Two down...

2010-05-31 @ 20:50:58
and 2 to go!

Lille Bror och lill Prinsessan sussar sött i sina sängar... lill Fan och Prinsessan är fortfarande ute. De spelar fotboll!

Det går trögt... huvudet känns tungt! Har så mycket jag skulle behöva göra...

Men det är något som säger:STOPP! OCH NEJ!

Jag tror det är pengabristen som gör sig påmind... den här månaden fick jag ju ingen direkt lön då jag bara arbetade 16 timmar förra månaden. Och eventuell a-kassa lär jag få vänta på... de ska ju gå igenom alla mina papper och intyg igen innan de beslutar om min a-kassa. Det är konstigt tycker jag då jag fortfarande har en tredjedel kvar av dem... varför inte bara köra på?!

Med pengar i fickan kan man förbereda och planera...utan pengar blir det genast svårare. Finns en del böcker jag behöver köpa... utan dem blir det svårt att slutföra examensarbetet.

Idag har jag mailat med en fotograf i Usa vars bilder jag tycker mycket om. Behöver ha ett gäng bilder till hemsidan... som anknyter lite till sidans innehåll. Få se vad detta leder till...

Försöker man inte så får man ju aldrig veta!

Nu ska jag gå och mata Herman...


Bakvänd dag...

2010-05-31 @ 14:37:31
Idag trodde jag på fullt allvar att jag började att jobba klockan halv 9... hade till och med ställt klockan och kollat bussen efter den tiden...

När jag är nästan framme vid jobbet ringer min chef och undrar var jag är någonstans... snart framme svarar jag... varför ringer du?

Hallå du började halv 8...

Tankarna börjar snurra i huvudet på mig... jo men visst var det halv 8 jag skulle ha börjat och så jobba endast 5 timmar! Jag fick lite nya tider och så la vi på...

Hur kunde jag få till det så fel i mitt lilla huvud?

Sen kom nästa bakslag... väl framme vid jobbet så upptäcker jag att jag inte har tagit min vanliga väska med mig... det betydde att jag varken hade kortnyckeln för att komma in i huset eller nyckeln för att komma in i mitt skåp med mig. Jäklar!

Fick stå därute och vänta... hade tur för högsta chefen kom och skulle in precis... följde med henne in i garaget och kom på så sätt in i byggnaden.

Fick låna ett headseat av min chef så att jag kunde komma igång och jobba! Det blev bara 4 timmars arbetsdag idag... ganska skönt!

Nu ska jag iväg på utvecklingssamtal... får hoppas att det är rätt unge, rätt tid och rätt skola nu då!

En dag i Borås!

2010-05-30 @ 23:53:47
När vi kom fram till Borås gick vi en sväng i Stadsparken... det var så fint! Solen sken och det fanns fina blommor och statyer att titta på...

 

 

   

  

 

Vi åkte därefter hem till bästa kompisen och åt lunch där... mumsiga nudlar med wokad kyckling och grönsaker.
När man har trevligt så går tiden snabbt... så strax var det dags att bege sig iväg till Borås Sjukhus och BB-avdelningen.

Väl framme... så var det först lite sightseeing på själva BB-avdelningen... sen bar det ner till konferenslokalen.
Det fikades, informerades och diskuterades...

Har funnit ett par damer i Alingsås som jag evetuellt kan samarbeta med... vi ska prata mer om saken vid ett annat tillfälle! Dessa damer arbetade tills alldeles nyss på Födelsehuset där Gravid och bebisfestivalen hölls igår... men har nu startat ett eget företag med egna lokaler i Alingsås.

Kul dag... och en massa inspiration!

Lill Prinsessan skötte sig ganska bra hela dagen... ända tills det var dags för att åka hem. Vi blev erbjudna skjuts hem... hade vi tagit bussen som vi bokat plats på hade vi fått promenera runt i Borås i ytterligare 1 och 1/2 timma och sen fått sitta på bussen i en timma för att precis missa en buss från stan och hem. Då skulle vi ha fått vänta på nästa buss och sen inte kommit hem förrän halv nio på kvällen.

Lill Prinsessan började gapa om att hon inte ville åka bil hem utan hon ville bestämt åka buss... hon tjöt i en halvtimma i bilen innan hon äntligen gav upp! Vi var hemma redan klockan sex istället för halv 9!

Tack gulliga J för att vi fick åka med dig!

När vi varit hemma en stund kom Prinsen, lill Maran och Värstinnan för att fira Mors Dag... strax efter kom Divan också!

Det blev en fin avslutning på dagen...

Han vann... vår man!

2010-05-30 @ 22:53:06
   

Så sööööt... ringde mig idag och önskade mig grattis på morsdag! Och tackade för att jag trodde på honom...

Naw!

Man ska hålla sig väl med potensionella svärsöner...   ;)

Och försöka ta hand om dem som om de vore ens egna barn! Det tycker jag i alla fall...

En 4-årig fjortis!

2010-05-30 @ 08:56:31
Götapetter så himla trotsig man kan vara...

En 4-åring med attityd som en fjortis... det är : Nej! Och dah! Och håret ska vara si eller så... och kläderna ska se ut si eller så!

Oh my god!

Sitter här och väntar...

2010-05-29 @ 21:14:53
... på att få reda på resultatet av en MMA fight som jag gärna hade velat se idag!

Men matchen gick av stapeln i Danmark på en fightergala... och dit kunde jag tyvärr inte åka.


           


Det var fighten mellan de här två killarna jag ville se...

Domingos Mestre-Sverige     Frodi Hansen-Danmark

         

Jag hoppas och håller tummarna för att det var Domingos som vann!

Behöver ladda min kamera...

2010-05-29 @ 17:00:20
... har hittat sladden... men var är den lilla dosan som ska sitta i väggen?

Förbenade ungar...

Ingen lyssnar och jag...

2010-05-29 @ 16:58:19
... vet inte var jag ska börja någonstans!

Som det ser ut...

Har inte ens hunnit fixa middag än idag... tror det får bli något snabbt som barnen vill ha. Fick förslag på "pulver"mos och chicken nuggets...

Fick en Herman i en låda av grannen idag... det är en slags surdeg som jag ska förvara i tio dagar och som jag ska mata och röra i lite då och då... sen på den nionde dagen ska jag dela med mig till ett par vänner utav den lilla surdegen... eller lilla och lilla... den kommer att bli större!

På den tionde dagen ska jag baka en "god" nöt och fruktkaka av den och tvinga ungarna att äta! Vad tror ni om det?

Har precis bokat biljetter för mig och lill Prinsessan till Borås imorgon. På förmiddagen ska vi träffa "bästisen" och hennes barn (hon var så söt och ändrade sin arbetstid för min skull) och sen ska vi då på en minikonferens på Borås Sjukhus.

Vi åker hemifrån halv tio och är tillbaka ca 20:00 på kvällen!

Alldeles nyss kom en lysande lill Fan in genom dörren. Han och storebror var på "MONSTER JAM" på Ullevi!

