I den här staden...

2008-12-27 @ 19:03:37
... befinner sig min lilla ängel! Det är staden Szczecin... försök uttala det du!

 

Värstinnan har jättekul och tycker att staden är jättefin! Så fin att hon skulle kunna tänka sig att bo här...
Staden som ligger i Polen tillhörde en gång Tyskland och hette då Stettin.

Värstinnan har över en vecka kvar där borta innan hon kommer hem igen...

Julafton

2008-12-26 @ 01:57:36
Julafton firades hos min bror och hans familj. Alla mina bröder var där, samt våra föräldrar och svägerskans föräldrar.

När vi kom dit möttes vi av ett upplyst hus... en tänd lykta stod bredvid en julbock i granris, egenhändigt gjord utav brorsan, den var jättefin!

Vi kom dit vid tvåtiden och efter allt kramande och hälsande var det julkaffe med goda lussebullar och pepparkakor...  efter fikat skingrades den glada skaran lite, de äldre satt i soffan och samtalade, en broder spelade Monopol med tjejerna, en annan broder fäktades med en massa olika leksaksvärjor och svärd med lill Prinsessan och en kusin, den tredje brodern spelade Wii-spel med lill Fan och maken...

Bebben sov middag och svägerskan och jag var i köket och gjorde Jansson. Julmusiken flödade och likaså gjorde skratten...

Sen var det dags för Kalle Anka... men det var nog ingen som tittade på hela programmet utan bara snuttar här och där.
Mera lek... och sen var det dags för julbordet! Brorsan har ett väldigt kök, där de ställt samman inte mindre än tre bord och dukat fint och juligt!

Vi åt och åt... Mina bröder brukar skoja med varandra och tävla om vem som orkar flest rundor vi julbordet.
Mera lekar, julgodis och jag tror de plockade fram lite olika Whiskeysorter... det är samma procedur varje år... de kivas om vem som har köpt den godaste och bästa Whiskeyn.

Sen till slut var det dags för höjdpunkten... TOMTEN...alla satt bänkade i vardagsrummet där brorsan hade knökat in en jättestor och vid gran...  och rätt som det är så är det en av ungarna, lill Fan förstås som ropar till. Han hade sett tomten utanför fönstret...

In kommer en stor och lång tomte med tjock mage... han bryter alltid på finska... i år hade han mössan lite långt ner så man såg knappt ögonen på honom. Bebben var rädd till en början och ville inte gå nära... men efter några paket försvann rädslan och han vågade till slut gå fram själv till tomten och hämta sina paket.

Lill Prinsessan fick en vagga till sin Annabell och blev överlycklig... helt spontant sprang hon fram till tomten och kastade sig in hans armar och sa: "Oh vad du är en snäll tomte, jag ska krama dig..." och så kramade hon honom.

Vår tomte är alltid så rolig, stora som små tjuter av skratt... han flörtar och skojar och är till och med lite fräck i mun ibland!

Som vanligt pratar vi alltid en massa minnen under kvällen... ungarna får höra om sånt som hände när vi var små. Vi var bjudna att stanna kvar över natten men vi åkte hem för de stora barnen skulle ju komma hit idag.

Det var en jättefin julafton men lite tomt kändes det allt då de stora barnen inte var med... det var första gången utan dem!

Lite bilder...

  

Antingen så hatar han julen eller ...

2008-12-23 @ 16:10:59
... så bara älskar han den! Bebben alltså...

Detta är hans första medvetna jul... förra året var han så liten så han hade nog inga tankar om den då!

Han förstörde min julstjärna... och nu är det julgranens tur.

Ingenting får hänga där det ska hänga... på två dagar har tre kulor redan åkt i golvet.

Och polkagrisarna... hm... antalet har halverats!

Är han fascinerad eller gillar han det inte... polkagrisar vet vi att han gillar... men det andra?!

Lipsill

2008-12-22 @ 21:33:22
Sitter här och grinar efter att ha varit inne på Divans blogg!

Hon saknar sin mamma lika mycket som mamma saknar henne...

