätt som inte alls var god till lunch) köpte med varsin måltid till mig och Värstinnan hem.

Det är så kul att träffa barnen så där spontant bara... små fina stunder!

Värstinnan blev jätteglad för sin Whoppermeal när jag kom med den... så där satt vi och gottade oss en stund.

Ikväll jobbar jag till sju...

Divan kommer strax för att hälsa på mig... ska ta min lunch när hon kommer.

På kurs med Kurt...

2009-10-21 @ 18:29:52

... har jag inte varit idag... men väl på annan kurs!

Det var kul som omväxling...

Här är tyst och lugnt på jobbet... men det ringer som bara den. Hemma är det inte lika tyst och lugnt men jag längtar hem till Värstinnan. Tror hon har lite tråkigt!

Det är inte bara Värstinnan jag saknar utan även de andra barnen... helst småbarnen... sjukt mycket!
Jag känner själv att det är alldeles för långa dagar borta från dem...

Lille Bror är helt sjuk av mammasaknad varje dag jag kommer hem efter en lång dag.

Jag sitter ofta och tänker på hur långa arbetsdagar ett barn egentligen har... jag menar om föräldern arbetar heltid... det och så restiden... barnet har längre arbetsdagar än vad föräldrarna har.

Man pratar ofta om personalen på dagis och den bullernivå de får stå ut med... men inte så ofta om att barnen faktiskt också vistas i samma buller.

Vilka funderingar man har ibland...


Försov oss rejält

2009-10-21 @ 09:55:09
Det var vad vi gjorde idag... jag vaknade inte förrän efter halv 9 någon gång. Hade absolut inte hört något alarm!

Inatt tog jag dubbelt (efter doktorns ordination) med värktabletter innan jag gick och la mig och jag har faktiskt sovit som en baby... har inget minne av att jag vaknat och vänt och vridit på mig som jag brukar. Jag blir ju så stel när jag ligger stilla och har svårt att överhuvudtaget kunna vända mig i sängen på natten...

Det kanske är det här som behövs för att kunna slappna av på nätterna...

Lill Fan var helt hysterisk över att behöva komma för sent... j*klar nu kommer jag att få skäll av fröken! Nej, det kommer du inte sa jag... man kan inte hjälpa att man försover sig och dessutom har du ju en lapp med från mig.
Men han vart inte övertygad...

Har utfodrat de små... lille Bror är så söt när han sitter vid bordet och "kan selv". Smörkniven ser så stor ut i handen på honom när han sitter där och försöker bre smörgåsen med smör. Men han kan själv...

Idag jobbar jag kväll igen och ska snart sätta fart här... det är ett 8,5 timmars pass och jag kommer ju inte hem förrän natta.

Idag ska jag på lite kurs dessutom så då går ju tiden lite snabbare!

Det blir säkert något inlägg då det blir lite dötid...

Fick precis veta att...

2009-10-20 @ 19:50:06
... bussen som flickorna tog till baletten i kväll blev påkörd av en annan buss!

Typiskt att det händer något när Prinsessan åkt med dem för att titta på när de dansar. Det var nog inte så allvarligt men både Grannflickan och Prinsessan hade båda fått lite ont i nacken efteråt.

Får veta mer när de kommer hem sen...

Lunch ute och lite...

2009-10-20 @ 19:47:05
... stressig shopping blev det idag!

Stressigt för att lille Bror var med och inte ville sitta stilla i vagnen... vi hade ett fasligt sjå att hålla koll på honom.
Vet inte vad det var med honom idag, men sån brukar han inte vara.
Enda anledningen till att han fick följa med var för att vi trodde att han strax skulle somna i vagnen så att vi kunde går runt och handla i lugn och ro. Men nej... den lille parveln hoppade helt sonika över sin middagslur och levde rackare i stället.

Nu sover han som en stock!

Värstinnan köpte födelsedagspresent till the Man... och så köpte hon en ny kofta, leggings och en topp till sig själv.


Det blev även ett par benvärmare med fot på... alltså ett par strumpor med väldigt högt skaft med andra ord.

Det blev även en ny pyjamas till Prinsessan som ska på pyjamasparty på lördag... hon ville ha en med långa ben för det hade hon inte. Det blev en Kitty pyjamas från H&M. Klart att man vill vara extra fin på första pyjamaspartyt!

Lille Bror, den busen, hittade en mössa som vi var tvugna att köpa för han ville absolut inte släppa den... först valde han en i rosa men sen hittade han den vi till slut köpte... den hade en stor garnboll som vippade fram och tillbaka när han svängde med huvudet.



Lill Fan som sliter ut sina kläder genom vilda lekar på nolltid fick nya byxor och en matchande huvtröja.


Sen kommer vi då till mamman... jag skulle ju unna mig själv något... hm... det blev inget i klädväg i alla fall. Det blev istället nya gardiner till vardagsrummet och så matchande kuddar till soffan. Har även hittat lite annat smått och gått som får inhandlas senare som också matchar med resten.
Både Värstinnan och jag förälskade oss i en mjuk och skön pälspläd... den står överst på listan inför nästa shoppingtur.

Häromdagen hittade jag ju äntligen en sekretär som jag ville ha... men den hade precis blivit såld och hämtad då jag ringde... man får tydligen vara väldigt snabb i vändningarna! Jag hade ju i och för sig mailat damen direkt då jag såg annonsen... men hon hade naturligtvis inte ens kollat sin mail!

Det är bara till att leta vidare...

Nu har vi börjat förbereda Värstinnans 18-års fest som ska gå av stapeln nästa vecka då hon fyller år... det blir ett halloweentema!

Nu är det dags för lite pyssel...

Då är dagen här...

2009-10-20 @ 11:25:51
... den stora shopparedagen! Den enda dagen i månaden då jag riktigt shoppar loss...

Dagen till är så är jag ledig... haha... där visste min chef hur han skulle lägga ett bra schema!

Klockan är strax halv 12 och vi har redan slöat bort halva dagen... det är nog dags att sätta lite fart om det ska bli någon shopping... helst innan skolbarnen kommer hem.

Har suttit och småläst lite i min blogg... gud vad tråkigt... det finns ett fåtal inlägg som duger att läsa! Får väl se till att skärpa mig lite vad gäller skrivandet... till och med ungarna brukar säga att min gamla blogg var mycket roligare att läsa. Där hände det i alla fall saker!