    

Lill Fan tyckte att det var skitballt, men att ljudnivån var så hög så hög... hans öronploppar hoppade ur hela tiden. Det var stora monster truckar och motorcrosscyklar, arrangörerna kastade ut t-shirtar... men inte där lill Fan satt så han var lite besviken!

Nej nu ska jag fixa de där stackars chicken nuggets till barnen...


Här sitter jag nu...

2010-05-29 @ 01:48:31
... mitt i natta! Med ögon som går i kors...

Har varit igång sen sex i morse och haft en lika lång arbetsdag som igår, samma procedur... handla efter jobbet och sen hem för att fixa mat.

Sista timmarna på jobbet när nästan all personal gått hem (de flesta gick ju vid fyra eller strax innan)... var hur kul som helst! Vi skrattade, skojade och härmade kunderna... Det måste man få göra ibland!
Tiden gick ju i alla fall fortare...

Har nästan fullt schema för nästa vecka också nu!

Hade myskväll med ungarna... vi tittade på en dålig film och åt chips med dip och drack alkoholfri päroncider... alla barnen sov innan filmen var slut.

Jag stängde av tv:n och satte mig vid datorn! Vad annars... min bästa vän ju :)

Idag har jag börjat att släktforska... har velat göra det i många år men det har aldrig blivit av. Hittade en hel del... men jag tror jag måste kolla lite namn osv med mamma innan jag fortsätter.

Är hur trött som helst... tror det är dags att nana kudden nu!

Har ju en del att göra i morgon...
Mycket på G i Gbg!

2010-05-27 @ 12:46:00

Nu är det massa kul på gång i vår stad...

I morgon börjar Hammarkullefestivalen... och jag tror att i alla fall någon av ungarna ska dit med sin far. På lördag ska jag ju gå på Gravid och Bebisfestival som arrangeras av Födelsehuset, då ska jag ta med mig lille Bror.

På lördag är det Monster Jam på Ullevi klockan 14:00... och jag vet att lill Fan drömmer om att få gå dit. Kanske en storebror kan förbarma sig?!

Sen läste jag något som jag tycker var lite kul... på prinsessan Victorias bröllopsdag den 19 juni kan giftaslystna par få chansen att vigas i vip-gondolen på det nya Göteborgshjulet. För att få chansen skickar man in namn, ålder på båda, gärna ett foto, e-mailadress och en motivering om varför just ni ska få gifta er i hjulet.

Har man tur kan man också vinna en övernattning i bröllopsviten på Elite Plaza! Hela 20 brudpar kan få chansen...

Det är Göteborg & C som anordnar det hela! De tyckte att vi i Göteborg skulle ha något roligt och folkligt samma dag som prinsessbröllopet...

Hoppas bara att det blir lite värme i luften också!


Ingen "folkfest", ont i ryggen och kul paket

2010-05-26 @ 18:21:30
Vilken dag... allt blir fel!

Folkfesten började klockan två och vi (jag och Prinsessan) trodde att hennes grupp skulle komma ganska så sent på schemat... men där hade vi fel... de skulle dansa som andra grupp!

Hon ringde mig och jag höll fortfarande på med tvätten... så det blev ingen folkfest för oss!
Dessutom tar tvättning kål på min rygg... det känns precis som att jag har stått och tvättat alla kläder för hand. Tror att det är själva upphängningen som är boven i dramat... varje gång jag tvättar så blir min rygg knäpp i ett par dagar.

Efter tvätten smög jag och lill Prinsessan oss iväg för att själva ta oss en liten tur till köpcentrat... där vi skulle hämta ut ett paket, köpa födelsekort till den blivande 40-åringen och så naturligtvis handla mat och ta oss en glass i solen.
När vi var på väg hem igen ringer Prinsessan igen... och gissa vad... då har mamman även glömt att hennes klass har vårfest nu i kväll... med picnic och brännboll! Förstår inte hur det har kunnat slinka ur minnet på mig...

Nu får jag verkligen ta mig i kragen så att jag inte glömmer av hennes skolresa i nästa vecka också!

Nu ska vi strax äta middag... dagens rätt är chili con carne!

Blev överraskad av paketet jag hämtade ut, på avin fanns ingen avsändare angiven och jag hade ingen aning om vem som kunde skicka paket till mig nu... jag väntade ett paket från Vista Print men inte förräns i mitten på juni.
Men döm om min förvåning då det ändå var från Vista Print...

Jag hade beställt mer reklamkort (oh de är så jäkla fina) och även presentkort med kuvert. Jag var inte så nöjd med själva utformningen av presentkortet efter att jag skickat iväg orden. Trodde inte att resultatet skulle bli bra... men det var det! Så jag är stormförtjust!
Jag hade även designat brevpapper, som jag ska använda till fakturor och sånt... men där får jag nog tänka om lite. En faktura får ju inte se ut hur som helst, den måste innehålla vissa saker och där var nog inte min footer så lyckad.

Paketet gjorde mig i alla fall lite glad mitt i all bedrövelsen...


(Oroar mig mycket för en av de stora tjejerna som inte mår så bra just i dagarna)

All by nature

2010-05-26 @ 13:14:58
Jag använder inte några krämer eller dylikt i ansikte eller på kropp...

Men om jag skulle göra det så vill jag gärna att det är så naturligt som möjligt... inte en massa konstiga tillsatser osv.

All By Nature är ett ganska så nytt e-handelsföretag som säljer produkter som är noggrant utvalda och innehåller, så långt det går... bara naturliga ingredienser. Naturliga ingredienser är att föredra både för att de harmoniserar bättre med kroppen än syntetiska ingredienser och för att de är bättre ur miljösynpunkt.

Många av produkterna är certifierade vilket garanterar hög kvalité...

    

Jag ska prova All By Nature och se hur deras produkter är... tycker att de verkar lite dyra ,men är inte alla BRA hudvårdsprodukter dyra?


Någon som har laseropererat sina ögon?

2010-05-26 @ 12:39:21
Både Prinsen och jag är närsynta...

Vi pratar ofta om att man skulle ta och göra en sån där laseroperation för att slippa glasögon och linser. Prinsen ofta eftersom han är ung och inte tycker om att ha glasögon på sig... dessutom blir han alltid så irriterad i ögonen när han använder linser.

Jag har börjat att använda mina glasögon mindre... för det känns som att jag har börjat se lite bättre. Det var jättelängesen jag hade linser...

Att jag har börjat "att se bättre" har väl med åldern att göra och snarare så är det väl så att  min syn går från andra hållet nu... är det inte så att när man blir äldre och behöver läsglasögon så blir man långsynt? Så det är väl därför det jämnar ut sig på mig.

Hittade i alla fall det här stället... jag ska visa annonsen för Prinsen. Man får 3000 kronor i rabatt just nu om man gör ett ingrepp.


    
 

Men jag är lite skeptisk... tänk om det misslyckas!

Är det någon som har provat på detta? Skulle vara kul att höra vad ni tyckte isåfall och om ni är nöjda kunder?

Gissa vem som...

2010-05-26 @ 11:50:19
... försov sig i morse och missade utvecklingssamtalet?

