Idag är fortfarande inte...

2010-04-30 @ 14:49:58
... humöret på topp!

Har ingen lust med någonting...

Och ingen vill hjälpa till med något... jag har tappat sugen helt på att ta hand om allting själv. Dessa ovilliga små plågoandar!

Idag har jag legat i soffan och ätit praliner... nej... men nästan! Jag har legat/suttit i soffan och ändrat om på min hemsida... gjorde om allt! Nu är den mycket enklare...

Först när man sätter igång är man så ivrig och bara snabbar på... sen tänker man efter och inser att varför ska det vara så mycket och komplicerat när man kan göra det enklare och mindre rörigt.
Så nu är den enklare... väntar på att få höra vad min rådgivare har att säga om saken! Hm... Only me du får gå in och titta nu då och meddela mig vad du tycker...

Angående imorgon och det där med sångaren... så har jag överlåtit det hela på lill Fan... han är eld och lågor! Jag väntar hellre till hösten... då jag istället får träffa Mustafa Qamar... som jag i alla fall tycker om som artist!

Nu väntar jag på att min Prins ska komma... vi ska åka och handla lite!

Sen blir det fredagsmyyyyyyys...

Konstigt...

2010-04-29 @ 22:31:09
Precis när jag deppar och tycker att allt känns meningslöst... och tappar lite av gnistan och tron på mig själv, så dimper det ner ett mail i inkorgen... och genast känns det en gnutta kul igen!

Jag har tittat lite efter en eventuell lokal, som jag kan använda mig av lite då och då... hittade en annons (för ett tag sen) där det var någon som ville hyra ut en lokal 1-2 dagar i veckan. Jag skrev till dem men har inte fått något svar av dem ännu... förräns nu idag!

Det var inte den person som satt ut annonsen som svarade utan en kollega till henne... och jovisst trodde de att lokalen skulle passa utmärkt till min verksamhet och det roliga är att de själva håller på med något åt samma håll... och till hösten skulle de starta en ny aktivitet som mycket väl skulle kunna hjälpa mig på traven.

Nu väntar jag på att de ska återkomma med exakt läge (den ligger väldigt centralt i Gbg i alla fall) och vilken summa de tänkt hyra ut den för.

Ett litet problem jag har är att jag inte vet förräns till hösten hur mycket som jag skulle behöva använda den...

Jag får i alla fall hålla tummarna för att det kanske kan leda till något bra...


Känner mig som en...

2010-04-29 @ 17:56:21
... urvriden skurtrasa! Inget kul alls...

Känns som att jag har tappat all lust för allt!

Huga...


På lördag ska jag göra något annorlunda... jag ska träffa en känd arabisk sångare! Få se om han är något bra på att sjunga...
Fast det känns inte heller så kul.. så jag kanske avstår!

Kan ju ligga och deppa i min soffa istället...

Nr 1: För mig är ...

2010-04-29 @ 00:06:27
... GRAFFITI konst! Naturligtvis inte sådan graffiti som målas var som helst utav folk som bara vill förstöra... utan seriös graffiti.

Lill Fan och Prinsen var ju och tittade på när Prinsens kompis målade graffiti på en laglig vägg. Först målades hela väggen svart och sen satte de igång med sina alster. Det tog tid och grabbarna stannade tyvärr inte kvar tills allt var färdigt...

Här är ett par bilder från i söndags:


 

 

Prinsens kompis är jätteduktig och kan göra väldigt fina målningar... detta kanske inte är en av de seriösare!

Graffiti kommer ursprungligen från det grekiska ordet grapho som betyder skriva, men själva ordet graffiti är det italienska ordet för ristningar (ett pluralord alltså, i singularis heter det graffito).

Många kallar graffiti för "klotter", men klotter är något som saknar konstnärlig ambition. Tags (mindre enfärgad kalligrafiskt uformad signatur) och throw-ups (också en signatur, en större tag som består av en ytterkonturlinje och målas i högst 2 färger) räknas för det mesta till klotter.

En piece (masterpiece, är en större målning, fullt utformad med bakgrund, signatur och motiv som är målat i flera lager olika färger) räknas som spraykonst... om den är målad på en laglig vägg. Det finns även olika stilar... (ex wildstyle, freestyle)

Ett sätt att få kontroll på klottret har varit att införa legala graffitiväggar, graffitiskolor och utställningar...

Det är svårt att måla med sprayfärg... sprayburken måste hela tiden hållas i hastig, jämn och mjuk rörelse. Man måste arbeta snabbt och säkert... tvekar man blir det dåligt!

Sprutar man för mycket på ett ställe så börjar det att rinna... man måste alltså träna mycket för att bli duktig.
Sprayen som används nuförtiden påverkar inte ozonskiktet och målarna använder oftast andningsmask.

Här har vi lite fler bilder...

 

 

Jag kan inte hjälpa det men jag själv älskar vacker graffiti... är det bara vackert så får det för mig gärna målas var som helst det finns ful och grå betong.

För några är det konst... och för andra är det en ständig plåga...
Har upptäckt något...

2010-04-28 @ 17:49:52
... som är nytt för mig på nätet! Hihi... så kul jag har haft i dagarna två...

Virtuell chat...

Idag har jag varit på stranden och gjort en ridtur i sanden, jag har åkt vattenscooter och gungat i hängmatta i Thailand... jag har iklätt mig balklänning, vackra smycken, satt upp håret och vandrat i en vacker park.

Jag har haft rastaflätor och skor med skyhöga klackar... och haft en massa snygga pojkspolingar som svärmat omkring mig.

Och tro det eller ej... men man kan till och med sexa om man vill!

Wow... jag kan verkligen förstå att folk kan fastna i sådana här spel...

Men som i allt annat så gäller det att veta sin begränsning!


Jag har en massa...

2010-04-27 @ 13:33:24
... saker som jag skulle vilja göra! Som jag varken har råd, tid eller plats för att göra...

Men i mitt inre har jag tanken att NÅGON gång så ska de här sakerna ske... det är aldrig försent och sker det inte i detta livet så sker det i nästa... för det tror jag... att vi går vidare!

Tänk om man inte hade behövt jobba och skaffa pengar till allt som man behöver för att överleva... tänk om man hade varit fri att nyttja sina dagar precis som man ville...

Springa naken med blommor i sitt hår, rulla sig på ängen... äta med fingrarna och måla tavlor, dreja krukor,skapa skulpturer, föda upp höns och får... och bara ta dagen som den kommer!

Det hade varit något det...

Ett par bilder av Renoir (fransk impressionist, vars tavlar jag tycker mycket om ... han målar lite grumligt men det är kul att man känner igen personerna som gestaltar i hans tavlor från tavla till tavla...) får illustrera det här inlägget:


      
      
    

Idag har jag fått idén till ett par blogginlägg som kommer att dyka upp här snart. Och de handlar inte om mitt framtida hippieliv utan om olika konstformer... vad som är konst för mig

Så var på alerten!


Jag tycker inte om grönt...

2010-04-27 @ 11:12:20
... thé! Men nu har jag funnit ett som faktiskt är riktigt gott... Liptons gröna thé med tropiska frukter. Det går ner...

Och grönt thé ska ju tydligen vara bättre än vanligt thé!

Idag ringde chefen mig...businesskvinna ut i fingerspetsarna... hon är skitbra men väldigt kylig! Hon ville erbjuda mig 5 timmar ikväll och 5 timmar i morgon bitti. Hörde på hennes röst hur kall hon blev när jag sa att det inte räcker för mig... Förstår henne men de måste ju också förstå att jag måste välja det som är bäst för mig... förlora en hel veckas akassa för tio timmar... nej jag tror inte det!

De senaste dagarna har jag inte tagit mig för någonting... känner att det är lite "depp" på gång! Har ingen lust med någonting...

Lill Fans fröken smsade nyss... okeeeeeeej... nu är han tydligen igång igen. Sitter inte still, vill inte jobba och går runt och stör de andra. Hon skrev att det han missar nu ... ska hon låta honom ta igen på rasten. Bra!
Fast jag vet att han kommer att protestera! Jag hatar när han uppför sig så här i skolan...

De sista dagarna har han varit likadan hemma... sprider fula ord omkring sig och vill inte lyssna! Ibland undrar jag hur länge jag ska orka med honom...

Och den person som han tar efter bryr sig inte... sorgligt!

Fick en beautiful blogger award utav

2010-04-26 @ 11:49:41
...underbara Vilsen, en av mina käraste bloggvänner! Tack vännen!

    


Instruktion; kopiera in awarden, länka till den du fått den av och ge den sen vidare till 7 andra bloggare och länka till dem + berätta 7 saker om dig själv – sprid lite glädje!


Awarden skickas vidare till :

Only me: En av världens bästa mammor skulle jag säga! Tänker aldrig på sig själv... gammal gammal bloggvän och numera också den jag visar mina idéer för!

2barnspappan: Ny bloggvän som jag tittar in hos varje dag... tycker om sättet han skriver på! Lyckan kommer igen...

Soulsister: En av mina idoler! Stark, varm, intelligent och mycket vacker kvinna... har läst hennes blogg i flera år!

Ingela-trebarnslandet: Även hon en underbar mamma... med urgulliga barn! En riktig konstnärinna som målar underbara akvareller... så vackra!

Leslie:En ung tjej som påminner om min ena dotter både till utseende och annat, de har lite samma stil och drömmar. Gillar hennes blogg alot! :)

Dansösen: Ytterligare en av mina idoler! Den här unga kvinnan har en sprudlande energi... här går det undan... det vill jag lova! Tror också att hon har en vilja av stål! En av de bloggar jag bara måste läsa varje dag...
 
Daniel: En härlig pöjk från finnmarken... man vet aldrig vad han hittar på för kul galenskaper! Man blir glad varje gång man tittar in hos honom... Lille Bror älskar hans videos!
 
7 saker om mig...

1. En av mina största drömmar är att få hoppa fallskärm!
 
2. Skulle nog älska att leva som hippie... ha blommor i mitt hår och gå runt barfota! Ta dagen som den kommer... och bara göra vad JAG vill!

3. Jag (och 4 till) har sjungit för mer än 21000 personer i världens största underjordiska kyrka...vi hade inte övat och vi kunde knappt sången vi sjöng... det lät förjävligt! Vi blev ombedda att göra det bara för att vi var den minsta och den enda delegationen från Sverige! Tror att de ångrade sig djupt efteråt...

    
 
4. Vill hela tiden lära mig nya saker... att leva är att lära, man lär så länge man lever!

5. Skulle vilja ha ett par hönor, en tupp och ett gäng kycklingar! Har ni någon gång kollat in hur det går till i en hönsgård? De är smarta...

6. Har aldrig varit iklädd en aftonklänning eller haft håret fint uppsatt... något jag skulle vilja prova i alla fall en gång i mitt liv!

7. Konsumerar mängder av isbitar i perioder...Ha en bra dag!

Urkul med fryspåse!

2010-04-25 @ 11:27:51
Igår somnade alla barnen utom lille Bror så snart de kommit hem från kalas och tebjudningar. Jag var i köket och grejade lite och gick sen in i vardagsrummet för att fråga om vi skulle se en film tillsammans innan de gick och la sig.

