En liten snabbis...

2009-08-31 @ 00:02:31
... vid datorn innan sänggående!

Imorgon ska jag upp vid 5... oroar mig redan för om huruvida barnen ska komma upp till skolan i tid när inte jag är hemma och får upp dem.

Som tur är så är Värstinnan hemma... hon får väl gå upp lite tidigare än vad hon brukar och se till att de små busungarna kommer iväg i tid.

Idag var jag uppe hos favoritgrannarna och grattade dottern... drack kaffe och åt god chokladtårta... och det viktigaste av allt... jag fick EN TREVLIG pratstund!

Har tilllbringat hela kvällen i badrummet... det tar sin tid att duscha alle di små barnen... och så mig själv till slut.

Grannmamman kom på en kul sak idag... en superb idé! Hoppas det går att genomföra den...

Det får vara hemligt än så länge... men så småningom kanske jag berättar om den.

Natti natti!

Långa dagar...

2009-08-30 @ 09:59:56
Gårdagen var en sån där lång dag...

Men det är kanske bara för att jag går upp så tidigt och sen kommer sent i säng, och det hinner ju faktiskt hända en hel del där emellan.

Igår var jag, Prinsen och lill Fan på loppis... Jag letar ju efter en stor och hög byrå, men det hade de ingen. Däremot såg jag att de hade en massa fina glas... alla möjliga olika sorter... jättefina som såg helt nya ut.

Man kanske ska slå två flugor i en smäll och köpa fina glas på loppis för att måla på... då kommer man billigare undan plus att man återanvänder och är snällare mot miljön.

Sen åkte vi och handlade mat...

När vi kom hem igen hade tjejerna precis vaknat...

När jag lagt lille Bror för att sova middag gick jag en sväng till köpcentret för att hitta en liten present till Grannflickan.

Därefter var det dags för maten... det blev enligt önskemål från Prinsen och lill Fan lövbiff med pommes frites och god sås gjord på cremfraiche, soltorkade tomater och basilika. Och så förstås en god sallad till!
Vi skippade vitlöks och persiljesmör för dagen innan hade vi vräkt på med vitlök i både moussakan och i tzatsikin.

Sen blev det då lite målning på kvällen...

Alla barnen utom Divan är fortfarande här! Så mysigt...

Grattis Annabell!

2009-08-30 @ 09:45:40
Idag fyller du 18 år...

Kommer upp med litet paket till dig sen när du är vaken. Hoppas du hade en trevlig fest igår kväll.

Stor kram till dig... vår bästa Grannflicka... vi love u!

    


En rosa fjäril

2009-08-30 @ 09:40:36
Har inte målat något glas på länge... men nu slog lusten till igen!

Har köpt ett par fina glas på fot som förvandlas till små lyktor. Och gissa vad? I födelsedagspresent av Prinsen fick jag ett helt set med färger och penslar för porslinsmålning. Och så fick jag två muggar att måla på också!

Ska bli spännade att prova på att måla på porslin också...

Det här är i alla fall det senaste glaset... en stor kupa som blev jättebra som ljuslykta!


Då var det lördag igen då...

2009-08-29 @ 10:55:19
... veckorna flyger fram tycker jag!

På måndag är det jobb igen...känner inte att jag har vilat mig någonting, värken är fortfarande kvar.

Idag hade vi lite sovmorgon... lille Bror och jag är de enda som är vakna just nu. Prinsessan och lill Prinsessan var uppe men gick och la sig igen.

Divan beslutade sig för att åka hem sent igår kväll för hon skulle upp tidigt och träna idag...

Vi andra tittade på "Jiddra inte med Zohan"... har gillat de flesta av Adam Sandlers filmer, men den här ... nja jag vet inte riktigt! Visst var den rolig på sina ställen men...nej... det var nog inte min melodi vad gäller film.

Solen skiner ute men det blåser ganska så rejält... två av mina små blomkrukor som stod i fönstret på balkongen har blåst ner och gått sönder. 

Tror det är dags att ändra lite där ute... man kanske ska ta och "hösta till" det lite!

Har inte ätit frukost ännu så nu ska jag dra mig mot köket och äta något gott...

Ha en bra dag!


Idag är det min dag...

2009-08-28 @ 22:12:14
... och jag är jätteglad! För första gången på jätte jättelänge är ALLA barnen hemma och ska sova här...

Vi har ätit gott och haft trevligt tillsammans och jag har fått fina presenter. The Man, Grannflickan och en av lill Marans kompisar är också här. Får se vilka av dem som också stannar över natten...





Men än är inte kvällen slut... nu blir det film och mys... alla tillsammans! Fast småbarnen ska nog lägga sig nu, det är redan alldeles för sent...

Godafton på er!

Pippi Långstrump och Pappa Långben

2009-08-28 @ 12:13:56

Det ena leder till det andra... först var det En liten Prinsessa som ledde till Mary Pickford och Pappa Långben (Jean Webster) som nu leder till detta... puh ... måste andas lite!

Har ni lagt märke till hur Pippi Långstrump tvättar golv? Hon häller vatten på hela golvet och sedan binder hon fast skurborstarna på fötterna och så åker hon skridskor över hela golvet. Himla käckt... tänk om man kunde göra så här hemma? Då skulle kanske ungarna vara lite mer hjälpsamma...

Kanske kom Astrid Lindgren på det här sättet att skura golv alldeles själv... eller kanske fick hon idén från filmen "Bakvägen till lyckan" där Mary Pickford skurar golv på ett liknande sätt.

Pippi Långstrump och Pappa Långben... lägg märke till rytm och fonetik!

( Pappa Långben handlar om en barnhemsflicka som tack vare att en okänd välgörare har beslutat att betala för hennes studier får chansen att studera på college. Flickan Judy börjar att skriva brev till sin välgörare som för henne är okänd, hon vet bara att han är lång, därav namnet. Genom hennes brev får man i boken följa hennes tankar och mognaden från flicka till kvinna. Judy är en modern, frispråkig, nyfiken liten dam som njuter av livet, tar dagen som den kommer och gör det bästa av alla situationer. Det är kul att läsa om hennes bravader och om hennes mod och okuvliga vilja att komma någon vart i världen trots dåliga förutsättningar)

Astrid var road av filmfars... det härjade en Pickford-feber i sverige... och 1922 visades filmen på biografen i Vimmerby.
Det är troligt att Astrid såg Mary Pickford välta ut skurvatten över ett köksgolv, binda fast borstar på fötterna och fara ut över vattnet som en skridskoprinsessa.

Samma år gick också en annan film "Hertiginnan som tvätterska" med Mary Pickford där hon räddar en arbetshäst undan slakteriet och låter kusen bo inne hos henne.

Pollyanna (Eleonor H Porter) handlar om en flicka som när hennes far dör får flytta in hos sin rika och ytterst stränga moster. Genom sin optimism och okuvliga tro på andra människors goda avsikter så får hon inte bara sin bittra moster, utan hela staden, att "tina upp".  Mary Pickford spelar huvudrollen även i den filmen.

Kan det vara så att Astrid faktiskt fick sina idéer till Pippi från dessa filmer? Var Astrid ett fan av Mary Pickford?

Rör jag upp himmel och jord nu?

*stränga moster=Prusiluskan


Mary Pickford

2009-08-28 @ 11:14:51

"Make them laugh, make them cry, and back to laughter. What do people go to the theatre for? An emotional exercise.... I am a servant of the people. I have never forgotten that." (Mary Pickford)

    

Fler minnen från bardomen dök upp när jag skrev om En liten Prinsessa...  (som Mary också har filmat)

Som liten var jag tokig i gamla svartvita filmer... varje söndag på tv 2 kunde man se söndagsmatiné, jag låg som klistrad på golvet framför tv:n.
Än idag ser jag gärna en gammal svartvit film... både svenska och amerikanska och faktiskt även arabiska.

Mary Pickford var en av mina stora idoler när jag var liten... jag har alltid älskat att läsa och Pollyanna och Pappa Långben var stora favoriter. Båda har filmatiserats och just Mary Pickford spelar huvudrollen i dem båda.

Mary Pickford började sin karriär redan som liten flicka, hennes far dog när hon var liten och hon var sedan den som försörjde mamma och syskon genom sitt skådespel. Hon kallades för "Americas sweetheart" och spelade ofta unga flickor även då hon blev äldre. Hon var tex hela 27 år gammal då hon spelade Pollyanna som var 12.

Hon var ju verksam under det tidiga 1900-talet så det är mest stumfilmer hon medverkat i. 1929 gjorde hon sin första talfilm Coquette, hon fick en oscar för sin roll, men filmen var ingen publikhit.