Jag som trodde att jag hade sovit ut ordentligt igår eftermiddag...

Tvätten är i full gång... när det är klart ska vi gå på "FOLKFEST" och titta på Prinsessan då hon dansar med sin grupp.

Ska bli kul! Om jag klarar av att gå dit vill säga... ryggen pinar mig så... får se när tvätten är klar hur den känns.

Imorgon och på fredag har jag två långa pass på jobbet... 8,5 timmar jobb och med restid blir det 11 timmar borta hemifrån. Det är mycket när man har småbarn... och det är mycket för en trött mamma som behöver sova middag efter 7 timmars jobb. Haha!

Nu ska jag ner och hänga tvätt...

Då blev man med...

2010-05-25 @ 22:03:30
... sommarjobb då! Hade en glad chef idag... som fick fylla upp ett tomt schema...

Bra då blir jag månadsanställd igen och får lite högre lön igen!

Idag var det riktigt kallt på morgonen... dessutom blåste och regnade det. Mera värme tack...

Handlade på vägen hem, lagade mat och sen skulle jag bara vila en stund bredvid lille Bror som sov (sen) middag när jag kom hem... jag somnade och vaknade igen strax innan nio. Då var den eftermiddagen förstörd!

I morgon ska jag vara ledig... gå på utvecklingssamtal och tvätta! Måste även organisera mig lite och ta tag i saker och ting som måste göras... skriva på mitt examansarbete tex.

Barnvakten för helgen börjar redan att konstra... hm!

Helt slut...

2010-05-24 @ 20:27:55
... känner jag mig och det känns lite som att jag börjar tappa sugen på allt!

Idag var jag hemma från jobb och mataffär vid halv sju på kvällen. Hemma var det kaos som vanligt... spelar ingen roll hur mycket jag än diskar eller plockar för varje gång jag kommer hem från jobbet ser det likadant ut igen.

Diskbänken full med disk och golvet fullt med saker... I GIVE UP!

Idag har jag även gett upp på den eventuella utlandssemestern... kommer aldrig mer att tro ett ord på vad "släkten" säger... orkar inte med deras velande eller vad man nu ska kalla det för. Deras brist på beslutsamhet kanske...

I morgon kommer jag att tacka ja till att arbeta heltid under juli månad... det verkar som att "jobbet" är i knipa då. Eftersom jag först tackade nej till sommarjobb och det nu är även andra som har kommit på att de inte vill jobba där hela sommaren utan de har tackat ja till andra jobb istället.

Sen får det bära eller brista med barnvakt... det är ju den månaden som dagis är stängt och precis då som storasyskonen är mest ovilliga till att hjälpa till med sina småsyskon. Men det lär väl lösa sig som alla andra år...

Nu under kvällen har jag anmält mig till tre utbildningar som jag vill gå i höst, två här i Gbg och en i Sthlm. Ska bli spännande...

Även Divan ska eventuellt gå den i Sthlm!

Därför måste jag jobba så mycket som möjligt nu under sommaren så att jag får ihop tillräckligt med pengar till allt jag ska göra. Pust! Känner mig redan helt slutkörd...

Tänk om det fanns något slags sommarläger som man kunde skicka iväg alla barnen till... ngn slags förvaring så de kom ur vägen... hemskt va?!

Nej men jag tycker så synd om dem... att de alltid ska behöva vara hemma i stan och ha sommarlov. Barn ska ha frihet, natur och salta bad på sommaren... i alla fall inte behöva springa runt bland asfalt och betong.

Jag får väl klura ut något!

Nu ska jag äta champinjoner...

En riktig sommarsöndag

2010-05-23 @ 22:13:26
Idag har vi varit ute och gungat och lekt i sandlådan och blåst såpbubblor... vi var också en sväng till affären och då passade vi på att köpa ISGLASS och då är det verkligen sommar...

Det blev enkel snabbmat som ungarna beställt... pommes med chicken nuggets! Till efterrätt blev det kladdkaka med vispad grädde.

I morgon är det dags för jobb igen... helgen går alldeles för fort!

Nästa helg... som det ser ut nu... är fullbokad. På lördagen ska jag på förmiddagen gå på Gravid och Bebisfestival på Födelsehuset. På kvällen ska jag på 40-årskalas... nu är det svägerskans tur att fylla "kärring".

På söndagen ska jag till Borås på typ minikonferens på Borås  Sjukhus...då handlar det bara om amning!

Hade tänkt umgås med min kompis där på förmiddagen men hon jobbar tyvärr... så jag får väl ta och göra Boråsstad på egen hand.

Det ska bli jättetrevligt! Jag ser redan fram mot helgen... men jag ska väl inte ta ut något i förskott! Det ser ljust ut på min himmel just nu, men vem vet... innan veckan är slut kanske den är full av svarta moln.

Kanske barnvakten sviker...

Tack gode gud..

2010-05-23 @ 17:43:36
... för att det finns goda människor som sprider kärlek runt omkring sig!

Idag har jag varit och hämtat ut paket på posten... gissa om jag var nyfiken.... jag var tvungen att öppna det direkt, kunde inte hålla mig tills det att jag kom hem.

I paketet fanns tre underbara akvareller som
Vilsen målat och skickat till mig... vilken underbar gåva! Dem ska jag rama in fint och så ska de få hänga på en hedersplats. Ljuvliga människa!

Och jag var nära att missa postavin... när jag jobbar och inte är hemma när posten kommer så hamnar den lite varstans, tur att jag tittade igenom alla papper idag.

Tack Vilsen... från djupet av mitt hjärta... tack för den fina gåvan!

Det blev hela...

2010-05-23 @ 14:32:46
... två filmer till innan jag nanade kudden!

Det blev soffan, datorn, några överblivna godisar från ungarnas lördagsgodis och ett glas cider och så då två filmer "Date Night" och " The Back-up-plan".

Först såg jag Date Night...

    

Och den var nog inte riktigt min typ av film...

Det var däremot The back-up-plan... kanske berodde det på att JL är en av mina favoriter. Jag gillar alla hennes filmer...

Eller var det kanske för att den handlade om kärlek och babysar?

    

Jag gillade verkligen den manliga skådespelaren Alex O'Loughlin... wow... tror inte att jag sett honom i någon film förut. Det var inte att jag tyckte att han var jättesnygg eller så... utan det var väl mer hans rollkaraktär jag gillade!

    

Den här filmen kan jag klart se igen!

Filmtajm

2010-05-22 @ 20:03:52
Idag har jag en fruktansvärd huvudvärk... kanske är åska på gång även idag!

Har inte blivit mycket gjort idag...

Ungarna känns otroligt jobbiga idag...lyssnar inte och bara ställer till det och för en massa oväsen. Aj aj ja i mitt huvud...

Har legat på soffan och tittat på The Bounty Hunter... med Jennifer Aniston och Gerard Butler. Jag gillar Jennifer Aniston... filmen var bra... men det känns som att det fattades något!

       


 Tror att det blir en film till idag... om huvudvärken släpper lite...

