Oj vilken lång dag!

2009-09-30 @ 21:35:19
Känns som en evighet...

Och då har jag ändå inte gjort särskilt mycket idag. Divan var här i förmiddags, vi satt på balkongen och drack thé. Hon berättade om ditten och datten... det är inte ofta vi hinner sitta och prata nuförtiden.

Lite senare gick vi ut... jag skulle BARA köpa kyckling på ICA, men kom därifrån med kyckling, choklad och underkläder till alla barnen.

Lille Bror har stolt sprungit runt i ett par av sina nya kalsingar hela eftermiddagen... han har ju bara haft babytrosor innan och typ ett par ärvda (visserligen nästan helt nya) kalsonger från storebror. Men nu har han sina egna och det är STORT när man ska vänja sig av med blöjan och gå på toan som de stora barnen.

Sen så har jag förstås tvättat och så har jag målat klart det lilla bordet... och de vita träljusstakarna jag hade på balkongen har fått flytta in och de fick sig också en liten strykning med färgen... och blev lite uppfräschade!

I morgon ska jag och Prinsen hämta byråerna... *gnuggar mina händer och fnissar lite*... det är så spännande...
snart är hallen klar!

Fast inte helt klar för jag orkade inte åka till secondhand affären idag... får ta det på lördag kanske. Sen ska jag ju framkalla en massa svartvita bilder också och köpa vita ramar. Det lär väl också ta tid!

Nu ska jag göra lite kvällsmat till mig och Värstinnan (som äntligen har kommit hem igen... JIPPI!) och sen ska vi gosa ner oss i varsin soffhörna och se på film.

En kopp thé var det...


Du ...

2009-09-30 @ 21:17:52
... ja just DU!

Jag vet att du tittar in på min blogg... du... mina "drömmars svärsson"... du som ska bli pappa till mina barnbarn.

Ge inte upp...


Barnprogram

2009-09-30 @ 10:18:43
Satt precis och tittade på barnkanalen med lill Prinsessan och lille Bror och där var det ett program där en kvinna klippte pälsen av en kanin, stackare vad den såg ut efteråt. Tur att det växer ut igen...

Sen tog hon pälsen och satte sig vid spinnrocken och spann ett fint garn, som hon sen gav till en liten flicka som virkade en liten katt av det. Ett jättefint gosedjur!

Man kanske skulle ta och skaffa sig ett par kaniner och en spinnrock... och sen skulle hela familjen ha goa raggsockar, mössor och vantar.

Nej... men det var ett fint program som visade barnen att man faktiskt kan ha nytta av djuren också... och att det faktiskt var så här folk gjorde förr i tiden.

Ser mig förtvivlat runt omkring och undrar vart jag ska börja...

Idag har förresten den lokala secondhandbutiken öppet, kanske ska dit och införskaffa mig den där tamburmajoren jag ska ha i hallen... sist jag var där stod där inte mindre än 4 exemplar... dock ingen i smide som jag egentligen vill ha. Men jag får väl vackert välja en av de som fanns där och sen sprutmåla den svart och så får den vara ställföreträdare tills dess att jag finner vad jag söker.

Är sugen på en kopp kaffe, men jag har ingen mjölk så det får vara...

Mera pyssel...

2009-09-29 @ 20:37:50

De senaste timmarna (ja det tog säkert minst två timmar) har jag målat... jag har grundat det lilla bordet som ska stå i hallen, jag har målat dörrkarmar och lister och efteråt så tvättade jag golvet med Cillit Bang (som jag älskar).

Nu är jag helt slut och orkar inte mer idag... fast här ser ut som rena kriget! Jag får fortsätta imorgon...

Undrar om Värstinnan kommer hem idag efter dansen eller om hon åker till the Man... när jag pratade med henne förut idag så visste hon inte om hon skulle sova hos kärleken eller inte.

Längtar efter den lilla apan...



Det blev en...

2009-09-29 @ 18:06:06
... 2 timmars promenad i solen idag!

Så skönt och nu börjar det ju att bli riktigt höstvackert ute. Prinsessan orkade inte promenera utan satt bakom lille Bror i vagnen. Vi hittade en massa fina nedfallna kastanjer... lille Bror var helt fascinerad... han hade aldrig sett sådana förut och det var ju taggar på dem... aj aj!

Vi tog med lite kastanjer hem, plus en nyponkvist och de har vi dekorerat balkongbordet med nu...

Resten av dagen har gått åt till att spackla och måla klart det sista i hallen... dessutom har jag tvättat lite!
I kväll ska jag nog måla ett litet bord som ska stå i hallen.

Lite bilder från idag...





Och så lite bilder från balkongen...





Är så mätt i magen... vi beställde pizza idag! Puh...

Nu har jag bara...

2009-09-29 @ 09:02:39
... pyttelite kvar att måla! Hallen ser jättebra ut nu...

Behöver köpa lite nytt spackel innan jag kan göra klart den sista lilla biten... Prinsen skulle ha köpt det till mig igår, men han hann inte till affären i tid innan de stängde.

Så jag och småbarnen får ta oss en liten promenad idag... så kan vi samtidigt passa på att köpa färg till byråerna.

Prinsen och jag var ute en sväng till Ica igår kväll... bara för nöjes skull... vi handlade lite småkrafs som doftljus och ljuslyktor. Och så köpte jag lite glas att måla på...

Lille Bror och lill Prinsessan sitter och leker med ett par små dockor som vi fick på MC Donalds då vi var där förr förra veckan. Lille Bror är iklädd en gul klänning med Kitty på magen, så tjusig så... lill Prinsessan nöjde sig med en tröja med Kitty. Gud, vad de två kan kivas... låter som två kacklande hönor!

Frukosten är sedan länge avklarad och nu väntar vi bara på att det ska bli en någorlunda bra tid för att gå ut... det får väl bli att vi går till rusta för att köpa spackel.

Finns det spackel för möbler? Typ möbel- eller träspackel? Och var kan man köpa knoppar i smide någonstans?

Tack blomman...

2009-09-28 @ 11:10:08
... för att du uppfyllde din systers önskan!

Det var otroligt snällt gjort av dig... fastän att det egentligen borde ha varit någon annan som gjorde det.

       

Jag älskar när mina barn tar hand om varandra, hjälper och bryr sig om varandra. Det är så stort och fint att se dem bli vuxna med hjärtat på det rätta stället.

Jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över dem... från den äldste till den yngste.

Ni värmer och gläder mitt mammahjärta var evigaste dag!

E>Jag älskar er över allt annat <3

Colan slank ner...

2009-09-28 @ 09:56:58
... till slut!

Ett tag funderade jag på att ge den till T... en arbetskamrat. Han hade förtjänat den... han hjälpte mig att lösa ett problem med en bokning.

Men så nästan innan det var dags att sluta så blev jag plötsligt sugen på lite cola...

Idag har vi inget varmvatten mellan halv 9 på morgonen och halv 9 på kvällen... men så länge det finns vatten överhuvudtaget i kranen så klarar man sig ju bra.

Idag har jag betalat alla räkningar... och jag är glad! För första gången på flera flera år har jag mer än bara en liten liten summa kvar till mat. Och då har jag ändå slösat... köpt skor, kläder, saker till hallen, byråerna och betalat barnens dans.

Och de kommande månaderna kommer att bli ungefär likadana... jag myser! När man är van att leva snålt, blir det lyxigt som f-n när man får lite extra. Fast egentligen är det inte mycket pengar jag fått in... det är säkert fortfarande under eller precis på snäppet existensminimum... men när man är van att leva på luft så är det guld och gröna skogar!

Nej, nu ska jag titta runt bland mina "bloggisar" och sen ska jag ta tag i penseln och fortsätta med hallen...

Måste bara sysselsätta småbarnen med något först!

Grönt är skönt...

2009-09-27 @ 20:17:37
... men detta var väl ändå att ta i?



Jag älskar grönt... men det här var bara för mycket för min smak! För starkt och för mycket blommor på tyget...



Detta var däremot en fröjd för ögat och naturen utanför smälter nästan in i rummet...

Dock tycker jag att det ser lite opersonligt ut... och så undrar jag om fåtöljerna är för barn.

Ni förstår att jag har börjat fundera över vardagsrummet va? ;)

Nu strålar solen!

2009-09-27 @ 16:53:37
Det är klart... så fort jag är installerad på jobbet ordentligt så tittar den lille filuren fram... då ska det skinas minsann!

Idag har jag a room with a view... fast inte lika vacker utsikt som de hade i filmen. Jag har gatan direkt utanför, ett par träd som börjat gulna och på gräsmattan på andra sidan gatan ligger faktiskt en hel del nedfallna löv.

Jag har ett träd precis utanför fönstret och det är så vackert när solen lyser igenom trädkronan och solstrålarna når in till mitt skrivbord.

På vägen hit köpte jag mig en liten colaflaska... nu sitter jag här och tittar på den och undrar varför jag köpte den. Det är inget jag gör i vanliga fall... vet inte vad som föll mig in. Får se om den får stå där orörd eller om jag öppnar den!

Värstinnan kommer inte hem idag heller hon ska stanna en dag till hos hästarna... hon bryr sig minsann inte om att hennes mamma är sällskapssjuk och nästan klättrar på väggarna av tristess.

Vi åt lax idag och det var mums för den här mammans smaklökar... helt klart min favoritmat... allt med lax!

Vad ska jag göra nu? Kan ju inte sitta här och skriva inlägg...

Vill att tiden ska gå fort så att jag kan gå hem och nana kudden för att fortsätta med min hall i morgon bitti. Både maken och Prinsessan tycker att det räcker att måla ett lager... men jag är osäker... få se när hela hallen är klar hur det ser ut.

