Vissa äter som kungar...

2010-01-31 @ 10:36:15
... i mitt hem!

Andra som tex jag... sitter i köket och knaprar på en brödskalk!

Helgen har varit intesiv... vi har haft en massa nattgäster både från Malmö och Köpenhamn som varit i Göteborg för 2 olika evenemang.

Det som jag trodde skulle bli 2 eller kanske 3 främmande karlar... blev hela 6 stycken.

Någon mer som vill komma och bo på Hotell Supermom?

Hela min månadsbudget har gått åt till detta hotellprojekt som jag ofrivilligt tvingats in i...

De åt som kungar och nu får mina barn svälta...

Det är väl inte riktigt så drastiskt ... men nästan!

Lediga stunder har jag flamsat och  myst med barnen.

Imorgon är det måndag och jobb igen...

Idag började den!

2010-01-29 @ 22:43:37
Göteborg International Film Festival och den håller på till den 8 februari.

Fick hem programmet för ett par veckor sen och det finns faktiskt en hel del filmer som jag skulle vilja se.

Vi får se om det blir något tillfälle...

Här är ett par av filmerna jag skulle vilja se:


Vår besta ven...

2010-01-29 @ 22:31:46
... han heter Karl! Och han är fiiiiiiiin!

Kan ni tänka er... att ikväll så kom han hit och lämnade ett gäng Karlmackor till oss. Det var väl sneellt? Jag sa ju att han var en bra ven... den allra besta!

Mackorna räckte till oss alla... och då var vi 8 personer. Idag knör vi ordentligt... då vi ska vara hela 11 personer i natt.

Trångt... men det går an!

Linda är också fiiiiin!

Nu är det mys och filmtajm...


Jag måste nog spela lite...

2010-01-29 @ 17:34:17
... LOTTO!

För nu har vi hittat ett par drömhus igen! Igår satt vi hela kvällen och tittade på hus på nätet... jag och Värstinnan.

Man får en sån lust att flytta...

Vid såna här tillfällen önskar jag verkligen att jag kunde trolla med knäna...

Vips så skulle vi ha ett hus med många rum och en stor trädgård!

Finns det inga spelgudar att tillbe?

Sushi och oljefärger...

2010-01-29 @ 17:31:04
I natt har jag vandrat runt till olika sovplatser... först låg jag i min säng, men sen så blev det folksamling där... Värstinnan, lille Bror och lill Prinsessan höll på att putta mig ur sängen.

Då gick jag vidare och la mig på soffan istället... när jag väl somnat så kom lill Prinsessan dit och ville knö där med... så då gick jag in och la mig i lill Fans säng. Där fick jag äntligen sova en stund!

Idag har vi inte gjort mycket... på sin höjd diskat. Småbarnen har suttit vid varsin data och lyssnat på musik. Lille Bror lyssnade om och om igen på "We will rock it" med Queen. Och lill Prinsessan lyssnade på sin älskling Raulito.

Under tiden satt jag och bläddrade i Elloskatalogen.

Divan ringde och ville komma hit en stund... Värstinnan gick för att möta henne vid bussen och samtidigt passade hon på att köpa lite lunch till oss.

Det blev SUSHI! 

Småbarnen smakade på sushi och tyckte att "Inside-out" rullarna var goda... Prinsessan ville för sitt liv inte smaka!

Prinsen hämtade lill Fan direkt från skolan... de skulle åka och klippa sig.

Eftermiddagen har spenderats i köket. Prinsessan och Värstinnan sitter och målar var sin oljetavla. Jag har alldeles nyss... med rosiga kinder och ett stort leende... stekt ett jättegäng med plättar. Divan åt sina plättar och rusade iväg för hon ska på tjejträff ikväll.

Nu är det snart kvällen och eventuellt blir det mys i soffan!

Barnens favoriter...

2010-01-29 @ 12:44:16
Lill Prinsessan har ju i flera år haft sin favorit på youtube... hon tittar på den här lille killen varje dag, sjunger och dansar med...

Hon är kär och tröttnar aldrig på att se honom.


Nu har lille Bror också hittat en favorit... han tittar på
den här killen varje dag och sjunger med.

Våren smyger sig på...

2010-01-29 @ 12:36:07
... i tankarna!

Fast för mig får det gärna lov att vara kallt och vinter ett tag till.

Igår kväll satt jag och bläddrade i Ellos vårkatalog... det finns en massa saker jag har lust att köpa, fast det får nog vänta tilll lite längre fram i vår.

Jag har ett konto på Ellos som jag använder i antingen nödsituationer (tex då barnen behöver något nytt och jag inte har pengar för att köpa det) eller när jag vill göra en större förändring hemma (tex göra om i ett rum).

Har handlat mycket textilier just från Ellos... tycker att deras gardiner, handdukar och sängkläder är av bra kvalite. Man får ofta erbjudanden om att köpa en vara både 20, 30 och 40 % billigare.

Då brukar jag köpa sånt som är lite dyrare... exempelvis en ny vardagsrums matta, jackor, lampor eller annat som kostar lite mer.

Just nu har de ett erbjudande där man kan få köpa en vara 30% billigare om man anger koden 215701 , det är fritt fram för mina läsare att använda den.

Jag har lust att köpa en ny vardagsrumsmatta för den vi har nu (ryamatta... också från Ellos) är inget vidare att ha när man har vilda barn som jag.

Det som göms i snö kommer fram vid tö... brukar man ju säga... och det är likadant med ryamattan, man kan dammsuga den och den ser fin ut... men om man lyfter upp den och skakar lite på den så dyker allt möjligt upp!

Flickorna hade den i sitt rum först och där fungerade det mycket bättre...

Snart ska jag vårshoppa! Hihi... gnuggar mina händer!

Funderingar

2010-01-28 @ 15:25:20
Igår blev lill Fan slagen i skolan...

Det var en annan pojke som hoppade på honom, sparkade och slog honom. Pojken knäade honom i ansiktet och han började att blöda näsblod. Lill Fan låg ner på marken och blödde och pojken fortsatte att sparka på honom.

Visserligen är ju lill Fan själv en bråkstake... det vet ni ju efter alla gånger som jag berättat om hur vi blivit kallade till skolan på olika möten, både med lärare och rektor.

Men den här gången är det tyst från skolan! Ingen som ringer...

Jag skrev ett långt mail till lill Fans fröken igår... och berättade för henne om mina funderingar.

Varför bryr de sig inte nu? Varför var det ingen som ringde hem och berättade? Det är ju inte var dag som någon blir slagen så de blöder...

Jag vill att det ska vara rättvist... jag vill att de ska kalla pojkens föräldrar på möte, att pojken också ska få en tillsägelse om att man inte får göra så. Min unge har temperament och har svårt att klara av vissa saker som tex att förlora i spel och lek. Då blir han arg och sur och gör dumma saker...
Men annars är han en jättesnäll och gullig pojke. Varför ska han alltid utses till det svarta fåret?

Jag tycker ju att de måste visa lill Fan att vad andra gör också spelar roll... och att andra också blir tillrättavisade.

Att det inte bara är han som gör dumma saker och blir hackad på!

Eller?

Igår när han kom hem från skolan gick han direkt och la sig... han var trött sa han. Hans näsa var svullen och han hade ont i nacken.

Förändringar

2010-01-28 @ 15:12:15
Det verkar som att blogg.se håller på att förändra lite på bloggen. Blev förvånad när jag loggade in nyss och såg det nya...

Men det verkar bra... ser fint ut i alla fall!

Vilken underbar dag! Strålande sol från i morse... känns nästan lite vårigt. Idag har vi städat och grejat här hemma... vi får övernattningsgäster från Malmö!

Vilka de är vet jag inte!

Har mer eller mindre blivit tvingad till att agera hotellvärdinna... och det stör mig något enormt. Men man får väl offra sig ibland...

Sitter precis och funderar på vad jag ska göra för mat idag. Är sugen på något gott... mmm... och då blir det förmodligen något med lax.

Min favorit!


Skrikiga ungar och huvudvärk...

2010-01-27 @ 22:13:34
... är ingen bra kombination! Speciellt inte när det är de som ger mig huvudvärk...

