En lång dag

2009-01-31 @ 22:45:59
Vilken lördag... den känns så ovanligt lång!

Idag har det inte hänt särskilt mycket... ungarna har lekt med sina kompisar och jag har inte gjort något speciellt... suttit och glott för det mesta, förutom två turer till affären och matlagningen då... och jag har ju plockat ur och i diskmaskinen också!

Divan hade sovit borta så hon var inte hemma på morgonen, Prinsen gjorde sig i ordning för att gå på ishockeymatch med jobbet, maken försvann tidigt för att fixa med det sista inför kvällen... just nu pågår festen för fullt. Divan och hennes kompis är där för att servera...

De minsta sover, lill Fan och Prinsessan ska precis gå och lägga sig... och jag, lill Maran och grannflickan ska se på film.

Dagens middag bestod av tacos...

                                      

Fast and the Furious 3

2009-01-31 @ 02:13:00
Det blev filmen vi såg ikväll... jag och alla barnen som var hemma, det vill säga alla förutom Divan och Värstinnan.
Vi åt popcorn och drack saft... inga starka drickor här inte!

Barnen gillar när det är lite fart och fläng i filmerna och det var det definitivt i den här...

Tycker att huvudrollsinnehavaren är så sööööt!

       

       

Nu är det läggdags för alla mammor... det är tyst och stilla i hemmet och ute faller snön! Jag hoppas den ligger kvar så att vi kan gå ut och åka pulka imorgon... för första gången den här vintern!

I did it...

2009-01-31 @ 02:01:25
Jag fixade vasken utan att få hjälp utav Prinsen och utan att peta på en endaste äcklig grej...

Jag köpte en burk Kaustiksoda för avloppsrensning... och det gjorde susen!

Men jag kan tänka mig att det inte är särskilt bra för miljön. Men jag snålade på medlet... tog inte alls så mycket som det stod att man skulle ta...

Hällde faktiskt i lite i handfatet och i badkaret också när jag ändå höll på... för det stod på burken att det löser upp hår också!

Så nu slipper alla långhåriga flickor i den här familjen ha dåligt samvete för eventuellt stop i avloppet... och mamma slipper rensa bort skiten då det blir stopp...

Tiden bara rinner iväg

2009-01-30 @ 19:23:40
Jag fattar alltså inte hur fort en vecka går...

Det hinner knappt bli måndag förrän det är dags för helg igen. Just nu sitter jag här och väntar på att lill Maran ska komma hem. Hon har inte varit här på flera veckor... har bara sett henne en enda gång det här året. Hon är i den åldern då kompisar är det viktigaste i livet...

Det är så jäkla tråkigt när inte barnen är hemma, jag känner mig inte hel... som om en del av mig är frånvarande!

Och så känns det inte bara för att jag inte har något annat att göra... jag har en massa projekt på gång, planer och idéer så egentligen tänker jag inte så mycket på dem när de inte är här... men det känns inom mig....saknaden!

Jag kan inte förstå föräldrar som tar sina barn och flyttar långt bort från den andra föräldern... ok om man hade en massa problem sinsemellan och om den ena föräldern kanske inte var bra för sina barn, men annars... näpp!

Hela den här veckan har jag verkligen känt mig ensam... maken har stor grej på gång i morgon och har varit upptagen med det hela veckan från tidigt till sena natten. Hoppas bara han får sin belöning för det också!

Divan har jobbat idag och nu är hon hos sin kompis för att snofsa sig inför kvällens utgång, Värstinnan är hos the Man och Prinsen är nog hemma hos pappsen.

Alla småbarnen är inne i lill Fans rum och bygger koja i våningsängen... idag fick de välja mat... och naturligtvis blev det korv med bröd. Jag åt god kyckling, potatis, sparris och vinsås som Divan hade med sig hem till mig från jobbet. Det var gott!

Har bara sökt tre jobb den här veckan... handledaren på kursen kommer att skälla på mig på måndag... men det finns ju inget att söka (som jag vill söka...hm)

Ha en trevlig fredagskväll gott folk!

Tänker på dig gumman

2009-01-30 @ 19:07:11
Min vän i nöden, min syster... även om vi inte ens är släkt egentligen!

De här sista dagarna har jag mått så dåligt över din situation... jag vet att du vet att jag har upplevt  detsamma!

Det är hårt, det är svårt... man vill bara gråta... vet inte vad man ska ta sig till... men någon gång så lättar det och ljuset kommer tillbaka...

Jag finns här för dig alltid...  Szeretlek nagyon nagyon mindörökre!

                        

Moahaha... tokshoppat!

2009-01-29 @ 17:04:14
Nu har jag tokshoppat igen...

En bra dag, för nu känner jag mig nöjd!

För endast 250 riksdaler lyckades jag få en tvådelad pyjamas, en fleecetröja, en kofta, ett par byxor och en body till Bebben, samt ett par jeans till Prinsessan och en kofta (från Gina) till Värstinnan.

Det är inte dåligt!

Vår i Jordanien

2009-01-29 @ 14:12:55
Tänk att i vissa länder är det redan ganska varmt och vårligt... det skulle vara så mysigt att befinna sig på något sånt ställe JUST nu... när blir det någon gång min tur?           


             

                

            

             

            

Är det vanligt att...

2009-01-28 @ 18:50:28
... få stopp i köksvasken? Det har jag fått nu och det har då aldrig någonsin hänt förut...

Så nu måste här rensas... och som vanligt så är det väl jag själv som får ta itu med det!

                                 


På västfronten intet nytt

2009-01-28 @ 13:07:44
Här händer inte mycket!

Samma visa varje dag...

Skicka barnen till skolan, lämna småbarnen på dagis, hem och söka jobb, fixa lite, hämta barnen, handla, laga mat, läxläsning...osv

Inget roligt eller spännande som dyker upp!

Är faktiskt ganska så trött på det hela...

Rara barn

2009-01-27 @ 23:33:15
Så här gick det till då vi var bortbjudna på middag sist... värdfamiljen hade endast en liten ettåring men han var med på allt!