Det var längesen jag såg på film!

Sorry men...

2010-05-22 @ 17:36:18

... jag gillar inte kvinnor som lagar sin första lasagne då de är över 30!

Kan inte hjälpa det... men så är det tyvärr!

Som att lasagne vore något svårt och komplicerat...


Fick en tokidé...

2010-05-22 @ 17:07:30
... igår!

När jag borstade tänderna på morgonen så tog jag mig en sväng ut i hallen samtidigt som jag fortsatte att borsta. Tittade på mina ljusgrå väggar och tänkte att ...det ser fint ut tillsammans med vita möbler, detaljer i svart smide och accentfärg i mörkt rött (nästan lite åt de vinröda hållet).

Fortsatte till köket... där jag också har målat väggen i samma ljusgråa färg och likadant är det där med detaljer i svart smide fast accent färgen är den gröna färg som har varit så populär nu de senaste två åren. Jag tycker verkligen om det...

Fortfarande med tandborsten i munnen går jag vidare till lill Fans rum... där är samma grå väggar, möbler i svart och silvergrått och där är accentfärgen lite klarare röd.

Då slår det mig plötsligt att... varför inte måla varenda rum i hela lägenheten i samma färg?

Går tillbaka till badrummet sköljer mun och tandborste, torkar mig om munnen och går tillbaka till vardagsrummet.

Jo det skulle nog fungera... om man som jag redan tänkt innan har en vägg som är tapetserad med något som matchar det grå...  fast då får jag nog måla om nya bokhyllan vit... annars ser det konstigt ut! Vita eller svarta möbler är finast till grått...
Som accentfärg ska jag ha en mildare grön än i köket!

Tjejernas rum... vita möbler... jo grått och rosa (som de själva valt att de vill ha som accentfärg) är fint ihop, så det fungerar där med.

Och så slutligen mitt rum... grått och grönt med små detaljer i cerise!

Det låter kanske alldeles tokigt...

Får se hur det känns när det smälter in!


Lite bilder på rum med grå väggar...


Kaos...

2010-05-21 @ 17:20:45
... är bara förnamnet på vad Göteborgsvarvet ställer till i trafiken!

Det är redan full rulle på trafikledningen... upprörda kunder som ringer och  klagar. Skönt att jag inte jobbar i morgon!

Lite senare kommer Prinsen och hämtar mig här... och då ska vi iväg och handla lite. Lill Fan ska sova över hos honom idag!

Har hört ryktats om att det är lite Monster Trucks på gång den här helgen... kanske något för dem?

Det blir en ljuvafton för oss tjejer idag... och så lillebror då förstås!

Imorse var han fortfarande febrig... den lille stackaren!Kan jag vara en inspirationskälla?

2010-05-20 @ 23:55:09
Idag hafver jag också jobbat... imorgon jobbar jag kväll och det är sista dagen för den här veckan.

Idag jobbade jag tillsammans med en kollega som likt mig själv håller på att starta ett eget litet företag... vi har väntat på den här dagen i flera veckor.
För idag skulle vi prata samarbete...

Jag fick för ett tag sen en liten idé om att jag skulle ha en sida på min hemsida där jag presenterar andra företagare som arbetar inom snarlika områden till det jag själv kommer att arbeta med. Häromdagen lade jag in lite info och satte in en bild på min kollega på min hemsida... och vet ni... hon blev jätteglad!

Hennes pojkvän som är väldigt intresserad av statistik och så... hade berättat för henne att hon redan fått trafik från min sida. Och jag som inte ens är igång ännu!

Idag på vår rast... tog vi oss en promenad i (ganska) så rask takt och pratade mer om hur vi skulle kunna samarbeta. Hon har redan startat sitt företag och börjat arbeta så smått... men i planeringen har jag hunnit längre och även idémässigt. Vi ska i allafall skaffa lokal tillsammans om det är möjligt eller hyra tillsammans utav kvinnan jag redan har kontakt med.

Sen... senare under dagen hittade jag en lokal... som skulle passa oss perfekt... i hennes område dessutom, till ett väldigt hyfsat pris. Ska överraska henne med det imorgon... så kanske vi kan ta oss en titt på den någon dag!

I alla fall när vi var tillbaka från vår promenad... så delade vi på oss en stund innan vi satte oss för att jobba igen. När hon kom tillbaka till sitt skrivbord så sken hon i hela ansiktet. Vad är det med dig frågade jag... jo sa hon... jag hade tappat lusten och gnistan lite... men nu har du gett mig den tillbaka! Jag har fått en massa ny inspiration och nya idéer tack vare dig. Det här ska bli jätteroligt och spännande!

Jag blev rörd... det var nästan så att tårarna började rinna lite där. Det är inte ofta jag får höra att jag är en inspirationskälla och att hon kände sig peppad av mig!

Sånt värmer mitt hjärta så oerhört mycket...


Idag har jag knutit ännu en värdefull kontakt... en annan kvinna som också startat eget för ett tag sen... även hon inom samma typ av verksamhet. Jag mailade henne för ett tag sen med ett par frågor... efter att jag läst om henne. Idag fick jag svar och hon var som sagt väldigt positiv! Ska göra studiebesök hos henne snart!

Lille Bror är fortfarande jättedålig...

Nu ska jag nana kudden!

Tvätten klar, köttbullarna uppätna...

2010-05-19 @ 20:40:16
... och mamman har landat i soffan!

Nu har jag haft fullt ös sen klockan 5 imorse tills nu... orkar inte mer idag nu. Lille Bror har tydligen varit varm och ovanligt trött hela dagen. En stund efter att jag kommit hem och satt igång med tvätten märkte jag att han hade jättehög feber... hjärtklappning och det var nästan så att han började att krampa!

Ett skräckscenario från när Divan var liten for genom mitt huvud... (hon fick nästan kramper varenda gång hon hade feber när hon var liten, och får fortfarande konstiga kramper)

Tog med mig honom in i badrummet och duschade av honom med svalt vatten, gav honom alvedon och tog med honom till sängen. Vi låg där en stund och baddade pannan och nacken med en lite fuktig och sval handduk.

Hans andhämtning blev sakta bättre och hjärtat slutade slå snabbt... han blev lugn och somnade istället!

Lille Plutt... det är nog första gången han har blivit så här dålig utav feber.

    

Prinsessan var strålande glad när hon kom hem från skolan idag... idag var "the day"... stora dagen för TALANGJAKTEN! Förra året satte lilla damen ihop en hel liten dansgrupp av sina klasskamrater och gjorde koreografin själv... då kom de på 3 plats!

I år var de bara 3 stycken och hade bara övat i 3 dagar... de kom 2!

Det betyder att de får dansa för hela skolan, föräldrar och syskon i nästa vecka då det är dags för skolans årliga vårfest. Förra året filmade jag dem! Få se om jag lyckas i år också?!


Näe... vad säger ni? Kanske mamman ska leka lite... och prata lite holländska!
Är sommaren här?

2010-05-19 @ 14:56:23
Eller är det bara för ett par dagar?