Jag fattar alltså inte hur vissa (lill Fan och lill Prinsessan) ungar kan vara så envisa... de ger sig aldrig då de sätter igång.

Även den här dagen har gått till att bara slappa... vet inte varför men jag har ingen energi överhuvudtaget. Allt värker...

Imorgon ska jag också upp i ottan och liksom idag jobbar jag bara 5 timmar... skönt... sen är jag ledig hela 3 dagar om inte jag får hoppa in under helgen.

Känner i kroppen att det är något på gång... mera förkylning eller kanske influensa... eller så är jag kanske på gränsen till ett nervsammanbrott. KOKO!

Jag sliter mitt hår...

Flippar snart!


Så där jag!

2010-01-27 @ 07:47:02
I morse när jag gick upp så hade det äntligen börjat att snöa! På bara en kvart så blev det alldeles vitt igen på de ställen där snön hade blivit lite gles.

Det är en sån speciell känsla att vara den första som går på den nya snön... det är som att ingen annan har gått den vägen före mig!

Hemma blåste det inte, men det gjorde det inne i stan... det var inte lika kul! Och mer ska det tydligen bli...

Så skönt att det bara är en kort dag idag...När ska det börja...

2010-01-26 @ 20:24:30
... snöa? Jag väntar ivrigt!

Idag var det riktigt trevligt att komma hem trots att jag fick gå och handla direkt efter jobbet. Värstinnan hade fixat lite i köket och lagat mat.

Nu har jag sorterat tvätt och hon är nere i tvättstugan och tar hand om själva tvättandet... duktig flicka!
Ibland vet jag inte vad jag skulle göra utan henne...

Nu ska jag i allafall ut och hämta hem två barn som är hos en skolkamrat i närheten... busungarna har tydligen ingen tidsuppfattning... trots att storasyster sa att hon skulle ringa dem när de skulle komma hem så har de stängt av telefonen.

Oh vad skönt det ska bli imorgon... då jobbar jag bara 5 timmar!

Karlar

2010-01-26 @ 14:20:43
Jag fortsätter att slappa hemma... istället för att göra allt det jag borde göra.

Igår blev det ännu en film... Hangover!

Den hade jag inte sett... den var väl sådär... lite virrig... typiskt karlar att ställa till det så!Men den var ändå ganska kul!

Trappor och mer snö

2010-01-26 @ 08:26:28

Idag hade jag helst bara legat kvar i sängen när klockan ringde... jag hade egentligen bara bokat upp mig för 5 timmars arbete idag... men som det ser ut nu blir det ännu en dag då jag är hemifrån 13 timmar!

Jag kunde inte motstå chefens bedjande ögon igår när han frågade om jag kunde arbeta längre...

Varje morgon smyger jag runt hemma och försöker göra allt så tyst som möjligt för att ingen ska vakna... så även denna morgon. Jag smyger ut och stänger ytterdörren... smyger fram till hissen och trycker på knappen, hissen åker förbi, sen blir det tyst, knappen lyser inte som den ska... ingen hiss kommer!

Ok... någon har förmodligen ställt upp dörren och jag har inte tid att vänta eller leta efter hissen. Det blir trapporna... när man bor nästan längst upp i ett höghus så är man garanterat vaken när man har sprungit nerför alla trapporna!

Ute var det så kallt... när jag gått en bit ser jag två uteliggare komma fram från sitt gömställe... stackare... de var helt stelfrusna... de stapplade och stöttade varandra när de skulle gå. De var på väg in till Pressbyrån...
Jag tyckte så synd om dem... hade jag inte haft bråttom till bussen, jag var ju lite sen på grund av trapporna...så hade jag bjudit dem på frukost.

Det sista jag såg innan bussen svängde ut från stationen var hur de stod och värmde händerna vid kaffeautomaten...

I Metro stod det att läsa att det i natt väntas mer snö... blåst och kyla! Snökaos och trafikproblem! En decimeter snö till...
Jag blir bara glad för jag tycker att det är så vackert ute nu... och på vintern ska det vara vinter!

Nej nu ska jag faktiskt ta mig en kopp kaffe!
En riktig filmkväll...

2010-01-25 @ 00:19:10

... det blev hela två filmer till!

En brittisk film "An Education"... tror att den går på bio just nu. Den handlade om en tonårstjej i 60-talets England.
Hur hon träffar en äldre kille som hon blir kär i, hon tycker att han är sofistikerad, han tar med henne på resor och annat... hon ger upp skolan för hans skull, han friar och sen upptäcker hon att han redan är gift.


    

Sen tittade jag på "The Spy Next Door!" som hade premiär i USA för någon vecka sen. Det var en sån där film som ungarna kommer att gilla... eftersom det var barn  med i filmen.

Det var Jackie Chan som spelade huvudrollen. Han spelade en agent som drog sig tillbaka men hamnade mitt i en röra med ryssar, precis då han skulle passa sin flickväns barn under ett par dagar. Barnen tyckte i början av filmen att han var pest! I slutet älskade de honom och ville gärna ha honom som pappa...


    

Ingen av dessa filmer var så där bra så det pirrade till i mig... går att se men inga direkta favoriter!


Näpp nu är det dags att nana kudden... imorgon har jag en sån där lång 13 timmarsdag framför mig. Nu när jag har vilat mig hela dagen , kanske jag inte kan somna... det brukar vara så!

Hoppas ni har haft en skön söndag!

Min har som vanligt varit väldigt lååååång... förstår inte vad det är med söndagar!


Lugnt och skönt!

2010-01-24 @ 19:02:35
Idag har jag bara tagit det lugnt... inte gjort någonting!

De enda ansträngningar jag gjort är att gå och handla och att laga mat... resten av dagen har jag spenderat i sängen. Jag har sovit middag och tittat på film.

Jag såg filmen "Did you hear about the Morgans?" (Har du hört rykten om Morgans?) med Sarah Jessica Parker och Hugh Grant.

      

Den var ok...

Handlade om ett par som hade äktensskapsproblem och som råkar bli vittnen till ett mord och därför får åka iväg på ett sånt där vittnesskyddsprogram. De hittar sakta tillbaka till varandra och filmen slutar lyckligt!

Tror att jag tänker fortsätta tillbringa kvällen i sängen... med ännu en film!

Få se om jag hittar någon som verkar bra...

En liten kommentar!

2010-01-24 @ 12:40:13

Fick en liten kommentar i natt om att jag behöver genomföra en del ändringar i mitt liv...

Svar:

Jag håller med! Men dessa förändringar kräver ännu mer av just mig själv... och jag klarar inte ensam av att genomföra dem. Jag orkar helt enkelt inte...

Det krävs en hel del samarbete... men hur ska det gå till när ingen är villig att ställa upp för mig!

De ändringar du har i åtanke är jättebra på ett sätt... men på ett annat sätt så kväver de mig ännu mer!


Du själv har inte riktigt befunnit dig i det läge jag befinner mig... därför kan det för dig verka lätt att genomföra det du föreslår... synd att du inte kan prova hur det känns att vara i min kropp och känna det jag känner.

Den smärta och värk som hela tiden finns där och som kommer ifrån att min kropp egentligen inte klarar av det jag gör nu...

Och... det är ingen idé att du drar upp det där om så många barn... för jag hade samma värk och känsla även innan jag fick barn. Ok att den har blivit värre, men det kan lika gärna bero på åldern som något annat.

Jag vet att du menar väl... men det är inte så jävla lätt att få det som man vill ha det!

KramSolen...

2010-01-23 @ 12:37:21
... värmde mitt ansikte i morse när jag vaknade! Kändes riktigt vårigt!

Här sitter jag med en kopp kaffe (lyxigt ... för jag dricker nästan aldrig kaffe hemma) och funderar på vad som ska ske idag...

Ungarna är utspridda... en är på biblioteket, en är ute och... hm spelar fotboll (i snön), 2 st badar skumbad (favoritsysselsättning just nu) och en har sovit över hos grannen och befinner sig fortfarande där.

Nu kom visst fotbollsspelaren in... hihi... trodde inte heller att han skulle bli långvarig!