Jag älskar dig gumman... skulle vilja krama ihjäl dig just nu!

Tack för de fina sångerna...Ska bara göra gamlemormors ischokladkaka, så kan vi träffas på messenger sen... om du orkar vänta!

Känns tomt...

2008-12-22 @ 19:11:03
Även om vi till slut blev bjudna till brorsan för att fira jul med släkten så känns det tomt på något sätt.

Divan långt borta och Värstinnan reste igår i morse och borde ha kommit fram sent igår kväll. Jag pratade med henne igår mitt på dagen och då hade de precis gått ombord på båten... sen väntade dem 7 timmars båtresa.

Hoppas att hon får ett par underbara veckor!

Prinsen och lill Maran ska fira med pappan och hans sambos familj... men de kommer till mig på juldagen.
På juldagen ska maken ut och lira igen så då är vi ensamma... kul jul!  Nej men det är helt ok eftersom vi ändå bara ska sitta hemma...

Har faktiskt inte fixat till någon direkt julmat i år...

Men jag har köpt lite småsaker som sill och sånt och så har vi gjort lite julgotter. Och Jansson är ett måste... även för maken!

Varför ska pengar...

2008-12-22 @ 19:02:42
bestämma så mycket?!

Har nu köpt klappar till släkten för att inte behöva skämmas på julafton när mina barn får julklappar från dem...
Men jag har inte köpt några till dem själv...

Barnen behövde nya finkläder, det brukar de alltid få till jul... jag har köpt kläderna och slått in dem och så får de öppna dem på julaftonsmorgon... och så TROR de att de har fått julklappar av mig!

Känner mig så hemsk!

Sitter och tittar på granen... jo den står där... färdigklädd... ser väl ganska fin ut, men det fattas en sak. Jag hade planerat att hänga pepparkakshjärtan med glasyr på i den... men jag har inte hunnit göra dem än!

I kväll när barnen sover skrider jag till verket...

Det blir en barnvänlig (undrar vad tandläkaren skulle säga om den) gran i år... hihi... med pepparkakor och polkagrisar som pynt!


I mina tankar...

2008-12-18 @ 13:31:28

En liten julmarodör!

2008-12-18 @ 13:17:11
Idag köpte jag en julstjärna som jag skulle ha i mitt köksfönster... är egentligen allergisk mot alla sorters julväxter men ville göra det lite julmysigt i alla fall.

När jag kom hem från affären ställde jag blomman i sin påse på köksbordet och gick in till klädkammaren för att plocka fram en fin julkruka jag har... det tog mindre än en minut...

När jag kom tillbaka till köket så ligger min julstjärna helt demolerad på köksgolvet... och bredvid står en Bebbe med foten lyft för att precis trampa på den stackars blomman.

Den gick tyvärr inte att rädda... den var redan så illa åtgången! Jag får väl inhandla en ny...

                                 


Grrr... arg mamma!

Det var så fiiint!

2008-12-18 @ 13:09:51
Igår kväll var det alltså skolavslutning...

Alla samlades på skolgården för att dricka glögg och äta pepparkakor, sedan vandrade alla sakta i fackeltåg ner mot kulturhuset. Jättevackert!

Jag trodde sedan att själva avslutningen skulle hållas på gården utanför kulturhuset, men det var fel...

Alla föräldrar visades in i den stora teatersalongen i kulturhuset... och bjöds sedan på en underbar julshow utav alla skolbarnen. Rektorn höll ett litet jultal och presenterade den nya rektorn som hon ska jobba tillsammans med från och med det nya läsåret, ännu en underbar kvinna...

Det kändes riktigt julmysigt när vi promenerade hem efteråt i mörkret... speciellt när vi passerade torget där den stora julgranen stod tänd...

Idag har jag börjat förbereda min gran... hihi... jag ska hänga stora pepparkakshjärtan i den! Hjärtan med röda band och glasyr på...

Sen så vet jag något som kanske kommer att hända i morgon... men det är inte riktigt säkert... kan knappt bärga mig inför barnen... men jag måste vara tyst!