Nej nu ska jag ut och spana efter mannen med verktygslådan eller Harleyn...


Det glänser...

2009-10-19 @ 19:23:42

... och är ganska vackert tycker jag!

Ser ni vad det är?


 

Ledtråd... "en av mina drömmar"


Börjar bli mörkt redan...

2009-10-19 @ 18:01:13
... och här sitter jag med ett vackert höstpanorama utanför fönstret!

Idag har det varit rena kaoset här på jobbet. Vi har varit totalt nedringda, upprörda och arga kunder. Resor som inte har gått att boka... bussar som uteblivit och osv i alla oändlighet.

Bokningssystemen fungerade inte...

Jättestressigt!

Nu äntligen har vi blivit av med köerna och det har börjat att lugna ner sig lite...

Tiden går i alla fall fort!




Söndag eftermiddag

2009-10-18 @ 21:36:24
Prinsen hämtade mig vid jobbet och så åkte vi och handlade lite. Väl hemma lånade han min dator en stund... han har inte hunnit skaffa något internet ännu.

Jag satte igång med maten... kycklinggryta med ris. Till efterrätt blev det äpplepaj med vaniljsås.

Alla utom Divan... som vid den tiden satt på tåget hem från huvudstaden... var närvarande. Kul att ha alla samlade! Det var ett tag sen som hela familjen åt middag tillsammans!

När Prinsen åkte tog han med sig lill Maran och hennes kompis, dem skulle han släppa av hos pappa på vägen hem. Värstinnan åkte till the Man... hans mamma kom och hämtade henne! Så nu är här tomt på ungdomar!

Småbarnen sover... endast lill Fan är vaken! Han kom plötsligt på att han hade skolarbete som absolut måste vara klart tills imorgon. Han sitter vid bordet och skriver flitigt... inte en endaste gång har han bett om hjälp eller undrat över något. Jag får titta igenom hans arbete sen och se hur det ser ut.

Jag är så trött...

Nej nu ska jag sätta igång och plocka lite här. Jobbar kväll i morgon och det är inte så mycket jag hinner innan jag ska iväg. Måste gå hemifrån vid elva...

Värstinnan hade lovat att tvätta imorgon och jag var så glad... för det finns inte några rena kläder direkt. Strax innan hon gick var hon nere och ändrade tiden tills på torsdag... hon ville hjälpa till men bara på sina egna villkor.
Jag kan inte vänta tills på torsdag så jag får helt enkelt gå ner och ändra den imorgon igen.

Nu ska jag ta mig en runda på mina favoritbloggar och läsa vad nytt som hänt... sen blir det plock och så sängen!

Jag ska unna mig själv...

2009-10-18 @ 10:55:04
... lite nytt när lönen kommer!

Det var ett bra tag sen jag handlade något till mig själv... det här året har det inte blivit många plagg.

Jag är en sån där person som alltid går runt och fryser när det är kallt, antingen så har jag för tunn jacka eller för tunnt på under. Använder aldrig vantar, mössa eller halsduk. Men det ska det bli ändring på nu... för nu har jag blivit så gammal att jag faktiskt fryser när jag går ut vintertid.

Och jag känner att kylan påverkar min kropp...

Har redan spanat in en härlig halsduk på Åhlens som ska bli min...

Lite smink ska också inhandlas... för det har jag nada av! Till och med mitt smink försvinner... inte för att jag använder det särskilt mycket men det kan ju vara kul att i alla fall ha en egen mascara som ingen pillar på!

Känn er träffade... ni... o huliganer som härjar i mitt hem!

Dimman låg tät över nejden!

2009-10-18 @ 10:44:22
Så var situationen när jag gick till jobbet imorse... frosten hade också bitit sig fast ordentligt i både gräsmattan och alla nedfallna löv... det krasade under fötterna på mig där jag gick.

I backen ner till busstationen var det isigt...

Idag fick jag sällskap av kära grannen på bussen... det var kul som omväxling mot att alltid sitta tyst och ensam. Hon skulle iväg och göra lite ideellt arbete. Hon bloggar också och när hon gått av bussen såg jag henne fota ett gäng cyklar... hihi... förmodligen i bloggsyfte! Du är för härlig Ila! Jag satt och log resten av vägen till jobbet...

Idag är det sömnigt! Sover så himla illa på nätterna... på grund av värk. Jag måste nog avlägga ett besök hos doktorn inom en väldigt snar framtid, för så här orkar jag inte med att ha det.

Kan knappt gå för att jag har så ont!

Det kan inte vara meningen att man ska gå runt alldeles gråtfärdig av smärta varevigaste dag... för att inte få störtont och för att benen helt enkelt inte ska låsa sig så är jag tvungen att gå så sakta sakta med små myrstig. Så fort jag går som vanligt i min vanliga fart så låser sig allt och värken kommer som ett bombnedslag i både benen och ryggen.


Och inte blir det bättre av att komma hem till ett helvete vareviga dag... totalt kaos!


(Igår hade de nästan förstört min nya fina byrå i hallen med hjälp av en fotboll ... jag menar... vilket pucko låter barnen hålla på med bollen inomhus?)

Matplatser

2009-10-17 @ 17:51:40
Det blir en del lugna stunder här på jobbet och då får man tid att sitta och googla lite... allt för att fördriva tiden!

Idag har jag tittat på olika matplatser...



Den här matgruppen är jättefin tycker jag! I tiden... brunt är ju inne så populärt just nu.



Den här gillar jag...

Jag är ute efter svarta pinnstolar och antingen ett bord i det här trät eller ett vitmålat.
Bordet får gärna vara i lite lantlig modell och så måste det vara smalt för att få plats i vårt kök.



Brunt igen...



Ibland önskar jag att jag hade ett riktigt stort kök eller plats i vardagsrummet för ett riktigt stort bord...

Men tyvärr... och då får man ju rätta sig efter det man har!



It will be a long day...

2009-10-17 @ 11:16:37
... today! Jobbar från 10-19... och då är det ju liksom kört att ens försöka göra något annat. Oh vad det känns bra att bli kallad för fröken... ;)

Idag var det ganska skönt ute, inte för kallt eller blåsigt och solen skiner vackert.

Den här helgen är den förlorade dottern lill Maran hemma... äntligen "efter jag vet inte hur lång tid"... varje gång hon ska vara hos mig är det något annat som dyker upp.
Jag förbannar verkligen den dagen då pappan flyttade till en annan kommun med dem... innan var allt så lätt. Då kunde de gå mellan oss när de kände för det. Nu är det mycket svårare eftersom lill Maran går i skola där... bussen kostar pengar och damen har fått nya bekantskaper.