Jag möttes av tre sovande barn... lill Fan låg i fåtöljen och de två tjejerna låg i var sitt hörn av soffan... lille Bror satt på golvet och tittade på tv.

Han flinade mot mig och sa: De sover mamma!

Efter många om och men... stackars min rygg... så fick jag in dem i deras sängar. Sen gick lille Bror och jag ut i köket för att utfordra honom lite.
Lille Bror började dra ut kökslådorna och hittade fryspåsarna... "oh ballonger!" sa han och tog fram dem. "Mamma kan du blåsa upp?"

Jag blåste upp en påse och knöt igen den... sen hade lille Bror jättekul med påsen... han sparkade på den, han klämde på den, han satte sig och hoppade på den, brottades med den.
Det tog en bra stund innan påsen gick sönder! Han tjöt av skratt hela tiden... efter nästan en timmes lek och 4 påsar senare så var han så trött så... "Mamma nu går vi och lägger oss!"

Jag följde med honom in till sängen och efter ca 5 minuter så sov även han...

Det blev en lugn och skön kväll... garderad med ett glas mjölk och två smörgåsar satte jag mig för att plugga lite... jag läste en hel pärm med studier och vetenskapliga artiklar... jag gjorde en massa på mitt examensarbete.

Jag brukar alltid ha svårt att somna på kvällarna/nätterna för jag har sån värk... när jag lägger mig ner och slappnar av så gör det ännu mer ont och då spänner jag mig igen och kan inte sova. Den senaste tiden har jag börjat ta två värktabletter innan jag går och lägger mig och så masserar jag mig själv på axlarna, armarna och i nacken, samt lite ansiktsmassage och sen bara flyter jag bort i sömn och sover jättebra.

Märker inte ens att telefonen ringer eller att jag får sms... och då sover jag bra! Jag har alltid hört minsta pip förut och vaknat av det... nu hör jag inte ens när det står en ungdom och bankar på dörren och vill in mitt i natten!

Ha en härlig söndag!

Vilken dag...

2010-04-24 @ 16:51:18

Prinsen var jättesur när han kom och lämnade lill Fan... inte blev det någon storhandling inte! Divan var sur för att Prinsen var sur... plus att hon var deppig!

Lill Fan var sur för att stora syskonen var sura...

Och jag och Prinsessan var sura på varandra för att hon vägrade att hjälpa mig att plocka upp en massa saker från golvet som är jättesvåra för mig att ta upp med min jäkla rygg.

Alla var sura...

Kom i alla fall iväg för att köpa present till lill Fans kalas. Och jag köpte även ett gott te till Prinsessan som hon skulle ta med sig till sin tebjudning.
Kläder till både lill Fan och Prinsesan...

Prinsen och Divan som var med mig i köpcentret skjutsade sen bort sin lilla syster till tebjudningen... trots att de var så sura!

Sen när det är dags för henne att komma hem igen så ska jag ge mig ut på vandring och möta henne...

Vad sjutton ska vi äta idag? Känner inte ens för att laga något...

Hade helst bara velat gå och lägga mig, packa in mig från topp till tå och stänga ute alla oljud och bara sova!

Mat var det!


Underbara morgon...

2010-04-24 @ 10:04:13
... solen värmer in genom fönstret, det känns så varmt och gott, men när man går ut så är det inte alls samma härliga känsla!

Här har vi redan klarat av en god hummusfrukost... ungarna blir överlyckliga varje gång det serveras något annat än bara vanlig frukost.

Pratade med lill Fan via datorn för en stund sen... han är ensam vaken hemma hos storebror, både Prinsen, Divan och D sover fortfarande. Men det tycker han nog är skönt... han kan sitta och spela Habbo i lugn och ro utan syskon som sliter och drar i honom eller att någon tjatar om att få ta över datorn.

I eftermiddag ska Prinsessan på tebjudning hemma hos en klasskamrat... vi ska strax gå ut och handla lite gott te som hon kan ta med sig. Tjejerna har blivit riktiga tekärringar!
Lill Fan ska på disco ikväll... en av hans kompisar fyller 8. Ungen behöver nya byxor... få se om jag hittar några tuffa när vi är ute.

Jag behöver storhandla... men känner att mina armar och axlar inte klarar av den bördan just nu... få se om kanske Prinsen har tid att följa med mig. Då går det ju alldeles utmärkt! Det är aningen tomt i alla skåp just nu... förra månaden blev det ingen storhandling utan jag har gått och burit hem saker nästan varenda dag.

Måste rycka upp mig och fixa lite hemma också... tex måla kökssoffan... färgen står ju där så fint och väntar! Mitt sovrum behöver en liten dust med penseln... och kanske en fin tapet på en fondvägg. Ny säng ska ju inhandlas snarast... och då kan man ju lika gärna passa på att göra om lite också!
Vardagsrummets väggar... det där är knivigt... vet vilken färg jag ska ha på väggarna... men den vägg där jag vill ha tapet är svårare. Är så osäker på vad som blir bäst!

Jag vet ju hur jag vill ha det... det svåra är att hitta rätt tapet. Jag får väl utvidga mitt tapetletande... Prinsen och jag får väl helt enkelt ta oss en tapetdag och åka runt till varenda ställe och titta.

Nu är det i alla fall dags för lite städ innan utgång...

Ha en bra lördag!

Bara jag...

2010-04-23 @ 22:23:42
... och Prinsessan sitter här och ska ha mys nu!

Lill Fan är hos Prinsen, lill Prinsessan och lille Bror sover...

Skönt att få vara med bara Prinsessan en stund, det är inte ofta vi får såna stunder... så även om det är sent nu så ska vi se en film och äta lite gott.

Jag har ont i halsen och är jättetrött! Sov middag med lille Bror idag... hm... vi sov i två och en halv timme.

Jag har så ont överallt... vet inte vad som är på gång i kroppen. Igår blev hela dagen förstörd efter att jag tvättat på morgonen och hängt kläder... och det är väl det som sitter i idag också! Och det faktum att jag har ont i halsen...

Nej... nu ska vi se på Bratz!

Massage mot våld

2010-04-23 @ 10:00:10
(oh my god nu ska hon skriva en massa mambo-jambo tänker säkert någon nu...)

En del skolor använder sig av massage som ett pedagogiskt verktyg för inlärning, koncentration och social kontakt. Som ett första steg mot ett ickeaggressivt förhållningssätt gentemot andra människor. Men i vilken utsträckning sker massagen? Efter vad jag hör från mina barn så är det inget som sker dagligen... det är mer som att massagen dyker upp när det är hälsoteman eller hälsovecka på gång.

För att massagen ska "spela roll" så måste den ju ske kontinuerligt...

Forskning visar att massage förbättrar barnens relationer till varandra, förbättrar förmågan till inlärning och minskar aggressiviteten. Skolan är en viktig miljö för både lärare och elever. Att skapa en lugn och en stressfri atmosfär är viktigt när kraven i skolan ökar och barngrupperna blir allt större. En stunds massage varje dag har visat sig ha mycket positiva effekter på den inre miljön i skolan.

Genom massage kan man motarbeta mobbning... "för inte slår man väl eller är elak mot en som man har masserat"... och få med alla barn i gruppgemenskapen.

Studier har visat att det tex räcker att massera en halv förskolegrupp/skolklass för att det ska ge resultat på hela gruppen... hela gruppen blir lugnare och mår bättre.

Varför? Jo för vid massage så frigörs OXYTOCIN... som skapar lugn!

Oxytocin är ett hormon och en signalsubstans som sätter fart i kroppen vid vänlig, fysisk beröring. Det styr en rad livsviktiga funktioner och är därmed avgörande för vår överlevnad. Oxytocinet sprids via luften och tas upp av vårt luktsinne... det smittar alltså! Alla blir lugna...

Oxytocin skapar också förtroende och känslomässiga band mellan människor. Eftersom beröringen ger goda relationer och minskad fientlighet har den betydelse inte bara för enskilda personers hälsa och välbefinnande, utan också för samhället i stort.

Därför är det jättebra att man försöker ha massage i skolan... dock bör det ske mer kontinuerligt för att uppnå resultat...

Beröring är livsviktigt!Kitty hit och Kitty dit...

2010-04-23 @ 09:10:41
and Kitty everywhere!

Igår var jag och lill Prinsessan ute på vift igen. Vi skulle byta skolbarnens skor till rätt storlek och andra modeller...

På torget träffade vi Grannflickan som följde med oss... tjejerna gick in på H&M medan jag fixade skorna.
När jag så kom in på H&M hade lill Prinsessan något vilt i blicken... KIIIIIIITTTYYYYY!

Jag hade lovat henne att vi skulle köpa hårspännen till henne... för luggen hänger långt ner i ögonen. Hon sparar till lång lugg och vill absolut inte klippa sig. Just nu är luggen väldigt irriterande... den är så där lite halvlång... går inte att sätta bakom öronen och när den bara hänger vanligt så försvinner damens ögon helt.

I går (eller kanske inte bara just igår... utan fler dagar) hade de 10% rabatt på vissa plagg för medlemmar. Jag skulle egentligen inte köpa något annat än hårspännen... men vi gick därifrån med 2 linnen till Prinsessan, ett linne till lill Prinsessan och en t-shirt till lill Fan.

Och så hårspännen då... som blev till... ett halsband, ett armband, ett diadem, 2 hårspännen och 2 gummisnoddar... alla med KITTY på!
Gud, så tjusig hon ska bli!

Eller rättare sagt ÄR... för just i denna stund springer hon runt här och är så tjusig så... man riktigt märker hur hon sträcker på sig... av tjusighet!

När vi var klara med det viktiga hårspännnesinköpet gick vi och handlade lite mat... sen på vägen hem åt vi glass!
Det var den första glassen som intogs utomhus i år...

Dags för dagens andra kopp kaffe...

Idag har jag och Divan ...

2010-04-22 @ 17:47:09
... haft ett givande och inspirerande samtal!

Hon ska haka på mammas "idé/projekt" ... ni ska se... till slut blir det rena familjeföretaget. Vi kommer att inrikta oss på olika delar inom samma område och binda ihop det till ett gemensamt projekt.

Nu ska här smidas planer...

"Min bästa kompis"...

2010-04-22 @ 08:48:06
... är definitivt min nya anteckningsbok! Den är i svart och lila... med ett vackert sirligt mönster på!

Flera gånger om dagen har vi små tête a tête...

Jag kommer på idéer som jag skriver ner, hittar info som jag vill spara, skriver ner adresser och telefonnummer, jag har gjort en lista på saker jag behöver skaffa osv.

Igår kväll satt jag och spanade lite på nätet... och guess what... jag hittade ännu ett par kompletteringar som jag vill göra! Jäklar vad jag måste jobba för att få pengar till allt som jag ska göra... Kommer förhoppningsvis att få med mig någon utav tjejerna på ett hörn också!

Funderar på att söka nytt jobb... men måste först avvakta och se hur det blir med resan!