Det var skönt så länge han var ute nu kommer han att sätta igång och bråka med mig... jag känner att det är precis på gränsen att jag klarar av honom. Han har gått för långt i sitt sätt! Ingen respekt, elak mot sina syskon...

Plingeling! Ett minne studsar plötsligt upp i mitt huvud... Divan var exakt likadan när hon var liten. Oerhört jobbig och krävande. Det blossar upp än idag men nu kan hon nog kontrollera det lite i alla fall.

De är båda nr 2 i sin kull*... krävande, envisa, egoistiska, dåligt med empati för andra... vill bara ha och ha och ha... och ändå är de aldrig nöjda! Kan det ha något med positionen i kullen att göra? När jag tänker efter lite och även blandar in andra familjer i mina tankar... så är det ofta så att nummer 2 mycket oftare är ett problembarn än vad nr 1 är...

Inte problembarn i den riktiga bemärkelsen PROBLEMBARN utan ett barn som märks mer än nr 1, oftare får sin vilja igenom, syns och hörs mer än nr 1.

Orkar inte spekulera...

Lill Fan är dessutom en dålig förlorare (vilket han lärt sig av sin far) och han kan inte kontrollera sin ilska (det har han också anammat från sin far)... han blir arg och ilsken otroligt lätt... det blossar upp men svalnar lika snabbt igen.

Det känns ibland som att de här 4 små barnen äter upp mig innifrån... så kändes det aldrig med de stora. Kan vara så det beror på åldern... jag är äldre nu och orkar inte lika mycket, men det kan ju också vara bristen på uppfostran. Jag försöker och försöker... men det är inte alltid så lätt när pappan inte alls har samma tankar eller syn på barnuppfostran som jag.

Jag orkar inte spekulera i det heller just nu...

Det är många ord som TRÖTT och ORKA i min blogg just nu... men det speglar väl bara hur jag mår just nu!
* kull- det låter som att jag talar om hundar, men det är naturligtvis mina två barngrupper jag menar... ett gäng tonåringar och ett gäng småbarn.


En slagen hjältinna sover...

2010-01-22 @ 23:21:07
... men resten vägrar!

De lyssnar inte... varför är de aldrig trötta?

Jag är trött som sjutton... men jag kan ju inte gå och lägga mig och lämna dem ensamma uppe. Eller det kanske jag kan för Värstinnan är hemma igen.

Idag var Divan och vovven här på en kort visit. Hon var ute på en långpromenad och passade på att titta in en liten stund.

Prinsen var en ängel och åkte och handlade åt mig och sen käkade vi middag tillsammans... han hade med sig Almondy's choklad och marängtårta som han hämtat hos Värstinnans "svärmor" på vägen hit.

Eftermiddagen har mamman och barnen tillbringat med att röja i lill Fans rum och i resten av lägenheten... fast det är klart barnen vägrade att göra något, så mamman fick göra det mesta själv... eller ja rubbet nästan!

För en stund sen öppnades dörren och in kommer Värstinnan... med sitt pick och pack... eller ja väskorna hon alltid släpar med sig när hon ränner runt mellan mig, pappan och pojkvännen. Fast det blir nog inte så mycket rännande hemma hos pappan framöver...

3 dagar fick hon stanna hos dem innan de körde ut henne igen... jag fattar inte! "När man fyllt 18 är man vuxen, då måste man skaffa jobb och flytta hemifrån, då kan man inte leva på sina föräldrar längre...."

Det är alltså bara lill Maran som inte dykt upp idag... och hm... det är visst min helg, men det betyder visst ingenting längre...

Fnys... tonårsbrudar!
En liten kärleksgåva...

2010-01-22 @ 13:10:48
Jag köpte ju nya tuschpennor och en massa papper häromdagen...

Prinsessan blev så glad... hon satte sig med en gång och målade en liten bild till mamma. Det tog knappt tio minuter och så kom hon med den här bilden.

    

Jag tycker att hon är jätteduktig!

På bara tio minuter...

Hon gör fantastiskt fina bilder när hon lägger ner mer tid på dem.

Får nog köpa ett stativ och lite riktiga grejer så att hon kan utveckla det hela. Divan har också målat en del fina saker den senaste tiden. Det är kul och avkopplande att måla!

Till och med Prinsen fick med sig ett gäng tuschpennor hem när han var här sist. Han är också duktig på att måla och en hejare på att fixa fina saker i photoshop.

Ibland önskar jag att man hade mera tid att vara kreativ... tror man skulle må så mycket bättre då!

Ledig dag

2010-01-22 @ 11:46:40
Idag är jag ledig...

Finns en massa saker att göra och ta itu med... men orkar jag? NEJ!

Det är som att all luft har gått ur mig...

Det enda som lockar mig lite är att gå och köpa färg... så att jag kan måla om kökssoffan och tjejernas spegelbyrå.


Jag önskar att det fanns något som kunde ge mig en energikick, något som kunde ge mig ork att göra det jag borde göra.

Jag kan ju trolla med knäna... men det kräver lite... tänk om det kunde vara så att man kunde trolla bara genom ett fingerknäpp.

Gud, vad jag skulle trolla...

Neej...det verkar hopplöst!

2010-01-22 @ 11:38:41
Alla mina planer verkar verkligen omöjliga att sätta i verket...

För jag måste hela tiden sätta andra saker och personer före!

Skitkul!

Nu är det natten...

2010-01-22 @ 00:36:07
... och jag är fortfarande uppe! Fast trött är jag... men det borde man väl vara om man har varit uppe sen 5 i morse.

Arbetsdagen var låååååång!

Idag har jag studerat GIMP lite och lärt mig att göra runda kanter på bilder och att göra bilder transparenta. Jag klarar även av att göra en färgbild svartvit och bara låta ett enda föremål vara i färg...

Hittills så har alla program som handlar om bildbehandling eller liknande varit en gåta för mig... men kanske... fast bara kanske så kan jag lära mig.

Ikväll gjorde jag och lill Prinsessan semlor... det tyckte hon var jättekul! Speciellt att vispa grädden och tjuvsmaka på den...

Lille Bror mannekängade i sina nya kläder... och de två stora småbarnen var hos en gemensam kompis nästan hela kvällen.

Idag blev jag tillfrågad om jag ville och kunde jobba på lördag... jag var lite tveksam och sa att jag skulle kolla om jag hade barnvakt...

En annan tjej hörde när chefen frågade mig och frågade om hon kunde få tiden för hon hade nästan inte fått några tider alls den här månaden. Varsågod sa jag bara! Vad skönt det kändes att slippa säga nej och slippa att jobba...

Nu väntar hela tre dagar av ledighet...

Dream sweet dreams!

Hur trött får man lov att vara egentligen?

2010-01-21 @ 11:47:18
Skrattar nästan högt åt mig själv!

La mig vid ettiden inatt (det var omöjligt att komma i säng tidigare)... gick upp klockan fem i morse. Och nu har jag suttit här och gäspat sen dess... inget kaffe i världen som hjälper här inte!

På terminalrasten tog jag med mig min kofta och min mobil som jag ställde in alarmet på och så gick jag och la mig  i soffan i vårt mysrum... jag somnade inte men låg där och bara slappade. Det hjälpte inte heller...

Ska se om lite lunch kan göra susen!

Nu e det snart dags...

2010-01-20 @ 23:15:12
... att nana kudden! För att imorgon starta dagen redan klockan fem...

Imorgon har jag en lång dag... vi jobbar 8,5 timmarsdagar ganska ofta och då är man ju på jobbet i 9 timmar och med resväg så blir det nästan 13 timmar borta hemifrån...

De dagarna gillar jag inget vidare... hade en igår och så nu i morgon då och sen en på måndag! Nog om detta!

Det blev ändrade planer idag... precis när det var dags för att gå ut och handla med småbarnen så bestämde lille Bror sig för att han inte alls ville gå ut... utan han ville bara skrika... han var för trött helt enkelt.

Så han fick sova middag istället och jag fick gå till affären ensam... grannflickan stannade hemma med lill Prinsessan och den sovande lille Bror.