    

Hon var inte bara skådespelerska utan också en smart affärskvinna... hon var en av de högst betalade kvinnorna på den tiden.
Hon har även producerat egna filmer, skrivit böcker och hon startade också ett kosmetikföretag. Hon var gift tre gånger och med sin tredje man adopterade hon två barn.

I slutet av sitt liv drack hon ganska mycket, vilket också bland annat ledde till hennes död 1979. Har för mig att hon dog på sin födelsedag!

    


En liten Prinsessa...

2009-08-28 @ 10:13:32
 Igår var lill Prinsessan ute på lite äventyr med Grannflickan på eftermiddagen. Hon kom hem och var strålande glad för de hade träffat storasyster Divan som köpt det här till lillasyster...  

 

Lill Prinsessan hade sölat ner sin tunika när de fikade ... så även grannflickan hade shoppat till henne... två nya tröjor!

Ni må tro att hon var stolt... hon svissade runt i sina saker hela kvällen... och det första hon gjorde i morse var att ta på sig en av sina nya tröjor, sätta på sig halsbandet, armandet och diademet...

"Oj då, värst vad tjusig du är"... sa jag... "ska du på fest eller?!" "Nej men jag är en Prinsessa, så jag måste vara så här fin hela tiden nu"... blev svaret.

Favoritbarnprogrammet på TV just nu är också En liten Prinsessa...

    

En morgon när jag satte på TV:n så hördes ljudet först innan bilden kom fram... det var en man som talade och direkt kom lille Bror springande och ropade : "En liten Prinsessa!"

Han kände alltså igen pappa Kungens röst... ibland blir man så imponerad alltså... eller vaddå ibland, jag förvånas dagligen över saker som barnen säger och gör... och mitt mammahjärta dunkar extra stolt!

När jag var liten läste jag boken En liten prinsessa av Frances H Burnett, det var en av mina favoriter. Den är en klassiker och handlar om den lilla rika flickan Sara som bor i ett flott rum på en internatskola. En dag förändras hela hennes tillvaro, Sara måste flytta från sitt fina rum till ett dragigt rum på vinden och börja jobba för fröken Minchin.
Boken slutar lyckligt även om det ser lite mörkt ut ibland.

Boken finns även filmatiserad... hela 5-6 gånger. Jag grät varje gång jag såg filmen, som för övrigt alltid visades som sportlovsmatiné när jag var liten. Vet inte hur många gånger jag har sett filmen...

I den första filmen är det Shirley Temple som spelar Sarah... vill ni se filmen så går det bra här


Dammsugare...

2009-08-27 @ 23:13:18
... det skulle jag behöva en ny och skitbra en!

Tittade runt lite på nätet och hittade den här sidan dammsugarkungen.se

Där hade de flera olika dammsugare och en massa tillbehör och reservdelar.

Är det någon som har något förslag på en bra och prisvärd dammsugare?

"Folktron stämmer inte"

2009-08-27 @ 22:58:27
    

Det är ju jättemycket rönnbär i år... och man brukar ju säga att om det är mycket rönnbär så blir det en kall vinter!

Uppe i norrland säger man tydligen tvärtom... det läste jag i en tidning häromdagen. Blev lite nyfiken på varför man säger tvärtemot varandra, sökte lite på nätet och hittade
den här artikeln . Det stämmer tydligen inte med talesätten...

Spelar ingen roll vilket... de är i alla fall väldigt vackra, både där de hänger och som höstdekoration i en kruka...

Rönnbärsgelé är faktiskt gott... funderar på om man kanske skulle ta och göra lite...

Rönnbärs- och äppelgelé

 

2 liter rönnbär

500 g syrliga äpplen

7 dl vatten

9 dl socker per liter saft

ev. citronsyra

 

1. Lägg rönnbären i frysen över natten. Rensa och skölj bären och skär äpplen i bitar. Koka bär och äpplen i vattnet i cirka 15 minuter. Låt sedan blandningen rinna av genom en silduk. Mät saften och tillsätt 9 dl socker per liter saft. Rör om och koka i cirka tio minuter utan lock.

2. Gör ett geléprov. Lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ fatet i kylskåpet. Prova att dra en kniv genom gelén när den har stelnat. Om den inte flyter ihop är gelén klar. Flyter den ihop kokar du i fem minuter till. Testa igen. I nödfall kan du använda fruktpektin för att få gelén att stelna. För en fastare gelé kan du också tillsätta citronsyra. Beräkna 1/2-1 1/2 tsk citronsyra per kilo.

3. Häll gelén i små glasburkar och sätt på lock. Ställ dem kallt. 

 

Eller varför inte prova att göra saft på dem... den ska tydligen vara rik på c-vitamin...

Rönnbärssaft

 

5 kg frostbitna rönnbär

5 l vatten

600-700 gr socker/liter saft

 

En god och hälsosam saft av rönnbär som innehåller mycket C-vitamin.

1. Koka rönnbären 10-15 minuter i 5 liter vatten. Rör om då och då. Låt bären ligga och dra i vattnet till nästa dag.

2. Sila saften och blanda i 600-700 gr socker per liter saft.

3. Koka den sockrade saften i 10 min och skumma.

4. Häll saften i flaskor. Saften bör förvaras svalt.

  


Saknar min blomma!

2009-08-27 @ 11:31:29
    

Min blomma är så upptagen med än det ena än det andra... saknar henne enormt mycket... men hon är ju vuxen nu och har fullt upp med sitt eget liv... jobb, hem, kompisar och nöjen. Jag får mina små kärlekssamtal och sms då och då... och det nöjer jag mig med. Fastän det är svårt...

Gud vad det är jobbigt när barnen blir stora och börja leva sina egna liv... tror jag lider av separationsångest!

Varför kan man inte bara snabbt och enkelt acceptera att man inte längre är viktigast för dem? Det är inte så att man vill hejda dem i sina liv... utan bara finnas kvar en smula... men det gör man nog... fastän det inte märks så mycket.

Alla måste leva på sitt sätt och lära sig genom sina misstag... det enda man kan göra är att bara finnas där och ta emot ifall de faller, trösta och stödja om det behövs... glädjas med dem i framgångar och mest av allt bara fortsätta att visa dem sin kärlek... för det blir man aldrig för stor för!

Love you gumman! Stor puuuuuuuuuss

Vilket annorlunda...

2009-08-27 @ 11:00:44
... sovrum!

    

Fast jag tycker ju förstås att det ser väldigt mysigt ut! Skulle gärna ligga på golvet framför brasan och läsa en god bok... eller bara mysa.

Tycker att det ser ut att vara ett rum "som alltid är varmt och där solen nästan alltid skiner" ... även mitt i vintern.



Mina killar...

2009-08-27 @ 08:44:02


Lill Fan nyklippt och fin! Han är så glad att skolan har börjat igen... han är så ivrig att lära nya saker, igår fick han sin första engelskaläxa. Den klarade han galant! Engelska förresten... det brukar man väl inte börja med redan i tvåan?

Igår tog han med sig glaslyktan han målat till fröken... den var inslagen i silkepapper och han hade lagt små stenar och ett litet värmeljus som luktade gott i den. Hihi... han har väl sett hur mamma brukar göra! Fröken hade blivit glad, tänt ljuset och ställt det på sitt skrivbord.

Det var nog hans första kärleksförklaring till någon... han hade skrivit frökens namn på glaslyktan och det var både hjärtan och blommor på den.

Förra terminen hade vi ju en hel del problem med lill Fans uppförande i skolan...ett uppförande som jag tyckte eskalerade ju mer uppmärksamhet de gav honom. Jag trodde att de skulle börja om från början den här terminen och bara uppmärksamma hans uppförande om han fortsatte som innan. Men jag vet inte hur de tänker...

I tisdags kväll fick jag ett sms i från hans fröken, som visserligen var positivt... där hon skrev hur duktig han hade varit under dagen och hur bra det gått. Jättebra att hon skrev tycker jag men samtidigt så tycker jag på något sätt att det är tråkigt att hon redan från början utgår ifrån att han eventuellt skulle göra något bus och därmed vill informera mig om att det faktiskt gick bra!

Jag tycker det räcker med häxjakt nu och skulle uppskatta om de bara lät honom vara i fred...

Sakta skrider jag...

2009-08-27 @ 08:25:59
... till mitt verk!

Det tar sin lilla tid för mig att få ordning och reda på hemmet igen efter många många veckors slarvande... men det går i alla fall framåt och snart når jag mitt mål. Har fyllt ytterligare en sopsäck! Slängt saker som jag vid förra rensningen inte ville göra mig av med...

Middagen igår var underbart god!