Men nu först så ska jag resa till tvättstugan...


Underbar morgon...

2010-04-22 @ 08:40:55
... för jag har ÄNTLIGEN date med tvättstugan!

Har redan tvättat fyra maskiner...

Hur mycket kläder behöver man ha egentligen? Jag menar ungarna alltså... jag själv har inte så himla mycket.
Måste man ha en massa saker?

När jag handlar till mig själv så tänker jag ju alltid... i alla fall oftast... på att det ska passa ihop med det jag redan har eller i alla fall kunna matchas med det.

Har märkt att jag handlar på samma sätt till barnen...

Vad är minimum på plagg?

Ska man satsa på en veckas garderob... att man har en garderob (outfits) som fyller en veckas behov... plus ett par plagg som man har i nödfall ifall något oförutsett skulle ske.

Jag är så trött på alla dessa kläder som svämmar över vårt hem...

I morse när jag vaknade...

2010-04-21 @ 10:24:46
... så var jag i full gång med att lösa ett grammatiskt problem!

Det handlade om det arabiska språket och deras sätt att använda futurum och konditionalis...

Jag måste ha drömt något om språk... för tanken fanns där direkt då jag vaknade.

När jag hör folk prata... och de använder termer/ord för futurum så använder de inte alls de kombinationer som jag har lärt mig. Utan de jag mest hör påminner mer om engelskans going to...

Kanske är det en sådan enorm skillnad på tal och skriftspråk för JAG hör aldrig den korrekta grammatiska varianten...


Undrar vad det var jag drömde om egentligen?*Har korrigerat det här inlägget ... skrev först futurum och pluskvamperfekt... men jag menade ju naturligtvis konditionalis. Futurum och pluskvamperfekt (preterium) är ju inte ens i närheten av varandra.

Hm... kan de verkligen...

2010-04-21 @ 10:18:05
... växa så fort?

Både skomarodören och Prinsessans skor var lite för trånga... de passade men båda sa att de var trånga. För bara en månad sen köpte jag samma storlek och de skorna passar (fortfarande) utmärkt.

Kanske det var en smalare modell? Idag får jag i alla fall vandra iväg för att byta dem...
Det roliga är att båda tyckte att deras skor var jättefina... men båda ville ha en annan modell. Jag hade köpt ett par skor till Prinsessan som hon kunde ha till både leggings, klänning och kjol... lite finsko modell! Trodde det var en bra idé eftersom hon har flera olika skor i sportmodell och flera olika kängor och tygskor.

Men nej hon vill ha ett par skor som är antingen svarta eller vita och ser ut som Converse... helst ska det väl vara ett par riktiga... men det har jag faktiskt ingen lust att köpa.
Även lill Fan ville ha en annan modell... men den är ok för den tänkte jag också köpa till honom, men tvekade för jag trodde att han inte skulle gilla den... men det gjorde han!

Lill Prinsessan har haft på sig sina silverskor varje vaken minut... hon har till och med varit inne på toaletten och tvättat dem undertill, trots att hon inte ens har varit ute med dem... jag måste sköta om dem sa hon, så att de är fina hela tiden!

Lille Bror var en riktig suris igår... han fick ju inga skor... jag fick säga till honom att han inte hade fått några nya skor bara för att de inte hade några fina till honom. Och det stämde faktiskt också!
Han ska få fina skor från en annan affär!

Vad ska mamman ha för skor då?

Etiketter, reklamblad och skor...

2010-04-21 @ 01:01:37
Det är vad jag har sysselsatt mig med idag...

Hela förmiddagen gick åt till att designa... reklamblad och etiketter (som ska sitta på små flaskor)... som en kul grej designade jag också ett par t-shirtar och ett par tygväskor som jag ska använda när jag jobbar. Väskorna blir grymt bra till mina pärmar och kompendium.

När då min lilla barnvakt Prinsessan kom hem från skolan så smög jag och lill Prinsessan oss iväg ner till torget
Prinsessan passade då lille Bror som sov middag...

Lill Fan var fortfarande i skolan. Lill Prinsessan och jag var först och storhandlade sen på hemvägen slank vi in i skoaffären... det blev skor både till skomarodören, Prinsessan och lill Prinsessan.

Lill Prinsessan blev kär i ett par skor som jag inte alls ville köpa... men hon var bestämd och envis... gissa om hon gick därifrån med ett stort leende på läpparna?Föremålet för hennes förälskelse var denna silversko med en liten lila rosett längst fram...

Väl hemma igen var det matdags... the kids ville äta pizza ... så då blev det så!

Sen parkerade vi oss... jag, lill Fan och Prinsessan... vid köksbordet och så var det dags för läxläsning. Båda två hade matte och engelska! Det märks att de börjar bli trötta på skolan nu... det är ett evigt tjatande nu om de har läxor eller inte och huruvida de ska göra dem eller ej.

Så från och med nu får det bli gemensamma läxläsningssessioner i köket... under sträng uppsikt!

Den senare delen av kvällen har jag tillbringat här framför datorn i lugn och ro... med fyra sussande änglar nedbäddade i sina sängar. Har spejat på andras hemsidor... kollat upplägg och priser... och även hittat en utbildning till som jag vill gå... också som komplement. Den ges i slutet av oktober... hoppas inte att den krockar med den kurs som jag redan är inställd på att gå till hösten. Dessvärre är jag nästan säker på att den här nya kursen krockar med den konferens i London som jag hade tänkt att åka på...

Där blir det väl till att tänka över vad som är mest gynnsamt för mig själv.

Alldeles precis just nu slog det ner ännu en blixt i mitt huvud... och jag kom på en sak till som jag måste kolla upp... så jag säger arrivederci för idag!

Natti!

Dagen då skattkistan blir...

2010-04-20 @ 10:07:07
... påfylld är en glädjens dag!

Förut tog alltid mina pengar slut... ungefär en och en halv vecka till två veckor in i den nya månaden... sen så skulle vi leva på luft.

Nu räcker pengarna fram till det blir påfyllning igen... men ändå blir dagen då skattkistan fylls på en glädjens dag.

En dag då man unnar sig något... struntar i att laga mat och går ut och äter eller beställer hem något. Man fyller kylen med något extra gott... något som man kanske inte brukar köpa vanligtvis.

Jag laddar på min och ungarnas mobiler... köper något klädesplagg till barnen och kanske en ny film.

Konstigt att den här dagen har blivit barnbidragsdagen och inte lönedagen... då man ju får in mer pengar!

Den kanske har fått betydelsen "extra glad dag" just för mig ... eftersom jag brukade ha varit utan pengar ett tag då.

Idag ska jag köpa nya skor till lill Fan... (trots att jag köpte två par nya skor till honom förra månaden)... då det redan är hål i de han har.

Gissa hur mycket det kostar att hyra en bil i Göteborg och köra till Frankfurt med den och sen lämna den hos uthyrningskontoret där?

Hur olika vi...

2010-04-20 @ 09:56:30
... tolkar saker och ting!

En person kan säga eller göra något... och de medmänniskor som finns nära tolkar innebörden på sitt eget sätt, helt beroende på sin egen åsikt eller uppfattning om saken. Helt beroende på vilken sinnestämmning de själva är i ...

En sak man gör eller säger kan få så olika innebörd!

Har ni tänkt på det?

Konstigt att vi kan kommunicera med varandra över huvudtaget... för alla är vi ju olika!

Jag fattar alltså inte...

2010-04-19 @ 16:36:53
... vad det är som krånglar på blogg.se hela tiden!

Oftast så går det aldrig att kommentera på senaste inlägget... jo... ibland så fungerar det någon enstaka gång.
När jag publicerar ett inlägg så syns det aldrig förrän jag skriver ännu ett... och det betyder ju att det alltid är 2 inlägg på en gång som krånglar.

Ett som inte går att kommentera och ett som inte syns!

Jag har märkt det här med kommenteringen även på andra blogg.se bloggar.

Det är inte så kul och det får en att börja tänka lite...

En kolsyremaskin...

2010-04-19 @ 16:33:04
... är jag med och tävlar om hos Fyra årstider!

En sån där skulle jag verkligen behöva... jag dricker bubbelvatten varenda kväll för att jag har en sån himla halsbränna jämt och ständigt!

Det hade varit finemang...

    


Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen på Fyra Årstider!

Vill ha en minipc...

2010-04-19 @ 15:41:45
... att ta med... om vi reser bort!

Och även för att använda den till mitt projekt... eller kanske låta ngn av tjejerna få den sen. En liten söt rosa sak!

Idag var jag på phonehouse och tittade på datorer... hamnade i ett samtal med en av säljarna där... han plockade fram och visade mig en dator... i svart.

Har ni ingen ROSA sa jag... vänta lite sa han och sprang (med sin egen försäljarbonus i åtanke) fort som sjutton bakom disken och började knappa på datorn.

Jo det har vi sa han ... men den är inte med i tidningen. Han dök in i ett litet rum de hade och plockade fram en likadan fast svart. Den rosa får man vänta en vecka på sa han...

Jag frågade efter priset...  4500 sa han... vi pratade lite till och plötsligt var priset nere i 3400. Hur länge gäller priset? frågade jag... för jag är bara ute och rekognoserar terrängen, ska inte köpa någon nu. Han log och sa att det var lugnt!

Jag skrev ner hans namn och hans leende blev ännu större... för han ville ju så gärna sälja sa han! Provision, provision du härliga provision!

  

Det lönar sig...

2010-04-19 @ 10:59:01
... att sätta sig ner i lugn och ro en stund och göra en "brainstorm"!

Har kommit på en massa bra saker...

Ska köpa en tjock anteckningsbok när jag går ut som jag ska ha att skriva ner alla idéer, telefonnummer och adresser i och all annan viktig info som jag stöter på...

Jag har insett att den tid som är kvar av våren och fram till sommaren då saker och ting ofta får ett uppehåll...får vara till att planera, organisera och fixa... till hösten kan jag öppna mina dörrar och starta på allvar.

Då behöver jag inte heller stressa och få extra ekonomiska problem för de saker som jag behöver anskaffa... då kan jag ta det lite peu om peu.

Efter mina ärenden idag ska jag ta mig en liten tur till köpcentret där jag ska titta på skrivare och minipc...
Det blev sent...

2010-04-19 @ 08:51:26
... igår kväll! Jag skulle lägga mig tidigt för jag var så trött... la mig... kunde inte somna, så jag gick upp igen och satt och pilla med min hemsida till halv 3 ungefär.

Tack för hjälpen Romeo... du är en ängel!

Jag lyckades lista ut det där med statiska sidor själv...

Har en massa saker att göra idag... STÄDA (naturligtvis)... de dagar kusinen var här så höll det sig bra, men så fort jag inte plockar hela tiden och framförallt om jag går till jobbet... så blir det katastrof endast på en dag.

Ska till AF och påanmäla mig igen... nu blir det till att tacka nej till jobb istället om de inte kan erbjuda mer än en dag i veckan. Det går ju inte ihop ekonomiskt annars!

Ska också posta lite andra viktiga papper...