                     

När lill Fan håller i leken blir det brottning...

Sushidags...

2009-01-27 @ 23:11:56
Innan Divan flyttade utomlands så var det hennes och min lilla grej att gå och äta sushi lite då och då...

Under det halvår då hon var borta gjorde jag inte så mycket som att ens titta på en sushibit. Idag var det då dags för oss igen...

Divan har ju ätit det ett flertal gånger sen hon kom hem, men jag har inte gjort henne sällskap... och vet ni vad... det blev som nypremiär igen!

Första gången jag åt sushi så tyckte jag inte att det var så där jättegott eller märkvärdigt... det blev liksom godare och godare för varje gång...

Och idag var det så där igen... det var inte särskilt gott tyckte jag...smakade precis som första gången jag åt det! Få se om det är godare nästa gång...

                                    

Jag och vissa andra tycker att...

2009-01-27 @ 15:30:01
... det är mysigt med en stor familj! Det är det, men det är jobbigt också... man kan ju inte vara sams jämt!

Men hur mysigt är det när man går på jobb intervju och de frågar om familjen och hur många barn man har...

Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det...

Jag är stolt över alla mina barn och skulle aldrig i livet välja bort någon av dem... de är mina och jag älskar dem och jag klarar av dem. Åtta är många, men jag skulle kunna tänka mig att ha fler... eller andra barn som inte är min egna biologiska! Jag älskar barn.. de är den största meningen med livet, men inte den enda!

Men hur ser andra på min barnaskara?

Första gången jag var på intervju blev jag helt ställd när jag fick frågan om hur många barn jag hade... "Oj, jag har många..." blev svaret... hon satt kvar med ett leende och väntade på en fortsättning... "hela åtta stycken!"

Då var det hennes tur att säga: "Oj, ja det var många! Men hur... du ser ju så ung ut, hur har du hunnit?"

Sen skrattade hon och sa: "Imponerande!"

Hon var rekryterare på ett bemanningsföretag och det här med barnen ledde till en liten diskussion. Jag tycker på något sätt att det är pinsamt att säga att jag har åtta barn just i den situationen... för jag tror ju automatiskt att arbetsgivaren kommer att tänka som så att ... nej men då kommer hon bara vara hemma för vård av barn hela tiden... det är ingen idé att anställa henne.

Rekryteraren sa att jag inte alls skulle tänka så utan se det som en merit och erfarenhet och att det visade på engagemang och ledarskap...

Hur skulle du tänka om det var du som var arbetsgivare?

Jag är så duktig...

2009-01-27 @ 15:09:12
En mönsterelev... haha!

Igår var det dags för kurs på AF igen... Vi hade fått en massa hemläxa förra gången, en del skull vi lämna in skriftligt.
Jag mailade uppgiften till handledaren i söndags kväll... för min skrivare fungerar inte!

Vi gick igenom de andra uppgifterna på kursen och det var inte direkt många som hade gjort dem...
Handledaren sa inte ett ord om inlämningsuppgiften... jaha tänkte jag... så viktig var den... jag hade alltså jobbat i onödan... grr!

När kursen var slut och vi redan hade tagit på oss ytterkläderna för att gå sa handledaren plötsligt: "Ja, och alla ni som inte lämnat in den skriftliga uppgiften kommer tillbaka hit inom två timmar och lämnar in den, annars är jag tvungen att meddela a-kassan"

Det gick ett sus genom gruppen och protesterna började höras... puh... då hade jag gjort rätt i alla fall!

Älsklingarna

2009-01-25 @ 21:49:07
     

Idag händer det saker

2009-01-25 @ 13:12:48
Fick förut reda på att min pappa nästan gick bort i torsdags...

Pappa har KOL och får allt svårare och svårare att andas. Nu hade han fått en jätteförkylning och blivit så dålig att han fick åka in akut med ambulansen till lasarettet. Han hade nästan inget syre i blodet och hjärtat blev så svagt att det var riktigt kritiskt en stund.

Min lilla pappa...

Vilka "idioter" det finns...

2009-01-25 @ 13:06:53

Idag är jag en vansinnig mamma... med lust att mörda!

Prinsen var ju ute i natt. Han har aldrig kommit hem en endaste gång och varit "för" full... han dricker inte så mycket utan är väldigt försiktig av sig.

Men i natt ( rättare sagt kl 6 imorse) var han helt konstig när han kom hem... Han var inte så borta att han inte kunde föra sig eller tänka någorlunda klart... men hans ögon var helt konstiga och hans kropp ryckte till med jämna mellanrum.

Jag var uppe och öppnade porten åt honom genom porttelefonen, sen gick jag in och la mig igen. Det tog ovanligt lång tid för honom att komma upp, förmodligen hade han åkt till fel våning för jag hörde dörren till trapphuset smälla igen innan han öppnade dörren och kom in. Han brukar vara tyst... men den här gången smällde han armbågen eller något i dörren när han ryckte till...

Jag rusade upp...

Jag konstaterade rycken plus att han såg konstig ut i ögonen , han själv trodde att han hade hicka, men det var inte hicka det var ryck! Han var törstig och ville dricka vatten men det smakade äckligt sa han! Jag frågade hur han mådde och han sa att han mådde bra men att han kände sig konstig. Hans kompis hade också sagt att han var konstig och aldrig hade sett honom så här förut.

När vi pratade så fnissade han till ibland och samtidigt såg jag att han var besvärad och tyckte det var obehagligt, det kom tårar i hans ögon... hemskt att inte förstå vad som är på gång i kroppen!

Han la sig och jag gick och väckte maken för att han skulle komma och kolla hur sonen ryckte... jag kunde absolut inte gå och lägga mig igen. Jag var tvungen att observera sonen... rycken påminde mig om de ryck en epilektiker kan få innan ett anfall... det var jätteobehagligt!

Jag ville att han skulle sova på soffan så att jag kunde ha koll på honom, men han klättrade envist upp i våningsängen i lill Fans rum... och jag som den mesiga mamma jag är... la mig i underslafen med lill Fan. Där låg jag och lyssnade efter varje litet andetag och ryck... en lång stund efter att han somnat slutade rycken, men jag fortsatte att kolla honom ändå.