Idag fortsätter jag med min röjning... ett rum om dagen verkar vara det min kropp klarar av just nu... så jag får väl nöja mig med det.

Idag blir det nog lite shopping... men bara lite lite! Och så ska jag handla en  massa mat förstås...





Blir inte klok på...

2009-08-26 @ 09:55:58
... vad som blir bäst i vardagsrummet! Mörkt trä, ljust trä eller vitt...

De möbler jag har nu är i bok... ganska så lagom nyans, inte för mörkt och inte för ljust. Men allt känns så tråkigt, jag vill liksom ha en annan stil på möblerna.

Gillar mörkt trä men har en känsla av att det kommer att kännas för mörkt i rummet... och jag gillar vita möbler men jag vet att om jag har det hos mig själv så kommer jag inte att trivas (tror jag) eftersom jag har en känsla av att det kommer att kännas FÖR kallt. Älskar varma färger och träslag...

Sen undrar jag... ska man ha samma träslag på alla möbler i hela huset... killarna har svart och metall, tjejerna har vitt... jag själv har bara en svart smidessäng för tillfället...
Jag vill gärna ha samma träslag helt igenom... hm... vitt kanske inte är så himla dumt ändå...



Ekmöbler har ju varit ganska så populärt ett tag, men för mig känns det snyggt men lite dött...



Indiska möbler i lite mörkare träslag... det älskar jag... känns varmt men inte så elegant!



Vitt är snyggt, elegant och det känns rent! Men... kallt! Mina barn och vita möbler känns inte heller som någon hit tillsammans...

När jag skulle inreda mitt tonårsrum ( i ett helt nybyggt och fräscht hus) satsade jag på bara vita möbler... och jag älskade det då... men jag är ingen tonåring längre!

Jag vill ha en förändring... men gud vad obeslutsam jag är!


Min lilla stund...

2009-08-26 @ 09:14:56
... vid datorn verkar vara nu på morgonen!

Har redan läst igenom alla mina favoritbloggar, skickat iväg barnen till skolan, utfodrat småttingarna och mig själv, vart en tur till tvättstugan. Dagen har bara börjat...

Igår gjorde jag i ordning mitt rum... slängde inte så mycket där, bara en påse full med gamla papper...
Men rummet tog tid för när jag låg på golvet och damsög under sängen (rummet är litet och ena sidan av sängen står mot väggen, går alltså inte att gå runt) ... såg jag att någon (tung) människa hoppat eller liknande i sängen och lyckats få hela stången (järn) som hjälper till att hålla uppe madrasserna att nästan gå av på mitten... den var inte av men väldigt väldigt böjd. Så det är alltså därför som det har känts som att ligga i en nedförsbacke!

Jag fick helt enkelt lyfta bort bäddmadrasserna skruva loss järnstången (ser mer ut som en bräda fast i smide) vända på den och försöka banka den rätt igen... jag hoppade på den men det hjälpte inte mycket, men när jag bankade på den blev det bättre. Sen skruvade jag loss den andra stången som satt i fotänden... bytte plats på dem, tillbaka med bäddmadrasserna igen och vips så var sängen åter fit-for-fight!

Innan jag började bad jag maken om hjälp... men han dröjde sig kvar vid datorn ända tills jag var klar..." oj "sa han då... "gick det så snabbt!"
Jag kontrade med: Du vet att jag håller på att rensa bort all skit! Snart är det din tur...att rensas bort!"
Hårda ord... men ganska så sanna!

Hann även med att gå och handla (Prinsen var snäll och körde mig), tvättstugan och så städade jag kylskåpet. Grannflickan fick hjälp med att färga håret på kvällen. Ska bli spännande och se hur det blev, för hon gick hem för att duscha ur färgen...
Värken har inte blivit bättre... men jag fick värktabletter av min lilla granne som har hjälpt bra!
Idag fortsätter jag min rensning... hm... vilket rum står på tur nu?

Idag ska jag göra "söndagsstek" med potatis och gräddsås... mormors härliga recept. De sålde fransyska billigt på Willys. Prinsen kommer idag igen... så det är klart att han ska ha god mat!

Nu ska jag strax sätta igång med dagens arbete...



Blåbärssmoothie

2009-08-25 @ 12:55:20
Jag och småbarnen har precis avnjutit varsin blåbärssmoothie... det var riktigt smaskigt och på samma gång uppfriskande.



Det är så kul när de små inser att detta var BLÅBÄREN VI plockade hos mormor och morfar och att man faktiskt kan göra nyttiga och goda saker med det man hittar i skogen...

Tyvärr fick jag ju inte chansen att plocka några björnbär... men mamma sa att hon hade plockat och gjort en paj som hade varit jättegod!

Snart är det dags att gå på utflykt i skogen och plocka trattisar... något som jag ser fram emot!

Kommer ihåg hur pappa och jag var ute i skogen och plockade hela kassar med trattkantareller som vi både torkade och frös in. Min pappa var ingen svampkännare när vi var små (han började inte att plocka svamp förrän jag i övre tonåren tog med honom ut i skogen och visade vilka svampar som var goda)... det är han nog inte nu heller... men kantareller och trattkantareller är han en hejare på!

Få se om jag får med mig några ungar ut...



Värk,värk och åter värk!

2009-08-25 @ 11:01:31
Det är min vardag just nu...

Verkar inte vilja bli bättre. Jag har grejer att göra... en massa saker att fixa. Har inte tid att sitta här och vara halvt handikappad.
Är i alla fall klar med lill Fans rum, det bidde en hel sopsäck...

Idag tar jag nog mitt eget sovrum... det går snabbt och lätt, för det är så litet och rymmer inte så mycket.

Undrar om det finns några tonårsdöttrar som skulle kunna tänka sig att ställa upp och hjälpa sin mamma lite?

Har hittat en byrå och en sekretär på blocket som jag vill ha... men hur sjutton ska man få hem sakerna?

Elände...

Första skoldagen...

2009-08-25 @ 09:19:03
Igår var det då första skoldagen för barnen och den avlöpte väl, de tyckte det var jättekul att träffa alla klasskamrater igen efter sommarlovet.

Det verkade som att nästan alla var lite blyga och stela så där direkt... men efter ett tag så tinade de upp och blev samma gamla ungar som vanligt. Det lektes och stojades...

Jag trodde i min enfald att det bara var upprop och sen hem igen efter någon timma... men så var det ju naturligtvis inte. De höll på till tolv då de slutade efter lunchrasten... de hade fått jättegod mat och långtårta till efterätt.

Prinsessan som började  i 4:an hade bytt klassrum och fick en ny klassföreståndare. I deras klassrum fanns det inga skolbänkar som de haft innan utan här var det bara vanliga bord. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det... hon hade alltid en sån fin ordning och reda i sin bänk.

Lill Fan hade förra året två fröknar i klassen och även fritidspersonalen var kvinnor... i år har en av fröknarna slutat och det har kommit en ny fröken... nytt för i år är att de även har en manlig personal. Han jobbade redan på skolan innan men i en annan klass. Det blir nog jättebra för det finns en del busfrön i klassen (inklusive lill Fan) som nog behöver ha en manlig förebild nära!

Jag sprang mellan klassrummen som vanligt, en lite stund här och en liten stund där... hade kameran med mig men var för feg för att plocka upp den i klassrummet.

Idag när de kommer hem ska vi sitta och pyssla lite... skriva scheman och sätta upp i respektive rum. Sen ska lill Fan iväg och klippa sig med storebror.

Han är så förskräckligt långhårig! Men lika söt för det...

Liten kärleksgåva...

2009-08-25 @ 09:01:50
... det fick jag minsann av Lill Maran häromdagen!

    

Vi pratade i mobil och hon sa att hon ville komma hit. Hon skulle be storebror köra henne... men han ville inte!
Jag tänkte inte mer på saken utan det var mer att... "men ja ja vi ses ju på fredag då hon ändå ska komma hit!"
När jag sen - efter ett par timmar- befann mig på torget för att handla lite, kommer min lilla dotter plöstligt gående där med en hel svans av kompisar.

Hon kommer fram och kramar mig och så ger hon mig en påse med ett paket i...

Jag öppnar paketet (för det får jag order att göra...bums!) och det är en alldeles bedårande liten nalle med texten "Världens bästa mamma" på magen... så sööööt! I paketet fanns även en liten nyckelring med samma text...

    

Tänk vad en sådan liten gåva och gest kan göra en glad och varm inuti och nästan få en att brista ut i tårar av lycka.

Älskar dig lill Maran...



Personal Antivirus

2009-08-25 @ 08:39:51

Personal Antivirus är ett falskt spionprogram borttagnings verktyg.