Passa på att slänga lite mer skit eftersom soprummet är öppet idag!

Prinsen var här en snabbis igår kväll och hämtade lill Marans saker som hon glömde när hon åkte tillbaka till pappan. Divan ringde ett sent kvällssamtal och pratade på om sin nyfunna lycka... mitt i min iver över hemsidan... stackars dotter hon undrade nog varför jag inte var så intresserad av att höra på henne.

Det brukar vara tvärtom annars... hon som inte har tid att lyssna på mig!

Älskar er mina barn...Ännu en vecka till ända...

2010-04-18 @ 21:30:44
... och jag funderar starkt på att gå och påanmäla min a-kassa igen!

Jag har bara jobbat 3 dagar den här månaden... och de pengarna kommer man inte långt på. Pratade med en av tjejerna på jobbet som är i samma situation. Hon håller på att starta upp sitt eget företag... hon är coach! Hon har precis tyckt som jag... att det här jobbet är jättebra att ha om man får jobba i alla fall halvtid under en månad, för även om det är knappt så kan man klara sig. Och sen kan man då ägna resten av tiden till sitt eget...

Men som det är nu... när en massa folk har kommit tillbaka från sjukskrivningar och föräldraledigheter, plus att de då också har anställt 3 personer från andra förvaltningar... ja då blir det inte så mycket jobb över till oss!

Nu är jag inte alls lika stolt över mig själv för att jag tackade nej till vikariat... jag trodde i min enfald att det skulle fortsätta att ramla in jobb som tidigare... men buhu fick jag!

Behöver någon som ser till att jag tar mig i kragen och sätter lite spurt...

Något som är bra är att jag i alla fall har nästan hälften av a-kassedagarna kvar! Det är inte dåligt... jag har ju dock varit arbetslös sen innan lille Bror föddes och han fyller snart 3 år. Inte en endaste gång har jag behövt fylla på mina dagar...

Vivienne Tam har gjort det igen...

2010-04-18 @ 15:45:14

... och jag missade det så klart!

Nu finns det en ny fin minipc ute i affärerna... den här gången är det en fjärilsdesign... inspirerad av den kinesiska kärlekshistorien Butterfly Lovers.

Den kanske har funnits ute jättelänge... jag har i alla fall missat den!

Satt och letade efter en minipc nu och jämförde olika priser och märken... och så tänkte jag att jag skulle se vilket pris den röda pcn med körsbärsblommorna hamnat på. Men den finns ju inte att köpa längre verkar det som ... hittar den inte... och det är väl det som är limited edition!

Men den här är också fin...

    
     (Bilden är lånad från www.hp.com från deras Vivienne Tam kampanj)


Vi gillar ju att baka...

2010-04-18 @ 11:52:29
... och pyssla!

Så nu är jag med i en tävling hos
Kalasgott där man kan vinna ett lyxigt Cupcakeset. Cupcakesetet kommer från Lyckas med mat...

Lyckas med mat är en nätbutik som säljer allt möjligt som har med köket, matlagning och bakning att göra.

Jag hittade ett par saker som jag funderar på att köpa därifrån... de har massor med muffinsformar i alla möjliga färger och mönster... bla dessa fastnade jag för ... muffinsform "
Be my cupcake

Nu vet jag var jag ska köpa muffinsformar inför nästa barnkalas...

Sen hittade jag en bok om kakdekorering som jag tror skulle vara kul att ha..."
Wilton yearbook 2010" och så hittade jag en liten hushållsvåg som jag tyckte var fin... "Salter"

Har faktiskt aldrig ägt någon hushållsvåg... men fast många är de tillfällen då man egentligen skulle ha behövt ha en.

Nu får ni hålla tummarna för mig... så att jag vinner och sen kan få bjuda er på ett gott bakverk till kaffet!

Söndag förmiddag och solen är tillbaka...

2010-04-18 @ 11:26:26
... det är bra! Men det blåser ju fortfarande så mycket... fast det brukar ofta vara positivt när det blåser mycket... betyder att det är väderändring på gång. Kanske är det den riktiga värmen som kommer!

Gårdagen var lång, tråkig och långsam... för att fördriva tiden satt jag och pillade/lekte med en sommardesign. Väntade ett tag på Prinsen och Divan för de hade sagt att de eventuellt skulle komma och äta, men de ändrade sig och kom inte.

I början av kvällen gick jag och Prinsessan ut för att handla lördagsgodis på ica... vi stod i godan ro och tittade på kalsonger med spiderman på... till lille Bror när vi plötsligt såg Prinsen. Han gömde sig bakom en massa varor och plötsligt hoppade han upp... strax därefter kom både Divan och Värstinnan insläntrandes.

Det blev puss&kramkalas mitt på ica...

En vakt kom flinandes och skulle gå förbi oss... när Värstinnan såg honom ryckte hon snabbt till sig två tröjor och låtsades att hon tog dem från mig och sa högt... "Nämen mamma varför har du de här innanför jackan... fy skäms på sig! Och jag kontrade med: "Lilla gumman det där är inte allt... se då vad jag har innan för jackan!

Vakten skrattade högt och fortsatte sin promenad...

Mina vackra ungar skulle på fest i närheten och hade lite bråttom så de sprang ifrån oss och lämnade oss där alldeles ensamma på stora Ica.

Väl hemma igen... så skulle det då bli lördagsmys! Men två barn hade redan somnat och de andra två plus mamman var också så trötta så det blev inte en sån lång stund vi satt i soffan...

Vi gick och la oss istället!

Göteborgshjulet

2010-04-17 @ 09:12:59
Nu är det äntligen på plats... Göteborgshjulet!

Jag skrev om hjulet redan förra våren... då det egentligen skulle ha påbörjats. Dock blev det en paus då man var osäker på om Götatunneln skulle klara trycket (hjulet väger 275 ton).

Plötsligt stod det bara där hjulet...  jag blev jätteförvånad då jag såg det när jag var på väg till jobbet!


(bilden är lånad från www.goteborg.com )

Den 22 maj har hjulet sin premiär!

Hjulet har 42 inglasade gondoler som var och en rymmer 8 personer. Det är 60 meter högt, så utsikten lär säkert vara jättebra!

Hjulet kommer att vara öppet varje dag mellan 11:00-21:00 fram till den 15 augusti (där hajjade jag till lite för jag vet att jag läste förra året att det skulle gå att åka det året runt).

Det kommer att kosta 85 kr för vuxna och 60 kr för barn för en åktur på ca 12-15 minuter. Barn under 4 år åker gratis. Biljetter köper man i älvrummet.

Detta är ju något vi måste prova!


Blåsigt och grått!

2010-04-17 @ 08:57:48
Idag är det badkarsrally i ån! Det är ett återkommande årligt spektakel som vi alltid brukar gå och titta på... men idag vet jag faktiskt inte om vi ska göra det.

När jag tittar ut och ser hur tråkigt det ser ut ute ... så riktigt ryser det till i kroppen på mig. Förra året var det varmt och soligt... idag är det grått och blåser rejält!(bilderna är från förra året)

Få se om det är någon som är sugen på att gå och titta...

Jag själv hade planer på att gå en sväng med lill Maran till köpcentrat och fönstershoppa lite... har inte varit där på jättelänge!

Vet med säkerhet att jag inte har gått runt och tittat i olika affärer sen julhandeln... och då är det ju ett bra tag sen!


(Lille Bror har fått för sig att han ska pilla loss tangenterna från laptoparna... har precis suttit och pillat med ungarnas dator och försökt få fast ett par tangenter igen... hoppas de håller nu!)


Yes Värstinnan har...

2010-04-16 @ 17:02:53
... kommit in på skola till hösten!

Äntligen ska det bli ordning och reda på den busiga damen...

Divan hoppade av sin kurs och började jobba på hotell istället (det var liksom ändå det som var ändamålet med kursen) och den här helgen börjar hon även på sitt gamla jobb igen. Skönt... då behöver jag inte oroa mig mer!

Lill Fan tränar på för fullt... men just nu har han utegångsförbud... fick inte ens gå till träningen idag!

Idag kommer lill Maran! Också ett YES för hon är ju alltid så upptagen med sina kompisar.

Hade jag bara jobbat lite fler timmar den här månaden så hade allt varit perfekt...Uppdatering: När lill Maran kom hade hon också sitt antagningsbesked med sig... hihi ... troligen kommer de två damerna att hamna i samma klass. Eller i alla fall i samma skola och samma program om det blir fler än en klass...


Fönstershoppat

2010-04-16 @ 12:23:25
Igår efter jobbet smög jag in på HM en liten snabbis innan det var dags att dra vidare hem.

Ville kika lite om det fanns något fint till skolavslutningen... men nej... hittade inget där. Däremot hittade jag mycket fint och billigt till sommarlovet.

Söta enkla klänningar till tjejerna, cykelbyxor, t-shirtar... måste erkänna att jag inte ens brydde mig om att titta efter något till killarna... men det är nog för att det är enklare att handla till dem!

De är inte så petiga och tar oftast på sig vad än man köper till dem... de små damerna har alltid synpunkter.

För ett par veckor sen köpte jag de här tröjorna tillsammans med ett par ljusgrå jeanstights till Prinsessan. Hon älskar tröjan med fjärilen på... en absolut favorit!

 

     Igår kikade jag på bland annat detta...

        
       

Klänningen på den sista bilden har jag också redan köpt till Prinsessan. Lill Prinsessan villl ha en likadan... förra sommaren hade de samma modell fast i annat mönster och färg. De var så söta så!

De gillar att ha likadana kläder just på sommaren! Jag kommer ihåg hur mina bröder och jag alltid hade matchande kläder när vi åkte på semester när vi var små... Men då var det ju mamma som bestämde! Fast jag tycker ju förstås att det är kul att de vill ha likadana...


Har precis varit inne på HM:s online shop och beställt allt vad tjejerna behöver i sommar... kunde inte hålla mig! Det blev ett par av sakerna ovan plus en massa annat...

(Alla bilder är lånade ifrån H&M:s hemsida)

Jag har tänkt efter lite...

2010-04-16 @ 09:15:10
... och jag kanske inte ska glädja mig så mycket i förskott över en eventuell resa!

Därmed inte sagt att det inte blir någon resa... för även om jag själv är en sådan person som vill planera allt i detalj och vara väl förbered och slippa stressa, så betyder ju inte det att andra människor tänker eller gör likadant.

Jag hatar när det blir så att en sak sker från den ena dagen till den andra... men det är nog tyvärr så det kommer att bli! Och den enda som kommer lida av det är JAG för det är jag som kommer att få ta all stress.

Boendet är i alla fall ordnat... en fin 4 rums lägenhet med stort kök, t-rum, salong och så 3 stora sovrum. Inhängnad trädgård (trädgård och trädgård, särskilt grönt är det inte), uteplats med grillplats...

Ungarna kan i alla fall vara ute och leka utan tillsyn... jag ska ta med en uppblåsbar pool som de kan plaska i när det inte blir tillfälle till bad.

Se där nu flyter mina fantasier och tankar iväg igen...

