Yuko Shimizu...

2009-11-10 @ 11:37:54
... är illustratören som skapat tigermotiven på Liberos blöjor.

    

Yuko Shimizu växte upp i Japan, men sedan 1999 bor och arbetar hon i New York. Yuko arbetade först i PR-branschen men beslöt sig sen för att följa sin barndomsdröm och bli illustratör.

Hon var redan över 35 då hon bytte karriär och jobbar numera för flera stora tidningar i New York och även för tv... bla MTV. Hon har vunnit flera internationella priser.Hennes illustrationer växer fram i en studio på Manhattan. Hon börjar med att skissa upp sin idé, sen gör hon en riktig skiss och sedan fortsätter hon arbetet i datorn.

I sin blogg visar hon i inlägg
hur hon går tillväga...

När hon först blev kontaktad om att göra blöjkollektionen blev hon ganska förvånad... och trodde att Libero kanske hade förväxlat henne med hennes namne, illustratören som skapat Kitty.
När hon skapade blöjmotiven inspirerades hon av den gamla japanska tatueringskonsten. Yuko tycker om att arbeta som illustratör för att det ger henne så mycket kunskap. Hon lär sig en massa saker som hon aldrig annars skulle ha kommit i kontakt med. Hon reser mycket och hämtar då mycket inspiration.

Hon undervisar också på sin gamla skola School of Visual Arts i New York.

Här är ett par av hennes illustrationer...





Vill ni ser mer kan ni alltid besöka hennes
hemsida eller titta in på hennes blogg.

Kommentarer

Lätta ditt hjärta här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0