Programmet beter sig på ett aggressivt sätt. Det visar falska spyware detektioner rapporter som skall hota användarens dators system. Detta program försöker att skrämma dator användaren till att tro att deras dator kan vara i stor fara, det kanske kan sedan hjälpa till med att användaren köper den "Fulla" versionen av Personal Antivirus för att eliminera hoten.

Personal Antivirus installerar sig själv på användarens dator med hjälpen av en Trojansk häst eller så kan det bli ned laddat manuellt genom att besöka vissa hemsidor. Personal Antivirus kan också försämra användarens dators prestanda och visa störande pop-up meddelanden innehållande olika annonser. Internet användandet kommer definitivt inte att förbli ett nöje med Personal Antivirus installerat på användarens maskin. Radera Personal Antivirus så fort som det går.

Detta är vad våran dator råkat ut för och det som orsakat min lilla bloggpaus!

Gissa om man blir skrämd när det plöstsligt poppar upp ett okänt program och börjar scanna datorn och man ser direkt att scannern visar att man har en massa olika virus och trojaner... Jag stoppade snabbt den där scannern och satte igång mitt eget antivirusprograms scanner. Den visade inte på några virus...

Plötsligt började nätet krångla, det koplade inte upp och var jättelångsamt... öppnade sidor som vi inte ens försökt öppna. Det gick fruktansvärt långsamt att få gjort något över huvudtaget och hela tiden poppade det upp varningar från det där falska programmet.

Jag försökte avinstallera programmet i vanlig ordning ... men icke sa nicke!

Jag laddade ner flera olika program för att få bort det där odjuret men ingenting fungerade eller så var man tvungen att betala för att få det att fungera.

Till slut hittade jag det rätta programmet för att få bort det... fick till och med gå med i något "nörd" -dataforum för att få tag på den rätta infon.

Men nu är det fixat! Och mamma är lättad... men gladast är nog maken som återigen kan sitta 24/7 vid datorn.

Pust! Torkar datasvetten ur pannan...


Sol sol underbara sol!

2009-08-22 @ 09:44:30
Godmorgon... ute skiner solen och här sitter jag instängd på jobbet. Fast idag är sista dagen på ett tag...

Hela nästa vecka ska jag vara ledig!

Kroppen håller inte längre... jag måste ta igen mig. Jobbar jag så fixar jag inget annat... de sista dagarna har varit förjävliga. Värk i hela kroppen och så ont under fötterna...  Är så glad att vi använder datorn på jobbet, hade det varit så att man skulle skriva för hand så hade jag inte klarat det. Som det är nu fungerar fingrarna ok på tangentbordet men handlederna är helt kaputt. Och att greppa en penna... aj aj aj!

Det blir en vecka av iordningställande av hemmet... omorganisation. Ska rensa ut lite...
(eller mycket)!

På måndag börjar skolan... barnen är så förväntansfulla och ivriga att börja igen. Lill Fan har till och med lovat att uppföra sig den här terminen... "jag är stor nu mamma!" sa han.

Jobba jobba...

(hihi det tog mig ca 44 minuter att skriva det här inlägget)

Det blev både shopping och bad!

2009-08-21 @ 10:53:39
Gårdagen blev väldigt intensiv...

Efter frukosten smet jag, Prinsessan och lille Bror iväg till köpcentret, där vi inhandlade gympakläder, gympapåsar och gympaskor. Tyvärr hittade vi inga skolväskor som dög...  så därför tänker vi göra ett nytt försök på söndag.

Sen handlade vi matsäck att ta med till sjön... det blev frukt, lite fika och i matväg blev det grillad kyckling och så köpte vi ingredienser till en god sallad.
Vid sjön blåste det en hel del men det var ändå gott... jag hade planerat att bada men icke sa nicke... vattnet var iskallt!



Men det tyckte inte ungarna, de badade för fullt! Maken som alltid brukar bada med dem var även han en kruka. Lill Fan hoppade både från ettan och trean på hopptornet. Lille Bror ville inte vara sämre så han gick ner för berget (vilken plats han valde) och så hoppade han, eftersom det var ganska så grunt gick det ju inte att hoppa så som han tänkte så han snubblade till och doppade hela huvudet i vattnet. Jag var beredd på att fånga upp honom och väntade mig ett gallskrik och att han skulle bli rädd... men inte. Han vände sig leende mot mig och så sa han: "Mamma... jag hoppade ettan!"

Sen sprang han omkring och berättade till alla att "jag hoppade ettan förut!" Lille plutt...

Vi slog på stort igår... det blev pizza på kvällen!




Gud vad jag älskar...

2009-08-21 @ 08:38:43
kvällar som den igår! Kvällar då det är alldeles ljummet ute och man kan sitta på balkongen till sent på kvällen utan att frysa.

Efter att en lång dag få sitta en stund i lugn och ro och få koppla av med en kopp te på balkongen är ljuvligt...

Men oj vilket regn det kom strax innan jag skulle gå och lägga mig... det fullkomligt forsade. Jag sträckte mig över balkongräcket för att känna på regnet... det var stora varma droppar.

Fick plötsligt lust att springa ut på gräsmattan och dansa naken... men hur skulle det ha sett ut? En syn för gudar!
Fast det var ju i och för sig mörkt ute...

Men jag kröp ner i min säng istället!

Välkomna på lite...

2009-08-20 @ 09:49:22
... antipasto hos mig ikväll!

    

Ja inte hit hem till mig utan till min dröm i Toscana...

Det här hittade jag igår kväll när jag satt och slösurfade lite. Själva huvudbyggnaden är på 570 kvadratmeter, som rymmer stort dubbelvardagsrum med öppen spis, stor matsal, stort kök där man även kan sitta och äta, flera badrum och sovrum, gästlägenhet med eget vardagsrum och flera sovrum m.m

Dessutom tillhör en del små kringliggande byggnader, stor mark med vin och olivodlingar, samt vanlig köksträdgård.
I källaren finns ett rum fullt ekiperat för att göra vin...

Lite... eller rättare sagt mycket för dyrt... tyvärr! Men man kan alltid drömma...





Här finns både stenfasad, fönsterluckor, valv, stenväggar och synliga takbjälkar... perfekt!
Och se så högt det är i taket i sovrummet...

Delar av huset är urgamla (12-1300 talet), allt är renoverat försiktigt för att bibehålla det gamla.




(Bilderna lånade från Toscana houses)


 

Då var värmen här igen...

2009-08-20 @ 09:10:44
... för en dag! Eller vad var det de sa...

Sista chansen att sola och bada innan höstvädret kommer! Undrar hur mycket man ska lita på SMHI egentligen...

Kan hända att vi tar en tur till sjön!

Då var det då äntligen "stora-penga-dagen" som barnen ivrigt har väntat på, då det idag ska inhandlas diverse skolsaker. Den enda dagen på månaden som vi tillåts slösa och shoppa loss...redan i morgon är det åter dags att dra åt svångremmen. Det är illa!

Det var skönt med lite sovmorgon idag... efter att ha gått upp klockan 5 på morgonen de senaste sju dagarna. Fast jag kan inte säga att jag har sovit ut... det finns det inte en chans till.

Nej nu ska jag sätta lite rotation på dödköttet och se till att fixa lite frukost till mina små...

Stor frafikfara!

2009-08-19 @ 13:59:58
Gamla gubbar som äter glass och samtidigt spanar på tjejer... det ska man se upp för!

Tro mig!

Någon ska sova högt ikväll!

2009-08-18 @ 20:08:02

Idag har Prinsessan fått en loftsäng av Grannflickan... gissa om hon är överlycklig!

Papporna fixade ihop sängen och sen har jag och Prinsessan hållt på i rummet... möblerat om och rensat bort en massa saker.
Samtidigt som jag har sprungit upp och ner till tvättstugan...

Nu är vi klara med både rummet och tvätten... och hela min kropp värker. Klarar inte av något längre verkar det som!

Varje morgon skriker jag nästan av smärta när jag ska upp och har satt ner fötterna på golvet... det är som att lära sig gå på nytt varje dag!
De senaste dagarna har jag också haft så jätteont i händer och armar... orkar inte lyfta eller bära saker...inte ens om de är lätta!

Men det har väl sin förklaring... imorgon är min sjunde dag i rad på jobbet... sen är jag ledig en dag innan det är dags igen.

Får väl vila mig då!


Min plutt...

2009-08-18 @ 16:26:10

Äntligen

2009-08-18 @ 10:31:02
I våras köpte jag ett gäng nya blomkrukor till vardagsrummet... men jag har fortfarande inte köpt några växter till dem, men nu... på TORSDAG ska det äntligen bli av!