Tycker fortfarande att han verkar lite borta... kan ju vara så att han bara har en rejäl baksmälla, men vad ska man göra...

Både han själv och hans kompis tror att någon måste ha stoppat något i hans dricka...

Usch, det är precis såna här saker man som mamma är så fruktansvärt rädd för!


The Break-up!

2009-01-25 @ 12:06:54
Filmen jag såg igår var en romantisk komedi (fast det var inte så mycket romantik) med Jennifer Aniston och Vince Vaughn.

Innan filmen började fick man välja sida... hans eller hennes. Jag valde förstås hennes och då spelades filmen upp ur hennes synpunkt. Det är tydligen så att man kan se två olika varianter av filmen beroende vems sida man väljer... såg sen att man även kan variera slutet.

Vad filmen handlade om behöver jag ju knappt berätta... titeln säger allt!

Filmen var bra, men den variant jag såg hade inte det slut som jag velat ha...

Fast "hennes" version stämde väldigt väl in på hur maken och jag har det just nu... det var nästan skrämmande likt!

                  

Dags för lite "enmansmys"

2009-01-24 @ 22:08:54
Idag har jag varit ensam med småbarnen hela dagen... var till och med en riktigt dålig och elak mamma... när lill Prinsessan och Bebben sov middag smet jag ut alldeles ensam till affären. Jag var helt enkelt tvungen att ha en stund för mig själv och Prinsessan och lill Fan var mer än gärna barnvakter.

De stora tjejerna har jobbat i stallet hela dagen... allt från skötsel, mockning och utfodring till barnkalas på ridskolan! Inte förrän sent på eftermiddagen fick de ge sig ut på sin egen efterlängtade ridtur.

Jag och småttingarna har tillbringat dagen med att storstäda i vardagsrummet så där härligt ordentligt...

De har precis lagt sig... efter att ha fått vara uppe lite extra länge. Vi har haft lördagsmys med dricka och kanellängd och var sin pytteliten godispåse. Och så har vi tittat på Ebba & Didrik... en serie som gick på tv när de stora barnen var små.

Nu är det alltså dags för mammas eget mys... en kopp chai te och en god kalkonsmörgås... och naturligtvis en romantisk mammafilm.

Prinsen ska ut och festa ikväll eller natt och det betyder oftast att mamma får en nattgäst... då det är lättare att ta sig hit än hem till pappa och förmodligen billigare också då de flesta kompisar bor här och de kan dela taxi.

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med favoritkudden, en mjuk filt och en massa ljuslyktor tända och så förstås ... min film och mitt mys!

Och ännu än dag har gått till ända...

Have you ever seen the rain

2009-01-23 @ 22:23:19

Tv:n står på och de spelade den här låten i en film alldeles nyss...
Jag har alltid gillat den...

Rida rida ranka...

2009-01-23 @ 21:27:54
... hästen heter Blanka!

Imorgon ska Divan och Värstinnan iväg och rida. De ska vara borta över natten, så det blir nog ridning både imorgon och på söndag. Så mysigt! Jag önskar att jag också kunde åka med...

Det är sånt här som jag skulle vilja göra med tjejerna nu när de är stora... fast just nu så säger min rygg nej till sånt!

Det är i alla fall jättebra att tjejerna är sams och kan umgås utan att bråka med varandra. Nu börjar de lite att vara så som systrar ska vara mot varandra...

Hade jag själv haft en syster så hade vi nog aldrig aldrig blivit ovänner... utan alltid varit de bästa vänner!

                      

Är det fel...

2009-01-23 @ 19:10:30
... att vilja försvinna från jordens yta ett tag! Att bara dra sig undan och resa bort någonstans... långt bort från hem och barn och allt det vardagliga.

Känner att det är något jag  verkligen skulle behöva göra. Att bara vara ensam och inte tänka en endaste tanke på mitt vardagsliv.

Men det är kanske inte något en mamma gör... bara så där!

                          

Att bara få vara, att få känna solens varma strålar mot min hud... att få  sluta ögonen och bara höra fåglar kvittra, känna doften av mimosa...

Längsta sovmorgonen på år & dar!

2009-01-23 @ 14:59:52
Idag var jag uppe tidigt och skickade iväg skolbarnen till skolan... sen gick jag och la mig igen!

Maken tog hand om dagisbarnen och gick och lämnade dem...

Jag vaknade när klockan var närmare ett och då var småbarnen redan hemma från dagis igen.

Jag sov så hårt att jag varken hört barnen på morgonen eller när de kommit hem igen... som att jag varit helt borta, det enda jag minns är att det var så gott och varmt i sängen och att kudden och täcket var så ovanligt sköna och mjuka... fastän det var samma gamla vanliga täcke och kudde!

Varför sover jag inte så gott jämt?!

Bebben är allt en liten flirtis

2009-01-22 @ 16:33:18
Han gillar att gå på dagis min Bebbe... så mycket att han nästan inte vill gå hem därifrån.

Och innan jag väl får honom med mig så ska han pussa alla de snygga fröknarna... han är allt en liten flirtis!

                        

GIMP- ett gratis alternativ till Photoshop

2009-01-22 @ 16:28:22
För några dagar sen laddade jag ner GIMP som är ett gratis bildbehandlingsprogram. Ok det är kanske inte lika bra som Photoshop men det är ändå inte dåligt...

Ska ge det en chans!

Det finns massor av tutorials om hur man anväder det. Photoshop har nog lite mer automatiska effekter. Om man är nyfiken och har upptäckarlust så verkar GIMP vara perfekt.

Så nu så ska jag GIMPA lite innan jag börjar med maten...

Privatlärare

2009-01-22 @ 16:17:09
Idag var jag då privat datalärare åt damen från söka jobb kursen...