Jag njuter när jag går till jobbet vid sextiden på morgonen och det redan är varmt ute... så härligt!

Men några sommarkläder har jag inte plockat fram... för det har jag inga!

Har insett att jag har fett dåligt med kläder... det är liksom inte till mig själv jag handlar i första hand.

Det är mycket roligare att handla till barnen eller hemmet!

Men jag kan ju inte gå naken... så lite måste jag ju införskaffa.

Nu är snart en ganska så lång arbetsdag slut och jag ska hem och tvätta och steka köttbullar...

Värme

2010-05-18 @ 19:05:30
Underbar värme ute,
kändes som oktober i Amman.

På busshållplatsen vid jobbet
där luktade det plaskdamm.
Minns hur jag lärde mig simma i en sådan.

Fast jag tror nog egentligen att det luktade urin,
huga... tänk om vi som små badade i en riktig pissedamm?

Köpte mig en glass... slöt ögonen, hörde måsarna skrika,
för en sekund befann jag mig på en klippa vid havet.

Öppnade ögonen och såg betong...


Jag gillar min 3d virtuella värld...

2010-05-17 @ 17:37:55
... där jag kan logga in då och då och prata med människor från hela världen!

Tycker det är kul att jag kan använda mig av både tyska, franska, italienska,spanska,portugisiska,jugoslaviska, arabiska, de nordiska språken, lite ungerska och så arabiska där inne...

Man blir inte bunden till engelska utan kan prata med vem som helst... även de som inte behärskar engelska!

Det senaste är att jag har pratat med holländare... de skriver på holländska och jag läser, förstår och svarar på min egen hopkokade blandning av tyska och engelska. Haha! De har i alla fall förstått mig hittills...

Kanske ett språk man borde lära sig?


Sommar, glass och värme...

2010-05-17 @ 09:55:51
... det tänker jag på när jag hör ordet Solentro!

Men det är ingen glass utan en ganska ny hemsida där man kan göra sin egen bok... fotobok, bloggbok, roman eller ja whatever du vill göra...

Jag själv är väldigt förtjust i såna sidor... de ger mig idéer om vad jag skulle vilja göra!

    
 

Internet är allt en stor sak... ibland elände men för det mesta tror jag ganska bra... för tänk vad utvecklingen går framåt och vad mycket vi får ta del av. Det finns så mycket man kan göra själv och som man kommer åt genom internet...

Internet=Kreativitet

Tycker jag! Vad anser ni andra?

Snörvel och elände!

2010-05-17 @ 09:42:39
Oj oj oj... stackars mig!

Igår när jag kom hem från jobbet hade söta lill Maran och Prinsessan tillsammans lagat en jättegod middag. Ugnsbakad potatis med kycklingfilé och bearnaisesås...

Mamman åt lite mat och sen stupade hon i soffan... till en början, men där var det för mycket ljud så jag förflyttade mig in till sängen. Jag frös, hade ont i halsen och kände mig allmänt dålig.

Låg i sängen till nio på kvällen då jag gick upp för att få alla barnen i säng... drack lite varmt thé för jag trodde att det skulle kännas bättre i halsen... men icke!

La mig i soffan med täcke och kuddar... fixade lite med hemsidan... sen började jag frysa något så enormt igen. Jag fick springa in till sängen och lägga mig där med dubbla täcken. Jag fortsatte att frysa och skaka, till slut fick jag en panikkänsla... det var som att jag höll på att bli hysterisk, jag kunde inte andas... fick kasta av mig täcket, gå och hämta två alvedon och sedan krypa ner i sängen igen och slappna av. Andas djupt och långsamt... så småningom slutade jag att frysa.

Nu ligger jag på soffan med ett stort täcke och fryser fortfarande... har precis druckit en kopp med kokhett thé men det lyckades inte värma upp mig.

Jag fryyyyyyyyyyyser!

Egna boxhandskar...

2010-05-16 @ 22:56:23

... och ett stort leende kom den lille busen hem med idag!

Det hade varit så kul...

På tisdag ska de träna igen!


Spänning och förväntan

2010-05-16 @ 11:21:07
Idag har jag en upprymd liten kille hemma...

Det är lill Fan som sprudlar av glädje idag... han ska nämligen iväg och träna MMA med ett MMA proffs!

Det här är något han har drömt om ... och om allt fungerar som det ska nu så ska de träna tillsammans 2 ggr i veckan.

Ska bli spännande att höra vad han tyckte om det när han kommer hem i eftermiddag!

Jag jobbar ju så jag är inte hemma när han ger sig iväg...

Jag fann det...

2010-05-15 @ 23:06:20
... sommardrömstället! Ett ställe där hela familjen skulle kunna samlas i framtiden... vuxna och barn... mina barnbarn!

Det perfekta lantstället...

Lite ensligt, med egen badplats... en jättefin Villa Villerkulla... naturligtvis i behov av lite renovering, men rolig renovering... glasveranda, snickarglädje... stor ladugård som går att bygga om till bostad.

Härlig trädgård... syrener och annat ljuvligt!

Dessutom tar det bara ca en timma att åka dit från stan... ligger i närheten av Stenungsund. Undrar om det går att få med sig resten av familjen på äventyret... ?

Jag ska absolut forska vidare i saken!


        

Här är något som alla unga killar därute i världen borde nappa på...

Upp som en sol ned som en pannkaka!

2010-05-15 @ 19:30:33
Idag fick jag ett besked... ett utav de gladaste och underbaraste besked man kan få!

Jag fällde ett par lyckotårar! Och samtidigt var dessa lyckotårar sorgetårar...

För även ett underbart besked kan innebära ett sorgset slut!Dagar i mitt liv...

Regnet det bara öser ner...

2010-05-15 @ 11:10:08
Det kändes så behagligt ute när jag gick till jobbet imorse så jag trodde faktiskt inte att det skulle regna idag... men där ser man!

Lagom till att jag kom fram hit så satte det igång...

Min rygg och min nacke känns lagom möra idag också... det vill inte riktigt försvinna. Så att vila upp sig lite på jobbet är kanske inte så dumt!

Det är väldigt lugnt här idag... har till och med kunnat sitta på facebook och chatta med en kär bloggvän. Hade tänkt ta mig en promenad nu... men det öser ner.

Jag vill känna mig piggare och orka mer... jag vill ta itu med saker jag vill göra... som tex att måla vissa möbler hemma som fortfarande står och väntar på att bli vita. Få den ordning och reda som jag drömmer om ... men med de där vilda barnen kanske jag lär få drömma ett bra tag till!

De sista dagarna har lusten och längtan efter något eget varit så stor... lill Prinsessan, Prinsessan och jag har hängt över datorn... vi har spenderat timmar inne på Hemnet. Tittat fantiserat och filosoferat!

Lill Prinsessan har blivit specialist på att kommentera bilderna vi tittar på på Hemnet... och här har vi tvättstugan, oh vad den var tjusig! :)

Ja att drömma är härligt... det är ju tur att vi kan göra det i alla fall! För så mycket längre kommer vi inte...