Förr hade jag alltid en massa fina stora växter... men nu de senaste åren har de sakta en efter en dött. Har varken haft lust eller ork att engagera mig i dem... men nu känns det annorlunda igen och jag ser fram emot att ha ett par nya växter att bry mig om... Det är bara balkongen som har blomstrat de sista åren!

Kommer ihåg i min ungdoms glada dagar... då var hela mitt rum fullt av gröna växter i alla de storlekar... jag vattnade, pratade och pysslade med dem! Duschade och dammade dem och sprutade till och med bladglans på bladen för att de skulle se fräscha ut... Jag älskade kaktusar och hade ett tag strax under 100 stycken, då skrev jag till och med en slags kaktusdagbok och mätte dem och höll på (men det var nog när jag var si så där ca 12-13 år).

Just nu har vi inte mer än ca 8 växter hemma och det är bara 2 av dem som ser ut som de borde... ;-)




Väntar ivrigt...

2009-08-18 @ 09:44:55
... på att det ska bli torsdag och barnbidragsdax!

Till och med ungarna väntar för då ska vi iväg och handla alla nya skolsaker... de har förmånen att inte börja förrän den 24!

Måste vara jättespännande att komma tillbaka och träffa alla kompisar och lärare efter det långa sommarlovet... som ju faktiskt är VÄLDIGT långt när man är liten...

Även mamma längtar efter lite ordning och reda och rutiner som försvunnit under sommaren... den vanliga läggdagstiden  osv ... hm!

Jobbar bara till 12 idag och då ska jag hem och tvätta! Tror jag...

På landet mitt i stan!

2009-08-17 @ 21:02:04

Vägen till jobbet...


Över stora gräsmattan där det sitter en ensam hare, nedför backen...

Utanför tunneln ligger en ensam kundvagn, kanske ungdomar som varit i farten... tunneln är mörk (och kuslig kvällstid),
en övergiven ölburk står fint på muren... en Metro-tidning, guld värd på bussen!

Centralstationen och hotell Eggers, som är någorlunda nymålat och har fått nya röda markiser...
Väl framme vid jobbhållplatsen finns det stora höga hus... på detta stora hus med 224 (japp jag räknade dem) fönster ut mot vägen är det alltid endast ett endaste fönster som varit öppet och det är alltid samma... Hösten här?

På vägen passerar jag ett dagis där det växer fina blommor och där det finns både plommon och äppleträd,
den fina krukan med stocken står också inne på dagiset... det är på den här gräsmattan jag blir våt om fötterna varenda morgon... alldeles runt hörnet ligger stadsförvaltningen där jag jobbar.

Byggarbetsplatsen som jag är så fascinerad av! En ensam stock som låg på ett väldigt udda ställe... idag var den plötsligt borta. Rönnbärsträden är fulla och tunga av bär, grenarna hänger nästan ända ner till marken... jäklar vilken kall vinter det lär bli! Så till slut... framme vid porten! Dagen börjar...

De här bilderna visar lite av vad jag uppmärksammar på min väg till jobbet! Det är mycket grönt på vägen... ibland känns det inte som att man är mitt i stan.


Dåligt...

2009-08-17 @ 10:03:25
...väder och dåligt med bloggandet!

Den där jäkla dataapparaten är ju aldrig ledig... ständigt ockuperad... tror den exploderar snart!

Har haft en massa bra bloggidéer men de faller i glömska eftersom jag inte kommer åt den där maskinen...

Riktigt irriterad är jag! Det märks va?

Och på jobbet, som nu känns det inte rätt att sitta och skriva några längre inlägg.

Snart... ska jag köpa en egen liten dator som ingen ens får titta på...

Jag blir kär varje dag...

2009-08-16 @ 10:59:35
... på jobbet! Ibland till och med flera gånger om dagen...

Jag säger som lille Bror... Oh My God... vilka röster det ringer... ;-)

Jaa.. Ila först en härlig och varm brittsommar... det säger vi inte nej till!



Igår var jag så trött... hade gärna velat ta mig en tupplur när jag kom hem men nej se det gick inte... först skulle jag handla lite på vägen hem, sen blev det matlagning... för det finns ju "ingen" hemma som är kapabel till att gå och handla och laga mat... datorn är viktigare än hungriga barn!

Senare på kvällen fick jag ge mig ut på ännu en inköpstur... med värkande fötter. Sent på kvällen kom  Värstinnan och Grannflickan hem. Efter en stund anlände även the Man... dotterns pojkvän.

Det blev till att vara uppe längre än vad jag planerat...


Bortbjudna på middag...

2009-08-15 @ 10:06:52
ja inte jag... men ungarna var bjudna till Grannfamiljen på middag igår kväll!

Mysigt sånt gillar de...

De var så nöjda när de kom hem... Tacos hade stått på menyn!

Jag tror bannemig att jag har världens bästa grannar. Det ni...

Varken ...

2009-08-15 @ 10:03:51
sommar eller höst! Varken varmt eller kallt!

Varken... vilket ord! Undrar hur man har fått fram det...

Det är så skönt att tyst smyga iväg på morgonen när det är tyst och stilla och alla ligger och sover... den enda som jag mötte på vägen till bussen var en hare som satt och gnagde på något på gräsmattan.

Nu tycker jag att det är höst... augusti räknas ju till höstmånaderna och jag tycker definitivt att det är höst från och med den 14... så välkomna till min HÖST!

Ha det så GOSLIGT idag!

(Var precis en gammal farbror som sa så till mig)

Man kanske skulle...

2009-08-14 @ 23:23:24
... ha en skattkista som soffbord!





Bordet ovan och hela miljön verkar passa bra in i mitt framtida lanthus i Toscana... stenväggar och synliga bjälkar!
Love it...



 

Ett gäng...

2009-08-14 @ 20:47:57
... av mina älsklingar!

        

Idag på jobbet satt jag och tänkte jättemycket på mina stora barn. Det är inte så ofta som jag träffar alla på en gång...

Ringde Prinsen för att fråga när han slutade idag... tänkte han kunde ha hämtat mig eftersom våra arbetsplatser ligger ganska nära varandra. Men nej han sa att han var ledig och att han var på väg till Kungälv för att titta på en lägenhet där...

När jag slutade gick jag ut bakvägen på jobbet, eller rättare sagt personalingången... och tänkte snedda över gräsmattan mot baksidan för att gå till bussen. En av tjejerna på kontoret som stod därute och rökte tillsammans med ett par andra tjejer sa att "väntar inte dina barn på dig på framsidan?"

Nej sa jag... jo men jag tror det är din sons bil som står på framsidan sa hon då... jag gick runt och mycket riktigt så stod den fina bmw:n där... men det satt ingen son i den.
Jag gick närmare och så plötsligt hörde jag någon fnittra... och så såg jag tre par ben stick fram bakom hörnet... sträckte på mig lite och då såg jag mina döttrar sitta där på bänken och flina. Prinsen var också där förstås!
Alla fyra... OM jag blev glad! Vad roligt... och precis när jag längtade så mycket efter dem allihop...

De hade varit på grekisk restaurang på Linnégatan och ätit god mat...

Vi åkte hemåt men först var vi på Triumfglass (på deras café) och åt glass.  Vi hade en trevlig stund tillsammans...

Älskar er mina änglar!

    

Köplusta

2009-08-14 @ 15:56:58
Sitter och tittar runt lite på nätet...

På arbetstid! Gud vad jag hatar att erkänna det...

Har i alla fall hittat ett par tunikor som gärna får flytta in i min garderob. Kan inte hjälpa det men det är ofta svart, rosaaktigt och lite vinrödaktigt som hamnar i min garderob...

Konstigt för det är grönt som är min favoritfärg vad gäller kläder!



   

Solen strålar...

2009-08-14 @ 09:16:55
... och det gör mig glad! Så mycket trevligare att gå upp till ljus och solsken än regn...

Hinner sitta vid datorn en stund innan det är dags att ge sig av till jobbet. Är inte ledig förrän på fredag igen... det blir åtta dagar på raken om jag räknar gårdagen... får man egentligen jobba så många dagar på rad?

Fast jag klagar inte... jag njuter av att vara på jobbet... rena semestern!

Fast det blir nog inget kulturkalas för mig... återstår endast ett par dagar nu... men jag kommer nog inte att orka. Tog en sväng i stan igår efter jobbet, så mycket folk ... men inte var det kul att gå runt ensam!

När jag kom hem satte jag igång med middagen... ingen annan gör ju något! Sen bakade jag en chokladkaka, som jag lät stå framme för att svalna... gick in i mitt rum för att vila en stund, kände att jag var tvungen att försöka sova lite eftersom jag inte sov något natten innan. Jag låg där och försökte, men det gick inget vidare...