Nu ska jag tjata med mina arbetskamrater lite...

Godmorgon söndag!

2009-09-27 @ 10:55:42
Inte en solstråle så långt ögat kan se...

Riktigt grått och trist!

Som vanligt är det full rulle på ungarna... lill Fan kommer strax tillbaka från sin dans. Prinsessan sitter och tecknar. Lill Prinsessan och lille Bror leker med dockor. Och jag satt mig precis här...

Måste ju göra min bloggrunda... och besöka alla mina fina bloggvänner!

Jag ska alldeles strax färga håret, sen ska jag plocka lite här hemma och förbereda maten... sen tror jag nästan att det är dags att ge sig av till jobbet.

Jobbar till nio på kvällen...

Hallen ser fin ut! Vet inte om jag behöver måla en gång till... för det ser jättebra ut! Får rådfråga Prinsen när han kommer för att hjälpa mig med eluttagen.

Fast nu passar inte vardagsrumsväggarna in längre... usch då... nu måste jag göra om där också! Och det VILL jag ju VERKLIGEN inte göra... eller? Jo, det är precis vad jag vill och SKA göra...

Ha en bra dag!

Alldeles strax är det dags...

2009-09-26 @ 22:19:28
... för en kopp thé och en god smörgås!

Mera mammamys väntar...

Tre barn har somnat och det är bara en kvar to go... han (lill Fan) är envis som synden och vägrar att gå och lägga sig, fastän han ska upp ganska tidigt i morgon för att sticka iväg till sin dansgrupp.

Men nu har han i alla fall lagt sig ner i soffan och tagit på sig en filt... betyder att han snart slocknar.

Lill Maran (som jag är väldigt besviken på) skulle ha varit här idag, men hon har som vanligt inte dykt upp!

Värstinnan är borta och rider och har kul hela helgen... saknar henne något enormt när hon inte är här, det är kul att ha någon att flamsa och skratta med.

Divan is a very busy woman och har inte så mycket tid över till familjen... fast hon finns där hela tiden i telefon och via sms.

Prinsen skulle ut och fira en kompis födelsedag idag...

Lill Fan och Prinsens andra lillebror är nästan jämngamla och de brukar leka bra tillsammans. Idag hade de en kul stund då vi var ute och handlade...

I morgon jobbar jag kväll... usch... ska jag behöva uppleva det kusliga mörkret där borta igen. Vänjer mig kanske snart, för det lär ju bli fler sena kvällar.

Nej , nu ska jag... i väntan på att lill Fan ska slockna välja ut vilka bilder jag ska göra om till svartvita och ha på väggen...

Natti natti!

När vi ändå är igång...

2009-09-26 @ 21:56:34
... så kan jag lika gärna sätta in lite fler bilder från olika hall-miljöer.



Är det konstgjorda växter som står under bordet tro?




(Den här bilden har jag lånat från Family Living och den är tagen i Therese Merkels hem)

Udda... hm... har faktiskt en liknande spegel!



Min svägerska i Jordanien har typ en sån här hall...



Härligt trägolv... men kanske inte så praktiskt när man kommer in med skorna fulla av slask!



Myspys...

Aningen ont i armarna...

2009-09-26 @ 21:40:04

Nu har jag precis avslutat arbetet för ikväll. Ungefär halva hallen är klar... fast det ska ju målas en gång till sen när alla väggarna är klara.

Men jag får vänta tills i morgon då jag behöver lite assistans från Prinsen... om han vill komma hit och hjälpa mig vill säga. Annars får jag väl ensam ta tjuren i horna...

Idag var vi på Rusta och köpte färg och lite annnat som behövdes till själva make-overn. Där utöver köpte jag en ny spegel och nya hallmattor.

Nu väntar jag ivrigt på att det ska bli torsdag då vi ska åka och hämta byråerna. Det ska även inhandlas vit färg så att jag kan måla dem och nya knoppar till byrån som ska vara i hallen.

Nästa månad får det bli en tur till IKEA där jag ska köpa ett matchande skoskåp. Och så ska jag ha tag på en tamburmajor... helst i svart smide!

Som den här...



Älskar den, men var får man tag på en likadan?

Vet att indiska hade en i smide för ett tag sen...



Sen har jag även en idé om svartvita bilder i vita ramar... lite som på den översta bilden!


Filmtajm

2009-09-26 @ 11:06:34
Igår köpte jag ett gäng filmer som jag och Värstinnan ska se vid tillfälle...

Jag tjuvstartade lite och tittade på en av dem vid mitt mammamys igår kväll!

Det var en fin film... om än lite udda. Kärlekens båda ansikten hette den och handlade om en kvinna som längtade efter kärlek och ömhet och om en man som ville leva ett liv utan sex och kärlek.
De träffas och kommer jättebra överens, bestämmer sig för att gifta sig med varandra men de har en sträng  överenskommelse... att aldrig gå till sängs med varandra!

I rollerna ser vi Jeff Bridges, Barbara Streisand men också Lauren Bacall och Pierce Brosnan.




Man får sig en liten tankeställare av filmen...

Att leva i ett förhållande som bygger på vänskap eller i ett förhållande som bygger på sex. Trygghet, kärlek, vänskap, sex...

Vilken typ av förhållande vinner i längden?


Goddag lördag!

2009-09-26 @ 10:51:05
Frukosten avklarades redan klockan 9 och sen dess har det varit fullt ös...

Stackars våra grannar med dessa ständiga oljud... jag ber verkligen om ursäkt! Men här är det tyvärr ingen som uppmärksammar mitt hyschande.

Skulle precis skicka i väg Prinsessan till dansen när jag insåg att det är en hel timma kvar tills hon behöver gå. Jag själv ska ta med mig lille Bror och gå en sväng till Rusta... lite färg ska inhandlas!

(Pratade precis med Prinsen och vi ska dit tillsammans...)

Nu ska jag fortsätta mitt pysslande i hallen... har fortfarande inte kommit på vart jag ska göra av de störande cyklarna...


Idag vill jag gratta...

2009-09-26 @ 10:32:09
... min lilla vän Therese!



Jag hoppas innerligt att du mår bättre idag och att du och älsklingen får den fina helg på slottet som ni så väl behöver...

Ett stort GRATTIS till dig!

Nu ska jag ha mammamys!

2009-09-25 @ 23:22:01
Det innebär att jag sitter helt ensam och njuter av en film...

Naturligtvis har jag något gott att stopp i mig också!

Skönt med sovmorgon imorgon...

Nu har operation...

2009-09-25 @ 13:52:08
... hall påbörjats!

Barnen tror att hallen är en uppsamlingsplats för all möjlig skit... men nu räcker det!
Organisation...

Håller på att rensa bland alla skor nu, behöver man verkligen ha en massa? Jag tycker ändå bara att de står och skräpar och ingen använder dem. Och varför ska de dra fram alla skor ur garderoben hela tiden och bara lämna dem på golvet? Det räcker väl att ha det par man använder framme!

Jag blir inte klok på det här...

Just nu står det två cyklar i hallen också... de hör hemma i cykelrummet men där har de blivit länsade och halvförstörda. Vet inte var jag ska göra av dem.

Vi åt pannkakor till lunch... jag och småbarnen. Vi provade på att steka dem i den lilla hjärtformade stekpannan som jag fick av Prinsen... men jag konstaterade att den är nog bäst till att steka ägg i. Det var alldeles för pilligt med pannkakor i den.

Åter till arbetet...

Jag ska spackla! Jag ska måla...

Jag är kär...

2009-09-25 @ 10:21:34
... i ett hus!

Det ligger alldeles i närheten och det är till salu...

Och eftersom jag är fattig som en kyrkråtta så måste jag helt enkelt förlita mig på ödet och ta en stor chansning och helt enkelt spela på LOTTO eller något liknande.

Någon gång så borde det ju bli min tur att få vinna lite... hm... fast jag är ju ingen storspelare precis, kanske har spelat LOTTO si så där en 10 gånger i mitt liv...

Huset har en stor inglasad veranda... ett underbart sommarrum! En trädgård med fruktträd... Trädgården är insynsskyddad och man har utsikt över hela bygden... *drömmer*


Det är tur att man i alla fall kan drömma... och det är aldrig försent, man får inte ge upp!

Någon gång är det min tur...

Jag har fasnat vid...

2009-09-25 @ 10:01:29
... badrum!

Den här gången visar jag bilder på olika detaljer:

Enkelt, romantiskt och vackert...



Underbara färger...



Lite tufft... också härlig färgkombination...



Liksom den första bilden enkel, men vacker...



Tänker... stort italienskt badrum...



Också vid medelhavet...



Som ovan... den här färgen verkar ju vara inne i höst!


Det är kolsvart ute...

2009-09-24 @ 20:26:21
... buhu... vet inte om jag vågar gå hem från jobbet!

På hemorten är jag inte rädd för att gå ut på kvällen, men HÄR... hu! Men det är väl bara för att man inte känner till området så bra.

Försökte få Prinsen att komma och hämta mig men han skulle åka räkbåten med jobbet idag.

Idag har jag gjort business... har handlat på blocket för första gången i mitt liv. Jag har köpt två stora byråer som ska målas vita, en till hallen och en till tjejernas rum... Nu ska här grejas och pysslas förstår ni! Hösten är kommen och då bygger vi bo! Gamla grejer ska bort och ny(gamla) ska in...

Tjejerna kommer att bli glada för deras är lite speciell...romantisk... och kommer att bli en fin Shabby Chic-detalj i deras rum. Vi ska passa på att hämta dem i nästa vecka samtidigt som Prinsens flyttlass går.