Vi träffades vid biblioteket och skaffade oss en dator i datasalen och där satt vi sen bland alla ungdomar. Jag hade funderat ut innan vad jag skulle lära henne. Om man inte har dator hemma och behöver kunna gå in på vilken offentlig dator som helst så är det ju bra att ha alla sina saker samlade på ett ställe som kan nås från alla datorer. Eller hur?

Jag gjorde en gmail till henne och öppnade ett googlekonto... på så sätt kan hon både maila och skriva sina dokument och dessutom spara dem på vilken dator som helst som har internet. Vi skrev också ett CV åt henne som vi både sparade och skrev ut i ett antal exemplar då hon föredrar att gå direkt till olika arbetsplatser och presentera sig.

Idag var hon dessutom lite gladare för hon och hennes man hade pratat igenom saken och tillsammans kommit överens om att eftersom hon mår så dåligt och känner som att det inte är någon idé att söka jobb så är det  lika bra att hon går i pension redan nu.

Hon sa att hon kände sig jättelättad... hennes man har nyss gått i pension och han har varit orolig över hur det skulle vara att vara ensam hemma hela tiden utan att ha något att göra... men nu ska de starta sitt nya liv tillsammans istället... och de hade till och med bestämt sig för att köpa en laptop.

Hon var i alla fall jättetacksam och sa att hon skulle komma ihåg mig i sitt testamente... haha!

En oanvänd present...

2009-01-21 @ 18:19:51
För två år sen fick jag den här söta glasflaskan i present utav Prinsen... jag tycker jättemycket om den och jag har varit så rädd om den. Så rädd att jag ställde in den i vitrinskåpet och där har den sen stått utan att bli använd... jag trodde att någon skulle ha sönder den om jag lät den vara framme...

Men nu har jag plockat fram den och använder den flitigt!

                  

Visst är den fin och finurlig?

Oliver

2009-01-21 @ 18:12:56
Idag var jag på ica och handlade... jag skulle bland annat köpa oliver... som är gott att mumsa på då man blir lite småsugen på något gott.

Den här veckan har de ett erbjudande då man kan köpa 3 burkar med oliver för en tjuga... det var icas eget märke och det fanns många olika sorters fyllningar.

Jag valde en burk med ansjovisfyllning, en med het chili och till sist en med grönmögelost...

Väl hemma hade vi provsmakning... och vi fann att den med grömögelost i tilltalade oss mest.

                 

Ansjovisen kom  inte riktigt till sin rätt tyckte vi och varför skriver de het chili? Den var då verkligen inte stark...
De hade även en burk med citonfyllning... det kanske man kan prova på en annan gång!

I natt sov jag som ett barn

2009-01-20 @ 17:43:05
Divan sov borta i natt och då passade jag på att låna hennes nya anatomiska kudde... som jag sov... minns inte när jag sov så gott sist! Jag brukar alltid vakna minst hundra miljoner gånger under natten för att jag alltid får så ont och blir så stel.

Men inte i natt...

Förutom kudden så hade jag också tagit en voltaren och en alvedon tillsammans... det höll värken borta och stelheten märktes inte ens!

Tror att jag också får införskaffa mig en sån där kudde! Eller hoppas på att hon sover borta ofta...

Så fort jag lämnat ungarna på dagis i morse så sprang jag hem och gick och la mig igen... jag kunde inte motstå kudden... jag var bara tvungen att lägga mig igen.

Det gäller att tro på sig själv.

2009-01-20 @ 17:38:20
Det verkar som att det idag är väldigt viktigt att kunna "sälja" sig själv på arbetsmarknaden. Att kunna visa framfötterna och vara störst, bäst och vackrast typ!

En marknad perfekt för dagens ungdomar som ju har väldigt höga tankar om sig själva...

Tänk vad bra det hade varit om vi äldre hade varit lika bra på att framhäva oss själva... som det är nu så sitter man nästan lite och skämms över att ens nämna något som man är bra på.

Man måste vara framåt, orädd, rakryggad och verkligen tro på sig själv! Det är som att man nästan måste ändra personlighet för att vara attraktiv på marknaden.

Kanske de skulle ha en kurs i att "pusha och stärka" de arbetssökande i stället... nu känns det nästan mer som om att de försöker sänka dem...

Idag har jag suttit hela förmiddagen och engagerat mig i jobbsökandet... har sökt två jobb... fler hittade jag inte som passade... men jag hittade en massa till Divan som hon ska söka.

Hur skriver man ett säljbrev? Hur säljer man sig själv på bästa sätt...

Att söka jobb= en arbetsdag

2009-01-19 @ 23:56:34
Idag har jag varit på kurs hos arbetsförmedlingen... som helt arbetslös måste man vara med på aktiviteter! Så är det bara...

Idag fick vi lära oss att vi ska lägga upp en struktur för varje dag... arbetssökandet ska vara i 8 timmar varje dag, precis som om man jobbade. Man ska alltså ägna den största tiden av dagen åt att söka arbete på olika sätt, antingen genom att svara på platsannonser, gå runt personligen och söka jobb eller skicka ett så kallat "säljbrev" till olika företag.

Någon kommenterade (personen tyckte att 8 timmar /dag var för mycket att ägna åt jobbsök) och fick till svar ... "ska vi minska ersättningen också då tycker du eller?"

Vidare så måste man söka 10 jobb per vecka som minimum... man ska inte heller söka bara de jobb som man verkligen vill ha eller skulle trivas med, nej man ska söka allt som man skulle kunna klara av... oavsett om man skulle hata det eller ej!

Det är hårda bud... vi fick en massa hemläxa också som ska lämnas in skriftligt vid nästa tillfälle. En dam som var över 60 och som varken hade datakunskaper eller tillgång till data frågade om hon kunde lämna in handskrivna svar... men näpp... svaret blev att det fanns en dator i kundtjänsten som hon kunde använda...

Men... började hon... jag vet ju inte hur man gör! Ingen svarade... de låtsades helt enkelt som om att de inte hörde henne.

Jag blir så sur på sånt... jag vände mig mot henne och sa att hon och jag kunde ha en "date" i veckan och träffas på biblioteket... så ska jag lära henne det hon behöver kunna. Hon blev jätteglad! Så nu har vi en date på torsdag förmiddag...