Nej jag får nog ta ett allvarligt samtal med mina researrangörer... någon ordning och reda måste det ju få vara!

Vad tror ni om det här?

2010-04-15 @ 20:28:29
Skulle detta vara något för barnen att sysselsätta sig med en dag under semestern?

Vi har ju så fina vattenparker här hemma så det kanske är slöseri med både tid och pengar...

Men det ser i alla fall oerhört mysigt ut!

      

      

Den där sista bilden är lite mer för mamma tror jag... det är en relaxavdelning i vattenparken där det finns vattenmassage "Body Waves", jacuzzi, bastu och ångbad... massage osv.


Ny inredningstrend

2010-04-15 @ 12:09:43
Wabi sabi... smaka på namnet!

Wabi sabi är inredningsfilosofin som lär dig se skönheten i det ofullkomliga. Skönhet bortom perfektion -en motsats till det materialistiska och hektiska livstilen vi lever i.

    

Wabi sabi går hand i hand med feng shui, grön design, hållbarhet, mindfulness och helig geometri. Filosofin lyfter fram det enkla och naturliga.

Wabi sabi är en japansk livsfilosofi där man lär sig att leva i nuet och uppskatta det man redan har. Den går ut på att leva enkelt och inte tappa fokus på det som är viktigt i livet.

    

Man hyllar det naturliga... hantverk istället för massproducerat, trä och sten i stället för plast och krom. mjuka runda linjer istället för raka och skarpa.

Naturen är inspiration... och de olika årstiderna får ta plats i hemmet. Kvistar, stenar, snäckor, rönnbär, kottar.
Grunden i wabi sabi är att allt förändras precis som i naturen.

Skavda möbler behöver inte slipas och målas om... låt dem istället berätta sin historia! Minnen...

Wabi sabi är egentligen inget nytt utan det har ju funnits länge... men det kanske ligger i tiden!


"Stora badardagen"

2010-04-15 @ 09:26:08
I Indien pågår just nu världens största religiösa högtid... som heter kumbh mela, den är störst för att den håller på i hela 104 dagar. Under den här högtiden infaller "stora badardagen"... och det var igår!

Ungefär 10 miljoner pilgrimer och flera hundra asktäckta heliga män badade i går i floden Ganges... där de "renas" från synd.

Kumbh mela betyder ungefär "krusets fest" och är en vallfärd som infaller 4 ggr under en 12 årsperiod, det verkar som att man växlar mellan fyra platser under den där 12 årsperioden... Prayag, Haridwar, Ujjain och Nasik.

I år skedde badet i staden Haridwar

Den som vill läsa mer om den här högtiden kan göra det på
den här sidan

Tårarna sprutade...

2010-04-14 @ 23:21:00
... så mycket skrattade jag med Prinsen och Divan idag!

De hämtade mig efter jobbet och så åkte vi och käkade innan vi snabbt handlade lite på ICA innan de stängde.

Vi satt på en "riktigt elegant" uteservering och låtsades att vi var utomlands i värmen någonstans...


Sen var det hem för att stoppa barnen i säng... och nu strax ska jag själv också krypa ner och nana kudden.

Hoppas det blir sol och fint imorgon också!Lite långsamt...

2010-04-14 @ 18:54:09
... här på jobbet just nu! Vi är bara tre som jobbar och vi sitter inte tillsammans. Jag bara spottar ut inlägg känns det som!

Det är dags att sluta slappa nu och börja ta tag i saker och ting...

-Lille Bror behöver en spruta... det måste fixas så snart som möjligt!
-Jag måste fixa ett litet reseapotek... jag brukar vanligtvis bara ha lite huvudvärkstabletter och magmedicin annars men nu med barnen så ska jag nog ordna till något ordentligt.
-Passen ska förnyas
-Hemma och borta ekonomin planeras
-Vi är också bjudna på två stora och fina bröllop under tiden vi är borta... hur gör man där... fixar kläder där eller tar man med sig härifrån?
-Mitt examensarbete???? Det teoretiska är jag inte bekymrad över utan det är det praktiska...
-Kläder...
-Försäkring?!

Den här listan kan nog göras väldigt lång... men mitt huvud är tomt... det kommer väl att dyka upp saker i mitt huvud sen då det nästan är försent...

Visitkort

2010-04-14 @ 18:37:03
Idag har mina visitkort kommit... så söta de var!

Det är kul för jag har då aldrig haft några innan...

Det roliga är bara att så fort jag hade beställt dem och det redan var försent för att ändra beställningen så hade jag redan kommit på en ny design och mer text.

Men det får bli vid ett annat tillfälle! De blev i alla fall mycket bättre än vad jag trodde att de skulle bli!

Så idag är jag lite glad!

Dags för shopping...

2010-04-14 @ 18:30:16
... tror jag!

Är det inte tid att köpa lite kläder till skolavslutningen nu snart eller är jag väldigt tidigt ute? I mitt huvudet så är snart april slut...

Jag vill att kläderna till skolavslutningen hänger i garderoben och ser somriga ut hela maj månad...

Måste köpa en massa nya kläder till barnen... och resväskor! Hur gör ni när ni åker någonstans med barnen när de är lite större, packar ni i gemensamma väskor eller har var och en sin egen väska?

Sist jag reste med barn så hade jag ju bara två babysar med mig och de hade minsann inga egna väskor... Men nu är det ju lite större barn det handlar om ... som kanske vill ha en del saker med sig! Och sen tänker jag ju på att man kanske vill fylla dem med en massa kul saker när man ska hem igen... och då är det ju himla bra att ha många väskor med sig! Eftersom ju även barnen får ha en del kg med sig!

Hade väl sett kul ut om hela familjen kom med egna väskor i olika storlekar... hahahaha!

Eventuellt kommer Prinsen med oss under sin semester...

I förra veckans RUSTABLAD hade de bilder på resväskor i tripp-trapp-trull storlekar... jag och barnen skrattade och skojade om dem... det fanns vinröda som vi tjejer skulle ha... en till mamma, en till Prinsessan och en till lill Prinsessan. Och killarna skulle ha svarta...

Men jag vet inte hur kvalitén är på Rustas väskor...

Nämen se var jag hamnade... från avslutningskläder till resväskor!

Bara klagan...

2010-04-14 @ 11:14:52
... och inget kul!

Det är vad min blogg har blivit... rena klagomuren och inga kul saker alls. Det måste vi ändra på!

Fast det är klart jag skriver ju bara om det som faller mig in och det som händer... händer det inget kul så finns det ju inget kul att skriva om.

Egentligen skriver man ju inte för NÅGON annan heller utan man skriver ju för sig själv för att få ur sig saker...

Känner mig lite varm och svettig!

Ska hoppa in i duschen nu...

Igår var jag bedrövlig...

2010-04-14 @ 10:27:57

Igår åkte ju kusinen hem igen... på eftermiddagen då Prinsen efter att vi ätit middag körde kusinen till flygplatsen gick jag och la mig i soffan för jag kände mig så dålig. Jag var helt vit i ansiktet...

Jag slumrade nog till där jag låg... småbarnen satt snällt brevid och tittade på barnkanalen. Jag frös så väldigt... lill Fan kom med ett täcke och la på mig. Jag slumrade igen... när klockan var ungefär halv 8 på kvällen så hörde jag hur lill Fan och Prinsessan höll på att göra sig i ordning för att gå ut.

Lill Prinsessan hade somnat i andra änden av soffan, lille Bror satt fortfarande intill mig och tittade på tv och pratade för sig själv.
Men hallå... ni får inte gå ut nu sa jag... och sen somnade jag igen!

Barnen hade gått till ica för att köpa bröd, mjölk och frukt... duktiga ungar! De sa ingenting bara lät mig sova...

När lille Bror somnat och det var dags för de stora barnen att hoppa i säng flyttade jag mig in till sängen... jag höll på att frysa ihjäl... letade överallt efter tabletter... hade så ont. Hittade till slut ett par tabletter i min väska...

La mig igen och lill Fan kom och la på mig ett täcke till innan jag somnade i min säng. Efter ett par timmar vaknade jag igen... fick sms av Värstinnan... henne hade jag väntat på hela dagen utan att hon dök upp. Smsade fram och tillbaka med henne, samt pratade med henne och någon kille som ville prata med mig. Sen började jag smsa med Divan och så ringde hon mig... vi hade ett långt och roligt samtal, jag nästan skrek av skratt ibland.

Sen tog sömnen överhanden igen... och jag fortsatte att frysa och ha ont!

Idag känner jag mig dock bättre och ska jobba ikväll... väntar på att Värstinnan ska komma och hälsa på mig innan jag ger mig iväg.

Solen skiner så fint... undrar hur det är med värmen? Och hur mycket man ska ta på sig...


Igår var det ryggen...

2010-04-13 @ 10:22:35
... idag är det armarna och fingrarna! Konstigt att man aldrig kan få vara glad eller må bra...

Kan knappt skriva... så det blir inte så mycket idag!

Funderar mycket över de stora barnen just nu... tankarna mal så att det riktigt gnisslar!

Sol har vi i alla fall...

En sån lång dag...

2010-04-12 @ 22:43:58
... men vilket väder!

Det märks att det börjar gå mot rätta tider...

Prinsessans öga är nu helt återställt men det tog sjuttonme nästan hela dagen... imorse när hon vaknade var det nästan mer svullet än vad det var igår. Förmodligen hade hon kliat sig under natten... för när hon lät bli att klia så försvann det sakta men säkert.

Imorgon är det dags för kusinen att åka tillbaka till Innsbruck... tråkigt! Det var kul att ha honom här...

Idag har jag lyckats kasta en del skräp... sakta men säkert så rensas det onödiga bort! Ska bli så skönt när jag till slut har lyckats gå igenom allt. Men med min skitrygg lär det ju ta tid...

Och inte har jag jobbat något den här månaden... en ynkaste liten dag hittills... får hålla tummarna på att det blir lite dagar i den här veckan.

Dags för sängen tror jag för jag har varit igång sen sju imorse... kämpat med min eländiga rygg!


Italiensk bönsallad med cevapcici...

2010-04-12 @ 19:16:50
eller shish kebab som man också kan säga!

Det är vad vi bjuder på idag...

Jag äter gärna salladen som den är utan kött till eftersom den ändå är så proteinrik, men är det hungriga karlar med i sällskapet så är det gott med kött till. Antingen en grillad köttbit eller som idag cevapcici/shish kebab.

Vad är då cevapcici/shish kebab? Jo... cevapcici är ett serbiskt ord där cevap betyder kebab och cici betyder shish... kebab är ett turkiskt ord som betyder grillat kött... ordet shish betyder grilla.
Antingen kan man ju göra en stor köttstock som man grillar på spett, så som man kan se att de gör när man köper kebab ute. Eller så gör man små avlånga köttbullar som man grillar på spett eller som jag gör idag, på gallret i ugnen.

Det var längesen jag satte in några bilder så idag blir det en liten bildserie...