Divan skulle till IKEA idag... undrar om hon hittade något fint till sitt lilla bo?

Har så himla ont i ryggen och fötterna... skulle nog inte gått på shoppingrunda med småbarnen förut. Vi köpte nya skor till 3 av barnen. Lill Prinsessan fick lite nya kläder och diadem till håret... Mamma fick ett paket med värktabletter...

Sen hittade jag lite fint till Värstinnan också... men jag vågade inte handla något... så vi ska ta oss en tur tillsammans en annan dag.

I morgon är ännu en skolvecka till ända... tiden går så ofantligt fort, hänger inte med riktigt.

Men det är väl så när man är gammal och grå...





Kanske man skulle...

2009-09-24 @ 10:07:21

... ägna förmiddagen åt lite shopping!

Såg ett par fina stövlar igår... hm... ungarna behöver också nya skor. Börjar inte jobba förrän klockan 4 idag så tid har jag ju...

Tror jag smiter iväg så fort tvätten är torr... jo... jag tvättar idag också!

Är det någon mer än jag som tycker att handväskan ska ha samma färg som skorna? Eller är det jag som är knäpp?


Jag är usel...

2009-09-24 @ 09:02:10
... på Photoshop och liknande program!

Skulle gärna vilja kunna göra saker i photoshop men jag kan för mitt liv inte förstå mig på programmen. Jag är helt värdelös vad gäller sånt...

Och det är jättekonstigt för annars brukar jag ofta fatta saker med en gång. Så irriterande!

Någon som kan lära mig?

Gud vad skönt det är...

2009-09-23 @ 23:59:29
... när alla barnen sover och jag sitter ensam! Inget oljud...

Idag har jag tvättat hela eftermiddagen... och det behövdes verkligen! Det fanns tvätt i mängder...

Emellan turerna till tvättstugan så har jag hjälpt Divan lite med hennes blogg och grannflickan var också här en sväng för att vi skulle greja lite med hennes systers blogg.

Lille Brors jack i läppen läker bra! Och det var ju en väldig tur... hade inte varit så kul att åka tillbaka till sjukhuset för att öppna upp jacket igen för att sy igen det.

Saknar mina stora tjejer... snart är det helg igen och då kommer lill Maran hit. Då ska vi mysa hon och jag!

Nu ska jag faktiskt ta mig en nattmacka... är faktiskt riktigt hungrig... inte bra, men jag kan inte gå och lägga mig med en kurrande mage... då blir det inget sova och så kommer jag att må illa.

Sen blir det raka vägen till sängen...

Jag är konstig...

2009-09-23 @ 12:19:34
...för ibland upplever jag väldigt konstiga saker!

Häromdagen läste jag på nätet om att det hade hittats en död person i skogen bakom köpcentrat där vi bor, och idag på väg till bussen så slog det mig plötsligt att för ett par veckor sen gick jag och spanade in i samma skog och väntade mig att få se en död person ligga där. Personen hade hittats ungefär vid samma tidpunkt som jag gick och spanade...


För ungefär elva år sen jobbade jag som personal på en turistbuss och dagen innan min första resa fick jag en känsla av att det skulle hända något. Jag var livrädd och ville inte åka... men jag var tvungen. Jag skrev ett avskedsbrev till min familj för något farväl kände jag att jag var tvungen att lämna efter mig.

På hållplatsen i Göteborg kom det på en dam på bussen som lös (hon hade ett sken omkring sig), så såg det i alla fall ut i mina ögon. Jag tänkte inte mer på det... utan koncentrerade mig på mitt eget dvs att vara livrädd för att något skulle hända.
Jag skulle inte åka med bussen hela turen utan bara till Köpenhamn där personalen skulle bytas ut. Jag gick av bussen och satte mig i bilen som skulle ta mig tillbaka hem igen... fortfarande rädd!

Efter ca 5 minuter ringde busschauffören och berättade att tanten (som hade haft en aura omkring sig) hade fallit död ner. Det var alltså det som skulle hända!

En annan gång var jag ute på krogen och en flyktig bekant kom fram och pratade med mig, hon hade också ett sken runt sig och jag anade oråd men kunde inte komma på vad det var för fel. Den natten blev hon mördad!

Sista gången det hände var för ett par år sedan och då såg jag en kvinna i rullstol sitta i ingången till en mataffär med det där speciella skenet omkring sig. Då reagerade jag direkt och blev jätteledsen... men vad gör man?

Ett par dagar senare fick jag höra att hon hade hittats avliden i sin lägenhet...

Det är så kusligt och obehagligt!

Vet inte riktigt vad jag ska tänka eller tro...

Mol allena

2009-09-22 @ 22:59:27
Nu sitter jag här alldeles ensam... Värstinnan åkte till the Man efter baletten. Det är så tyst hemma utan henne. Småbarnen har sovit länge nu...

Prinsen var här och åt middag idag... det blev Moussaka med tsatziki till. Den rätten har stått på vårt bord ganska så ofta den senaste tiden. Det är en av maträtter lill Fan gillar... och jag som mamma vill ju gärna att han äter sig mätt åtminstone någon dag i veckan.

Jag tycker att Moussaka är jättegott, det är klart en av mina favoriter! Lätt att laga, går relativt snabbt och det räcker till många.

I morgon har skolbarnen bolldag... då ska det spelas olika bollspel hela dagen lång.

Lill Fan verkar ha skött sig som han ska i skolan. Jag har i alla fall inte fått några telefonsamtal från vare sig lärare eller rektor och inte har de skrivit något i skoldagboken heller som de brukar göra annars. Det ser jag som ett gott tecken! Han kanske har mognat lite den lille sjuvern...

Nu har jag suttit här och ätit oskalade jordnötter medans jag har skrivit och nu är hela bordet fullt med små små tunna bruna skal... ni vet de där som sitter på själva nöten. De smulas liksom sönder när man skalar nöten och flyger iväg ut över bordet även om man siktar på skräpkorgen.

Dags att nana kudden! I morgon blir det upp tidigt...

Jagar tvättid...

2009-09-22 @ 13:05:18
Måste få tvätta!

Nu ska jag väcka slö dotter (Värstinnan) som fortfarande sover...

Jippi!

2009-09-22 @ 10:42:35
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Idag ringde chefen!

Från och med den 12 oktober jobbar jag heltid (ett visst antal månader framöver)... jag går från timanställning till månadsanställning. Alltid en början!

Förvaltningen skulle egentligen spara 22 miljoner i år och nästa så jag vet inte riktigt hur det hänger ihop... på sista personalmötet vi hade sa de att de inte skulle kunna anställa några. Och också att de inte skulle kunna ta in några nya timvikarier...

Ska jobba imorgon och det ska bli spännande att se VEM mer som blev anställd!





10:58 (Gnuggar mina händer... insåg precis att det blir en löneförhöjning också!)


Lite mer badrum

2009-09-22 @ 09:24:02
De två första bilderna skulle nog passa in på mitt "framtida" hus i Toscana...




Det är ett ganska litet badkar... hm... inte plats för något romantiskt bad här inte!



En sida för honom och en sida för henne... så har min bror och hans älskling det!



Lantligt, charmigt... kanske lite kökskänsla över det hela! Oh så blått!



Enkelt men ändå puttesnuttigt!


Hu vad det regnar!

2009-09-22 @ 08:58:17
Stackars skolbarn som fick ge sig ut i rusket...

Men de var i alla fall beväpnade med regnjackor, gummistövlar och paraply!

Värstinnan sover fortfarande och småbarnen sitter och pärlar. Än så länge... civiliserat... men jag kan tänka mig att jag senare kommer att få plocka upp massvis med pärlor från golvet.

Prinsen, lill Maran och hennes kompis droppade in på en liten visit sent igår kväll... de var tydligen ute och åkte runt lite med bilen för att fördriva tiden.

Har inte ätit frukost ännu och magen kurrar ordentligt. Det är nog bäst att jag gör något åt det!

Frankly my dear, I don't give a damn...

2009-09-21 @ 23:31:21
Denna eftermiddag/kväll har de två krassliga damerna (jag och Värstinnan) tillbringat i varsin soffa med var sin varm pläd tittandes på klassikern Borta med vinden...

Det var första gången för Värstinnan och andra för mig... jag läste också boken för många år sen.

Värstinnan tyckte om filmen och att den blev bättre och bättre ju mer man kom in i den, fast slutet är ju inte riktigt så som man vill att det ska vara.



I förmiddags tittade vi på Kärlek på menyn ... och den tyckte vi jättemycket om.



Och nu avslutar vi vår kväll med
Bridget Jones Dagbok

Det blev film för hela slanten idag... med små avbrott till köket för att fixa middag osv...

Kommer att sova gott i natt tror jag!

Vilka töntar...

2009-09-21 @ 11:44:18
... vi är! Jag, lill Fan och Prinsessan...

Vi spelar Farmville på Facebook...och det är riktigt kul! I alla fall är det beroendeframkallande... vi plöjer, sår och skördar och tar hand om våra djur.

Tänk om de hade den funktionen på SIMS också... att man skulle ta hand om sin trädgård och det man planterat i den. Skulle vart kul!

Nördigt värre!

Liten stekpanna...

2009-09-21 @ 09:29:50
...det fick jag av Prinsen igår!

Den är hjärtformad och jättefin... ska steka goda hjärtpannkakor eller stekt hjärtägg i den. Blir fint till lite sena frukostar/brunches.



Han hade också köpt lite saker till sitt badrum:

Ett fruktansvärt duschdraperi...



Jag skulle vara livrädd för att duscha här...

Han hade också köpt en matchande badrumsmatta...