         
          (Bilden är lånad... jag hade ju så klart glömt kameran som vanligt! Illa!)

Skokastaren.

2008-12-17 @ 13:11:41

Ok... man ska inte kasta skor eller något annat överhuvudtaget på någon annan... men är inte det hela lite överdrivet?


Ska man låsas in och bli misshandlad för det? Skorna träffade inte ens mr Bush...


Ska man inte vara glad istället att det BARA var ett par skor... tänk om det tex hade varit handgranater... då hade det inte hjälpt att mannen duckade.


På de arabiska tvkanalerna pratar de inte om något annat... speciellt på den kanalen som journalisten var utskickad ifrån. Man intervjuar vanligt folk på gatorna i Bagdad, som tycker att journalisten gjorde rätt... vanliga enkla små människor som tycker att Bush är roten till allt det onda som hänt de senaste åren.


Det spelar ingen roll att han och hans gäng befriade dem från Saddam, deras liv har inte ändrats för det. De har fortfarande inte tillräckligt bra levnadsstandard, de är fortfarande rädda och undrar hur deras framtid ser ut. De valde inte att leva i ett krigshärjat område...


Människor vars liv har gått från dåligt till sämre...


Nu har jag bestämt...

2008-12-17 @ 11:41:10
hur julgranen ska kläs... och hur pepparkakshusen ska se ut! Mammas ord är lag och gud nåde den som försöker pilla eller ändra på något!

Imorgon ska här grejas lite... kan knappt bärga mig!


Fackeltåg...

2008-12-17 @ 11:39:12
Ikväll är det julavslutning i skolan... alla ska samlas för glögg och pepparkaka på skolgården för att sedan vandra i fackeltåg ner till kulturhuset där själva avslutningen sker... med sånger av barnen och förmodligen tal av bästa rektorn i världen!

Imorgon har barnen skola som vanligt... men på fredag är de lediga som kompensation för att de idag är i skolan på kvällstid.

Hoppas nu bara att det blir lite snölandskap på jullovet så att barnen får leka i snön, bygga snögubbar och åka pulka...

Jag ska jobba alla dagar inklusive helgen förutom juldagen och nyårsdagen...

På julafton blir det nog en tur till brodern med familj för att fira med resten av släkten... i alla fall så skvallrade mamma om det... men ingen bror har ringt ännu! Så vi får väl se...


Jag skulle vilja resa bort...

Divan är sur för mannen hennes ska åka till Sverige och hon får inte följa med... det hade varit så mysigt att få träffa henne och krama om henne ordentligt. Jag får skicka litet paket i stället!


Den vita staden... Amman!

2008-12-17 @ 00:25:12
Detta är min favoritstad... kan man bli kär i en stad så är jag kär i denna!

Den är uppbyggd på kullar precis som Rom, den har en jätteintressant historia, det finns historiska monument och platser och supermoderna byggnader... kontraster!

Jag tycker att det inte spelar någon roll var i stan man står, så ser man bara hus och åter hus... som att det aldrig tar slut!

Jag älskar ljuden och dofterna... här skulle jag gärna vilja bo!


     

      

      

     

     

Detta hotell höll på att byggas när jag var i Amman sist... Jag brukade promenera här varje dag!

En gammal skurtrasa...

2008-12-15 @ 21:14:01
... det känner jag mig som! Uttjänt, urblekt och dassig...

      
Trist och färglös... Det är tur att det ändå finns färgglada saker runt omkring mig i livet!

Drömmar...

2008-12-15 @ 13:48:30
... det har jag gått om... en massa oförverkligade sådana! Och jag har även en hel kakburk full med drömmar...

Igår fick jag ett ryck och bakade drömmar och sedan chokladkakor med hackade valnötter på... kan vara bra med lite småkakor till jul. Om de finns kvar då vill säga!

Idag har lill Fan julfest i skolan, han ska vara tomte och leda luciatåget... hans fröknar ville göra något ovanligt... och låta en pojke gå först i stället för det traditionella med lucian först.