Och när hon nu kommer till mig... så vill hon bara ut och träffa sina gamla kompisar! Och jag sitter där och är jätte-ego och vill umgås!

Igår skulle vi mysa... men det blev ingen vidare mys. Jag var så trött... hade ju varit uppe sen fem. Jag var den första som gick och la mig efter småbarnen. Till och med lill Fan var vaken när jag stöp i säng!

Gud vad det var skönt att krypa ner och lägga sig brevid lille Bror som hade somnat i min säng. Jag hade inte hjärta att flytta honom...

Apropå säng så måste jag definitivt köpa en ny... det är tyvärr "några" (läs busungar) som har roat sig med att hoppa sönder den nuvarande. De har liksom inte hoppat sönder den över en dag utan det har tagit ett antal år...

Nu ska jag ringa Prinsessan och påminna henne om att det är dags att göra sig i ordning för dansen...

Jag gav upp...

2009-10-15 @ 12:37:33
... på Photoshop! Försökt ladda ner trialversionen flera gånger nu men det är något på min dator som inte vill acceptera den, så nu struntar jag i det.

Laddade ner GIMP istället som är helt gratis!

Gjorde det en gång förut också... för längesen men då hade jag inte tid att sitta med det. Men idag har jag i alla fall lyckats göra en bild och få den som jag ville ha den. Hm... övning ger färdighet!
Jag får väl sätta mig och läsa lite tutorials.

Satt i solen på balkongen en stund förut... insvept i en pläd. Det var riktigt gott och varmt i själva solen... men annars är det kallt.

Idag blir det väl städ eftersom jag jobbar imorgon och hela helgen. Hade nog tur som fick en mild startvecka!

Nu ska jag kanske ta och ta mig i kragen...


Mitt land, ditt land

2009-10-14 @ 12:03:13



Hittade det här videoklippet på Tonårsmorsans blogg...

I ett inlägg uppmanar hon oss bloggare att visa var vi står och det är det jag gör just nu!

Mina barn och även jag själv har många gånger fått frågan: Var kommer du ifrån? Bara för att vi är mörkhåriga och har bruna ögon så måste vi komma någon annanstans ifrån... fast det där stämmer ju inte alltid!

Mina barn blir förvirrade när de får den frågan... för de kommer ifrån Sverige och ingen annanstans, det är Sverige som är deras hemland, det är svenska som är deras språk och Sverige är landet som de älskar.
De vet inget annat!

Kan ni föreställa er känslan av utanförskap de får? De själva känner sig som alla andra men andra ser dem som udda.

Naturligtvis har de sitt ursprung någon annanstans, men hur ska de kunna relatera till det när de aldrig har upplevt det landet, inte pratar språket osv.

Människor är människor och det borde egentligen inte finnas gränser eller olika nationer... alla är vi bara vanliga människor oavsett kön, läggning eller nationalitet.

Vi borde hjälpa och stötta varandra... inte stjälpa!

Jag gillar Tonårsmorsan, jag tycker att hon är en modig duktig och fruktansvärt intelligent kvinna. Hon tar alltid upp bra och intressanta saker i sin blogg... detta är bara en sak av många där jag håller med henne till fullo!

(Rasism är en sak jag inte kan förstå, men fördomar... det förstår jag! Det är lätt att skaffa sig fördomar, men fördomar är också lätta att få bukt med. De beror på okunskap eller förutfattade meningar. Rasism är svårare! Och kanske kommer av ännu mer okunskap... eller av viljan att inte vilja förstå, inte vilja ge med sig eller kompromissa... att inte låta skalet bli det minsta lilla skört)

En lugn förmiddag

2009-10-14 @ 11:28:52
Gick upp lite innan sju för att skicka iväg skolbarnen. Småbarnen och jag åt frukost och sen drog vi oss in till vardagsrummet... de ville se på barnkanalen.

Jag tog en pläd om mig och la mig på soffan, den är i skinn och den är så kall när ingen har suttit på den. Jag la mig i soffan och slumrade lite... plötsligt börjar solen lysa in genom fönstret, rätt på mitt ansikte och det känns så skönt och så varmt. Jag fick nästan lite vårkänsla... för det kändes som då vårsolen börjar att titta fram!

Jag ville inte flytta på mig, bara ligga där och känna solen värma...

Divan har rest iväg på en liten tur till huvudstaden för att hälsa på en av sina älsklingskompisar. Värstinnan är hos the Man... saknar henne så för det blir så tyst här när inte hon är hemma.

Undrar om man skulle sätta igång att göra lite nytta nu...

Färgglatt

2009-10-13 @ 18:31:43

Sitter och tittar runt lite på nätet... idag fastnade jag för lite färgglad inredning.







Rena konstverken!


Här sitter vi och skrattar...

2009-10-13 @ 18:18:10
Jag börjar bli trött nu... det ringde för en stund sen och jag svarade: 17:25

Jag vet inte varför jag svarade så... tiden stämde inte ens med vad den var! Kunden på andra sidan bara skrattade...

Kul i alla fall att man kan få sig ett gott skratt ibland... även på arbetstid!

Jag har bestämt mig för att köpa en sekretär, som jag kan använda som skriv- och databord... en lite mindre äldre modell. Och förmodligen kommer den att målas vit...

Ser ni åt vilket håll det barkar? Vitt vitt vitt...

Blir en väldigt lång dag idag... gick hemifrån halv elva och jag kommer att komma hem vid halv elva också ungefär.

Det blir att bara hoppa i säng med en gång...





Vacker höstdag men...

2009-10-13 @ 13:04:08
... jag personligen tycker att den känns lika kall som en vinterdag! Vart tog den där mellantemperaturen vägen?

Den senaste tiden har jag haft en tanke i mitt lilla huvud... jag skulle så gärna vilja göra en resa med ALLA mina barn! Till en varm plats... där vi kan
sola bada och gå ut och äta på kvällarna.

Men hur ska jag genomföra denna enligt mig splendida idé? Och vill barnen överhuvudtaget resa bort med sin morsa?

Vi har faktiskt aldrig någonsin varit på en semester tillsammans...

Tråkigt!

Sitter... eller rättare sagt står på jobbet nu (vi har höj och sänkbara skrivbord) och det ringer på för fullt...