Jag förstår inte varför olika myndigheter alltid ska bemöta den lilla människan så hårt... och totalt utan känslor!

Vi var tio personer på kursen och alla utom en ung kille och jag såg väldigt dystert på sin framtid... kolsvart... var det en tjej som uttryckte sig! 

Kanske kommer att bli riktigt kusligt det här...

Att åka kommunalt

2009-01-18 @ 22:38:03
Har aldrig tänkt på det förut, men gud vad jobbigt det är att åka kommunalt med barnen... i alla fall på kvällstid och när det är många byten.

Idag har vi varit borta nästan hela dagen... vi var bjudna på middag hos makens kompis. Jättetrevligt och jättegod mat!
Det känns så konstigt att bara kunna sätta sig till bords och äta utan att ha lyft ett finger för att färdigställa maten...

Det uppskattar jag mycket, för det är inte ofta det händer!

Ännu perfektare hade det varit om vi hade kunnat gå dit utan barn...

De kan vara så jobbiga ibland!

En riktig slappardag

2009-01-18 @ 00:35:38
Oj vad det har gått långsamt idag! En riktig slappardag...

Vi sov länge allihop på morgonen... och idag är jag uppe länge för imorgon har jag inget jobb att gå upp till, känns riktigt skönt faktiskt för jag har jobbat varenda söndag ända sen i  våras.

I förmiddags satt vi framför datorerna och tittade efter lägenhet åt Prinsen... det är inte så lätt att hitta rätt läge, rätt pris och alla andra önskemål som unge herrn har. Man ska väl inte ha för bråttom heller vad gäller lägenhetsköp...

På eftermiddagen var jag och Prinsen ute och tog en runda inne på köpcentret, imorgon ska vi bort på middag och jag ville köpa en liten present till vårt värdpar.

Väl hemma igen satte vi igång med maten... idag blev det paj gjord på filodeg med fetaost och spenat, grillade starka kycklingvingar och sallad gjord på avocado, fetaost, gurka och rödlök. Det var riktigt gott!

                       

Mera Toscana...

2009-01-16 @ 18:21:05
När jag kom hem från biblioteket stod TV:n på... det var en arabisk kanal, Qatar närmare bestämt och de visade precis ett program om Toscana.

Så underbart vackra bilder! De visade en massa lanthus... flera av dem var flera hundra år gamla, stenhus... men upprustade och renoverade inomhus... så jättefina!

Jag tycker det är så fint! Så enkelt men ändå så vackert och hemtrevligt... vitkalkade putsade väggar, stenväggar, takbjälkar i mörkt trä som syns, trägolv, rustika möbler... och alla dessa vackra trädgårdar, en del riktigt vildvuxna med ändå så charmiga...

Jag blir sjuk när jag ser sånt... vill ha, vill ha och återigen vill ha!

                

Det tog aldrig slut...

2009-01-16 @ 18:00:45
Divan och jag gjorde ett besök på vårt kära bibliotek i eftermiddag. Divan skulle skriva ut ett gäng CV och personliga brev, men som vanligt så är det alltid något som är galet när man kommer dit.

Sist jag var där var skrivaren ur funktion idag var den riktigt på alerten, den spottade ut papper efter papper på grekiska...

Någon människa hade förmodligen inte förstått att papperna var slut i maskinen och försökt ett antal gånger att få den att skriva ut det personen ville ha... och på så sätt åstadkommit en jättekö av dokument till utskrift...

Och så när då den här mamman, jag alltså, kom och genast fattade att papperna var slut, hämtade nya och satte i och vips startade skrivaren och sprutade ut papper efter papper... papperna tog slut och jag fick gå och be om fler... 
Då jag hämtade dem frågade jag bibliotekarien om man inte kunde gå in och stoppa utskrifterna, om man kollade alla datorerna... men nej sa hon, det var något man skulle vara tvungen att ringa till Stockholm om...

Gick tillbaka till datasalen och ville inte riktigt ge mig... man kan väl visst stoppa utskriften! Frågade en kille som verkade kunna data, men han sa att man det måste vara administratören som gjorde det...

Ok... papperna tog slut igen! Vi kom på att vi kunde vända på dem i stället för att hämta fler... skrivaren blev varmare och varmare men den bara fortsatte att spotta ut utskrifter... fortfarande på grekiska!

En annan bibliotekarie kom in i datasalen för att kopiera något... jag ställde samma fråga till honom... att borde det inte gå att stoppa skrivaren... jo sa han det går allt och så gick han till den första datorn i raden och tog bort kön. Jag tog en annan dator och så fortsatte vi genom hela salen, och äntligen till slut... så stannade skrivaren!

I lite mer än en timma höll den på...

Divan var jätteglad att hon till slut fick sina papper utskrivna!

Härligt kallt...men ingen snö :(

2009-01-16 @ 17:29:26
Idag var det riktig vinter... kallt som sjutton, men fint med sol! Men var är snön någonstans?

Idag började småttingarna dagen med sångstund på dagis... det tyckte de var kul... och de kände genast igen de flesta utav sångerna och kunde sjunga med... till och med Bebben.

Jag var med på sångstunden, men sen gick jag hem och åt frukost med Divan... en sån där riktig "mysfrukost" med goda grova mackor och chai te.

Till middag idag blir det gammel mormors köttbullar med potatis och sås... på barnens begäran! Vi äter sent idag för jag var ute på lite biblioteksäventyr med Divan...

Maken är på middag hos en av sina vänner...lite "bachelorparty" tror jag för han ska gifta sig alldeles snart.

Shopping

2009-01-15 @ 19:51:03
Idag har Divan och jag tagit oss en runda på köpcentret...

Det blev lite smått och gott... lite kläder till barnen, nya gardiner till lill Fans rum, en anatomisk kudde till Divan (usch vad dyra de är!)... fast den ska jag faktiskt knycka någon natt när hon inte är hemma, för jag tror att jag kanske skulle behöva en sån jag också för att kunna sova bättre.