Imorgon är jag bjuden på julfika (obs! Inte julbord som de brukar bjuda på annars...) på extrajobbet. Har ännu inte bestämt om jag ska gå... beror på om jag har barnvakt! Fast det skulle ju förstås vara kul att träffa lite folk då jag jobbar ensam...

Näpp, nu ska jag lyfta på rumpen och ta en sväng till affären...


Yes...äntligen!

2008-12-15 @ 11:56:02
Äntligen hade de Ben & Jerry's half baked i min affär... och tjejer NI hade RÄTT! Den är bara bäst!

Jag rusade hem från affären och tog ett smakprov... ljuvligt!

Ikväll...en måndag... ska jag verkligen mysa...

Lussefikat.

2008-12-14 @ 13:26:42
   

Så där ja... nu är i alla fall bloggen julpyntad!

2008-12-13 @ 14:46:57
Hemmet går det långsamt med...

Väntar på cash så att jag kan handla lite nytt. Ska nog inte pynta så mycket bara lite lagom. Det blir ju aldrig som jag har planerat från början...

Inga inbjudningar till familjen ännu... föräldrarna ska inte vara hemma i år heller för de är bjudna att fira hos brorsan med familj i deras nya hus.

Vi får väl se hur det blir...

Typiskt!

2008-12-13 @ 11:55:37
Brukar aldrig titta på IDOL men igår så gjorde vi naturligtvis det... gillade Kevin med en gång och det var han som blev vinnaren! Fast jag tyckte faktiskt att Alice var lika bra...

Ångrar nu att jag inte tittat på det innan... så TYPISKT! Att titta på sista programmet...

Lussebullarna blev goda, jag gjorde också i ordning en del "fuskpepparkakor" till fikat idag... och det är köpta pepparkakor som vi satt glasyr på själva! Sparar man lite tid...

Först hade jag tänkt att vi skulle ha vårt lilla luciamys redan klockan sju på morgonen då SVT2 visar sitt luciatåg vid den tiden... men det var ingen som orkade gå upp då... inklusive mamma!

Så nu väntar vi på mörkrets infall... blir så mycket mysigare då med levande ljus!

Önskar er alla en fin LUCIADAG!

Man ska aldrig ge upp...

2008-12-12 @ 13:38:25
... i vilken situation man än hamnar i! Det är bara att ta djupa andetag och göra det bästa utav situationen...  inget blir bättre än man gör det!

Eller hur?

Idag har snön fallit nästan hela förmiddagen... jättevackert... men det lägger sig inte! Jag satte mig en stund på balkongen och bara njöt och tittade. Med en kopp kaffe som sällskap...

Småbarnen sov middag med sin far.

Igår var vi på möte i skolan angående lill Fan och det var faktiskt jättepositivt! Då blir man glad...

Ikväll ska vi nog baka lussebullar så vi kan ha en mysig lucia imorgon...

Karl från Barda.

2008-12-11 @ 11:52:33
                     

Alla mina småbarn tittar på Barda på TV, det är ett rollspel för barn. Lite kusligt men de gillar det något oerhört, fast jag är alltid med när de tittar på det.
Karl är programledare och tydligen jätteduktig på det här med rollspel.

Prinsessan och lill Fan spelar även Bardaspelet som finns på internet... spelet är jättepopulärt och när man befinner sig på skolgården eller någon annanstans där det finns mycket barn så hör man hela tiden Barda nämnas.

Igår hade lill Fans fröken en stor överraskning eller som hon själv sa "en lång" överraskning till alla barn... hon hade bjudit in Karl till skolan. De är kompisar!

Jag tror han gjorde succe! Jag som trodde att min Prinsessa var en tuff och sansad tjej... hon hade blivit så till sig att hon skrikit och börjat gråta vid åsynen av den långe mannen från Barda. Hon var överlycklig när hon kom hem och hade hans autograf på ett papper...

Lill Fan tog det hela lite mer cool... han var den som först fattade att det var Karl som skulle komma, det räckte att fröken sa att överraskningen var lång...

                  

Nu julfestar jag för fullt...