Ska på lite utbildning snart och det är ju alltid kul. Dessutom ska jag nu när jag har blivit månadsanställd introduceras i det interna systemet... det vill säga... att jag måste lära mig tidsystemet och lägga in mitt eget schema och stämpla in och ut och dessutom ska jag nu kunna flexa om jag vill det. Wow!

Tror inte det blir några problem med tidsystemet då jag tidigare arbetat som administratör och arbetat med just sånt... fast då var det ju inte jag som la in scheman jag mer korrigerade dem.

Det blir en lång eftermiddag och kväll... slutar inte förrän kl 21:00 och då ska man ta sig hem också i den svarta natten... buhu!

Har redan pratat med både Divan och Prinsen idag... älskar de där nästan dagliga samtalen. Önskar bara att jag kunde pussa och krama på dem varje dag också!

Nej nu ska jag gå och hämta mig en cappucino och sen sänka bordet och sätta mig...

Så fasligt trött!

2009-10-12 @ 20:45:09
Först höll jag på att somna på bussen hem... och nu sitter jag här och gäspar och bara har lust att gå och lägga mig.

Är så nedrans trött!

Inte har det blivit mycket gjort heller... handlade på väg hem från jobbet och sen var jag tvungen att sträcka på ryggen när jag kom hem för jag hade så ont så att jag nästan inte kunde gå. Stod och grina i hissen... kastade mig i sängen på rygg så fort jag kom in i lägenheten.

Sen lagade jag middag och så har jag inte hunnit något direkt mer...

Nu ska barnen strax lägga sig!

Värstinnan är gullig och tar hand om tvätten... jag hade plockat ihop olika påsar åt henne så att bara var till att stoppa in dem för henne.

Nu är hon och småtjejerna nere och hämtar upp tvätten...

Kanske det blir en film när alla barnen sover om inte jag redan har somnat då!

Solen strålar men...

2009-10-12 @ 09:51:27
... det är kallt som sjutton!

Jag längtar redan hem...

Sovrum i svartvitt (& i beige)...

2009-10-11 @ 21:01:15







De två nedersta bilderna har jag lånat från Haléns (tror jag att det var)

De är ju egentligen väldigt lika varandra... alla tre har bara huvudgavel, sängbord med låda, lampor med hög fot, någon slags förvaring i fotändan. Färger och mönster stämmer också...

Tycker att det ser väldigt prydligt ut...


Imorgon är det dags...

2009-10-11 @ 20:46:48
... då börjar jag min månadsanställning! Nu blir det heltid och bara jobba jobba och jobba...

Jag har ju typ  avhållit mig från jobb (bara jobbat två pass) den här veckan som var och veckan innan bara för att få ordning och reda. Men jag har inte lyckats något vidare... den ordning och reda jag vill ha den får jag nog leta efter i mannaminne.

Totalt meningslöst att ens försöka göra något... och inte blir det lättare eller bättre av att man hela tiden blir motarbetad av alla.

Jag är verkligen trött på dem allihop... hade nog inte tackat nej till en SPA-helg!




Storstädning

2009-10-11 @ 13:08:37
Idag blir det storstädning av vardagsrummet... fönsterputsning osv.

Ibland hatar jag barn... varför kan de aldrig vara tysta och bara göra som man säger till dem. Det ska alltid käftas emot... ber jag dem om något så är svaret bara NEJ eller så får jag inget svar överhuvudtaget. På det sättet liknar de sin far... och det är väl förmodligen från honom de har lärt sig att mamma... henne behöver man inte besvara eller ta någon som helst notis om!

Så frustrerande! Irriterande och blähä...

The day...

2009-10-11 @ 01:53:13
Det blev inte direkt några foton tagna under dagen idag!

Jag har en tendens att glömma av kameran när det är en massa människor runt omkring. Kalaset var trevligt, god mat och hembakade skummunkar till kaffet. De var jättegoda!

Ungarna lekte en massa med sina kusiner och vi andra satt väl mest och skrattade... mina bröder är så härliga, i deras sällskap blir det bara en massa gapskratt.

Brorsan körde mig och småbarnen hem... så vi kom hem samtidigt som de andra...





En svampgubbe!

Huvudet på skaft...

2009-10-10 @ 11:27:22
Häromdagen hittade lille Bror två proppar... de låg på köksbordet och jag hade lagt dem där då jag trodde att det gått en propp... dock var det något tillfälligt elavbrott!

Han tittade på mig med stora ögon och sa: " Vad är det, mamma?"

Jag svarade att det var proppar. Vad gör man med dom sa han då.... jag blev jätteförvånad för det är inte ofta som han ställer direkta frågor i hela meningar. Jag berättade lite kortfattat om vad man har proppar till.

Sen lade han dem i från sig och så var det inget mer med det.

I morse vid köksbordet... propparna har inte förflyttat sig så långt, de har bara hamnat på ena köksbänken istället för på bordet... så frågar plötsligt lill Prinsessan samma fråga.

Innan jag hinner svara så svarar lille Bror med rejäl röst: "Det är ploppar...man stoppar dem i lådan och så gör de så att lamporna kan lysa!" Kort och enkelt...

Lite av det jag berättat till honom hade fastnat direkt...


Har inte tid att sitta här och skriva nu... ska strax gå och ta tåget till brorsan. Jag och småbarnen åker buss och tåg, de andra åker bil. Prinsessan ska iväg till dansen och har packat ner kalaskläderna i väskan, hon blir hämtad direkt från dansen.

Hade glömt att köpa fina gratulationskort till födelsedagsbarnen, så i morse när jag slog in paketen... i ett höstfint omslagspapper... fick jag en lite annorlunda idé. Klippte snabbt till små vita kort, gröna hjärtan i samma färg som fanns på omslagspappret och så plockade vi fram guldpennan och skrev i korten. Sen fäste vi dem tillsammans med en japansk lykta på paketen och vips så blev de lite annorlunda och höstfina.

Kanske blir det ett par bilder senare ikväll...

Nu måste jag rusa!

Trots den...

2009-10-10 @ 01:35:57
... egna datorn så har det inte blivit något extra bloggande!

Presenter blev inhandlade till mina brorsbarn och även ett par småsaker till mina egna. Tittade faktiskt på IDOL för första gången... fast inte riktigt hela. Grejade lite i köket...

Nu är det dags för sängen...