Coola saker men jag skulle nog inte välja dem själv! (Egentligen speglar de inte Prinsens stil heller... men han tyckte de var coola)

Till detta ska han ha röda handdukar. 

Det måste vara himla kul att fixa sitt hem när man har ganska bra med pengar och kan köpa det man verkligen vill ha direkt.

Kommer ihåg när jag själv skulle flytta hemifrån till den första EGNA lägenheten... jag hade redan bott hemifrån i ett par år i andra hand... jag hade i princip allt man behövde ha i köket men inga egna möbler förutom de från mitt flickrum.

Det var bostadsbrist och jag och stora barnens pappa hade precis fått Prinsen... efter flera månaders ringande och tjat fick vi en trea i min hemort. Jag var ju mammaledig och fick inte ut så mycket pengar, pappan hade precis fått ett jobb så vi hade ju inte hunnit att spara så mycket. Kommer ihåg att vi åkte till IKEA och köpte köks och hallmöbler, soffgrupp, soffbord och säng köpte vi från Brattells. Allt var typ det billigaste de hade i respektive affär!

Men vad gjorde det... vi fick i alla fall ett fungerande hem!

Spjälsäng fick vi ärva av mamma och pappa, de hade en efter min yngsta lillebror... Jag fick också en fin svart bokhylla i tre delar av pappas bästa kompis (den är fortfarande i tjänst hos en av mina bröder, hihi!)

Prinsen har en bestämd smak och vet redan vilken stil och vilken typ av möbler han vill ha... han tänker nog inte stressa sig och köpa sånt han egentligen inte vill ha bara för att få ett fungerande hem... han kommer att köpa det han vill ha och sen vänta och spara tills han kan köpa nästa grej.

Ska bli så spännande att se slutresultatet!


 

Romantisk countrystyle?

2009-09-21 @ 08:54:43



Här sitter jag och har...

2009-09-20 @ 11:34:13
... rast! Har redan jobbat i flera timmar...

Kom i säng sent och då kunde jag ändå inte somna, när jag väl somnade... ja då vaknade lille Bror och var pigg. Fick honom inte att somna igen förrän vid halv 5 och då skulle jag nästan upp.

Känner mig helt slut!

Läste precis ett blogginlägg hos en av mina bloggvänner om Fikonmarmelad... och gud vad jag blev sugen på en nybakad fralla med fikonmarmelad på. Ljuvligt gott... men väldigt sött! Så man kan bara ta lite på mackan...

Slutar klockan två idag och då ska jag hem och sova! Tror jag...

Utmanad

2009-09-19 @ 20:59:41
Fick nyss en kommentar från Prinsessan om att jag blivit utmanad...

Regler:

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!

 

1. vad heter du? Mimia
2. ett ord på fyra bokstäver: mami
3. flicknamn: Magali
4. pojknamn: Mikael
5. yrke: massös
6. färg: medelhavsblå
7. klädesplagg: morgonrock
8. mat: Moussaka
9. sak i badrummet: mousse
10. plats/stad: Marseille
11. en orsak att vara sen: mammabestyr
12. något man skriker: Men...!!!!
13. film: Mamma Mia
14. något man dricker? Morotsjuice
15. band: Metallica
16. djur: myrslok
17. gatunamn: Marklandsgatan
18. bil: Mercedes
19. sång: Mama (med the Kelly family)


Jag väljer att inte utmana någon men vem som helst som vill göra den kan ju göra den!


Idag har jag varit ute på vift...

2009-09-19 @ 20:27:35
... med sönerna!

Jag, Prinsen och lill Fan tog oss en tur till Hising-Island där vi tittade runt i en massa möbelaffärer. Prinsen flyttar ju hemifrån vid månadsskiftet och är på jakt efter möbler för att bygga sitt bo.
Jag är trött på det jag har hemma och vill ha nytt...

Vi hittade en hel del fina saker... jag en soffa (stor en som rymmer hela familjen) och sonen blev sugen på en matgrupp och en soffa.

Sen besökte vi också ÖB... jag hade sett fina saker i reklambladet som jag ville köpa. Men... varför är det alltid så? I bladet ser man ofta saker som man tycker verkar bra... och så kommer man dit och de har bara skit.

Jag köpte i alla fall ett par ljungfärgade plädar till balkongen... och sen köpte jag ljung! Så nu börjar i alla fall balkongen att bli lite höstmysig. Värstinnan sitter där ute nu med en av plädarna runt sig och levande ljus som brinner i en lykta.

När vi tittat färdigt och blev trötta i benen åkte vi hemåt och stannade till för att äta på ett ställe som verkar vara väldigt poppis för vi fick stå i lång kö. Vi satt ute i solen och åt!

När vi satt där kom det en pappa och hans dotter på motorcykel... de parkerade alldeles i närheten utav oss... jättefin motorcykel! Mmmm...

Strax efter dem kom det en motorcykel till... det var mamman (det förmodar jag i alla fall att det var), hon hade värsta snygga åket... en Harley Davidson! Jag nästan dog...


(mammans harley såg ut precis som den här)

Jag har ända sen jag var lite varit väldigt förtjust i just Harley Davidson motorcyklar. Mamman var klädd i svart skinnställ, svart hjälm och på styret satt det fast läderfransar... det såg hur coolt ut som helst när hon kom glidandes...

Kunde inte låta bli att växla ett par ord med henne... Prinsen skämdes för han tycker inte att man bara kan börja prata med någon okänd så där. Men det tycker jag... jag är väl ingen död fisk eller!

Nu är det dags för mys med ungarna...


Jag fick inte ens lägga mig...

2009-09-19 @ 10:45:39
ner och dö i soffan igår kväll!

För precis när jag avslutade mitt inlägg sa jag till lille Bror att nu går vi och lägger oss, han som varit pigg hela kvällen bara för att han sov middag väldigt sen blev jätteglad och sprang iväg för att lägga sig. Då snubblade han, ramlade och slog ansiktet i parketten. Han började inte gråta på direkten utan låg kvar på golvet... men sen såg han blodet och då satte han igång att skrika.

På bara några sekunder hade det blivit en stor pöl med blod på golvet... han hade bitit sig själv i läppen när han slog i golvet. Han hade ett stort jack i på insidan av läppen och ett finare på utsidan. Han hade bitit igenom!

Efter en stund fick jag stopp på flödet och kunde se hur det såg ut...

Vi bestämde oss för att åka in till barnakuten för jag var osäker på om det behövde sys eller inte. Maken försökte få tag på en taxi, men det fanns ingen ledig på ett bra tag. Hans kompis ringde precis och när han fick höra vad som hänt sa han att han skulle komma direkt och köra in oss.

Det blev ju ett väldigt tumult hemma innan vi kom iväg...

De större barnen som lagt sig kom upp igen när de hörde lille Bror skrika... lill Fan grät, lill Prinsessan grät och till och med Värstinnan (fick kalla ner henne från grannarna) grät... för det såg faktiskt hemskt ut och det är små smärtande att höra en liten skrika så!

För första gången någonsin fick vi komma in direkt utan någon större väntan... blev riktigt impad faktiskt, men det är klart det var ju sent och inga patienter där.

Snutten fick en massa smärtstillande och sen glömde han att han slagit sig... han lekte glatt med alla stora bilar som fanns i väntrummet. Doktorn tittade på honom och bedömde att hon inte ville sy för då skulle vi få stanna hela natten. Om jacket inte börjar läka inom ett par dagar eller om det ser fult ut ska vi komma tillbaka och då ska de öppna jacket igen och sy igen det med ett par stygn, men då söver de lillen först...

Det är också konstigt tycker jag... att öppna jacket igen... när de kunde ha gjort det från början!

Väl hemma igen hade min önskan om att dö runnit ut i sanden...


Totalt orkeslös och empanadas

2009-09-18 @ 22:09:59
Jag är sjuk och orkar ingenting! Inte ens blogga... då ni... då  är det illa ;)

Grannpappan har i dagarna två förberett och bakat empanadas (chilenska piroger) då det är chiles nationaldag idag.

De härliga grannarna skickade ner ett gäng piroger till oss och de var jättegoda!

Tror det är första gången på flera år som jag själv inte gör några empanadas till den här dagen. Det är något som jag har haft som tradition ända sen jag var gift med de stora barnens pappa.

Nu ska jag lägga mig och dö i soffan...

Jäkla sabotörer!

2009-09-18 @ 14:32:02
Idag när jag passerade solrosorna på väg till jobbet var det någon som hade plockat med sig den största och vackraste av dem. Fy!!!!

De som var kvar såg ledsna och lite vissna ut... de sörjde väl!


Dimman låg tät...

2009-09-18 @ 10:19:55
...över dalen i morse! Den följer ån precis... och efter ett par timmar fram på morgonen lyfter den sig sakta för att sen tunnas ut och försvinna.

Idag kändes det lite kallt och jag frös faktiskt om fingrarna... det märks så tydligt nu att det inte är sommar i luften längre.

Idag är jag hes och har stora problem att prata i telefon... fast kunderna är överseende... sitter och suger på halstabletter bara för att hålla halsen mjuk och len. Jag har inte ont i halsen utan är bara hes...

Sitter här och undrar om Värstinnan rusat upp på morgonen för att skriva på sin blogg... igår satt hon som klistrad vid datorn. Hihi!

Nu ska jag ha lite terminalrast och äta en smörgås... är hungrig!


Dunder och brak...

2009-09-17 @ 21:36:34

... idag har jag engagerat mig i en stor sak!

Värstinnan har börjat att blogga... och jag har hjälpt henne lite. Det har varit på gång länge men hon har inte riktigt vågat att ta steget. Men nu ska det bli andra bullar!