Till bönsalladen behöver man:

- Kikärter
- Röda kidney bönor
- Soltorkade tomater
- Persilja
- Rödlök
- Lite vitlök

Balsamvinäger, olivolja, salt och peppar


Kikärter och kidneybönor kan man antingen köpa färdiga på burk eller så kokar man dem först. Då lägger man dem i blöt över natten och kokar dem sen UTAN (går fortare då) salt. Sen ska de så klart svalna innan man använder dem...

Så här går man tillväga:

Börja med att lägga upp baljväxterna i en stor skål...

    

... hacka persilja, lök soltorkade tomater, riv eller pressa vitlöken, häll över olivolja och balsamvinäger och krydda efter smak.

    Cevapcici/Shish kebab:

- Köttfärs
- Lök
- Tomat
- Persilja
- Vitlök

Salt, peppar, gurkmeja, arabisk krydda (heter sju kryddor och finns att köpa i orientaffärer)

Nu gör jag en mer arabisk variant av cevapcici och har i mer saker än vad man har i vanliga cevapcici. Men jag har inte i ägg eller ströbröd och sånt där annat krafs. Det blir alldeles utmärkt gott ändå!
Min variant är inte helarabisk heller då jag gör efter mitt eget huvud och efter vad familjen gillar... fast min svärmor blandade köttfärsen på något liknande sätt.

Jag river löken, för då märks den inte och man lurar de barn som inte vill äta lök. Tomaterna och persiljan hackas smått smått, man behöver inte ta så mycket. Vitlöken river jag i både salladen och köttet.

Jag använder oftast nötfärs men det ska väl egentligen vara lammfärs, men vilken färs som helst går bra... dock är det lite svårt att få dem att hålla ihop om man använder kycklingfärs.

Jag formar köttfärsblandningen till avlånga "korvar" som jag sen lägger på ugnsgallret och grillar i ugnen.

Här har jag blandat klart köttfärsblandningen och börjat rulla köttfärsbitarna...

    

sen grillar jag dem i ugnen och...

Voila!

    

Till detta serveras turkisk yoghurt (ett måste) som är uppblandad med lite salt och olivolja för att få den lite fluffigare och så naturligtvis arabiskt bröd... Man gör små brödrullar (eller stora) som man fyller med sallad, kött och yoghurt...

Liten som stor tycker om det här hos oss... bönor och kikärter kan ibland vara svårt att få barn att äta men det är ju en vanesak.

En jättebra vår, sommar och hösträtt!

Det här utseendet kan man få om ...

2010-04-11 @ 20:04:05


... man är ute och leker i det fina vårvädret en stund!

Prinsessan vet inte vad som hände... antingen var det en insekt som flög in i ögat eller något annat skräp.
Det gör ont och kliar, men vi kan inte se att det finns något där...  Även ögonvitan är helt svullen!

Jag kommer ihåg när jag själv var mindre och fick en allergisk reaktion med ungefär samma svullnad... det var inte kul!

Stackars lilla Prinsessa...

Här ska jag förhoppningsvis vila snart...

2010-04-11 @ 17:35:01
  

... om allt blir som planerat!Sol, värme, bad och god mat!

Hoppas alla detaljer runt omkring blir klara snart... för jag måste ju även lämna besked om jag kan jobba i sommar eller inte.

Håll tummarna för oss!

Nu ska här smaskas...

2010-04-11 @ 17:21:36
... fiskgryta med räkor i! Och till det blir det ris...

Småbarnen är ute och leker i solen, det är bara lille Bror som är inne med mig. Kusinen är och hälsar på en annan kusin idag... så det är extra lugnt och skönt hemma!

Värstinnan och grannflickan var här och höll mig sällskap en stund... dottern hade inget toapapper hemma... så det var väl därför hon kom hit! För att sno lite!

Idag är kroppen helt omöjlig... klarar ingenting! Jag har så mycket jag skulle vilja göra... men inte orkar göra... men den dagen kommer väl också någon gång. Dagen då jag orkar!

Får nog ta mig i kragen snart och göra allt det jag borde göra...

I Göteborg idag!

2010-04-11 @ 11:43:57
Idag är det demonstration i Göteborg. Hela 2 stycken faktiskt!

Den ena är en demonstration mot moskébygget i Keillers park på Hisingen. Den startar 12:00 på Myntgatan 8 och går mot AF Byggs kontor på Theres Svenssonsgata 9.

Den andra är en motdemonstration och startar redan klockan 11:00 på Kvilletorget.

Jag tycker ingenting... båda sidor har rätt på sitt sätt och båda har fel! Se där... där tyckte jag något i alla fall!

Bråkmakare...

Orkar!

Målvakten avgör!

2010-04-11 @ 11:31:35
Innan matchen igår slog vi vad om vilket lag som skulle vinna... jag sa Barcelona och killarna Real Madrid. Och vilka vann? Jo... Barcelona så klart!

Min teori om att den som har snyggast målvakt vinner håller i sig...

Det senaste året har jag bara kollat in målvakterna och sen så har jag sagt vilket lag som ska vinna och jag har haft rätt varenda gång. Moahahaha!

Tror att jag ska börja tippa... det är bara till att ta reda på vilka matcher som ska spelas och så kollar man upp hur målvakterna ser ut... och så tippar man!

Voila!

Och så vinner man...

F*ck tekniker och duktiga spelare... det är målvaktens utseende som avgör det hela!


(ironi... bara för att reta fotbollsintresserade karlar!)

Fotbollskväll

2010-04-10 @ 21:29:36
Två ungar ligger redan slocknade och de andra två är på G!

Ser fram emot en lugn sen kväll utan ljud från ungar som inte vill gå och lägga sig.

Fotbollen börjar klockan 22 och då ska de sova... Barcelona vs Real Madrid. Vilken myskväll!

Kusinen skulle ha gått med sin morbror och kollat på fotbollen på storbildsskärm på en arabisk restaurang, men sen fick de reda på att de inte skulle visa den... så då blir det en fotbollskväll hemma istället!

Idag blev vi ganska många till middagen... både Prinsen och Värstinnan kom.

Efter maten skulle det rökas vattenpipa på ett annat sätt än vad man vanligtvis gör... istället för keramikhuvudet på vattenpipan (huvudet där man stoppar tobaken) så skull vi använda ett äpple... som skulle karvas ur och fyllas med tobak... hm... efter 4 slösade äpplen insåg ungdomarna att det inte fungerade som de ville.

Fast det ska gå... det har jag både hört och läst om!

Nu ska jag käka en macka för det blev inte så mycket mat till mig...

Ha en bra kväll!
Då var det lördag igen då!

2010-04-10 @ 15:07:20
Och det blir inget lördagsgodis idag... bara så ni vet det! Mina ungar ska straffas hårt... :)

Idag är min rygg totalt kass... fick skicka Prinsessan och hennes kompis till affären... för jag klarar knappt att stå upp.

Barnen är ute och leker, det är bara lille Bror som är hemma... den lille snutten sover middag.

Jag har börjat med middagsförberedelserna... idag blir det
mujjadarat efter kusinens önskan... och det är också något som ungarna älskar!

Har pratat med alla barnen utom lill Maran idag... Värstinnan kanske kommer hit en stund sen. Prinsen och Divan hade varit vid Bohusfästning och promenerat, nu var de hemma och städade och lagade mat.

(Knäppt att skriva så här egentligen eftersom jag oftast pratar med dem varje dag eller till och med ett par gånger varje dag... och pratar vi inte så smsar vi.)

Hade egentligen velat åka och eventuellt köpa lite utrustning till mitt projekt idag... får se om det blir av.

Nu ska jag ta och fortsätta med maten...

Ha en underbar lördag!


Sicka ena ungar...

2010-04-09 @ 22:10:33
Fy vad arger jag är på dem!

De där två skolbarnen...

Ikväll är vi ensamma hemma, kusinen är på vift med sin morbror... skolbarnen var inne och käkade middag och sen stack de ut till sina kompisar igen.

Småbarnen och jag hade lekte lite och fixade det sista på tvätten... japp vi har tvättat idag med... sen åt de lite kvällsmat, tittade på tv en stund och så somnade de.

Jag hade sagt till ungarna att de fick lov att vara ute en liten stund till... när klockan var strax innan nio hade de inte kommit in ännu. Då begav jag mig ut på vandring för att hitta dem...

Kusligt men nödvändigt att lämna de två små sovande ensamma hemma... letade på alla tänkbara platser men inga barn! Ibland undrar jag verkligen hur de är funtade... när de vet att de absolut inte får lov att vara ute längre än till att det börjar mörkna lite, helst innan.

De är båda så stora att de också skulle kunna komma på den briljanta idén att ringa hem... eller?

Man blir ju nästan lite smått desperat när man går där och letar efter dem och inte hittar dem någonstans... helt svart ute och inga människor någonstans. Kom på att jag kunde gå och knacka på hos en ganska så ny kompis till dem båda... gjorde det ... och där var de, och hade varit jättelänge.

Fick lov att jaga dem lite...

Nu ska vi mysa och se på film... sen blir det sängen för dem och kanske lite plugg för mamman.

Har bestämt att de har utegångsförbud imorgon...


Har kommit på att jag behöver...

2010-04-09 @ 16:54:49
... en skrivare! Och det så snart som möjligt...

Behöver den för att skriva ut en massa material till mitt projekt. Så idag har jag letat skrivare... och så fort jag får påfyllning i skattkistan ska en liten goding bli min.

Behöver också få tummen ur och köpa antingen en sekretär eller något slags skrivbord som jag kan få plats med i mitt rum... ordning och reda på businessen är a och o.

Känner att jag inte riktigt har den tid jag behöver för att organisera mitt projekt, måste bli lite strängare mot mig själv.

Satt häromkvällen och jobbade på mitt examensarbete som också måste göras klart... har egentligen ända till september på mig... men jag vill ha klart det innan sommarlovet börjar!

Har även påbörjat ett annat litet projekt som hör ihop med det större... där är det också en del pluggande som ligger framför mig. Här har jag emellertid minst sex månader på mig att plugga in allt. Och sen är det bara till att klara av provet!

Till hösten... närmare bestämt i oktober tror jag... är det dags för den tredje delen av projektet och när den kursen är färdig... ja då är det bara till att köra på i egen regi. Dock kommer jag att starta redan innan... då det tredje projektet bara är en komplettering.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här sitter jag och skriver en massa smörja som ingen förstår sig på... dock vill jag inte ÄNNU gå närmare in på vad det är jag håller på med... då jag vill att allt ska klaffa först!

Om jag hinner göra mitt examensarbete och lämnar in det före sommarlovet så har jag dessutom en stor chans att utöver mitt eget projekt få göra ett annat projekt på mer internationell nivå... och det skulle vara underbart!

Men det är något jag inte kan se fram emot ännu... bara undersöka möjligheterna! Det var min mentor som föreslog det hela för mig... för jag själv tänkte inte ens så långt!


Jaja... det är härligt att drömma! En skrivare ska det bli i alla fall...

Jungleparty och kortspel...

2010-04-08 @ 21:11:28
... det är vad vi ägnat kvällen åt!