Det blev dock inget till mamma den här gången...

Fy sjutton vad trist det är ...när man väl får pengar  så tar de bara slut... så FORT...alldeles för fort!  Man hinner ju knappt njuta av dem... hihi!

Räkor och vitlöksbröd

2009-01-14 @ 23:26:26
Det har vi mumsat i oss som kvällsmål!

Bakade morgondagens bröd förut och gjorde samtidigt ett vitlök & basilika bröd som vi hade till räkorna... så gott så!

Inskolningen på dagis går jättebra och imorgon ska vi lämna dem ensamma där... och gå och ta en fika!

Det var längesen... som jag fikade ute alltså!

Orkar inte skriva något vettigt idag (fast det gör jag kanske aldrig?!)... är så trött... fastän vi sov middag i nästan två timmar när vi kom hem från dagis idag.

Natti natti!

Pysseldag

2009-01-13 @ 19:51:31
Idag har Divan och jag pysslat hemma... plockat bort granen och andra julsaker, städat kryddhyllan och en massa annat smått och gott. Jag älskar när hon är hemma för hon pushar mig att ta itu med saker som jag aldrig får gjort annars!

Potatisgratäng med kycklingfilé blev det till middag... till det hade vi istället för någon sås lite creme fraiche med soltorkad tomat och basilika i. Så gott!
Prinsen var här och åt med oss...

Divan var med Prinsessan på baletträning och maken är med lill Fan på brottningen nu. Bebben har precis somnat och lill Prinsessan är på god väg.

Nu blir det mys med levande ljus och gott thé...

Vardagsscen hos stollarna

2009-01-12 @ 21:43:16
Ute regnar det och är kallt... inne är det varmt och gott!

Pappan ligger i dubbelsängen och sover, på mage... mamman ligger på rygg i sängen med huvudet lutat mot pappans rygg. Mamman ligger och gapar med munnen... bredvid henne sitter en lill Prinsessa och petar med en legobit i mammans mun. Hon är tandläkare och säger att mammas tänder är dåliga... hon måste få nya, petar lite till med en annan legobit... och så var det klart! Nya tänder på ett kick...

Snett över mammans mage ligger Bebben, han har lyft upp mammas tröja och ligger där och tuttar. Vid sidan om sitter Prinsessan och läser sin läsläxa högt och tydligt för att mamma ska höra...

Precis utan för sovrummet med vy över hela familjen på sängen sitter lill Fan och spelar dataspel och lyssnar inte alls på mamman när hon säger att det räcker med data nu.

I tvättstugan står Värstinnan och grannflickan och viker tvätt... duktiga tjejer... de har tvättat hela eftermiddagen!

I köket jäser bröddegen...

En helt vanlig dag!

Helgens filmer

2009-01-11 @ 21:17:41
Hela den här sista veckan har varit Toscana inspirerad...  så även helgens filmer, favoriter som jag nu sett igen! Och där sitter jag och drömmer mig bort.

Den första filmen handlar om  en ung bokförläggare som blir skickad till Toscana för att hitta en författare, som det varit tyst om ett tag. I Toscana finner han ett annat liv än vad han är van vid... han finner också vänskap och kärlek. Jättefin film med mycket vackra bilder!

Den andra filmen, Under solen i Toscana, handlar om en frånskild amerikansk kvinna som lämnar livet i amerika och börjar ett nytt i Toscana. Båda filmerna är lite i samma anda och även här återkommer alla vackra bilder.

       

En trög söndag.

2009-01-11 @ 20:25:49
Idag har det inte hänt mycket!

Jag jobbade sista dagen på H&M idag... smög iväg tidigt på morgonen och lämnade en sovande familj bakom mig.
När jag kom hem grejade jag lite i köket och sen satt jag vid datorn en stund.

La mig med Bebben för att få honom att sova lite middag... somnade själv och vaknade när det var mörkt ute.

Lagat mat och badat ungar och  nu så är dagen snart slut!

I morgon är en ny och spännande dag... småbarnen börjar skolas in på dagis! Något som i alla fall lill Prinsessan ser fram emot ...

Vin

2009-01-10 @ 22:37:28
Idag har jag tänkt mycket på vindruvor och vin...

Jag dricker inte alkohol, men om jag skulle göra det så skulle det definitivt bli vin!

Min pappa kommer från ett land vid medelhavet och med honom så fick vi vinkulturen, varje år vid samma tidpunkt köpte pappa ett lass med druvor och vi barn stod alltid förväntansfullt och väntade då han kom hem och lastade ur alla lådor med vindruvor. Vi fick äta hur mycket vi ville... och det var ju smaskens! Druvor är än idag min favoritfrukt...

Innan pappa köpte hem alla sina druvor så hade han ju förberett en hel del... tunnorna hade kollats över och rengjorts och svavlats... Spännande saker det där!

Vindruvorna sköljdes av och proceduren började... vi trampade ju inte runt i druvorna utan pappa hade gjort i ordning en stor påk som han krossade och mosade vindruvorna med. Jäsningsproceduren sätter igång ganska snabbt och redan dagen efter fick vi smaka på något som vi kan likna vid någon slags druvmust... det var så gott! Det innehöll inte någon alkohol så där direkt...

Sen var det väntans tid... varje dag gick pappa ner till källaren och tryckte ner vinet i tunnan igen... det var ju inte vinet han tryckte ner utan de krossade druvorna och skalen...

Tiden gick och snart var det dags för att sila bort allt skräp ( i pappas hemland användes sedan detta för att göra fint brännvin) och hälla upp vinet i stora damejaner, där det fick växa och utvecklas. Det var inte ofta han sedan tappade upp det i flaskor och förvarade det så utan det fick oftast vara kvar i damejanen.

Pappa gjorde alltid vitt vin för han tyckte inte att det fanns tillräckligt goda druvor till rödvin här i Sverige. Hos farfar däremot gjordes för det mesta rött vin. Kommer ihåg hur jag älskade att gå runt bland druvstockarna...