P.S. Hm... den nya datorn är ju faktiskt lite tråkig! Det finns ju inga bilder eller andra roligheter på den än...

Slödag

2009-10-09 @ 12:55:55
J*klar vad slöa vi är idag Värstinnan och jag!

Klockan är snart ett och vi har inte ätit frukost än. Vi har inte gjort någonting vettigt heller... bara flamsat!

Jo jag har skruvat på alla ringarna på byrån... ett helt dagsverke! Om jag nu bara kunde komma iväg till IKEA också så skulle ju hallen vara helt klar sen...

Idag måste vi i alla fall köpa presenter till kalaset imorgon... hittade ingenting igår!

Jag har blivit gammal och grå och klarar inte längre av att ha barnen med mig när jag ska handla något... de är så jobbiga... tjat och kiv! Så mycket bättre att gå utan dem!

Nej... nu måste jag väl se till att vi får något i oss...



Första inlägget...

2009-10-09 @ 00:19:11
... på nya datorn!

Känns lite konstigt och ovant... men det är sånt som snabbt går över. Gillar inte tangenterna... de känns mycket skönare på den andra datorn. Men det är väl ovanan...

Det har varit en väldigt lång dag... har ju både jobbat och ränt runt i köpcentrat. På lördag ska vi på kalas hos min bror... hans båda barn har nyss fyllt år! Försökte hitta något till dem... men det blev inget idag.

Istället blev det... äntligen UGGS till Värstinnan, ett par andra stövlar till Prinsessan och så en ny lampa. Som passade bra in i hallen. Sen köpte jag en påse med muttrar också... de där jäkla smidesringarna till byrån passade inte så bra som jag trodde... men med en extra mutter blir det finemang!

Divan var här en sväng... lite deppig idag, och då gör det lite extra ont i mammahjärtat.

Nä nu ska jag nana kudden...

Ett litet kort pass...

2009-10-08 @ 09:37:35
... jobbar jag idag! Endast fyra timmar... sen ska jag gå och köpa UGGS till dottern.

Idag har det varit minnesstund för medarbetaren som dog i förra veckan. Det var hemskt... för han tog livet av sig!

Att människor ska behöva må så dåligt att de tar livet av sig...

Jag tycker att det är ofta som man hör att någon har tagit livet av sig. Är inte det tecken på att vi lever i en värld där allt går för fort och där människor inte bryr sig om sina medmänniskor?

Man bara ska och ska och ska och hinner knappt känna efter hur man verkligen mår...

Det är tragiskt!

Idag besökte jag...

2009-10-07 @ 22:13:51
... det fashionabla Claes Ohlsson och inhandlade smidesringarna till byrån... hela tio stycken, så nu ska den bli fin!
Först köpte jag ju bara en enda för att se om de passade...

Sen förskjöt jag min dröm Vivienne Tam datorn och köpte mig en laptop i vanlig storlek... en dator som jag inte tänker låta någon annan använda... Det ni!

Nu är det dags för sängen!

Vivienne Tam dator...

2009-10-07 @ 13:20:06
Jag är fortfarande lika kär i den och har precis suttit och läst en massa recensioner om den... tyvärr får den ju inte så bra sådana!

Men den är så fin! Och nu har priset halkat ner till 3390:-



Kanske man ska köpa den bara för dess good looks?

Njaaaa... jag är frestad! Väldigt frestad... men hur sjutton ska man kunna göra något med bilder på en sån liten pluttdata? Om man bara skulle använda den till att blogga och surfa då skulle den nog vara helt ok...

Men... nja!

Tror jag ska shoppa idag...

2009-10-07 @ 11:03:22
... för det suger efter shopping i magtrakten!

Fast bara lite shopping då...

Den här tröjan skulle gärna få flytta in i min garderob...



Eller jag kanske hittar en mysig med stor lös polokrage! Vilket jag älskar...

Smidesknopparna ska också inhandlas idag och sättas på... och voila så är byrån helt klar! Uggs till Värstinnan står också på listan. Och lille Bror behöver kläder... oj oj... listan kan göras lång. Jag kan fortsätta i all evighet!

Vi ska ju överleva tills nästa kassafyllning också...

En plan...

2009-10-06 @ 22:31:38
Jag har en plan...

Det brukar jag alltid ha. Olika planer för olika saker. Detaljerade planer... nedskrivna och ibland även med teknade bilder till.

Idéer som skrivs ner för att genomföras... Jag har en bild i huvudet på hur sakerna ska bli när de är färdiga och jag ger mig oftast inte förrän de är som jag vill att de ska vara.

Det gäller allt möjligt... det kan vara mat, tårtor, rum, något som ska sys eller skapas, livsfrågor eller vad sjutton som helst.

Är det någon mer som gör så?


Den plan jag hade på gång nu... har blivit rubbad. Jag har kommit på andra tankar och planen har ändrats... men det måste ju också få gå!

Jag får helt enkelt skriva ner allt igen och rita nya bilder...

Idag smet...

2009-10-06 @ 22:25:02
... tjejligan ut!

 Jag, Prinsessan och lill Prinsessan gav oss av på fönstershopping idag. Syftet med den lilla utflykten var att rekognisera marknaden och dess utbud på mössor, vantar och halsdukar.

Det börjar bli riktigt kallt på morgnarna nu och barnen behöver ha i alla fall ett tunnare par vantar att ha i väskan.
Tre par sådan köpte vi... resten av tiden bara spanade vi.

Och fastän vi bara skulle fönstershoppa så föll vi för frestelsen att köpa mera trosor och kalsonger... men det är ju sånt som andvänds flitigt... man kan ju liksom inte vara utan (jo vissa kan väl).

Nu väntar jag på att Divan ska logga in på msn för jag ska hjälpa henne med hennes bloggdesign lite... en kvart sa hon... hm... det har gått betydligt längre tid än så nu.

Har faktiskt mumsat på Ben & Jerry's idag... och det var längesen! Men oh så gott det var!



Lill Fan i farten...

2009-10-06 @ 09:50:49

Igår var jag på fritidskaffe hos lill Fan i skolan...

Barnen visade upp vad de åstadkommit praktiskt hitills under terminen. Det var fika och det bjöds på underhållning...

Det var trevligt!

Lika trevligt blir det inte idag... då jag ska till skolan på möte... lill Fan hade tydligen varit i slagsmål i förra veckan. Jag hade inte hört något från hans lärare om detta... men tydligen har det hänt på fritids.