Jag hann med en snabbis in i skoaffären och köpte där ett par vinterstövlar till lill Prinsessan... har tittat på dem ett antal gånger innan och hon ville verkligen ha dem. Men jag har tyckt att de var för dyra...

Men idag hade jag tur! De var på REA! Så nu har vi en överlycklig liten tjej här hemma...

På eftermiddagen blev det ytterligare en liten shoppingtur... jag köpte nya tuschpennor och papper till barnen, tre nya tröjor till lille Bror och så kalsonger, byxa och tröja till Prinsessan, strumpor till Prinsessan och lill Fan.

Egentligen gick jag ut för att köpa ett par leggings till mig själv...

Så kan det gå!

Var helt säker på...

2010-01-20 @ 13:10:59
... att jag skulle jobba idag och sen vara ledig två dagar! Men nej... det var idag jag var ledig... ännu ett ålderstecken? Eller är det kanske stress?

Så idag är jag ledig... eller jag ledig och ledig det är jag väl inte... för idag måste det handlas och fixas, helst tvättas och städas också! Orkar jag?

Nej...

Jag ska bara gå och handla lite (istället för den storhandling jag hade i åtanke) och sen ska jag gå hem och lägga mig på soffan... och vila!

Lite senare kommer Divan över för att plugga... det var lite jag skulle hjäpa henne med. Hon har ju börjat att plugga igen! Divan behöver inte hjälp med att plugga... utan mer hur hon ska lägga upp det.

Har precis skickat iväg lill Fan och Prinsessan med en ryggsäck full av badkläder och handdukar och allt annat man behöver ha med sig när man ska ha kul på badet. De ska åka dit med pappan och hans kompisar!

Har tillbringat större delen av förmiddagen i köket... där jag gjort matsäck till gullungarna och resten av gänget. Pappan hade handlat men behövde hjälp med att fixa goda baguetter...

Det blev ett lass baguetter med tonfiskröra och ett lass med kycklingröra... en hel påse baguetter! Jag såg lill Fans ögon lysa... mmm... ska vi äta allt det där?!

Nu ska jag och småttingarna gå ut en sväng till affären och köpcentret... sen blir det nog sova middag!

Är du färdig grannflickan? Då drar vi...

Ha en bra dag!

Usch! Obehagligt...

2010-01-19 @ 15:36:46
Igår var jag med om något som jag tyckte var jätte obehagligt och som gjorde så att jag grubblade hela kvällen.

När jag slutade jobbet gick jag som vanligt och tog bussen en bit från mitt jobb... jag vet att jag gick på bussen, men sen har jag inget som helst minne av att vi åkte från hållplatsen... sen vet jag att jag såg centralstationen som genom en dimma. Nästa gång jag öppnade mina ögon var det dags att gå av... det satt en helt annan chaufför vid ratten än den som satt där när jag gick på.

Alltså jag FATTAR inte hur jag har kunnat vara så borta!
Är jag så trött?

Jag har i över tjugo år haft som princip att aldrig somna när jag åker buss... (förutom min sk power-naps, men då sluter jag bara ögonen och kopplar av, jag tillåter mig aldrig att somna till)... för sist jag gjorde det var jag med om en olycka och fann mig själv i en ambulans när jag vaknade upp.

Jag FATTAR inte!

Hela kvällen grubblade jag över detta och försökte minnas att jag ens somnat... minns inte ens att jag TYP ville sova...

Jag var trött det vet jag...

Men detta är klart ett mysterium för mig och jäkligt obehagligt att inte veta och att inte ha kontroll... kan jag vara så TRÖTT så att jag tappar kontrollen?

Huga...

It's a weird world!

2010-01-19 @ 11:25:36
Hoppar ju runt och läser en massa bloggar här och där...

Har sett att många ungdomar stavar WEIRD fel... de skriver WIERD istället!

Bara en observation!

Ännu en sorgsen dag...

2010-01-18 @ 13:23:14
I natt gick min käraste arbetskamrats pappa bort...

Saknade henne på jobbet i morse och smsade henne om läget... fick svaret att han gått bort! Strax efter ringde hon mig...

Vi har pratat om detta i flera dagar nu... att det snart skulle hända... och hur det har känts för henne... att varje dag inte veta hur dagen ska sluta.
Pappan var inte dålig när vi började att arbeta här... men i somras blev han plötsligt dålig och nu har allt gått väldigt snabbt.

Mitt hjärta höll på att slitas itu idag när vi pratade... hon grät förtvivlat och ja vad gör man... försöker att prata tröstande och erbjuda sin hjälp. Jag... som tänkte på min egen pappa, som också är sjuk och bara blir sämre... grät naturligtvis med henne. Jag är så känslig när det gäller sånt!

Min arbetskamrat är fortfarande så ung... hon hade nästan kunnat vara min dotter! Hon var absolut inte redo för att bli av med sin pappa. Men det är förstås aldrig någon som är redo för något sådant!

"Miss Lollipop" mina tankar är med dig hela tiden nu...

Söndag

2010-01-17 @ 16:45:04

Varför är alltid mina söndagar så långa? Dagen går så långsamt...

Under förmiddagen tog vi det lugnt, åt en sen frukost och sen spelade jag, lill Fan och lill Prinsessan Spöket Labanspelet.

Lille Bror lekte med Prinsessans Petshop figurer under tiden och Prinsessan hade stängt in sig på sitt rum där hon satt och pysslade.

När vi spelat klart läste jag en bok om Picasso... skriven av hans barnbarn Marina. Den handlade om hur Picasso mer eller mindre förtryckte hela familjen, att han att bara brydde sig om dem så länge han kunde använda dem till något inom sin konst. När han inte fick ut något mer av dem... så brydde han sig inte längre!

Man fick inget gott intryck av honom genom boken...

Sen var alla barnen ute och åkte pulka... och jag försökte plocka i ordning här inne lite och så stekte jag plättar.
Plättarna intogs...

Mera lek och bus... och nu är det strax dags för att äta mat!

Är så trött... skulle vilja ha en riktig vilodag utan att behöva göra en endaste sak... bara ligga i sängen och läsa hela dagen. Det skulle vara så skönt!

Måste ut och handla lite... men det få bli efter maten.

Hoppas ni har haft en skön söndag!


Magdans

2010-01-16 @ 22:41:49
Det var skönt att få åka bil hem från jobbet... det går ju så mycket snabbare. Vi handlade lite på vägen hem. Väl hemma möttes vi av katastrof både i hallen, köket och vardagsrummet... ungarna sprang runt som en skock yra höns och pappan satt vid datorn mitt i allt detta... och varken hörde eller såg något!

Jag blir så trött!

Ingen mat fanns det heller... pappan hade gett barnen något lätt att äta, men de hade inte sparat något åt oss (lill Fan, Prinsen och jag). Vi var ju också hungriga!

Jag gjorde snabbt en bamseomelett till oss... I alla fall något!

Ikväll har småflickorna dansat magdans framför datorn... oh så kul de hade!

You Tube är fullt av magdansvideos med instruktioner om hur man gör.

Det märks att lill Fan är hemma igen... han har gapat och stått i ordentligt! Vill bara bråka med den andra och lyssnar inte på vad någon säger...

Efter maten städade jag i ordning i köket... och sen var det vardagsrummets tur. Få se hur länge det håller nu!

Nu ska jag krypa ner i soffan och bara ligga där... likt en död fisk! ;)

Här sitter jag...

2010-01-16 @ 10:08:41
... och är redan inne på min tredje kopp kaffe/thé! Har redan klarat av en massa samtal idag och är faktiskt redan uttråkad och undrar hur jag ska klara resten av dagen utan att somna.

Har redan tittat runt bland alla mina favoritbloggar och även hittat en ny blogg som jag gillar. Och så har jag hittat ett nytt lekställe dit jag ska ta barnen...Det verkar vara ungefär som Lek & Buslandet, fast lite billigare...

Alldeles nyss kom en kollega från Trafikledningen och frågade om jag kan jobba imorgon också... det är ont om folk! Jag som hade svårt att få barnvakt idag... hm knepigt... jag behöver verkligen jobba så mycket som möjligt just nu... men man måste ju vila någon dag också!