Fick en fruktansvärd huvudvärk som gjorde att tårarna sprutade av sig själva... och så gjorde det ont i hela ögonen. Jag gav upp och gick upp igen...

Då hade någon/några ätit upp hela chokladkakan och inte ens sparat en endaste smula till mig... Sur!

Sen var det dags för tvättstugan...

Nu ska jag ge barnen frukost och sen ska jag iväg. Ha en bra dag!

Det krävs en...

2009-08-14 @ 00:32:56
... förändring! Så är det bara...

Somnar snart...

2009-08-13 @ 08:26:14

Sitter och gäspar och nästan ramlar av stolen... gud vad jag är trött!

Kom inte i säng förrän halv två... sen låg jag vaken för jag kunde inte somna. Hörde hur Prinsessan mådde illa och kräktes och hur pappa tog hand om spyan och ungen för första gången på nio år...

Prinsessan hade nog ätit för mycket DONUTS kan jag tänka... för sen mådde hon bra!

När jag väl slumrade till lite vaknade lille Bror och ville till mamma...


Allt som allt sov jag kanske en halvtimma och det är inte bra! I morsen är jag skulle gå ösregnade det, jag hade lite bråttom till bussen och hittade inte mitt paraply... ungar grrr!


När jag nu äntligen  har vuxit upp och skaffat mig en handväska och ett litet paraply så ligger det inte där jag har lagt det... och sånt är så irriterande...


Sitter med stora (av förvåning)...

2009-08-13 @ 07:59:50
... klotrunda ögon! Tror inte riktigt mina ögon...

Strax efter sju kom en av cheferna visslandes in på kontoret... (de brukar aldrig börja så här tidigt)... slog sig ner vid sitt skrivbord, loggade in sig och... tog emot kundsamtal!

Wow...

Kom sen på att innan han blev chef så brukade han jobba med kundkontakter...

Undrar varför han gjorde det? Han kanske längtade tillbaka till den gamla goda tiden...

Kan tänka mig att...

2009-08-12 @ 22:19:30

... sitta på den här verandan en varm sommarkväll och blicka ut över vattnet och drömma mig bort...

    

Drömma mig bort till ett annat liv än det jag lever nu. Det finns så mycket jag skulle vilja ändra på...

Jag ångrar inget men om jag fick lov att leva om mitt liv så skulle det var mycket annorlunda mot hur det ser ut nu.

Men det är inte försent än...


Undrar hur mycket...

2009-08-12 @ 22:06:27
... jobb det kommer att bli framöver nu! Snart är ju sommaren slut...

Det är väl dags att sätta igång och söka jobb igen... tråkigt... men det är väl det jag måste göra om inte jag får något fast där jag jobbar nu. Jag trivs ju och det går bra...
Fast förvaltningen har inga resursers just nu... kan i alla fall glädja mig för att ett par av de andra flyttar till andra städer och då borde det ju bli lite mer jobb.

Sen har jag dessutom blivit nästan lovad att få vara med på två utbildningar under hösten... den ena gäller trafikledningen och det verkar spännande. Även på trafikledningen behöver de vikarier...

Fast det skulle kanske vara bättre att jobba lite närmare hem...

Få se vad som händer!

AF och akassan ger jag i alla fall inte mycket för...

Skulle du våga prova?

2009-08-12 @ 21:06:28
Jag som är närsynt har många gånger funderat på att göra en sån här laseroperation för att få perfekt syn... men vågar man?



Jag är jätterädd för sånt!

Vet du någon som har gjort det? Fungerade det?

Donuts...

2009-08-12 @ 20:49:10
... då var de klara och nästan uppätna!



Det blev några med socker på också eftersom chokladen tog slut. Oj vad ungarna tycker det är mums... de åt minst tre var!

Lite i maffigaste laget...

Grannflickan fick med sig ett par stycken upp till familjen också... ett litet provsmak! Resten sparar vi till pappan och Prinsen, som minsann är inne på kulturkalaset.

För mig är det snart dags att hoppa i säng...  ska ju upp klockan 5.

Tittar på ett program om autistiska barn på kunskapskanalen... väldigt intressant!

Då ska vi seeeee...

2009-08-12 @ 10:57:18
... idag har ungarna bestämt att vi ska baka donuts!

Inte nog med det... de ska doppas i choklad och garneras med strössel också...

Fötterna känns lite bättre idag... tur att jag hade två lediga dagar för att vila upp dem lite. Igår kväll var lille Bror och jag ute och handlade, då tog vi samtidigt en runda i köpcentret.

Tittade efter glasföremål som är lämpliga att måla på... och så tittade vi efter gymnastikkläder, gympapåsar och gympaskor till skolbarnen. Nu vet jag vad vi ska ha i alla fall.... nu är det bara att vänta på att pengarna trillar in och att sakerna finns kvar när det är så dags.

När vi gick in på Ica, hoppade lille Bror ur vagnen... han stannade hela tiden och tittade på sånt som intresserade honom, rätt som det var så var han borta, jag hade svängt runt hörnet och det missade han nog... och trodde att jag gått åt andra hållet för han hade tydligen traskat tillbaka till ingången och ut igen. Jag letade runt omkring där vi hade varit, men ingen lille Bror.

Så gick jag också tillbaka till ingången och där kom det en tant bärandes på honom... lille Bror skrattade och pekade: "Där är mamma!"
Konstigt mina barn (ingen av dem) blir aldrig rädda och börjar gråta om de försvinner... de promenerar bara runt tills någon uppmärksammar dem. Lite farligt kanske!

Själv blir man livrädd och irrar runt som en hysterisk skata... oh my God, oh my God... var är barnet!

Apropå oh my God... så säger lille Bror då man hissar honom högt i luften... OH MY GOD! Pappan skojade med honom för ett tag sen då de lekte, sen dess tror lille Bror att det är så man uttrycker sig då man blir lite skraj!

Nä... man kanske ska lyfta på rumpan...

Du kan väl svara unge!

2009-08-11 @ 21:14:25
Först är telefonen avstängd hela dagen och sen svarar du inte...

Fy skäms!

Du sätter griller i huvudet på din mamma!

Hoppelihopp...

2009-08-11 @ 10:22:57
... hoppar på kryckor... det gör minsann jag idag!

Har de senaste två veckorna haft så dunderont under fötterna... brukar ha det ofta på morgonen när jag vaknar och är helt stel, men då brukar det försvinna efter ett par timmar när man kommit igång.

Så har det inte varit nu... det onda håller i sig dygnet runt! Fruktansvärt jobbigt... sitter jag stilla en stund... exempelvis på jobbet och sen ska resa mig för att gå någonstans så skriker jag nästan av smärta och haltar som bara den.

I går kväll hade jag så himla ont, gick runt här eller rättare sagt försökte gå... letade efter värktabletter men det fanns inga. Jag köper värktabletter och tonårstjejerna gör slut på dem...

Grinade och grinade, sen orkade jag inte mer så jag gick och la mig. I morse när jag skulle gå upp så gick det bara inte... kunde inte ens sätta ner fötterna på golvet utan att skrika... de bar mig inte!

Som tur är har vi ett par kryckor hemma, då min kropp sviker mig lite titt som tätt... nu får jag väl gå med dem tills det slutar göra så förbannat ont.

En sak är i alla fall bra... värken i ryggen har blivit mycket mindre den senaste tiden!

Det kan tydligen bli så i den här sjukdomen... att värken hoppar runt och sätter sig på olika ställen i kroppen.

Vi har inte ens ätit frukost ännu... det går långsamt... vi har dåligt med smörgåspålägg hemma så nu ska jag ta och göra min goda äggblandning, så att ungarna får något gott på mackan.

På återseende!

Min dotters syster

2009-08-10 @ 22:13:41
Igår efter jobbet fick jag en sån lust att hälsa på Divan på hennes jobb...

Hoppade av vagnen i närheten av hennes jobb och promenerade i sakta mak bort till restaurangen där hon jobbar. Gud vad längesen det var som jag faktiskt gick i centrala stan...

Det är så fint!

Stod och tittade på min dotter en stund utifrån innan jag gick in... hon hade håret uppsatt, var lagom sminkad och hade restaurangens blus på sig och ett långt förkläde som räckte nästan ner till fötterna... så fin! Hon såg mig inte förrän jag kom in...

Divan blev jätteglad att se mig och jag gav henne en bamsekram mitt i restaurangen ... kunde inte stanna så länge för de hade knökat med folk och flickstackarn var nog ganska så stressad.

En stund efter att jag gått därifrån fick jag ett sms som löd...