Pratade med en fritidsfröken igår... hon gav mig en helt annan bild än den jag har fått av sonen. När jag ifrågasatte sa hon att HON och en annan fröken sett allt vad som hände... då borde de också ha sett varför pojkarna började att bråka och de borde ha ingripit snabbare för att stoppa det hela! Det är i alla fall min mening...

Lill Fan är erhört ful i mun och han har temperament... han tänder till direkt, men det är ändå en ilska som bara dyker upp då han blir provocerad.

Jag börjar bli så trött på det här...


En smygtitt...

2009-10-05 @ 17:38:28
... i min hall!

Inte riktigt klart än... måste ju fixa skoskåpet, tamburmajoren och bilderna till väggen. Men vi kan ju tjuvkika lite...



Man får i alla fall ett litet hum om färgerna...

Väggarna var gula innan jag målade dem ljusgråa, ljusstakarna var i mörkt trä och byrån var i furu...

Det fina äpplet har jag köpt i min favoritaffär Di Moda... väldigt naturtroget! Så mycket att det redan har fått bitmärken... en liten liten man som trodde att det gick att äta det.

Kommer mera senare...

En kolykta...

2009-10-05 @ 17:30:39
I helgen har jag målat en ljuslykta med komotiv på...

Det var en av grannarna som skulle gratulera en arbetskamrat som beställde den. Jag hoppas verkligen de blev nöjda... för själv var jag lite tveksam!

Här är ett par bilder...



Det var svårt att få en bra bild på den... hade nog varit bättre om jag hade hällt mjölk i den under fotograferingen...


Alldeles svart...

2009-10-05 @ 07:40:06

... som natta!

Gillar inte när det är så här mörkt som det är på morgonen nu... det är kusligt att gå ut!

Har jobbat en stund nu...

Vet inte varför men idag känns det olustigt att jobba... känner mig skrajsen för att svara i telefonen... men det är väl bara för att jag var ledig hela förra veckan och måste bli lite varm i kläderna igen.

Sen är det tydligen någon som har gått bort... har fått en massa mail om det... det ska vara jourmöten och präster tillgängliga och man kan få prata med familjen osv...
Måste ha hänt här på jobbet eller så har personen dött på något konstigt och oväntat sätt. Stackare!

Återkommer kanske med ett inlägg lite senare...


God Söndag på er!

2009-10-04 @ 10:22:37
Sitter här och väntar på att klockan ska bli 11... då öppnar köpcentret och jag ska dit för att köpa några småsaker som jag behöver.

Lill Fan är och dansar och Prinsessan gick med honom eftersom han var med henne igår. Det är så roligt att höra hur de kommenterar varandra och talar om för varandra att du gjorde så och så... det såg coolt ut, vad duktig du var osv.

Satt uppe länge i natt och provade på lite webdesign... så kul! Önskar att jag snabbt kunde lära mig mycket mer...
men det kommer väl så småningom, övning ger ju som sagt färdighet!

Solen strålar utanför fönstret...


Ibland gör de mig tokig...

2009-10-03 @ 21:03:56
... med sitt gapande och skrikande! De där mina barn...

Förstår inte varför de måste kivas HELA tiden!

Jag trivs mycket bättre på jobbet än hemma just nu. Där kan jag i alla fall andas och vila mina öron.

Dagen har varit så lång...

Idag hade Prinsessan med sig både lill Fan och sin bästa kompis som åskådare på dansen. Få se om hon följer med lill Fan på hans dans imorgon också då. Det ska ju vara rättvist!

Prinsen var här och åt middag. Han var i våra trakter och hade shoppat lite på Hemtex till sitt nya hem. Han fick med sig en liten inflyttningspresent från mig också. Fast det är klart när jag gör visit första gången ska han ju få något mer...

Ett par timmar under eftermiddagen spenderade jag klistrad vid mitt köksbord och målade ljuslyktan som en granne beställt. Hon ska få den i morgon... jag ska bara fixa den lite till först! Det var lite pilligt idag för inspirationen fanns där inte riktigt och det är inte lätt att koncentrera sig när man har grälande ungar i bakgrunden.

De lyssnar inte på mig och pappan bryr sig inte om de låter eller bråkar... barn låter och barn bråkar är det enda han säger när jag ber honom att vara lite konsekvent med mig. Ursäkta mig men... pucko!

Så får man väl inte säga men det gör jag ändå...




Från att ha varit en värsting...

2009-10-03 @ 13:29:46
... så är ju Paolo Roberto numera en riktig pappa och familjeman. Står i köket och lagar mat för glatta livet! Skriver kokböcker och visar upp sitt hem.

Jag har alltid gillat honom... men nu förtiden så får han ännu mer pluspoäng av mig!

Här sitter han vid sin matplats i sitt kök...



Jag gillar matplatsen jättemycket... något liknande skulle jag mycket väl kunna tänka mig. Hade inte varit fel att ha ett olivträd heller, men de verkar lite svåra att sköta och trivs tydligen inte i inomhusvärme.

Undrar förresten hur ett sånt bord skulle fungera med vilda barn? Sitter skivan fast tro? Eller ligger den bara uppe på?

Dödtråkigt men...

2009-10-03 @ 13:11:06
håll i er... mera hall!

I slutet av månaden då jag blir rik igen... tänkte jag ta mig en tur till Ikea och köpa det här skoskåpet.

                   

Man ser så dåligt, vitt mot vitt... men det här skåpet valde jag bara för att det står på ben och det är jättebra då vi har rör som går där nere... ett vanligt skåp hade inte kunnat stå där. Och så är skåpet bara 49 cm brett vilket också är en fördel, för annars hade det helt enkelt inte fått plats där det ska stå.

Fast nu är det så att skåpet är mycket snyggare i svart... som det nu är så är de andra hallmöblerna i vitt och så har jag då också en del svart i smide. Kan man avvika med ett svart skåp eller ska jag ha allt vitt?

På Ikea har de också en tamburmajor i smide, som jag kikat lite på... den är bra dels för att den är stabil och för att den har krokar i småbarnshöjd.



Den är inte lika vacker som min drömtamburmajor men jag tror ju definitivt att den är av bättre kvalite än de tamburmajorer i trä (som jag skulle sprutmåla svart) som jag hittat på second hand.

Nej nu ska jag göra lite nytta! Har suttit alldeles för mycket på rumpan idag...