Stackars lilla dator har varit igång hela dagen...

Om ni är nyfikna på damens blogg kan ni kika in
här!

Nu ska jag koka lite te och äta en god smörgås för att sen så sakteliga gå till sängs... ska upp tidigt!


Det verkar som att...

2009-09-17 @ 10:12:50
... lille Bror äntligen har börjat få smak för mat!

Tills alldeles nyss var "tutten" det bästa han visste och mat det var något som man bara petade i och smakade lite på. Men nu verkar det som att han faktiskt har börjat upptäcka att det faktiskt kan vara gott!

Cornflakes med filmjölk är favorit... smörgås med marmelad eller "sölt" som han säger är också gott men inte lika uppskattat av mamma.

De här bilderna är tagna när mormor bjöd på Mac Donald'smat...



Det var också poppis, nästan en hel cheeseburgare slank ner och så förstås lite pommesfrites... när han var klar hade han ketchup över hela ansiktet!

Nu håller mamma bara tummarna för att han ska börja uppskatta lite nyttigare mat också och inte bara hamburgare och marmeladsmörgåsar...




Sitter här och ...

2009-09-15 @ 23:05:52
... gäspar! Ögonen går i kors och jag vill inget annat än att gå och lägga mig... men... jag håller på att baka bröd och jag får helt enkelt snällt vänta tills de är färdiga.

Prinsen hämtade mig på jobbet idag, så jag kom hem snabbare än planerat. Prinsen flyttar hemifrån om två veckor så mycket av våra diskussioner idag gällde just det ämnet...

Det var prat om möbler, sängkläder, husgeråd osv. Ska blir riktigt spännande att hjälpa till och handla!

Imorgon ska jag upp klockan fem... undrar hur det ska gå till? Min fot bara värker och värker och blir inte bättre... riktigt jobbigt att gå, den värker även när jag sitter still och så blir jag extra stel när jag sen ska röra på mig igen.

Värstinnan sover hos pojkvännen... det blir så tomt när hon inte är hemma. Ingen att skratta med...

Nej, nu ska brödet in i ugnen... och när det är klart är det sängen som gäller!

Natti natti!

Den kommer att...

2009-09-15 @ 21:31:10
... lysa upp min tillvaro i vinter!


Vilket strålande väder!

2009-09-15 @ 15:10:47
Rena sommarvärmen... fast det är lite kyla i vinden. Fotograferade fina solrosor på vägen till jobbet... de bilderna ska jag njuta av sen när det blir riktigt grått och kallt. Solrosor är ju så mäktiga!

Fick uträttat ganska mycket innan jag gick hemifrån... både disk och en vals med snabeldraken och så var Värstinnan och jag och handlade.

Idag ska hon på balett igen... kan säga att hon var jätteivrig och verkligen såg fram emot kvällen... men först skulle hon nog in till stan och köpa sina efterlängtade dansskor.

Lille Bror har ett litet hyss för sig varje dag nu... jag klär på honom och han springer iväg för att leka, sen efter en stund kommer han tillbaka och då har han inga kläder på sig. Vi upprepar proceduren gång på gång under dagarna... kläderna åker helt enkelt av hela tiden!

"Vill inte..."

Jobba jobba!

Fick precis en ...

2009-09-15 @ 09:08:50
... god kopp kaffe av lill Fan!

Kaffe,iskaffe, te och choklad har han pejl på... på det området är han en mästare !

Jobbar kvällen idag också... får se om jag får med mig Värstinnan när jag går så att hon kan inhandla sina dansskor...

Det dansas en hel del bland invånarna vårt hus, bara i vår familj är det ju tre stycken som dansar... hos grannfamiljen blir de tydligen två stycken idag!

Jag får väl börja jag också... går ju faktisk omkring och vill dansa zumba, den där träningsformen där man dansar sig fram till en ...hm... vältränad kropp. Fast jag vet inte riktigt hur det ska fungera ihop med min stelhet... och det verkar ju som att ju mer jag rör mig desto stelare blir jag efter...

Idag ska jag fotografera solrosor på väg till jobbet! De är så ståtliga och vackra...

Ha en bra dag!

Idag tänkte jag att vi skulle...

2009-09-15 @ 09:01:31
... snacka om badrum!

Hur ser ditt favoritbadrum ut? Stort eller litet? Dusch eller badkar?

Här i vårt hus är badrummen ganska så små och det är svårt att göra något extra... man får helt enkelt hålla till godo med det som finns. Badrummen är ganska så nyrenoverade och då fick man välja om man ville ha dusch eller badkar. Jag valde badkar eftersom småbarnen gillar att bada... och även jag själv älskar att ta ett avslappnande bad.

Om bara vissa kunde lära sig att stoppa smutstvätten i tvättkorgen... då skulle jag bli väldigt glad!

Här är ett par olika varianter av badrum...















Lite blandade stilar... vilken föredrar du?

Här sitter man...

2009-09-14 @ 18:40:35
... och äter choklad på jobbet!

Undrar om kunderna hör att man har hela munnen full? Aja baja... men jag bara älskar Plopp med fyllning av saltlakrits.

Pratade precis med Värstinnan som håller ställningarna där hemma... hon hade lagat underbart god middag till dem. Hon kan det här...

I morgon ska jag belöna henne med ett par dansskor! Bannemej!

Det ser så dystert ut ute... man märker att det inte är sommar längre... fast jag tycker ändå inte att hösten riktigt har börjat ännu... det är inte så mycket löv som har börjat gulna ännu.

Sitter här och funderar på vad ungarna behöver för nytt... det är en massa saker... de växer ju så det sprakar! Väntar fortfarande på att kunna passa in en tur till Ullared, det ska ju stämma med både pengar och tid, Prinsen jobbar ju hela dagarna.

Håller på att ändra lite på designen... men det blir inte nu med en gång... utan det är bara ett pysselprojekt för att lära mig mer.

Nu ska jag plugga lite...

En förkyld unge...

2009-09-14 @ 12:28:06
... som är hemma från skolan och ett internet som har krånglat hela morgonen det är vad vi har på menyn idag!

Jag ska jobba kväll och har fått jaga en barnvakt... den person som automatiskt borde ställa upp gör det ju inte. 

Nu ska jag äta lite lunch och sedan vänta in Värstinnan som kommer från pojkvännen för att passa barnen.

Jobbade inte en enda dag i förra veckan så det ska bli riktigt mysigt...

Hörs i afton!

Nu är det kväll...

2009-09-13 @ 20:59:23
... och idag har någon varit jättesnäll!

Silver gull' kistan full... mormor såg till att det blev en liten påfyllning både i skåpen och i skattkistan. Så nu kan mamman slappna av och slippa tänka på barn med tomma magar... det hade inte varit kul!

Jag är rosenrasande på den där förbenade kompisen maken har... igår talade han via msn om för oss hur han ville ha affischen, vilka bilder och färger han ville ha och vad som skulle stå på den. Han skickade bilder... och jag satte igång. Sent igår kväll skickade jag affischen som mail till honom och han som sover länge på morgonen öppnade inte sitt mail förrän sent på eftermiddagen.

Strax därefter börjar han att ringa... då har han hittat en bild på sig själv som han tycker är finare än den andra (vilket den verkligen inte var) och så duger plötsligt inte texten utan han vill ändra den och då höll han ändå på att ringa och skicka meddelanden hela kvällen igår med ändringar hit och dit...

Jag sa ett bestämt nej! Det tog 5 timmar att få affischen som han ville ha den igår... och nu sätter jag mig inte igen och gör om allt för en person som jag inte ens gillar. Han får betala, sa jag... men haha... snål som alla min mans landsmän är så ville han inte det. Det ska va GRATIS GRATIS GRATIS! Och ändå är de inte nöjda... och ställer krav!

Den andra personen som också skulle vara med på affischen (en tjej) var helnöjd och ville inte ändra något!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och njuta av den nya miniserien (om man kan kalla den så) på TV 4... Kommissarien och havet.

Godafton gott folk!




Degen står...

2009-09-13 @ 09:14:18
...på jäsning och ungarna sitter på rad i soffan!

De väntar på frukost och lill Fan ska snart gå till sin dans. Solen skiner ute och man ser hur skitigt vardagsrumsfönstret är... någon (läs lill Fan) har sprutat fönsterputs på utsidan av fönstret och sen bara låtit det vara... när solen skiner ser fönstret helt kladdigt och randigt ut...

Det är något vi måste åtgärda å det snaraste...

Satt igår kväll ca 5 timmar och pillade med en affisch som makens kompis ska ha... en otacksam jävel! Fattar inte varför jag är snäll och hjälper till... för ingen av dem är värd det. Det är ett jäkla pillejobb när man ska ha in  både svensk och arabisk text och dessutom kan puckona inte stava ens på arabiska... och då får jag sitta där och dividera med dem... tills de fattar att jag har rätt! Efter att ha fått slå upp i lexikon och visa dem...

Kylen är tom, frysen är tom, skafferiet är nästan tomt... och skattkistan är definitivt tom ... ska bli spännande att se hur jag löser det!

Nej, nu ska jag baka ut mina frukost frallor...

Tänk er...

2009-09-12 @ 10:59:28
... tre ungdomar i en bil!

En flicka i baksätet, en pojke som kör och en flicka som sitter brevid honom. Musiken spelas på hög nivå i bilen... ungdomarna sjunger med i vissa låtar...

Plötsligt hör flickan som sitter brevid föraren något hon tycker låter jättevackert... flickan där bak och pojken där fram sjunger duett... flickan tror inte att de två ens är medvetna om att de sjunger så fint tillsammans... pojken koncentrerar sig på körningen och flickan där bak tittar ut genom fönstret. De sjunger tillsammans utan att ens tänka på det!