Och doften när man gick ner i vinkällaren glömmer jag aldrig...

                                                       


(Tyvärr är det ingen av oss barn som har snappat upp hela processen riktigt ordentligt... frågade faktiskt pappa för inte så längesen om han lärt mina bröder hur det hela går till men det hade han inte gjort. Tror jag ska sätta mig med honom en dag och skriva ner allt... Värdefulla kunskaper ju!)

Så grått...

2009-01-10 @ 15:27:27
Vilken tråkig dag! Så jättegrått ute... när man tittar ut genom fönstret får man bara lust att inte göra någonting. Detta kallar jag deppväder!

Tråkigt... den enda syssla som finns att göra är att städa... och det är inget jag känner för, för idag är jag helt stel i kroppen.

Laga mat ska jag i alla fall göra nu...

Att laga mat är rena terapin för mig, då glömmer jag allt annat och befinner mig i en annan värd... ni skulle bara veta vad jag tänker och fantiserar på då.

I tankarna är jag mig inte ens i närheten av där jag egentligen befinner mig...

So long folks!

      
          Foto: Matilda Lindeblad

Sällskapssjuk

2009-01-09 @ 18:36:32
Har kommit på att jag plötsligt har blivit väldigt prat och sällskapssjuk!

Saknar en kompis att prata och utbyta tankar med... maken är inte much of a talker och de flesta jag omger mig med är ungdomar och vi kanske inte direkt har samma intressen även om jag tycker det är trevligt att umgås med dem.

Jag har märkt att jag nästan inte vet hur jag ska uppföra mig i vuxnas sällskap... känner mig ofta väldigt utanför när det är en massa vuxna samlade tillsammans.

Kanske är det så att jag nu äntligen till sist har kommit till en ålder då jag vill umgås på vuxet manér eller så har jag helt enkelt nått kanten på min tråkighetsfaktor nu.

Måste skaffa mig nya vänner, då de flesta verkar ha försvunnit...

Jag vill ha vänner... buhu!

Idag har jag jobbat min sista dag på KappAhl.

2009-01-09 @ 15:31:18
Så nu ska jag vara HELT arbetslös... hur nu det kommer att kännas!

Pratade med min chef på morgonen och vi sa liksom adjö... sen efter en stund ringde hon igen och bad mig om jag kunde komma dit på måndag och visa runt och instruera den nya personalen... hon ville att jag skulle instruera henne precis hur jag gått tillväga i mitt arbete då butikschefen varit så nöjd med mig... sen önskade hon mig lycka till och sa att jag var välkommen tillbaka så fort jag önskade det! Låter ju bra!

Men från och med nu ska jag inte vara så mesig och nöja mig med vad som helst, nu ska jag göra det JAG vill göra och mår bra av att göra och som intresserar MIG...

Gjorde en visit på AF idag för att få en ny handlingsplan och nya datum då jag ska redovisa sökta jobb... gick snabbt och lätt och de krånglade inte som de verkar kunna göra ibland.

Fredag igen!

Lugn kväll.

2009-01-09 @ 15:21:30
Igår satt Divan och jag med våra datorer vid köksbordet och läste våra favoritbloggar... med var sin kopp thè bredvid... Twinings VOYAGE Brazilian Baia... jättegott! Med smak av kakaobönor, vanilj och kokosnöt...

Vi avslutade kvällen med ett par goda skratt då vi "chattade" med en av Divans kompisar på msn... han var väldigt imponerad av hennes plötsliga kunskaper i att chatta på arabiska.

Gulasch

2009-01-08 @ 14:26:15
Igår hade jag svårt att bestämma mig för vad jag skulle laga till middag... det var lite tomt i skåpen, faktiskt i ALLA skåp.

Det skulle innehålla lite råvaror men räcka till många... efter en titt i frysen där jag hittade lite grytbitar kom jag på att jag skulle göra min pappas gulaschsoppa. Den var det jättelängesen jag lagade! Har i alla fall inte gjort den de senaste 10 åren för maken har då aldrig ätit den.

Jag satte igång och så småningom blev det klart!

Ungarna tittade på maten och jag såg deras blickar... frågande... vad är nu detta hon har hittat på?

Jag la upp gulaschen i deras tallrikar de åt... och ALLIHOP ville leende ha en omgång till.

Jag sa till Divan att maken kommer också att kasta en blick på maten, rynka på pannan och undra vad sjutton är det där... och tro att det är något som inte är gott. Mycket riktigt han tittade ner i kastrullen, rynkade pannan, tittade på mig och Divan och sen ner i kastrullen igen... tog en tallrik med sig och ett par skivor nybakat bröd och gick in och satte sig vid datorn... efter en stund kom även han tillbaka för påfyllning!

Den blir det alltså repris på...


Här finns ett recept som liknar det jag gjorde... fast jag gjorde förstås den enklaste och fattigaste/billigaste varianten av alla!

Myskväll med både glädje och förtvivlan.

2009-01-08 @ 14:14:09
Igår när de små barnen somnat samlades vi i min säng... jag, Divan och Värstinnan. Vi låg där och skrattade och pratade om allt möjligt.

Efter ett tag förflyttade vi oss till köket för att dricka thé och äta smörgås...

Jag njuter av att sitta tillsammans med mina flickor och bara prata och skratta, att se dem två tillsammans utan att de hoppar på varandra och försöker klösa ögonen ur varandra... för så var det nästan för ett tag sen!
De kunde knappt vistas i samma rum!

Man märker att de börjar bli riktigt vuxna, både på hur de pratar och hur de uppför sig mot varandra...

Kvällen var helt underbar (som en bal på slottet) ända tills Divan tog upp en sak som fick Värstinnan att bli helt förvtvivlad, sen var det bara tårar för hela slanten... resten av kvällen!

Fy, vad svårt det är att vara mamma... först sitter jag där och njuter av att se dem tillsammans och tänker på hur mogna de blivit och att de har lagt allt groll bakom sig och sen ser jag hur den ena blir verkligt sårad utav en enda liten mening, om än... en oskyldig sådan. Som mamma kan man inte heller välja sida...