Prata, prata, prata...

2009-10-03 @ 11:10:26
Har precis avslutat ett jättelångt samtal med Divan... åh vad jag älskar att prata i telefon med tjejerna.

Divan ringer alltid mig innan hon ens har hunnit vakna ordentligt. Och oftast så missar jag hennes samtal för jag har inte ringsignalen på på morgonen. Sen när jag upptäcker att hon ringt och ringer tillbaka då sover hon...

Det är alltid samma grej...

Så varje gång jag pratar i telefon med Divan låter hon som en kratta...

Damen... jag tycker att du ska göra det du sa... köp en duk och färg och ställ dig och måla! På det sättet kan du få ur dig en del ur systemet... både ilska, glädje och frustration.

Love u min blomma!

Busiga och skojfriska

2009-10-03 @ 09:46:10
Min Värstinna och min lill Prinsessa är båda nummer 3 i sin kull. Ja, det är mina barn jag skriver om ... inga hundvalpar.
Jag brukar dela in barnen i två grupper: de stora och de
små.

Jag ser likheter i de olika grupperna... ettan i varje grupp är ansvarstagande, hjälpsamma och lite blyga, tar inte för sig utan ger mer, klarar av det mesta de företar sig. Tvåorna bara tar och vill ha mer, kräver uppmärksamhet, får vredesutbrott och är aldrig nöjda... men ändå underbara och duktiga!
Treorna är glada och avslappnade, humoristiska och okomplicerade. Fyrorna är lite som ettorna, lite blyga och försiktiga, ganska lugna och förstås allas älsklingar, kärleksfulla och omtänksamma.

Värstinnan var (och är fortfarande) en underbar liten varelse då hon var liten... tog på sig vad som fanns till hand, helst sprang hon runt i bara trosor, skrattet var alltid nära, hon skämtade om allt och var väldigt social. Kärleksfull!
Lill Prinsessan är precis likadan... när hon skrattar kan man bara inte låta bli att skratta med, för det är ett smittsamt och bullrigt skratt. Ett skratt som egentligen är alldeles för stort för den lilla flicka som hon faktiskt är.

Det enda som kan vara lite negativt ibland är den där envisan som de båda besitter... de ger sig aldrig! Kan vara bra i vissa sammanhang men störande i andra.

Mina söta tjejer igår...

   

Busig lille Bror

2009-10-03 @ 09:25:43
Idag eller rättare sagt igår... för nu är klockan halv ett på natten... var lille Bror en riktig liten buse.

Det började med att han med vattenkannan vattnade alla kuddar han kunde hitta inne i tjejernas rum... och där finns det en hel del kuddar... fina sådana!

Så just nu hänger det en massa kuddar och kuddfodral på tork inne i badrummet.

På kvällen höll jag på med byrån i hallen, det behövdes skruvas lite på skenorna som håller uppe lådorna... jag blev snabbt klar med det och tänkte att jag skulle börja fixa lite med allt "lull lull" som ska vara i hallen.

Min nya matta stod ihoprullad i ett hörn... lille Bror kom till hallen och stod och tittade på mig. Jag vände mig bort från honom och nästan direkt så hör jag ett brak och krasljud... vänder mig om och ser hur mina fina ljuslyktor ligger trasiga på golvet. Glasbitar och dekorationsstenar överallt! Lille Bror, som hade "råkat" välta mattan... sprang snabbt därifrån när han såg och hörde vad som hände...

Det är så typiskt att något sånt ska hända när man nästan är klar med allt!

Men , men jag får leta efter nya liknande glaslyktor... huvudsaken är ju att ingen blev skadad!

Lite shopping

2009-10-02 @ 13:33:27
Vi var ute och shoppade lite förut... jag, Värstinnan och småbarnen.

Vi köpte en fin tjock stickad kofta, benvärmare och ett par jeanstights till Värstinnan och så hittade vi ett par uggs som hon gillade, men dem köpte vi inte idag för hon ville kolla runt lite till.

Sen så köpte jag en sak på Claes Ohlsson. Jag har tagit bort alla träknoppar på byrån i hallen och ville ersätta dem med svarta knoppar i smide...

Hittade inte sådana som jag ville ha men väl en annan sort... inte en knopp utan en ring i smide som man drar i för att öppna lådan. Jättefina!

Köpte bara en för att prova och se hur det ser ut först... men det var bra så jag ska dit och köpa nio till. Puh, det blir en dyr affär det här!

   

En Award

2009-10-02 @ 13:07:59
Idag har jag fått en award "I think you are an awesome girl"... jag fick den av Björnhonan



Till awarden hör att man ska berätta 10 saker om sig själv...


~ I min ungdom hade jag bestämt mig för att bli nunna, har till och med bott på kloster... men det var innan jag träffade min första man (som faktiskt hade planer på att bli präst)

~ Min största dröm är att få hoppa fallskärm...

~ Mina barn betyder allt för mig... störst av allt är (kärleken) moderskapet

~ Jag skulle vilja att min man körde motorcykel, hade långt hår och kunde spela gitarr och sjunga med underbar manlig stämma. Som det är nu så har han varken motorcykel eller långt hår och så låter han som en skata som satt något i halsen. Elakt men sant... men det kanske är musiksorten som påverkar!

~ Jag vill att saker och ting ska vara perfekta... och jag  mår skitdåligt av hur rörigt det är i mitt hem. Inte den organisation eller ordning och reda som JAG vill att det ska vara...

~ Jag hatar att ingen lyssnar på mig och att jag måste skrika för att göra mig hörd... gäller både stora och små!

~ Jag gillar alla årstider... fast minst den kyliga och mest hösten, för då känner jag mig hemma! Färgerna är så otroliga!

~ Jag skulle vilja kunna gå barfota, klädd i vilka kläder jag vill och ha blommor i mitt hår (värsta flower-powern)... utan att bry mig om andra... men det klarar jag inte. Förmodligen både för blyg och tråkig!

~ Jag skulle gärna vilja på bo landet, odla mina egna grönsaker och mjölka min egna ko, ha får och försöka självhushålla så mycket som möjligt. Gärna i ett varmt land... mmm Toscana!

~ Jag vill inte vara som min mamma... jag vill att mina barn ska ha förtroende för mig och kunna (våga) berätta allt vad de har på hjärtat för mig. Att de ska vilja umgås med mig av egen vilja och inte bara för att jag är deras mamma!