Här är sången...



För flickan som sitter där fram utspelar sig en egen videosnutt... hon tittar på de båda full av beundran och lutar sig tillbaka och ler...


Det här berättades för mig igår av Värstinnan, hon var flickan i framsätet. Pojken som körde var Prinsen och flickan där bak lill Maran.

Värstinnan var stolt över sina syskon... de lät bra och hon tyckte det var så fint!


Igår fick småbarnen...

2009-09-12 @ 09:25:50
... lägga sig relativt tidigt!

De själva hade nog tänkt att vara vakna lite längre igår eftersom det var fredag och ingen skola idag... men de fick snällt (under stora protester) gå och lägga sig i vanlig tid.

Sen när de hade slocknat...

Då tittade jag, Värstinnan och Grannflickan på film... Just Like Heaven, med Reese Whiterspoon och Mark Ruffalo, en romantisk komedi. Den var så där puttesnuttig... men det gillade vi.







Det blev ett...

2009-09-12 @ 09:08:48
... grytunderlägg!

    

En målad kakelplatta med möbeltassar på baksidan, så att plattan ligger mjukt mot underlaget.

Jag kom plötsligt ihåg att jag hade ett gäng kakelplattor liggandes (som jag snällt redan för 6 år sedan tiggde till mig ifrån renoveringskillarna, snacka om att samla på hög...)... jag hade alltså redan då tanken att måla på dem!
Sen dess har de snällt legat i städskåpet och bara väntat...

Tror de är perfekta som grytunderlägg eller kanske som en liten tavla till köket eller badrummet. Fast inte med kossor på då förstås...

Det var premiär för porslins/keramikfärgerna som jag fick av Prinsen i födelsedagspresent. Har aldrig målat på porslin/keramik förut... men det verkar vara lika kul som att måla på glas!


Snilleblixt...

2009-09-11 @ 19:42:16
... har kommit på en sak! En idé om något nytt att måla på...

Ni får se resultat sen!

Lång dag idag... jag mår inte riktigt bra... det värker fortfarande något jäkligt under fötterna. Värstinnan masserade min ena fot igår och just då kändes det skönt och bra, men idag har den gjort förbenat ont. Kryckorna har använts flitigt idag!

Värstinnan är fortfarande lika osocial... ligger bara på sängen och läser hela tiden. Nu har hon snart läst ut alla Twilight-böckerna. Hon vill absolut inte göra något annat... både jag och vännen blir lidande!

Nu har hon i alla fall lyft rumpan från sängen, först gick hon ut och handlade lite med lill Prinsessan och nu är hon i gång och färgar håret...

Nu ska jag överlåta datorn till Prinsessan och sen smyga ut till köket för att måla lite! Kanske...

Äppelkaka

2009-09-11 @ 12:13:13

De här senaste dagarna har vi lyxat till det och ätit massor med äppelkaka... det blev tyvärr inget äpplemos för äpplena räckte inte så långt...

    
(Värstinnan vräkte på med ordentligt med vaniljsås...)







Awards

2009-09-10 @ 10:39:53

För ett bra tag sen ( i juli) fick jag de här utmärkelserna av Soulsister (har följt hennes blogg sen 2006), då jag var upptagen just då så glömde jag faktiskt av dem. Men ett stort tack till dig Soulsister!







Men nu har jag tid och nu är det min tur att ge dem vidare till ett gäng bloggare som jag gillar att läsa och som jag tycker är värda de här awardsen.

Mina val är följande:



Liv (Trebarnslandet.se)

Habibty på Amelia

Only me (Min värld)

Espiritu de Vida-livet & kärleken

En Prinsessas Dagbok

Steinsdottern

Candis



De fem första bloggarna har jag följt i flera år och vi har även haft kontakt (mail,msn) utanför bloggen... de har blivit vänner, de andra 2 bloggarna har jag läst ett tag och hoppas att få fortsätta att läsa dem ett bra tag till.

Sen skulle jag också vilja ge en extra award till bloggen Twingela för att hon skriver så jäkla bra! Hennes blogg är ganska så nystartad men jag gillar den skarpt!

 

 

 

*(Med awarden följer vissa regler, länka till den som gett dig awarden, nominera 7 andra bloggar och länka till dem, lämna meddelande hos dem på deras blogg att de har en att hämta hos dig!)


Höstfint

2009-09-10 @ 09:04:46
Det är så mysigt när hösten kommer... alla vackra färger! Det är verkligen min årstid... färgmässigt.

Man får lov (eller ja... det är ju alltid fritt fram, men mysigare under hösten) att kura ihop sig i soffan med en mjuk och varm filt, en god bok eller fin film (Dagboken eller kanske Höstlegender), en kopp med gott te och så en massa tända ljus...

Mmmm... njutning!

Att strosa runt i stilla mak bland alla nerfallna löv... höra hur de prasslar och frasar när man går i dem. Alla småbarn (hm... läs jag) gillar att leka bland löven... (om det är torrt på marken), man kan rulla sig i dem, man kan kasta runt dem...

Fina lyktor att höstdekorera...

    

Jag tänkte ju dekorera med olika små pumpor på balkongen, se vad fint det kan bli att ha dem även inomhus...

    

Men jäklar vad dyra de är... i alla fall om man vill köpa dem i blomsteraffären!

Något vi också alltid gör på hösten, en tradition som maken har släpat med sig hemifrån... är att vi rostar kastanjer... ljuvligt gott!

Det är nästan så att jag blir lite sentimental... och vill att hösten ska slå till på riktigt med en gång. Men nej... så snabbt behöver det inte gå.

Låt oss istället få njuta av lite sensommar...

En löpare...

2009-09-10 @ 08:36:34
... har jag varken vävt eller virkat på år och dagar! Det var också en evighet sen jag spelade schack...
Sonen jobbar ju med hissar och även där finner man en löpare, det är ett rep som man knyter ihop hissblocken med. Även murare använder sig av löpare... Men dem har jag ju inte heller någon nytta av...

Däremot har jag... en löpare i familjen!

Prinsessan kom igår hem från skolan med ett stort leende på läpparna... de hade ju sprungit i skolan... på TID... och Prinsessan hade bästa reslutatet utav alla i hela skolan. Klart att hon var stolt!

Någon timma efter henne kommer lill Fan hem, även han med andan i halsen och ropar: Prinsessan är snabbast i hela skolan!

Hon kanske skulle satsa på friidrott istället för dans...

Försöker få upp...

2009-09-09 @ 11:51:02
... primadonnan ur sängen, vilket inte är det lättaste!

Har en massa tvätt därnere som måste hämtas och jag klarar inte att bära allt själv. Värstinnan var på väldigt gott humör igår kväll när hon kom hem från baletten.

Hon flamsade runt i hallen en bra stund för att visa alla positioner de lärt sig...



Det var i alla fall jättekul och nu ska det inhandlas dansskor. Detta är alltså tredje dottern som provar på balett och tycker att det är kul...

Här är mina äpplen som bara väntar på att förvandlas till något gott... hela korgen är full.



Sådana här inlägg dyker upp när man lider brist på annat att skriva... det är många gånger som man bara tar första bästa tanke och skriver något... helt ointressant för någon annan än en själv!

Ta in naturen... rejält!

2009-09-09 @ 09:34:20

Stora stenar från naturen kan bli så här vackra...





... efter lite bearbetning!


Godmorgon

2009-09-09 @ 08:55:51
Idag har barnen friluftsdag och skulle springa något lopp... naturligtvis var de båda jättesvåra att få upp idag.
Men när de väl var uppe så blev det fart i dem...

Lille Bror och lill Prinsessan har redan hunnit med att bråka om Prinsessans petshop djur... lille Bror älskar att leka med dem och lill Prinsessan tar dem i från honom och gömmer dem. Efter många om och men lyckas han få tillbaka dem... då blänger han på henne och så säger han: "Tack så mycket!"

Jag trodde mer att han skulle klämma ur sig något som: Dumma dig!

Måste göra något åt köket...

Fattar inte hur man kan bygga ett så litet kök i en fyrarumslägenhet... ok... på den tiden husen byggdes var det i och för sig poppis med matsal/matrum. Vet att många av de äldre som bodde i husen förr hade det sovrum som låg närmast köket som matsal. Men det är ändå konstigt för tvåorna och treorna i de här husen har större kök än vad vi har...

Jag behöver ha ett bord som inte är bredare än 70 cm om vi ska kunna sitta i köket och äta tillsammans allihop. Det går nu med med gud vad trångt det blir.

Har letat som en galning efter ett bord som passar... men det finns inte... har börjat fundera på att bygga ett själv! Nu skulle det varit bra att ha den där handymannen som jag önskar mig... han med egen verktygslåda!

Sicka bekymmer en har...

Dagens soppa...

2009-09-08 @ 19:57:30
... blev jättegod och den avnjöts på balkongen! Man får passa på så länge det går och idag var det alldeles ypperligt väder...




Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra med de goda äpplena lill Fan hade med sig hem...

Äppelpaj, äppelmos... ?

Glas, tvätt och balett!

2009-09-08 @ 19:53:21
Värstinnan och Grannflickan är i väg och dansar balett... de har anmält sig till en nybörjarkurs, ska bli spännande att se om de blir graciösare än vad de redan är!

Tvättmaskinerna är i full gång nere i tvättstugan... ett nödvändigt ont som aldrig tar slut, men rena kläder är ett måste!

Här har ni bilder på dagens glas...

   

Fyra vinglas med samma mönster, i svart, grått och vitt. Känner att jag skulle vilja och åka och köpa mer glas men det får tyvärr vänta till slutet av månaden.