Vad ska man hitta på för något gott till middag idag? 
Min kropp gör vad den vill!

2010-05-14 @ 17:06:12
Och inte alls vad JAG vill...

Idag brinner det i min rygg och min nacke är jättekonstig...det känns som att hela ryggen går ur led. Vet inte riktigt vad jag ska göra!

Var ute med de små förut och det är ju underbart väder idag... riktigt varmt fast det blåste lite! Nu ska jag göra potatisgratäng med lövbiff och persiljesmör...
Prinsen är i antågande...

En av mina stora döttrar är kääääääääääär... eller ja kanske de är det alla tre... vad vet jag? Men just den här dottern blir alltid lite deppad när hon är kär. Hon tycker inte att hon duger, att hon blir tjock och ful...hon får med andra ord jättedåligt självförtroende när hon är kär. Hon tycker allt detta om sig själv... men egentligen är det ju tvärtom... hon ser strålande och frisk ut när hon är kär!

Du är strålande vacker! Min blomma... det är bara du själv som är lite schitzo!

Imorgon och på söndag jobbar jag... sen är jag ledig en dag och så jobbar jag fyra. Jag är glad att jag har fått lite mer dagar nu den sista tiden... då sparar jag på mina a-kassedagar! Jag trodde att jag hade hälften av dagarna kvar ungefär... men det var mer. Jag har på 3 år bara gjort slut på lite mer än 1/3 av dagarna. Så jag har ju en massa dagar kvar...

Skala potatis var det...Omg vilken sovmorgon!

2010-05-13 @ 14:31:01
Idag låg jag kvar i sängen ända till klockan 13:00...

Satt uppe till halv 3 igår och pratade med en vän. Sen så hade jag grymt ont i ryggen hela natten och morgonen... men jag somnade till slut fram på morgonen någon gång då ungarna vaknade.

Prinsessan har fått hålla ställningarna...

Lill Fan är hos storebror. Han och Divan kom och hämta lill Fan ganska så sent i går kväll... hihi... han hade tjatat på storebror hela eftermiddagen... och storebror sa nej. Men han måste ha ändrat sig till slut för de kom ju... lill Fan hade precis somnat till på soffan och var nog jättetrött egentligen. Han for upp som ett jehu... överlycklig blev han!

Prinsen och Divan var båda hungriga och åt upp resten av vår laxmiddag... (tur att jag fortfarande lagar för mycket mat, har fortfarande inte vant mig vid att vi inte är så många hemma längre), sen åt vi glass med maränger och chokladsås som lite mys!

Divan är rastlös... hon vill ge sig ut på äventyr! Bara åka iväg utomlands någonstans... och vara borta länge! Leva ett slags hippieliv... och bara må bra.

Det hade jag också velat göra... men det går ju inte!

I like Vista Print!

2010-05-12 @ 12:47:56
Den sista tiden har jag nästan dagligen varit inne på Vista Prints hemsida och suttit där och pysslat och designat mina pappersattiraljer.

Jag bara älskar sidan... det är billigt och sakerna håller bra kvalitet!

Titta in på
Vista Print själva och inspireras... just nu får man 25% rabatt om man handlar. Man kan hitta alla möjliga roliga saker där. Musmattor, muggar, t-shirtar, almenackor, fotoalbum osv... bra som presenter! Eller varför inte göra egna fina inbjudningskort till kalaset eller tackkort...

Dessutom kan man omvandla deras idéer efter sitt eget huvud och få den produkt man själv vill ha... de har vanliga vykort som jag gjorde om till små reklamkort som jag ska ha att dela ut till olika bvc, socialförvaltningar osv
Kort som verkligen känns lyxiga och eleganta!

* Ett litet tillägg efter att ha läst kommentaren jag fått: Själva trycksakerna är ju gratis om det är ett sådant erbjudande man väljer, sen kan det kosta extra för att ladda upp en bild eller logga, och portot är som sagt ganska högt... men det beror på att sakerna skickas från Belgien och inte härifrån Sverige som man kan tro.
Första gången (för längesen) då jag själv var inne för att beställa något blev jag också avskräckt från att beställa när det plötsligt tillkom kostnader... men nu anser jag att de är prisvärda!

Prinsessan som älskar att måla och designa har fått en egen liten idé... hon frågade mig häromdagen om ett barn får lov att starta ett företag.

Hon har en kul idé! Som säkert skulle fungera...

Det finns ju Juniorföretag... men vad innebär det?

Som skolungdom får man ju lov att tjäna 18000 kronor utan att betala skatt... det vet vi ju... men hur ung får man lov att vara?

Någon som vet?

Bättre sent än...

2010-05-12 @ 11:31:07
... aldrig!

Mitt dumma jag! Jag glömde en jätteviktig sak igår... en av mina äldsta och bästa bloggvänner fyllde 36 år igår.

Det är så typiskt! I förrgår kväll satt jag och planerade hur jag skulle skriva ett jättefint inlägg till henne på hennes dag...

Och tack vare att jag jobbade igår och var jättestressad under förmiddagen så slank det alldeles ur mina tankar...

Min vän är en otroligt stark kvinna som jag hyser stor beundran för. Jag vet i mitt hjärta att du är kapabel till att lyckas med det du så gärna vill... det är kanske bara så att tanken måste mogna lite till! Du har i alla fall kommit en bit på väg...

Jag vet att du tvivlar på dig själv ibland... men jag lovar dig... DU ÄR BÄST!

     

Det som brister i bland är inte ditt fel... det är andra i din omgivning som har brister... och då menar jag inte barnen!

Jag önskar dig det bästa... och jag hoppas att du hade en bra dag igår!

En bamsekram från mig...

Jag får idéer...

2010-05-12 @ 11:08:10
... även i sömnen! I natt har jag drömt... är lite osäker på om jag verkligen sov eller om jag var vaken... om olika sätt på vilka man så småningom kan utveckla verksamheten.

För några år sen efter en längre sjukskrivning fick jag gå och träffa en terapeut/coach för att komma på vad jag skulle arbeta med för att återkomma till rätt plats i arbetslivet. Jag fick genomgå en massa tester tillsammans med henne... intelligenstester, stresstester och en om hjärnans aktivitet.

På en timma vilar min hjärna i snitt 5 minuter (alltså 5 minuter som den inte tänker framåt utan bara är), resten av tiden är den alltså hyperaktiv... och strävar framåt!

På våra tester fick jag jättebra resultat... coachen kom fram till att jag skulle passa som ledare och chef bland annat...
När jag såg testresultaten blev jag väldigt tveksam... tanken att jobba som ledare eller chef har aldrig ens slagit mig... och hur skulle jag kunna arbeta som en sådan då jag helst av allt inte vill synas eller höras.
Jag arbetar bra och gör det jag ska, noga med att saker och ting ska bli rätt, vill gärna utvecklas och lära mig mer... men jag är ingen ledare!

Eller är jag kanske en ulv i fårakläder? Ligger det någonting och pyr under ytan?