Jungleparty är ju ett BUZZ-spel som ungarna älskar att spela... det som är extra kul är ju att det är så många kontroller, alla barnen kan spela tillsammans. Är överlycklig för att jag fick tag på det...

Idag åt vi en supergod middag... indisk kycklinggryta med zucchini, champinjoner,paprika och yoghurtsås. Typ hela familjens favorit maträtt!

Prinsen kom också för att äta... han har precis åkt hem.

Jag har varit helt säker på att det är fredag idag... vet inte varför men jag köpte till och med fredagsmys... gissa om jag blev förvånad när jag insåg att det faktiskt inte var fredag. Men det är ju bra... för då har ju barnen ännu en dag påsklov!

Snurriga mamman...


Någon har träningsvärk...

2010-04-08 @ 10:29:36
Denna någon är lill Fan som nu har tränat boxning i dagarna 3. Varje dag strax innan 4 tar han sin gympapåse och kilar iväg... efter en och en halv timma kommer han tillbaka alldeles rödrosig om kinderna och med glittrande ögon och entusiasm i rösten berättar han och visar vad han har lärt sig.

Igår var han så stolt... tränaren hade pratat med honom efter träningen och sagt att om han fortsätter träna så kommer han att vara "bäst i sverige" i sin åldersgrupp om 2 år. Han får ju inte börja tävla förrän han har fyllt 10...

Det är ju bra att tränaren peppar... bara han inte ger ungen för stora illusioner!

Fast den andra tränaren som testade lill Fan för mer än 2 år sen sa också samma sak...

Så kanske han är en liten boxare!

Vilken dag är det idag?

2010-04-08 @ 10:18:34

Ett par dagar hemma så är jag helt borta vad gäller dag och datum... i morse var jag nere i tvättstugan och fick verkligen kämpa för att komma på vilken dag och vilket datum det var...

När man jobbar så har man full koll på datum osv...

Fattar inte varför det alltid är så dåligt med tvättider, det finns aldrig tid när jag behöver det... idag fick jag sno till mig två maskiner från en farbror som redan hade tvättat klart.
Det var väldigt snällt för nu hade vi inte en endaste ren handduk i skåpet...

Igår kväll kom kusinen hem med en jättestor vattenpipa... jag var förstås tvungen att provröka lite tillsammans med honom. Jag har provat förut men det var ungefär 4 år sen...
En klar skillnad... det var en verkligt bra vattenpipa... man märkte verkligen skillnad på kvalité. Svägerskan som rökte vattenpipa minst 3 ggr om dagen när hon bodde här hade en liten, dålig pipa... som hon förmodligen inte skötte som hon borde ha gjort.

Men man klarar sig lika bra utan... eller hur?

Kusinen däremot säger att den är en nödvändighet... har han bara sin vattenpipa, sin dator och cocacola så klarar han sig utmärkt var än han befinner sig i världen!

Nej nu är det snart dags att hämta upp tvätten...


Tystnad råder...

2010-04-07 @ 13:44:15
Är alldeles ensam hemma... inte ett ljud som stör!

(Som honung i mina öron, kletigt och klibbigt...)

Lill Fan och Prinsessan är ute med kompisar, lill Prinsessan och lille Bror är inne hos grannen och leker med de två små prinsessorna som bor där.

Kusinen är ute på vift med sin morbror... han kusinen ville köpa en vattenpipa! Hm... undrar var han ska röka den? Har dåliga minnen från när svägerskan bodde här hos mig...
Brännhål på matbordet och på den nya linoleummattan i det nyrenoverade köket... så irriterad som jag var!
Fast jag tror jag hörde något från kusinen om att sitta ute och röka...

Apropå sitta ute... tror att jag ska ta mig en kopp kaffe ute i solen nu!

Får passa på medan det är lugnt och skönt...

En god morgon

2010-04-07 @ 09:53:46
Här sitter jag och försöker hålla barnen tysta och lugna för att inte störa vår gäst som sover fortfarande... det är inte det lättaste!

De vaknar ju redan innan sju... och naturligtvis är de extra högljudda bara för att jag ber dem att vara tysta. Tjivas och står i...

Men för tillfället är de i alla fall lugna och tysta... det är Madicken på barnkanalen. Lill Fan var på boxningsträning igår och han tyckte att det var jättekul. Han ska dit idag igen...

Ett litet krux är att man måste vara 10 år för att få vara medlem... har dock mailat tränaren för att fråga om det går bra ändå. Tränarens son som är hjälptränare sa att det nog säkert går bra... bara det att lill Fan tex inte får tävla förrän han fyllt 10.

Fy vad slö jag känner mig! Har inte lust med någonting...

Tänker på om det kommer att bli en hård månad nästa månad? Eftersom jag inte har jobbat något vidare mycket nu... har kommit fram till att om jag försöker jobba så mycket det går efter den här veckan, så ska väl nästa månad också bli ok.

Vad kostar det att göra pass nuförtiden? Hela familjen behöver nya...

Hey Soulsister!

2010-04-06 @ 16:17:30
En av mina bloggvänner kallar sig för SOULSISTER. Jag började läsa hennes blogg för flera år sen och under en vad jag tror var en ganska så jobbig period i hennes liv. Hon är en oerhört stark kvinna... och hon verkar vara en varm människa som alltid är glad. Och så är hon fantastiskt duktig på att scrappa och göra fina och personliga kort! 

Jag blir i alla fall alltid glad när jag går in och läser på hennes blogg. Fas jag har varit dum och elak... jag har fått flera fina awards från Soulsister som jag inte har hunnit göra och det skämms jag lite för.

Så jag tänkte... att nu ska hon få en fin award tillbaka från mig... en alldeles egen sång...
Lill Fan är eld och lågor...

2010-04-06 @ 15:19:41
Han kom inrusandes för en stund sen och sa att det hade startats en boxningsklubb här i vårt samhälle. Jag kollade upp saken och det stämde...

Vågar man låta honom börja?

Redan för ett par år sen var han ju och provboxades på en klubb i en annan kommun och där blev de jätte intresserade av honom och LOVADE pappsen att sonen skulle bli något stort inom boxning.

Han är ju jätteduktig i brottning, men har tyvärr tappat intresset där lite... fast de senaste dagarna har vi pratat mycket om brottningen och han var villig att börja igen efter att en riktig MMA-kille sagt att brottningen var viktig!

Men för att jag ska låta honom starta med boxning krävs det en sjutusan till tränare, som verkligen får in i killarnas huvud att boxning BARA är en träningsform och något som absolut inte får andvändas privat och mot andra barn. En tränare som verkligen kan sätta sig i respekt hos killarna...

Jag vill inte ha en bångstyrig tonåring som slår ner mig om ett par år bara för att han inte får göra som han vill...

Vilka tankar va?!

En trevlig kväll...

2010-04-06 @ 15:12:16
... det hade vi igår kväll med barnens kusin som är på tio dagars besök i Sverige! Han bor i vanliga fall här...... i Innsbruck i Österrike.

Som vi har väntat på att han ska komma... småbarnen kommer inte ihåg honom från när vi var i Jordanien, så för dem var det väldigt spännande. Det är så kul att se dem... de försöker ivrigt att prata och göra sig förstådda. Kusinen pratar arabiska, engelska och tyska med dem... han försöker sig även på lite svenska... han är en sån där språkbegåvning. Det fastnar snabbt!
Barnen förstår vad han säger på arabiska men de kan inte prata, utan svarar bara med väldigt enkla fraser.
Lill Prinsessan struntar i om han inte förstår hon pratar på för fullt... enbart svenska och det verkar som att de redan har fått en bra kontakt!

Lill Fan pratar engelska och lägger in arabiska ord här och där... Prinsessan säger inte mycket och lille Bror bara stoppar fingrarna i munnen och gömmer sig bakom mig.

Hela kvällen skrattade vi och frukosten gick också i glädjens tecken... så kul med lite liv och omväxling!

Kusinen och jag har alltid haft bra kontakt, han var min bästis i Jordanien, han brukade ta med mig ut på stan på kvällarna då maken var upptagen med sina kompisar... för inte skulle jag sitta ensam hemma och ha tråkigt. Vi brukar chatta på msn eller facebook... han är fruktansvärt olik sina släktingar i sättet.

Ikväll blir det god mat...

De vann...

2010-04-05 @ 14:27:00
... och jag städar ensam! Som vanligt!

Barnen är ute och leker med sina kompisar...

Men det är ok för då blir det ju som JAG vill ha det... släktingarna skickade jag till en annan kusin istället... otrevlig är jag också!

Men... de kommer hit ikväll och stannar över natten i stället.

Nu har jag bara barnens rum kvar... pest och pina... hädanefter kommer de inte få lov att vara inne... till skolan, ut och lek, in och ät, duscha och i säng. Det är så det kommer att bli... inga diskussioner! De kommer inte att få röra sakerna i sina rum... endast lyfta på täcket och krypa ner i sängen. Jag kommer att sätta upp videokameror i rummen... så jag ser vem som gör vad och sen ska de straffas därefter!

Den som rör kommer att få ett straff som personen aldrig glömmer... personen kommer helt enkelt utan diskussion att få städa upp efter sig. Jag kommer att sitta där och förnöjt gnida mina händer mot varandra och utstöta diverse glädjerop som ... mooooo...aaaah....hahaha!!!

Och sen när de andra har fått se sitt stackars syskon lida... så kommer ingen av dem att våga RÖRA NÅGOT!!!!

GRRRRRRRRrrrrrrrrrr!

Har jag uttryckt mig tillräckligt tydligt? Begrips?


En annan dag

2010-04-05 @ 10:47:28

Dagarna går så fort... ibland känns det som att man inte riktigt hänger med. Ibland är det tvärtom och tiden går så långsamt...

Beror det på vilken sinnesstämning man befinner sig i?

Idag är det grått och trist ute... vill inte göra någonting... men idag måste jag duka upp ett redigt matbord... "släkten är i antågande"

J*kla kusin... komma och hälsa på när jag känner mig som värst! ;)

Ungarna bara gapar och skriker och vägrar att plocka ordning i sina rum... när lill Fan städar i sitt rum slänger han helt sonika ut allt han inte vill ha i sitt rum i det redan städade vardagsrummet.

Jag hatar verkligen de här barnens inställning till att hålla ordning och reda... deras pappa har lärt dem att det bara är jag och endast JAG som ska städa och hålla i ordning. Gud förbjude om någon annan lyfter på rumpan och gör ett handtag...

Ibland så verkligen hatar jag mitt liv...


Snälla kan ni prova...

2010-04-04 @ 21:17:07
... att kommentera det här sista inlägget nu!

Och Dansösen kan du titta på Bloglovin och se om det fungerar nu?

Nu har det hållt på att strula med det sista inlägget så länge att jag inte tycker det är kul längre. Har mailat blogg.se två gånger om det men de sa att det fungerar som det ska... och det gör det ju inte!

Men nu har jag pillat själv... och rättat till det som jag tror var fel!

Få se om det blir någon skillnad...

Idag ska vi tala om sport

2010-04-04 @ 18:04:29
Jag är inte särskilt intresserad av sport...