Jag har ett projekt på gång... och till det behöver jag minst 5000 :- (innan februari månads slut)... mina vänner, jag skrev ju att det här året så ska jag satsa på mig själv!

Jag hoppas att det leder till något bra... och gör det inte det så har jag i alla fall gjort något för mig själv som jag har velat jättelänge!

Hihi! Hemlighetsmakeri...

Nej, nu ska jag gå och hämta lite mer kaffe...

Drömmer och inspireras...

2010-01-15 @ 20:15:00

... av Ellos vårkatalog!

Katalogen damp ner i brevlådan för ett par veckor sen men jag har inte hunnit titta ordentligt förrän nu. Det är lika spännande varje vår och höst...

En massa fina kläder och saker... jag har handlat allt möjligt hos dem både kläder till mig själv och till barnen, men mest så har det nog blivit heminredningstextilier... de brukar alltid ha en massa fina gardiner, sängkläder, överkast och handdukar.

Och de har verkligen utvecklats under årens lopp... kommer ihåg när jag var tonåring och beställde kläder från Ellos. Hela min första lön gick åt...

Har även haft konto hos dem under många år... vilket är bra att ha som reserv då man behöver köpa något till barnen och inte har så gott om pengar i plånboken.

I årets vårkatalog har jag sett en massa saker som jag nästan är hundra på att Divan skulle vilja köpa till sitt hem...

Titta in på deras webshop ni med...


Däremot...

2010-01-15 @ 19:04:02
... så fick inte lill Fan äta årets första semla med oss!

Ok... jag ger mig... frukten var ju mycket nyttigare... men vi hade det mysigt med våra semlor. Och den stunden gick han miste om.

Strax kommer lill Fan och Prinsen hit för att äta lite mat... sen ska den bortskämda pojken få följa med hem till storebror och få sova över där.

Han har det bra han!

Lyxig värre!

2010-01-15 @ 19:01:04
Det lönar sig att sova över hos storasyster...

Idag hade lill Fan med sig detta till frukstunden i skolan:

en clementin, ett äpple, en bit färsk ananas, en bit honungsmelon, en bit gurka, lite vindruvor och en färsk jordgubbe.

Detta är vad hans syster som var hemma fick med sig:

Hon FICK ta två clementiner... men jag tror att hon bara tog en.

Somliga har det bra!

Noterat idag

2010-01-15 @ 16:31:36
Jag är inte en sån där nyhetsfantast... inte speciellt vuxen av mig vad gäller sånt! Jag tittar aldrig på nyheterna på TV... läser ingen av de stora dagstidningarna... förutom Metro då... stor kan man ju kalla den... men jag vet inte om det är så stark vad gäller nyheter... riktiga nyheter alltså!

Idag berördes jag av ett par saker jag läste...

-Det mest skakande och det som rörde mig mest var naturligtvis artikeln om barnen på Haiti, som ju drabbades av ett stort jordskalv tidigare i veckan. Närmare 40 % av landets befolkning är barn... och de har drabbats hårt. Tiotusentals barn som vandrar runt bland ruiner, många har mist sina föräldrar och Port-au-Prince är inte en säker plats för ensamma barn, varken innan eller nu efter skalvet.

-Sen var det en artikel om spelautomater... jag tycker väldigt illa om allt som har med spel att göra, men speciellt sådana där spelautomater, casinon och olika spelsajter på nätet.

Det verkar som att Svenska Spel placerar flest spelautomater i områden där invånarna har låg medelinkomst. Det är smart... de ser till att de som redan har det dåligt får det ännu dåligare!

-En brittisk studie visar att ungdomar bara använder sig av ca 800 ord om dagen, trots att deras ordförråd egentligen består av ca 40000 ord. En normaldag anväder man sig ungefär av 3000 olika ord...
Professorn i Nordiska Språk höll inte med om den studien... och det gör nog inte jag heller. Men som professorn säger så är det nog så att ungdomar i en speciell ålder inte är så pigga på att prata och när de umgås använder de sig av ett sk internspråk... där de då automatiskt använder färre ord än om de skulle kommunicera med exempelvis vuxna.


-I helgen privatiseras de första apoteken i Göteborg! Detta kommer man märka genom att apotekets logga byts ut mot Medstop's som är ett grönt kors och inom kort kommer även apotekets varumärke Apoliva bytas ut mot Medstops egna produkter. Apoteken kommer att fortsätta att sälja alla förordnade läkemedel och högkosnadsskyddet kommer att vara kvar...


-Bara 5 nya fall av svininfluensan rapporterades under förra veckan!

Och sist men inte minst...

-Kvinnor har mer likheter med apor än vad män har... (nu är det säkert en massa karlar som sitter ute i stugorna och myser... haha)... det visar en ny forskning från Camebridge.
Resan till jobbet

2010-01-15 @ 08:07:12
När jag går av bussen vid jobbet så har jag en ca tio minuters promenad innan jag når fram till vårt kontor. Idag under den promenaden funderade jag på hur jag faktiskt uppför mig när jag åker bussen till jobbet.

Halva resan... från det att jag går på bussen hemma och till dess att vi kommer fram till stan... då är jag riktigt vuxen och uppför mig som en sådan. Jag sitter fint som alla andra och läser min tidning. Min tidning är Metro!

Sen när då nästan alla som var på bussen har gått av vid centralstationen så har jag halva resan kvar... då är bussen nästan folktom och det är då förvandlingen sker.

Då tar jag plötsligt på mig vantarna, drar upp luvan över huvudet... den är stor och hänger ner över halva ansiktet, det enda man ser av mig är näsan och munnen. Jag lutar mig bekvämt tillbaka, sätter upp knäna mot sätet framför... sluter ögonen och så börjar LEKEN!

Leken... den består i att jag blundar... följer bussens rörelser, svängar och om den åker upp för något eller ner för något.

(Jag sitter alltså inte och rör mig utan jag sitter still, nästan sover och följer bara bussens rörelser och svängar inne i huvudet)
.

 Lite då och då öppnar jag ögonen för att se om jag är på det ställe som jag tror att jag är. Oftast har jag rätt, det som är lite svårt är när det är långa raksträckor... då kan man tappa bort sig lite! Ibland "powernapar" jag lite under resans gång... om jag är riktigt riktigt trött vill säga! Men då sätter jag alarmet på mobilen innan så att jag inte missar min hållplats!

När jag nått min destination... då tar jag av mig luvan, rättar till håret och blir en vanlig vuxen igen, som med glatta steg går mot jobbet!

Godmorgon!

Godaste mackan på länge...

2010-01-14 @ 20:13:28
... åt jag idag! Hemma hos Divan... när jag skulle hämta ungarna hos henne efter jobbet.

Då fick lilla mamsen sätta sig ner en stund och vila benen och få i sig lite gott thé och en supergod macka. Så mumsig!

Småbarnen var så rädda för hunden, de sprang hela tiden och gömde sig eller klättrade på mig för att komma undan... den vad de tror farliga hunden. Den stackars hunden är inte ett dugg farlig och egentligen inte ens intresserad av att gå efter dem heller...

Det var första besöket hos Divan i nya bostaden... tror att hon kommer att trivas där! Hennes sovrum var jättestort... om man jämför med det hon hade innan.

Lill Fan stannade kvar när vi gick... han sover där i natt... och vi andra får en tyst och lugn kväll hemma. Finemang!

Jag fick också smaka på en massa olika kinesiska torkade frukter, som skulle vara bra för olika saker. Speciellt en som var bra för magen gillade jag skarpt! Den var jättegod!

Hwa Mu hette den och finns i två varianter... röd och svart. Det var den svarta som jag gillade. Ska hjälpa vid uppsvälld mage och matsmältningsbesvär.

Gojibär däremot var inget goda... beska och röda... en varningstriangel ploppade upp i huvudet på mig... giftiga bär! Röda, sura/beska... i naturen en varningssignal!

Men när jag slår upp Gojibär och läser om dem så verkar de vara himla populära och jättebra. Det står till och med att smaken är söt och god. Pyttsan... i alla fall inte de som jag smakade på!