I alla fall igår kväll satt jag och utformade och beställde lite mer reklamkort, presentkort och även brevpapper (som ska användas till både vanliga brev,infoblad, offerter och fakturor).

Har dessutom ytterligare ett samarbe på gång och det är med en coach. Det första samarbetet skulle ju eventuellt vara med hon som hade en lokal att hyra ut...

Men det var inte detta inlägget skulle handla om utan om mina nattliga funderingar... hjärnan jobbar på full fart med idéer och utformning. Tror nästan att jag måste hejda mig lite och landa... i alla fall flyga lite lägre!

Funderar på att gå en starta eget kurs eller i alla fall damma av ekonomi-och företagskunskaperna...

Det är ju ändå en hel del att tänka på!

Nu ska jag i alla fall bada barn...

Ha en bra dag!

Längtar efter...

2010-05-11 @ 19:17:53
... att få ha en myskväll med mina stora tjejer! Kanske en mysig spakväll...

Det var evigheter sen vi gjorde någonting tillsammans. Saknar att ha dem nära, saknar att ha kul med dem, saknar deras skratt och deras underbara leenden...

Det är inte kul alls att de är så stora och har egna liv... alltid upptagna med något!

Det bästa hade ju varit att få åka på en resa utomlands med dem...

Vill bara sova...

2010-05-10 @ 14:58:12
... är så jättetrött!

Idag har jag varit uppe sen klockan 5 efter bara 3 timmars sömn... och så har jag jobbat. Fick mig allt ett par tider den här veckan... inte mycket men lite i alla fall!

Nej... jag orkar inte ens skriva ett inlägg... får nog ta och sova middag en stund. Sen är det dags för mat... gamlemormors köttbullar med potatis och gräddsås.

Jag vet ett gäng ungar som kommer att bli överlyckliga idag!

Det här med att amma ...

2010-05-08 @ 14:05:57
... vad ska det vara bra för egentligen?!

Jo det är bra för ALLT...

Det är bra för barnet som får en perfekt anpassad näring... mjölken anpassar sig efter barnets behov. Det är bra för mamman eftersom man vid amning släpper fritt en massa oxytocin... som både lugnar mamman och drar samman livmodern igen efter en förlossning. Man knyter an till sitt barn... amning ger både närhet och näring!

Amning ger trygghet... en trygghet som barn i den här stressade världen verkligen kan behöva. En stund i lugn och ro med mamman. Tröst!

Alla kvinnor som har bröst (kvinnor med inplantat och annat kan ju få problem) har ju den fysiska förutsättningen för att amma... men alla kvinnor kan ändå inte amma! Man kanske rentav INTE VILL amma... det är också ok!
Man borde tycka att kunna amma sitt barn borde vara något som insinktivt sitter där någonstans i bakhuvudet... det gör det säkert också eftersom man ändå klarar av att producera mjölk.

Men amning är alltså något man måste lära sig...

För en del fungerar amningen utan problem och för andra så fungerar den inte alls... det kan fungera med första barnet men inte med andra...

Amning påverkas av hur du mår... både fysiskt och psykiskt. Det påverkas av hur barnet suger... alltså vilken sugteknik det har. Amningen påverkas av hur ofta man ammar...

Jag har haft det bra! Jag har ammat alla mina barn... ett av barnen ammade bara i 6 månader och den som ammades längst hade hunnit fylla 4. Lille Bror fyller 3 i nästa månad och han "tuttar" fortfarande...

Bläk vad äckligt är det säkert många som tänker då... men det tycker inte jag! Jag tycker fortfarande att han är liten och behöver ha den stunden av närhet... och det är inte för att jag tycker att det är "trevligt" att amma som han fortfarande gör det... utan för att han VILL!

Vad tycker du om att amma länge?

Folk har ofta synpunkter på att en mamma ammar länge, det kan vara saker som att:

-mamman skulle känna någon slags sexuell njutning av att amma! Vad har sex med amning att göra och om mamman mot förmodan skulle tänka så så skulle hon väl ha känt en sexuell njutning redan från början. Löjligt!

-mamman vill hålla kvar barnet i ett babystadium... ok... det är jättekul med babysar, men vem vill inte att de växer upp! Alla åldrar har sin charm!

-mamman vill ha barnet i fred från sin man. Kan inte ens tänka mig att en mamma skulle kunna göra så! 

Många säger att det inte finns någon näring i mjölken efter typ ett år... men det finns det... mjölken anpassar sig efter barnet, hur länge man än ammar.

Jag är evinnerligt trött på att amma... jag har ammat konstant de senaste 9 1/2 åren utan uppehåll! Jag tycker att det räcker nu och jag vet att snart kommer lille Bror att inte vilja ta bröstet längre. För rätt som det är så inser barnet själv att nu räcker det... och så bara slutar de!

Jag har inte ammat för min skull utan för barnets skull... bröstmjölk är den naturliga födan för ett barn så länge som det känns rätt för barnet och så länge som det fungerar för mamman. Det betyder inte att man ska utesluta annan mat, för det är oundvikligt... barnet självt kommer ju att vilja upptäcka och smaka på annat så småningom. Mat behövs för att utvecklas...

Jag personligen tycker att det är en bra sak att amma länge, men man är inte en bättre mamma för det. Det har inte med amningen att göra vad man är för slags mamma...

Man måste inte amma...det är upp till varje mamma att bestämma om hon vill amma eller inte. Man måste hitta sin egen väg...

Barnet mår ju trots allt bäst av att ha lugna, glada och harmoniska föräldrar... med eller utan amning!


En levande liten reklampelare...

2010-05-07 @ 12:55:42
... har jag fixat mig idag!

Prinsessan skulle på utflykt med skolan... och skulle ha stor matsäck med sig... de skulle vara borta hela dagen nästan.

Istället för att ta ryggsäcken med sig ville hon ha en av mina egenhändigt designade tygväskor... med mammans logga på.

Det blev riktigt bra! Så nu har jag en levande reklampelare...


I morse hade jag besök av inte mindre än två unga killar... jag hade precis sms:at dem och bett dem att komma på måndag istället (eftersom jag hade bråttom iväg till jobbet)...då de knackade på dörren.

Det var inget annat att göra än att släppa in dem... sen blev det action! De höll på i nästan två timmar innan de släppte mig fri att sticka iväg till jobbet...

Puh! Det var ett evigt borrande...


Paket på posten

2010-05-06 @ 21:51:26
Idag kom de äntligen... de roliga sakerna som jag beställt till mitt lilla projekt.

T-shirtarna och väskorna var jättefina... och reklamkorten var helt underbara! Det var nästan så att jag inte trodde mina ögon...

Även etiketterna (som ska pryda små flaskor) var över förväntan. De såg lite grumliga och otydliga ut när jag gjorde beställningen, men jag tyckte ändå att de verkade ok. Och det var de... mycket bättre i verkligheten!

Nu blev jag jättesugen på att göra mer reklamkort eller reklamblad... och även presentkort.

Men det får snällt vänta... tills big mama börjar få in lite mer cash igen!