Det Divan tog upp igår gjorde både mig och Värstinnan helt mållösa till en början och så blev Värstinnan förstås ledsen med en gång...  Jag blev arg på Divan inom mig men samtidigt tyckte jag att det hon sa var bra... men okänsligt... hon kunde kanske ha gjort det på ett annat sätt. Jag försökte blänga lite på henne för att visa att det kanske inte var rätt tillfälle...

Sen när jag såg Värstinnans reaktion och hur ledsen och rent av förtvivlad hon blev så kändes det som att mitt hjärta brast i tusen bitar. Jag kramade och tröstade, hur mycket det nu kunde hjälpa.
 Jag trodde för ett ögonblick att det skulle bli värsta slagsmålet (för såna har vi varit med om tidigare...), men återigen visade de sin mognad... de skrek inte ens på varandra utan de diskuterade saken vidare.

Jag hoppas mina tjejer vet hur stolt jag är över dem. Att de vet hur mycket jag älskar dem och att jag känner mig som den lyckligaste mamman i världen för att just de är MINA TJEJER! Det finns inte ord att beskriva mina känslor för dem med...

I love u girls!

Bonnie and Clyde...

2009-01-07 @ 18:48:34
tycker jag att dessa två ungdomar påminner mig om!

       

Bröd

2009-01-07 @ 15:52:18
Jag bakar bröd nästan varenda dag...  ibland tycker jag det är jobbigt men det är ju så mycket godare än köpebröd och billigare också för den delen.

Ingen i den här familjen gillar grovt bröd förutom jag... så när försöker baka lite grövre så kan jag aldrig göra det för mörkt... för då äter de inte.

Jag skulle vilja ha ett recept på något grovt gott bröd som jag kanske kan få dem att tycka om ... är det någon som har något?

Eftersom jag bakar efter mitt eget huvud så håller jag mig till en grunddeg som jag varierar i det oändliga... lägger till en massa saker osv.

När vi var i Jordanien fick vi ett jättegott frukostbröd som de serverade med en speciell marmelad. Det var ingen som visste hur det bakades när jag frågade... för det var ingen som bakade själv. När vi kom hem satte jag igång att exprimentera och testa mig fram på maken och till slut blev det rätt. Det är lätta och fluffiga bröd med sesamfrön på...


Igår låg jag knockad!

2009-01-07 @ 14:35:30

Jobbade på morgonen... frös hela tiden... när jag kom hem dök jag i säng och där stannade jag hela dagen och halva kvällen. Feber och frossa och ont i hela kroppen!

Och inget smärtstillande eller febernedsättande hade vi hemma...

Jag frös hela tiden oavsett vad jag gjorde, låg nedbäddad under två täcken, påklädd och ungarna fick stup i kvarten springa och värma en sån där vetekudde i micron.

Igår kom båda mina stora tjejer hem från utlandet. El Greco var alldeles underbar som vanligt och hämtade Divan från flygplatsen... oh, vad det var gott att krama om henne! Efter sex månaders bortvaro...

                                                             

Värstinnan kom ju också hem från sin polenresa men hon valde att stanna hos pojkvännen igår, skyllde på att de var trötta efter resan... de hade bilat! Så henne får jag krama på idag...

I natt kunde jag inte sova för att jag frös så mycket, det var bättre en stund på kvällen för lill Maran hade med sig en värktablett hem från sin kompis, men hela natten låg jag där och bara väntade på att få somna...

I morse släpade jag mig upp ur sängen för att gå och jobba mina timmar... Stön!


Min badpojke...

2009-01-05 @ 11:59:40
Bebben älskar att sitta och plaska i badkaret... numera vill han bada ensam, ingen av syskonen får sätta sin fot i vattnet... då skriker han!

Han sitter så fint och leker eller så ligger han på rygg och filosoferar... ser roligt ut!

    

Sprakande bilder från nyår...

2009-01-03 @ 22:08:30
Jag och barnen var ju ensamma hemma och gjorde ingenting speciellt...

Vi tittade på film och åt räkor... två barn somnade och vaknade igen då det började att smälla ute vid tolvslaget.
Bebben var jätterädd en stund men sen tyckte han att det var roligt. Vi hade balkongdörren på vid gavel och barnen satt på golvet innanför med en massa kuddar och täcken för att inte frysa.

Sen åt vi vår "nyårsglass-special" med tomtebloss i... det var det närmsta vi kom smällare och raketer!

          

Att drömma kostar inget...

2009-01-03 @ 21:08:29

        
 
Min fantasi är det inget fel på...

2009-01-03 @ 17:17:01
... och jag drömmer på för fullt just nu!

Även om man inte alltid kan genomföra allt man vill så är man i alla fall fri att drömma sig bort... och i drömmarna är allt möjligt!

Snart ska ni få ta del av mina drömmar...

Filmkvällar...

2009-01-03 @ 15:42:32
... har det blivit många av den senaste tiden! Jag har mest tittat på gamla filmer som jag gillar på det ena eller andra sättet...

The notebook har en vacker story... hållbar kärlek som varar för evigt. Don Juan de Marco har bra musik (Bryan Adams är min favo), vackra scener och så förstås Johnny Depp som är en väldigt bildskön man...

Arn- tempelriddaren, var verkligen en storfilm... ska snarast se fortsättningen!

       

       

Nytt år ny design!

2009-01-03 @ 14:41:46
Vi provar det här ett tag så får vi se sen vad som händer...

Har så fruktansvärt långtråkigt... behöver städa... STORSTÄDA... men jag blir deppig bara jag ser mig omkring. Och det finns ingen som erbjuder sin hjälp...

Idag är jag emellertid ganska så glad... på tisdag får jag en fin fin present! Något som jag har längtat så mycket efter... när jag tänker efter så får jag faktiskt ytterligare en present den dagen... två ovärderliga saker på en och samma dag!

Kan det bli bättre?PS. Mrs Mulatt du verkar ju veta vad jag längtar efter... hihi! Stämmer så bra så...

RSS 2.0