Fast jag har ju några kvar att måla på...

Dagen flyter på...

2009-09-08 @ 15:55:26
... och inget får man gjort!

Har legat och läst slutet på boken jag håller på med, börjat med maten- gulaschsoppa. Och till det ska jag baka goda små vitlöksbröd.

Har gosat med lille Bror och lill Prinsessan och så har jag målat fyra vinglas. Kanske sätter in en bild senare.

Det var allt!


Lill Fan kom hem med famnen full av äpplen förut...  och nej... han hade inte snattat dem utan en farbror hade sagt att de fick plocka hur mycket de ville.


Bara ett par detaljer...

2009-09-08 @ 12:08:05
... och så olika det kan bli!

De här tre bilderna har samma grund... och har sedan dekorerats med olika detaljer i olika stilar. Så enkelt det kan vara att förändra...

Vilket gillar du bäst?

American country...

    

Preppy...

    

Victorian...

    
                                                      (bilderna är lånade från Countryliving.com)

Inga pengar i min pung...

2009-09-08 @ 09:44:32
... men jag har en önskan om att köpa ljung!

Till balkongen...

Det börjar se lite magert och klent ut bland växtligheten på balkongen nu. Dags för lite höstpynt...

Ska byta ut mina glaslyktor med sand och snäckor mot lite robustare lyktor, ut med en par plädar att värma sig med och ... varför inte ett par kvistar rönnbär och ekollon i en kruka. Kanske kan man även dekorera med lite olika pumpor i olika storlekar...

Har redan köpt ett par höstastrar som ser fina ut i balkonglådan tillsammans med murgrönan... blir nog ett par astrar till och så LJUNG...

Har man bara krukor som tål frost så skulle man kunna ha det fint på balkongen året runt... förutom då den blir insnöad då då!

Ljung är vackert! 


    

Ljung är den vanligaste växten i både krukor och balkonglådor så här års. Välj mellan den vanliga dekorationsljungen och den fleråriga höstljungen. Höstljungen växer vild i skog och mark. Odlad finns den i flera färger och har ett sprödare växtsätt än dekorationsljungen. Båda sorterna håller längre om de skyddas från regn och rusk under tak.

Dekorationsljungen kommer i år i nya färger, lite ljusare än de vi är vana att se. En ljuvt rosa ljung heter Astrid Lindgren. Den fleråriga ljungen finns dessutom infärgad i gult och blått. Kul för den som vill prova något annorlunda...


         
                    (bilderna är lånade från Hem och Trädgård)


Att tjäna pengar på sin blogg!

2009-09-08 @ 09:10:52
Är nog inte så lätt som många tror...

För de stora bloggarna med massor av läsare fungerar det nog bra, men de med mindre bloggar får nog kämpa för att få ihop några slantar.

Det finns en hel del olika affiliatenätverk man kan ansluta sig till för att tjäna en slant på sin blogg. Ett av dem är Double.net.

Double.net är ett av nordens största nätverk för affiliatemarknadsföring. Här kan man som affiliate välja och vraka på en massa program. Man sätter upp reklamannonser på sin blogg eller skriver inlägg och gör reklam för produkten eller företaget. Sen kan man då tjäna en liten slant genom att någon klickar på annonsen eller går vidare och köper en vara.

Jag tror att om man vill tjäna pengar på bloggen så måste man verkligen gå in för att få en massa läsare och sedan vara smart och aktiv när det gäller reklamannonser och hur man marknadsför sin blogg.
Det kräver nog en hel del engagemang!

Sen finns det ju tex Metrobloggen.se där man kan tjäna pengar... många tror att man kan börja tjäna pengar direkt när man börjar att blogga, men även där fodras en hel del arbete. Där gäller det att få ihop en massa läsare och sidvisningar (inte mindre än 5000) under en måndads tid, innan man har rätt att få pengar för varje sidvisning.

Jag har provat att ha lite annonser men jag engagerar mig inte något direkt... och det är liksom lika med noll!
De annonser som ger mest pengar är sånt jag absolut inte står för och aldrig skulle göra reklam för... så det handlar nog lite om moral också!

Sen läser man också om folk som tjänar flera tusen i månaden på bara en enkel hemsida med knappt något innehåll alls... bara det att de har lyckats pricka in rätt annonser och satt in rätt länkar.

Dem beundrar jag!



Hon har upptäckt...

2009-09-08 @ 08:40:56

... tjusningen med att läsa! Min Värstinna...

Nu har hon läst i dagarna tre...

Det är twilightserien hon har fastnat för... hon är inne på tredje boken nu. Hon ligger helt enkelt där hon ligger och inget annat än just boken är av intresse. Öppnar man dörren för att komma in  och prata eller göra något (det är min säng hon har parkerat sig i) i rummet så ryter hon... UT! Jag läser...

Hon skrattar och gråter om vartannat...

Jag försökte vid ett tillfälle förklara för henne att det är just det att man blir så gripen av en bok som är själva tjusningen med att läsa, man vill bara läsa och läsa, man vill inte att boken ska ta slut, samtidigt som man inte kan lägga den ifrån sig förrän den är just slut...

Jag har varit en riktig bokmal ända sen jag var liten... när jag var 12 hade jag läst varenda bok på hela barn- och ungdomsavdelningen på vårt bibliotek och dessutom redan läst alla klassiker som Oliver Twist, De tre musketörerna, Lady Chatterlys älskare, Robinson Crusoe, Ringaren i Notre Dame, David Copperfield, Svindlande höjder, Borta med vinden osv...

Alla böcker i mammas bokhylla och även de i mormor och morfars bokhylla. Mamma läste väldigt mycket, likaså mormor och morfar. Fast mormor var mest förtjust i Barbara Cartland-romaner...

Jag har alltid försökt få barnen att läsa... köpt böcker i present och julklapp, men det är aldrig någon som har fått det där riktiga intresset i att läsa. Och det är synd för man lär sig så otroligt mycket!


Kanske Värstinnan har insett vilka skatter det finns att hitta böckernas värld... bättre sent än aldrig!

    


Här sitter man...

2009-09-07 @ 08:27:54
... klockan 8:22 på morgonen och har urtråkigt!

Småbarnen och Värstinnan sover... skolbarnen skickade jag iväg vid halvåttatiden. Har bakat bröd så nu ska jag strax äta en god frukost med alldeles färskt och väldoftande bröd. Det är mums det!

Sen är det dags att se vad den här dagen för med sig...

Jag har inget jobb inbokat den här veckan... lite trist... det märks att sommaren är slut och allt börjar komma tillbaka till vanlig ordning.

Låg och läste till klockan 2 i natt...

Från bråk och tjat till...

2009-09-06 @ 22:02:47
... glädje och vänskap!

När Värstinnan var liten hamnade hon alltid i tvister med min bästa kompis. Kompisen är sträng och bestämd... och Värstinnan var busig och envis.

Oj oj vilka fíghter dessa två damer har genomstridit mot varandra...

Men nu flera år senare... verkar det som att DÅTIDEN är glömd för nu är det bara pussar, kramar och skratt som gäller. Så fort väninnan kommer till Göteborg för att hälsa på så frågar hon efter Värstinnan och så ringer hon henne. "Jag är här nu.... Kom hit!"

Och fort som ögat dyker Värstinnan upp hemma och en trevlig kväll tar sin början...

Det skrattas och skämtas... ibland rentav skriker vi utav skratt... glädjetårarna sprutar! Det är ingen hejd på det roliga...

Jag älskar dem!

    


Det är inte ofta...

2009-09-06 @ 10:30:07
... alla barnen är samlade på en gång och det är inte ofta jag fotograferar alla på en gång.

Men det gjorde jag igår...

    

Jag har länge velat ha en sån här bild och nu har jag den...

Nu är det Prinsessans tur att...

2009-09-06 @ 10:24:18

... bli glasmålarbiten!

Igår satt hon och målade en flaska... en ciderflaska, som hon hittat under balkongbordet...hm... undrar vart den kom ifrån?

Här är reslultatet...



I bakgrunden sitter lill Prinsessan och lyssnar i snäckan efter havets brus... hon lät lilla sköldpaddan lyssna också!


Då har nummer två...

2009-09-06 @ 10:19:10
... fyllt 20! Tiden rinner snabbt som vattnet i älven... ibland hamnar man i en fors och då går allt undan med en väldig fart. Ibland står den nästan stilla och då hinner man att njuta av allt det vackra runt omkring...

Igår hade vi då litet kalas för att fira Divans dag...

    
(Divan har glasögon med vanligt glas i... det tvistades en hel del om huruvida hon passade med dem eller ej)

Det var bara familjen och så mormor och morfar. Vi åt god mat och bakelser till efterrätt. Jag fick en bukett med väldoftande blommor från mammas trädgård, dessutom hade hon med sig en hel påse med färska morötter och en jättestor (alltså bautastor) squash... vilken familjens ungdomar fnittrade åt och kommenterade (aningen snuskiga associationer) grovt!

Mamma har blivit lite som mormor... hon hade alltid med sig både blommor och någon av trädgårdens många ätbara grödor, när hon kom på besök. Vintertid tog hon alltid med sig en burk sylt eller en flaska saft, som påminde om sommaren!

Vi hade en trevlig stund innan ungdomarna var tvugna att ge sig av igen... Divan skulle ha fest på kvällen!

Lille Bror älskar mormor och morfar, mest morfar... han vill hela tiden krama morfar och vara nära honom. Det blev ett väldigt kramande och pussande när de skulle gå hem... hej då momo! Hej då mofa!

Läskar er (Älskar er)!