Kul att se dig!! Va nära på att börja gråta när du krama mig... Kul att du titta in, blev jätteglad! Puss, älskar dig.
Alla på jobbet trodde att du var min syster.

Haha! Så det trodde de...  och så var jag bara en gammal mamma, men lite smickrad blir man ju!

Älskar dig min blomma!

Räckmackor och skambud

2009-08-10 @ 22:03:37

Prinsen har precis gått härifrån... vi vräkte till det ikväll och gjorde ett lass med räkmackor... till och med lille Bror åt en hel macka själv!

Det var mumsigt gott...

Tidigt i våras var Prinsen och tittade på en lägenhet som han blev jätteförstjust i... då gick det inte som han ville... men idag såg vi att den fortfarande finns kvar.
Han blev glad och nu ser situationen annorlunda ut... eftersom den har varit till salu så länge så måste det vara svårt för dem att bli av med den.

Vi pratade om saken ganska mycket idag och bestämde att Prinsen ska göra en fuling och lägga ett skambud...

Håller tummarna!


Ekollon

2009-08-10 @ 11:13:02
Var som vanligt ute och promenerade på min terminalrast... passerade ett par stora och vackra ekar... gick närmare och tog en titt på ekollonen.

Nu börjar de bli riktigt stora... nästan lagom för att plocka några och göra gubbar och andra figurer av dem. Det är dags för lille Bror och lill Prinsessan att lära sig hur man gör ekollongubbar...

Ekollon i olika storlekar och tandpetare eller tändstickor är allt man behöver för en kul pysselstund.

Minns hur vi tillsammans med morfar satt och gjorde hela familjen i ekollon. Morfar var en hejare på sånt där... både på ekollongubbar och på att tälja barkbåtar och göra visselpipor utav sälg.

Varje vår samlade vi också sav från björkarna... morfar tog en glasflaska och virade ståltråd runt halsen på den... sen hängde vi upp dem i björkarna runt omkring... saven smakade sött och det var så spännande.

Morfar gillade naturen... vi gick alltid på långa vandringar i skog och mark... han kunde så mycket. Han visade oss hur harspår och harskit såg ut...  likadant var det med rävspår och rävskit, älgspår och älgskit och rådjursspår och rådjursskit... Vi spårade och hade jättekul!

Han berättade om stenåldern och vi var och tittade på stenrösen och runstenar, letade efter flintastenar och försökte tillverka egna knivar... vi hittade både knivspetsar och typ bilspetsar (hela skogen intill mormor och morfar var full med spår från stenåldern, där fanns även en speciell utmärkt stenålderspromenad)

Morfar var också den som berättade en massa historier om hur det var när han var liten och det var han som läste böcker för oss...

Ljuvliga minnen! Min mormor och morfar betydde så mycket för mig och gör fortfarande fastän båda två är borta. Mina ljuvaste barndomsminnen har jag samman med dem...

Mina egna barn har ingen relation med sina mor eller farföräldrar överhuvudtaget vilket är så synd... mina föräldrar tyvärr varit för upptagna för att ägna sig åt barnen. Kanske blir bättre när de blir pensionärer båda två...

Har ibland funderat på att adoptera en gammal tant och farbror, bara för att barnen ska få den här relationen till gamla personer... tycker det är viktigt... och lärorikt!

Finns det någon frivillig? :-)

Lite grått och trist...

2009-08-09 @ 13:35:20
... men ändå ganska gott ute!

Sitter här på jobbet och läser i kapp mig i en blogg jag saknat jättemycket... tjejen och jag bloggade på samma ställe förut och så bara försvann hon... men nu... jippi... nu ska jag läsa henne varje dag!

På min terminalrast var jag ute och plockade nypon... så nu ska här kokas nyponsoppa.
Varm nyponsoppa med lättvispad vispgrädde och små mandelbiskvier... mm... får mig att tänka på mormor!

Minns hur morfar och jag plockade nyponen och hur vi rensade bort (kli)fröna och lade nyponen på tork i solen...

Få se om jag torkar dem eller kokar dem direkt...

Har precis fått en liten överkurs här nu... hade lite problem och en kille från trafikledningen kom ut och visade mig hur det hela skulle skötas...

Han är grym på att förklara och jag lär mig en massa varje gång jag pratar med honom. Skitbra!

Mujjadarat (vegetariskt)

2009-08-08 @ 22:32:09
En av mina favoriter då det gäller arabisk mat...

Rätten består till största delen av ris och linser som kokas och äts med en sallad och turkisk yoghurt.

    

Tillvägagångssätt...

Man börjar med att koka linserna tills de är nästan färdigkokta... sen sköljer man riset (basmatiris ger bästa resultat), kokar upp vatten... kryddar det med lite salt, peppar och arabiska kryddor (finns en färdig blandning) och så lägger man i en buljongtärning eller två.

Sen häller man i riskornen och låter dem koka kraftigt i ca 10 minuter... därefter heller man över riset i ett durkslag och låter vattnet rinna av...

Sedan häller man tillbaka riset i kastrullen, blandar i de nästan färdiga linserna (och om man tycker att det behövs, så kan man nu krydda lite till), man sänker plattan till ettan och låter nu blandningen ångkoka (riset innehåller ju fortfarande vatten och är blött om man säger så) tills riset är klart.

Hittills har vi inte använt något fett i matlagningen (förutom det fett buljongtärningen kan innehålla)... nu hackar man en lök ganska så fint och bryner den i ganska så mycket olivolja... löken ska liksom simma i olja och inte brynas så att den blir bränd... bara mjuk!

När riset då är klart  häller man oljan och löken över den... oljan ska inte svalna utan det ska fräsa när man häller på den!

Jag brukar blanda ner löken i riset (för annars äter inte barnen)... men det ska man egentligen inte göra utan löken ska ligga uppepå.

    

Under tiden jag kokar linserna brukar jag göra salladen... som består av endast tomater, gurka och persilja. Allt finhackas!

Dressingen består av saften från en citron och så olivolja förstås... lite salt & peppar har jag också i.

Yoghurten blandas med lite olivolja, salt och peppar och blandas runt så att den blir riktigt fluffig och krämig.

Och voila... jättegott!

     

Nu kom jag på det!

2009-08-08 @ 18:49:29
Vad vi ska äta idag alltså...

Det blir till att äta sent idag då familjen är vid sjön. Lille Bror, lill Prinsessan och jag har tagit det lugnt hemma, vart en sväng till affären, ätit glass och blåst såpbubblor.

Nu ska jag i alla fall sätta igång med maten... det blir en arabisk vegetarisk rätt idag... Mujjadarat heter den.

Lagom lättsmält och lagom mättande... efter sol och bad!

Prinsen...

2009-08-08 @ 13:04:19
... var förresten och hälsade på mig på jobbet igår! Det var trevligt...

Det var ett par stycken som spanade in honom... både killar och tjejer! Han kom lagom till min lunch... så vi satt tillsammans en stund, sen skulle han ut till havet... han var färdig tidigt på jobbet.

Värstinnan och the Man var på Liseberg igår och hade kul... Divan jobbade nog för det var ingen som svarade då jag ringde henne...

Lill Maran skulle iväg på tjejmiddag...

Och just det... Grannflickan skulle iväg på fest igår... mötte henne i porten då hon var på väg ut. Jösses vad fin hon var... så vacker! Hoppas hon hade en trevlig kväll!

Tvättstugan kallar...

Idag tvättas det...

2009-08-08 @ 12:57:54
... solen skiner lika vackert idag! Så här skulle det vara varje dag på sommaren...

Flickorna är ute och leker på gården... lill Fan har varit lite småpojke nu och tittat på Mumintrollet med mamma... lille Bror och pappan sover.

Jag ränner upp och ner i tvättstugan...

Familjen väntar på rena badhandukar så att de kan dra iväg till sjön... själv känner jag att jag inte orkar. Måste ha en ledig dag hemma! Imorgon jobbar jag...

Jösses vad trist det ser ut på balkongen... blommorna har vissnat... de saknar en moders omsorg! Har liksom glömt av dem mitt i allt jobbande... Regnet gjorde också en hel del för att få dem att må dåligt... det blev för mycket vatten ett tag där.

Sitter och funderar på vad det ska bli för mat idag... något enkelt!

Svettigt värre...

2009-08-07 @ 19:47:04
... att städa i den här värmen! Puh...

Efter jobbet skyndade jag till stan för att möta väninnan som kom med tåget från Borås. Vi hade planerat att tillbringa ett par timmar ihop innan hon gav sig av till en annan kompis här i närheten som hon ska tillbringa helgen hos.