Men de är tydligen jättebra att äta... för det står att konsumtion av gojibär kan göra så att man...

 • Blir starkare och får mer energi
 • Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
 • Ser yngre ut och känner sig yngre
 • Får bättre syn
 • Blir bättre i sängen
 • Sover bättre
 • Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
 • Stressar mindre
 • Minskar sin oro
 • Får starkare hjärta
 • Sänker sitt blodtryck
 • Sänker sitt kolesterolvärde
 • Förbättrar sin blodcirkulation
 • De innehåller bland annat:

  Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter.
  6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
  Med mera...

  Nu ska jag koppla av lite... tror jag! Eller titta runt bland bloggarna...


  Jag har ont i magen...

  2010-01-13 @ 22:36:51
  Jag mår inte illa och jag behöver inte gå på toaletten... jag har bara ont!

  Lägger jag mig och vilar en stund så försvinner det, men kommer snabbt tillbaka igen när jag gör något.

  Så här vill jag inte må imorgon då det är dags för jobb igen ett par dagar.  Det känns som om det har varit en fruktansvärt lång dag idag... trots att den har varit lika lång som alla andra dagar. Ändå har jag inte fått gjort något... mer än att tvätta och laga mat... det är väl just därför som det känns som en extra lång dag. För lite aktivitet helt enkelt!

  Stackars Värstinnan väntar fortfarande på att få sitt finger sytt... sköterskan hade sagt att det måste åtgärdas innan maxtiden. Maxtiden för vad? Maxtiden som man får lov att vänta på att få träffa läkaren på akuten eller maxtiden innan det är försent att sy...


  Jag vill bara gå och lägga mig... men det är helt omöjligt just nu... här är fullt ös på ungarna fortfarande!

  Lill Fan vägrar att gå och lägga sig... småbarnen bråkar med varandra... Prinsessan är den enda som gick och la sig i tid. Jag känner bara att jag inte orkar bråka med dem... de lyssnar ändå inte på mig!

  Godnatt!

  Stackars min lilla...

  2010-01-13 @ 19:45:10
  ... Värstinna!

  Just nu ligger hon i en säng på Kungälvs Lasarett och väntar på att bli sydd i fingret. Hon råkade skära sig ganska så illa i fingret idag...

  Prinsen och lill Prinsessan har precis åkt därifrån och är på väg hit nu... lill Prinsessan min har varit borta heeeeeela dagen. Gud vad jag har saknat henne... det här är ju första gången hon är borta så länge från mig.

  Mer än 24 timmar...

  Prinsen ska bara äta lite och sen ska han åka tillbaka till sin "hungriga" syster på lasarettet. Hon är jättehungrig!
  Ska skicka med lite mat till henne...
  Vem vet hur länge hon blir liggandes där... i väntan... på akuten tar det ju alltid lång tid. Men kanske är väntan inte lika lång där som på akuten i stan.

  Min lilla gumma...

  En award!

  2010-01-13 @ 12:25:11

  När jag var ute på min bloggrunda nyss och tittade in hos Soulsister, så blev jag överraskad... för hon hade tilldelat mig en Golden Friends Award. Vad glad jag blev!


        

  Jag i min tur delar ut den till:

  Vilsen

  Ingela-trebarnslandet

  Only Me

  Singelpappan

  Kiqi-Baby Mama

  Prinsessan

  Ninas blogg

  En nufunnen vän och resten är bloggare jag läst i flera år, naturligtvis ingår Soulsister också i den här gruppen... så hon får en award tillbaka!


  Ingen lill Prinsessa i luren...

  2010-01-13 @ 10:01:37
  ... i natt! Så det här med att sova borta var nog inte så farligt...

  Men här hemma är hon i alla fall saknad. Lille Bror har letat febrilt efter henne hela morgonen. Han har nog glömt att hon åkte iväg med de stora syskonen igår.

  Han vill bada skumbad och har ingen att bada med...

  Nu är det dags att gå till tvättstugan... och sen när tvätten är klar ska vi nog ta en promenad och hälsa på borta hos Divan.

  Dags för mammainspektion!


  Ett barn... DITT BARN!

  2010-01-13 @ 09:58:25

  Jag är en sån kvinna som alltid kommer att vilja ha mina barn och senare barnbarn runt omkring mig... det bara är så!

  Ok... kanske man vill ha... ett par år av frihet då man inte binder upp sig med småbarn... och då tänker jag på framtiden och på barnbarn. Några år där jag kan göra saker som jag inte har hunnit att göra eller som det inte har funnits möjlighet eller pengar till att göra.

  Mina barn är fortfarande MINA BARN trots att de fyller 18 och trots att de flyttar hemifrån... de behöver inte ringa och tala om innan om de vill komma hit. Det är bara att komma... är jag hemma så är jag hemma om inte så kan de väl hälsa på ändå om de har nyckeln eller om någon annan är hemma.

  Det spelar ingen roll hur ont om pengar jag har... de är välkomna ändå... jag kanske inte kan erbjuda dem lyxmåltider eller hjälpa dem med mängder av pengar om de skulle behöva det, men jag kan göra så gott jag förmår och i alla fall stödja...

  De ska känna sig välkomna hur gamla de än är och hur min ekonomi än är!

  Jag skulle aldrig säga ...
  "du måste ringa innan du kommer, du får inte komma hit om du är förkyld eller jag har inte råd att bjuda en person till på mat!"

  Och sen som ursäkt säga att jag... "inte får några pengar för dig längre, du är vuxen nu och måste ta ditt ansvar"....

  Klart att man måste lära sig att ta sitt ansvar när man börjar bli vuxen, men man måste väl för sjutton få komma igång med livet först...
  oops nu fyller du 18, nu är du vuxen... bidrag till hushållet TACK!

  Sånt där händer inte över en natt, speciellt inte just nu när situationen är som den är i vårt land. Vi är fortfarande föräldrar och måste ta hand om vårt barn, se till att det har tak över huvudet, mat i magen och kläder på kroppen.

  Våra barn ska känna sig välkomna hos oss... inte vara blyga för att be om saker, inte skämmas för att de vill vara med oss och umgås med oss. De ska inte behöva känna sig ovälkomna!

  Jag säger bara en sak: Just nu är det så himla uppenbart... att hela den här tiden, alla år som gått... bara handlade om pengar!

            Glöm inte att barnet fortfarande är ditt barn och behöver din kärlek om inte annat!


  Tyst det är i huset...

  2010-01-12 @ 22:58:14
  Alla barnen sover... endast mamman är vaken!

  Prinsen var här och åt lite enkel mat idag... stackare han var hungrig och vi hade bara ätit korv och bröd. Men imorgon ska han få en goooood middag!

  Värstinnan och lill Prinsessan följde med honom hem... det blir lillans första övernattning borta! Hon var SÅ GLAD... hon packade lilla ryggsäcken med en pyjamas (en lyxig röd sidenpyjamas med vita små hjärtan på), extra trosor, en nalle och en bok. Det var allt hon tyckte att hon behövde... och så precis innan de skulle gå... kom hon på att tandborsten är väldigt viktig!

  Nu får vi se om hon vågar sova där ... eller om det är någon som ringer och vill prata med mamma mitt i natten.

  I morgon är det tvättdag så det är väl bäst att jag lägger mig tidigt så att jag orkar med morgondagen...

  Idag har jag suttit och läst en massa om olika webhotell och alla möjliga konstiga program... få se om jag lyckas att lära mig något.

  Natti!

  Minnen

  2010-01-12 @ 20:10:35
  Idag ploppade det upp ett litet minne i mitt huvud...

  Ett minne där den bortgångna kusinen spelade huvudrollen. Hon var sju år äldre än jag och jag hade precis börjat skolan när hon redan var tonåring...

  Vi åkte alltid till farmor och farfar på sommaren och där fanns även kusinen... Där fick vi alltid hjälpa till med olika sysslor varje dag... alla barn turades till exempel om att valla korna och fåren. En dag var det min och kusinens tur... vi skulle gå ganska långt bort från byn... till ett betesställe som inte ens låg på samma sida som vår by... utan på andra sidan stora vägen. Och det var väldigt långt för en liten tjej som bara gick i ettan!