Jag har aldrig direkt fastnat för någon sport... när jag var ung var jag med i en friidrottsklubb, jag sprang och tävlade bland annat i häcklöpning och jag var hela tiden vettskrämd. Jag sprang fort och hoppade bra men jag var som sagt vettskrämd... som att jag sprang med en revolver i ryggen!

Usch nej... det slutade vi med!

Jag var i min ungdom också med i skytteklubben... det var däremot jättekul och det tycker jag fortfarande om, fast jag inte sysslar med det längre. Fast det är alltid kul att skjuta lite.

På rasterna och fritiden blev det förstås mycket fotboll, det var jag bra på... för jag spelade bara med killar! Då fick man lära sig att tacklas... Nu förtiden står jag ut med att titta på lite fotbollsmatcher då och då... men det är inget jag suktar efter... om inte det är VM eller något sånt och Brasilien är med och spelar, då sitter jag som fängslad.

När jag blev lite äldre var det basket, simning och jazzdans som tog över... 
Basket höll jag på med fram tills jag var ungefär 38 år... inte i något lag utan jag spelade med barnen och maken. Kommer ihåg när de stora barnen var små... då var vi ett gäng mammor som spelade basket på kvällarna.
Men nu är jag nog lite för gammal för att springa runt och kasta en boll i en korg!
Dans var kul... och det är det väl fortfarande... om de håller mig inlåst i ett rum där ingen ser mig!

Simning är väl det jag gillat mest  att utöva och fortfarande gillar, men inte har tid till... samt att promenera då!

Sport på TV blir då enstaka fotbolls och basketmatcher, boxning ( fast bäst är ju Rockyfilmerna, för där vet man att det är på låtsas) och så MMA... MMA är relativt nytt på TV men det är något jag gillar! Och det ser jag ofta på... och nu kanske det snart finns en anledning till att titta på det ännu oftare... hoppas jag! ;)

Nää... sport är inte min grej!

Några av dagens bilder...

2010-04-03 @ 20:45:39
Idag hade vi kul och vädret var bra. Efter fikat hos mormor och morfar placerade ungarna sig ute på deras balkong där det var jättevarmt och skönt i solen.

Morbröderna och kusinerna var också där...sen kom också mormors och morfars bästisar på besök. Dem hade jag inte träffat sen Prinsessan var liten... det var kul! De var väldigt viktiga för mig och mina syskon under hela vår uppväxt... de var det närmaste släktingar vi kunde komma... efter som vi hade morbröder som inte brydde sig och farbröder som bodde långt borta.


Divan & lille Bror                  Morfars tulpaner...                Prinsessan i solen...
i väntan på tåget...


Prinsen njuter av värmen...    Mormors godishöna...         Fjortisarna...


 Mormors påskris...                 Smiling sisters...                The river...


Divan, jag och lille Bror åkte tåget till landet... de andra åkte bil! Sen hämtade Prinsen oss på stationen när vi kom fram.

Vi hade en fin dag!

Men jag har än så länge inte ätit ett endaste ägg den här påsken...

Barnen är jättetrötta så vad jag har att se fram emot ikväll är ännu en ensam lördagskväll...

Just det... kusinen har inte anlänt ännu... han lyckades hamna på fel flygplats i Tyskland och missade därför sitt plan. Han hade sagt till oss att han skulle landa på Landvetter... hm... jag gick in och kollade på nätet och där stod det att han skulle landa på Göteborg City Airport. Bad honom kolla på biljetten och det stämde...
Så nu kommer han imorgon i stället...

Solsken och påsk

2010-04-03 @ 10:41:37


Solen skiner så härligt och barnen är glada... inget bråk på morgonen för en gångs skull... kan nog bero på att lill Fan inte är hemma!

Nu har alla barnen duschats... och alldeles strax ska mamman ut och köpa present till morfar och fylla på busskortet... sen bär det av med tåget.

Ha en underbar dag!

Det har verkligen varit en lång fredag!

2010-04-02 @ 23:40:53
Var ju uppe tidigt imorse... fixade god frukost till oss alla. Väckte Prinsen så att han kunde åka och ta ut pengar till mig. Pengar för att betala bokhyllan med...

Sen levererades då hyllan...

Prinsen och lill Fan åkte härifrån. Lill Fan skulle till Lek & Buslandet med Divan och vänner till henne. Sen fick lill Fan stanna kvar och sova över hos Prinsen och Divan.

Vi åt en jättegod middag... torsk och räkor i ugnen med ljuvligt god sås och så hade vi ris till det... uppskattades av alla! Mmmm ... jag vill ha mera kyckling sa lille Bror... allt som är gott är kyckling för honom.

I morgon får vi besök från  utlandet... det är småbarnens vuxna kusin som kommer i från Österrike på två veckors besök. Honom har jag inte sett sen vi var i Jordanien för 8 år sen...
Hans bror som bor här vet inte om att han kommer... jag har fått lova att vara tyst och inte berätta!
Så imorgon kväll ska kusinen hämtas på flygplatsen av Prinsen.

Imorgon fyller morfar år... och förmodligen ska vi dit imorgon om inga hinder dyker upp. Ska bli kul!

Nu för en stund sen somnade äntligen de två småttingarna... äntligen ska jag och Prinsessan få sätta oss och mysa lite tillsammans ensamma. Bara vi två!
Det händer inte ofta... fast nu är det så sent så vi kanske inte orkar hålla oss vakna så länge till.

Vi har varit riktigt duktiga i dag och vårstädat vardagsrummet... flyttat på alla möbler och städat ordentligt i varenda vrå. Lagt på den nya mattan och börjat fylla den nya hyllan.

Den ser betydligt bättre ut med lite saker på hyllorna... Hasta la vista babysar!
Nu är den på plats...

2010-04-02 @ 12:17:31
... bokhyllan!

Stor och tung som f*n! Killarna fick verkligen kämpa...

Det är med blandade känslor jag ser på den... jag är så osäker på färgen! Jag gillar det mörka, men kommer jag att stå ut med det?

På något sätt känns det som att de jag köpte hyllan ifrån har haft den i ett stall eller kanske i en gårdsbutik...

Får nog skura den!

Men modellen är rätt...

Få se om den får behålla sin nuvarande färg eller om den blir vit!

Föräldrars försörjningsskyldighet

2010-04-02 @ 00:12:54
Hur länge är en förälder egentligen skyldig att försörja sitt barn?

Har tänkt på det en hel del den senaste tiden... dels på grund av hur de stora barnens pappa uppför sig gentemot barnen och dels för att Värstinnan befinner sig i en ingalunda rolig situation.

Sen har jag även märkt att det finns andra föräldrar som också har problem med detta...

Jag tycker ju att man ska försöka hjälpa sina barn på bästa sätt så länge som möjligt och efter den ekonomiska kapacitet man har. Har man gott om pengar kanske man kan hjälpa dem lite mer, men har man lite pengar att röra sig med så får ju barnet/ungdomen rätta sig efter det...

Det finns ungdomar som inte förstår att föräldrarna inte har stora skattkistor att hiva pengar ur. Ungdomar som vill leva över sina tillgångar... De blir arga på sina föräldrar, gnäller och kallar dem för elaka saker istället för att faktiskt ta ett eget ansvar. Är man 18 så är man ju trots allt enligt lag... VUXEN... och då borde man faktiskt kunna ta ansvar och känna sina begränsningar.

Enligt lagen så har föräldrar underhållsskyldighet fram till dess att barnet fyller 18 år, men det finns undantag och det är när barnet fortfarande går i skolan då det blir myndigt.
Då är föräldrarna underhållsskyldiga under den tid som skolgången pågår... men bara tills barnet fyller 21.
Till skolgång räknas  studier i grundskolan eller gymnasieskolan eller någon annan jämförlig grundutbildning... dock gäller inte universitetsstudier.

Om barnet alltså är över 18 år, inte går i skolan och bor hemma så kan man alltså söka hjälp hos socialförvaltningen. Vet inte om det är många som gör det men den möjligheten finns i alla fall...

Jag själv är i den situationen att jag kan erbjuda mina vuxna barn mat och uppehälle, kanske lite fickpengar, men inte i några stora mängder...

Jag skulle inte slänga ut dem och inte låta dem gå hungriga... men de måste ju också visa ett intresse för att klara sin egen försörjning och acceptera de villkor som gäller utan en massa gnäll.

Är de inte nöjda med det jag har att erbjuda dem så vet jag inte vad jag ska göra...

Och du andra mamma i samma situation... bry dig inte om vad "barnet" säger... jag vet hur det känns och hur ledsen man blir. Du har gjort allt du kan... du är ingen trollkarl!

Det är helt enkelt omoget och dålig stil av barnet att säga och uppföra sig på det viset... klart att det också är en besvikelse för dem, men att bli vuxen innebär ju faktiskt att ta ansvar för sig själv...

Man ska dock inte försvinna som förälder och stöd... man ska alltid finnas där med ett vakande öga och en hjälpande hand. Hjälpande... inte stjälpande!Regnet faller inte sakta...

2010-04-01 @ 22:14:18
... det bara forsar ner!

Prinsen hämtade mig efter jobbet idag... och då... när jag väntade på honom, han var sen för han skulle lämna av Divan någonstans på vägen... fick jag erfara hur mycket det verkligen regnade.

Vi stannade till på ICA på vägen hem och köpte lite mys... naturgodis, cider, baguetter och övriga ingredienser för att göra goda baguettmackor med tonfiskröra i.
Prinsen ska sova över här idag... det var så längesen sist! Vi ska mysa och se på film...

Jag jobbade ju kväll idag... och cheferna var fortfarande kvar på jobbet när jag kom dit. Frågade om det fanns något jobb för nästa vecka... men nej... fick svaret att jag kunde ju hoppas på att det var någon som blev sjuk!

Känns lite konstigt att efter ha jobbat så mycket... heltid nästan hela tiden... och nu plötsligt få 5-10 timmar på en vecka. Knepigt men jag förstår ju också varför... jag tackade ju nej till vikariatet och får väl skylla mig själv.

Tre av de timanställda började den här veckan på sin vik och veckan innan började 3 stycken som jobbat på andra förvaltningar i stan innan. Och nästa vecka kommer 3 personer tillbaka ifrån föräldraledighet och sjukskrivning...

Klart att det inte finns lika mycket timmar att få längre! Men jag är nöjd om jag får ihop pengar för en halvtid varje månad... då klarar jag mig bra!

Nu har mina ägg kokat färdigt så nu är det dags att göra mackorna...

Imorgon förmiddag kommer de med bokhyllan! Spännande...

The sun is back...

2010-04-01 @ 12:10:33
... hoppas den stannar nu!

Dagen har varit lugn hittills... har gjort en del pappersarbete... mailat med "min mentor", som snart ska till Singapore och ha utbildning. Låter spännande!

Åt en dunderfrukost med småbarnen...

Ska fixa lite till och sen bär det iväg till jobbet!

Sen... ikväll... då ska jag förbereda mig för den långa flygfärden... moahahahaha... mot Blåkulla!


RSS 2.0