Statistiken

2009-09-06 @ 09:28:34
Det är ganska så kul att gå in på statistiken här på blogg.se...

När man har ett jämnt antal läsare som ofta återkommer och det sedan plötsligt kommer nya läsare som verkligen lusläser bloggen så märks det direkt.

Och sen när man får anonyma kommentarer, som kanske inte är de snällaste så är det ju himla bra att ip-numret står efter kommentaren.

Och då är det ju så lätt att kolla vart den personen kommer ifrån. Så kära närbor läs och kommentera på... men varför fega och vara anonyma.

När man skriver blogg och har foton i bloggen så är man verkligen inte anonym, folk läser och tar del av vår vardag... här kan man läsa om både roliga, tråkiga, glada och jobbiga saker.

Vill man då kommentera sånt som rör personliga saker, så tycker jag inte att man ska göra det som anonym... för har DU en åsikt som du vill att jag ska uppmärksamma, så får du stå för det du skriver... och det gör man inte genom att vara anonym! Eller hur?

Och kom ihåg att en blogg innehåller bara en liten bråkdel av vad livet egentligen är...

Fredagsnöje...

2009-09-05 @ 09:29:44
Igår kväll satt jag bänkad i köket och målade...


    

Jag började med en jullykta och fortsatte sen med en lykta som faktiskt är min "första beställning". Den skulle vara utan färger...

Jag valde då att använda bara svart, vitt och grått. Det blir lite pyssel när man ska sitta där och komma på ett motiv...

    
           (Hoppas det duger Ila?)

Man sitter där och kladdar och kladdar på ett papper och är på väg att ge upp ... då det plötsligt bara ploppar upp en bild i huvudet av det man ska göra...
Man tittar på kladdpappret och ser att det inte liknar något utav det man kladdat ner innan. Men det är väl så det ska vara...

Man ska inte känna sig tvingad, pressad eller omotiverad...  det ska liksom bara komma! Då blir det roligare och oftast blir resultatet bättre...

Nä, nu ska här rustas för bröllop ... nej jag menar kalas!











Min egen bild...

2009-09-05 @ 09:18:18
Nu har jag läst klart Män som hatar kvinnor och i minnet har scener etsat sig fast... en egen sorts film utspelat sig. Vet inte ens om jag vill se filmen nu för då förstör jag nog min egen bild som har fastnat och känns bra...

I mitt huvud var det Mikael Persbrandt jag såg som Mikael i boken... och Lisbeth Salander gestaltades av hon den där smarta saken som är med i Navy CIS... och Henry Vanger blev till han Sten Ljunggren som spelar morfar eller gamle doktorn i Skärgårdsdoktorn.



Tyckte om boken, men jag tyckte att början var trög... men så snart den kom igång på riktigt var det svårt att lägga den ifrån sig.


Första gången...

2009-09-04 @ 13:03:55
... som jag är hemma och sjuk från nya jobbet!

I morse gick jag upp men allt kändes så tungt och jag mådde inte bra alls. Beslöt mig för att stanna hemma...

Sov dessutom jättedåligt i natt!

Känner mig helt orkeslös...

Nu ska jag i alla fall ut och handla lite för pengar jag egentligen inte har råd att göra slut på... men i morgon ska det bli lite kalas för Divan.

Hur det nu ska gå till?

I morgon kommer också älsklingsväninnan från Borås hit... Kul!

Dags att nana kudden...

2009-09-04 @ 00:00:08
Hann inte skriva något inlägg från jobbet... det var fullt ös hela tiden!

När jag kom hem gick jag först och handlade, sen hem för att laga mat... pust... sen fixade jag i köket och så hjälpte jag lill Fan med matteläxan. Vi låg på min säng... och mitt i alltihop somnade jag.

Gullungen lät mig sova en stund... sen grejade vi lite till, nattade småbarnen och sjöng en massa visor.

Bakat bröd och målat en lykta har jag också gjort!

Nu är det en nybakad macka som gäller och sen är det sängen...

Glas

2009-09-02 @ 22:17:56
Idag blev det handlat lite glas... som jag ska ha att kladda på!

    


Känner mig fortfarande inte bra... vet inte om jag håller på att bli sjuk. Känner mig konstig! Jag har la fått svininfluensan!

Har pysslat lite hemma... bland annat fixat lite inne på tjejtoaletten. Det var gästtoa där förut, men så flyttade jag in mina saker dit och vips så ville de andra damerna också ha sitt där...

Nu ska jag strax lägga mig... ska ju upp vid fem! Är lite dålig på att komma i säng i tid.

Vi hörs imorgon!


Den sliter i mig...

2009-09-02 @ 11:23:31

Vad är det som sliter i mig? Jo den känsla man har i kroppen när man är gravid...

Jag har ingen baby längre... han är ju stor nu...

Det har börjat att slita och suga i min livmoder... det är som att den viskar "vill ha en baby, vill ha en baby"... men den tiden är definitivt förbi.
Vad konstigt att det kan kännas så i kroppen... jag längtar efter babydoften, jag saknar det där när allt är litet... små små händer och fötter... leendena, stora ögon som plirar på en, gurgelljuden när babyn jollrar... ja allt!

Men det värsta är suget i magen... weee! Kan det vara för att min kropp mår så bra när jag är gravid... att all värk och stelhet försvinner? Är det därför kroppen längtar efter baby... den vet att den får vila från smärta då.

Jag själv, min hjärna längtar inte efter baby... möjligen efter barnbarn... men det finns det ju tid till senare!

Eller är det kanske bara en liten "sorgkänsla" för att Bebben har blivit lille Bror i stället... ?


Min stora buspojke nu...


... och för 2 år sen.

Prinsen är exakt lika gammal nu som jag var när jag fick honom... och... man trodde att man var vuxen! Jag tycker ju att han är ett barn fortfarande... vuxen men ändå inte tillräckligt!

Nej nu ska jag rycka upp mig och städa lite...


Vad det pendlar...

2009-09-02 @ 09:46:03
Vädret alltså! Igår var det strålande sol och jättevarmt idag är det grått molnigt och aningen kallt... fast jag skymtar solen där bakom molnen, den gör små försök att bryta igenom ibland.

Mår inget vidare idag heller...

Hade tänkt åka en sväng med tåget och gå till "loppis". Får se om det blir av!

I morgon är det jobb igen... känns lite konstigt nu när man har jobbat så mycket och det går tillbaka och bara blir några tillfällen i veckan. Får väl sätta igång och titta efter något annat... fast det vill jag egentligen inte!

Tvättade en massa igår så idag får det väl bli städning då...


Min busa...

2009-09-02 @ 09:30:19
Divan fyller 20 i morgon och igår morse smet hon iväg till ett varmt land utan att säga något innan... jag tittade in på hennes blogg igår morse och möttes av ett inlägg som innehöll bokningsbekräftelsen... destinationen var borttagen!

Kul...

Skickade sms och skällde lite... fick svar om att det bara var för ett par dagar och att hon precis var på väg ner till stranden och att det var SÅÅÅÅÅÅ varmt!

Jag kunde väl ha fått följa med...

    

Mjölk är livet...

2009-09-02 @ 09:06:54
Blev lite målning igår på kvällen efter att barnen lagt sig...

Det är ganska så rogivande att sitta för sig själv och pyssla en stund. Fast jag mådde inte så bra igår, ont överallt och så kändes det som att jag hade lite förhöjd temperatur... ville helst av allt bara krypa i säng och ligga där och läsa boken jag håller på med just nu. Det är "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson... fick låna den av Grannmamman.

Hade tänkt se filmen och då är det alltid bäst att ha läst boken innan... tycker jag i alla fall!

Igår kväll var det föräldramöte i både Prinsessans klass och i lill Fans, men jag mådde helt enkelt för kasst för att orka gå dit... dessutom skulle jag ha fått springa mellan de olika klassrummen och det är så jobbigt. Förstår inte varför alla föräldramöten ska vara precis samma dag och tid.

Här är i alla fall resultatet av målningen...



Någon ska få dricka mjölk ur ett lite finare mjölkglas...

Solsken och värme...

2009-09-01 @ 08:38:14
Idag skiner solen och det skulle bli 24 grader varmt...

Det var det i alla fall några damer som sa på jobbet igår. Och man får väl lita på dem ...

Jäklar vad ont jag har under mina fötter, helst under den ena... på grund av smärtan går jag nog annorlunda mot vad jag brukar göra... och på så sätt får jag ont i hela benet ända upp till höfterna. Varenda kväll så bara värker och bränner det. Jag kan inte ens sitta stilla i soffan... utan får sitta och vifta med benen... både av obehag och förmodligen också för att jag lider av restless legs.

Igår köpte jag lite nya glasfärger och en ny pensel... har inte hittat någon pensel som jag gillar ännu, när jag målar använder jag tops och tandpetare istället... ett pillejobb! I morgon ska jag ta en sväng till loppis och se om jag kan köpa lite glas... att återanvända!

Gud vad jag svamlar!

Funderar på...

2009-09-01 @ 08:29:13
... om man skulle ta och skaffa lite fina burkar till köket!

De här är jättefina... lite dyrt kanske... om man vill ha alla. Men fina är de!




För ett litet tag sen hittade jag ett jättefint burkset på blocket... men jag tyckte att det var dyrt. Ångrar mig nu... för när jag jämför med de här burkarna så var det inte dyrt alls...

Kanske ska titta efter om de fortfarande finns kvar...

Anledningen till att jag funderar på att skaffa sådana här burkar är att jag är så trött på att mina "skåpsråttor" ställer till det i skafferiet. Burkarna är svårare att öppna och man hör skramlet om någon är där och försöker öppna dem...

RSS 2.0