2008-12-10 @ 13:00:26
Nu har det börjat... årets julfester i skolan! Då man som duktig mamma ska dyka upp med julpyntade barn, kameran i högsta hugg och kaffekorgen med julfikat på armen...

En sån mamma är inte jag...

Jag är en sån mamma som glömmer vilken dag julfesten ska vara, en sån mamma som stressat springer runt och fixar allt en timma innan själva festen.

Igår var det som vanligt...

Jag hade glömt att det var fest och råkade någon gång under dagen kasta ett öga på ett papper som jag var på väg att slänga... där stod det att det var julfest tisdag kväll. Mamman fick fart och bakade snabbt mjuk pepparkaka, sprang till affären och köpte dricka och present som man skulle ha med till tomtesäcken.

Sedan hem för att hitta något att spöka ut barnet i... rota och leta i alla skåp... alla lucianattlinnen var för små... grannen hade inte heller något i rätt storlek. Strunt i det... fram med tomteklänning och tillbehör.

Prinsessan kommer hem från baletten alldeles innan det är dags att gå iväg till julfesten... gissa om hon blir förvånad över att vi ska gå på julfest och att hon ska vara tomte! Vi lämnar småbarnen med storasyster och grannflickan, sen småspringer vi iväg och lämnar lill Fan på brottningen... och otroligt nog hinner vi i tid till festen innan själva luciafirandet börjar... och det är faktiskt första gången på flera år! Det är alltså värt att lämna småbarnen hemma...

Prinsessan var ensam tomtemor bland klassens tomtar... alla killarna var tomtar utan en som var stjärngosse.

Alldeles innan vi gick hemifrån sa jag att nu får jag inte glömma kameran... men det gjorde jag naturligtvis ändå!

Efter avklarat luciatåg, julklappsutdelning, blommor till fröken och fika var det dags att hämta lill Fan på brottningen och sakta vandra hemåt igen i mörkret.

I morgon ska jag springa direkt från jobbet för att vara med på ett möte med lill Fans fröken, kuratorn och lill Fan själv...

Mår uruselt!

2008-12-09 @ 13:32:43
Jag mår skitdåligt just nu...

Har inte lust med någonting och all julglädje är som borta! Vips... bara så där!

Det är den där min make som ställer till det för oss...

Aja, det går väl över det också... om vi överlever!

Bästa vänner...

2008-12-07 @ 15:08:53
Min Prins har en kompis som han har haft ända sen han var baby...

De träffades första gången på en julfest när Prinsen var nästan 10 månader och kompisen lite mer än 8 månader gammal. Då lekte de ju inte direkt utan de bara tittade på varandra och jollrade mot varandra...

Sen gick det några år...

När de blev lagom stora för att leka började de att leka med varandra och deras vänskap har hållt i sig under alla år. De gick i samma klass från ettan till nian, de har alltid bara varit med varandra. I vått och torrt!

Vi har flyttat och då har de också flyttat efter, så vi har nästan alltid bott grannar också. Värstinnan och kompisens lillasyster har också varit kompisar i alla år även om de också har haft andra bästisar.

Nu som stora killar har de börjat umgås med andra killar och tjejer också... konstigt vore ju annars, men de har liksom sammanfört sina respektive vänner, de har blivit ett härligt gäng som festar och har kul tillsammans.

Dessa två killar hade planer på att cykla från Sverige till Italien... men det tror jag att de har lagt på hyllan. De har jobbat tillsammans och åker iväg på små turer uppåt i landet och arbetar i skog och mark hos kompisens storebror.

Jag är så glad att de har varandra och att de har hållit sin vänskap vid liv...

                                   

Fina duktiga och ansvarsfulla killar... var kvinnas dröm som svärson! Hi hi!!

Min blomma... som jag längtar efter!

2008-12-05 @ 19:14:56
          

Ny säng hägrar inom snar framtid!

2008-12-05 @ 14:50:56
Vår säng är totalt slut! Den är rent livsfarlig... faktiskt!