Vi strosade runt lite och åt en glass... väl hemma satt vi och pratade och tog en kopp kaffe, sen dök hennes tonåringar upp för att hämta sin lillasyster som skulle sova med dem hos deras pappa.

När väninnan gett sig iväg satte jag igång med städandet... är inte riktigt klar än... det blir jag väl aldrig! Fy farao... tror det ser ut här hemma precis som jag känner mig inuti... bara ett stort KAOS!

Resten av familjen är på intågande nu... de har varit och grillat vid sjön... solat, badat och haft det skönt!

Nu ska jag steka pannkakor till kvällsmat åt mina små änglar!

Lycka i racerfart

2009-08-07 @ 14:44:52
I morse på väg till jobbet läste jag en artikel i Metro där de intervjuade en psykolog (Titti Holmer, tror jag att hon hette). Hon var aktuell med en ny bok "Lycka nu. En praktisk guide till  mindfulness".

I slutet av artikeln tipsar hon om fem punkter för att få ett lyckligare liv...

- Notera 3 positiva saker om dagen (tänk efter hur de kändes)
-
Sätt upp mål och arbeta mot dem
- Stanna upp och gör dig närvarande i ögonblick av lycka
 (lägg känslan på minnet)
- Skriv om det bästa som kan hända (en gång i veckan)
-Tänk på någonting du ser fram emot (dagligen)

Man kanske ska prova det...

Vidare läste jag att man måste lära sig att hantera sina negativa känslor. Lycka sitter i kroppen och är en fysisk sensation, vi kan skapa lycka genom att ta hand om kroppen och våra grundbehov.

Och det är OMÖJLIGT att känna lycka hela tiden!

Nu är det dags igen...

2009-08-07 @ 11:24:33
... för lite festligheter i vår härliga stad!

KULTURKALASET... som äger rum mellan den 11-16 augusti.

Ett trevligt evenemang som återkommer år efter år... hela staden lever upp, alla är glada och nöjda ;-)

En massa kul för oss vuxna både i musikväg och matväg... en massa kulturella upplevelser!

För barnen har vi Barnkalaset i Trädgårdsföreningen varje dag mellan kl. 12 och 18.  Där finns det karuseller, hoppborg, klättervägg,slöjdverkstad och andra aktiviteter.

För ungdomarna är det Ungdomsdisco varje kväll kl 20 från onsdag-lördag... i år hålls det i Lisebergshallen och årets tema är "Love is in the Air"... med inredning i rött med mys och kärlekshörna. Det finns även en fotodel där man kan föreviga sig i ett hjärta...

Det är olika Dj:s varje kväll och man ger även dans och musikuppträdanden.

Hoppas nu bara att det fina vädret håller i sig...

Yes... my son!

2009-08-06 @ 18:38:48
Du är underbar...

Prinsen kommer och hämtar mig när jag slutar. Jippi... jag slipper åka bussen.

Det är bra med stora barn...

Ja... med små också!

Mr B...

2009-08-06 @ 17:24:29
Nu har du ju flyttat och tagit plats i ditt nya lag... Sundsvall Dragons!

Önskar dig lycka till och eftersom jag tror att du är en riktig Dragon så blir nog nästa kontrakt utomlands... eller hur?

Kram på dig!

   

Good luck mannen!

Info från badet...

2009-08-06 @ 17:07:44
lill Fan har hoppat från 5:an på hopptornet och lille Bror sover middag!

Allt ok med andra ord...

Fast jag ryser när jag hör att lill Fan hoppar från hopptornet... jag vill ju vara där och hålla koll... litar inte på maken!
Han har en benägenhet av att vara mer uppmärksammad på sina kompisar eller av att bada själv.

Jag har fått en fin t-shirt som belöning på jobbet... kul grej!

Sitter här och skrattar för mig själv... vissa personer man pratar med hör inte vad jag säger och deras svar är så otroligt roliga... kan inte vara lätt att bli gammal och höra illa.

Imorgon kommer min älskling från Borås... vad jag har längtat efter henne... ska bli kul att umgås lite.

Nu ska jag ut på en liten promenad!

Madonna...

2009-08-06 @ 14:57:38
... kommer till stan den här helgen (8-9 augusti)... och jag ska inte dit.

    

Hennes turné Sticky & Sweet Tour är den mest ekonomiskt framgångsrika för en soloartist någonsin... det ni!

Finns ett gäng killar på mitt jobb som är helstirriga i dessa dagar... en av dem håller på att tillverka en faktiskt "skitsnygg" t-shirt (på arbetstid). Han sitter och syr på pärlor och paljetter i ett mönster med en stor silver krona med ett rött M mitt i...
ett jättearbete!



Familjen är och badar...

2009-08-06 @ 13:58:23
... och här sitter jag instängd på mitt mycket väl luftkonditionerade kontor!

Hade nog också velat vara vid sjön egentligen... nu sitter jag här och oroar mig för att småbarnen inte blir insmorda med solskydd som de ska.

Bra att de kom iväg ut i alla fall!

Dåligt med bloggandet!

2009-08-06 @ 09:10:45
Hemma är datorn ständigt ockuperad och på jobbet "skämms" jag faktiskt för att sitta och skriva inlägg... fast jag får lov att göra det!

Igår var det en lång och långsam dag... kan jämföras med mina söndagar som brukar vara precis så. Det berodde väl på att jag var ledig och inte hade några planer på något...

Lill Fan och Prinsessan fick lov att åka upp till sjön med Prinsessans kompis familj... de söta grannflickorna tog med sig lille Bror och lill Prinsessan till Slottsskogen... för att leka på härliga lekplatsen "Plikta".

Så här hemma var det ju väldigt tyst och lugnt! Passade på att läsa Bridget Jones dagbok... har bara sett filmen innan och den tycker jag jättemycket om ... men boken... njaaaa... är faktiskt förvånad över att de valde att göra en film utav just den boken. Lite klen tycker jag!

Värstinnans pojkvän tittade in mitt på dagen... och gissa vad han gjorde den lille busen...

    

Han skulle bara vila sig i en halvtimme... men han sov gott i en timme!

Vi bestämde oss för att äta SOMMARENS FAVORITSALLAD ...

    

Pratade med Prinsen som var iväg någonstans och tvättade bilen... berättade vad vi skulle äta till middag och han sa: "Vänta jag kommer med ilfart!"
 
Och det gjorde han... den här salladen kan försätta berg i rörelse! Är dock inte småbarnens favorit... de valde att äta korv med bröd istället.

Saknar min Diva... det var längesen jag såg henne nu! Damen jobbar och står i...

Näpp, nu ska jag iväg till jobbet...

Var är det?

2009-08-03 @ 11:42:25
Det där medelhavsvädret som utlovades av smhi...

Jag sitter här på jobbet och tittar ut på det trista vädret och undrar var solen är. Tänker på ungarna... de vill ju vara ute i solen och leka.

Sitter här och funderar på om jag skulle kunna övertala Prinsen att åka med mig till Ullared i slutet av månaden... det verkar ju vara ett populärt ställe!

Var där en gång för längesen men då hade jag varken pengar eller lust att handla... och så var det så nedrans mycket folk där!

Svägerskan gillar att handla i Ullared, hon åker dit minst två gånger om året och så handlar hon som bara den.

Kanske kan man hitta något till ungarna!

Lille Bror skojar...

2009-08-01 @ 21:39:39
Lille Bror har idag hamnat under saxen... alla lockar där bak är nu borta och lille Bror ser ut som en lite större pojke.
Som en riktig tvååring!

Jag ville ta ett kort på honom men han ville inte sitta som jag ville... istället skojade han och härmade lill Prinsessans olika posér...

    

    

Tiden går så fort... min sista baby är snart en stor kille!

Och så var solen åter...

2009-08-01 @ 12:14:37
... och varmt är det också! Ungarna är ute och leker på gården...

Jag och lillebror är inne än så länge... känner mig så rastlös, jag vill ordna och greja men orken vill inte infinna sig. Det verkar vara så att det bara är jag som vill ha ordning...

Har precis avnjutit en kopp kaffe i solen på balkongen. Så skönt... lite fläktande!

Mina fina margeruiter på balkongen börjar att se riktigt usla ut... tror att de har fått för mycket vatten den sista tiden, så se om de återhämtar sig eller om det kanske är dags för en lite mer höstaktig blomma att ta över.

Japp, jag är redan inne på hösten... kanske för att hösten nog är min favorit årstid. Alla vackra färger...

Men det ska vara en lång och solig höst... då är det som vackrast! Med lite brittsommar i september...

I morgon ska jag jobba... och ingen barnvakt har jag! Oj oj oj ett sånt besvär man har...

RSS 2.0