Jag ger awarden vidare till:

Angel Värst-innan
Chilenita 2
Nathaliten
Only Me
Prinsessan
Twingela

Man länkar alltså till den man fick awarden i från, kopierar bilden och så skriver man 10 saker om sig själv och till slut de man själv vill  ge awarden till. Och så meddelar man förstås de personer som man ger awarden till att de har en award att hämta.

Full fart!

2009-10-02 @ 09:28:37
Här är det fullt ös!

Har redan hunnit att måla byrån en andra omgång nu på morgonen... den första gjorde jag igår kväll. Eller jag och jag... Värstinnan var också med på ett hörn!

Nu ska vi strax ut och shoppa lite åt Värstinnan...

Det är jättfint och soligt ute, men säkert kallt!

Glad och ledsen

2009-10-01 @ 20:57:58

Så har vi då hämtat mina nya byråer, en vanlig och en spegelbyrå. Jag är jättenöjd, de var mycket finare än vad jag trodde att de skulle vara. Nästan synd att måla om dem...

Men jag har redan bestämt att de ska bli vita och då får det vara så!

Spegelbyrån var handgjord utav en vän till kvinnan och verkligen jättefint gjord. Tjejerna blev överförtjusta!

Strax innan vi skulle åka iväg och hämta möblerna ringde jag kvinnan för att fråga efter adressen, det visade sig att de bodde alldeles i närheten av kyrkogården där min mormor och morfar ligger begravda.

På vägen dit ville lill Maran (som också var med) att vi skulle stanna vid kyrkogården för att besöka graven, naturligtvis så ville jag också det... men sa inget då. Tänkte att det kanske var bättre på hemvägen.

Kvinnan var hur gullig som helst mot oss... hon hjälpte till och gav oss en gammal bäddmadrass och ett överkast för att skydda spegeln. Det var första gången hon sålde något på blocket och hon var jätteglad, de hade haft ute en massa saker till försäljning och hade fått sålt allt på mindre än 24 timmar. Det var också första gången jag köpte något blocket och jag är supernöjd!

På väg tillbaka började lill Maran tjata om att besöka graven när vi närmade oss kyrkogården och jag bad också om att vi skulle stanna en stund, men Prinsen var stressad och sa att han inte hade tid. Jag frågade en gång till och sen teg jag... när vi passerade kyrkogården kände jag mig så besviken, men ändå förstående... för idag flyttar Prinsen till sin egen lägenhet, han hade jobbat hela dagen och ville bara hem och flytta sina saker.

Väl förbi kyrkogården började mina tårar ofrivilligt att rinna nedför kinderna... men jag sa inget mer!

Plötsligt svänger Prinsen av vägen, vänder och kör tillbaka till kyrkogården... jag måste ändå pissa sa han och svängde in på parkeringen. Vi plockade en bukett rödklöver och några överblivna hundkex eller i alla fall något som liknade dem. Ingen verkade ha varit vid graven på ett bra tag... jag har bara varit där en gång sen min morfar begravdes för 6 år sen. Jag klarar inte av att gå dit... för jag är så besviken på både min mamma och mina morbröder. En liten futtig ful fyrkantig sten som ligger ner, helt opersonlig, tråkig och intetsägande...

Det är inte alls vad min mormor och morfar hade önskat... de hade inte heller velat ha något överdådigt utan bara en vanlig fin grav. Vet att min mamma var oense med sina bröder angående stenen men hon stod inte på sig...

Men det är inte bara därför jag inte har klarat av att gå dit... utan jag blir så jäkla ledsen...fortfarande... fastän det är 8 år sen mormor dog och 6 sen morfar dog.

Idag kändes det ändå bra att gå dit... vi rensade bort alla löv som fallit på  graven, arrangerade vår blombukett och satt där en stund. Sen gav vi oss av hem ...

Nu ska jag äta lite kycklingsallad och sen ska jag börja måla byrån i hallen... och lite senare ikväll ska jag börja på en ny ljuslykta som en av grannarna har beställt.

Jag önskar alla en skön kväll...


Yes, yes, yes...

2009-10-01 @ 13:29:43
... min kompis ska adoptera min kökssoffa!

Jag får inte plats med den för den tar så stor plats i köket... och ändå vill jag inte skiljas från den... för jag tycker om den. Men man kan inte ha allt som man vill ha...

Vår matplats är så liten... vi får absolut inte plats att sitta allihop... jag har bestämt att jag måste ha lätta och nätta möbler i köket. Inga kökssoffor... även om det annars är idealiskt, för man får plats med många barn på en sådan och förvaringen inuti är ovärderlig.

Jag behöver ha ett smalt bord, mycket smalare än vad som är standard. Barborden som är så populära nu är egentligen perfekta, men då tycker jag att barbord och småbarn inte går ihop... det finns liksom inga så höga barnstolar!

Så var hittar jag då ett smalt bord i lagom höjd? Har redan funderat på att köpa en bänkskiva (också bra mått) och sätta ben på den... men det är inte så snyggt. Jag är inte så bra på att snickra själv... och jag tror att det är dyrt att specialbeställa från en snickare.
Jag skulle vilja ha ett bord som ser lite rustikt (fastän nätt) lantligt ut... eller supermodernt! Kan inte riktigt bestämma mig för vilken stil som är bäst...

Och stolarna måste också vara nätta...

Suck! Såna bekymmer jag har... de är inte utav denna värld!

Jag vill ha en tavla...

2009-10-01 @ 13:20:27
... med rött i!

Nu är frågan ska man köpa en riktig tavla eller en print? Eller ska man rent utav måla en själv?

Det tål att funderas på...


En liten katt...

2009-10-01 @ 11:20:03
Jag är allergisk mot katter i det vardagliga livet, men nu har jag skaffat mig en liten kisse här på bloggen...

Missan heter hon och hon gillar att leka med muspekaren... hon följer den med huvudet och hon försöker att ta den med tassen.

Tycker att hon är jättesöt! Och det bästa av allt är ju att hon inte får mig att nysa och få kli i ögonen.

Mijaauuu!



(Nu tror jag att jag har lekt färdigt för idag...)

Kul saker...

2009-10-01 @ 10:28:32







Lill Prinsessan och jag när jag var liten!









Animering

2009-10-01 @ 09:14:07
Det är något jag har lust att lära mig...


myspace image at Gickr


myspace graphic at Gickr

RSS 2.0