  Vi hade två kor och en massa får med oss... var sin torba där det fanns bröd, ost och vatten. "Baba" (farmor) hade även stoppat ner lite "bonbona" (godis) i min...

  Stället vi skulle vakta djuren på var lite lurigt för där fanns gamla turkiska brunnar (som turkarna grävde på sin tid) som var jättedjupa men nu skymdes av det vildvuxna gräset. Vi fick alltså hela tiden passa på djuren och driva dem bort från brunnarna. Några brunnar var inte så djupa och vattnet hade sinat i dem... andra var djupa!

  I dem hade min pappa många år tidigare lärt sig att både simma och dyka.

  Dagen gick bra... vi började gå hemåt... och då mötte vi några andra flickor från byn, våra sysslingar som var ute och strosade runt. De var i samma ålder som kusinen. Vi var lite småhungriga och när vi passerade majsfälten plockade tjejerna ett gäng majskolvar som vi skulle grilla... jag vet inte vem som kom på den splendida idén men plötsligt hade de tänt (någon "min kusin" tjuvrökte och hade därför tändstickor) en stor eld vid vägkanten... det var sommar, det var varmt och det var definitivt torrt!

  Majskolvarna kastade de in i elden och sen stod de och petade på dem med långa pinnar... djuren som hade blivit vettskrämda när de tände elden hade sprungit iväg på grusvägen upp mot byn och var utom synhåll.

  Plötsligt tog elden fart och det började brinna långt in på vägkanten... och vips så hade den spridit sig till majsfältet... flickorna började gapa och skrika och vifta med sina pinnar. De stampade och försökte släcka elden med vattnet från våra små flaskor... men o nej det fungerade inte.

  Folk började komma springande från byn med stora vattenfyllda hinkar...

  Jag stod och grinade en bit bort, skiträdd och de andra tjejerna ställde sig vid sidan om mig och grinade de med.

  Det var ingen som skällde eller var arg på mig... men stackars min kusin... lite senare på kvällen fick hon en väldig utskällning och även en smäll på käften av sin pappa. Min farbror var sträng och hård som tusan... till och med hästen fruktade honom.

  Hela kvällen satt kusinen med röda ögon i stentrappan och höll handen över kinden och sa att hon hade tandvärk till alla som frågade varför hon grät och varför hon var röd i ansiktet.

  Trots detta så älskar jag grillade majskolvar...

  It's complicated!

  2010-01-11 @ 19:50:35
  Igår såg jag och Värstinnan en film... It's complicated... hette den och jag gillade den jättemycket! Det fanns vissa ställen i den där jag höll på att skratta ihjäl mig...

  Mycket bra film, både rolig och lite småtokig! Huvudpersoner i filmen är Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin.

   

  Jag har gillat både Meryl Streep och Steve Martin i många år... och jag tycker fortfarande att de håller mycket hög standard trots att åren går.

  Idag är mitt hjärta tungt!

  2010-01-11 @ 13:31:35
  Fick idag ett sorgebesked via min mamma...

  En av mina käraste kusiner har gått bort i bröstcancer. Jag visste inte ens att hon var sjuk... det är ganska många år mellan oss och vi har inte haft så stor kontakt under många år då vi inte har bott i samma land.

  Tänker på hennes familj, hennes man och barn, hennes mamma... min faster och hennes bröder. Undrar hur de känner sig och hur de mår just nu?

  Sitter på jobbet och kan inte riktigt koncentrera mig... tankarna mal i huvudet! Inte bara tankar som handlar om henne utan även andra som gör mig orolig...

  Det finns nog en del saker som jag behöver ta itu med...

  Saker som jag är skiträdd för... eftersom jag inte vill höra svaret!

  Vila i frid min busiga kusin... jag förlåter dig nu äntligen för att du satte upp mig och mina bröder på en hög mur mitt i byn...(som var främmande för oss... men hemma för dig)... och sedan lämnade oss där ensamma, medans du gick och roade dig på festivalen tillsammans med din pojkvän och glömde av oss tre småttingar där på muren.
  Vår farbror hittade oss där... efter... jag vet inte hur lång tid, men det kändes som timmar och tog oss sedan med på en krogrunda som hette duga innan hans vän slutligen körde hem oss i sin fina merca.

  Glömmer dig aldrig min vackra!

  Jag ville inte lämna honom...

  2010-01-10 @ 10:46:18
  ... i morse... min lille plutt, Lille Bror... hans varma lilla kropp!

  Det är det bästa som finns att krypa i hop under täcket och mysa med lille Bror, han är en riktig liten myskille.

  Det är så konstigt att han som är så liten kan värma en vuxen... lägger man sig brevid honom så bara det strålar ut värme... fryser man så blir man varm på en gång!

  Det känns så konstigt att lämna honom alldeles ensam i den stora sängen och smyga iväg till jobbet. Lill Prinsessan vaknade tidigt... jag försökte få henne att gå och lägga sig brevid lille Bror men nej se det ville hon inte. Hon skulle titta på barnkanalen...

  Värstinnan ville att jag skulle väcka henne innan jag gick... men när jag väl försökte att väcka henne blev hon vansinnig och började att gapa.

  Igår på morgonen GLÖMDE jag att väcka henne och då blev hon jättearg när hon gick upp... för då hittade hon småbarnen i badkaret. De hade spolat upp skumbad alldeles själva och satt där och lekte i godan ro... livsfarligt!

  Fast man får ju hoppas att lill Fan och Prinsessan hade koll på dem...

  Så långsamt!

  2010-01-09 @ 14:41:27
  Den här dagen går något så otroligt långsamt... visarna på klockan flyttar sig knappt!

  Idag är ingen "telefonpratardag" för mig... orkar inte prata och jag vill inte lyssna på det som kunderna säger.
  Har varit riktigt oförskämd och både gäspat och käkat macka under samtal idag... Något jag aldrig skulle göra annars!

  Jag vill hem... och det är hela 4 timmar och 20 minuter kvar tills jag slutar...

  Mamma mia! :/

  Vad har vi gjort idag?

  2010-01-08 @ 20:39:06
  Absolut ingenting...

  ... bara tagit det lugnt!

  Jag bara sitter här och vet inte var jag ska börja... har en massa saker att göra och fixa... men får inte tummen ur...

  Prinsessan var i skolan, lill Fan var hemma med feber. Jag och lill Prinsessan var ute och handlade under tiden som lille Bror sov middag och lill Fan och Värstinnan tittade på Twilight filmen New Moon.

  På hemvägen stannade vi och lilla gumman åkte kana i isbacken... upp och så ner på rumpan, upp och så ner... så höll hon på tills mamma höll på att frysa benen av sig.

  Väl hemma igen satte jag igång med maten... gamlemormors köttbullar med brunsås och potis... en mycket uppskattad rätt bland både stora och små!

  Resten av dagen har förflutit i ett lugn... småbarnen har badat skumbad inte mindre än 3 gånger.

      

  Nu är det kvällen och time för både mys och film... eller något i den stilen!

  Sen ska mamman i säng någorlunda tidigt för imorgon är det jobb igen...

  Jag slängde ut den j*veln!

  2010-01-07 @ 15:38:36
  Granen alltså... kungens tid är nu förbi... han har regerat färdigt. Han hade börjat mista sin praktfullhet, hans glansdagar var över...

  I år länsades granen under andra dagen i rampljuset... först försvann polkagriskäpparna, sen pepparkakorna med kristyr.

  Jag hade MÅNGA röda vackra julgranskulor... det har jag inte längre!

  Inte mindre än två gånger damp granen i golvet... och en massa kulor rök vid båda tillfällena. Hade man haft pengar i börsen  så hade det varit perfekt att handla nya julsaker nu, eftersom de säljs för halva priset på rean...

  Jag plockar bort de få tomtarna (2) som finns i vårt hem och annat "rött" som jag ställt fram... det som får vara kvar några dagar till är adventsstjärnorna och adventsljusstaken... och då endast för att det är en sån mysig belysning och de gör sig bra mot det snöiga landskapet i bakgrunden.