Jobbade idag, sen tog jag mig en runda i stan (sker kanske en eller två ggr om året) och så var jag och handlade mat, sen bar det av hem för att laga mat... fiskgryta med räkor i och ris till.

Sen tog Prinsessan och jag oss en tur till köpcentret... där vi köpte ett nytt headseat till datorn och en liten termos i rätt storlek att ta med sig när man ska på utflykt med skolan. Vilket Prinsessan ska imorgon!

De ska åka till Stenungsund och gå på en Teknikverkstad.

De sista kvällarna har jag spenderat på studier och så har jag suttit och påtat ihop texter till hemsidan. Puh... är inget vidare på sånt där!

Hoppas ni har haft en bra dag...


Uscha!

2010-05-05 @ 18:01:47
Så det ser ut här...

Har lyckats göra något fel bland alla koder... och just nu är jag så trött i huvudet så jag orkar inte ens leta bland koderna efter vad det kan vara för fel.

Det får vänta...

Hoppas ni alla har haft en bra dag... jag själv har suttit med telefonen alldeles intill mig hela dagen för att inte missa eventurellt jobbsamtal.

Men den har varit ganska så tyst...

Har dock pratat med alla stora barnen idag och även bästa väninnan. Prinsen kommer hit om en stund! Mammas lille hjärtegull!

Idag slog det mig att jag faktiskt är äldre än vad min mamma var när hon blev mormor första gången... då tyckte hon att hon var alldeles för ung för att blir mormor. Klart att jag inte önskar mig barnbarn så där direkt, utan under mer ordnade förhållanden... men jag skulle bli glad! I alla fall inte skylla på att jag är för ung för att vara mormor... för att avskärma mig från mina barnbarn.

Är snurrig i huvudet...

Closed for maintenance!

2010-05-04 @ 20:11:41
Testing testing...

Dripp dropp hela dagen

2010-05-04 @ 18:36:38
En lite grå och våt dag idag... på all de sätt!

Tårar som rinner och tråkiga saker som händer. Och inte ringde chefen idag... förstår inte hur hon tänker. När hon ringde mig häromdagen och erbjöd mig jobb för igår och för på torsdag så sa hon att den här veckan kommer det löna sig för dig att jobba...

Och med att löna sig då menar vi att jag skulle tjäna mer på att jobba än de pengar som a-kassan ger... det betyder ju att jag måste jobba ett visst antal timmar i veckan för att komma upp i en högre summa än vad jag får från a-kassan.
Ligger jag under den summan så kan jag ju lika gärna vara hemma... pengamässigt sätt. För resan till jobbet och lunch kostar ju också!

Jag jobbade 5 timmar igår kväll och har fått ytterligare 5 timmar på torsdag... hur mycket pengar blir det för 10 timmars arbete? Ja... inte mer än vad a-kassan ger i alla fall!

Dags att leta jobb igen tror jag...


Fick mig nästan en liten chock...

2010-05-03 @ 20:13:17
... idag när jag gick ut för att gå till jobbet! Jag har inte varit ute så mycket den senaste tiden. När jag kommer in i en depperiod eller ett skov eller vad det nu är för något... så låser jag gärna in mig och vill inte träffa någon.

Har bara varit ute för att handla... och då oftast på kvällarna! Och när jag har varit ute så har det antingen regnat eller varit grått och blåsigt.

Jag fick nästan en chock idag när jag kom ut och det var så fint och SÅ varmt! Jag tror jag hade ett stort leende på läpparna HELA vägen till jobbet. Jag får ju promenera en stund när jag kommer fram och det var så härligt att gå där i solen. Gatorna var nysopade,det var varmt i luften och det luktade vår...

Forsythiabuskarna blommar och barnen lekte under stoj och skratt ute på dagisgården... hade lust att sätta mig på en bänk i solen och strunta i jobbet.

Men så kan man ju inte göra när man äntligen får lov att arbeta lite!

Jag har glömt av något viktigt... jätteviktigt, som skulle ha varit klart tills idag!

Gissa vad?

De är otroliga...

2010-05-03 @ 12:08:15
... A-KASSAN alltså!

Jag har ju inte använt mig av a-kassan när jag har haft gott om jobb...den har ju varit pausad... men nu när jag behöver använda mig av dem igen så måste jag börja om från början.

Det betyder alltså att det kommer att ta jättelång tid innan jag får pengar... Jag brukade ju fylla i mina kassakort på internet och hade ett lösen för att komma in. Även det är borta och jag måste ansöka även om det en gång till...

Detta är inte heller något som jag fått någon information om... varken det ena eller det andra!

Blir så trött...

Idag ska jag emellertid jobba kväll...

Oj vad vi ...

2010-05-01 @ 15:39:05
... inte har STÄDAT!

Hela dagen har gått åt till ingenting...

Jag har druckit kaffe, badat ungar... spelat BUZZ Robot Jam med ungarna... och sen flätat flickornas hår efter att de duschat ytterligare en gång. Prinsessan ska ju vara snygg i håret när hon ska på fest!

I förmiddags blev det villervalla då alla ringde varandra och undrade var Prinsen var... han hade inte kommit hem... hans mobil var inte på... och alla brudarna i familjen var oroliga!
Mitt i allt när vi höll på att ringa runt till varandra och pappan skulle ut och kika efter honom så kommer han hem... hans mobil hade slocknat och han hade inte tänkt på att höra av sig till någon.

Här har vi stenhård kontroll på varandra även när vi flyttat hemifrån...

Alldeles nyss kom Värstinnan inrusandes här och behövde ha en present till en gammal pojkväns mamma som hon skulle på fest hos idag...
Tur att mamman har ett lager med handmålade ljuslyktor att ta av... vi fixade snabbt till en ljuslykta med lite sand och stenar och ljus!

Sen sprang hon iväg igen...

Lill Fan är i denna stund ensam i köpcentret för att köpa sig ett par byxor till ikväll... han var inte nöjd med dem han hade hemma och ville klä sig i svarta jeans för att hans pappa ska ha svarta byxor. Ända sen imorse har han tjatat på mig om att jag ska stryka hans skjorta.

Ska bli spännande att se om han lyckas hitta något han gillar! Det är första gången som han ska handla något själv...

Nej... pust och stön... städa var det!

Ett litet grrr...

2010-05-01 @ 10:53:43
... till blogg.se!

Nu har inte det sista inlägget gått att kommentera... IGEN!

Ibland fungerar det och ibland fungerar det tydligen inte...

Då var det lördag igen... veckorna passerar i ultrarapid... ett tu tre så ska ni se... att det snart är dags att ta på vinterkläderna igen!

Idag ska vi städa... hm... i alla fall göra ett försök! Och i eftermiddag har jag tvätt... hade först satt upp en tid klockan sju på morgonen, men fastnade vid datorn till 2 på natten. Inte orkade jag gå upp och tvätta inte...

Eventuellt ska vi möblera om lite också, för den gamla bokhyllan står fortfarande kvar i vardagsrummet.

Både Prinsessan och lill Fan drar iväg på festen ikväll...

RSS 2.0