En tråd lossnade någonstans och en unge, vet inte vilken har dragit i den tråden och så... vips på nolltid lyckats dra sönder hela klädseln på resårbottnarna. Resultatet: stora hål där farliga järnsaker ser ut att sticka ut...
Och med barn som gärna klättrar runt och hoppar i sängen är det .... FARLIGT!

Så ny säng ska det bli å det snaraste... en smalare modell som får plats i det lilla rummet vi ska flytta in i.

Fast lite synd är det då jag bara älskar vår smidesgavel...

Fast jag har redan kikat på en annan... fast det är bara en huvudgavel!

Nu har jag börjat...

2008-12-05 @ 14:37:28
... att julpynta! Efter en raid i klädkammaren lyckades jag hitta en hel kartong med julsaker som inte sett dagens ljus på många många år...

Så nu har jag satt upp en fin julekrans på ytterdörren...

Hittade också en fin julgardinkappa som min mormor virkat med stor kärlek och omsorg... jag hade ju tänkt köpa nya julgardiner till köket, men eftersom de på ellos är slut och de andra jag sett på di Moda också har försvunnit så kanske det blir mormors gardiner som får pryda köksfönstret.

Har tänkt så mycket på henne de senaste dagarna...

Jag har hängt upp stjärnor i sovrummen... men när det var dags för ljusstakarna till de andra fönstren så fungerade inte en enda av dem, trots att jag satte i nya lampor... hm...nja inte så konstigt kanske de är alla arvegods och har många år på nacken...

Det får bli ett par nya...

                 

De här hittade jag på Claes Ohlson när jag var där och köpte lysrör... jag gillar ju smide så in i vassen... den med kristallhjärtan på skulle passa i köket då även kökslampan har ett par kristaller och är i smide...

Kanske jag köper båda...

Börjar komma i julstämmning...

2008-12-02 @ 18:10:31
Jag som till och med glömde att det var första advent igår... har nu börjat komma igång ordentligt med julplanerandet.

Nu ska det plockas fram pynt och saker ur gömmorna... de har ju inte direkt använts på några år.

Ska nog köpa en del nytt!

Har sett så fina ljusstakar på köpcentret...

TROR DET VAR VÄRSTINNAN OCH HENNES JULMUSIK SOM GJORDE SUSEN...

Klockor ringa...

2008-12-02 @ 18:06:54
Nu har jag och Värstinnan donat i köket, lagat kycklinggryta och städat...till julmusik... det ni... då går det undan värre!

Jag älskar julmusik och det gör Värstinnan också... stackars stackars grannar!

Nu ska vi strax äta...


Stackars maken är ute och ändrar info på affischerna... donnan som äger festlokalen var inte nöjd med en sak på affishen... och ändrar de inte det snabbt som sjutton så är inte lokalen till deras förfogande längre...
Griniga kärring... jag hörde hur hon skrek i luren ... tyckte riktigt synd om maken som pratade jättefint med henne och kallade henne för tant (inte på ett elakt sätt utan på ett fint sätt med respekt) och allt! Vi köpte ett gäng spritpennor och nu är han ute och åker stan runt för att ändra... med buss och spårvagn!


Sjusovare

2008-12-02 @ 11:25:38
Idag försov vi oss... allihop!

Och naturligtvis så skyller alla på mamma... för det är bara mamma som är kompetent att ställa in alarmet på mobilen... men sen har vi det lilla problemet... mammas telefon blir ofta misshandlad och kastad i golvet av diverse olika småbarn.

Så mammas telefon går det inte riktigt att lita på... för den har så att säga ett eget liv, den gör som den vill med andra ord!

Och idag så bestämde den sig för att inte ringa... en mamma som är trött för att hon har varit uppe flera nätter i rad och som dessutom har feber och mår pyton... vaknar inte så lätt när hon väl har somnat!

Så det är klart att det är mammas fel...

Vi vaknade när klockan redan hunnit bli nästan halv elva... och då skäms man ju rejält för att skicka iväg ungarna till skolan med ursäkten: Vi försov oss!

Nej, de fick vara hemma i stället...

Den skadade.

2008-12-01 @ 12:42:14

Treåringen.

2008-12-01 @ 12:39:12

RSS 2.0