     

  Den här julen var bra... men nästa år ska den vara bättre... mindre stress och mer tid att njuta och vara tillsammans.

  Men nu väntar nya äventyr och förhoppningsvis sol och värme, glada dagar .... innan det är dags igen ... för nästa JUL!

  Då var vårterminen igång!

  2010-01-07 @ 11:54:20
  I morse var det två välklädda barn som pulsade iväg genom snön bort mot skolan... termobyxor och hela köret!

  Det snöade både igår och i förrgår... men det får gärna komma mer!

  Bara det fortsätter att vara kallt och soligt...

  Igår kväll pysslade jag lite i köket och städade i skafferiet... vilket var välbehövligt. Oj så mycket mer plats det blev!

  Bloggtorka...

  I just loved it!

  2010-01-07 @ 11:34:58
  The Proposal.... filmen med Sandra Bullock och Ryan Reynolds.

  Jag såg den igår i min ensamhet... och sen en gång till med Värstinnan.

  Jag vet inte varför men jag gillade den jättemycket...

  Jag skrattade, grät och satt och småhoppade om vartannat. Tror jag börjat bli lite tokig!


  Mina stora änglar!

  2010-01-05 @ 22:13:29
  Något som jag beundrar hos mina stora barn är den omtanke och kärlek de har för sina småsyskon... jag är verkligen imponerad av dem.

  De bryr sig så mycket om dem och vill alltid göra det bästa för dem...

  Lill Fan har precis spenderat två nätter hos storasyster Divan... de hade shoppat nya fotbollsskor till honom på rean i sportaffären. Han kom hem och var överlycklig! Han hade även fått en ny mössa... en mycket tuff sådan!

  För inte så längesen var han hos storebror... också i flera dagar!

  Prinsen tar alltid med sig lill Fan och sin andra lillebror som han har hos pappa till frisören... utan att jag ber om det. Han tar även med sig sina småbröder på olika evenemang som de gillar... exempelvis "street race".
  Divan brukar alltid köpa kläder och andra småsaker när hon har gott om pengar... hon tar med sig ett syskon i taget och handlar.

  Värstinnan har stort tålamod... hon är nog den mest pedagogiska av storasyskonen... hon lär barnen saker, de får alltid vara med och hjälpa till, vilket de tycker är kul! Hon har hjälpt mig oerhört mycket den tid som jag har jobbat nu... hon har varit som en riktig "extramamma"... lille Bror kallar henne ofta för mamma!

  Lill Maran som är hos pappa det mesta utav tiden hjälper också till när hon är här... som nu på jullovet passade hon dem en hel vecka alldeles ensam när jag jobbade. Det är duktigt gjort!

  Här är bilder från deras nyårsfirande... Divan och Prinsen var på en fest och Värstinnan och Lill Maran på en annan.

      

      

        Mitt mammahjärta bultar så stolt för er - JAG ÄLSKAR ER SOM BARA DEN!

  I'm a bad BAD BLOGGER!

  2010-01-05 @ 10:57:42
  Fy vad jag har blivit dålig på att blogga...

  Det är inte mycket jag skriver numera... the same shit om och om igen! Att det ska vara så svårt att få ner lite nya ord...

  Tidsbristen har ju varit ett faktum... men nu... nu sitter jag ju bara här och snörvlar. Men det är klart... det finns en tid för att skriva och en tid för att vara sjuk... och det är ju det jag är just nu.

  Sitter här och grunnar på bloggen... vill ju byta till ett annat ställe... men samtidigt gillar jag blogg.se för att det är så enkelt att ändra i stilmallar och koder. Man blir ju van...

  Någon ändring måste det i alla fall bli!

  Det här året önskar jag i allafall att få blogga om lite mer intressanta saker... kanske få bli utrikesbloggare ett tag, kunna sätta in bättre bilder med hjälp av en bättre kamera... ja utveckla bloggandet helt enkelt!

  Få se vad vi kan hitta på...

  Underbart! Precis så här..

  2010-01-03 @ 16:29:14
  ... ska det vara ute på vintern!

  Den sista snön som kom igår kväll var riktig kramsnö... så nu knarrar det som det ska under fötterna när man är ute. Solsken och kyla! Perfekt vinterväder!

  Japp... jag gick ut en sväng till affären... men det var knappt att jag klarade det. Jag är sjuk!

  Nu ska jag steka plättar... som ska intas tillsammans med jordgubbssylt. Mer orkar jag inte prestera i matväg...

  Sen ska vi krypa upp i soffan allihop med mjuka filtar och bara mysa med tända ljus... lite söndagsgodis (det blev inget igår) och filmen STARDUST.


  Snoret rinner...

  2010-01-03 @ 13:54:51
  ... ögonen rinner! Jag nyser...

  Det är så min dag ser ut idag!

  Eländes elände...

  Månen är nästan...

  2010-01-02 @ 21:11:21
  ... full! Och den lyser mörkt gul ikväll... varför gör den det?

  När jag sitter på balkongen och tittar på den stjärnklara himlen så ler den mot mig... ett lite hånfullt grin.
  Vet inte vad det är som gör att det ser ut precis som att den faktiskt har ett ansikte...

  Ut med det gamla och in med det nya... kan ha många innebörder. Jag har tagit ett beslut...

  Jag flyttar nog bloggen till ett annat ställe, jag har länge velat utforma bloggen på ett lite annat sätt och det kan jag göra där.

  Jag ska rensa i mitt liv!

  Så ut med det gamla och in med det nya fräscha...

  Vart tog dagen vägen?

  2010-01-01 @ 17:15:22
  Jag fastnade framför datorn och SIMS-spelet...

  Oj vad jag har byggt och inrett... min sims var supernöjd då hon flyttade in... men nu räcker det för idag!

  Det kurrar i magen...

  Gott Nytt År!

  2010-01-01 @ 11:49:22
  Ett nytt år har tagit sitt första andetag och vi med det...

  Inför ett nytt år känner man alltid förväntan och förhoppningar... en chans att starta på nytt! En del ger löften och en del sätter upp mål för det nya året...

  Vad bra vi har det som kan göra detta om och om igen... varje nyår! Det är nog sånt vi mår bra av... att kunna känna att CHANSEN fortfarande finns där.

      
       Fyverkeribilder tagna från balkongen...

      
      
       Vi hade tända ljuslyktor överallt... varmt blev det!

      
       Det fanns en gnutta julgodis kvar...          Den osminkade sanningen.

  Efter jobbet stod det ju handling på schemat... när jag väl kom hem... så väntade en överraskning hemma!
  Jag trodde att mina barn hade förberett och städat i ordning lite för kvällen... men det var inte riktigt så.

  Det som jag trodde skulle bli en lugn och skön myskväll med väninnan... blev först en riktig "jäkla-stress-kväll"!

  I köket stod disken i travar... och jag kan lova att det tog tid att ta sig igenom dem.

  Förberedde och la upp allt vi skulle äta... tacomiddagen, efterätten, myset och lite småplock för småtimmarna.

  Väninnan och hennes son skulle komma strax efter halv 8, men kom inte förrän nästan halv nio... där fick jag en andningspaus.

  Jag var helt slut... orkade inte göra mig i ordning som jag tänkt från början... så den nya klänningen och koftan till hänger fortfarande oanvända i garderoben.

  Vi hade en trevlig, mysig och lugn kväll... barnen lekte lite vilt en stund men lugnade snart ner sig... vi skrattade skojade och hade allmänt trevligt. Vet inte hur många nyårsaftnar jag tillbringat med denna väninna men MÅNGA är de... varje år under de stora barnens uppväxt! Och även några därefter...

  Efter tolvslaget när alla ungar och alla fyverkerier lugnat ner sig tittade vi på MR & Mrs Smith... den hade jag inte sett innan!

  Vid tretiden när gästerna gått och barnen somnat satt jag ensam och åt ostbricka... tända ljus, tystnad och ost!

  Kan livet vara bättre?

                                                        GOTT NYTT 2010!

  RSS 2.0